The Legacy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Testament
The Legacy
nagylemez
Megjelent 1987. július 7.
Felvételek 1987. Pyramid Sounds Studios, Ithica, NY, Egyesült Államok
Stílus Thrash metal
Hossz 38 perc 45 mp
Kiadó Megaforce/Atlantic
Producer Alex Perialas
Kritikák
Testament-kronológia
The Legacy
(1987)
Live at Eindhoven
(1987)

A The Legacy a Testament nevű thrash metal együttes első stúdióalbuma, amely 1987-ben jelent meg a Megaforce Recordsnál. Közvetlenül a lemezmegjelenés előtt változtatta az eredetileg Legacy néven működő csapat Testamentre a nevét, mivel már létezett másik együttes ugyanezzel a névvel. Az album underground körökben azonnal népszerű lett, a thrash metal egyik legnagyobb klasszikusának számít. Sokan ma is úgy vélik, hogy ez a Testament legjobb albuma.[forrás?]

Története[szerkesztés]

A lemezre került dalok zenéjét többségében a két gitáros, Alex Skolnick és Eric Peterson írták, az okkult témákkal foglalkozó dalszövegeket pedig nagyrészt Peterson és a Testament eredeti énekese Steve "Zetro" Souza. A Testamenthez nem sokkal a lemezfelvétel előtt 1986-ban csatlakozott énekes Chuck Billy a már összeállt lemezanyaghoz a feléneklésen túl a Do or Die dalszövegének megírásával járult hozzá. A lemez producere, hangmérnöke az az Alex Perialas volt, aki korábban Anthrax és Overkill albumokon dolgozott, és az egyik legelismertebb thrash metal producer volt az 1980-as évek második felében.

A lemeznyitó Over the Wall című számhoz forgattak videoklipet.[1] A megjelenés után Amerikában és Európában az Anthrax előzenekaraként mutathatták be koncerten az album dalait.

A The Legacy albumot 1995-ben újból kiadta az Atlantic Records. 2001-ben az első két Testament nagylemezről kiválogatott dalokat a First Strike Still Deadly című albumhoz újra lemezre játszotta az együttes. Az album érdekessége, hogy az Alone in the Dark, valamint az első Testament-albumról lemaradt Reign of Terror c. dalokat az eredeti énekes Steve "Zetro" Souza énekli rajta.

Dalok[szerkesztés]

 1. Over the Wall – 4:04
 2. The Haunting – 4:11
 3. Burnt Offerings – 5:03
 4. Raging Waters – 4:30
 5. C.O.T.L.O.D. (Curse of the Legions of Death) – 2:28
 6. First Strike is Deadly – 3:41
 7. Do or Die – 4:36
 8. Alone in the Dark – 4:01
 9. Apocalyptic City – 5:48

Közreműködők[szerkesztés]

Zenészek

További közreműködők

 • Alex Perialas: producer, hangmérnök
 • Jon Zazula: producer
 • Marsha Zazula: producer
 • Alexis Olson: borítóterv
 • Dan Muro: fényképek

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]