Távol-keleti Tanulmányok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Távol-keleti Tanulmányok
Adatok
Típus Orientalisztikai, sinológiai, szakfolyóirat
Formátum B5

Ország  Magyarország
Alapítva 2009.
Kiadó ELTE Távol-Keleti Intézet
Főszerkesztő Hamar Imre
Szerkesztő Szilágyi Zsolt
Munkatársak Birtalan Ágnes, Csoma Mózes, Kósa Gábor, Mecsi Beatrix, Salát Gergely, Sárközi Alice, Szerdahelyi István, Terjék József, Tóth Erzsébet, Yamaji Masanori
Nyelv magyar
Székhely Budapest, Magyarország

OCLC 909707028
ISSN 2060–9655
A Távol-keleti Tanulmányok weboldala

A Távol-keleti Tanulmányok (hagyományos kínai: 東方學, egyszerűsített kínai: 东方学, pinjin: Dōngfāng xué, magyarosan: Tung-fang hszüe) 2009-ben, az ELTE Távol-Keleti Intézet által alapított magyar nyelvű orientalisztikai, sinológiai szakfolyóirat.

Története[szerkesztés]

A Távol-keleti Tanulmányok című szakfolyóiratot 2009-ben indította útjára az ELTE Távol-Keleti Intézet. Alapító főszerkesztője dr. Hamar Imre, az ELTE BTK Kínai Tanszékének vezetője, a Távol-keleti Intézet és az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója. A szerkesztőség munkájában a magyar orientalisztika legjelesebb képviselői is részt vesznek.

Az évente két alkalommal megjelenő szakfolyóirat sinológiai, japanológiai, tibetológiai, mongolisztikai stb. témákban ad közre tudományos igényű cikkeket, tanulmányokat magyar nyelven. A Távol-keleti Tanulmányok, a Keletkutatás című szakfolyóirat mellett jelenleg a legnívósabb magyar nyelvű orgánuma a magyar orientalisztikának, amely rendszeres publikációs lehetőséget biztosít az orientalista doktoranduszoknak, valamint a fiatalabb és idősebb kutatóknak, szakembereknek.

A folyóirat végén magyar nyelvű tanulmányok angol és kínai nyelvű rövid összefoglalása is olvasható.

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]