Thiergarteni vízerőmű

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Thiergarteni vízerőmű
Ország Németország
Építési adatok
Építés éve1912
MegnyitásSzerkesztés a Wikidatán
TípusVízerőmű
Hasznosítása
TulajdonosBundeswehr
Alapadatok
Elhelyezkedése
Thiergarteni vízerőmű (Németország)
Thiergarteni vízerőmű
Thiergarteni vízerőmű
Pozíció Németország térképén
é. sz. 48° 05′ 20″, k. h. 9° 05′ 58″Koordináták: é. sz. 48° 05′ 20″, k. h. 9° 05′ 58″
Térkép
SablonWikidataSegítség

A thiergarteni vízerőmű a forrástól számítva a harmadik dunai vízerőmű. Németországban, Baden-Württemberg tartományban, Sigmaringen járásban, Beuron község Thiergarten nevű részen található.

Helyén korábban a Fürstenberg-ház tulajdonában álló vaskohó és fémmegmunkáló üzem állt, a vízellátásását biztosító gáttal és felvízcsatornával. A komplexumot 1910-ben adták el a német hadseregnek. 1912-ben épült meg az erőmű.

A létesítmény célja a kezdetektől napjainkig a hadsereg környék laktanyáinak és gyakorlótereinek ivóvízzel való ellátása, és az ehhez szükséges elektromos áram előállítása. Éves áramtermelése 1 GWh körül van, ezzel az ivóvízellátás mellett a laktanyák fogyasztásának 20 százalékát is fedezi. Fenntartója a Stetten am kalten Markti Bundeswehr-szolgáltatóközpont.


Források[szerkesztés]


Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Wasserkraftwerk Thiergarten című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.