Time Between Dog and Wolf

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Time Between Dog and Wolf
(개와 늑대의 시간 Keva nuktei sigan)
Műfaj akció, dráma, romantikus

Író Han Dzsihun
Lju Jongdzse
Rendező Kim Dzsinmin
Főszereplő I Dzsungi
Csong Gjongho
Nam Szangmi

Ország  Dél-Korea
Nyelv koreai
Évadok 1
Epizódok 16
Sugárzás
Eredeti adó MBC
Eredeti sugárzás 2007. július 18. – 2007. szeptember 6.
Korhatár 15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
Előző Ground Zero
Következő The Legend
További információk

A Time Between Dog and Wolf (hangul: 개와 늑대의 시간Keva nuktei siganlatin betűkkelGaewa neukdae-ui sigan?, ’A kutya és farkas közötti óra’) 2007-ben bemutatott dél-koreai akciósorozat I Dzsungi, Csong Gjongho és Nam Szangmi főszereplésével. A sorozat címe egy francia szólásra utal, amely szerint szürkületkor nem lehet megkülönböztetni egymástól a kutyát és a farkast, a barátot és az ellenséget.[1] A történet főszereplője egy titkos ügynök, akinek be kell épülnie a thaiföldi koreai maffiába.[2]

Történet[szerkesztés]

Szuhjon Thaiföldön tölti a gyerekkorát. Édesapja még a születése előtt meghalt, édesanyja ügyészként a thaiföldi koreai maffia, a Cshongbang ügyében nyomoz. A nőt kisfia szeme láttára lövi le az egyik maffiózó. Az árván maradt Szuhjont a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (국가정보원, Kukkacsongbovon) egyik vezető pozíciójú ügynöke, Kang Csungho fogadja örökbe és neveli fel saját egykorú fiával, Mingivel közösen. Mindkét fiú a hírszerzésnél kap munkát felnőve. A hírszerzés igazgatója, Csong ügynök ráveszi Szuhjont, hogy épüljön be a Cshongbangba, így bosszút állhat anyja gyilkosán, aki nem más, mint a Cshongbang egyik vezetője, Mao. Megrendezik Szuhjon halálát, és a fiatal férfi több éves munka eredményeképp végül bekerül a bűnszervezetbe, ahol is Mao legmegbízhatóbb jobbkeze lesz. Csakhogy Mao történetesen annak a Szo Dzsiunak az édesapja, aki gyerekként Szuhjon legjobb barátja volt Thaiföldön, édesanyjával elmenekült a maffiózó apa elől Koreába, és felnővén ismét kereszteződik útja Szuhjonnal, akivel egymásba szeretnek, anélkül, hogy a férfi tudná, kinek a lánya valójában. Szuhjon ugyan rádöbben, hogy a lány édesanyja gyilkosának gyermeke, ám nem sokkal később egy balesetben, amikor a lányt védi rivális maffiózók ellen, elveszti az emlékezetét, és ténylegesen Mao gyilkos jobbkezének kezdi hinni magát. Dzsiu döbbenten véli felfedezni apja kegyetlen és nagyképű, Kay nevű jobbkezében Szuhjont, ám a két férfi személyisége és viselkedése annyira eltér, hogy még Mingi és a hírszerzésbeli kollégák is elhiszik, hogy Kay csupán külsőleg hasonlít a halottnak hitt Szuhjonhoz. Egy akció közben Mingi apja, Szuhjon nevelőapja meghal, és Mingi Kayt véli a gyilkosának. Innentől kezdve Mingi fejvesztve vadászik saját fogadott testvérére, aki nem emlékszik rá, kicsoda is valójában.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Actor Lee Jun-ki; No Longer Just a Pretty Boy. The Dong-a Ilbo, 2007. július 5. (Hozzáférés: 2014. január 1.)
  2. Interview with Lee Jun-ki (July 6, 2007), Played the role of Lee Soo-hyun in MBC's Time Between Dog and Wolf (TV). MBC, 2008. február 21. (Hozzáférés: 2014. január 1.)