Szerkesztővita:Szalax/Második adag (2008.12.05.–2009.04.29.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Módis Ágnes Vadszederke 14 évvel ezelőtt a(z) Szia témában

Apátság

Meg lesz ahogy tanácsolod. Nos az atyaapát kifejezés benne volt a forrásként használt könyvben és máshol is találkoztam vele. Nem tudom mi lehet a latin neve, az interneten két külöböző írásmódot látok "atyaapát" és "atya-apát." [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 5., 18:40 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 10:10 (CET))

Rőtszakállú

Szia! A szócikkben nem II. Barbarossa Frigyesről a német-római császárról van van szó, hanem a kalózról en:Hayreddin Barbarossa akiről sajna nincs cikkünk. Üdv– Istvánka posta 2008. december 6., 22:52 (CET)

Relatív

Ida néni bocibeli söreinél mindenképp langyabb volt, na ... – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. december 9., 19:34 (CET)

sportműhely

szia. két hónapja elindult a sportműhely, de mivel ez egy elég tág téma, sok szerkesztőre van szükségünk. Murduc69 javasolt Téged, hogy hívjalak meg a műhelybe, mert a sport szócikkeit szerkeszted. ha van kedved csatlakozni, válaszolj, és írd fel magad a műhely szerkesztői közé! várom válaszod, üdv,– Mdönci csak okosan! 2008. december 15., 17:11 (CET)

köszönöm – Mdönci csak okosan! 2008. december 16., 16:20 (CET)

Ankara

Szia! Átolvastam a várakozó Ankara szócikkedet. Remek írás, nem kellett volna szerénykedned! Vannak azért kérdéseim (a várólista miatt itt teszem fel): Földrajza fejezet: mi az a szutúra (mások is meg fogják kérdezni)? Ugyanitt: „A város maga egy medencében fekszik, meredek és sziklás dombra épült.” Értem én, de ebben a megfogalmazásban ellentmondásos: medence vagy domb? Az oszmán fennhatóság fejezet: a „Celali-felkelés” egy zárójeles félmondatot igényelne. A következő kérdések török nyelvi alakokkal kapcsolatosak, ezért ezeket nem tudom megítélni, de mégis megkérdem. Városkép fejezet: a „gecekondu”-t nem kellene többesszámba tenni (a mondat úgy kívánná)? Múzeumok, de több másik helyen is: „Anıtkabir” elé nem kell névelőt írni („az Anıtkabir”, mert a magyarban nagyon kívánkozna)? Jó munkát, üdv – szalax vita 2008. december 16., 12:22 (CET)

Szia, köszönöm az észrevételeket.
  • Szutúra: fogalmam sincs, ezt a fordítást adta a szótár az angolra, és hiába kerestem a magyar magyarázatát a google-ban... Megkérdem Istvánkát, ő földrajzos.
  • ellentmondsos a domb és a medence, de ha belegondolsz mégsem: dombra épült, de maga a domb 900+ méter magasan egy medencében fekszik, amit magas hegyek vesznek körül. Megpróbálom valahogy átfogalmazni.
  • Celali-felkelés: kiegészítettem, parasztfelkelés volt az enwiki szerint.
  • gecekondu: ez egy melléknév :)
  • Anitkabir: nem kell névelő, mert ez nem egy konkrét múzeum neve, ez egy parkkal, nagy felvonulási térrel stb. kiegészített hely, az egész olyan mint egy kis városrész magán ankarán belül, könyvtárral stb. Nemtom, nekem török füllel hülyén hangzana előtte egy névelő. A törökök majdhogynem tualjdonnévként hazsnálják, a névelő előtte olyan lenne, mintha Atatürk neve elé raknánk egyet... De lehet hogy ez csak az én fülemet sérti :)) – Timish levélboksz 2008. december 16., 13:00 (CET)
Mint egy gondolatolvasó, istvánka közben javította a földrajz részt :)))) – Timish levélboksz 2008. december 16., 13:03 (CET)

Nofertiti

Szia! Köszi, hogy átnézted a cikket! :) Féltem, hogy a kiemeltszavazás megbonyolításával csökkenni fog a lelkesedés arrafelé, jó látni, hogy már a várólistás cikkek mint ez meg az Ankara is vonzzák a figyelmet. Nyugodtan javíts bele, ha bármi ötleted van :)

Vizsgából 18-án lesz az első, aztán sort kerítek egy beadandó dolgozatomra, amitől szintén függ egy jegyem, aztán még 6 vizsga januárban :) szerencsére nagy része írásbeli, azoktól kevésbé izgulok.

üdv, ~ Alensha  hö? 2008. december 16., 14:15 (CET)

karácsony

Ja sanjam jedan bijel Božić
Da opet dođe u moj grad
Da su zvijezde gore i
Tiho da se stvore
Svi ljudi koje volim ja
Želim ti sretan i blagoslovljen Božić


Egy fehér karácsonyról álmodom
hogy újra a városomba jöjjön
hogy a csillagok égjenek és
a csend uralja
az embereket, akiket szeretek
Kívánok boldog és áldott karácsonyt.
Szajci reci 2008. december 23., 14:10 (CET)

:)

Köszi!!! Neked is nagyon szép ünnepeket! (az a miskolcos kép valami gyönyörű :) ~ Alensha  hö? 2008. december 23., 17:43 (CET)

Köszönöm szépen a versikét és viszont kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!Istvánka posta 2008. december 23., 18:39 (CET)

Köszönöm a karácsonyi jókívánságokat, én is hasonló jókat kívánok! :-) Dani (vita) 2008. december 24., 20:39 (CET)

Kellemes ünnepeket és BÚÉK!

Kedves Szalax, nagyon köszönöm a jókívánságokat és én is hasonló jókat, boldog ünnepeket, egészséget és sikereket kívánok az új esztendőre – Elkágyé vita 2008. december 23., 19:27 (CET)

Köszönöm az üdvözletedet, és neked is kellemes ünnepeket kívánok! Karmelaüzenőlap 2008. december 23., 20:39 (CET)

Božič

Paſztérje ſzo pravili eden drügomi: Pojdmo do Betlehema, i poglednimo to rejcs, stera je vcsinyena, stero nam je Goszpod pokázao. I sli ſzo setüvajocsi: i najsli ſzo Marió, i Jó'sefa, i Dejte polo'seno v-jaſzlaj. Vidévsi pa ſzpoznali ſzo rejcs, stera je povejdana nyim od toga Deteta. I vſzi, ki ſzo csüli, csüdivali ſzo ſze: I nad onomi, stera ſzo povejdana nyim od paſztérov.

Vesejlo božič, pa srejčno nouvo leto! [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 23., 19:39 (CET) Köszönöm a jókívánságokat, hasonlókat kívánok és boldog új évet – Kaboldy vita 2008. december 24., 09:04 (CET)

Olimpia

szia. köszönöm, hogy írtál, és Neked is boldog karácsony! nem tudom, hogy mit mondjak erre... a sportműhelyes megoldás egyből kilőve, mivel nem mondanám műhelynek, inkább egy, a sport témájú cikkeket gyűjtő lapnak... szívem szerint raknék rá egy azonnali sablont (de ezt nem lehet), de ezt nem teszem meg. semmi értelme szerintem az egész műhelynek. próbálom átnézni, de erre még egy olyan valakit is kellene keresni (mivel én kicsit talán elfogult vagyok), aki rajtam kívül lelkiismeretesen vállalja a cikk átnézését. korábban megkértem pár szerkesztőt, hogy nézzék át, de mindenki magasról tett az egészre. toldozgattam-foltozgattam, de így sem lett tökéletes. természetesen megteszek mindent, hogy megfeleljen a cikk, de nem tudok 100 %-ot garantálni. Neked nincs semmi ötleted? tudsz esetleg valakit, akinek van kedve beleszerkeszteni kicsit radikálisabban? üdv, – Mdönci csak okosan! 2008. december 25., 20:09 (CET)

köszönöm! nekem is van könyvem, de sajnos nem találom, pedig 96-ig az összes olimpiát leírja. ki is javítottam közben pár fogalmazási hibát. üdv, – Mdönci csak okosan! 2008. december 25., 20:29 (CET)
köszönöm szépen a rengeteg segítséget és a szavazatokat is. sokat segítettél. ha bármi feladat van, amivel talán nem tudsz megbírkózni, vagy nincs rá időd és szerinted képes vagyok megoldnai, nyugodtan írj. még egyszer köszönöm, üdv! – Mdönci csak okosan! 2008. december 26., 18:58 (CET)

Ayrton Senna, források

Szia, láttam, hogy szavaztál kiemeltszavazáson, hogy szerinted elegendő a forrás a cikkhez, a cikknek ebben[1] az állapotában. Most valamivel több referencia van, tehát feltehetőleg most is fenntartod a véleményed: megtennéd, hogy megerősíted a szavazatodat még egyszer? Pumukli vita 2009. január 9., 14:02 (CET)

Német labdarúgó-válogatott

Szia!

Láttam, hogy javítgattad a fenti cikket. Előszöris szeretném megköszönni a segítséged. Viszont felfedeztem egy apró hibát, amit nem én vétettem, hanem te javítottad át a jót rosszra. A számokat te az 1 000 formáról az 1000 formára javítottad, illetve ahol tízezres nagyságrend volt, oda betettél egy szóköz karaktert. Én úgy tudom, hogy ez a magyar helyesírás szerint hibás, a szóközös tagolást kell alkalmazni. Bár most elbizonytalanítottál. Te erről mit tudsz? Vagy kérdezzük meg Bennót?

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. január 10., 13:32 (CET)

Köszi a választ, elhiszem hogy így kell tagolni, csak gondoltam rákérdezek, biztos ami biztos. :-) A magyar jégkorong-válogatott is természetesen a kedvencek közé tartozik, nem tudom, miért maradt ki (talán azért, mert amikor elkészítettem a listát, akkor még se a magyar, se az angol wikin nem volt róluk cikk). Bár az Amik már a 2002-es olimpia óta a favoritok a világ élvonalában, mivel akkor még nem voltak ott a magyarok sajna. – Warmuz ¤ vita 2009. január 11., 11:00 (CET)

Ezt nem tudtam eddig. Nem tudom, hogy a cikk szempontjából ez mennyire "fontos", mivel én inkább csak a mérkőzés végeredményeként fókuszáltam rá a meccsekre, nem spekuláltam azzal, hogy összevessem a többi eredménnyel is (hát ez most kicsit zavarosra sikerült, de remélem érted, mire gondolok). Véleményem szerint ha kevernénk a kettőt (mármint a kettőspontot és a kötőjelet), az eléggé csúnyán venné ki magát, nekem az jönne le külsősként, mintha egy összecsapott cikk lenne, ahol rendszertelenül van használva a két karakter (és mondjuk ez az infó nekem is új, pedig sokat foglalkozok a focival, akár szakkönyvek formájában is). A legtöbb eredmény meg nem a csoportmeccsekre vonatkozik (bár ez a gólarányszámítás gyanítom, inkább a bajnokságoknál volt fontosabb), hanem az egyenes kieséses szakaszra, ahol nem kellett ezt számolni, max. újrajátszás volt (meg az idegenben szerzett gól se számított). Én szívem szerint nem variálnám meg a dolgot, de ha ti úgy gondoljátok, csináljátok. – Warmuz ¤ vita 2009. január 12., 19:26 (CET)

Kocsonya

Ezek szerint te is miskolci vagy:)) Ez az írás most olyan örömködés, mert minden évben elmegyünk és jól kiszórakozzuk magunkat. Ha van kedved írjál bele nyugodtan. Elképesztő, hogy ez alatt a pár év alatt mennyi minden történt! Remélem februárra kész lesz a cikk:)) – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. január 18., 11:26 (CET) Elolvastam a szerkesztő lapodat, nagyon szép. Bocsánat, de még nem ismerek itt mindenkit. Szép estét! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. január 18., 18:45 (CET) Jók a képek. Persze, hogy miskolci vagyok, ezt mindenhol leírom. Örülök, hogy segítesz, látom milyen alapos munkáid vannak. Tavaly fotóztam sokat, majd csinálok egy galériát a Commmons-ba és ha gondolod oda a te képeidet is betehetjük.– Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. január 18., 18:57 (CET)


Kedves szalax!

Nagyon jó a galéria, a saját képeim valahol bújkálnak, de majd kiegészitem én is. Nézd meg, milyen jól néz ki a tieiddel a Fesztivál oldala:)) – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. január 30., 12:07 (CET)


Köszi, de még lehet fokozni. Végre megtaláltam a jégbékákat! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. január 30., 16:13 (CET)

Tomita Iszao

Halihó! A Tomita Iszao, különben kiváló szócikkben a „Külső hivatkozások” alatt valójában forrásokat sorolsz? Mert akkor úgy kéne hívni a szakaszt (különben meg nincs forrás...). Köszi :) SyP 2009. január 18., 21:46 (CET)

ajánlom figyelmedbe…

ma született: Diósgyőri Acélművek. majdnem szubcsonknak jelölték, de megmentettem :) – Alensha SL megint lopja az aláírásom 2009. január 24., 15:00 (CET)

Nem igazán az én művem, csak amit elsőre bemásoltak, az jogsértő volt, és átfogalmazgattam. Én is régóta szeretnék már ilyen cikket, mert a Diósgyőr-téma kidolgozottságához fontos, csak nem értek hozzá. Szeretem Diósgyőrt, de a vár-gyár-foci szentháromságból, ami kötődik a városrészhez, csak az elsőt mertem vállalni :) szerencsére a focisat már megcsinálták kiemeltre, a gyár cikkének feljesztgetése rád vár :)

Vizsgám még kettő van, csütörtökön és pénteken, a többin átmentem :) – Alensha SL megint lopja az aláírásom 2009. január 24., 15:09 (CET)

Köszi :) A borítókra engedélyt kell kérni a kiadótól, másképp nem szabad felrakni :( – Alensha SL megint lopja az aláírásom 2009. január 24., 15:17 (CET)

Re:Linkpirosítás

Szia. Mivel ezek az emberek, akiket pirosítottam, mind-mind világbajnokok, mindent lehet rájuk mondani, de hogy jelentéktelen, szerintem nem. És az sem érdekel, ha egyedül fogom mindet megcsinálni, de a végére fogok érni. Az internet elég nagy, biztos van ezekről az emberekről forrás, legfeljebb az enwikin. Nem szabok határidőt (úgysem tartanám be Vigyor), de egyszer ezeket meg fogom írni. Ne haragudj a kicsit "szenvedélyes" levélért, nem veled kötözködöm, csak próbálom megvédeni a saját igazam Vigyor) – Madridista Ideírjad 2009. január 29., 15:50 (CET)

Köszönet

Kedves Szalax! Köszönet a cikk támogatásáért és az elismerésért, őszintén, jól esett olvasni. Sajnos nem sok embert érdekel ez a téma, éppen ezért számomra külön öröm, hogy még akad, aki értékeli a munkámat, és igyekszem továbbra is ezt a színvonalat nyújtani. Üdvözlettel: Mex plática 2009. február 6., 15:42 (CET)

Köszönöm még egyszer! A szó szoros értelmében szakértő sajnos én sem vagyok, csak sokat olvastam utána és van egy nyelvvizsgám, de ez sokat nem jelent. Hozzád hasonlóan mérnök vagyok amúgy, bár nem gépészeti, hanem biztonságvédelmi, de a te szakmádból is azért voltak tantárgyak a főiskolán, a „rémséges” vas-karbon egyensúlyi diagram feledhetetlen „élmény” volt. Vigyor Egyébként valóban érdekes volt a tantárgy (azt hiszem „anyagismeret és gyártástechnológia” volt a neve), nem is vele volt a bajom, hanem azzal a nagyképű és lenéző stílussal, ahogy azt a tanárunk előadta (a bukási arány nála kb. 100:1-hez, azaz 100 emberből egyet engedett át a vizsgákon, szóval ezt nem tartottam túl korrektnek: 100 emberből 99 nem lehet hülye). Üdvözlettel, – Mex plática 2009. február 6., 18:18 (CET)

(Viszont mindenképp ajánlom figyelmedbe az Akadémiáról szóló kisfilmet, amit megtalálsz a külső hivatkozások között letölthető változatban, érdemes megnézni, mert nagyon szép.) – Mex plática 2009. február 6., 21:09 (CET)

Id.Janáky István

Kösz az egyetem reliefjeit. Ha oda jutok le fogom tölteni. Ha tudsz - esetleg - más Id.Janákytól közölhető képet épületeiről (pld.: Miskolci Nehézipari egyetem épületei) nagyon örülnék. Üdv.: – Rimanóczyjeno vita 2009. február 16., 12:36 (CET)

Kocsonyafesztivál

Kedves Szalax felfedeztem a wikitravelben a Kocsonyafesztivál cikket, Dorgan átvitte és levédte. Ott Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál néven szerepel. Mit gondolsz megváltoztassuk mi is a nevét? Most már a rendezvény hivatalosan ezt a nevet használja. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. február 16., 15:46 (CET) Nem neveztem át, csak az elejébe beírtam, hogy 2004-től így hívják. Tényleg bonyolult név, gondolom, mint program így tükrözi jobban azt, hogy mi is a rendezvény filozófiája. Hű, de szépen mondtam. Különben Rózsa Edit írt, úgyhogy reménykedjünk a logóban...:)) Majd fényképezzél megint szépeket a hétvégén, én már töltöm az elemeket! A tárolt változatnál nézd meg. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. február 16., 16:45 (CET) Hát legyen! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. február 16., 16:57 (CET)

f-h hangváltozás

Kiemelt lett a cikk, köszönöm a támogatást! (első olyan "cikkem", ami a spanyol wikiben is jó minősítést kapott). – Mex plática 2009. február 18., 11:53 (CET)

Hát ez van, nem jöhet össze minden… majd egyszer :-)Mex plática 2009. február 18., 12:22 (CET)

kiemeltek

Szia! Jól látod, kevesebbet vagyok itt, mert ritkán vagyok itthon, sokat vagyok a suliban. A kiemelttel kapcsolatban. Ellenzem a referálás visszaállítását. A legfőbb gond, hogy nem érdekli a wikipédistákat a minőségi munka, hogy sok kiemelt legyen. Ez ellen sokszor felléptem, de hasztalanul és januárban úgy döntöttem, hogy továbbiakban nem érdekel már. Nem lehet az árral szemben haladni és sok embert kerestem meg szépen, hogy szavazzon nézze meg a cikket, de nem tették meg, sőt még a hátam mögött ki is beszéltek, hogy személyeskedem és hogy elüldözöm az újoncokat. Szóval úgy döntöttem, hogy kevesebbet szerkesztek. A másik a karbantartást, azt sem támogatták sajnos, egyedül meg nehéz. A wikin mindig az lesz az első, hogy újakat írjanak és hogy vitatkozzanak az emberek és nekem nem ez a célom. Szajci reci 2009. február 18., 20:08 (CET)

Sajnos igaz, kezd romlani a minőség sajnos. Szajci reci 2009. február 18., 20:35 (CET)

newbies

Kedves operabarát kolléga! :-). Összehoztam három új cikket Carl Maria von Weber, Richard Wagner és Niccolo Paganini. Ha kedved és időd engedi átnéznéd őket? Persze idő az kell, eléggé dagályosra sikeredtek :-). Köszönöm – Istvánka posta 2009. február 18., 20:30 (CET)

Köszi! És még egyszer bocs a sok hibáért! Egyszerűen képtelen vagyok saját szövegemet javítani! :-(. A menyasszonyos dolgot azonnal javítom– Istvánka posta 2009. február 18., 22:59 (CET)

Köszi ezt is! :-). Nagyon nehéz volt összehozni. Innen-onnan összeolvasgattam, nyírbáltam, vágtam, ezért is kompakt. Egy kicsit még hagyom ülepedni, mert szerintem ezeken a részeken még jócskán van mit finomítani! – Istvánka posta 2009. február 19., 17:35 (CET)

NHL

szia. szerinted az NHL cikk nem kiemelt szintű? v miért nem érkeznek még javaslatok sem a szavazásra? üdv – Mdönci MSG me! 2009. február 20., 22:51 (CET)

szia. kérlek, ezeket Engusztól kérdezd, én nem értek a témához annyira, csak megkérte a műhelyt, h segítsünk kiemeltre hozni. nagyjából csak én foglalkozgattam vele. üdv

Köszönet

Még egyszer nagyon-nagyon köszönöm a lektorálást és a cikkeim javítására szánt időt! Örvendek, hogy tetszettek. A közeljövőben szeretnék egy kicsit Erkel Ferencre koncentrálni, mert ő is többet érdemel annál ami most van. A másik gyenge cikk Kodály Zoltán lenne, viszont róla nagyon keveset tudok, és kevés irodalmam is van. Talán majd kerül valaki aki a róla szóló cikket is rendbeteszi, elvégre megérdemli, mert rengeteget tett a magyar zenéért. – Istvánka posta 2009. február 21., 12:29 (CET)

Webert kiraktam kiemeltszavazásra. Egy icipicit még bővítettem :-)Istvánka posta 2009. február 21., 17:47 (CET)

Acélgyártás

Szia! Először is gratula a cikkhez, nagyon szép lett! A témához nem tudok hozzászólni, csak érzés szintjén mondom, hogy talán az Acélművek megérdemelne egy külön cikket, de annak alapján, ahogy most van, szerintem érdemesebb csak a te cikkedet megtartani. De annyira kínai nekem a téma, hogy nem tudok igazán érdemben mit mondani :) – Alensha sms 2009. február 21., 19:16 (CET)

Nagyon...

...tehetséges a hölgy (Cecilia Bartoli) :-)Istvánka posta 2009. február 22., 20:16 (CET)

Angela Gheorghiu és Renée Fleming mellett ő a harmadik nagy kedvenc :-). – Istvánka posta 2009. február 22., 20:20 (CET)

és Netrebko? ;)– Istvánka posta 2009. február 22., 20:26 (CET)

Hagia Szophia

Köszönöm a hozzászólásokat, és a dícséretet a rajzért! Üdv. Ogodej vita 2009. február 24., 00:21 (CET)

Rossini

Köszi szépen, hogy kigyomláltad a hibákat. Este nekiülök és átnézem még egyszer a kritikus részeket– Istvánka posta 2009. február 24., 13:46 (CET)

Problémák megoldása:
  • Házassága Isabella Colbrannal 2. bek. vége: „Rossini a nap hőse lett.” Ez olyan bulváros, de nem is pontos, mert nyilván több napról van szó. - kitöröltem az inkriminált mondatot, tényleg nagyon pongyolára sikeredett
  • Betegsége és depressziója: A bekezdés azzal indul, hogy magyarázza Rossini korai visszavonulását, de ezelőtt még nem volt a visszavonulásról szó! - tkp. arra vonatkozott, hogy a komponálásból vonult vissza, nem a zenei életből, mivel utólag igazgatóskodott és vezette a Soiree Musicale-okat. Átjavítottam.
  • Kapcsolata Meyerbeerrel: A Betegsége és depressziója fejezetben Rossini „nagy ellenszenvvel viseltetett Meyerbeer iránt”, majd „a két zeneszerző baráti kapcsolatot ápolt.” Később, az Utolsó évei fejezetben Meyerbeer már a „legádázabb ellensége” volt. Ezt is közös nevezőre kellene hozni. - ez egy nagy hiba részemről, mivel összekevertem Meyerbeert Mendelssohnnal, akiről a korábbi fejezetben van szó és akivel tényleg baráti viszonyt ápolt. Ki is töröltem az inkriminált sort.
A beethovenes résznek még utánanézek! Üdv– Istvánka posta 2009. február 26., 13:12 (CET)

Visszaállítás

Járőrnek vagy adminisztrátornak kell lenni hozzá, akkor megjelenik még egy link. Bináris ide 2009. február 24., 19:56 (CET)

Kocsonyafesztivál

Kedves Szalax! Sikerült elmenned a fesztiválra? És képek születtek? Csináltam párat, a héten felteszem őket a Galériába. Üdv, – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 2., 13:25 (CET) Sajnálom, olyan jó fotókat csináltál tavaly is:(( Ha fent lesz szólok. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 2., 16:22 (CET)

Hengerlés

Szia! Nagyon szép ez a cikk, gratulálok! (Vajon miért nincs megjelölve?) Üdv, – Mex plática 2009. március 2., 18:21 (CET)

Tudom, csak azon csodálkoztam, hogy főoldalon van a cikk és még senki nem jelölte meg a járőrök vagy az adminok közül. Üdv, – Mex plática 2009. március 2., 19:16 (CET)

B. és R.

Szia! Utánanéztem Beethoven és Rossini kapcsolatának. A helyzet a következő volt: Beethoven lenézte az olasz operákat és komolytalannak tartotta azokat, ellenben felismerte Rossini képességeit és sajnálta, hogy nem sikerült túllépni az olasz opera hagyományain (Rossiniből nagy zeneszerző lehetett volna). Remélem sikerült pontosításokkal eloszlatni az ellentmondást. Üdv– Istvánka posta 2009. március 3., 18:08 (CET)

A Toye-féle életrajzban ír róla, mivel az utóbbi napokban el voltam utazva nem volt időm utánanézni. De most pótoltam! – Istvánka posta 2009. március 3., 18:18 (CET)

költő

Szia, adtam neki egy lehetőséget az átírásra... Ha nem teszi, megy jogsértőre. – Timish levélboksz 2009. március 7., 12:39 (CET)

Mozaik

Egy tudakozódás folytán bukkkantam a cikkedre. Erősen kiemeltgyanús. Jelölöd? Karmelaüzenőlap 2009. március 9., 23:15 (CET)

Most látom csak, hogy van {{csonk-szakasz}} is rajta: Mozaik#Magyar mozaikművészet. Ezzel kéne előbb valamit kezdeni, nem szokás így a kiemelés. Karmelaüzenőlap 2009. március 10., 20:48 (CET)

OpenOffice kiemelése

Szia!
Nincs kedved segíteni az OpenOffice.org szócikk kiemelését? -rudi vita 2009. március 12., 15:24 (CET)

Köszi. – rudi vita 2009. március 13., 13:58 (CET)

Kérdés

Te nem vagy megerősítet szerkesztő? :O Miért? – Alensha sms 2009. március 13., 00:32 (CET)

Azért kérdeztem, mert a Miskolc domborművei nem volt megerősített, pedig a laptöri szerint senki nem szerkesztette rajtad kívül.

Aki nem járt itt ezer éve, az azért van megerősítve, mert valami bot visszamenőlegesen megerősítette a megbízhatók szerkesztéseit. A megtekintés egyébként nem jelöl szakmai átnézést, csak sokan ezt hiszik :) kimondottan azt célozza, hogy ne maradjanak benne vandálságok meg jogsértő anyag, azért jelölhette meg a te cikkedet is olyan, aki laikus a témában. Lehet, hogy nem minden járőr ért a kohászathoz, de az feltűnik nekik, ha ott díszeleg a cikk közepén, hogy „Pistike hülye”. :) – Alensha sms 2009. március 13., 15:25 (CET)

Viszonylag egyszerű a magyarázat: ha jól sejtem a domborműves cikkedet allapon írtad, majd átnevezted szócikké. Namármost ilyenkor az történik, hogy az allpod (ami ugye egy redir lesz) az megtekintett marad, viszont az átnevett (de facto új) lap megtekintetlen lesz. Ellenben ha főnévtérben kezded el az írást, az megtekintett marad egészen addíg, amíg erősítéshiányos bele nem szerkeszt - vagy te magad át nem nevezed valami más névre... ;-)Burrows vita 2009. március 13., 22:19 (CET)

De, kedves vagy!

Köszönöm, igyekszem. Azóta még egy másikba is belefogtam, ez az Amrita Sher-Gil. A képeim szanaszét, gépem hol ilyen, hol olyan. Szóval zajlik az élet, de majd egyszer az összes "béka" felkerül. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 17., 21:59 (CET)

Baktay Ervin unokahúga - csoda kalandos élete volt ennek a családnak. És a történet kunkorodik-tekeredik, ki tudja hol áll meg? – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 17., 22:09 (CET)

Forrasztás

Köszönöm

Hihetetlen

Hihetelen :-)--Istvánka posta 2009. március 19., 11:24 (CET)

Bach

Látom, hogy bőszen "kalapálod" a cikket. Próbáltam neked hozzá keresni kottát, de még nem sikerült. Csak így tovább, szép lesz! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 19., 12:36 (CET)

Teszek bele festményeket is, egyenlőre a szöveggel küzdök. Remélem határidőre megleszek. Bach kottákat más wikiken is néztél? Esetleg átkonvertálhatjuk, ha találunk valahol. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 19., 17:46 (CET)

Cikkeid

Megtiszteltél a vitalapomra írt üzenettel. Mostanság ritkábban látogatom a Wikit, ezért csak most válaszolok.
Cikkeid nagyon jók, hatalmas tárgyi tudásról és a témád iránti szeretetről tanúskodnak.
Remekül szerkesztett, nagyon érdekes cikkeket írsz. Gratulálok és további jó munkát, sok örömöt kívánok neked a magyar Wikipédiában.--Linkoman vita 2009. március 20., 18:29 (CET)

Javítások

Szia!

Köszönöm a Giuseppe Signori cikkben elvégzett javításokat. Bár többször átnéztem, hogy ne legyen benne se helyesírási, se semmilyen hiba, azért mégis maradt benne. Mégegyszer köszönöm. Továbi jó munkát!

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. március 22., 12:25 (CET)

Köszi az észrevételt, válaszoltam itt. – Warmuz ¤ vita 2009. március 27., 16:42 (CET)

Bocsi, ha úgy jött le, hogy felfújom a dolgot. Természetesen semmi támadó jelleg nem volt a dologban, mert ha a többség mást akarna mint az én véleményem, akkor kompromisszumra szoktam jutni. Ezekkel csak annyit akartam kifejezni, hogy bizonyos (véleményem szerint komoly) koncepciók alapján dolgozok, amikről nagyképűség nélkül állíthatom, hogy tapasztalat van mögöttük. – Warmuz ¤ vita 2009. március 27., 21:23 (CET)

Megnyugtattál, köszi. :-)Warmuz ¤ vita 2009. március 27., 21:54 (CET)

Mozaik

Nagyon tetszett a Mozaik cikk, kellemessé tette a vasárnap ebéd utáni ejtőzést :-) Ami a kiemelést illeti: az arab neveket nem kellene Mathaeval megnézetni? Üdvözlettel – Hkoala 2009. március 22., 13:54 (CET)

Matera

Köszi szépen a javításokat és elnézést a sok hibáért. Az általad felvetett problémákat orvosoltam! – Istvánka posta 2009. március 23., 12:51 (CET)

Mozaik

„meglehetősen sok energiát fordítottam a szócikk anyagának összegyűjtésére és megírására” -- ez egyértelműen érezhető benne. Tegnap már mondtam is Karmelának, hogy kifejezetten érezhető belőle. (Valamikor a koraközépkor volt a kedvencem, megható volt újra találkozni Ravennával meg Velencével. Különösen, hogy láttam is.) Igazán remek cikk. Minden tekintetben. És pusztán csak nézni is jó. :-) Azt én is javasolnám azért, hogy az arabot nézesd még meg Mathae-vel. – eLVe hablaty:) 2009. március 23., 20:12 (CET)

Re:krajina

Ok. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. március 25., 08:47 (CET)

Megjavítottam a megjelölt hibás mondatokat. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. március 25., 09:38 (CET)

Szakács

Az Intercontinental főszakácsa azért nem egyéni szimpátia. Az év gasztromókusa sem. De ha ragaszkodsz Benke Lacibához (aki szv sz eléggé k... szóval prostituálta magát az utóbbi években a reklámokban, hátvakarón kívül talán már mindenhez adta az arcát, csak nem főzött), akkor visszateszem. – Lily15 üzenet 2009. március 29., 19:42 (CEST)

Azok voltak a szép idők, úgy 600 éve:)). Viszont a többiek között is van kettő belőlük, ha jól kutattam. Sajnos nem találtam olyan oldalt, ahol szép rendben fel lennének sorolva. Akkor nem lenne szimpátia-kérdés.– Lily15 üzenet 2009. március 29., 19:54 (CEST)

Kiemelt cikk

Kedves Szalax ez igen szép volt tőled! Köszönöm a javításokat is, mondjuk érdekes, hogy a helyesírás ellenőrző program "csendben" volt. Remélem meg fog felelni! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 29., 19:48 (CEST)

Most kicsit jobban megnéztem, egyenesen gyönyörű ez a cikk! Erre lehet szavazni? – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 29., 20:20 (CEST)

Most látom, hogy milyen bonyolult dolog ez a szavazás. Ígérem holnap jól átolvasom megint és voksolok! :-)Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 29., 20:28 (CEST)

Már voksoltam és megkértem Bennót is, hogy szavazzon. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 31., 16:21 (CEST)

Végigszavaztam, bocs' nem tudtam először, hogyan kell. Gratulálok, remélem hamar lesz már csillagod! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 3., 15:24 (CEST)

Nekem nagyon tetszik ez a mozaik cikk. Ez is egy alap szócikk szerintem. Olyan, mint a tej, sajt, vasút, vallás. Szóval gratulálok hozzá. Szajci reci 2009. április 3., 18:18 (CEST)

Szívesen! Sajnos nem tudok annyit itt lenni most, mint szeretném, de ha tehetem "beszaladok". Majd megnézem az új cikkedet is. Képzeld Overdose oldalát március 17.-én 428-an nézték meg! És ez még csak fokozódni fog, mert mindjárt indul a versenyszezon! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 3., 19:25 (CEST)

Most mi van a cikkel? Úgy látom, már nem hiányzik semmi. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 5., 16:58 (CEST)

Akkor még rengeteg idő van... Nem tudod, hogy a versenycikkekket hogy, hol lehet minősíteni? – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 5., 17:05 (CEST)

Köszönöm! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 5., 17:22 (CEST)

Cassandro válaszolt nálam a versenyre. Ha tudok megyek!!! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 6., 21:05 (CEST)

Még mindig mozaik

Igazán nincs mit. Veretes cikk, szépen van megírva. Látom, hogy már csak 1 tanúsítás hiányzik, de bevallom az idegennyelvből történő átírásokban nem vagyok jó, azért nem tanúsítottam. Azt észrevettem, hogy shalom-salom is van benne. Nem javítottam, de nekem shalomként ugrik be. Üdv, Ivanhoe vita 2009. március 29., 22:14 (CEST)

Benjamin Britten

Szia Szalax! Láttam, hogy te indítottad útjára a cikket, ugye nem gond, ha tovább bővítem? – Istvánka posta 2009. március 30., 08:40 (CEST)

Köszi! Közben kiküldtem néhány engedélykérő levelet, hátha lesz illusztráció is a cikkhez! – Istvánka posta 2009. március 30., 09:39 (CEST)

Hallgasd csak meg, milyen szép! B.B. Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 30., 14:59 (CEST)

Erkel

Szia! Látom, megírtad a sakkos részt. Neked megvan a Bónis-féle tanulmánykönyv? Vagy hol találtad meg ezeket az infókat? – Zimmy 2009. március 30., 12:52 (CEST)

Bocs a zargatásért, Istvánka írta meg. – Zimmy 2009. március 30., 15:08 (CEST)

:)

11-én érjél majd rá, miniwikitali Miskolcon. (délután 3, Szinva terasz.) – Alensha sms 2009. április 4., 14:06 (CEST)

tudom, hogy eLVe miskolci, csak vele épp mailezgettünk és ott beszéltük meg, itt azért nem írtam neki :) – Alensha sms 2009. április 4., 23:42 (CEST)

Csajkovszkij

Kedves Szalax! A hegedűversenybe elírás került: a bemutató egyik irodalmi dátuma 1811-re sikeredett, ami 1840-es születésnapja miatt lehetetlen. Kijavítottam volna, de én nem tudom a helyes dátumot. Üdv:– Kaboldy vita 2009. április 5., 17:19 (CEST)

re:Erkel

Javítottam :-). Köszi az észrevételt – Istvánka posta 2009. április 6., 08:09 (CEST)

Ezt most hogy kell írni?

Párizsba vagy PárizsbaMódis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 6., 21:58 (CEST)

Mert van aki folyton átjavítja a 2-es változatra, aztán egy másik meg vissza. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 6., 22:02 (CEST)

Küldhetem máshová is... :-)Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 6., 22:12 (CEST)

Re Britten

  • Első megjegyzés: szokás szerint hülyén fogalmaztam :-). Javítottam és talán így már értelmesebben hangzik az inkriminált mondat.
  • Második megjegyzés: kétszer is átolvasva, úgy döntöttem, hogy lerövidítem a részt. Szerintem az már nagyon töltelék volt.
  • Harmadik megjegyzés: igen, díszdoktor akart lenni, de valahogyan lemaradt :-)

Hálás köszönet – Istvánka posta 2009. április 7., 13:43 (CEST)

VigyorIstvánka posta 2009. április 7., 17:54 (CEST)

Vissza

Egyfelől igen, mindenki szerkeszthet. Másfelől nem, mert a kiemelési eljárásról azért vannak a közösség által elfogadott szabályok. Márpedig az a csillag nem aszerint lett feltűzve.

Peyerk vita 2009. április 7., 20:43 (CEST)

Jól láttad. De ebből mi következik? Legfeljebb annyi, hogy e kis párbeszédünk rávilágít az egyik okára, miért vált egy maroknyi ember homokozójává a kiemelési eljárás.
De mindebből sem következik, hogy önkényesen fel lehet rakni a csillagot, miközben a megbeszélésben lezáratalan ügy van és az időszalagon bőségesen maradt idő a megoldására. Vagy szerinted igen?
Peyerk vita 2009. április 7., 20:57 (CEST)
Szerintem ideje áttekinteni, hová jutottunk a kiemelés rendszerének megreformálásával és levonni a következtetéseket. A javaslatodat a megszüntetésről nem támogatom, én kevésbé vagyok pesszimista. Szerintem lehet nagyobb részvétellel és kevesebb minőségi kompromisszummal működtetni a rendszert.
Peyerk vita 2009. április 7., 21:08 (CEST)

Folyóirat és wikicikk

Ugye te aláírtad a szakcikkeidet a folyóiratokban? (Nehogy azt mondd, hogy nem alá, hanem a tetejére, mert megharaplak. Téged szabad, nem vagy újonc ... :)

Ugye a szerkesztőség is föl volt tüntetve valahol?

A wikicikk névtelen, és a tartalmáért deklaráltan nem vállal felelőséget az oldalt üzemeltető Alapítvány sem. Itt egyetlen "biztosíték" lehet: a többi szerkesztő odafigyelése, alapossága, lelkiismeretesége, lojalitása - az olvasóhoz. A kiemelési eljárás az olvasó/felhasználó érdekében lefolytatott minőségigazolási eljárás helyett sajnos egyre inkább a Wikipédia iránti szimpátiatüntetéssé kezd fajulni. (És valami hasonló átrendeződés zajlik a "túlsó végen", a törléseknél is.)

Ha rémlik neked olyan, hogy 24 órás stúdiós vetélkedő, akor a reklamációs bizottságnak is rémlenie kell. Nélkülük megbukott volna a rendezvény, éppezért kutyakemény jogosítványokkal voltak körülbástyázva. (És ugye mindez a létezőszocializmus legfényesebb éveiben, amikor a "szkepticizmus" ideáját azért nem reklámozták úton-útfélen.) – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. április 8., 11:21 (CEST)

Csak kopizok:

A tudás fogalma az információs korban

Információ = formalizált (explicit) tudás, amely maga is egy megismerési folyamat eredménye

Aktualizálás = értelmezés (explicit + tacit tudás)

Személyes tudás = a tudást hordozó személyéhez kapcsolódó hallgatólagos (tacit) tudás, nem formalizálható (ld. tapasztalat, beleérzés, sejtés, intuíció, készségek - kreativitás, a gyakorlat, a képzetek stb.)

Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. április 8., 12:50 (CEST)

Szavahihet

Nagyon boldog Húsvéti ünnepeket kíván: Vadszederke

Nem érdemes ám a Wikipédia miatt húlyét csinálni se egymásból, se magadból. Mikor mondta a (nagyszájú, idegesító, bosszantó) Peyerk azt, hogy ő mindig mindent forrásol?

Határozzuk el, hogy a forráskövetelés jelenlegi rendszerét kidobjuk, és el van boronálva. De egyelőre - bármilyen kényelmetlen is - a "tanúsítomot" nem Peyerk töltögette ki. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. április 8., 20:43 (CEST)

Válaszoltam ott hosszabban, itt csak a zanza.
Nem állítottam hogy alaposan forrásolok, viszont nem javasoltam soha forrástalan cikket kiemeltnek és nem hisztériáztam soha azon, ha valaki a forráshiányt sablonnal jelezte a lapjaimon.
Ezzel egyébként több esetben sikerült már elejét vennem forrássablon-demonstrációknak: amikor kiröhögöm a demontrátort és az "eldugott" (értsd: véletlenül a cikk végére tett) sablonjátén magam teszem a helyére, a cikk tetejére, azzal nem nagyon szokott tudni mit kezdeni.
Peyerk vita 2009. április 8., 22:39 (CEST)

Gladiátor

Kedves Szalax! Örülök neki! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 9., 21:00 (CEST)

gratulálok!

Ez igen! Nagyon igényes, nagyon alapos és (ami nem mellékes) nagyon esztétikus kialakítású "mozaikdarab" :-) a wikipédián! Ogodej vita 2009. április 10., 09:26 (CEST)

Végre megvan! Nagyon örülök és gratulálok én is. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 10., 09:30 (CEST)

Gratula és Kellemes Húsvéti Ünnepeket! . Jó locsolást :-)Istvánka posta 2009. április 10., 17:24 (CEST)

Szavazás

Elindult a szavazás, ha tetszik a munkám, akkor légyszíves szavazz a Kámaszútra és az Amrita Sher-Gil cikkekre. Köszönöm. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 10.,

Köszönöm a szavazatokat. Sajnos nem tudok ott lenni holnap, családi banzáj lesz és ilyenkor alaposan fel kell készülni a konyhában. De, ami késik nem múlik. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 10., 20:40 (CEST)

Szia! Köszönöm a jókívánságokat és viszont kívánom. Szajci reci 2009. április 11., 06:46 (CEST)

Köszönöm a szavazataidat, további jó hétvégét! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 12., 08:28 (CEST)

Köszi. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 16., 11:59 (CEST)

Miskolc köztéri szobrai

"Véletlenül" megláttam a cikket és a honlapjaidra is fény derült a számomra! Gratulálok a sok és értékes munkához! Nem is tudtam, hogy ennyi szobrunk van... – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 14., 20:57 (CEST)

Igen! Hol voltak ezek az emberek eddig? De jó, hogy előbújnak. Jól sikerült a Húsvét? – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 14., 21:09 (CEST)

Agyon főztem magam, ha lehet ezt mondani. És ami a lényeg, csodás idő volt és mindenki jól érezte magát. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 14., 22:28 (CEST)

VKG

Köszönöm, hogy átfutottad, és pontjaiddal támogattad a Varga Katalin Gimnázium cikket. Ha bármi javaslatod van örömmel venném. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. április 21., 20:39 (CEST)

Szócikk

Szia! Mivel múltkor mondtad, hogy figyelemmel kíséred a spanyolos szócikkeket, figyelmedbe ajánlom, amit most írtam, hátha esetleg érdekelne: Jelentésmegkülönböztető ékezet a spanyol nyelvben. Üdvözlettel, – Mex plática 2009. április 25., 17:22 (CEST)

Inkább az a helyzet, hogy az idegennyelv-tanulók számára nagyon egyszerű (mivel teljesen logikus és nagyon kevés a kivétel), a spanyol anyanyelvűek számára pedig valóban nehéz, de ennek is inkább az általános műveletlenségük és az oktatási színvonal az oka, mint az, hogy valóban nehéz lenne. A legnehezebb az nekik, hogy – mivel az anyanyelvűek előbb tanulnak meg beszélni, majd írni, az idegennyelv-tanulók pedig fordítva – kevesebb a kiejtett hang, mint ahány betű van, ezért amit el lehet rontani vagy össze lehet keverni az írásban, azt bizony el is rontják. Bár gondolom, nem mondok neked újat, mivel biztos olvastad a Spanyol helyesírás cikket is, amelyben ez mind szépen ki van fejtve. :-)Mex plática 2009. április 26., 21:05 (CEST)

Szép jó estét!

Hát maga hol csatangolt eddig? – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 25., 21:00 (CEST)

Remélem azért jobban vagy... Kíváncsian várom a cikkeket! Hűűű, hogy mi vót itt!!! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 25., 21:08 (CEST)

A neten... Olvasgass inkább! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 25., 21:11 (CEST)

Írj a borítékra! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 25., 21:57 (CEST)

Richard Wagner

Szia! Egy kicsit karcsúsítottam a cikken, elsősorban a zenei és filozófiai munkásságát vágtam meg, tettem érthetőbbé :-). Talán :-). Ha időd engedi, ránéznél? Előre is köszönöm– Istvánka posta 2009. április 29., 12:58 (CEST)

Újabb olvasnivalók

Kedves László! Szeretném még figyelmedbe ajánlani a következő cikkeket, ha esetleg érdekelnének:

Jó olvasást hozzájuk! :-)Mex plática 2009. április 29., 13:08 (CEST)

Szia

Képzeld mibe fogtam, pedig már azt hittem hogy... De az ember magának okozza mindig a legnagyobb meglepetést. :-)Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 29., 20:02 (CEST) Lovassportok portál

Rájöttem, ha már annyi embert érdekel Overdose akkor talán itt is tudunk együttműködni. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 29., 20:08 (CEST)

Majd úgy csinálom, hogy ne kelljen sokat dolgozni vele... később.– Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 29., 20:11 (CEST)