Time Between Dog and Wolf

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Time Between Dog and Wolf
(개와 늑대의 시간 Keva nuktei sigan)
Műfaj akció, dráma, romantikus

Író Han Dzsihun
Lju Jongdzse
Rendező Kim Dzsinmin
Főszereplő I Dzsungi
Csong Gjongho
Nam Szangmi

Ország  Dél-Korea
Nyelv koreai
Évadok 1
Epizódok 16
Sugárzás
Eredeti adó MBC
Eredeti sugárzás 2007. július 18. – 2007. szeptember 6.
Korhatár 15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
Előző Ground Zero
Következő The Legend
További információk

A Time Between Dog and Wolf (hangul: 개와 늑대의 시간Keva nuktei siganlatin betűkkelGaewa neukdae-ui sigan?, ’A kutya és farkas közötti óra’) 2007-ben bemutatott dél-koreai akciósorozat I Dzsungi, Csong Gjongho és Nam Szangmi főszereplésével. A sorozat címe egy francia szólásra utal, amely szerint szürkületkor nem lehet megkülönböztetni egymástól a kutyát és a farkast, a barátot és az ellenséget.[1] A történet főszereplője egy titkos ügynök, akinek be kell épülnie a thaiföldi koreai maffiába.[2]

Történet[szerkesztés]

Szuhjon Thaiföldön tölti a gyerekkorát. Édesapja még a születése előtt meghalt, édesanyja ügyészként a thaiföldi koreai maffia, a Cshongbang ügyében nyomoz. A nőt kisfia szeme láttára lövi le az egyik maffiózó. Az árván maradt Szuhjont a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (국가정보원, Kukkacsongbovon) egyik vezető pozíciójú ügynöke, Kang Csungho fogadja örökbe és neveli fel saját egykorú fiával, Mingivel közösen. Mindkét fiú a hírszerzésnél kap munkát felnőve. A hírszerzés igazgatója, Csong ügynök ráveszi Szuhjont, hogy épüljön be a Cshongbangba, így bosszút állhat anyja gyilkosán, aki nem más, mint a Cshongbang egyik vezetője, Mao. Megrendezik Szuhjon halálát, és a fiatal férfi több éves munka eredményeképp végül bekerül a bűnszervezetbe, ahol is Mao legmegbízhatóbb jobbkeze lesz. Csakhogy Mao történetesen annak a Szo Dzsiunak az édesapja, aki gyerekként Szuhjon legjobb barátja volt Thaiföldön, édesanyjával elmenekült a maffiózó apa elől Koreába, és felnővén ismét kereszteződik útja Szuhjonnal, akivel egymásba szeretnek, anélkül, hogy a férfi tudná, kinek a lánya valójában. Szuhjon ugyan rádöbben, hogy a lány édesanyja gyilkosának gyermeke, ám nem sokkal később egy balesetben, amikor a lányt védi rivális maffiózók ellen, elveszti az emlékezetét, és ténylegesen Mao gyilkos jobbkezének kezdi hinni magát. Dzsiu döbbenten véli felfedezni apja kegyetlen és nagyképű, Kay nevű jobbkezében Szuhjont, ám a két férfi személyisége és viselkedése annyira eltér, hogy még Mingi és a hírszerzésbeli kollégák is elhiszik, hogy Kay csupán külsőleg hasonlít a halottnak hitt Szuhjonhoz. Egy akció közben Mingi apja, Szuhjon nevelőapja meghal, és Mingi Kayt véli a gyilkosának. Innentől kezdve Mingi fejvesztve vadászik saját fogadott testvérére, aki nem emlékszik rá, kicsoda is valójában.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Actor Lee Jun-ki; No Longer Just a Pretty Boy. The Dong-a Ilbo, 2007. július 5. (Hozzáférés: 2014. január 1.)
  2. Interview with Lee Jun-ki (July 6, 2007), Played the role of Lee Soo-hyun in MBC's Time Between Dog and Wolf (TV). MBC, 2008. február 21. (Hozzáférés: 2014. január 1.)