Szigorított őrizet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szigorított őrizet
(Maximum Conviction)
2012-es amerikai film
Rendező Keoni Waxman
Producer Steve Austin
Phillip B. Goldfine
Steven Seagal
Műfaj
Forgatókönyvíró Richard Beattie
Főszerepben Steven Seagal
Stone Cold Steve Austin
Michael Paré
Zene Michael Richard Plowman
Operatőr Nathan Wilson
Vágó Trevor Mirosh
Gyártás
Gyártó Steamroller Productions
Voltage Pictures
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
+ magyar (szinkron)
Játékidő 98 perc
Képarány 1,78:1
Forgalmazás
Forgalmazó Amerikai Egyesült Államok Voltage Pictures
Bemutató Amerikai Egyesült Államok 2012. november 6.
Magyarország 2014. március 22. (Digi Film adta)
Magyar adó Digi Film
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk

A Szigorított őrizet (eredeti cím: Maximum Conviction) 2012-es amerikai akció-thriller, melyet Keoni Waxman rendezett. A főszerepben Steven Seagal és Stone Cold Steve Austin.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A különleges alakulat egykori tagjai Cross (Steven Seagal) és társa Manning (Stone Cold Steve Austin) számára egyszerűnek tűnt a nap. A csoportjukat megbízták, hogy felügyeljék egy titkos katonai börtön leszerelését, illetve a foglyok civil börtönbe szállítását.

Cross gyorsan megmutatja ki a főnök, miután helyre tesz egy nagydarab engedetlen elítéltet. Mindeközben Manning feladata a börtön hulladékfeldolgozó üzemének ellenőrzése. A napjuk tovább nehezedik, amikor egy papírtekercsen, amit az egyik fegyenc véletlenül elejt, az intézmény ellen szervezett támadás helyét és idejét találják.

Cross, aki az egyik feladata után visszatér a börtönbe, és Manning, aki még mindig a hulladékfeldolgozóval van elfoglalva, komoly csávába kerülnek, amikor Chris Blake (Michael Paré) és zsoldosai marshal egyenruhában elfoglalják a börtön területét. Blake és az emberei egy chipet keresnek, mivel a rajta található információ nagy mennyiségű pénz nyomára vezetné őket. A chip a nemrégiben elítélt Samantha Mendez (Steph Song) testében lett elrejtve, mivel a CIA-nek dolgozik. Cross, Manning és csapatuk kénytelenek felvenni a harcot Blake-kel és az embereivel.

Szereplők[szerkesztés]

További magyar hangok: Élő Balázs, Haagen Imre, Joó Gábor, Kisfalusi Lehel, Megyeri János, Mohácsi Nóra, Nádorfi Krisztina, Németh Gábor, Papucsek Vilmos, Stern Dániel, Szokol Péter

További információk[szerkesztés]