Tamás Barnabás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Tamás Barnabás
Született 1952. szeptember 26. (65 éves)
Putnok
Állampolgársága magyar
Foglalkozása politikus
Tisztség magyar országgyűlési képviselő

Tamás Barnabás (Putnok, 1952. szeptember 26. –) magyar politikus, 2010-től Putnok polgármestere, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő.

Életrajza[szerkesztés]

Putnokon született 1952. szeptember 26-án, jelenleg is itt él. Nős, felesége Tuza Gabriella. Első házasságából született két gyermeke már felnőtt korú. Általános iskolai tanulmányait Putnokon, a közép- és szakiskoláit Miskolcon végezte. A békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Karán szerzett diplomát.

Munkahelyei:

  • 1970-től 1986-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fényképész Szövetkezetnél, majd 1990-ig a Kispesti Textilgyár putnoki Pamutfonó Üzemében dolozott. 1990-1994-ben Putnok alpolgármestere, majd 1994-től a város polgármestere.

Több társadalmi és civil szervezetben tölt be vezető funkciót: Elnöke a Putnok és Térsége Társulásnak. Alelnöke az Ózd Kistérségi Többcélú Társulásnak, valamint magyarországi elnöke 2000. október 10-től a Sajó Rima Eurorégiónak, amely egy igen hatékonyan működő határon átnyúló együttműködés, melynek tagjai magyar és szlovák állami szervek, önkormányzatok, kistérségi társulások. A régió területén közel egy millió ember él.

A 2010-es országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7-es számú választókerületében szerzett egyéni mandátumot.
Még ugyanebben az évben Putnok polgármesterévé választották. 2014-ben újraválasztották.

Konfliktusok a személye körül[szerkesztés]

Egy 2018. februárjában rendezett kistérségi társulási tanácson állítólag obszcén stílusban megfenyegette a környező települések polgármestereit: Ha nem a Fidesz képviselőjére szavaznak az országgyűlési választáson, bosszút fog állni rajtuk. [1]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]