Szerkesztővita:Witéz

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hirannor 6 évvel ezelőtt a(z) Megemlékezések témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Witéz!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Vallettai ħelyőrség 2008. július 11., 11:00 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Örülök!

Örülök, hogy sikeresen regisztráltál! Olvastam a péntek esti mail-ed, kösz. A továbbiakban nekem úgy tudsz üzenni, ha itt az azonosítom melletti kis "vita" feliratra kattintsz. A "Pekár"-cikket nem én pofozgattam, de most mindjárt ránézek. Gyors betanulást és jó szerkesztést! - Vadaro vita 2008. július 11., 19:17 (CEST)Válasz

Én is örülök,

hogy itt vagy, mindig figyeld a szerkesztett oldalaidnak a laptörténetét, mit miért változtattak, s akkor hamarabb rá fogsz jönni a wikizés fortélyaira. Makó Pálnál jobb lett volna a műveit az életpályája után egy külön csokorban hozni pld. időrendben, de egy régebbi szerzőnél elmegy így az életpálya keretében is. Lényeg az, legközelebb figyelj erre. Csak így tovább, Te lehetsz a 100 ezredik hu wikin:-)– Mártiforrás 2008. július 11., 23:36 (CEST)Válasz

Pekár Imre

most már Neked egy minta az életrajzíráshoz, jó fej volt ez a Pekár Imre meg Te is, hogy felhoztad ide a wikire. A portréját csak azért tudtam felhozni, mert festője Benczúr Gyula már több mint 70 évvel ezelőtt meghalt. Csak 70 évvel ezelőtt meghalt festőktől lehet alkotásokat felhozni, ez a szigorú szabály, eltérni nem lehet, mert törlik kegyetlenül. Nyisd ki a szerkesztet ott legfelül, s akkor az egész cikkben látod a wiki trükköket, hamar megtanulod Te is, nem ez a tudomány, hanem az, hogy szép tartalmakat hozzunk fel, s Te ezt teszed.– Mártiforrás 2008. július 12., 16:31 (CEST)Válasz

Hültl Hümér

Szia! Örömmel láttam, hogy kibővítetted a cikket. Annyit szeretnék kérni, egy kicsit jobban figyelj arra, hogy a korábban beleírt, hasznos információkat ezzel ne töröld ki (pl. az életrajzi lexikonra utaló linket), illetve ügyelj az eredeti, helyes formázás megtartására (itt a fejezetek címeire gondolok). További jó szerkesztést! Üdv, Mamirendelő 2008. július 17., 09:06 (CEST)Válasz

Szia Mami! Köszönöm, hogy nem vetted zokon a Hültl Hümér cikk kiteljesítését. Intelmeidet megfogadom. Még nagyon kezdő vagyok (július 10-én regisztráltam), ezért külön köszönöm, hogy a szócikket megformáztad, megszerkesztetted. Így közös gyermekünknek tartom. Üdvözöl User: Witéz 2008. július 17. 17:36 (CEST)

Dátumok

Szia! Tegnap már javítottam a linkjeidet, nem láttad? Tehát külön zárójelbe tesszük az évszámot, és külön a dátumot, attól lesz szép kék, mivel a világörténelem minden egyes napjáról nincsen szócikkünk, de az évekről meg az éven belüli dátumokról igen. Így, ni. Bináris ide 2008. július 18., 20:00 (CEST)Válasz


Képek

Gogol köpönyegéről

Copy a Binárisnak küldött üzenetről


Kedves Bináris!

Július 18-án Te tanítottál bennünket a "bekékítésre" (lásd Witéz vitalapján). Kérünk, most szíveskedj a képek boxokból kiszabadítására is megtanítani. Ugyanis a 2009/14. hétnél - ahol szintén üzenetet hagytunk - nem tudtunk kibújni Gogol köpönyege alól.

Köszönettel: Witéz vita 2008. december 6., 17:42 (CET)Válasz

P.S. Mint láthatod, a Mengyelejev-képhez már hozzátettük az évfordulókat, rövidesen megcsináljuk a teljes első negyedévet.

Köszöntés

Kicsit megkésve, én is köszöntelek a Wikipédisták között. Látom, hogy nagy elszántsággal vetetted bele magad a megbeszélt munkába, csak így tovább! Azt is szeretném jelezni, hogy a Wikipédia bármely része szabadon szerkeszthető, tehát ne "ragadj le" csak ezen a területen, bátran írjál más helyekre is, ha úgy gondolod. Ha bármilyen segítségre van szükséged engem mindig megtalálsz a zöldposztós csatatéren... :) – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. július 22., 09:35 (CEST)Válasz

Egy díj neked...

Egy díj neked...
...a Wikipédia:Évfordulók lap fáradhatatlan bővítéséért. :-) Samat üzenetrögzítő 2008. augusztus 20., 13:39 (CEST)Válasz

E-mail

Szia! Örülök, hogy jelentkeztél alapító tagnak. Légy szíves, küldd el az e-mail címedet, amire el tudom küldeni a meghívódat! Köszönöm: Samat üzenetrögzítő 2008. szeptember 26., 18:14 (CEST)Válasz

Kedves Samat! Köszönöm visszajelzésed. E-mail címem: csongor@mtesz.hu. Várom a meghívót. Egyben az alkalommal élve elnézésed kérem, hogy még nem köszöntem meg az augusztus 20-én Általad adott kitüntetést. De tartva magam a "ne a szó dicsérje a földet, hanem a termése" mottónkhoz, úgy tartottam illőnek, hogy még jobb munkával fejezzem ki köszönetemet. Remélem, Alapító Közgyűlésünk után tudunk váltani néhány szót szakmai-tartalmi kérdésekről is. A holnapi viszontlátásra előretekintve üdvözöl: Witéz.

Kérdés

Esetleg nem akarnál pár szóban megemlékezni magadról a szerkesztői lapodon? :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 16., 16:38 (CEST)Válasz


Októberi Wikipédia Dal

Kedves Cassandro!

Kösz a megszólítást és a bíztatást. Ez eszünkbe juttatta egy sor régi adósságunkat Vadaro vita , Mártiforrás, Mamirendelő, Így, ni. Bináris ide, Burumbátor zöldposztós csatatér, Samat üzenetrögzítő, és más wikis társaink felé. Most mindössze három rövid reflexiót szeretnénk előrebocsátani.

1./ Mint a szept. 27-i alapító közgyűlésen felfedtük, Witéz mögött nem egy természetes személy rejlik, hanem egy Alkotó Műhely, amelynek közös képviselője kapta a Wikipédia körében a Witéz nevet, akinek hosszú az előélete Vitéz Jánostól Wiki Vitézig, s akinek a vitézkedésben a Kezdőlap felületén a Zöldmező ("Ezen a héten", vagyis a WikiWeek) a kedvenc helye.

2./ Mai Veletek való személyes megbeszélésünk alapján, valamint Samat azon bejelentésének hatására, hogy Egyesületünk az Egyetemvárosban kap helyet, az a meggyőződésünk alakult ki, hogy évfordulóink és ünnepeink körében is egyetemi (és egyetemes) szintre emelkedhetünk. Most ennek előzményeit tanulmányozzuk, valamint az erre vonatkozó javaslatainkon dolgozunk, melyeket szeretnénk mielöbb előterjeszteni és Veletek megvitatni.

3./ Befejezésül - a szó elszáll, írás megmarad jegyében - szeretnénk ilyen formában is közzétenni azt a verset, melyet az első Magyar Tudóslexikon főszerkesztője a wikipédistáink, azaz a szabad enciklopédisták tiszteletére tegnap írt, s ma elsőként Nektek adott elő:


OKTÓBERI WIKIPÉDIA-DAL

NOVEMBERI ENCIKLOPÆ-DIADAL


KEDVFORDÍTÓ VASÁRNAP, HÉTJOBBÍTÓ HÉTFŐ,

ÉVFORDÍTÓ JÓ HÓNAP, SORSJOBBÍTÓ HÉT FŐ:

KÉT VITÉZ ÉS TUDÓS NÉGY, HETEDIK MAGAD LÉGY,

KI TUDOD, HONNAN JÖTTÉL, S AZT IS, HOVÁ MÉGY.


BUDAPEST, 2008. OKTÓBER 18.


Dr. Nagy Ferenc

ünnepmérnök.


ÜDV MINDENKINEK:

WITÉZ



P.S. Október 20.


OKTÓBERI ENWIKIPÉDIA-DAL

NOVEMBERI ENCIKLOPÆ-DIADAL


KEDVFORDÍTÓ VASÁRNAP,

HÉTJOBBÍTÓ HÉTFŐ,

ÉVFORDÍTÓ JÓ HÓNAP,

SORSJOBBÍTÓ HÉT FŐ:

KÉT VITÉZ ÉS TUDÓS NÉGY,

HETEDIK MAGAD LÉGY,

KI TUDOD, HONNAN JÖTTÉL,

S AZT IS, HOVÁ MÉGY.


BUDAPEST, 2008. OKTÓBER 20-ÁN,

BALASSI BÁLINT SZÜLETÉSNAPJÁN


Dr. Nagy Ferenc

ünnepmérnök.

Képek feltöltése

Szia, Witéz! Ahogy megbeszéltük, itt leírom, hogy tudsz képet feltölteni a Commons-ba. Először tájékozódj itt:

  • Wikipédia:Felküldési útmutató
  • Wikipédia:Kép feltöltése a Commonsra

Ha már elszántad magad, akkor lépj be a Commons-ba, (pl. így: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:%C3%9Cdv%C3%B6zlet ). Persze itt is be kell jelentkezni, utána a bal oldali, navigációs sávban kattints a "Fájl feltöltése"-feliratra. A megjelenő űrlapot kb. így kell kitölteni:

  • 1. Forrásfájl neve: Behívod a képet a gépedről (vagy a netről)
  • 2. Célfájlnév: az előző képnek nevet adsz, ez lesz a kép neve a Commons-ban. Ha a képet majd felhasználod, akkor ezt a nevet kell majd a szócikkbe írni. (A név megegyezhet a kép eedeti nevével, de különbözhet is, ezt te döntöd el.)
  • 3. Eredeti forrás: meg kell jelölni, honnan van a kép. Én eddig csakis saját készítésű képet küldtem fel, ezt írtam be: "own work".
  • 4. Szerző(k): ide értelem szerűen a saját nevem (Vadaro) szoktam írni
  • 5. Pl. 2008-10-21
  • 6. Leírás: 4-5 szóban leírod, mit ábrázol a kép (anygolul is, magyarul is). Pl. "X.Y. magyar fizikus arcképe"
  • 7. Más változatok: (eddig még soha nem írtam ide semmit)
  • 8. Engedély: (akkor kell kitölteni, ha nem a saját képed; én mindig csak ezt írtam: "See below"
  • 9. Kiegészítő információk: (eddig még soha nem írtam ide semmit)
  • 10. Licenc: a licencekkle kevéssé vagyok tisztában, viszont ezt muszáj megadni. A saját foróimat vagy "public domain", vagy "multi-licenc"-szel szoktam jelölni.
  • 11. Kategóriák: ahogy egy szócikket, úgy a képet is be kell tenni kategóriá(k)ba. Egyszerű megoldás: megnézel egy régi szócikkben lévő, hasonló tartalmú képet, hogy a Commons-ban milyen kategóriai alatt van; és majd ugyanazt a kategóriát írod be ebbe a rovatba.

Ha ezekkel végeztél, kattints a "Fájl feltöltése" gombra, utána várd, amig a kép megjelenik. Számomra a Wiki-nek ez a része a legbonyolultabb, sok időmet elrabolta már, főleg amikor nem sikerült és újra kellett kezdenem. Remélem, te ügyesebb leszel. Sok sikert! Vadaro vita 2008. október 21., 22:03 (CEST)Válasz

Annyit tennék hozzá, hogy a képek feltöltésére a Commonsban egy a magyar Wikipédiában találhatónál kellemesebb felület van a http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Upload lapról kiindulva, ami sokat segít a fenti folyamatban. Ennek van magyar felülete is. Mindig ügyelj rá, hogy a képpel ne legyenek szerzői jogi problémák. Ha bármi kérdésed lenne, kérdezzetek bátran. :-) Samat üzenetrögzítő 2008. október 21., 22:22 (CEST)Válasz


Címerkép feltöltése

Képszerkesztői üzenet Vadaro vita , Mártiforrás, Mamirendelő, Így, ni. Bináris ide, Burumbátor zöldposztós csatatér, Samat üzenetrögzítő, és más wikis társaink felé.

Tudásmegosztó tanácsaitokat köszönjük, melyet a következő képhez hasznosítottunk. Történeti és logikai sorrendben a Lyukas-zászló után a Kossuth-címer következik, amelyet a wikis szócikkből vettünk át. A kép fontosságát és aktualitását pedig a következő hétre beírt eseményekkel, továbbá a Kossuth-címer, valamint a Szabad Nép wikis szócikkekhez írt kiegészítéseinkkel indokoltuk, illetve nyomatékosítottuk. A jó együttműködést ismét köszönve üdvözli a Csapatot:

Witéz.

WikiWeek képtárának feltöltése

Képsorozat-szerkesztői körlevél Vadaro vita , Mártiforrás, Mamirendelő, Így, ni. Bináris ide, Burumbátor zöldposztós csatatér, Samat üzenetrögzítő,Timish levélboksz és általában wikis társaink körének.

Nagy Turkológusunknak, Timisnek köszönjük az évfordulóink és a kiemelt cikk ügyes tartalmi kapcsolását, amely egyben előremutat a 46. hét és benne a november 10-iki többszörös és kiemelt fontosságú évfordulós aktualitásokra.

A következő hét elején egy képzavarba ütköztünk, melyet zárjelbe tettünk. Erre a (45.) hétre a több mint 70 éve, de idén évfordulós, 1938. május 16-án megjelent Eucharisztikus bélyegpárból, illetve bélyegblokkból Szent László és Szent Imre képét javasoljuk feltenni. Nekünk megvan, és egyetértésetek esetén még e héten beszkenneljük és feltöltjük.

A november 15-iki talira várakozással készülünk, és szeretnénk kérni, hogy élve az alkalommal, ott ejtsünk szót az évből még hátralévő 47-52. hét közötti képek sorozatáról is.

Üdv:

Witéz.

Megkaptam az emailt, itt válaszolok rá:
Amit a saját vitalapodra írsz, azt mások nem kapják meg. Ha bárkinek üzenni akarsz a Wiki-n, akkor az illető vitalapjára kell az üzenetet beírnod. Amit pedig a Tali-nak üzensz, azt sem látja meg itt senki, hanem a találkozó lapjára írd (minden oldal tetején látható a feliratuk, ott kell rákattintani).
Ami a képeket illeti: én nem szeretnék a feltöltéssel foglalkozni, mert - mint fentebb írtam - túl körülményes vagyok, a licenceket sem ismerem eléggé (csak a saját fotót).
Az Évfordulókkal kapcsolatban: az előbb töröltem egy csomó eseményt, amik 52., 249., 777. stb. éve voltak, vagyis nem 5-tel osztható évfordulók. Vadaro vita 2008. október 31., 22:08 (CET)Válasz

Megnéztem az e-mailben elküldött bélyegképeket, le is töltöttem őket, kivágtam és kicsit beforgattam, és egyből fel is töltöttem volna, hogy a kéréseteknek eleget tegyek, de közben megakadtam. Az, hogy a bélyegeket 1938-ban adták ki, az nem elégséges információ, ugyanis a szerzői jogi törvény a szerző halálától számítja a védelmi időt, annak lejárta pedig a 70. évet követő év január elseje. Nem tudjátok esetleg, hogy ki volt a bélyegképek szerzője, és mikor halt meg? (Sajnos nagyon valószínű, hogy a védelem még nem járt le, hiszen a szerzőnek már a bélyegsorozat megjelenése előtti évben meg kellett volna halnia ehhez.) – Samat üzenetrögzítő 2008. november 1., 23:50 (CET)Válasz

T-modell

Sziasztok! Most a T-modell szeptemberben vagy októberben lett száz éves? Az egyik szerintem mindenképp törlendő. Cassandro Ħelyőrség 2008. november 21., 10:56 (CET)Válasz


"Nagy utazás"

Kösz a figyelést és a figyelmeztetést. Jó kérdés, és jogos. A helyzet a következő:


I. Ford T model (http://hu.wikipedia.org/wiki/Ford_T-modell): A Ford T modell Henry Ford zseniális autógyáros egyik legnépszerűbb autómodellje volt, melyet a magyar Galamb József tervezett.

II. Model T (http://en.wikipedia.org/wiki/Model_T): The first production Model T was built on September 27, 1908, at the Piquette Plant in Detroit, Michigan.

Enwiki kalendárium Szeptember 27. (http://en.wikipedia.org/wiki/September_27): 1908 - The first production of the Ford Model T automobile was built at the Piquette Plant in Detroit, Michigan.

Huwiki kalendárium Szeptember 27. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Szeptember_27.): 1908 – Elkészül az első Ford "T" Modell.

III. Enwiki kalendárium Október 1. ( http://en.wikipedia.org/wiki/October_1): 1908 - Ford puts the Model T car on the market at a price of US$825.

Huwiki kalendárium Október 1. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Okt%C3%B3ber_1.): 1908 – Henry Ford bemutatja a [szeptember 27-én elkészült] T-modellt.

IV. Ezek alapján szerintünk mindkét dátum helyes. A helyzet analóg az éppen ma aktuális első hőlégballonos emberi repülés évfordulójával. 1783. október 19-én zárt körben tartottak egy főpróbát, majd 1783. november 21-én következett nagy tömeg előtt a nyilvános bemutató.

V. Ebből következően a képeken is változtattunk: 1. Elrejtettük Rudolf Diesel ismételt képét (márciusi születésnapja kapcsán már szerepelt). 2. A szabaddá tett helyre szeptember 27-ről áttettük a T-modell képét. 3. Az így szabaddá vált szeptemberi helyre pedig beillesztettük Edwin Hubble képét.

Kérjük tisztelt Ad-Minisztrátor Úr (és az egész tisztelt Misztérium Minisztérium) szíves hozzájárulását az eszközölt változtatásokhoz.

Üdv: Witéz.

Kategóriákba sorolás

Üdv! Tömeges új szócikkek gyártásakor ajánlom figyelmedbe a HotCat segédeszközt, mellyel gyorsan és fájdalommentesen beilleszthetőek a kategóriák. Elérhető jobboldalt fönt a beállításaim menüben, segédeszközök fül listájában. | Nagy Gömböc hamm! 2008. november 23., 20:35 (CET)Válasz

Üdv. Kösz. Még kettőt felteszünk, s mára elég. Witéz.

Tipp

Sziasztok! Egy apró tipp:

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni, hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb, és ha régi egy bejegyzés, vagy hosszú a lap története, nagyon hosszadalmas kideríteni a szerzőt.

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a kurzor éppen áll. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt. A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~ (billentyűvel: Alt Gr + 1). Cassandro Ħelyőrség 2008. november 23., 20:53 (CET)Válasz

Gogol

Jól látom, hogy megoldódott közben a probléma? Most nincs ott semmiféle box. Bináris ide 2008. december 7., 18:58 (CET)Válasz


"Freude schöner Götterfunken..."

Ünnepműhelyünkbe évzáró/évnyitó műhelyvitára áthozva a Wikipédia:Ünnnepek teréről.


1. hét: 2008. december 29. – 2009. január 4.

Hanukai menóra
Hanukai menóra

NB! 2008. év végén utolsó havának utolsó napja, december 31. (szerda) egyben a 2009. év első hetének harmadik napja, hasonlóan az évnyitó hétfordulóhoz: 2007. december 31. hétfőre esett, így az óév utolsó havának utolsó napja egyben az új év első hetéek első napja lett. - Witéz. 081211.


P.S. A képek 120px-re voltak végig méretezve. Az év végén, mégpedig a Szent Biblia évének végén egy ószövetségi és egy újszövetségi, egymást harmonikusan kiegészítő fényünnep-párral zárunk. A kiemelt tartalom azt kívánja, hogy a kép méretezésénél a szokásostól fölfelé térjünk el, az átlagosnál nagyobb legyen. Ha ennek ellenére bárki lefelé akarja eltéríteni, van egy technikai minimum: a képaláírás szélessége. Az adventi koszorú képénél látható az átlagos és attól lefelé eltérített változat, ahol a képaláírás átlóg a szomszédos mezőbe. A hanuka ünnepénél ez fokozódik. Eleve kitörölte az általunk betett két kép közül az egyiket, és a maradékot is a technikai alsó határ alá kicsinyítette valaki közülünk. Kérjük őt, szíveskedjen ő is megnevezni magát, és ide írni nicknevét, hogy az ő vitalapján beszélhessük meg. De addig is átvisszük a Witéz vitalapjánra, és készséggel állunk rendelkezésre a nézeteltérések tisztázásához. De siessünk, mert a hanuka kandelláber első napi lángjának fellobbantása a negyedik ádventi gyertya meggyújtásának napján, 21-én lesz a köztéren. Tisztelt, még Anon társunk, gyere, ünnepeljük együtt a Fény ünnepét a "Freude, Schöner Götterfunken..." Schillerrel és Beethovennel egyesítő szellemében. Várunk, gyere! Witéz. 081219.– Witéz vita 2008. december 20., 21:10 (CET)Válasz

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 06:02 (CET)
Válasz


Köszönet és kérés

Köszönjük karácsonyi üdvözleted, és mi is kívánunk Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet. Az ádventi koszorút és a fények ünnepére a gyertyartót mi tettük rá az ünneplapra. Ezzel harmonizál a mai nap képe is. De holnapra egy kivilágított kupleráj következne. Úgy érezzük, egy vörös lámpás ház most nagyon nem illő a kezdőlapon főhelyre. Ha Te is így gondolod, s ha módodban áll, szíveskedj a kuplerájos képet a sorban holnapra átugrani, és a sorban következőt tenni, majd dec. 24-re a huwiki karácsony-szócikkből a Nálad is kitett karácsonyfát betenni. Ha pedig nem áll módodban kérésünket teljesíteni, szíveskedj annak továbbítani, aki megteheti. Köszönettel üdvözöl két wikivitéz: Csongor és Feri, együtt– Witéz vita 2008. december 21., 21:12 (CET)Válasz

Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket!

Ünnepnapok / Kezdőlap

Szia(sztok)! Gondolom érinthet titeket ez a felvetés a kezdőlapon, amely kicsit átszervezné a mostani évfordulók lap adminisztrálását, de még nyílt kérdés, hogy hogyan lenne a legjobb. Üdv, – Dami vita 2009. január 13., 00:25 (CET)Válasz

Wikipédia:Évfordulók

50 éve, 1959. április 29-én hunyt el Medgyaszay István építész, szakíró, az első magyar vasbeton szerkezetű színházépület tervezője Veszprémben, Bombay-ben színház és fejedelmi palota tervezője (* 1877).

Kétértelmű és zavaros a mondat. Mi volt Veszprémben? 1. Ott halt meg? 2. Vagy ott volt a színház, amit tervezett? Mi volt Bombay-ben? (ami egy ideje Mumbai-nek írandó). misibacsi*üzenet 2009. január 14., 10:38 (CET)Válasz

Széchenyi lánchíd

Szia! Milyen forrás alapján javítottad ki az újjáépített híd átadási dátumát? Az én forrásaim 21-ét írnak. Samat üzenetrögzítő 2009. január 19., 22:43 (CET)Válasz

Ahogy az előző mondat linkjéből is látszik, én éppen a hivatkozott Lánchíd cikk javítására kérdeztem rá, ahol a dátumot ti javítottátok át, úgyhogy a cikkre hivatkozni forrásként (aminek egyik szerzője vagyok) nem szerencsés :-) A hídon található emléktábla (vésett felirat) azonban mindenképpen az. Az emléktábla felirata szerint „1949. november 20-án, első megnyitásának százéves fordulóján újból átadta a forgalomnak”. A nálam található két hidász szakkönyv (egyik egy egyetemi tankönyv: Dr. Iványi Miklós: Hídépítéstan) azt írja: „Az újjáépített Lánchidat 1949. november 21-én programszerűen adták át a forgalomnak.” Ebből úgy tűnik, hogy vagy a vésett felirat vagy a hidász könyvek tévednek a dátumot illetően. El tudom képzelni, hogy november 20-án volt a híd átadása (ünnepség keretében) és 21-től indulhatott meg a forgalom rajta üzemszerűen. Tudni azonban nem tudom. Samat üzenetrögzítő 2009. január 20., 19:34 (CET)Válasz

vitalapra

Kedves Witéz! Boldog új évet kívánok! A "Wikipédia:Ünnepek" vitalapjára átvittem két eseményt, majd vitassuk meg, ha időd engedi. Üdvözlettel, --Adapa vita 2009. január 20., 20:17 (CET)Válasz

Szia, Witéz! Jól sikerült az ünnepség? Írtam a Wikipédia:Ünnepek oldal vitalapjára néhány sort Neked. --Adapa vita 2009. február 7., 09:48 (CET)Válasz

Kezdőlap

Szia! Én úgy látom, hogy a kezdőlapon kint van, amit szeretnétek. Az eheti jeles napok és évfordulók. Vagy tévedek? üdvözlettel - - Dorgan labor 2009. február 23., 22:07 (CET)Válasz

Kommentbe rejtett viták

Üdv! Több helyen, például a Mikola Sándor szócikkben, korábban pedig valamelyik évfordulós lapon is találtam kommentjelek közé írt véleményeket, javaslatokat. Ez merőben wikiidegen, nehezen kezelhető eljárás. Nagyon nehéz az ilyenek forrását visszakeresni, reagálni rájuk, sőt: egyáltalán megtalálni őket. Egyszerűen nem erre való a HTML komment. Kérlek, a szócikkekkel kapcsolatos megjegyzéseket a szócikk vitalapjára írjátok. Kivétel természetesen van, de ritka. Ez általában rövid, egy-két szavas megjegyzéseknél fordulhat elő, amelyek nem igényelnek reakciót, és közvetlenül a cikkben alkalmazott megoldásra vonatkoznak, vagy a még lefordítatlan szövegrészekre, vagy a vitatott és emiatt kikommentezett szövegrészletekre, amelyeket még nem akarunk törölni. A Mikola-cikkbe írt kisregény már nem tartozik ide. Bináris ide 2009. március 31., 00:16 (CEST)Válasz

Köszönöm a maximális szavazatot, az értéklésen. – Madura Máté EmailHúsvétvitasarok 2009. április 13., 19:30 (CEST)Válasz

Szócikkíró verseny

Kérlek, az én szócikkemre is szavazz lelkiismereted szerint: Szegedi Pszichológiai Intézet. Előre is köszönöm. – Mártiforrás 2009. április 14., 12:40 (CEST)Válasz

Köszönöm a szavazatodat. Nagyon nehéz nekem ez a szócikk, teljesen feledésbe merült kiváló oktatókat, tudósokat kell bemutatnom, csak 1988 óta kezdtek velük foglalkozni. Lassan jönnek elő az adatok.– Mártiforrás 2009. április 19., 14:54 (CEST)Válasz

Kedves Witéz! Köszönöm a szavazatodat az Amrita Sher-Gil cikkemre, remélem a Kámaszútra cikket is minősíted. Véleményedet előre is nagyon köszönöm!– Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 14., 20:41 (CEST)Válasz

Köszönöm, de nagyon.:-)Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 20., 00:09 (CEST)Válasz

Kérés

Kedves Witéz! Látom, szavaztál egyes szócikkekre a szavazáson (meg hogy mások is megkerestek kérésükkel, mint most én). Egy kis segítséget / támogatást szeretnék tőled kérni. Cikkem, a Stoke-on-Trent a 11. helyre csúszott vissza, egy pontra lemaradva a megfelelő helyről. Támogatnál a szavazatoddal? Előre is köszönöm: – Eino81/Párvusz keskustelu 2009. április 23., 22:32 (CEST)Válasz

Kajlinger...

Kedves Witéz, nem egészen értettem, hogy te egyvalaki vagy-e vagy egy egész Műhely? Kicst úgy érzem magam, mint Karinthy: "...álmomban két macska voltam és egymással játszottam..." Az is figyelemreméltó, hogy a GTE-ben egyáltalán ismernek, mert sohasem nyüzsögtem benne. Szívesen részt veszek a rám osztott feladatokban, de az sem világos, hogy most lenne valami csinálnivalóm vagy két év múlva (ha azt egyáltalán megéljük...). – Kaboldy vita 2009. április 29., 16:12 (CEST)Válasz

Kedves Kaboldy Péter! Kezdjük azzal, amiben biztosan egyetértünk: örömünkre szép és jó cikeket írtál piros címek bekékítésére, és ezért köszönetet mondtam Neked. Itt akár pontot is tehetnénk, nehogy egyik macska egérnek nézzen. Mi Witézként egy nagy műhely több évtizedes munkájának eredményeire támaszkodva szolgáljuk a huwikit. Egyik termékünk a Magyar Tudóslexikon, amelyre ráklikkelve láthatod. Most az eddigi folytatását kérjük: mi feltesszük az Évfordulós és még hiányzó neveket, és Te belátásod szerint végzed hiánypótló munkád. Kb. egy év múlva pedig, amikor Lexikonunk javított és bővített kiadása sorra kerül, külön javaslatot teszünk. Végül a nyomtatásban megjelenés után közkinccsé tesszük az eredményket. Jó ünneplést kíván: – Witéz vita 2009. április 30., 19:17 (CEST)Válasz

Kiss Elemér (matematikus)

Neves erdélyi Bolyai-kutató, nagyon rövid cikkel. Témába vág nektek, nem akarjátok kicsit kibővíteni? Cassandro Ħelyi vita 2009. május 29., 16:09 (CEST)Válasz

Erre még nem válaszoltatok... Cassandro Ħelyi vita 2009. július 10., 18:29 (CEST)Válasz

Wikipédia:Évfordulók

Szia

Felvetődött, hogy a könnyebb szerkeszthetőség érdekében az évfordulók lapját hónapok szerint kellene tagolni. Mivel nagyon aktív vagy ott, megkérdezem, mi a véleményed.

Winston vita 2009. szeptember 25., 10:41 (CEST)Válasz

Hogy hívják?

Szia! Megnéznéd a Vita:Zipernowsky Károly lapot? Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 2., 20:03 (CET)Válasz

Zipernovszky?

Ha megnézed a forrásokat, akkor kár volt javítani!– Tambo vita 2009. november 3., 18:10 (CET) Ráadásul, akkor Zipernowsky Ferencz!– Tambo vita 2009. november 3., 18:19 (CET) És még a képet is sikerült likvidálnod! – Tambo vita 2009. november 3., 20:36 (CET) A képet sikerült visszaállítani, a névnél kompromisszumot kötöttem! Javaslom tekitsd meg a Zipernovszky Mária szócikket. Az egész család írása Zipernovszky! Lehet, hogy nem véletlen? Üdv. – Tambo vita 2009. november 4., 11:39 (CET)Válasz

ELTE

Szia! Egy kicsit elakadtam. Ki volt az ELTE első rektora? Ortutay Gyula tudtommal csak 1957-től volt az. Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2009. december 7., 02:05 (CET)Válasz

Az ELTE első rektora

Üdv! A válasz: Trencsényi-Waldapfel Imre (1950-1953). Őt követte Tamás Lajos (1953-1955).

Az ELTE szócikkben eddig az Eötvös Loránd nevet 1950-ben felvett Alma Materünk rektorai a jelenlegi Hudecz Ferenctől csak 1957-ig visszamenően szerepeltek. Most teljessé tettem a listát (Az ELTE rektorai 1950-től 2010-ig)), és megadtam a forrást, ahol a legjobb hazai egyetemtörténészünktől: Szögi László tanár úrtól még sok további hasznos információt kaphatsz.

Rektoraink sorában a két első, továbbá Eörsi Gyula (1978–1983) szócikkének megírása Rád vár!– Witéz vita 2009. december 7., 22:13 (CET)Válasz

P.S. Hudecz Ferenc rektor úr, a kiváló kémikus szócikkét mi vettük gondozásba.

Trencsányi-Waldapfelről van szócikk. Eörsit már terveztem, valamikor februárra. Amúgy Fülöp Józsefről sincs szócikk, nem akarja Csongor átvenni? Cassandro Ħelyi vita 2009. december 7., 22:37 (CET)Válasz

Munkamegosztás és együttműködés

Egyetértünk! Örvendünk (Witéz = Csongor-Vitéz + Feri-Vitéz), hogy az Eörsi Gyula szócikket már magad is tervezted, és várhatóan februárra meg is csinálod. 1922. szeptember 19-én Schleiffer Pál és Eörsi Teréz gyermekeként látott napvilágot, és az 1931. június 16-án születtt Eörsi István bátyja. (Ez a kapcsolat eddig hiányzott az Eörsi István szócikkből; most beírtam.)

Fülöp József rektorról és kiváló geológusról a szócikk megírását Csongor-Vitéz vállalta (aki alapképzettségét tekintve geológus). Februárra ő is elkészíti.

Én meg beásom magam az évfordulós egyetemtörténeti vitákba. (Lásd itt.)

Hajrá, akkor dolgozzunk, haladjunk.

Üdv: – Witéz vita 2009. december 8., 13:08 (CET)Válasz

Karácsony

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok! Kossuthzs.
Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 23:20 (CET)Válasz


KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 22., 09:24 (CET)Válasz

Velünk az isten

Szia, ne haragudj, de ez egy enciklopédia, nem hitközösség... Szerintem semmi keresnivalója a vallásos jellegű kiemeléseknek a szócikkekben. Ilyen alapon akkor az összes iszlámos szócikkbe is odaírhatnánk Mohamed neve mellé, hogy "béke legyen vele", mert a muszlimok csak így használhatják... Kérlek, ne használd a wikipédia felületét hittérítésre, vagy ilyesmire... Köszönöm. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 26., 21:25 (CET)Válasz

Kemény Ferenc (sportszervező)

Szia! A WPM:O nevében nagyon köszönjük a szócikket, egy régóta meglévő nagy-nagy űrt töltöttél be ezzel! Aprót hozzátettem, formáztam.
Az lenne a jó, ha még megoldható, hogy arról a kb 12 évről kellene egy kicsit bővebben írni, amikor tevékenykedett. Sajnos ezzel én magam se vagyok tisztában teljesen, hogy pontosan miket is csinált, de úgy gondolom, hogy az olvasók számára hasznos lenne, hiszen ez élete úgymond fő műve, amiért számunkra is nevezetes. A NOB alapító tagok pontos teljes nevének utánanézek, és beírom majd, de azt a fejezetet át kellene fogalmaznod kicsit, mert ez sajnos másolás a MOB honlapjáról, ami ugyebár ebben a formában jogsértő. Megcsinálod?
Üdvözlettel: – Joey üzenj nekem 2010. július 15., 18:50 (CEST) Olimpiaműhely-koordinátorVálasz

Ünnepek és évfordulók

Üdv! Most már, mint azt már bizonyára észrevetted, a kezdőlapon élesben működik az új rendszer, azaz napi bontásban jelennek meg mind az ünnepek, mind az évfordulók. Az adatbázisról az {{Ünnepek}}(?) és az {{Évfordulók}}(?) sablonok dokumentációjában tájékozódhatsz. - Kontos vita 2010. július 23., 18:54 (CEST)Válasz

Kossuth-díjas mérnökök

Szia! Lehet egy apró kérésem feléd? Több olyan, műszaki területen dolgozó Kossuth-díjas van a listánkon, akinél nem lehet tudni a halál időpontját (vagy azt, hogy még élnek). Esetleg tudsz segíteni benne? A nevek (sok lesz, bocsáss meg érte):

  1. Bochner Endre Lajos (villamosmérnök, Lukács Józseffel közösen kapta a KD-t)
  2. Borbély Mihály (Győri Textilművek)
  3. Boromisza Gyula (Műszaki Kutatóintézet)
  4. Csepreghy Győző (Szegedi Textilművek)
  5. Dénes Péter (Távközlési Kutatóintézet)
  6. Domonkos Endre (Ruhaipari Gépjavítóüzem)
  7. Gál Endre (Újításokat Kivitelező Vállalat)
  8. Gerber Károly (Újításokat Kivitelező Vállalat)
  9. Gond Ferenc (Csepel Vas- és Fémművek)
  10. Hoffmann Sándor (vegyészmérnök, BME)
  11. Szegő Miklós (Tejipari Központi Laboratórium)
  12. Szigeth László (Vegyiműveket Tervező Vállalat)
  13. Szőcs Pál (Állami Mezőgazdasági Gépüzem, egyben vasesztergályos is)
  14. Tarján Ferenc (Csepel Vas- és Fémművek)
  15. Willoner Gedeon (BME)

Ismét bocsánat a hosszú listáért, de hátha találsz valakiről adatot. Cassandro Ħelyi vita 2010. szeptember 24., 00:09 (CEST)Válasz

Szia! Valami fejlemény vagy most nagyon nem érsz rá? Cassandro Ħelyi vita 2010. december 28., 12:47 (CET)Válasz

Közben annyi kiderült, hogy Borbély Mihály 1956-ban kiment Svájcba. Cassandro Ħelyi vita 2011. június 11., 18:33 (CEST)Válasz

Sablon:Kezdőlap/Aktuális

Hali, elárulnád, hogy itt mi értelme van berakni a komment részbe a kivett híreket? – Deni vita 2010. október 6., 15:34 (CEST)Válasz

Ünnepek kisbetűsek

Kedves Szerkesztőtárs!

Szeretném felhívni a figyelmedet a magyar helyesírás egy szabályára, mely szerint az ünnepek nevei mindig kisbetűvel írandók. Üdvözöl – Gregorius P. vita 2010. október 24., 10:46 (CEST)Válasz

Kedves, tisztelt Szerktárs!

Hadd kérdjem meg: Te nem vagy azonos Szerkesztő:*feridiák-kal? - Gregorius P. vita 2010. november 8., 16:35 (CET)Válasz

Kedves Witéz! Kérlek, Írd Meg Nekem, Melyik Az Az Általad Minden Bizonnyal Jól Ismert Magyar NyelvTani Szabály, Amely Szerint Az Ünnepek Neveit Nagybetűvel Írjuk! Csak, Mert Fontosnak Tartom, Hogy Az Anyanyelvemet Minél Jobban MegIsmerhessem. Köszönöm – Gregorius P. vita 2010. november 16., 19:43 (CET)Válasz

Kedves Szerktárs! Őszintén kíváncsi vagyok rá: miért követsz el rendszeresen szándékos nyelvtani hibákat? Kérlek, tisztelj meg válaszoddal! Kellemes hétvégét – Gregorius P. vita 2010. november 20., 16:16 (CET)Válasz

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 15:50 (CET)Válasz

Terplán

Kedves Witéz! Ezt tudtam csinálni a Terplán Zénó szócikkel. Üdv  … szalax vita 2011. január 18., 14:49 (CET)Válasz

Kérdés

Szia! Tőled lehet segítséget kérni, ha olyasmit szeretnék kérdezni (elérni), hogy egy ilyenbe mint ez: Sablon:Évfordulók/'1, '6/06-03 valaki születése úgy kerüljön be, hogy a főoldalon is látható legyen? Előre is köszönöm a választ. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 3., 08:55 (CEST)Válasz

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget. Meg fogom próbálni. Cassandronak pedig, kérésednek megfelelően, jeleztem, hogy válaszoltál. Tisztelettel! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 12., 07:42 (CEST)Válasz

Kocsmafal

Szia! Nem egészen értettem a kocsmafali átrendezéshez fűzött összefoglalódat, de az biztos, hogy valamit nagyon elnéztél. Átraktál egy szakaszt meg egy másiknak a felét a közepéről a végére (miért? mindig időrendben szoktak lenni), miközben a másiknak a vége ottmaradt, mintha misibacsi valami egészen máshoz szólt volna hozzá, így vissza kellett vonnom, mielőtt káosz lesz belőle. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. október 26., 12:48 (CEST)Válasz

Errare et corrigere

Ez egy szép mondás, csak arra vigyázz, kérlek, hogy a corrigere 3-os, nem elsős, mint az errare, nem -are a vége, hanem -ere. Köszönöm! :) Bennófogadó 2011. október 26., 13:39 (CEST)Válasz

  • Válasz:
"Errare et corrigere" címmel írt figyelmeztetésed köszönöm, de észrevételed indokolatlannak tartom. Fenti idézetet Hámori József professzor úr Az emberi agy plaszticitása című tanulmányából vettem, amely az MTA hivatalos lapja, a Magyar Tudomány 2005. évi 1. számában is olvasható. E közlemény alábbi zárómondatából idéztem: "Úgy gondolom, hogy az errare humanum est, vagy még inkább az errare et corrigare humanum est az egyik, ha nem a legjellemzőbb, és nagyon fontos tulajdonsága a plasztikus, tanulóképes emberi agynak."
  • Ezért tisztelettel kérem belátásod, hogy a magyar nyelv ügyében kitüntetett kompetenciával bíró MTA hivatalos lapjában, mégpedig igen rangos szerző munkájában írottakat tartom mérvadónak, ha a Te véleményed attól eltér.
  • Vitalapomra érkezett üzenetedre vitalapodra válaszolok, de egyben visszaviszem arra a közterületre, ahonnan kiindult. --Witéz vita 2011. október 30., 18:33 (CET)Válasz

Tudtommal Hámori prof. biológus, nem pedig latinista, én azonban az vagyok, engedelmeddel. De még csak latinistának sem kell lenni hozzá, elég benézni a szótárba, ahonnét világosan kiderül, hogy a Hámori prof. által vizionált corrigare alak nem létezik (nyilván az errare -are végződése hatott rá, azért született meg), van viszont corrigere. Ettől függetlenül persze azt gondolsz a dologról, amit csak óhajtasz, én biztos nem ugrok a Dunába, ha nemlétező igealakokat idézel. :)

Van azonban egy még rosszabb hírem: a Magyar Tudományt is emberek szerkesztik, nem a Jóisten, és képesek a tévedésre. Hol is idézte valaki, hogy errare humanum est? Vigyor Bennófogadó 2011. október 30., 19:32 (CET)Válasz

1903

Szia. Bocs a visszaállítás miatt, eltévesztettem. Korrigáltam. FarkasgergelyÜzenet 2012. május 15., 10:30 (CEST)Válasz

Rákosmenti képek

Szia! A Rákosmenti sétán készült képek itt találhatóak, ha még nem leltél volna rájuk. – Vince blabla :-) 2012. május 22., 15:51 (CEST)Válasz

Endrei Walter

Kedves Witéz, nagyon köszönöm, hogy pontosítottad Endrei Walter születési dátumát. Sajnos halálának napját sem tudom, és a textiliparon kívüli tevékenységéről sincs bővebb tudomásom. Ha esetleg te ismersz valami forrást, ahol ezeknek utána lehetne nézni, kérlek, tájékoztass. Próbáltam egy volt egyetemi kollégáját is erre megkérni, de sajnos nem kaptam érdemi választ. Köszönet a segítségért. Üdv. --Elkágyé vita 2012. május 30., 17:32 (CEST)Válasz

Évfordulók az időszámításunk kezdete előtt

Szia! Óvatosan kezelendők ezek a dátumok. Eddig a {{hány éve}}(?) is rosszul számította az eltelt éveket, most javíttattam ki a műszaki KF-en. Mivel nulladik év nincs, az i. e. 1-et az 1 követi, az i. e. 1 nem 2013, hanem 2024 éve volt. Kijavítgatom most ezeket, a továbbiakban pedig ezt vedd figyelembe az évfordulóknál. Köszönöm. – LApankuš 2012. szeptember 19., 10:57 (CEST)Válasz

Selyemgombolyító (Óbuda)

Kedves Witéz, kérlek, olvasd el, amit Vince vitalapjára írtam a Selyemgombolyító (Óbuda) cikkel kapcsolatban és az ő válaszát az én vitalapomon (ebből látni is fogod, miért fordulok hozzád). Örülnék, ha a témát a segítségeddel megnyugtató módon le tudnánk zárni. Üdv. --Elkágyé vita 2012. november 8., 09:39 (CET)Válasz

Edison fonográf

Szia! Igen, csak azért töröltem, mert nem találtam rá forrást, csak a november 29-re. Ahogy megoldottad, az szerintem tökéletes. --Vince blabla :-) 2012. december 7., 11:44 (CET)Válasz

Karácsony

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2012. december 25., 22:14 (CET)Válasz

Magnus Carlsen

Szia!

Emlékszel még erre a december 9-i kezdőlapi aktualitásra?

--Malatinszky vita 2013. január 3., 22:50 (CET)Válasz

milánói ediktum

Kedves Witéz! A cikkben a rendeletet 313. június 13-án fügesztették ki. Nem ellentmondás ez a mai napi szerepeltetéssel? Andrew69. 2013. február 3., 18:43 (CET)Válasz

Kommunista kiáltvány

Már egyszer kitettük Sablon:Évfordulók/'3, '8/02-15 szerintem ne reklámozzuk annyira, illetve utána kellene nézni, mikor is volt. Andrew69. 2013. február 21., 18:52 (CET)Válasz

Húsvét

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 16:41 (CEST)Válasz

Korona képe

Kedves Witéz,

Ez a kép több más a Szent Koronáról szóló több más cikk élén is szerepel. Egyszerűen unalmas lenne ezt a cikket is ezzel kezdeni, sőt elősegítené a különböző cikkek összekeverését.

Üdv--Szilas vitalapom 2013. május 2., 16:19 (CEST)Válasz

Re Meghívó

Kedves Witéz, Köszönöm a meghívást, ott leszek. --Rlevente üzenet 2013. május 22., 20:37 (CEST)Válasz

Wikiszülinap

Boldog ötödik Wikiszülinapot kívánok!  … szalax üzenőlap 2013. július 10., 11:24 (CEST)Válasz

Csatlakozom:) A miskolci wikitalira pedig várunk szeretettel. Vadszederke' 2013. július 25., 18:55 (CEST)Válasz

Matematikai törvény

A Törvény (egyértelműsítő lap)-ba vetted fel még 2008. december 22-én. Tudnál példát mondani matematikai törvényre? Kihúztam, mert én nem tudok.--Gyimhu vita 2013. augusztus 18., 23:51 (CEST)Válasz

Talán a nagy számok törvénye... Malatinszky vita 2013. november 9., 16:00 (CET)Válasz

Új zsinagóga

Szia!

Látom, a Sablon:Évfordulók/'3, '8/11-09 lapra beillesztetted egy zsinagóga képét „Az új berlini zsinagóga” felirattal. A kép (és maga az épület) nagyon szép, de a felirat helyesen „A berlini Új zsinagóga” lenne, ugyanis ez a zsinagóga nem új (1866-ban épült) csak éppen Neue Synagoge 'Új zsinagóga' a neve. A kép, gondolom, a kristályészaka évfordulóját hivatott illusztrálni, de történetesen ez a zsinagóga egyike azoknak a zsinagógáknak, amelyeket nem romboltak le a nácik a kristályészakán (egy bátor rendőr jóvoltából). Ezért ha nem haragszol, keresek egy másik illusztrációt az 1938-as pogromhoz. --Malatinszky vita 2013. november 9., 16:16 (CET)Válasz

Aleszandr Aleszandrov

Szia, úgy tűnik, ezt komolyan gondoltad, hiszen még a szerköfbe is így írtad. Természetesen két darab k kimaradt. Azért a nevek írására jobban kell ügyelnünk ennél. --Pagonyfoxhole 2013. december 14., 22:38 (CET)Válasz

Kiemelési javaslat

Szia! Megköszönném, ha elolvasnád a Debreceni Református Kollégium szócikket és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre. Üdv. Ercsaba74 vita 2013. december 16., 18:26 (CET)Válasz

Köszönöm a rászánt idődet és a szavazataidat! Ercsaba74 vita 2013. december 17., 17:49 (CET)Válasz

Ünnepek

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 23., 17:56 (CET)Válasz

Én is Kívánok Boldog Karácsonyt és Áldott Ünnepeket! Andrew69. 2013. december 23., 18:57 (CET)Válasz



Kedves Witéz!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Skizofrénia kiemelt

Nagyon köszönöm, hogy ráerősítettél a Skizofrénia szócikk kiemelésére. Andrew69. 2014. február 3., 18:42 (CET)Válasz

Székelyföld és székelyek szócikkek

Szia! Megköszönném, ha elolvasnád a Székelyföld szócikket és szavaznál itt, illetve a Székelyek szócikket és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre a szócikkeket. Üdv. --Ercsaba74 vita 2014. február 14., 18:55 (CET)Válasz

Egy díj neked..

Babérággal ékesített Wikiprojekt csillag

Korábban kaptál már elismerést az évfordulók szerkesztéséért, de ezt a sziszifuszi munkát nem lehet elégszer elismerni. Tudom mivel jár összeállítani a napi évfordulókat és önkéntes szerkesztői gárdánk tagjai közül csak kevesen veszik az ilyen nagy felelősséget magukra. A fáradhatatlan, nagyon hasznos és példamutató évfordulós szerkesztéseidért a mai naptól joggal viselheted a Babérággal ékesített Wikiprojekt csillagot. Baráti üdvözlettel: Andrew69. 2014. május 21., 08:42 (CEST)Válasz

Gratulálok!  … szalax üzenő 2014. május 31., 20:14 (CEST)Válasz

Miskolc története kiemelt

Kedves Witéz! Köszönöm támogatásodat a Miskolc története szócikk kiemelésének kissé „zivataros” folyamatában. Üdvözöl  … szalax üzenő 2014. május 31., 20:13 (CEST)Válasz

Gábor Áron

Kedves Witéz! Megcsináltam a Gábor Áron szócikk kiemelési lapját: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Gábor Áron (tüzér őrnagy). Az lenne a sürgős feladatod, hogy ezen a munkalapon a bevezetésben aláírd, hogy „tanúsítom, hogy a jelölt szócikk megfelel a kiemelt szócikkekkel szemben elvárt olyan általános követelményeknek”, alatta esetleg azt is, miért jelölöd. Üdv  … szalax üzenő 2014. június 2., 20:21 (CEST)Válasz

WT választás

Kedves Witéz!

Köszönöm szépen a WT választás során rám adott támogató szavazatodat! Vadszederke' 2014. június 3., 18:41 (CEST)Válasz

Kedves Witéz! Én is öszönöm a WT választáson rám adott szavazatodat! Üdvözlettel:Kossuthzsuzsa vita 2014. június 3., 23:03 (CEST)Válasz

Gábor Áron - kiemelés

Kedves Witéz! A Gábor Áron szócikk a kellő tanúsításszám hiánya és a 20%-os szabály miatt nem kapta meg a kiemelt státuszt. Sajnálom! nyiffi vita 2014. június 30., 09:56 (CEST)Válasz

Wikiszülinap

Kedves Witéz!

Fogadd ezt a rózsát, szeretetem jeléül. Vadszederke' 2014. július 9., 18:10 (CEST)Válasz

Nagyon boldog 6-ik wikiszülinapot kívánok! Vadszederke' 2014. július 9., 18:08 (CEST)Válasz

re Gábor Áron

Köszönöm, és sok sikert kívánok a kiemeltté bővítéshez. --Hkoala 2014. július 23., 19:53 (CEST)Válasz

Okt. 28-i előadás

Kedves Witéz, örülnék, ha megírnád október 28-án tartandó előadásod címét és hogy nagyjából miről fogsz beszélni. Köszönettel --Elkágyé vita 2014. október 15., 13:50 (CEST)Válasz

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánok! Andrew69. 2014. december 31., 18:26 (CET)Válasz

Kiemelési eljárás

Szia! Tájékoztatlak, hogy az "évszázad sakkmérkőzésének" nevezett, Fischer–Szpasszkij 1972-es sakkvilágbajnoki döntőről szóló szócikk kiemelési eljárás alatt áll. Ha érdemesnek tartod arra, hogy "Kiemelt szócikk" váljon belőle, akkor kérlek támogasd, hogy elérhesse azt, vagy jelezd, hogy milyen hiányosságokat találsz benne. Támogatásodat a Wikipédia:Javaslatok_kiemelt_szócikkekre/1972-es_sakkvilágbajnokság lapon tudod megtenni. Köszönettel --Dodi123 vita 2015. április 13., 16:42 (CEST)Válasz

Sötétcápa

Szia Witéz!

Köszönöm szépen, hogy tanúsítottad a sötétcápa kiemelését! Üdv. DenesFeri vita 2015. április 27., 16:19 (CEST)Válasz

Aktualitások képei

Szia! Általában egy képet szoktunk kirakni, gondolom leginkább azért, hogy kisebb kijelzőjű eszközökön is egyben maradjon a doboz, de mivel ebben nem vagyok biztos, természetesen nem fogom kötni az ebet a karóhoz. Arra viszont őszintén kíváncsi vagyok, hogy egy tudományos kezdeményezés és egy egyházi ünnep képe szerinted mitől egy pár. Tényleg ne érts félre, minden élc nélkül kérdezem ezt. --Puskás Zoli vita 2015. május 23., 20:07 (CEST)Válasz

Wikiszülinap

Kedves WikiWitéz! :-) Boldog wikiszülinapot kívánok, erőben, egészségben!  … szalax üzenő 2015. július 10., 12:02 (CEST)Válasz

Kiemelés

Szia! Jules Bianchi cikke kiemelt lett, köszönöm támogató szavazatodat! --XXLVenom999 The Bunker 2015. augusztus 21., 20:08 (CEST)Válasz

jávai orrszarvú - 2. jelölése

Szia!

Köszönöm szépen, hogy támogattad a jávai orrszarvú kiemelését! Üdv. DenesFeri vita 2015. augusztus 24., 09:21 (CEST)Válasz

Textilanyagok színezése

Kedves Witéz, elkészítettem a cikkajánló szövegjavaslatát. Olvasható itt. Üdv. – Elkágyé vita 2015. szeptember 19., 13:48 (CEST)Válasz

XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatása

A szócikk kiemelt lett, köszönöm a támogatást! – Rlevente üzenet 2015. szeptember 23., 16:25 (CEST)Válasz

Wikimédia hírei

Kedves Witéz!

Kérlek, hogy a Wikimédia híreit ne a Wikipédia-nap vagy a Kezdőlap vitalapjára írogassátok, hanem vagy a Kocsmafal Hírekre vagy pedig a Közösségi Portál a Wikimédia hírei sablonba. (Ez pont emiatt lett kitalálva.)

A Wikipédia-napon hagyott bejegyzést idemásolom, mert ott abszolút OFF.


  • A Wikipédia 2016. január 15-én születésének 15. évfordulója világünnepét a harmincmilliomodik médiafájl mérföldkő meghaladásával köszönti a Wikimédia Commons. Saját ünnepével gazdagítja világközösségünk ünnepét.
  • A japán nyelvű Japán Wikipédia (ja.wikipedia.org) világünnepünk küszöbén a jelenleg 12 tag alkotta milliomosok osztályának küszöbéhez ért. Saját ünnepével gazdagítja világközösségünk ünnepét.
  • Január 20-án a Kezdőlapunkon még mindég kinn az ünnepi logó, a fejrésze élén az Üdvözlünk a 15 éves Wikipédiában! fogadja a látogatót, és a japánnal már 13-ra bővült a szócikk-milliomosok osztálya.

Megértésedet köszönöm, OrsolyaVirágHardCandy 2016. január 23., 12:39 (CET)Válasz

Királykeselyű

Szia!

A királykeselyű kiemelt szócikk lett! Köszönöm szépen, hogy tanúsítottad! Üdv. DenesFeri vita 2016. február 28., 12:42 (CET)Válasz

Húsvét

Boldog húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2016. március 28., 18:35 (CEST)Válasz


Lepanto

Köszönöm a cikk támogatását! Dudva vitalap 2016. június 14., 7:01 (CET)

Egyházi Törvénykönyv

Üdv! Értesítelek, hogy elindítottam az Egyházi Törvénykönyv cikkem kiemelt szócikké nyilvánítását. Minden véleményt örömmel fogadok. – Némo (Morgóhely) 2016. július 3., 19:22 (CEST)Válasz

Szerkesztői allap megjelölése

Szia! A Szerkesztő:Witéz/Germanus Gyula allapodat megjelöltem a {{munkaváltozat}}(?) sablonnal, a szócikk névtérbe való kategóriákat pedig elrejtettem, hogy ne jelenjen meg duplikátumként az éles szócikk mellett a listákban. Üdvözlettel: Puskás Zoli vita 2016. november 15., 10:23 (CET)Válasz

Évfordulók - két költői kérdés

Szia! Ezzel kapcsolatban két költői kérdésem van: 1. hol abban a kompromisszum, hogy a saját ízlésed szerint átírod a lapot? 2. ha te átírhatod a vitalap használata nélkül, miért küldesz mindenki mást a vitalapra? – Hkoala 2017. szeptember 7., 21:43 (CEST)Válasz

Magyar Hold-radar-kísérlet

Köszönöm a tanúsítást, melynek köszönhetően a cikk kiemelt lett! – Rlevente üzenet 2017. november 14., 13:47 (CET)Válasz


A vitalap egésze védett. Emlékező hozzászólásokat erre az allapra lehet írni a szakaszcím melletti szerkesztőlinkre kattintva. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. január 25., 09:08 (CET)Válasz

Megemlékezések

A 2016. április 9-i Wikitalálkozón.

A legcsöndesebb hangú ember volt, akit valaha ismertem. Régóta betegeskedett (enyhén szólva), nem csinált titkot belőle. Az utolsó, november 25-ei wikitalálkozóra is eljött. – „Örülök, hogy itt lehettem” – mondta nekem távoztában, amikor kilépett az ajtón. – Mi is örülünk, hogy Veled lehettünk... Nem tudom, hogy mondtam-e, de ezt éreztem. Most marad a hiány és az emlékezés. Szervusz. – – Vadaro vita 2018. január 25., 09:38 (CET)Válasz

Nagyon sajnálom, hogy elment. :( Nyugodjék békében! Xia Üzenő 2018. január 25., 09:52 (CET)Válasz

„Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.” (John Donne) Egy volt közülünk. A csapat lett kevesebb. Tisztelettel emlékezem rá. Akela vita 2018. január 25., 10:23 (CET)Válasz

Sajnos csak ezt az egy képet készítettem kifejezetten róla, a 2016-os Wikitalálkozón... legélénkebb emlékem, amikor 2013-ban a Wikitáborban pattanásig feszült vita folyt és csendesen hallgatta, majd csupán pár szóval lecsendesítette azt - a részletekre már nem, csak magára a jelenetre emlékszem. Remélem fentről is vigyáz ránk... Fauvirt vita 2018. január 25., 14:58 (CET)Válasz

Köszönöm, hogy velünk voltál. Sajnálom, hogy távoztál. Emlékedet megőrizzük, a szerkesztőtársaid, és közös munkánk, a Wikipédia. – Rlevente üzenet 2018. január 25., 16:12 (CET)Válasz

Nyugodj békében, Witéz, köszönöm, hogy ismerhettelek. Emlékedet megőrizzük. Alensha 2018. január 25., 22:26 (CET)Válasz

Egy mindig csöndes és kedves, nagy tudású társat veszítettünk el. Örülök, hogy ismerhettelek, és köszönöm, hogy velünk voltál! Nem felejtünk el. Samat üzenetrögzítő 2018. január 25., 23:24 (CET)Válasz

Nyugodjon békében, s őszinte részvétem! Taz vita 2018. január 25., 23:38 (CET)Válasz

Őt magát személyesen nem ismertem, de a szerkesztéseivel sokszor találkoztam. Nyugodjék békében. -Ronastudor vita 2018. január 26., 11:55 (CET)Válasz

Őszinte részvétem. OsvátA Palackposta 2018. január 26., 11:58 (CET)Válasz

Bárcsak ismertem volna. Lesújtó veszteség ez az egész Wikipédiának, nagyon fog hiányozni. Nyugodjék békében! – XXLVenom999 vita 2018. január 26., 13:38 (CET)Válasz

Nagyon sajnálom! Voglia

Hogy itt is látható legyen az információ: Witéz szerkesztőtárs temetése 2018. február 28-án (szerdán) 12:45-kor lesz az Új Köztemetőben. - Hirannor Postaláda 2018. február 2., 11:13 (CET)Válasz