Szerkesztővita:Xing/Archív02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Oppashi 9 évvel ezelőtt a(z) The Interview témában

Oppashi vitalap-archívuma 2014. januártól decemberig.



Kedves Xing!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Filmkockák

Szia! Kérlek, ne tölts fel több filmkockát élő személyről azzal a céllal, hogy portréként betedd a cikkekbe. Lásd: WP:KÉPEK#Nem szabad képek. Az ilyen képek hamarosan törölve lesznek. Köszönöm a megértésed. --Regasterios vita 2014. január 4., 21:44 (CET)

A múltkor írtakhoz kapcsolódva jelezném, hogy sajnos a Fájl:Ri Cshunhi.png és a Fájl:Kim Dzsongun taps közben.png képeket ki kellett venni a helyükről, mivel élő személy szócikkébe nem tehető be jogvédett portré. Jogvédett képek egyúttal galériában sem használhatóak sajnos, ezért a Koreai Központi Televízió cikkből kivettem további két filmkockát (Fájl:Koreai Központi Televízió Monoszkóp.png, Fájl:Koreai Központi Televízió adáskezdés.png). Átolvasva a szócikkeket, úgy látom, a Fájl:Ri Cshunhi.png beilleszthető illusztrációként a tévés szócikkbe, csak bele kell írni, hogy az ő aktív közreműködésével indult meg 1974-ben a színes felvételek sugárzása. Mivel a cikk viszonylag rövid, több kép nem nagyon fér bele, legalábbis nem a szöveg illusztrációjaként (a monoszkóp és az adáskezdő kép nem ilyen véleményem szerint). Ezeket tehát minden bizonnyal töröljük. Köszönöm a megértésed. --Regasterios vita 2014. január 14., 20:46 (CET)

Délnyugat-Afrika az első világháborúban

Szia! Tudnád támogatni a jó szócikk szavazásra vitt cikkemet?-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. január 16., 20:19 (CET)

Dél-Korea régiói

Hali, erre semmi szükség, mivel egybeesnek a régi Korea régióival. Az enwikin se véletlenül nincs külön cikke :) Xiaolong Üzenő 2014. január 20., 17:03 (CET)

Filmajánló

Secretly, Greatly Xiaolong Üzenő 2014. január 22., 16:46 (CET)

Khmerhez

Szia,

bizonyára ezt is fel lehetne használni a khmertervezetedhez: Szerkesztő:Adam78/Khmer szavak átírásához segédlet.

Ádám 2014. január 29., 20:16 (CET)

Kínai polgárháború

Szia! A fenti cikkben átírtál pár dolgot, pl. a kínai írásjeleket az átírási segédlet dobozban. Ezt a cikket még az enwikiről fordítottam, és az írásjeleket is onnan copyztam, és most így a két cikkben ezek eltérnek. Ugyanígy ebben a dobozban a szó szerinti fordítás, ami az enwiki szerint Nationalist-Communist Civil War, a te módosításod szerint felszabadító háború. A szó szerinti fordítás nem lehet ennyire eltérő... :O Biztos jók ezek a módosítások? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. február 7., 09:09 (CET)

A lényeg, hogy te értsd, te vagy otthon benne. :-) Köszi az infót. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. február 7., 14:21 (CET)

Verseny

Ez egy egyszerű javítás volt. Rossz volt a szócikk címe. A kardot is javítottuk. Xiaolong Üzenő 2014. február 9., 18:56 (CET)

Infobox

Szia! Megtudnád mutatni hogyan kell gyerekről infoboxot csinálni? Róla kéne:http://jonandkate.wikia.com/wiki/Cara_Gosselin

Köszi!

Üdv:--Pankerfaust vita 2014. február 11., 18:24 (CET)

napok

Szia Opasshi! Meg még neked, akartam kívánni a következő 4 napra, már tudod mi az. --Vakondka vita 2014. április 17., 15:11 (CEST)


A barnstar for you!

Gerald Shields leading the masses to improve Wikimedia one cosmetically fashionable photograph at a time. North Korean Fashion Watch Barnstar
Gerald Shields, founder of the North Korean Fashion Watch, awards you the North Korean Fashion Watch Barnstar for your continuing efforts to add reliable and poignant discussions about North Korean topics, such as Ri Sol-ju. Geraldshields11 vita 2014. április 28., 17:34 (CEST)
Thank you very much! I'm glad to help :) - Oppashi Ide írj! 2014. április 28., 21:32 (CEST)

Wikitanács és elvek

Szia!

Örülök a szerencsének! Ebből az egy bekezdésből nem is tudod, mennyire szimpatikus lettél. :-) Ami a legjobb vezetőt illeti, én erősen a 3.-ra hajazok. És a bemutatkozásod, meg szerk.lapod alapján az elveid is szimpatikusak. Horthyt én nem kifejezetten kedvelem, szélsőjobbot egyenesen utálom. Persze Horthy állítólag nem volt szélsőjobboldali, de kollaborált a németekkel, nem tett meg mindent a kiugrás érdekében, miatta került Mo. háborúba - a németek oldalán. Nem lehetetlenítette el kellően a szélsőjobbot sem - bezzeg a szélsőbalról gondoskodott. A tengernélküli tengernagynak sok minden szárad a lelkén. Szólj, ha segíteni tudok bármiben; üdv: --BotlikIrodám 2014. május 27., 16:58 (CEST)


Tényleg? Esküszöm nem rémlik, elnézést (sokan voltunk, és még nem ismertem senkit). Furcsa kérdés, de te hol ültél (vagy kik mellett)? :-) --BotlikIrodám 2014. május 27., 19:26 (CEST)

Bocs, hogy belepampogok, de nem tudom megállni. Mindkettőtök hamis képet építget Horthyról. Sem a bábelmélet nem igaz (nem Hitler adta vissza a Felvidéket, a második bécsi döntéssel egy magyar–román háborút akadályozott meg, stb), sem a náci kollaborálás (épp ellenkezőleg, utálta Hitlert és a nácikat, stb). Egy kicsit árnyaltabb kép kialakítása mindkettőtökre ráférne. – LApankuš 2014. május 27., 19:39 (CEST)

LA: Ellenkezőleg, örülök is neki hogy hozzászóltál :) Tudod, az a helyzet hogy magad uram, ha szolgád nincsen, sajnos – tapasztalatból mondom – az iskolákban nem tanítják meg pártatlanul és korrekt módon a 20. századi magyar történelmet. Így hát én anno (anno... 4 éve volt :)) utánajártam magam, és a fehér lovon kívül semmi más szimpatikus nem volt a személyében. Lehetséges hogy befolyásolt az ennek a képnek a kialakulásában, hogy akikkel többnyire ilyen témákról beszéltem, mind munkásosztálybeliek voltak (akárcsak a felmenőim). - Oppashi Mesélj csak 2014. május 27., 19:50 (CEST)

Nem tudom, milyen iskolára gondolsz. Középiskola? Sajnos ott még tankönyvekből tanítanak. Mindet ki kéne dobni. Az egyetemeken már szabadabb az oktatás. Én az EKTF Új- és Modernkori Történeti Tanszékén szereztem diplomát. Biztosíthatlak, hogy a történészek bár megosztottak az értékelésben, de egészen biztosan nem állítja már senki, hogy a németek bábja lett volna. Sajnálatos módon a trianoni helyzet bábja (foglya) volt inkább. – LApankuš 2014. május 27., 20:16 (CEST)

Aha, már emlékszem! :-)

Hidd el LA, azért én sem vagyok amatőr. Én is utánanéztem. Jó hogy, nem is fogok hinni Helméczi Mátyás egyértelműen jobboldali elfogult törikönyvének. Horthy semmit nem ért volna el önmagában. Ha annyira utálta a nácikat, miért nem ment velük szembe? Miért nem nyittatta meg a frontvonalat a szovjetek előtt? Miért nem lépett fel erőteljesebben a szélsőjobb (ha már a szélsőbalt olyan ügyesen elintézte) és a holokauszt ellen? Miért nem akadályozta meg a fehérterrort? Az árnyaltabb kép szerintem nem túl pozitív. Megjegyezném: nyugaton sem. Én meg ráadásul nem szeretem a lovakat, úgyhogy még az sem túl szimpatikus. --BotlikIrodám 2014. május 27., 20:02 (CEST)

Neked azt tudom mondani, hogy önmagában soha, senki nem ért el semmit. Hogy miért nem ment szembe a nácikkal? Ezt teljesen komolyan kérdezed? (Ebből azt látom, állításoddal ellentétben inkább vagy amatőr, mint sem.) Vajon mit ért volna el egy nyílt szembenállással? Azt, ami így is bekövetkezett, de nem 1944-ben, hanem már 1941-ben, jelesül a nyilas hatalomátvételt. Amúgy meg igenis szembe ment a németekkel, de csak okosan: a lehető leggyengébb haderőt küldte a szovjet frontra a legkevesebb lehetséges emberrel és felszereléssel. A szovjetek előtt én se nyitottam volna meg semmit, bár itt is megjegyzendő, hogy a nyilas hatalomátvétel akadályozta meg a szovjet fegyverszüneti tárgyalásokat. Mégis mit tehetett volna a nyilasok ellen, akik mögött Németország állt? A holokauszt ellen is megtett mindent, amit lehetett, hadd ne emlegessem, hogy még a lengyel zsidók is ide menekültek, és csak a nyilasok kezdték újra a deportálásokat. Az első világháború utáni helyzetben a fegyveres fellépések egészen más kontextusba kerültek, mint azt ma megítéljük. Ajánlom a Rubicon legutóbbi tematikus számát az első világháborúról, vagy épp szintén a Rubiconnak volt Horthyról is tematikus száma. Az, hogy nyugaton milyen kép alakult ki róla, sajnálatos, de semmit nem befolyásol a tényeken. Vigyázni kell a sommás ítéletekkel, mert ez okozza a legtöbb problémát az életben. – LApankuš 2014. május 27., 20:16 (CEST)

Bocsánat, hogy én is beleszólok :-)! Nem szeretnék hosszabban Horhy mellett kiállni, ugyanakkor azt megszeretném jegyezni, hogy például a kiugrási kísérlet is sikeres lehetett volna, azonban ellentétben Romániával, Magyarországnak ekkor volt közös határa Németországgal (és persze a szlovákok átengedték a területükön a német tankokat). Horthyt emellett egy merően (talán túlságosan is) konzervatív embernek látom, aki mindent megtett országa fennmaradása érdekében, de az általa is támogatott revíziós törekvések útján túlságosan is függésbe került a Harmadik Birodalommal.-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. május 27., 20:38 (CEST)

Vajon ki nem támogatta abban az időben a revíziót, leszámítva persze az internacionalista kommunistákat? De az óvatos politikája meghozta a gyümölcsét: nem került ettől függésbe a Harmadik Birodalomtól. 1927–38 között még Franciaország, Anglia és Olaszország is támogatta, vagy legalábbis elismerte jogosnak a magyar revíziót. Mint fentebb említettem, még a második bécsi döntés sem kötelezte el Hitler mellett, mert a románok kérték a döntőbíráskodást a németektől, megelőzendő a román–magyar háborút. Ha ez nincs, a magyar hadsereg augusztus 28-án megtámadta volna Romániát, és győzelem esetén nem csak Észak-Erdély került volna vissza. Vagyis Horthy inkább érezhette magát vesztesnek ettől, semmint fordítva. – LApankuš 2014. május 27., 20:46 (CEST)

Akármennyire is iróniának fog hangzani, komolyan nem az: örülök hogy értelmes történelmi vita zajlik a vitalapomon! :-) - Oppashi Mesélj csak 2014. május 27., 21:02 (CEST)

Laszlovszky szerktársnak igaza van. Mellesleg a külügyeket tekintve a második világháborúig nem is igazán a németekhez álltunk közel, hanem Olaszországhoz. Az én álláspontom szerint a kor talán legkiemelkedőbb politikusa Bethlen István volt, akinek a miniszerelnöksége alatt fejlődött a gazdaság, kölcsönökhöz jutottunk és nemzetközi színtéren is elfogadtak minket. -Történelem pWas gibt's Neues? 2014. május 27., 21:32 (CEST)

WT választás

Köszönöm!

A Horthys dolgot meg már nem folytattam, egyrészt mert én nem LA-nak írtam, hanem neked a te vitalapodra; másrészt mert szerk. ütközés után elkattintottam. Aztán gondoltam, hogy olyan mindegy, már leírtam amit neked akartam, te is amit nekem, úgyhogy megvagyunk a témát illetően. További jó szerkesztést! --BotlikIrodám 2014. június 4., 14:50 (CEST)

lázadó leszel

E kifejezés alatt pontosan mire gondoltál, meg a szmájli alatt? :) --Vakondka vita 2014. június 7., 13:24 (CEST)

Azt azért tettem, már ne kelljen vissza írnom, a megköszönésre, a zárójelben pedig, azért volt, akik megköszönik, nekik szívesen, mert nem minden felhasználó köszöni meg, megértem valkiknek nincsen rá idejük, de biztosan vannak, akik csak illetlenek rá, és legalánn, akik megköszönik, nekik szívesen. :) --Vakondka vita 2014. június 7., 21:28 (CEST)

Még azt néztem nem rég, még kék volt a a színe a nevednek, most meg már zöld a színe. :) --Vakondka vita 2014. június 7., 21:36 (CEST)

Meg még azt akartam elmesélni, a szívesent azt azért írtam zárójelbe, hogy a megköszönséekre, már ne kelljen vissza írnom, de úgy vélem ha megksözönnek valamit, ahoz mindig hozzá illik, hogy szívesen. --Vakondka vita 2014. június 15., 18:11 (CEST)

Kiemelés

Hali! Rá tudnál nézni? Még két tanúsítás szükséges. Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Koreai dorama. Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. július 1., 15:02 (CEST)

Kína

Az ország is iszonyú nagy, meg a befolyása is a világra.... Egyébként ki lehet venni és áttenni úgy pl. mint a Mexikó cikkben van. --Milei.vencel vita 2014. július 23., 07:51 (CEST)

Vörös khmerek

Szia! Jó sok szócikket írtál most :-)}. Azonban több mint valószínű ,hogy talán egy kivételével rá kéne tennem a csonk sablont (egy kis bővítés nem árthat, tudom az álláspontodat, de elképzelhető, hogy éveket kell rá várni, mire valaki bővíte). Ezenkívül felszeretném hívni a figyelmedet, hogy több vezetőnél elfelejtettél forrás megjelölni. Baráti üdvözlettel:-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. július 28., 14:35 (CEST)

Akkor van forrásolva, ha odaírod, hogy az angol alapján fordítottad + megjelölöd a pontos forrásokat az angol cikk alapján.-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. július 28., 18:09 (CEST)

Bartos Cs. István

Szia! Bocsánat a megkésett válaszért, a te üzeneted nem láttam, csak az utána jövőt és most fedeztem csak fel. Számos oka lehet, amiért ott víg életet él, például az, hogy ott jóval több szócikk van és jóval kevesebb magyar szerkesztő. Ezt a fajta összehasonlítgatást éppen ezért nem tartom jónak. Igazából a lényeg, hogy ha tudsz találni legalább kettő darab, a WP:NEV-nek megfelelő forrást, bizonyosan meg fog maradni a szócikk. – Laci.d vita 2014. július 29., 02:11 (CEST)

Jogsértők

Szia! Nem tudom, tudod-e, de ha egy cikkre jogsértő sablont teszel, akkor a Wikipédia:Szerzőijog-sértés lapon is be kell listázni, hogy az adminok 5 nap után törölni tudják (ha nem érkezik engedély esetleg). Eme drága anon cikkeit jogsértőzgetted végig, de nem listáztad. (most beírkáltam) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. augusztus 6., 21:57 (CEST)

Kambodzsa

Szia! Két per is zajlik, illetve már csak egy, figyelj erre, ha szerkeszted a vörös khmer gyilkosokat! Dudva vita 2014. augusztus 7., 14:28 (CEST)

Csíkszentgyörgy község

Szia! Az a különbség, hogy Csíkszentgyörgy község egy közigazgatási egység, Csíkszentgyörgy pedig egy falu, ami a község központja, és rajta kívül még nyolc másik település tartozik a községhez. Eddig a romániai községek és a központjuknak számító falvak egy cikkben voltak tárgyalva, de Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Konszenzus nélküli botos módosítás lapon lévő megbeszélés eredményeként a jövőben a községekről is külön szócikkek fognak születni. A Wikipédia-vita:Erdély-műhely#Községek cikkei lapon található a megbeszélés a jövőbeli cikkek egységes megjelenésével és a létrehozásukkal kapcsolatos problémákkal/tennivalókkal kapcsolatban. Üdv, ✮ Einstein2 vitalap 2014. augusztus 8., 21:54 (CEST)

Jasmine titokzatos kalandjai

Szia, szerintem nem is csonk, hanem kamu. Sem a magyar, sem az angol címre, se az alkotókra nem találtam egyetlen találatot sem. (A belinkeltek kivételével, de náluk sincs nyoma semmilyen Jázminnak.) Ha Te is egyetértesz, akkor törlöm. --Rlevente üzenet 2014. augusztus 25., 19:22 (CEST)

Töröltem. ---Rlevente üzenet 2014. augusztus 25., 20:43 (CEST)

Nemzetközi művésznevek

szia. Művészneveket nem írunk át, ha a műész aktívan használja az angolosított verziót. Seungri, Taeyang és a többiek így használjk a nevüket az albummegjelenéseken is, lásd Seungri, Taeyang. G-Dragont sem írjuk át Csiduregonnak, pedig hangullal is megvan a művészneve, de a megjelenéseiben az angol átírást használja. Lásd még Wikipédia:Elnevezési szokások#Művésznevek.Cheers :) Xiaolong Üzenő 2014. augusztus 26., 10:56 (CEST)

Vigyor Xiaolong Üzenő 2014. augusztus 26., 19:52 (CEST)

Re: Kínai és koreai nevek átírása

Szia! Valóban nem tudom az ázsiai nevek átírását. De ez már nem az első cikkem, ha egy kicsit jobban utána néznél a szerkesztéseimnek elég sok olimpiai cikket megírtam, és ha még jobban utána néznél a dolgoknak akkor pl. tudnád, hogy a nemzetcikkeket vesszük alapul az átírásnál. pl:Kína az 1992. évi nyári olimpiai játékokon vagy Dél-Korea az 1992. évi nyári olimpiai játékokon ott fel van tüntetve, hogy nincs átírva minden név. A belső hivatkozásnál a neveknél egy kis <--átírás--> jelet rakunk a nem magyaros átírásban szereplő nevekhez, ha ott javítva van akkor a nevet javító szerkesztő tovább viszi az átírt nevet a többi cikkbe, vagy jelzi az alap szerkesztőnek, hogy átírta és az köszöni szépen és az tovább viszi. Tudtommal az asztaliteniszezők még 70%-ban nincsenek átírva 92-ből, csak a másik olimpiákról megírt nevek. Megértésed előre is köszönöm! --Battila27 vita 2014. augusztus 27., 10:20 (CEST)

adminválasztás

Szia, köszönöm, hogy támogattál! :) --Pagony foxhole 2014. augusztus 28., 11:15 (CEST)

USA- ellenes szerkesztők

Szia! Szerintem SÜRGŐSEN jelöld ezt a törlésre, a Wikipédia nem a politikai manifesztumok terepe. Kérlek, hogy a jövőben máshol politizálj, ez itt egy enciklopédia. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. augusztus 29., 14:52 (CEST)

Amikor a járőrstátuszodat elsőként támogattam, nem ilyen kategóriák létrehozása járt a szemem előtt. A kategóriát töröltem, mert ennek nincs helye a Wikipédiában. Csigabiitt a házam 2014. augusztus 29., 15:01 (CEST)

Igazad van, csak később nyomtam rá a gyűjtőre. Éretelemszerűen mindegyiknek tirhulnia kell innen. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. augusztus 29., 15:04 (CEST)

Igazad van, azokat a kategóriákat is törölni kell. Csigabiitt a házam 2014. augusztus 29., 15:05 (CEST)

hangugeo

Szia, kérlek ne javítsd át a hangugeo sablont. Az azért van, hogy bevezetőben használjuk. Sokkal egyszerűbb vele dolgozni, mint manuálisan írosgatni mindenhova, hogy hangul handzsa meg ilyenek. Szöult pedig nem kell átírni angolosan, mert honosodott név. Xiaolong Üzenő 2014. szeptember 1., 14:13 (CEST)

Elbert Gábor szócikk

Szia! Segítséget kérnék, Elbert Gábor szócikkéhez feltöltöttem egy fotót a Commonsba, ez sikerült is, de most eltűnt maga a szócikk, csak a kép jön fel mindenhol. Mit kell tennem, hogy jó helyre kerüljön a fotó és a szócikk is megmaradjon? köszönöm --Kekeu33 vita 2014. szeptember 26., 10:10 (CEST)

Első vh cikkíró verseny

Szia! A cikkíró verseny véget ért. Szerintem vegyétek fel a kapcsolatot egymással Frommerrel, és max két héten belül el kéne készülni egy értékeléssel, végeredménnyel. A Hadimúzeum Alapítványos hölggyel is két hetet beszéltünk meg, az alatt ők is befejezik. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. október 1., 12:06 (CEST)

Wikin valóban nem aktív mostanában, de az e-mailekre válaszol azért. Persze, nyugodtan. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. október 1., 22:18 (CEST)

Szócikk

Kedves Oppasi! Köszönöm kérdésed, és a kapcsolat felvételt. Bevallom sok mindent nem értek még, de hátha egyszer... :-) Szóval létrehoztam egy új szócikket (karikagyűrű) és kapásból ott szúrtam el a dolgot, hogy nem a homokozóban kezdtem... Az információk különben sok éves szakmai tudásomból, olvasmányaimból származnak, több mit 20 éve vagyok ékszerész. Milyen módon jelöljem meg a forrásokat? Kizárólag internetes forrásokra hivatkozhatok? Ha ez a szócikk létezik angolul a wikipédián, de magyarul nincs az is lehet egy megoldás, ha egyszerűen lefordítom a szöveget? Bocsánat, gondolom ezekre a kérdésekre mind találok választ az oldalon, de ha már felajánlottad a segítséged, gondoltam megkérdezem... Köszönöm előre is!! Szép estét! --Boderichard vita 2014. október 1., 23:50 (CEST)

Szia! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!! :-) Szép napot! --80.99.180.204 (vita) 2014. október 2., 14:30 (CEST)

Help

Már egy órája képtelen vagyok betenni ezt a szöveget a Szöul cikkbe, állandóan Wikimedia Errort kapok. Vitalapokra meg tudok írni. Kinyúvaszt. Nem tennéd meg, hogy beteszed ezt a pár mondatot az Ipar és pénzügy szakaszban a Joidós sor után külön bekezdésként? Úgy mennék már aludni, de nem hajlandó elmenteni :-( . Köszönöm!! Xiaolong Üzenő 2014. október 5., 20:19 (CEST)

A városban található több nagy bank székhelye is, például a nemzeti bank [[Bank of Korea]], a [[Shinhan Bank]], a [[Korea Exchange Bank]], az [[Industrial Bank of Korea]] vagy a [[Korea Development Bank]].<ref>{{cite web|url=http://www.relbanks.com/asia/south-korea|title=Banks Around the World - Korea|accessdate=2014-10-05}}</ref> Utóbbinak Magyarországon is [[KDB Bank (Magyarország)|van fiókja]]. A külföldi bankok közül jelen van többek között a [[Standard Chartered]], a [[Citibank]] és a [[HSBC]].<ref>{{cite web|url=http://www.ft.com/cms/s/0/6f1d4f04-14f9-11e3-b3db-00144feabdc0.html#axzz3FIBalaA8|title=Foreign banks struggle in South Korea|date=2013-9-18|accessdate=2014-10-05|publisher=Financial Times}}</ref> A Shinhan Bank Korea legrégebbi bankja, 1897-ben alapították {{Koreai|Hanseong|Hanszong}} néven.<ref>{{cite web|url=http://www.shinhan.com/en/index.jsp|title=History|publisher=Shinhan Bank|accessdate=2014-10-5}}</ref><ref>{{cite web|url=http://www.fsc.go.kr/eng/id/id0101.jsp|title=History of the Korean Financial Industry|publisher=Financial Services Commission|accessdate=2014-10-5}}</ref>

Első világháborús verseny

Szia!

Először is hadd kérjek bocsánatot inaktivitásom miatt, elfogadhatatlan magatartás. Mégsem megy máshogy. Már túlságosan kiábrándultam az egészből... Ennek ellenére most itt vagyok és ezt még csináljuk meg. Hát van a gmail-nek is egy chat funkciója, Windows Live Messengerem már nincs, ha ezek nem működnek akkor marad a Facebook. Még egyszer elnézésed kérem, --Frommer Fórum 2014. október 6., 19:17 (CEST)


Rendben, ahogy gondolod. Mikorra legyen meg? --Frommer Fórum 2014. október 6., 20:18 (CEST)

Persze, tökéletesen. A címemet elküldtem. üdv, --Frommer Fórum 2014. október 7., 20:26 (CEST)


Még ne írjátok ki sehova, várjuk meg a múzeumos végeredményt. Azt majd elküldöm nektek, és szerintem a kettőből kellene egy végleges listát csinálni. Akkor még vélhetően a holtversenyek is megszűnnek. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. október 11., 16:06 (CEST)

Szia! Megkaptad a mailemet a múzeumos értékelésről? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. október 21., 22:44 (CEST)

Szia! Most már ki kéne írni a végeredményt, mert két hét van a díjátadóig, és a résztvevőknek idő kell, hogy szabaddá tegyék magukat addigra. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. november 1., 17:37 (CET)

A vitalapokon nem látom az értesítést... e-mailben ment? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. november 1., 18:41 (CET)

Re: Kelet-Ázsiai foci

Szia! Csodálkoztam, hogy a Daegu FC volt az első dél-koreai focicsapatról szóló cikk a wikin. Korábban nem nyúltam idegen átírású cikkekhez, de újabban már nem nézem az országot, hanem megírom. De azért csak egy csonkszintű lapot készítek, mert az átírást nem tudom. Később esetleg bővítem. Most a Hertha BSC keretén megyek végig és volt benne két japán is, szóval az ő cikküket is megírtam. Ha legközelebb ilyet hozok létre, akkor írok a vitalapjára, bár most egy darabig nem tervezek. DVTK KIADÓ vita 2014. október 9., 15:39 (CEST)

Rendben, legközelebb így csinálom (gondolom, ez igaz a többi országra is, melynek népéről nincsen cikk). DVTK KIADÓ vita 2014. december 27., 20:59 (CET)

e-mail

Szia Opasshi! Kültem neked e-mailt, kérlek szépen majd nézd meg, és ott írj. Csak sokszor úgy írtad nem vetted észre korábban a privát üzeneteimet, csak később, és azért jeleztem most itt. --Vakondka vita 2014. október 10., 08:56 (CEST)

Még arra küldtem egy választ, amit e-ailen írtál. --Vakondka vita 2014. október 10., 14:32 (CEST)

az új felhasználó

Szia Opasshi! Te jelentetted őt? Csak anynit láthattam, ajánlottad neki, hogy nevezze át magát. Úgy gondoltam, úgy is látják, és blokkolják, ha nem változtat a nevén, és így akkor nem kell külön bejelenteni egy új felhasználót, ha elfogadhatatlan a neve. De azért egy pillanatra viccesnek találtam, amikor megláttam milyen neve van. --Vakondka vita 2014. október 15., 20:47 (CEST)

@Vakondka: Értem. Oppashi Mesélj csak 2014. október 15., 20:54 (CEST)

De te amúgy jelentette őt, vagy hagytad változtassa meg, azt ha nem, ők blokkolják? --Vakondka vita 2014. október 15., 20:57 (CEST)

@Vakondka: Próbálok közös hangra vergődni vele, majd szépen megkérni hogy változtassa meg. Ha rákiabálna az ember, az visszafele sülne el. Oppashi Mesélj csak 2014. október 15., 20:59 (CEST)

Oké, azt hiszem, az lesz a legjobb, ne haragudj ha most kissé határozotnak láttál, nem voltam mérges, csak kicsit zavarban voltam, mert tudtam jelenteni kellett volna, csak nehezemre esik bárkivel kellemetlent csinálni, még ha valami oka is van, amiért meg kell csinálni, rákiabálni meg én se akartam. --Vakondka vita 2014. október 15., 21:02 (CEST)

Még egy pillanatra kérlek szépen menj fel az e-mailedre, valamit négyszemközt szerettem volna megkérdezni. --Vakondka vita 2014. október 15., 21:10 (CEST)

Re:Visszavonás

Szia, semmi extra, csak ez egy filmkocka státuszú kép volt élő személyről, ami nem jogsértő, csak a Wikipédiában az alapítványi határozat tiltása miatt nem használható fel. Igazából csak az volt a cél, hogy a törlésnél a „nem használt nem szabad” sablon jelenjen meg, ne kössön abba bele senki mondjuk fél év múlva, hogy rossz indoklással töröltem. Nincs amúgy ezen kívül különösebb jelentősége. --PallertiRabbit Hole 2014. október 17., 18:15 (CEST)

A császári és királyi hadsereg hősének

A Császári és Királyi Hadsereg hőse
Az első világháború műhelyben és az első világháborús szócikkíró verseny során végzett munkásságodért a Császári és Királyi Hadsereg Hősévé avatlak. Fogadd tőlem szeretettel ezt a kitüntetést. Sok sikert és további jó munkát kívánok! - Frommer Fórum 2014. november 3., 20:49 (CET)
@Frommer 97: Köszönöm szépen! :-) - Oppashi Mesélj csak 2014. november 4., 07:48 (CET)

Az első világháború műhely hőse

Az első világháború műhely hőse
A mai napon befejeztem működésemet mint az első világháború műhely főparancsnoka. Ezen utolsó kitüntetéssel kívánok minden aktív tagnak, így neked is, további sikeres munkát és végtelen kitartást! Fogadd tőlem szeretettel a Katonai Tiszti Szolgálati Jel kitüntetést. A legjobbakat,Frommer Fórum 2014. november 5., 21:46 (CET)

E-mail az első világháborús szócikkíró verseny értékelésével kapcsolatban

Szia! Két napja küldtem Neked egy e-mailt a fenti témában. Megkaptad? --Jávori István Itt a vita 2014. november 6., 15:41 (CET)

Köszönöm a válaszodat! Viszont további kérdések is felmerültek bennem. Ezeket is belső üzenetként elküldtem. – Jávori István Itt a vita 2014. november 6., 16:22 (CET)

Redir

Szia! Biztos vagy benne, hogy erről átirányítás kell és nem inkább kuka? Vigyor - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. november 8., 22:54 (CET)

Oké. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. november 8., 23:27 (CET)

uj cikk

szia. welsz tamas.rol nincs kedved cikket irni? neki az eletere nagyon sokan kivancsiak lennenek, meg jobban mint pl. janiczak davidra. udv. --36.68.109.144 (vita) 2014. november 11., 12:39 (CET)

re:Lázár János

Szia! A tisztség megnevezése „miniszterelnökséget vezető államtitkár” (lásd itt), és ez nem változik akkor sem, ha birtokviszony jön létre a miniszter és a Magyarország szavak között. A Magyarország miniszterelnökséget vezető minisztere szerkezetben a Magyarország a miniszter szónak van alárendelve, nem pedig a miniszterelnökségnek. Az általad javasolt Magyarország miniszterelnökségét vezető minisztere alak már csak azért sem helyes, mert ebben az esetben a Magyarország a miniszterelnökség birtokos jelzője, ekkor viszont a miniszter birtokos nélkül marad, márpedig ott van az -e a végén. Helyesen ez utóbbi úgy lenne, hogy (a) Magyarország miniszterelnökségét vezető miniszter, csakhogy itt nem arról a miniszterről van szó, aki Magyarország miniszterelnökségét vezeti, hanem Magyarországnak arról a miniszteréről, aki a miniszterelnökséget vezeti (illetve gyakorlatilag mindkettő igaz, de a többi miniszteri megnevezéssel összhangban nyelvileg utóbbi a helyes). :) (Remélem, érthetően fogalmaztam.) ✮ Einstein2 vitalap 2014. november 11., 16:32 (CET)

Koreai Számítógép Központ

Szia, a számítógépközpont szó magyarul egybeírandó, ha az angolban 2 szó is. De nem akartam szó nélkül átnevezni... Üdv, --Vépi vita 2014. november 15., 07:37 (CET)

Hocza Tamás

Szia! Szerintem inkább TMB-re kellene vinni, hiszen nem zagyvaság vagy vandalizmus, "csupán" nem nevezetes. Üdv, nyiffi üzenj! 2014. november 28., 14:04 (CET)

Hetvenegyen

Szia ennek honnan van magyar címe? Tudtommal nem jelent meg Magyarországon, így nem lehet magyar fordítású címe a szócikknek. Xiaolong Üzenő 2014. december 1., 09:47 (CET)

@Teemeah: Valóban nem tudok róla én sem, hogy megjelent volna, én is angol címen ismertem, viszont ahol magyar nyelvű leírás volt róla, egységesen ezt a címet láttam, ha ezt a címet írja be az emberfia a Gugliba, hamarabb akad az anyanyelvének megfelelő tájékoztatásra, mint angolul, angol címmel. Másrészt ez az oldal is feltünteti ugyanezt a magyar címet, ha baloldalt kiválasztod a Language listából a Magyar (hu)-t. Különben természetesen az angol címet is fel fogom tüntetni a szócikkben, akárhogy is lesz a továbbiakban. Üdv: Oppashi Mesélj csak 2014. december 1., 16:10 (CET)

De teljesen mindegy letöltőoldalakon vagy fansub oldalakon vagy filmismertető oldalakon hogy hikvatkoznak rá. Ha Magyarországon nem volt moziban hivatalosan bemutatva, és nincs disztribútor/mozi által adott címe, akkor nem lehet magyarul. Xiaolong Üzenő 2014. december 1., 20:21 (CET)

A hvatkozásodon ez a szöveg szerepel: "Help expand our database by adding one!" Vagyis valaki fan rakta be a magyar címet. Ez nem lehet egy szócikk címének alapja. Xiaolong Üzenő 2014. december 1., 20:23 (CET)

@Teemeah: Miért, IMDb lehet? Oppashi Mesélj csak 2014. december 1., 22:23 (CET)

Ha csak ott hivatkoznak úgy egy filmre, nem. Kell hogy legyen egy "hivatalos" címe. Azaz disztribútor, kiadó, mozi által adott cím. A Viki/DramaFever lehet alap, mert ők disztribútorok, még ha online is, hivatalosan a csatornától kapják a licencet és általában a kívánt angol címet is ők adják. Magyar nyelven ha nem jelent meg sehol hivatalosan (fesztivál, dvd, mozi, tévé), akkor nincs magyar címe, akkor sem, ha imdb szerint van. Xiaolong Üzenő 2014. december 2., 00:05 (CET)

Daewongun

Időnként a források is tévedhetnek, pláne ha a cikk írójának lövése sincs a koreai nevekről. Olvasta valahol és három szótag, akkor biztos név. Haha :-). Egyébként I Haun a becses neve a Tevongunnak. Csoszon történelme#Súlyosbodó problémák a 19. században és a régensi időszak. Valszeg én se tudtam volna, ha nem épp erről írnék cikket Vigyor Xiaolong Üzenő 2014. december 4., 11:03 (CET)

2015-ös japán Ázsia-kupa-keret

Szia! Meg tudnád-e tenni azt, hogy a Sablon:2015-ös japán ÁK-keret sablonban átírod a játékosok neveit a helyes formára. Amelyik játékos már volt vb-n, olimpián, annak meg tudtam keresni a nevét korábbi sablonokból, de aki nem volt, azt nem tudtam. Előre is köszönöm! DVTK KIADÓ vita 2014. december 21., 19:19 (CET)

Nagyon szépen köszönöm! DVTK KIADÓ vita 2014. december 21., 21:16 (CET)

Ugyanez a helyzet a Sablon:2015-ös dél-koreai ÁK-keret esetében is. DVTK KIADÓ vita 2014. december 27., 13:34 (CET)

Ez van a Sablon:2015-ös kínai ÁK-kerettel is. DVTK KIADÓ vita 2014. december 30., 09:29 (CET)

Fájl:Tsoukalos.jpg

Szia! Ezzel a képpel az a baj, hogy élő személy életrajzában csak szabad kép használható portréként. Filmkockát csak infoboxon kívül lehet betenni, ha valamilyen fontos dolgot ábrázol. --Sasuke88  vita 2014. december 23., 13:25 (CET)

Szia, az általad feltöltött Fájl:Tsoukalos.jpg kép jogvédett képernyőkép és mint olyan – alapítványi határozat értelmében – nem használható élő személy szócikkében. Ezért kivettem a szócikkből és törlésre jelöltem. --PallertiRabbit Hole 2014. december 23., 14:55 (CET)
...hopp éppen most látom, hogy Sasuke88 már írt a témakörben. --PallertiRabbit Hole 2014. december 23., 14:56 (CET)

@Sasuke88, Pallerti: Köszönöm is hogy töröltettétek, valahogy az, hogy az illető személynek nem szabad élőnek lennie a szabad felhasználáshoz, nem fordult meg a fejemben tegnap hajnalban. Oppashi Mesélj csak 2014. december 24., 01:38 (CET)

Karácsony

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 21:32 (CET)

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok, barátom!-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. december 24., 22:48 (CET)

The Interview

Szia!

A "Cselekménye" részt nem akarod megírni? Dolgozol még a cikken? misibacsi*üzenet 2014. december 29., 16:53 (CET)

@Misibacsi: Igazság szerint nem tudom, mennyire lesz rá időm. Lehet hogy így hagyom. Oppashi Mesélj csak 2014. december 29., 17:29 (CET)

Akkor kivennéd az "építés alatt" sablont? Most láttam a filmet és a cselekményét le tudnám írni. Anélkül szerintem nem cikk egy filmes cikk. misibacsi*üzenet 2014. december 29., 20:43 (CET)
@Misibacsi: Persze, levettem, csak nyugodtan. Amúgy félreértés ne essék, én is láttam a filmet, és le is tudnám írni, csak szabadidőben szenvedek hiányt. Oppashi Mesélj csak 2014. december 30., 11:13 (CET)