Tök jó (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tök jó
Így jártam anyátokkal
1. évad, 5. epizód
Eredeti cím Okay Awesome
Író Chris Harris
Rendező Pamela Fryman
Gyártási szám 1ALH04
Első sugárzás 2005. október 17.
Kronológia
Előző Az ing visszatér
Következő Lotyós tök
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Tök jó az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának ötödik része. Eredetileg 2005. október 17-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Robint meghívja az Okay-ba, egy új klubba, a klub tulajdonosa. Ted és Barney elfogadja a meghívást, de Marshall és Lily borkóstolót tartanak, hogy felnőttes dolgokat csináljanak. Lily rosszul érezte magát, amikor kiderült, hogy a többi hasonló korú pár sokkal felnőttesebb, mint ők. Ted és Barney elmennek a klubba; Ted beleegyezik, hogy Robin barátnőjével, Kellyvel találkozzon, Barney pedig úgy dönt, hogy "kiszúr egy bigét", majd "teker vele, amíg meg nem adja magát".

Mivel Marshall nagyon unatkozik a borkóstoláson, az ablakon kiugorva szökik meg onnan (bár ezt Ted erősen vitatja). Eközben Robint nem engedik be a VIP-terembe, pedig oda kapott meghívást. Ezért kimegy egy pillanatra a klubból, hogy felhívja a tulajdonost, és még Marshallt is beengedi a klubba. Viszont ő maga már nem tud visszamenni, mivel már egy másik kidobó van az ajtónál.

Miután Ted elszúrta a dolgot Kellyvel, már épp menni készül, amikor Marshall megérkezik. Kérnek egy-egy sört, de miközben Marshall iszik, kiesik az ideiglenes fogkorona, amit aznap rakatott be, és ez iszonyúan fáj neki. Ted lemegy a ruhatárhoz, és ott végül a ruhatáros lánnyal kezd el beszélgetni. Eközben Marshall megtalálja Barney-t, aki azt mondja Marshallnak, hogy a mosdóban biztosan van aszpirin, ami jó lenne a fájdalmára. Jövőbeli Ted elmondja, hogy nem lehet tudni, hogy mi történt odabent, de amikor Marshall kijött, már egyáltalán nem fájt a foga.

Mindeközben Lily is megszökött a saját bulijukról (ugyanúgy, mint Marshall), és ő is megérkezik a klubhoz. Robin elmondja Lilynek, hogy nem kell más párokhoz hasonlóan felnőttes dolgokat csinálni, ezután Lily rábeszéli Robint, hogy mutassák meg a melleiket a kidobónak, hogy bejuthassanak a klubba.

Barney felfedezi, hogy a "bige", akivel egész este tekert, az az unokatestvére, Leslie. Már Barney is menni akar, de mivel Robin és Lily is bejutott, még maradnak egy kicsit. Amíg Lily és Marshall táncolnak, a többiek nézik őket.

Kulturális utalások[szerkesztés]

  • Ted a fényes, ezüst inge miatt Bádogembernek hívja Barney-t; utalás az Óz, a csodák csodájára.
  • Lily és Marshall vendégei Norah Jones új albumáról is beszélgetnek.
  • A klub előtt várakozó "gyökerek" azt hiszik, hogy Marshall talán a harmadik Affleck-testvér; utalás Ben és Casey Affleck-re.

Zene[szerkesztés]

Folytatólagosság[szerkesztés]

  • Azoknak a dolgoknak a listázása, amik nem olyan jók, mint amilyennek lenniük kéne: Ted a szilvesztert is megemlíti a ruhatáros lánynak. Az A limó című rész előzménye az, hogy Ted megpróbál egy olyan Szilvesztert szervezni, ami nem rossz.
  • A nagy afroamerikai kidobó az "Okay" előtt ugyanaz, aki a "Posers" nevű klub előtt volt a Ted Mosby, az építész című epizódban.
  • Ted gyűlölete a klubok iránt itt jelenik meg először, később Robin is hivatkozik rá a Ted Mosby, az építész című részben.
  • Ebben az epizódban jövőbeli Ted azt mondja, nem tudja, hogy pontosan úgy történtek-e a borkóstolásról való szökések, ahogyan Lily és Marshall elmesélte. Arra esküsznek, hogy kiugrottak a fürdőszoba ablakán, és sértetlenül érkeztek le. Ugyanezt mondja Robinnal kapcsolatban is az Én szeretem New Jersey-t című részben, amikor Robinnak New Jersey-ből kell beérnie este 11-re a TV-stúdióba Lucy biciklijén. Robin esküszik, hogy az egész utcán át csinált egy hátraszaltót, majd ugyanúgy sértetlenül érkezett le, végül pontosan beért az adás kezdetére.

Barney blogja[szerkesztés]

Ebben az epizódban Barney megemlíti, hogy a nők és a halak közötti 24 hasonlóság egyike, hogy mindkettő vonzódik a fényes tárgyakhoz. Tulajdonképpen erről szól az egész blog-bejegyzés.[1]

Visszatérő elemek ebből az epizódból[szerkesztés]

Ez az első rész, ami az egész műsornak a témájáról szól: a felnövésről, a felnőtté válásról.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

  1. Shooting Women in a Barrel, 2005. október 13. [2005. október 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 9.)