Tündérbálvány

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Tündérbálvány (Fairy Idol) a Tündéri keresztszülők negyedik tévéfilmje, az ötödik évad 32. része. A cím utalás a híres American Idol című tehetségkutató sorozatra, sőt maga az egész epizód azt a sorozatot parodizálja. 2006. május 19.-én mutatták be ezt a filmet Amerikában, míg Magyarországon 2009. szeptember 2.-án jelent meg.

Cselekmény[szerkesztés]

Norm, a gonosz dzsinn visszatért, hogy bosszút álljon Timmy Turneren és két tündérén az előző két epizódjában való legyőzésért. (Ez a karakter mindössze háromszor jelent meg: Genie Meanie Minie Mo (4. évad, főgonosz) és Back to the Norm (5. évad, antihős). Ebben a tévéfilmben is a főgonoszt játszotta. Készített egy Timmy-klónt, aki nagyon önző és szemtelen volt Cosmóval és Wandával, egészen addig, míg a tündérek kiléptek. Ez volt Norm terve: hogy rózsaszín sapkás hősünk elveszítse tündéreit. Hogy kiderüljön, ki lesz az új tündéri keresztszülő, Jörgen von Strangle, a főnök-tündér tartott egy tehetségkutató műsort, a Tündérbálványt, ahol természetesen a szép énekhang és a tehetség is fontos. Norm belépett ebbe a versenybe, hogy teljes legyen a bosszúja. Csalással meg is nyerte, és Jörgen beosztotta őt a legnyomorultabb sorsú gyerekhez a Földön, aki kiderült, Timmy egyik barátja, Chester McBadbat. Hozzá került a korábbi dzsinn, jelenleg tündér, de Norm nem volt elégedett új keresztfiával, ezért Jörgen elküldte Timmyhez. Most rózsaszín kalapos főszereplőnkhöz került, aki rávette Norm-ot, hogy adja vissza neki tündéreit. A dzsinn nem adta vissza, Chester belépett a semmiből és veszekedett vele, utána börtönbe zárta: a saját lámpájába. Norm le lett győzve. A film azzal zárult, hogy Cosmo és Wanda visszakerült Timmy-hez, és minden jól végződött.

Közvetítés, fogadtatás[szerkesztés]

Mint a Tündéri keresztszülők eddigi tévéfilmjeit, a Tündérbálványt is sokan nézték az USA-ban, nagyon sikeres volt. Ezt is a Nickelodeon adta le, éppúgy, mint a sorozat többi részeit. Magyarországon szintén a Nickelodeon vetítette. Ez a második olyan különkiadása a sorozatnak, amelyik zenével foglalkozik.

Források[szerkesztés]