This Whole World

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Beach Boys
This Whole World
Kislemez Sunflower albumról
Megjelent1970. június 29.
Felvételek1969. november 13.
StílusRock
Hossz2:00
KiadóBrother Records/Reprise Records
SzerzőBrian Wilson
ProducerThe Beach Boys
The Beach Boys-kronológia
Cottonfields/The Nearest Faraway Place
(1970)
Slip On Through/This Whole World
(1970)
Tears in the Morning/It's About Time
(1970)
SablonWikidataSegítség

A This Whole World Brian Wilson szerzeménye, ami először a "Slip On Through" kislemez B-oldalaként, majd az 1970-es Sunflower albumon jelent meg. A szám szólóvokálját Carl Wilson énekli, a bevezetőben ugyanakkor Brian Wilson és Mike Love is énekel. A szám nem került fel a slágerlistákra.

Felvételek[szerkesztés]

A számot a Beach Boys saját stúdiójában rögzítették 1969. november 13-án.[1] A szám végén hallható "Om dot dit it" sort Brian saját bevallása szerint ő tanította meg a többieknek. A dal a felvételek során hosszabb volt, végül a kislemezre és a nagylemezre megcsonkították az eredeti felvételt, így egy kétperces verzió került fel a nagylemezre.[2] A zenekar készített egy másik változatot is a dalhoz, melyet az Eastern Airlines légitársaságnak készítettek.[3]

Feldolgozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a This Whole World című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.