Tarita

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tarita
Életrajzi adatok
Születési név Tarita Teriipia
Született 1941december 29. (78 éves)
Bora Bora
Házastársa Marlon Brando (1962 - 1972)
Gyermekei
  • Cheyenne Brando
  • Simon Teihotu Brando
Pályafutása
Híres szerepei Maimiti
Lázadás a Bountyn

Tarita IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap

Tarita teljes nevén Tarita Teriipia (Bora Bora, 1941. december 29. –) kínai származású tahiti színésznő.

1962-ben az egyik főszereplő volt a Lázadás a Bountyn c. amerikai filmben, ahol a Christian Fletchert alakító Marlon Brando szerelmét, Maimitit játszotta. A film bár becsődölt, de Taritát világhírűvé tette. A premier közben Brando megpróbálta magához csábítani partnernőjét, aki azonban ellenállt neki, részben mert hallott Brando elviselhetetlen természetéről. Végül engedett, de az első éjszaka után terhes lett a színészikontól. Amikor Brando ezt megtudta, követelte Taritától, hogy vetesse el a magzatát, amire a lány nem volt hajlandó. Hamarosan megszületett a Simon Teihotu névre keresztelt fia, akit Brando elismert, és feleségül vette az anyját. Tahitin egy szigetet vásárolt meg, amely kedvenc otthona lett. Ott élt családjával, amikor épp Hollywoodban nem volt semmi dolga. Sajnos a házasság nem volt boldog, sőt sokkal inkább teher, különösen Tarita számára, mivel férje sosem akarta ezt a frigyet. Igazi házaséletet sosem éltek, amit legjobban példáz, hogy második leányuk Cheyenne Brando már mesterséges megtermékenyítés útján született. Cheyenne azonban apja szeme fénye volt, és szintén színészi pályára lépett.

Még két filmben szerepelt, aztán teljesen visszavonult. Tíz év után házassága felbomlott, de a nehéz idők nem értek ezzel véget. Simon drogfüggő lett. Cheyenne házasságra akart lépni egy férfival, aki azonban már az esküvő előtt is többször bántalmazta. Amikor ezt Simon megtudta, ingerült lett és megölte a férfit. Brando teljes vállszélességgel, de erkölcsösség nélkül állt ki fia mellett és horribilis összeget, 10 millió dollárt fizetett az óvadékért. Simon azonban idővel drogfogyasztása miatt börtönbe került, Cheyenne, Brando imádott lánya pedig öngyilkos lett.

Tarita azóta teljesen egyedül él. Volt férje halála után megírta memoárját, Szerelmem és gyötrelmem Marlon (Marlon, My Love and My Torment) címen.

Források[szerkesztés]