Tök jó (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tök jó
Így jártam anyátokkal
1. évad, 5. epizód
Eredeti cím Okay Awesome
Író Chris Harris
Rendező Pamela Fryman
Gyártási szám 1ALH04
Első sugárzás 2005. október 17.
Kronológia
← Előző
Következő →
Az ing visszatér
Lotyós tök
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Tök jó az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának ötödik része. Eredetileg 2005. október 17-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Robint meghívja az Okay-ba, egy új klubba, a klub tulajdonosa. Ted és Barney elfogadja a meghívást, de Marshall és Lily borkóstolót tartanak, hogy felnőttes dolgokat csináljanak. Lily rosszul érezte magát, amikor kiderült, hogy a többi hasonló korú pár sokkal felnőttesebb, mint ők. Ted és Barney elmennek a klubba; Ted beleegyezik, hogy Robin barátnőjével, Kellyvel találkozzon, Barney pedig úgy dönt, hogy "kiszúr egy bigét", majd "teker vele, amíg meg nem adja magát".

Mivel Marshall nagyon unatkozik a borkóstoláson, az ablakon kiugorva szökik meg onnan (bár ezt Ted erősen vitatja). Eközben Robint nem engedik be a VIP-terembe, pedig oda kapott meghívást. Ezért kimegy egy pillanatra a klubból, hogy felhívja a tulajdonost, és még Marshallt is beengedi a klubba. Viszont ő maga már nem tud visszamenni, mivel már egy másik kidobó van az ajtónál.

Miután Ted elszúrta a dolgot Kellyvel, már épp menni készül, amikor Marshall megérkezik. Kérnek egy-egy sört, de miközben Marshall iszik, kiesik az ideiglenes fogkorona, amit aznap rakatott be, és ez iszonyúan fáj neki. Ted lemegy a ruhatárhoz, és ott végül a ruhatáros lánnyal kezd el beszélgetni. Eközben Marshall megtalálja Barney-t, aki azt mondja Marshallnak, hogy a mosdóban biztosan van aszpirin, ami jó lenne a fájdalmára. Jövőbeli Ted elmondja, hogy nem lehet tudni, hogy mi történt odabent, de amikor Marshall kijött, már egyáltalán nem fájt a foga.

Mindeközben Lily is megszökött a saját bulijukról (ugyanúgy, mint Marshall), és ő is megérkezik a klubhoz. Robin elmondja Lilynek, hogy nem kell más párokhoz hasonlóan felnőttes dolgokat csinálni, ezután Lily rábeszéli Robint, hogy mutassák meg a melleiket a kidobónak, hogy bejuthassanak a klubba.

Barney felfedezi, hogy a "bige", akivel egész este tekert, az az unokatestvére, Leslie. Már Barney is menni akar, de mivel Robin és Lily is bejutott, még maradnak egy kicsit. Amíg Lily és Marshall táncolnak, a többiek nézik őket.

Kulturális utalások[szerkesztés]

  • Ted a fényes, ezüst inge miatt Bádogembernek hívja Barney-t; utalás az Óz, a csodák csodájára.
  • Lily és Marshall vendégei Norah Jones új albumáról is beszélgetnek.
  • A klub előtt várakozó "gyökerek" azt hiszik, hogy Marshall talán a harmadik Affleck-testvér; utalás Ben és Casey Affleck-re.

Zene[szerkesztés]

Folytatólagosság[szerkesztés]

  • Azoknak a dolgoknak a listázása, amik nem olyan jók, mint amilyennek lenniük kéne: Ted a szilvesztert is megemlíti a ruhatáros lánynak. Az A limó című rész előzménye az, hogy Ted megpróbál egy olyan Szilvesztert szervezni, ami nem rossz.
  • A nagy afroamerikai kidobó az "Okay" előtt ugyanaz, aki a "Posers" nevű klub előtt volt a Ted Mosby, az építész című epizódban.
  • Ted gyűlölete a klubok iránt itt jelenik meg először, később Robin is hivatkozik rá a Ted Mosby, az építész című részben.
  • Ebben az epizódban jövőbeli Ted azt mondja, nem tudja, hogy pontosan úgy történtek-e a borkóstolásról való szökések, ahogyan Lily és Marshall elmesélte. Arra esküsznek, hogy kiugrottak a fürdőszoba ablakán, és sértetlenül érkeztek le. Ugyanezt mondja Robinnal kapcsolatban is az Én szeretem New Jersey-t című részben, amikor Robinnak New Jersey-ből kell beérnie este 11-re a TV-stúdióba Lucy biciklijén. Robin esküszik, hogy az egész utcán át csinált egy hátraszaltót, majd ugyanúgy sértetlenül érkezett le, végül pontosan beért az adás kezdetére.

Barney blogja[szerkesztés]

Ebben az epizódban Barney megemlíti, hogy a nők és a halak közötti 24 hasonlóság egyike, hogy mindkettő vonzódik a fényes tárgyakhoz. Tulajdonképpen erről szól az egész blog-bejegyzés.[1]

Visszatérő elemek ebből az epizódból[szerkesztés]

Ez az első rész, ami az egész műsornak a témájáról szól: a felnövésről, a felnőtté válásról.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

  1. Shooting Women in a Barrel, 2005. október 13. [2005. október 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 9.)