Szűcs István (labdarúgó, 1985)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szűcs István
Személyes adatok
Születési dátum1985május 3. (38 éves)
Születési helyDebrecen, Magyarország
Állampolgárságmagyar
Magasság190 cm
Poszthátvéd
Junior klubok
IdőszakKlub
Felnőtt klubok1
IdőszakKlubMérk.(Gól)
2007–Magyar Debreceni VSC33(3)
2010 Magyar Kecskeméti TE2(0)
2013– Magyar Békéscsaba0(0)
1 A felnőtt klubokban játszott mérkőzések és gólok csak a bajnoki mérkőzések adatait tartalmazzák. Utolsó elszámolt mérkőzés dátuma:
2013. június 1.
SablonWikidataSegítség

Szűcs István (Debrecen, 1985. május 3. –) magyar labdarúgó, hátvéd.

Pályafutása[szerkesztés]

Klubcsapatban[szerkesztés]

A Loki egykori kiváló kapusának, Szűcs Istvánnak a fia mi mást is választhatott volna sportként, mint a labdarúgást. Édesapja után a kis "Stuca" is a kapuban kezdte pályafutását a Békessy általános iskolában, s onnan a Hunyadi futballtagozatos osztályába vezetett az útja. Ekkor már a mezőnyben szerepelhetett, amolyan jolly jokerként. Csatárként, balhátvédként, majd középpályásként számítottak rá a sportiskola, illetve a DVSC korosztályos csapataiban. Végül egyik edzője középhátvédként szerepeltette, s kiderült, az a poszt a legmegfelelőbb számára. A magassága (190 cm) meg is van hozzá, de még sokat kell erősödnie.

A fiatal játékos 2007 telén érkezett a DVSC felnőtt csapatához. Előtte az NB III-as fiókcsapatban futballozott, s ott jó átlagteljesítményt nyújtott, de egy idő után érezte, fejlődéséhez ennél több kell. Bár a felkészülési időszakban jó teljesítményt nyújtott a találkozókon, csak a 28. fordulóban léphetett pályára, csereként. Becsületére legyen, kivárta a pillanatot, ugyanis télen más élvonalbeli csapatba is hívták, de ő a DVSC-ben akart bemutatkozni az NB I-ben. Célja sikerült. Pályafutása egyik csúcspontja, hogy az Elfsborg elleni BL-selejtező svédországi visszavágóját végigjátszotta.

2009 tavaszán Kecskeméten szerepelt kölcsönben, de egy sérülés miatt nem sokat játszhatott.

Sikerei, díjai[szerkesztés]

Források[szerkesztés]