Ugrás a tartalomhoz

Teveclub

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
TeveClub
Vállalkozás típusawebhely
Oldal típusaInternetes nevelde
Elérhető nyelv(ek)magyar
Alapítva1996.[1]
AlapítóJuhász Balázs
URLwww.teveclub.hu
SzolgáltatóNapfolt Kft.
Látogatószám33 000/nap[2]

A TeveClub egy jelenleg is működő internetes nevelde, melyben egypúpú tevéket lehet nevelni. Regisztrációkor választható a teve neme, valamint hogy világos- vagy sötétbarna legyen. A TeveClub grafikáját Göndöcs Gergely készítette.

Története

[szerkesztés]

Tétova Teve Club néven alapították 1997-ben. 2000-ben új arculatot kapott az oldal, és 2003-ban ekkor rövidítették le a nevét Teveclubra. 2006 áprilisában elindult a Teveclub Magazin, a TC közösségi magazinja, melyből havonta 3000 példányt nyomtattak. Ebben az időszakban közel 200 000 tevét neveltek, és naponta átlagosan 70 ezer látogatást tett az oldalon kb. 50 ezer felhasználó.

Etetés

[szerkesztés]

A tevének enni és inni kell adni, hogy ne pusztuljon el. Egyszerre hét napra elegendő ételt és italt lehet kikészíteni.[3]

Súly és kedv

[szerkesztés]

A virtuális tevéhez bejelentkezve láthatóak az aktuális kedv- és súlyadatok. A kedv csökken, ha több napon keresztül nem jelentkeznek be, viszont nő, ha a gazdák minél gyakrabban látogatják az oldalt. A súly attól függ, hogy az etetőben van-e ennivaló.

Tanítás

[szerkesztés]

Lehetőségünk van a tevéket tanítani különböző trükkökre. Ma már több mint 300 megtanítható trükk létezik. Egy trükk elsajátításához különböző számú leckét kell megtanítani. A teve naponta egy leckét, amennyiben a kedv-szintje 95% fölött van, egyszerre két leckét tud megtanulni. A trükkök megtanulásáért különböző tevés animációkat kapnak.

Fizetős szolgáltatások

[szerkesztés]

A Teveclubon emelt díjas SMS-ekért cserébe datolyákat lehet kapni. A datolya fizetőeszközként szolgál: néhány datolyáért a teve azonnal megtanulhat trükköket, másfajta ételeket és italokat választhat, vagy szuper tevévé változhat. A szuper tevék egyes megtanult trükköknél nem animációt, hanem Flash-alapú játékokat kapnak. Bizonyos trükköket csak a szuper tevék tudnak megtanulni. A datolyákkal sajnos sokan visszaéltek.

További információk

[szerkesztés]

Források

[szerkesztés]