The World At Night

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A The World At Night (Twan) egy olyan nemzetközi projekt, amelyben a természetfotósok bemutatják az éjszakai égboltot különböző természeti, kulturális és történelmi helyszíneken világszerte, jó minőségű képeken és videókon. A projekt béketeremtő üzenete "One People, One Sky" - "Egy nép, egy égbolt". A Twan célja az, hogy új látásmódon keresztül mutassa be élő bolygónkat, a Földet, és az emberiséget is, amely egy nagy család az éjszakai égbolt alatt.

Babak Tafreshi képe (TWAN)
Ladányi Tamás asztrofotója (TWAN)

Története[szerkesztés]

A projekt 2009-ben a Csillagászat Nemzetközi évében indult útjára, az UNESCO és a Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) kiemelt támogatásával.[1]

Működése[szerkesztés]

A Twan gyűjti össze a világ kiemelkedő természetfotósainak képeit, ezek a képek azután különböző kiállításokon és kiadványokban jelennek meg. Szerte a világban voltak már ilyen gyűjteményes kiállítások, így az Egyesült Államokban, Brazíliában, Chile-ben, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Törökországban, Algériában, Iránban, India, Thaiföld, Dél-Korea, Dél-Afrika és Ausztrália területén. 2009-ben Magyarországon is elindult egy kiállítássorozat, amelynek szervezője Ladányi Tamás volt, aki ma is a Twan aktív tagja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The World At Night. [2009. július 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 22.)

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]