Szikra Projekt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Szikra Projekt a magyar keresztény könnyűzenei élet megerősödését, szakmai fejlődését szolgáló szakmai program, mely a fiatal tehetségek felfedezésétől és mentorálásától a professzionális produkciók színpadra állításáig minden folyamatra kiterjedően segíti az alkotókat.

Feladatuk a jelentkezők professzionális szakmai működésének elősegítése, melynek fontos hatása van az egyházakban zajló zenei életre is. A képzés és mentorálás során átadott információk, kapcsolatrendszerek, valamint az anyagi támogatás révén a produkciókat felkészítik a hazai és nemzetközi zenei életben való önálló helytállásra.

A Szikra Projektnek több alprojektje is van, ezek a Szikra Akadémia, Szikra Produkció, Szikra-díj és a Szikra Management.

Szikra Management

A Szikra Akadémia zenészei számára – egyelőre meghívásos alapon – megkezdi működését a Szikra Management. Célja, hogy a piacorientált működésben gondolkodó zenészek munkáját professzionális háttérmunkával segíti

  • produceri
  • PR- és marketing
  • booking
  • és valamennyi egyéb management területen.

A Szikra Management csapata azon dolgozik, hogy a mindennapi zenész-életben és a kiemelt események kapcsán is a zenészek rendelkezésre álljon a háttérből szervezve és segítve munkájukat.

A Szikra Management munkáját Bolyki György vezeti.

A Szikra Management előadói jelenleg Andelic Jonathan - Jota, Bolyki Tamás és Szabó Balázs gospelzenész.

Szikra Akadémia

Egy-egy művészjellem kialakulásában a rendszeres szakmai műhelymunka révén felépülő professzionális tudás mellett nagyon fontos szerepe van a követhető életpéldát nyújtó szakemberek emberi oldaláról érkező impulzusoknak is.

A Szikra Akadémia biztosítja tagjai számára a közösségépítő felületet, legyen szó szakmai együttműködésekről, vagy alkotóközösségek, egyének hitbeli és jellembeli erősödéséről.

Az Akadémia tagjai részesülhetnek alkotói támogatásban, valamint induló zenekarok / induló előadók támogatásban, amennyiben sikeresen szerepelnek a Szikra-díj versenyén, vagy a Szikra Projekt által kiírt Tehetségkutatók egyikén.

Szikra Produkció

A Szikra Produkciók célja, hogy az egyházi berkeken kívül, a világi helyszíneken is megjelenjenek a keresztény értékrendet, a keresztény alkotók és előadók pozitív életfelfogását tükröző produkciók. A Szikra Produkció által támogatott élőzenés produkciók az elmúlt évek teljesítményének értékelése után, a Szikra-Zsűri szakmai döntése alapján kerülnek kiválasztásra.

A támogatás révén a produkciók szakmai és anyagi támogatást kapnak professzionális színpadi előadásaik megvalósításához, mellyel kiléphetnek a zenei piacra.

Szikra-díj

2016 óta kerül megrendezésre a keresztény könnyűzenei élet legrangosabb szakmai eseménye, a Szikra-díjátadó gála.

A legnívósabb keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jött létre. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

További információk[szerkesztés]

https://szikraprojekt.hu/