Szerkesztővita:Vakondka/Archívum/archív24

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Nyuszika7H 8 évvel ezelőtt a(z) Karácsony Szilveszter témában

Re: címek

Igen láttam, hogy dőltezve lettek azok is, szerintem jó lesz így. Az idegen karakteres címeket (legalábbis az animanga infoboxban) nem kell dőltezni, mert a japán karakterek elég ocsmányak lesznek dőlten. --Sasuke88  vita 2015. december 1., 09:10 (CET)

Szerintem megbeszéltük, hogy a cím a bevezetőben vastag+dőlt. Nem kell újra és újra megkérdezned :-). --Sasuke88  vita 2015. december 1., 19:12 (CET)

Erről kellene valami közmegegyezés. Én ragaszkodom ahhoz, hogy minden be legyen írva az infoboxba, az a biztos. A Wikidatából meg innen-onnan szedett adatokat is vandalizálhatják, ráadásul az nem is olyan feltűnő, mintha magát a cikket vandalizálnák. – Sasuke88  vita 2015. december 2., 14:05 (CET)

Szerintem a Filmműhely vitalapján kellene véleményt kérdezni, mivel a Film infoboxról van szó. – Sasuke88  vita 2015. december 2., 14:12 (CET)

Vessző a "hogy" szó elé

Kedves Vakondka, köszönöm a figyelmességed, tessék egy vakond, most találtam:

Utánanéztem annak, hogy mindig kell-e elé vessző, és ezt találtam:

Kisvakond szabadtéren.
„Az anélkül hogy, aszerint hogy, ahelyett hogy stb. kötőszószerű szókapcsolatok elé vesszőt teszünk. Ilyenkor a hogy előtt nincs vessző. Felrohant a lépcsőn, anélkül hogy pihent volna. Cselekedj, ahelyett hogy tétovázol! Ha azonban az anélkül, aszerint, ahelyett stb. elemek az első tagmondathoz tapadnak, eléjük nem teszünk vesszőt, utánuk (a hogy elé) azonban igen: Felrohant a lépcsőn anélkül, hogy pihent volna…” [[1]]

Tehát néha a kötelező vessző előrecsúszhat eggyel. --Rodrigó 2015. december 1., 10:51 (CET)

v: infobox

Szia! Innen

Emailre a válaszom: igen. – Ákos97 почта 2015. december 1., 16:56 (CET)

Szia! Én köszönöm a módosítást, hasznos volt. Üdv, --XXLVenom999 vita 2015. december 1., 20:00 (CET)

RE: Bosszúállók

Jó, befogom írni mindenképp.--BloggerHU vita 2015. december 1., 20:45 (CET)

Pupákok

Majd teszek be képkockát is, ha gondolod. Üdv. – SepulturaP's.box 2015. december 2., 12:29 (CET)

Ha csak ennyi a gond. --SepulturaP's.box 2015. december 3., 05:11 (CET)

Ne haragudj, félreértettem, azt hittem angolul szeretted volna látni, ezért visszajavítottam. Majd mellétűzöm mindet oroszul. Érdekes az orosz címe is, a magyar kifejezetten bugyuta. Látszik rajta az állami tv igényessége. Üdv. --SepulturaP's.box 2015. december 3., 13:55 (CET)

Legyen táblázatos angol, orosz, ha kész lesz, beírom az oroszt, a hét végéig biztosan. Szóval, a Barboszkini eredete a barbosz orosz szó, amely korcsot vagy keveréket jelent, de az oroszok ezeket udvari kutyának mondják (nem királyi udvari, közönséges udvari) és nincs rossz íze mint a korcs szónak. A barbosz szó az valamikor egy elterjedt kutyanév volt, mint mondjuk a magyar Bodri, aztán kisbetűvel lett az „udvari kutya” szinonimája. Ehhez a szóhoz tűztek hozzá egy névképzőt, az -int és talán van benne kicsinyítő képző is. Ha a cím fordítójának lett volna egy kis fantáziája, mondjuk fordíthatta volna Bodryék-nak, vagy akár Bodri család-nak de az eredeti címnek a pupákokhoz csak annyi köze lehet, hogy aki kitalálta, az biztosan egy pupák volt. SepulturaP's.box 2015. december 3., 14:24 (CET)

Thomas & His Copyrights

Köszönöm a figyelmeztetésedet.
Ami a "jogvédett" jelleget illeti, ez a kép a Wikimedia Commonsról származik, ahol ugyanolyan kéjesen törölgetik a képeket, mint nálunk.
A kép egyébként nem a sorozatból származik.
Ami a "Thomas & His Friends" logót illeti, az védjegyoltalom alatt áll, tehát jogvédett. A röhej csak az, hogy a Wikipédia "rendészei" nem látnak a szerzői jogon kívülre.
Visszatérve a képre: megköszönném, ha segítenél betenni a képet, akár a logó helyett.
Ha nem megy, nem ragaszkodom a képhez - a kolosszális méretű infobox miatt viszont nekem nem tetszene a kép infobox alá helyezése.
Szóval, előre is kösz.--

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Linkoman (vitalap | szerkesztései)

Nagyon szívesen, csak megkérdezném, hogy miért én? Már csak azért mert nekem alibim van ha történt valamilyen törvénysértés, én nem is jártam arra. Üdv. --SepulturaP's.box 2015. december 3., 09:41 (CET)

Rendben, mindjárt teszem. --SepulturaP's.box 2015. december 3., 10:00 (CET)

Kedves Sepultura! Ehelyütt is köszönöm. Üdv.----Linkoman vita 2015. december 3., 12:22 (CET)

"Eredeti cím"

Szia!

Minek cifrázni, elég annyi, hogy "eredeti cím", ez a legegyszerűbb változat.

Ha ragozni akarja valaki, akkor sok minden lehetne, ami elrontja a filmes cikkek egységes szövegét: "eredeti címe, eredeti címmel, eredeti címen, ..." Ezeket tehát hanyagolni kellene, mert mindenki másképp írná. Az eredeti cím a legegyszerűbb, maradjunk ennél. Másoknak is mondhatod, vagy küldd őket hozzám, ha nem értik miről van szó. Kérlek alkalmazd ezt a verziót, ha filmes cikkekkel foglalkozol. misibacsi*üzenet 2015. december 3., 14:54 (CET)

Állati detektívek

Szia Vakondka! Ebben a cikkben kérlek szépen segíts bővíteni, ha emlékszel még erre a régi mesére. --Gergő90 vita 2015. december 03., 20:18 (CET)

Hello Kitty + Tsubasa kapitány

A Tsubasa kapitánynál megcsináltam a címet. A magyar premiert nem tudom, lehet, hogy valahol meg lehetne találni. A Hello Kittyt majd átnézem, mert több dolog is hibásnak tűnik. – Sasuke88  vita 2015. december 8., 10:17 (CET)

Re: köszönet

Szervusz, Vakondka!

Nem tudom, hogy mire gondolsz, de szívesen! Kellemes hétvégét! – Ronastudor a sznob 2015. december 11., 09:09 (CET)

Re: központozás

Szervusz, Vakondka!

Zavarba hozol a sok köszönettel, az (is) a dolgunk, hogy javítgassuk egymás tévedéseit, de lehet, hogy mi is tévedünk. Kellemes hétvégét kívánok! – Ronastudor a sznob 2015. december 12., 13:08 (CET)

kedves Vakondka

kérlek megnéznéd az angol wikipédiában a metró hálózatok listája szócikket mert a magyar listában sokk olyan metró van amit mán átadtak de még mindig úgy van ki írva hogy épül is emiatt a cikk elfog avulni ha megkérlek karbantartanád a cikket mert elfog avulni -Metróhálózatok listája – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 176.63.223.1 (vitalap | szerkesztései)

Piros linkek

Szerintem színészekről nyugodtan lehet. Persze teljesen jogos felvetés, hogy nem kell túlzásba esni és nem kell noname színészekre link, de szerintem ez a piros linktelenítésre is igaz. Andrew69. 2015. december 22., 10:32 (CET)

Karácsony Szilveszter

Boldog karácsonyt, szilvesztert és új évet kívánok nektek. --Vakondka vita 2015. december 23., 08:06 (CET)

Nem tudom, hogy másoknál hogy van, az üzenetedet nem jelezte a gépem - csak amit freemailen küldtél. Hello World pedig Dencey néven is megkapta volna. Apród vita 2015. december 24., 17:18 (CET)

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2015. december 25., 21:46 (CET)

Egy üzenetben legfeljebb 50 embert lehet megemlíteni. Ha ennél több van, akkor senki nem kap értesítést. IP címeknél pedig ez nem működik, ott marad a vitalap. (angol leírás: mw:Manual:Echo) – nyuszika7h vita 2015. december 27., 12:04 (CET)

nyuszika7h: Akkor jól jártam, így legalább nem ment fölöslegesen értesítő, akiknek mégsem volt érdemes küldenem, akiknek meg akartam, ők megkapták e-mailen. :) --Vakondka vita 2015. december 27., 13:25 (CET)

Most sem működött az értesítés, mert utólag lett pótolva az aláírás, ezért csak a figyelőlistámon láttam. Ilyenkor azt lehet tenni, hogy egy új, aláírt üzenetben megismétled az említést. nyuszika7h vita 2015. december 27., 17:02 (CET)