Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vita:Kezdőlap 

Ezen az oldalon lehet a kezdőlap struktúráját és formáját megvitatni, illetve azt, hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Az esetleges tartalmi hibákat is itt lehet bejelenteni. A kezdőlap egyes rovatainak tartalmával kapcsolatos lapokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

A Wikimédia közösségét érintő hírek, események, javaslatok nem ezen az oldalon kerülnek megvitatásra, hanem a Kocsmafal: hírek, egyéb, javaslatok oldalain, illetve a Közösségi portál oldalán találhatóak.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap útmutatót!

Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).

Röviden
Részletesen
Megjegyzések

A Vita:Kezdőlap/Megjegyzések allap a Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal pusztán laza összefüggésben lévő megjegyzések, megfigyelések vagy nagyobb ívű gondolatok kommunikálására és megvitatására szolgál.

Gyakran ismételt kérdések

A Kezdőlap vitalapjával és magával a Kezdőlappal kapcsolatos, gyakran ismétlődő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Red exclamation mark.svg
Pen 1.svg
Szócikkek a kezdőlapon
Hogy könnyebb legyen nyomon követni a kiemelt szócikkek kezdőlapra jelölésének folyamatát, idekerült a sablon, hogy szem előtt legyen.

Grignard-reakció?[szerkesztés]

A mai jubileumok között szerepel:

150 éve, 1871-ben született Victor Grignard Nobel-díjas francia vegyész, a Grignard-reakció felfedezője († 1935).

A link azonban nem arra mutat, hogy Grignard-reakció, hanem hogy Grignard-reagens. Én nem vagyok kémikus, de az én fogalomrendszeremben ez nincs rendben. Ha a kémikusoknak igen, akkor viszont a szócikk nem az igazi, mert onnan nem derül ki.

Lehet, hogy az észrevételemet nem itt kellene megtegyem, de a Kezdőlap tolta elém, hát akkor ma jó lesz itt. – Garamond vita 2021. május 6., 14:16 (CEST)[válasz]