TheWeek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A TheWeek egy ingyenes, 48 oldalas, minden lapján színes, heti rendszerességgel megjelenő újság, amelyet Omán fővárosában, Maszkatban nyomtatnak. Az ország első ingyenes hetilapja 2003 márciusában indult útjára, és mostanára úgy gondolják, az ország legolvasottabb sajtóterméke. A TheWeek felkérte a BPA Worldwide-ot, hogy csináljon egy felmérést, amiből kiderül, hogy tényleg ők-e a legolvasottabb újság. Az eredmény kedvező lett a megrendelő szempontjából.

Minden szerdán a TheWeeks 51 000 példánya önti el az újságosstandokat. A nagyobb városok (Maszkat, Szuhár, Szúr, Nazua, Szalála) területén vannak direkt az újságnak felállított helyek, ahonnét bárki ingyen elviheti őket. Az újság leginkább helyi, Ománnal kapcsolatos híreket közöl: mindent ami az emberekkel történt, tudósít a kormány döntéseiről, hírességek ománi látogatását és Ománnal kapcsolatos történéseket, helyi eseményeket, és Omán sportbajnokaival kapcsolatos információkat. Általában semmilyen politikai oldal véleményére nem helyezkedik az újság.

Az újságot az Apex Press and Publishing, Omán vezető lapkiadó vállalata dobja piacra, mely vállalat bevezette erre a piacra az ingyenes újságokat. Leginkább reklámbevételekből tartja fenn magát.