Szerkesztővita:Thaler Tamas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Thaler Tamas!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2010. szeptember 6., 09:20 (CEST)

VizilabdaCsapattagok.jpg[szerkesztés]

Szia! A képed leírásában középen Hevesi István szerepel, de ő valójában Kárpáti György (vízilabdázó) --fausto vita 2013. december 26., 19:14 (CET)

Radnóti[szerkesztés]

Szia! Javítottam a javításodat a Radnóti Miklós cikkben. Bonchida nem igazán illeszkedik az útvonalba, az említett Borhida inkább a Szamosveresmarthoz közeli Szamosborhíd lehet. Egyúttal javítottam a téves Veresmart linket is, mert az megint csak nem arrafelé van, és a szövegben kicsivel előtte már ott van Szamosveresmart. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. január 8., 18:00 (CET)

Képek a Commons-on[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Felsővízivárosi Szent Anna-plébánia témájú médiaállományokat.

Szia, nagyon örülök, hogy ilyen rengeteg gyönyörű képet töltesz fel és rakod be cikkekbe. Kérem, hogy a Commons-on a feltöltött képeket mindig a legszűkebb kategóriába tedd be, mert úgy a legkönnyebb később megkeresni! Például a Felsővízivárosi Szent Anna-plébániatemplom képeit ne a Churches in Budapest kategóriába, hanem a templom sajátjába. A kategóriákat megtalálhatod az általános kategóriából "lefelé" elindulva, vagy pl. a huwiki szócikk alján a {{commonskat}} sablonban, amit itt jobboldalt is láthatsz (ha be van illesztve a cikkbe).

Ha nincs a cikkben {{commonskat}} sablon, de van ilyen Commons-kategória, akkor be is írhatod. Ha nincs ilyen kategória a Commons-on, de két-három képnél több van ugyanarról a témáról, akkor a kategórát létre lehet hozni - ebben is szívesen segítek. --Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2014. január 10., 15:51 (CET)

Elnézést, hogy nem kezdtem új szakaszt, de mivel a feltöltött képekkel kapcsolatos, gondoltam itt jelzem: megtaláltam a kakaslomnici templomról készült képet [1] járőrözésem közben (ez a kép is nagyon tetszik! :)), de észleltem, hogy a fényképen látszódik egy rendszámtábla. Nem vagyok jogi szakértő, de úgy emlékszem, hogy a WLM alatt azt beszéltük a többi szerkesztővel, hogy inkább takarjuk ki, homályosítsuk el a rendszámtáblákat és a felismerhető arcokat, mert amennyiben felismerhető a tulajdonos, akkor esetleg személyiségi jogokat sérthet a kép. Mivel bizonytalan vagyok, ezért szólok Rleventének, hogy nézzen rá, mit gondol felőle, mert ő jártasabb a Commonsban és a képek terén. Üdvözlettel: --Sphenodon vita 2014. február 2., 00:41 (CET)

Igen, így van, a rendszámokat és arcokat felismerhetetlenné kell tenni, ahogy ennél a képnél Sphenodon megtette.--Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2014. február 2., 09:23 (CET)

Vita:Magyar Katolikus Püspöki Konferencia[szerkesztés]

Szia!

Meg kell, hogy jegyezzem, hogy a wikin az általános szokással ellentétben a bekezdéseket is a sor legelején kell kezdeni minden esetben, különben nehezen, csak a szövegrész jobbra-balra mozgatásával lesz rendesen olvasható. Ha megengeded, kijavítom --Rakás vita 2014. január 22., 15:11 (CET)

Budaörs[szerkesztés]

Kedves Tamás! A forrásokból nem szabad átmásolni szó szerint a mondatokat. Saját szavakkal kell megfogalmazni a mondanivalót. Ettől eltérni csak akkor lehet, ha te vagy a szöveg szerzője, vagy ha az adott weblapon kifejezetten engedélyezik a tartalom szabad licenc (Wikipédia:CC-BY-SA-3.0) alatti felhasználását. A képeid egyébként nagyon jók, köszönjük, hogy ilyen sokat feltöltesz belőlük. --Regasterios vita 2014. február 11., 14:26 (CET)

Salkaházi Sára[szerkesztés]

Szia, átneveztem a képedet. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. május 11., 07:40 (CEST)

Kategória a Commonsba feltöltött képeidnek[szerkesztés]

Kedves Tamás! A Commonsba feltöltött képeidnek létrehoztam egy rejtett kategóriát Photographs by Tamás Thaler címen, és néhány képedet már bele is raktam a feltöltéseidből, felülről kezdve egészen a File:KallayEmilFotoThalerTamas.JPG-ig bezárólag. Ezt a rejtett kategóriát természetesen betettem a már korábban létrehozott Tamás Thaler kategóriába, amelybe inkább olyan képek valók, amelyek téged ábrázolnak. --Regasterios vita 2014. július 22., 15:03 (CEST)

File:StefanMinnerFotoThalerTamas.JPG[szerkesztés]

Kedves Tamás! Gondolom, véletlenül „jött át” a magyar Wikipédiára ez a fotó a Commonsból, így töröltem. --Regasterios vita 2014. augusztus 22., 21:51 (CEST)

Dísz tér[szerkesztés]

Kicsit átrendeztem a képeket és átírtam a képaláírást... ha nem jó, akkor nyugodtan változtass. Fauvirt vita 2014. szeptember 13., 19:46 (CEST)

Agócs Gergely[szerkesztés]

Nagyon klassz a kép, de lenne esetleg olyan is, amin jobbra néz? Jobban illene az infoboxba. Sajnos én nem tudtam „jogtisztát” szerezni. Köszönöm. Voxfax vita 2015. január 11., 20:50 (CET)

Tudomány képekben[szerkesztés]

BarnstarPhoto.png Wikipedia Díj
Kiemelkedő közreműködésért a Tudomány képekben pályázaton.

Skultéty Csaba[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Skultéty Csaba szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! 'heiM Kristendom.jpg Здравствуйте! 2015. december 16., 20:30 (CET)

Ohh, elnézést, látom közben bővítetted a cikket. Hogy legközelebb ilyen ne forduljon elő, kérlek használd a készülendő cikkeiden a {{építés alatt}}(?) sablont, amíg nem végeztél vele. A szubcsonksablont leveszem. 'heiM Kristendom.jpg Здравствуйте! 2015. december 16., 20:32 (CET)

Hiányképekkel kapcsolatos elképzelések[szerkesztés]

Kedves Tamás,

Nem felejtkeztem el leveledről azonban az elmúlt két hétben korlátozták a Wikipédiához történő hozzáférésemet ezért csak most tudok érdemben reflektálni. Leveledre azért itt válaszolok, mert itt sokkal egyszerűbb a Wikipédián belüli kapcsolatokra hivatkozni, azokat egy kattintással eléred.

Felvetetted, hogy a keresett hiányfotók listáját össze kellene állítani. Ez tulajdonképpen jelenleg is megvan igaz 3 helyen is: Keresett képek, Kért képek és Kocsmafal-képek. Ezt minden képen lehetne egyszerűsíteni. A képek feltöltése, csak regisztrált szerkesztő számára lehetséges (szerzői jog) de most is folyamatosan lehetséges.

Amit nagyon jó ötletnek tartok az a folyamatos értékeléssel kapcsolatosan leírtál és megvalósíthatónak is. Én személy szerint nem kívánok az értékelésben részt venni. Egyrészt más számomra fontosabb szervezési feladataim miatt, másrészt azért mert, nem tartom magam kellően képzetnek, se fototechnikai se esztétikai kérdésekben. Javaslom vedd fel a kapcsolatot Misibácsival és VargaA-val ők a legaktívabbak a Képkiemelési eljárások elbírálásánál. Természetesen ha szükséges szívesen segítek minden technikai jellegű kérdésben: úgy mint szavazások megszervezése, szükséges programozási feladatok elvégzése (sablonok, portál stb. létrehozása) stb.

– Texaner vita 2016. február 18., 12:30 (CET)

A tabáni templom[szerkesztés]

Szervusz! Örülök, hogy megírtad a cikket, magam is szemezgettem vele korábban. Több helyen említi a Wiki, csak nem pont ezen a néven, úgyhogy ez jelenleg árva cikk. Mivel ennek nem így kéne lennie, ezért a nyelvi kocsmafalon vitát kezdeményeztem a helyes elnevezésről, hogy aztán elkészülhessenek a cikkre mutató linkek is. Üdv.: – Rakás vita 2017. január 29., 13:03 (CET)