The Legacy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Testament
The Legacy
nagylemez
Megjelent1987. július 7.
Felvételek1987. Pyramid Sounds Studios, Ithica, NY, Egyesült Államok
StílusThrash metal
Nyelvangol
Hossz38 perc 45 mp
KiadóMegaforce/Atlantic
ProducerAlex Perialas
Kritikák
Testament-kronológia
The Legacy
(1987)
Live at Eindhoven
(1987)
SablonWikidataSegítség

A The Legacy a Testament nevű thrash metal együttes első stúdióalbuma, amely 1987-ben jelent meg a Megaforce Recordsnál. Közvetlenül a lemezmegjelenés előtt változtatta az eredetileg Legacy néven működő csapat Testamentre a nevét, mivel már létezett másik együttes ugyanezzel a névvel. Az album underground körökben azonnal népszerű lett, a thrash metal egyik legnagyobb klasszikusának számít. Sokan ma is úgy vélik, hogy ez a Testament legjobb albuma.[forrás?]

Története[szerkesztés]

A lemezre került dalok zenéjét többségében a két gitáros, Alex Skolnick és Eric Peterson írták, az okkult témákkal foglalkozó dalszövegeket pedig nagyrészt Peterson és a Testament eredeti énekese Steve "Zetro" Souza. A Testamenthez nem sokkal a lemezfelvétel előtt 1986-ban csatlakozott énekes Chuck Billy a már összeállt lemezanyaghoz a feléneklésen túl a Do or Die dalszövegének megírásával járult hozzá. A lemez producere, hangmérnöke az az Alex Perialas volt, aki korábban Anthrax és Overkill albumokon dolgozott, és az egyik legelismertebb thrash metal producer volt az 1980-as évek második felében.

A lemeznyitó Over the Wall című számhoz forgattak videóklipet.[1] A megjelenés után Amerikában és Európában az Anthrax előzenekaraként mutathatták be koncerten az album dalait.

A The Legacy albumot 1995-ben újból kiadta az Atlantic Records. 2001-ben az első két Testament nagylemezről kiválogatott dalokat a First Strike Still Deadly című albumhoz újra lemezre játszotta az együttes. Az album érdekessége, hogy az Alone in the Dark, valamint az első Testament-albumról lemaradt Reign of Terror c. dalokat az eredeti énekes Steve "Zetro" Souza énekli rajta.

Dalok[szerkesztés]

  1. Over the Wall – 4:04
  2. The Haunting – 4:11
  3. Burnt Offerings – 5:03
  4. Raging Waters – 4:30
  5. C.O.T.L.O.D. (Curse of the Legions of Death) – 2:28
  6. First Strike is Deadly – 3:41
  7. Do or Die – 4:36
  8. Alone in the Dark – 4:01
  9. Apocalyptic City – 5:48

Közreműködők[szerkesztés]

Zenészek

További közreműködők

  • Alex Perialas: producer, hangmérnök
  • Jon Zazula: producer
  • Marsha Zazula: producer
  • Alexis Olson: borítóterv
  • Dan Muro: fényképek

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]