Tenchu:Fatal Shadows

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tenchu Kurenai
Fejlesztő K2 LCC
Kiadó From Software, Sega
Platformok PlayStation 2
Kiadási dátum Japán 2004. július 22.
USA 2005. február 15.
EU 2005. május 6.
Műfaj lopakodós akció
Játékmódok egyjátékos
Korhatár ESRB: 17 év felettieknek
Adathordozó DVD
A Tenchu Kurenai weboldala

A Tenchu: Kurenai (天誅紅, angolul Tenchu: Fatal Shadows) egy 2004-ben megjelent japán videojáték PlayStation 2 platformra. Ez a Tenchu sorozat negyedik tagja.

A távol-keleti Japánban játszódik, ahol a szamurájok kardpengéjétől az éjszakában világító lampionok sötétségében lopakodó nindzsákig sok minden megtalálható. A történet két középkori nindzsalány útját meséli el, az egyikőjük Ayame, aki profi bérgyilkosnőként mutatkozik be már a legelején, a másikat Rinnek hívják, ő még nagyon fiatal, de tehetséges nindzsa.

A videojáték legelején megismerjük Ayameval Rin falucskáját, Hagakure-t, amelyet lemészárol egy alvilági gyilkosbanda. Rin bosszúra szomjazik, nekivág, hogy megtalálja a gyilkosokat. Később mellészegődik Ayame, aki segít neki.

A játék alig tér el a Tenchu sorozatoktól. 12 pálya van, egyes pályákhoz csatoltak még egy bonus pályát. Új nindzsakivégzések vannak, mellette a tekercsek, amiket gyűjteni kell, hogy ezekből a játékos megkapja a nindzsa fejlődést. Pl.: Ayamenál a sashallás, Rinnél a pillanatnyi láthatatlanság. Mindkettőjüknél lehet "dermeszteni". Ezeket nagyon jó használni hard és normal módban. Az ellenfelek easyben még lazák, normalban vissza-visszanéznek a hátuk mögé, hardban már gyorsak. Ezért megadatik, hogy vállunkra vegyük a hullákat és arrébb vonszoljuk. Ha elvesznénk ott a térkép. Sokszor meg kell figyelni az ellenfél járását, mozdulatait, hogy megölhessük. Balra lent látható az életerő és a kis kerek kijelző, ami az ellenség távolságát jelzi. Ha rózsaszín a kijelző, akkor még szerencsések vagyunk, de ha átvált felkiáltójelbe, akkor nincs mese, már lebuktunk. A játék végén pontszámokat is kapunk. Érdemes sokféle nindzsa eszközt használni (füstbombát, shurikent, mérgezett rizst stb.). A főellenségeket nem nehéz megölni élesben. Ahogy visszük végig a játékot megjelennek egyéb extrák az Encyclopediában. A videojáték pályáinak a zenéi, amik nagyon jók vagy a kisfilmek, a ruhák, a Red Blade. Van még külön a Level Select, ami arra szolgál, hogy amit Ayameval végig vittük útvonalat, azt végig vihetjük Rinnel.