Tamás Barnabás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tamás Barnabás
Született 1952. szeptember 26. (65 éves)
Putnok
Állampolgársága magyar
Foglalkozása politikus
Tisztség magyar országgyűlési képviselő

Tamás Barnabás (Putnok, 1952. szeptember 26. –) magyar politikus, 2010-től Putnok polgármestere, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő.

Életrajza[szerkesztés]

Putnokon született 1952. szeptember 26-án, jelenleg is itt él. Nős, felesége Tuza Gabriella. Első házasságából született két gyermeke már felnőtt korú. Általános iskolai tanulmányait Putnokon, a közép- és szakiskoláit Miskolcon végezte. A békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Karán szerzett diplomát.

Munkahelyei:

  • 1970-től 1986-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fényképész Szövetkezetnél, majd 1990-ig a Kispesti Textilgyár putnoki Pamutfonó Üzemében dolozott. 1990-1994-ben Putnok alpolgármestere, majd 1994-től a város polgármestere.

Több társadalmi és civil szervezetben tölt be vezető funkciót: Elnöke a Putnok és Térsége Társulásnak. Alelnöke az Ózd Kistérségi Többcélú Társulásnak, valamint magyarországi elnöke 2000. október 10-től a Sajó Rima Eurorégiónak, amely egy igen hatékonyan működő határon átnyúló együttműködés, melynek tagjai magyar és szlovák állami szervek, önkormányzatok, kistérségi társulások. A régió területén közel egy millió ember él.

A 2010-es országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7-es számú választókerületében szerzett egyéni mandátumot.
Még ugyanebben az évben Putnok polgármesterévé választották. 2014-ben újraválasztották.

Konfliktusok a személye körül[szerkesztés]

Egy 2018. februárjában rendezett kistérségi társulási tanácson állítólag obszcén stílusban megfenyegette a környező települések polgármestereit: Ha nem a Fidesz képviselőjére szavaznak az országgyűlési választáson, bosszút fog állni rajtuk. [1]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]