Szerkesztővita:Wikizoli /Archívum2010-2012A

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hkoala 11 évvel ezelőtt a(z) re Szóvárhegy témában

Farkas Gyula Emlékérem

Szia! Mindig írjál bevezetőt, miről szól a cikk. Ne kezdjél sort üres szóközzel, fura képet mutat. Most átjavítottam. Tegyél bele linkeket. Nem ártana a fenti linkeket is átnézned. További jó szerkesztést. Tambo vita 2010. november 16., 13:11 (CET)

Szia! Majd megy a mail. Én a helyedben belinkelném az erdélyi városokat. Biztosan van szócikk róluk. Tambo vita 2010. november 18., 15:31 (CET)
Szia! Az Farkas Gyula Emlékérem-re egyértelműsítőt hoztam létre. A Farkas Gyula szócikkbe tettem még forrást, és infoboxot, képeket. Tambo vita 2010. november 22., 09:09 (CET)
Talán segíthet ez a link: [1] Tambo vita 2010. november 22., 10:18 (CET)

Fájl:KolumanJozsef.JPG

Szia! Probléma van a képpel. Nem adtál meg licencet. Légyszíves pótolni. Máskor ékezetes betűket használj. Bővebben itt olvashatsz róla felküldési útmutató Üdv. Tambo vita 2011. november 10., 14:06 (CET)

Szia! Jogsértő képet ne tegyél vissza, mert blokkot eredményezhet. Üdv. Tambo vita 2011. november 16., 12:15 (CET)
A cikket és a képet visszaállítottam. Már nem jogsértő. A szócikkek kivételével mindent írjál alá a ceruza ikon, vagy négy ~-vel. Üdv. Tambo vita 2011. november 16., 13:14 (CET)

Műhely

Szia! Ha van kedved, csatlakozz az Erdély-műhelyhez. --Hkoala 2011. november 22., 20:55 (CET)

Á, nem úgy kell elképzelni, hogy mindenki folyamatosan dolgozik, aki benne van, és feladatokat osztunk egymásnak :-) A beléspés azt jelenti, hogy figyelsz a többiekre, a műhely híreire, igazodsz a műhely cikkfelépítési szokásaihoz stb. de egyébként ugyanolyan önkéntes dolog, mint a Wikipédia egésze.

Más: biztosan nem vetted észre, de van itt neked egy kérdés: Vita:Erdélyi magyar matematikusok és informatikusok. --Hkoala 2011. november 27., 18:34 (CET)

Vályi Gyula

Szia! Tettem bele egy infoboxot, amit részben kitöltöttem. Befejeznéd? Köszi. Üdv. Tambo vita 2011. december 4., 16:52 (CET)

Vályi Gyula.jpg

Szia! Az általad feltöltött képet áttöltöttem a Wikimédia Commons projektbe Fájl:Vályi Gyula.JPG néven és itt törlésre jelöltem. Ha a Commonsra töltöd fel képeidet, azért hasznos, mert a többi Wikimédia-projekt is fel tudja használni azt, nem csak a Magyar Wikipédia. --Einstein2 ide írj 2011. december 4., 18:24 (CET)

Megerősített szerkesztői jog

Szia! A megerősített szerkesztői jogot megkaptad. A fentebbi üzenetekre tekintettel azért inkább kérdezz, ha valami nem teljesen tiszta, akár a képekkel, akár bármivel kapcsolatban. További jó szerkesztést kívánok! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 4., 19:52 (CET)

Akkor talán nem tudtad, hogy a Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Megerősített szerkesztő#Wikizoli lapon érkezett az ajánlás Trevortól, hogy megerősített szerkesztői jogot kér neked. Ez annyit jelent, hogy mivel nem volt gond a szerkesztéseiddel, mostantól minden szerkesztésed automatikusan megjelöltté válik, vagyis a járőröknek nem kell "utánadnmenni", és ellenőrzöttnek jelölni a cikkeidet. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 4., 22:57 (CET)

Elbénázhattam valamit, sorry. Hunyadym javította! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 15., 09:22 (CET)

Re: Néhány válasz

  • Ez esetben a Bolyai Tudományegyetem meglévő cikken egyszerűen elkezded írni a cikket a #REDIRECT [[Babeș–Bolyai Tudományegyetem]] helyére. De miért kéne külön cikk? Nem ugyanaz a kettő?
  • Egyért lapot ugyanúgy hozol létre, mint bármely más szócikket. Legjellemzőbben: beírod a keresőbe, hogy xyz (egyértelműsítő lap), akkor a találati lista tetején lesz egy sor valami olyan szöveggel, hogy ilyen még nincs, hozd létre, és benne is lesz pirosan linkelve a xyz (egyértelműsítő lap) cím, arra rákattintasz, és már írhatod is bele a dolgokat. Egyért lapra tedd ki alulra az {{egyért}}(?) sablont.
  • A címben átnevezéssel lehet javítani, ezt a cikkek tetején a csillag melletti lenyitható menüben találod. -RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 19., 11:25 (CET)

re WPERDÉLY

Szia! Feltételezem, hogy a {{WPERDÉLY}} sablont kérdezed, amit több cikked vitalapján is elhelyeztem. Ez arra való, hogy minden műhely "felleltározza" az elkészült cikkeket, az Erdély-műhely listája így néz ki: Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Erdéllyel kapcsolatos szócikkek/1. A listában a cikkek minőség szerint növekvő és fontosság szerint csökkenő sorrendben szerepelnek, vagyis a feladat súlyának csökkenő sorrendjében. Ha a műhely célirányosan működne, akkor először is ezeket a hiányokat kellene ledolgozni. Pillanatnyilag nem így van, de szerintem egy ilyen leltár akkor sem haszontalan, mások szerint igen. A minőségi besorolásoknak azonosak a szempontjai az összes műhelyben (más kérdés, hogy ki mennyire alkalmazza szigorúan); a fontossági besorolást mindegyik műhely magának alakítja ki. Üdv --Hkoala 2011. december 20., 18:33 (CET)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:15 (CET)

KZ

Szia! Kása Zoltánról nincs kedved cikket írni? --Hkoala 2011. december 27., 19:16 (CET)

Fájl:EgyesítésiHatározat823.JPG

Szia! Ez egy 1959-es dokumentum, és mint ilyen, jogvédett. Kell hozzá az egyetem engedélye, akkor is, ha te fényképezted le. Wikipédia:Felküldési útmutató. Teemeah fight club 2011. december 28., 15:15 (CET)

re Képprobléma

Szia! Nem nagyon értek a szerzői jogi kérdésekhez; Teemeah (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), aki írt neked, sokkal inkább benne van a témában. Az, hogy odaadták neked, sajnos nem elég; explicit engedélyre van szükség, mert utána a wikipédiából bárki átveheti, akár kereskedelmi célra is. Ettől eltekintve, én megkérdezném a jogi kocsmában, mert egy reményem van: nem tudom, hogy az egyesítési dokumentum (egy minisztertanácsi rendelet) mennyire minősül eredeti alkotásnak. (Ha igen, akkor szerző halála + 70 év). Ha szerzői jogi véedelem alá esik, akkor vagy engedélyt kell kérned rá (lásd Wikipédia:Engedélykérés), vagy törlik, vagy esetleg próbálj meg egy jellemző részt kivágni idézet címén. Az idézet mindenesetre nem lehet aránytalanul hosszú az eredetihez képest - valahol mintha meg lenne határozva százalékosan is, de nem emlékszem rá pontosan. Megnéztem a képet, reménytelen az idézet. --Hkoala 2011. december 28., 17:29 (CET)

Örvendek, hogy rendeződött :-) --Hkoala 2011. december 29., 08:11 (CET)

zárójel

Szia! Ha több azonos nevű személy van, akkor a foglalkozással (tisztséggel) egyértelműsítünk, ha ez is azonos, akkor a születési évvel. Így azokat a cikkeket, amelyeknek a címe "XY (erdélyi matematikus)" alakú volt, átneveztem "XY (matematikus)"-nak; a születési év használatára egyik esetben sem volt szükség. Elnézésedet kérem, hogy az első után elfelejtettem szólni. --Hkoala 2011. december 29., 19:19 (CET)

Kapcsolódó szócikkek

Szia! A Kapcsolódó szócikkek rovatba értelemszerűen olyan szócikkek kerülnek, amik nincsenek behivatkozva a szövegtörzsben. Például a matematikusok cikkeiben ilyen az Erdélyi magyar matematikusok és informatikusok lista, viszont a Bolyai Tudományegyetem cikke már az egyes matematikaművelők életútjáról szóló szakaszban be van linkelve. Üdv--Istvánka posta 2012. január 3., 18:46 (CET)

Köszi!--Istvánka posta 2012. január 3., 18:51 (CET)

Egyébként falubeli (mármint kolozsvári) vagy-e? :-)--Istvánka posta 2012. január 3., 18:52 (CET)

Mint falubéli, ha már végeztél az összes erdélyi matematikussal és informatikussal :-), esetleg itt is találsz kedvedre való témát. --Hkoala 2012. január 3., 21:07 (CET)

Nem lesz könnyű! Nehezen megy nekem a versírás rendelésre... Wikizoli vita 2012. január 4., 14:59 (CET)

Szóval, amikor legközelebb megfordulsz a faluban vendégem vagy egy kávéra ;-)--Istvánka posta 2012. január 3., 21:28 (CET)

Ezt kinek írtad, neki vagy nekem? Vigyor --Hkoala 2012. január 3., 21:33 (CET)

Mindkettőtöknek:-)--Istvánka posta 2012. január 3., 21:34 (CET)

OK. Wikizoli vita 2012. január 4., 14:59 (CET)

programozó elemző

Szia! Több cikkedben felfigyeltem a "programozó elemző" kifejezésre. Ez a Programmer/Analyst megfelelője vagy inkább a román "analist-programator" tükörfordítása? Az utóbbi "analist" Magyarországon inkább rendszerszervező néven fut. --Hkoala 2012. január 3., 20:19 (CET)

(Szerintem, leegyszerűsítve) Analist de sistem = rendszerszervező; elemzi az üzleti folyamatokat, modellezi őket és ennek a modellnek az alapján írja meg a programozó a programot. Analist-programator = rendszerelemző-programozó; elemzi az üzleti folyamatokat, elkészíti a modelljüket, és megírja a szükséges programot. --Hkoala 2012. január 3., 20:46 (CET)

re Bolyai János szülőháza

Szia! Nem tudok róla, hogy bárki is elkezdte volna, de ez gyorsan változhat. Örvendek, ha megírod. --Hkoala 2012. január 12., 21:37 (CET)

Hkoala hosszabb wikiszabin van, ezért átmásoltam a kérdésedet ide: Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)#Bolyai szülőháza. Nézz rá időnként, hogy kaptál-e már választ. --Karmela posta 2012. január 16., 11:45 (CET)

re:Csíkszeredaiak

Szia! Nincs különösebb érvem, hogy ráraktam a cikkére a kategóriát, csak mivel egy a városhoz közel fekvő faluban született, és Csíkszeredában is érettségizett, gondoltam, ez már elég ok, hogy kapcsolódjon a városhoz és lehessen csíkszeredainak (is) nevezni. De ha ez szerinted nem túl nyomós érv, akkor tőlem nyugodtan kiveheted a cikkből. Üdv, Einstein2 ide írj 2012. január 20., 13:23 (CET)

Értem, köszönöm. – Einstein2 ide írj 2012. január 23., 14:47 (CET)

Re: ami–amely

Szia,

erről így „nyelvoltalmazó” célzattal biztos nem fogok cikket írni, hacsak a vonatkozó névmásról szóló cikket nem fejlesztem. A nyelvészt mint tudóst ugyanis alapvetően nem az előírás, hanem a leírás érdekli, és e téren változóban van a nyelvhasználat (ezért merül fel, hogy az egyik megoldás alighanem jobb lehet a másiknál), így a megfogalmazásnak is rendkívül körültekintőnek kéne lennie.

Mások már épp eleget írtak erről:

Ha gondolod, e három cikket (vagy egyet-kettőt, amelyik különösen tetszik) tedd ki a felhasználói lapodra egy kiemelt helyre, hogy mások is tájékozódhassanak mindezekről. Üdv, Ádám 2012. február 19., 01:05 (CET)

Falubeli...

Helló! Én annyit tudok, hogy szörnyen elfoglalt mostanság, de emailben szerintem elérhető. A kávézást illetően pedig én általában ráérek, szóval ha kedved tartja, akkor emailben megbeszélhetjük a részleteket. Üdv--Istvánka posta 2012. február 19., 08:07 (CET)

Szia! Mostanában nem fordulok elő a "faluban", jó kávézást nektek! --Hkoala 2012. február 19., 09:45 (CET)

Magántanár

Szia! Így OK, csak azt hittem, valaki összekeverte, mert nem volt mellette semmilyen indoklás az összefoglalóban. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. február 24., 21:18 (CET)

Komment

Szia! Azért egyszer, majd ha írsz még Ibolyának, mondd el neki, kérlek, hogy ez itt nem a facebook, hanem egy enciklopédia, ebben vagy benne van valaki, vagy nincs. Egy jelentős személyiség életrajzának a születési dátum a legfontosabb adata, ezt nem szabad szégyenlősködve elrejteni. Ezzel nem azt mondom, hogy akkor el kell azt a cikket távolítani, de nem volna jó precedens, ha a közszereplők vagy "fontos emberek" mind letiltanák születési adataikat, ellehetetlenítve ezzel az alapvető funkciónkat: a tájékoztatást. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 5., 17:16 (CET)

Természetesen, bár ez nem "megengedésről" szól, hát hogy is jöhetnék én ahhoz... Csakhát... :)) --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 5., 17:34 (CET)

Abból, hogy 1983-ban végezte az egyetemet, nagyjából adódik a születési éve, tehát elég felesleges volt kitörölni. Ellenőrzésre már nincs szükség, mert valaki már megtette. --Trevor vita 2012. március 5., 17:44 (CET)

Kb 3 hete volt egy ugyanilyen kérése valakinek (szintén hölgy, szintén kulturális közszereplő). A vita azóta már archiválódott, nem tudom, hol keressem. Nagy vita volt, a közösség megtárgyalta és elutasította (azaz dátum maradt), mivel a dátum igazolhatóan már megjelent máshol, nyilvános forrásban, a Wiki szócikk erre hivatkozva közölte. (Ha a dátum személyes ismeretségből, vagy bizalmas közlésből származik, az más, akkor persze nem jelenhet meg). Akela vita 2012. március 5., 17:48 (CET)

Amit írtál (ti. hogy máshonnan tudtad, nem nyilvános forrásból), el is dönti kérdést: Nem szabad beírni, jól tetted, hogy kihúztad. (Azért válaszolok itt, hogy ne 3 vitalapon levelezzünk felváltva). Üdv Akela vita 2012. március 5., 18:00 (CET)

Ellenőriztem. Én 1959-et saccoltam egyébként :D --Trevor vita 2012. március 5., 18:03 (CET)

képek

Szia! Nagy örömmel nézegettem a legújabb kolozsvári képeidet. Egy apró megjegyzés: a Fájl:Első színház Kolozsváron.JPG neve kissé megtévesztő, mert ez nem az első színház (az a Farkas utcában volt), hanem az első állandó társulat első előadásának helye. Üdv --Hkoala 2012. március 18., 17:32 (CET)

Azt hiszem, képet átnevezni csak az adminisztrátorok tudnak, kérd meg valamelyiket. Szabel Boldizsárt is át kellene neveztetni, mert Szábelnek hívták. A Szábelekről itt van egy anyag, esetleg tudod használni a cikkedben. --Hkoala 2012. március 18., 18:20 (CET)

Átneveztem. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 18., 22:25 (CET)

Tetszett az emléktáblás cikked, tettem is rá két másik szócikkből hivatkozást. --Hkoala 2012. március 18., 23:26 (CET)

Nincs mit. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 20., 12:28 (CET)

Csűrcsillag

Életrajzírói elismerés
Fogadd ezt a csűrcsillagot köszönetképpen az erdélyi matematikusok és informatikusok példásan megírt életrajzaiért és nem utolsó sorban a rengeteg apró javításért és feltöltött képért, amelyekkel hozzájárultál, hogy a „kincses város” még fényesebben ragyogjon itt a wikin. Csak így tovább ;) Istvánka posta 2012. március 20., 20:02 (CET)

Hajnalnegyed

Szia!

A helyesírás alkalmazásánál kiemelten fontos, hogy először is megállapítsuk, miről van szó, hova tartozik az illető kérdés. Hogy a fürdők nevét hogyan írják, az esetünkben mellékes. Amiről itt szó van, az egy városrésznév, és erről az AkH.11 176. b) rendelkezik (helységnevek és helységrésznevek). Ilyenkor az lehet kivétel, ha a névadó maga is olyan tulajdonnév, amely szóközt tartalmaz, pl. Szent Imre-kertváros, de ide tartozik az említett József Attila-lakótelep is (mivel a tulajdonnevek írásmódját nem módosíthatjuk), vagy ha két egyenrangú részből áll, pl. Rákoscsaba-Újtelep, illetve ha három azonos mássalhangzó kerülne egymás mellé: Glóriett-telep. Szóközös írásmód lehet olyankor, ha világosan jelzői szerepű kapcsolat áll fenn: Békásmegyeri lakótelep (de ez is csak a négyszoros kapcsolat miatt van, mert a kétszerest egybeírjuk: Almáskert, Gazdagrét, Halmierdő, Laposdűlő), és kötőjel kell, ha szimpla, jelöletlen birtokos jelzős kapcsolatról van szó: MÁV-telep, vagy a számjeggyel írt számoknál: 67-es major. Ezen esetek egyike sem áll fenn a Hajnalnegyednél, úgyhogy mindenképp azt javaslom, maradjunk a szokásos helységrésznévi egybeírásnál. A példáim egyébként az OH. 197–199. oldaláról származnak, ahol kb. kétszáz példát sorolnak fel Budapest városrészneveire, amelyek túlnyomó többsége egybeíródik. Hasonló esetek: Budaliget, Csillagtelep, Erdősor, Farkasrét, Havannatelep, Herminamező, Gyárdűlő, Ligettelek, Madárdomb, Németvölgy, Pacsirtatelep stb. A Havannatelep például alighanem a Havanna utcáról kapta a nevét, ugyanúgy, ahogy a Hajnalnegyed a Hajnal utcáról. Ádám 2012. március 21., 23:50 (CET)

Ez a zsíroskenyér, vajas kenyér elképzelhető, hogy városi legenda (mint ahogy az is, hogy a helyesírás évről évre változik, noha már 1984 óta nem változott), de még ha igaz is lenne, ez akkor is egy egyedi példa. Én viszont olyasmiről beszéltem, amire csak Budapesten belül kb. 200 példát említ a megadott forrás. Ha kézbe vennéd, és nem látatlanban beszélnél róla, talán kicsit többet tudnál, és kevesebbet kellene méltatlankodnod, értetlenkedned.

A „latin” szó melléknév, a „hajnal” pedig főnév. Ne kutyuljuk a dolgokat, ha lehet. Abban viszont egyetértek, hogy a kérdés távolról sem egyszerű és nyilvánvaló. – A Hajnalnegyed és a Hajnal utca nagyon jó kérdés, de ez jóval távolabbra vezet (helységrésznév és közterületnév). A magyar helyesírás távolról sem tökéletes rendszer, de amíg van támpontunk, addig miért ne folyamodjunk ahhoz? Ádám 2012. március 22., 00:45 (CET)

Igazad van, gondolkodás nélkül átvettem, amit a forrás írt. Iskoláskoromban gyakran arra mentünk ki a városból, amikor kirándulni indultunk, és az utolsó épület a Hajnal utcában az általános iskola volt, mögötte egy focipálya és utána már az erdő kezdődött. Az 1969 a Hajnal utca vonatkozásában valószínűleg nem stimmel. Viszont a Csillagvizsgáló utcában mintha már akkor is állt volna a kutatóintézet (ITC?) épülete. --> Írd át nyugodtan, csak kellene valami forrás hozzá. Annak idején biztosan hírt adott az Igazság az építkezésről, de azt hiszem, azoknak az éveknek a lapszámai nem elérhetők a neten. A helyesírást illetően: nekem is furcsa az egybeírás, de a szakértőkkel nem tudok vitatkozni. --Hkoala 2012. március 22., 08:16 (CET)

Csak annyit tennék hozzá, hogy az ötéves wikis létem alatt megtanultam, hogy amiért valaminek a helyesírása furcsának hat és eltér a szokványtól, még lehet tutibiztos.:-) Hidd el, még mielőtt kitettem volna a szócikket a névtérbe, konzultáltam a cikk címéről Pasztilla kollégával, akinek kolozsvári kapcsolatai is vannak, tehát nem idegenként kezeli a témát. Persze, mint mondottam, nagyon jó indoklással meg lehet változtatni a nevet, de oda nagyon tutibiztos érv kell, az nem elég, hogy Asztalos így írja. Lehet, hogy Asztalos kiváló történész, de lehet, hogy pont a helyesírás nem az erőssége. Nem tudom. A helyesírási kocsmafalon rengeteg okosságot lehet tanulni egyébként, és tényleg vannak szerkesztők, akik ezt nagyon vágják. A wiki egyébként az OH-t követi helyesírási szempontból, úgyhogy, ha az ottani szabály szerint Hajnalnegyed, akkor az biztosan az is marad. Ja és azt még hozzátenném, hogy a szaknyelv és a helyesírás között nagy különbségek is előbukkannak. Óriási vita volt pld. a wikin a madárfajok neve írásával kapcsolatosan, sőt a földtani korok írását is polémia övezte. Ha megnézed, most éppen a rendezvények, fesztiválok neveinek nagybetűs/kisbetűs írása a vitatéma. De talán majd a kávé mellett ezt a témát is rendesen kivesézzük. Addig is üdvözlettel--Istvánka posta 2012. március 26., 22:35 (CEST)

Latinnegyed

Szia!

Tájékoztatásul írom, hogy megkérdeztem nemrég a fenti városrésznév írását az OH. egyik szerzőjétől, és azt írta, hogy ha hivatalos városrésznév, akkor egybeíródik – bár ő eddig nemigen látta magyarul. A magyar Wikipédiában többször előfordul magyar változatban, akárcsak az interneten, úgyhogy ennek fényében javítottam. Mint írta, a budapesti Almáskert, Hosszúrét, Rómaifürdő, Spanyolrét városrésznevek egyértelműen megerősítő mintával szolgálnak az (AkH.11 175. b) által megadott) egybeíráshoz. Köszi, hogy felhívtad a kérdésre a figyelmem. Ádám 2012. április 5., 15:45 (CEST)

Lengyel Árpád

Már bocs, de a mentőakciót Rostron kapitány vezette... Hisz ő volt a kapitány, ő osztotta be Lengyelt is. Jogosnak érzem a javításomat. --Tobi Üzi :) 2012. április 15., 21:06 (CEST)

Borító

Szia! Az általad feltöltött kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a Wikipédia:Folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Tambo vita 2012. április 20., 07:03 (CEST)

A könyvborítók, mint a felküldési útmutatóban már biztosan elolvastad, nem tölthetők fel engedély nélkül. Ha ez a borító 80 éves, akkor természetesen feltölthető PD-old licenccel. A dátumnak az eredeti dátumot kell beírni, és a szerző nem Te vagy, hanem ismeretlen. Javítsad, és utána leveheted a sablont. Üdv. Tambo vita 2012. április 20., 08:03 (CEST)

kaszinók

Szia! Tetszik a kaszinós cikk. Apró kiegészítés: a műemlékjegyzék szerint (876.) az Unió utca 12. alatt volt a Román Kaszinó. Ha van ehhez valami további forrásod, nem ártana azt is bedolgozni. Üdv --Hkoala 2012. április 20., 19:59 (CEST)

re Szóvárhegy

Lehet, hogy igazad van, de nem tudom kibogozni a dolgot. Ilyen ügyekben Auguste a szakértő. --Hkoala 2012. április 27., 18:16 (CEST)