Szerkesztővita:Szalax/Harmadik adag (2009.05.01.–2009.10.06.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Viktorhauk 14 évvel ezelőtt a(z) Ludwig Hauk témában

Papírmunka

Szia! Légy szíves ha javítasz egy hibát a Wikipédia:Ellenőrzőműhely oldalról, utána töröld is ki a listáról! Megspórolnál egy csomó időt a többieknek. --Bitman vita 2009. május 1., 18:06 (CEST)

Szia! Én is kérlek, tedd meg azt a szívességet a szerkesztőtársaidnak, hogy ha kijavítasz egy hibát, azt átvezeted az Ellenőrzőműhely listáján. Már sokadszor nyitok meg olyan oldalt, melyet te már rendberaktál. Így én mára ezt abba is hagyom, mert nincs értelme. Köszönöm. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 18:23 (CEST)

Ne haragudj, nem tudom elfogadni. Szerkeszteni tudsz? Mert akkor ugyanúgy a javított szócikkek neveit is törölheted (manuálisan, nem szkripttel). Ha én meg tudom tenni, Bitman meg tudja tenni, Trevor meg tudja tenni, talán neked sem okoz akkora nehézséget. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 18:39 (CEST)

Nem kell kiabálni, lehet normális hangnemben is beszélgetni. Csak kíváncsiságból: hogy is működik ez a dolog? Olyant még nem hallottam, hogy egy regisztrált szerkesztő ne tudjon egy laphoz (kivéve a védetthez) hozzáférni. Elmagyaráznád? Egyben visszautasítom a „kiválasztottak” megjegyzésedet. Most úgy tűnik, hogy te magadat tetted kiválasztottá, te javítod az összes hibát az Ellenőrzőműhelyben. Ebben még nem is találnék kivetnivalót, felőlem végezheti akárki, de akkor jó lenne ha mindenki tudná, hogy fut egy szkript, és felesleges próbálkoznia. Szemmel láthatólag nem én vagyok az egyetlen, akit zavar, hogy feleslegesen nyit meg egy oldalt javításra. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 18:49 (CEST)

Nem kezdtem semmiféle sértő hangnemet, udvariasan megkértelek, hogy légy tekintettel szerkesztőtársaidra. A „szerkeszteni tudsz?” kérdés arra vonatkozott, hogy hiszen válaszoltál nekem, tehát „szerkeszteni tudsz”! Sőt, szeretném felhívni a figyelmed a Wikipédia:Ellenőrzőműhelyben a mai 18:22-kor történt szerkesztésre, melyet te magad szerkesztettél. Ha akkor meg tudtad tenni, akkor miért kell felkapni a vizet, ha többen megkérünk, szíveskedj máskor is elintézni a papírmunkát. Az a megjegyzésem, hogy az összes hibát te javítod arra vonatkozott, hogy értelmetlen próbálkozni is, mert ötből ötször olyan cikket nyitottam meg, melyet már rendbetettél (lehet, hogy holnap veszek lottót). A közöségi munkának – melyben én is szeretek résztvenni – az a lényege, hogy a tagok együtt dolgoznak, tekintettel egymásra. Te ezt nehezítetted meg. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:12 (CEST)

U.i. nekem megnyílik a „<ref> hibás központozással”. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:16 (CEST)

Azt mondtad, hogy nem folytatsz semmilyen sértő hangnemet és most politikusnak neveztél :-). Hála Istennek semmi közöm hozzájuk. Igen, az oldalra be tudok lépni, de hiszen te is beléptél 18:22-kor! A szkriptet nem indítom el, van nekem elég bajom anélkül is... Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:23 (CEST)

Állítsd le a szkriptet és minden megoldódik! Minek az egyáltalán? Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:57 (CEST)

Szia!

Kicsit féltem, hogy valaki a képek közölhetőségét vonja kétségbe. Szerencsére nem így történt. Volt egy fogadalmam, miszerint: Ha Cecilia Bartoli, Leonard Cohen, Tom Waits Budapestre jön, nekem ott kell lenni. Erre tessék Cecilia után, augusztus 31.-én Cohen is Pesten lesz. A pénztárcám bánja, de nekem többet jelentenek Ők, mint egy egzotikus társas utazás. Egyébként csodálatos két koncert volt (az Operaháziról nem tudtam). Rám is átsugárzott a közönség túláradó szeretete. És Cecilián is lehetett érezni, hogy neki a közönség nem egy marketing szempont. Éjjel fél tizenkettőkor eljöttem a dedikálásról, utolsó villamos és egyéb komplexus miatt. Biztosra veszem, hogy végig csinálta, pedig akkor minimum még háromszázan vártak rá. És Ő nem gépiesen dedikált, mindenkivel váltott pár szót, mélyen-érdeklődéssel a szemükbe nézett. Irigyeltem azokat, akik jól beszélnek olaszul vagy angolul.

Ennyi kiegészítés szubjektíve. Kár, hogy a lexikon ennél szárazabb műfaj.

Szép napot kívánok és köszönöm a reagálást!

Lovasműhely

Légyszíves nézd meg. Remélem fog tetszeni. Köszi az értékelést! – VadszederkeMágika 2009. május 7., 22:59 (CEST)

Köszönöm a dicséretet, de rengeteg még a munka vele. Neked elmondhatom, valójában azért fogtam bele, hogy kipihenjem a versenyt.:-)VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:15 (CEST)

Köszi. Mondd csak Te benne vagy az Egyesületben? – VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:18 (CEST)

Igazán beléphetnél, ne legyek ott olyan egyedül. :-)VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:26 (CEST)

Ahogy szoktuk... – VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:37 (CEST)

Kedves Szalax! Köszönöm a Lovastusa cikket, milyen gyorsan megírtad! Remélem csatlakozol a műhelyhez. Csináltam egy Társalgó nevű üzenőt is, a műhellyel kapcsolatos dolgoknak. Írj oda is. – VadszederkeMágika 2009. május 10., 18:11 (CEST)

Fel vagy véve.:-) Mit írjak a feladatokhoz? Szócikkírás, az jó, ugye? Bármi van a Társalgóba írj, vagy az oldalamra. Ami még nem működik az a statisztika, szóltam Daninak, de ma nem volt. Ha nem jön 1-2 napig, Báthori Petivel megbeszélem és azután kirakosgathatjuk a sablonokat a vitalapokra. Ha látsz "kóborló" lovas cikkeket, azt úgy kell beírni, hogy az oldal szerkesztésébe bemenve a lap alján lévő szócikkek sablont megnyitod. Pusz – VadszederkeMágika 2009. május 10., 19:50 (CEST)

Fel vagy véve. {{User LovasMűhely}} – VadszederkeMágika 2009. május 12., 16:39 (CEST)

Láttam és köszönöm, most muszáj a kiemeltekkel foglalkozni. Remélem Peti segít a stat.ban. Te jól látod a műhely oldalát, mert a kisebb monitorokon kicsúszik a képből, de hát ezzel nincs mit tenni. Mindenkinek más a gépe. A dobozok úszkálását helyrehoztam. – VadszederkeMágika 2009. május 12., 18:33 (CEST)

Mozaik karácsonyra?

Szia! Látom, hogy jelölted a Mozaik cikket a kezdőlapra 2010 második hetére. Én szívem szerint áttenném a cikket pár héttel korábbra, karácsony hetére. Az a hét még „szabad”. Mit szólnál ehhez a javaslathoz? Vagy ragaszkodsz ahhoz a héthez? – CsGábormegbeszélés 2009. május 11., 11:00 (CEST)

Gratulálok!:-)VadszederkeMágika 2009. május 11., 14:04 (CEST)

Ez-Zamálek

A csapathoz végre találtam elfogadható forrást (dátum nincs, csak az hogy a 2008–09-es szezon csapata; de azt hiszem ez még így elfogadható). Mit gondolsz némi aktualizálás/ellenőrzés után ki lehetne-e rakni referálásra?Carlos71 vita 2009. május 13., 14:06 (CEST)

Öttusa

Ügyes kis izé ez a képnézegető. Képzeld el volt írva a kép neve pentathlonh-ra így csak véletlenül találtam rá. Biztos van még ilyen, csak a sportoló nevén, vagy hibásan. Nálatok is tele van a levegő ezzel a szöszmösszel? Meg lehet fúlni tőle! – VadszederkeMágika 2009. május 13., 18:56 (CEST)

Nézted már az értékelő sablont? Valami még nem működik. – VadszederkeMágika 2009. május 13., 20:47 (CEST)

Ez-Zamálek 2

1.) Köszönöm a gyors választ. 2.) Soha nem tartottalak okoskodónak. Épp ellenkezőleg tisztellek, mert igazságos és jó kritikus vagy. Észrevételeidet természetesen figyelembe veszem. 3.) Warmuz szerint kicsit rövid a története. Sajnos nagyon rosszak a források hozzá, némi statisztikai elemzéssel lett 2-szer annyi, mint volt (mostani nagyság). Ezen csak a statisztika komolyabb elemzésével és mélyebb tagolással tudok segíteni. Ezért ezt egyelőre jegelem, mert sok az egyéb tennivaló, de nem mondok le róla (az angol/arab cikkek nagyon rövidek és sokkal rosszabbak; itt az idő, hogy a magyar wiki jobb legyen náluk :-)). Ha aktuális lesz szólok. Még egyszer köszi!Carlos71 vita 2009. május 14., 11:29 (CEST)

Némi aktualizálás után (kb. jövő héten) jelölni fogom.Carlos71 vita 2009. május 14., 12:38 (CEST)

Lovasműhely

Kedves Szalax!

Báthory Peti elkészítette a cikkértékelést. Hálás köszönet érte ezért javaslom vegyük fel tiszteletbeli tagnak. Az értékelést úgy kell elkezdeni, hogy a szerkesztői lap beállításoknál fel kell venni a segédeszközök menüben a cikkértékelőt és az alatta levőt is kipipálni. Az értékelendő lapon fönn megjelenik egy értékelés fül, ahol a besorolást el lehet végezni. Légyszíves ha van időd, akkor nézegesd meg ezt. Szia,– VadszederkeMágika 2009. május 14., 13:40 (CEST)

Ugye? Egész könnyen be fogjuk őket sorolni. Felvegyük a kollégát? – VadszederkeMágika 2009. május 14., 16:50 (CEST)

Szia, Dózi vitaoldalán van a minta arra, hogy kell több értékelő sablont egybesorolni. – VadszederkeMágika 2009. május 14., 21:54 (CEST)

Tamás bátya

Köszönöm, hogy végigolvastad és javítottad! – Trevor vita 2009. május 18., 11:38 (CEST)

Május 23.

Wikipédia:Magyar wikipédistatalálkozók/Budapest, 2009. 05. 23. <--- gondolom már láttad, csak halkan kérdem, hogy Miskolctól ez már túlságosan messze van? ;-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 18., 18:12 (CEST)

Kategória helye

Láttam, hogy a Nyercsinszki szerződés‎ szócikkben a katagóriát áthelyezted. Megtennéd, hogy segítesz megértenem: mi a különbség, ha az iw előtt, vagy ha az iw után állnak a kategóriák? Hol van leírva ennek a sorrendje? Köszönöm, ha válaszolsz. - Vadaro vita 2009. május 18., 18:34 (CEST)

Köszi a választ. A Hogyan használd a kategegóriákat?-cuccot tudom, már pár éve gyűröm itt az ipart. A sorrendet azért is kérdeztem, mert korábban épp az ellenkezője történt: a Kategóriák után következett az Iw, de ezt a sorrendet valaki felcseélte, ez elbizonytalanított. Most te megerősítettél abban, ahogy a korábbi cikkeimnél csináltam, kösz. - Vadaro vita 2009. május 18., 19:45 (CEST)

Hangminták

Szia Szalax! Ahogy ígértem, néhány hangfelvétel összehasonlítás végett (ugyanaz a szöveg, Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának első cikkelye):

Katalán

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.

Okcitán

Totas las personas nàisson liuras e parièras en dignitat e en dreches. Son cargadas de rason e de consciéncia e mai lor se cal comportar entre elas amb un eime de frairetat.

Spanyol (latin-amerikai / spanyolországi)

Todos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y derechos y, dotados como están de razón y conciencia, deben comportarse fraternalmente los unos con los otros.

Hallgat Baszk

Gizon-emakume guztiak aske jaiotzen dira, duintasun eta eskubide berberak dituztela; eta ezaguera eta kontzientzia dutenez gero, elkarren artean senide legez jokatu beharra dute.

Üdv, – Mex plática 2009. május 24., 11:46 (CEST)

Baszk

+2 hangfelvétel baszkul, az első egy politikus nyilatkozata, a másik egy zenei műsorból van kivágva: [1] és [2]. Jó csemegézést! – Mex plática 2009. május 24., 12:01 (CEST)

Igen, kicsit „erőszakosan” beszélnek, mint a japánok. Én már az első hallásra ezt állapítottam meg. :-) Üdv, – Mex plática 2009. május 24., 18:14 (CEST)

Spanyol nyelvjárások

Talán ez is érdekes lehet, meg lehet hallgatni különböző spanyol nyelvjárásokban ugyanazt a mondatot, minden nyelvjárás szlengjével: Spanyol nyelvjárások#Nyelvjárási példák. – Mex plática 2009. május 24., 18:29 (CEST)


Köszi, majd írok. – VadszederkeMágika 2009. május 26., 10:52 (CEST)

kiemeltszavazás

Szia! Juliska meg fog birkózni a dolgokka. Én most a portálokkal és a wikimarketinggel szeretnék foglalkozni. A kiemeltszavazással kapcsolatban van néhány dolog ami nem tetszik és egyfajta tiltakozásom is ez. Szajci reci 2009. május 27., 11:07 (CEST)

Te sem úszod meg...

...Cassandro híres hírhedett rásózó körútját. Vigyor Special:Prefixindex/Szerkesztő:Cassandro <--- Itt találod allapjaim listáját, különösen ajánlom a Szerkesztő:Cassandro/Magyar képzőművészek és a Szerkesztő:Cassandro/MTA hiánylistáimat, hátha megtudsz abból írni valamit. Köszi előre is! Természetesen csak akkor, ha ráérsz. :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 27., 20:23 (CEST)

Most néztem, nagyon szépen köszönöm! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 29., 21:18 (CEST)

Lovak

Néhány dolog: A kategóriafát légyszíves majd nézd meg, mert össze-vissza pakolják a lovakat. Csináltam egy irodalomjegyzék oldalt, ha találsz könyvet, vagy más forrást, tedd már hozzá légyszíves.– VadszederkeMágika 2009. május 28., 16:23 (CEST)

Elkezdtem a Hogyan írjunk lovas cikket? című cikket, majd nézz rá légyszíves, ha lesz időd. Köszi – VadszederkeMágika 2009. május 31., 15:48 (CEST)

Zarathustra

Szia! Nem világos, az Imígyen szóla Zarathustra cikket az azonos nevű Friedrich Nietzsche mű miatt jelölted törlésre? Mert akkor egyértelműsítő lapot kell készeíteni és nem törölni. – BáthoryPéter vita 2009. május 28., 20:19 (CEST)

Nem késő, még nem töröltem. – BáthoryPéter vita 2009. május 28., 20:23 (CEST)

A síneket hengerlik, ugye?

Szia!

Ma beszéltem egy emberrel aki az ózdi acélműben dolgozik valamilyen felső-középvezetői állásban (mint informatikus) és valahogy feljött a síngyártásról a szó. Azt mondta, hogy a "síneket nem hengerlik", van rá valami más kifejezés (amit nem tudott pontosan mi), de szerinte a hengerlés kifejezés csak a köznyelvben terjedt el, ott a hozzáértők máshogy mondják a folyamatot... Nem akartam vitába szállni vele, de hát nem győzött meg túlságosan, pláne hogy most a hengerlés szócikket is átfutottam. Ezért megkérdezlek téged: létezik-e az az általa említett kifejezés és ha igen mi az? + Egy kérdés ami még eszembe jutott: mikor szűnt meg a síngyártás Ózdon és mikor Diósgyőrben?

VT???!!! 2009. május 29., 20:38 (CEST)

Biennále

Mielőtt az egyik miskolci biennéleról ezen a címen írtál volna szócikket, igyekeztem megelőzni ezt azzal, hogy a szócikket megírtam. Légy kedves az eseménysorozat teljes nevére átnevezni a szócikket. Üdv.--Linkoman vita 2009. június 3., 22:02 (CEST)

Kettőspont korr.

Szia!

Látom, hogy folyamatosan kiszeditek a cikkekből a kettőspontokat a felsorolások elől. Szeretnék érdeklődni, hogy a kettőspont miért baj, illetve miért jobb a két csillag? Ha bentebb van tolva a felsorolás, akkor szerintem sokkal jobban elkülönül, ez így nekem baromira egybefolyik, és nem túl esztétikus szemben az eredeti változattal. Várom válaszod.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. június 12., 11:58 (CEST)

Igen, láttam hogy nem a saját szakáladra dolgozol. Azt értem, hogy az ellenőrzőműhely keretein belül folyik a művelet, az viszont még mindig nem világos, hogy ez miért számít formai hibának, amit javítani kell. A „rendszert” azért találtuk ki ilyennek, mert így szerintem lényegesen jobban elkülönülnek a dolgok (vagyis a javított változat se folyik egybe, de az eredeti szembeötlően jobban tagolt, így az olvasó véletlen sem láthatja rosszul). Szóval az érdekel, hogy miért számít hibának? – Warmuz ¤ vita 2009. június 12., 13:39 (CEST)

Azért kösz. Majd megpróbálok kitalálni valami köztes megoldást. Vagy hagyom a fenébe az egészet. :-)Warmuz ¤ vita 2009. június 12., 13:51 (CEST)

Őrjárat ;)

Gratulálok! ;-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 12., 13:30 (CEST)

VKG

Szeretném megköszönni, hogy „végigkísérted” a Varga Katalin Gimnázium útját itt, a wikin. :-) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. június 13., 08:36 (CEST)

Tengeri vidra

Szia! Csak most vettem észre, hogy május 7-én szóltál egy képről, amely kétszer van meg. Ma elrendeztem. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 14., 11:58 (CEST)

A szerkesztéseimet felteszem a figyelőlistámra, csak van, hogy egymás után több napig nem wikizek és akkor nem veszem észre a változásokat, megjegyzéseket stb. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 14., 18:29 (CEST)

Kovács Péter

Szia! Rá tudsz nézni a fenti cikkre és egy kicsit kiegészíteni? Jó az anyag, csak kicsit cp-szaga van. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 14., 19:27 (CEST)

Köszi szépen, majd meglátjuk! Más: nincs kedved egy kis wikitanácskodáshoz? :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. június 15., 00:18 (CEST)

Linkoman rendbe hozta a cikket, most már ok. A WT-ért kár, ahogy elnézem, az lesz a legegyszerűbb, ha felfüggesztjük a működését. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 15., 14:27 (CEST)

Kösz:)

Kösz:) :-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 18., 11:39 (CEST)

Szombat...

...akkor találkozunk előadás előtt, közben, vagy után :-)Istvánka posta 2009. június 18., 12:10 (CEST)

Az jó lesz:-)Istvánka posta 2009. június 18., 12:18 (CEST)

nézz rá

Szia! nézz rá kérlek a javaslatok kocsmafal utolsó szakaszára, szerinted jó ötlet, amit felvettem? Szajci reci 2009. június 20., 11:13 (CEST)

köszi

...mindent :-). Jó volt veled beszélgetni, az opera is jó volt, másnap a medencében üldöztük az Éj Királynőjét Vigyor. Még megyünk Miskolcra :-)Istvánka posta 2009. június 22., 09:39 (CEST)

Hali!

Nem akarok tolakodó lenni, de ha a Salgótarján cikkel meg vagy elégedve akkor, tanúsítsd kérlek szépen. Régóta szeretnék egy kiemelt cikket írni.

Előre is köszi.

A választ várom ezzel kapcsolatban.

Jojoka2Tarjáni bakterház

További legek

Üdv!

A Formula–1-es versenyzői rekordok lapon kitöröltem egy két bejegyzést a további legek fejezetből. Ezt azért tettem meg, mert a fent látható táblázatokban már szerepeltek azok az adatok, ráadásul részletesebben. Szerintem nem érdemes kétszer leírni őket, ezért kérlek ne állítsd vissza a változtatásomat újból. – stumi vita 2009. június 22., 22:46 (CEST)

Értem én, amit mondasz. Nekem nem a legek kifejezéssel van a bajom, hanem a továbbival. Mivel a fent olvasható címek leggel kezdődnek, nem akartam több virtuális tintát pazarolni. u.i. Az oldal vitalapján is válaszoltam a kifogásaidra.– stumi vita 2009. június 23., 12:53 (CEST)

A Mórotz lap törlése

Kérném a Mórotz lap Mórotz család lapra való átirányításának a visszaállítását. Sajnos egy szerkesztő a vitalapon való kérésem elolvasása nélkül törölte. Így az Ásványráró lapon a Mórotz szóra való kattintással nem a Mórotz család oldal jelenik meg a Wikipédián. Előre is köszönve: – Ls.zsolt vita 2009. június 24., 13:37 (CEST)

Köszönet

Tisztelt Szalax! Köszönöm a segítséget az Ásványráró lapon! Az 1944/1945. évi eseményeknél viszont így félre lehet érteni a szöveget. A 19 házat a gyújtólövedékek nem az 1944 október 7.-ei bombázáskor semmisítették meg, hanem az 1945 április elsejei harcokban. Köszönve a segítséget: Lendvay-Simon Zsolt. – Ls.zsolt vita 2009. június 24., 20:16 (CEST)

Köszönet

Köszi a Feledy Gyula, Roósz András, Páczelt István és Vígh Tamás cikkekért! :-) Nagyon el vagy havazva? Még van egy-két ME-s prof., aki MTA-tag is, aztán nem akarok sok munkát rád sózni (elrettentés kedvéért Kozák Imre, Lakatos István, Pápay József, nem beszélve BME-s kohómérnök kollégádról, Stefán Mihályról). Cassandro Ħelyi vita 2009. június 27., 02:10 (CEST)

Tengeri vidra

Szia! A Tengeri vidra felkerült a Munkapadra. Ha akarsz szavazhatsz. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 27., 10:59 (CEST)

Ablakos érme - helyesen érem

Köszönöm! Ebben a formában – tudomásom szerint – az én „találmányom”. Az áttört éremnek (is) vannak persze előzményei...

Gratulálok a Vígh Tamás cikkedhez! üdv– Szlávics vita 2009. június 28., 15:04 (CEST)

Örülök, hogy ennyire tetszenek az érmek! Ha játszunk a szavakkal, „érmeművész” is lehetnék, mert terveztem néhányat abból is, de ilyen szó tulajdonképp nincs :-). Nem tervezek mostanában újabb egyéni kiállítást, mert épp kettő van Sopronban, és egyet ígértem őszre egy konferencia helyszínére. Sok időt és energiát emésztenek fel, ezért én magam már nem keresem a lehetőségeket, de ha hívnak, eddig még nem mondtam nemet... – Szlávics vita 2009. június 29., 16:17 (CEST)

Albertosaurus

Szia! Vértesi Levente júzer még a javításaid előtt jelentős mennyiségű adatot törölt ki a cikkből, sajnos a visszaállítással a te javításaid is eltűntek. Megkérhetlek, hogy nézd át ismét a cikket? Köszi– Istvánka posta 2009. június 29., 09:16 (CEST)

kérdés

szervusz. Meg szeretném kérdezni maga miért vonta vissza amit dolgoztam fel, hiszen történelmi teljesen korrekt adatokkal foglalkoztam, forrásokkal, és családi vonatkozásokkal teljesítettem az egészet? Megköszönném hogy újra tegye amit csináltam a Boldogfai Farkas család cikkel, a Farkas Ferenc (jezsuita szerzetes) cikkel, és a Farkas Lajos (piarista pap) cikkel. üdv

re:kérdés

Hálásan köszönöm szépen, hogy az olyan helyesírási javításokat végrehajtotta, és a "család" szót tette hozzá, hiszen a magyar nem az anya nyelvem, és esetleg valamit elírhatnék, vagy egyszerűen rosszul írni. Én viszont arra gondoltam, hogy az előbb említett cikkekben, pl helyetesítettem a "Farkas Ferenc" nevet a cikk felső részében, a "Boldogfai Farkas Ferencért", meg a "lásd még" részben hozzátettem egy linket a családra és a testvérére aki piarista pap volt, de mindazok a változások nem jelennek meg, csak amikor megtekintem az "utolsó elfogadott változások" lapot. Azért azt hittem, hogy maga visszavonta, vagy kitörölte az új változásokat a cikkekben. Segíteni tudna? köszönöm üdv

Ránézel?

Keserü Ilona <--- rákukkantasz? Cassandro Ħelyi vita 2009. július 7., 10:10 (CEST)

Parasaurolophus

Szia! Változtattam. Jól van így? DenesFeri vita 2009. július 7., 15:12 (CEST)

Giovanni Antonio Scopoli

Szervusz! Köszönöm, fogy átfésülted a ’’Giovanni Antonio Scopolit’’. További eredményes munkát Pe-Jo vita 2009. július 8., 12:34 (CEST)

köszönöm

Igen épp erre gondoltam, csak valami nem stimmelt ezzel kapcsolatban, csak nem tudtam mi nem volt rendben. Megint köszönöm a segítségedet. :) üdv

Mazsaroff

Olvasom ezt és tolulnak az emlékek: az asszony az ifjabbik menyasszonya volt vagy egy évig... Mennyire kicsi a világ... – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. július 13., 13:17 (CEST)

érdekességek

Kedves Szalax, nem akarnám beleszerkesztéssel elrontani a szép sorozatodat, de Perfectmiss lapján a 198-as és 200-as sorban ugyanazt írtad. – Hkoala 2009. július 15., 22:03 (CEST)

Szanyi Péter

Szia! Elírtad az ISBN-t. Nem lehet 9 jegyű. --Bitman vita 2009. július 16., 20:30 (CEST)

Online könyváruház

Ezt a 187 ezer forintos átlagot komolyan gondoltad? Vigyor --Bitman vita 2009. július 20., 20:48 (CEST)

Kiemelt cikkek

A tengeri vidra, az Albertosaurus és a Majungasaurus szócikkek megkapták a kiemelt státuszt. Köszönöm szépen, hogy szavaztál rájuk! Üdv. DenesFeri vita 2009. július 21., 14:29 (CEST)

Szia! Köszönöm! DenesFeri vita 2009. július 22., 10:25 (CEST)

Szanyi Péter

Gratulálok, szépen összeraktad, de van egy "kis" gond! Szanyi Péter első (volt) felesége Varga Éva. Ezzel gyorsan kéne valamit kezdeni... én nem nagyon örülnék, ha az exem szerepelne a szócikkemben. Amúgy tudtommal másik felnőtt gyermeke is művész... üdv – Szlávics vita 2009. július 22., 15:31 (CEST)

Kérés

Látom, az enwikin is szerkesztesz. Ránéznél erre? [3] Előre is köszönöm! Én sajna nem beszélem a nyelvet. üdv – Szlávics vita 2009. július 22., 15:50 (CEST)

Kösz a tippet! üdv:– Szlávics vita 2009. július 22., 20:38 (CEST)
Igen, erre tippeltem én is, de ezeknél az "előre gyártott" tábláknál nekem olykor még a magyar is rejtély :)– Szlávics vita 2009. július 22., 22:43 (CEST)
Igen, szóltam többeknek is, de még nem jött reakció. Úgy tűnik – amilyen pechem van –, épp nyaralnak. Remélem, túléli a cikk a nyári uborkaszezont... – Szlávics vita 2009. július 23., 10:53 (CEST)

D. Tóth Kriszta

Szia írta a vitalapra. Üdv.! – Kispados vita 2009. július 26., 00:17 (CEST)

Szia! Köszönöm a reagálást. Azért írtam Neked, mert csak te voltál regisztrált. Üdv.! – Kispados vita 2009. július 26., 09:53 (CEST)

Parasaurolophus

Szia! A Parasaurolophus is kiemelt szócikk lett. Köszönöm, hogy szavaztál rája! DenesFeri vita 2009. július 27., 09:46 (CEST)

Köszönöm, de gratulálj 74.63.75.229-nek is, mert ő fordította a legnagyobb részét ennek a szócikknek. DenesFeri vita 2009. július 27., 13:05 (CEST)

Kezelési jelképek (textilipar)

Kedves Szalax, volnál olyan kedves ránézni a kiemelésre javasoltak között szereplő fenti című szócikkemre és véleményezni? Előre is köszönöm. – Elkágyé vita 2009. július 28., 06:52 (CEST)

Köszönöm támogató szavazataidat. – Elkágyé vita 2009. július 29., 06:39 (CEST)

Bulvár most már utoljára

Szia!

Írtam a Kovács Lajos szócikk vitalapján egy javaslatot, figyelmeztető sablon létrehozására. Ha van időd véleményezd, illetve, ha egyetértesz segíthetnél a létrehozásában. Én el nem tudom képzelni, kihez kell fordulni. Üdv.! – Kispados vita 2009. július 28., 08:58 (CEST)

Köszönöm a reagálást és intézkedést. Megyek a kocsmafalra. Üdv:! – Kispados vita 2009. július 28., 19:43 (CEST)
Szia! Figyelem a kocsmafalat és is úgy látom elaludt a téma. Lehet, hogy hagynunk kellene? A készített sablon szerintem jó is lenne. Üdv.! – Kispados vita 2009. augusztus 4., 16:33 (CEST)

Id. Anrdássy Gyula

Kedves Szalax, köszönöm a javításaidat.
Egyetlen észervételem lenne csupán: bár Andrássy Gyula, id. a megfelelő szócikk címe, ebben a fromában egy cikk szövegében nem túl gördülékeny, vagyis a | jel után egy könnyebben olvasható névváltozat kellene. Ez lehet egyszerűen Andrássy Gyula is, mivel id.-nek 2 kormánya volt, ifj. viszont sohasem volt miniszterelnök (bár ennek ő speciel nem örült).
Remélem, egyetértesz velem.--Linkoman vita 2009. július 31., 10:42 (CEST)

Miskolci Fröccsfesztivál

Szia! Elkezdtem egy ilyen cikket, ha van ötleted, légyszíves írd hozzá! Mizujs veled? Rég hallottalak. – VadszederkeMágika 2009. augusztus 2., 22:22 (CEST)

Köszi, maradj is a szobában, magas az UV sugárzás. Jó volna 1-2 fénykép, hogy színesebb legyen. Még búvárkodom én is. – VadszederkeMágika 2009. augusztus 3., 14:24 (CEST)

Nem baj, majd alakul. Lényeg, hogy eszembe jutott és most már dolgozhatunk vele. Közben csináltam egy Magyar borfajták listáját, ha van kedved nézd meg. Van egy új tervem... Te biztosan kitalálod mi lehet, igaz? :)) – VadszederkeMágika 2009. augusztus 3., 20:49 (CEST)

Re: Angela

Köszönöm :-)Istvánka posta 2009. augusztus 3., 10:29 (CEST)

GumiBot köszöni

(Nézd milyen széles a mellkasa! :-)) --Bitman vita 2009. augusztus 4., 20:14 (CEST)

ŠK Slovan Bratislava

A cikket kiraktam a kiemelt várólistára. Ha nem gond kérlek nézz rá. Csak a közép-európai kupa rész nincs még kész. Köszönöm!Carlos71 vita 2009. augusztus 6., 11:32 (CEST)

Köszi!Carlos71 vita 2009. augusztus 6., 11:42 (CEST)

Felmerült kérdések:

  • A kezdetektől a professzionalizmusig: „bár ezek nem tekinthetőek hivatalos bajnoki címeknek”. Miért? Jó kérdés. Tény hogy nem tekintik annak. Az amatőr bajnoki címeknél sincs ez felsorolva a klub honlapján, az RSSSF meg csak ennyi infót adott róla. Nekem űgy tűnik, hogy inkább csak játszadoztak egymás ellen, de nem volt a versengés annyira megszervezve, hogy akár amatőr szintű bajnokságnak foghatták volna fel.
  • Az első bajnoki címek: „...az ismét nevet változtató...” Mi az új név?
    Ebben a szakaszban két helyen változtattam: 1.)Az 1949-es szezonban a nevét Sokol NV Bratislavára változtató klub Leopold Šťastný vezetésével megszerezte az első csehszlovák bajnoki címét. 2.)Egy ezüstérem után a nevét Sokol NV Bratislavára változtató klub előbb a kilencedik, majd az ötödik helyen végzett a bajnokságban.
  • Az 1969-es kupagyőztesek Európa-kupája győzelem: „1961-ben az egyesület ismét nevet változtatott...” Mire? A Slovan szerepel a következő mondatban, de az előzőből hiányzónak érzem. Láttam, később szerepelnek a klubnevek, ez elgondolkoztatott, de talán mégis kéne. Fontold meg!
    Kiírtam a nevet és a két mondatot összevontam: Az 1961-ben az egyesület felvette a Slovan CHZJD Bratislava nevet és az 1960-as években is a bajnokság meghatározó tagja maradt.
  • Az 1969-es kupagyőztesek Európa-kupája győzelem: „...a prágai tavaszra, melyet a Szovjetunió csapatai később fegyveres erővel levertek.” Sajnos nem csak a Szovjetunió, mi is ott voltunk...
    Sajnos. Átjavítottam. ... melyet a Szovjetunió és csatlósai később fegyveres erővel levertek. Én amúgy nem voltam ott:-). A viccet félretéve kijelenthetjük, hogy felesleges ezért lelkiismeretfurdalást érezni. Nem tehetünk róla, hogy patkányok irányították az országot. Sajnos az egész 20. század egy borzalmas küzdelem volt a túlélésért.
  • Szép a szlovák kupa! Egyetértek:-).
  • Vásárvárosok kupája és UEFA-kupa: „Az UEFA-kupában eddig kilenc alkalommal indult a csapat,...” Meddig? Az eddig szót kihúztam, mert a kupa már nem ezen a néven fut, tehát ez a rész nem fog változni és nem kell az eddig szó (vagy helyesen a jelenlegi 2009–2010-es szezon kiírása).
  • Nem is tudtam, hogy égszínkékek. Egykori kedvencem, a Coventry-t is égszínkéknek nevezi az angol sajtó. Amennyit segítettél lehet, hogy felkarolom ezt a cikket neked. Nem ígérem, hogy azonnal, de apránként feljavíthatom, ha akarod. A cikk maga nem katasztrofális, de rövid és nincsenek források.
  • Közép-európai kupa: „Ez a kupa a második világháború előtt élte a fénykorát...” Még a háború után, egészen a 60-as évek közepéig is fontos kupa volt! Ebben – és még sok másban – a Közép-európai Kupa szócikk is téved! Én nem a szócikkből vettem ezt az infót (csak ellenőrzött infó kerül nálam a cikkbe; inkább legyen rövid, de megbízható), hanem az RSSSF honlapjáról. A cikkük nem fikázza a kupát, csak azt írja, hogy a második vil. háb. után (különösen a BEK, VVK stb. bevezetése után) egyre csökkent a jelentősége. A végén/lezárása előtt pedig komolytalan lett a sorozat. Szerntem ezt az is jelzi, hogy 1987–88-ban már csak 6 csapat indult és visszavágó sem volt. Ez gondolom azért igaz lehet.
  • Táblázatok: A GK, DF, MF rövidítéseket a magyar Wikipédiában nem tartom helyesnek. Tudom, hogy telis-tele van a Wikipédia velük, de ki kellene találni valami magyar rövidítést, ám nem biztos, hogy e szócikk feladatának kell lennie, hogy elkezdje. Jogos a kérdés/kérés, beszélek CFC-vel.

Köszönöm az értékes segítségedet!!! Minden jót!Carlos71 vita 2009. augusztus 7., 13:06 (CEST)

Egy kérdésem maradt. Mikortól használunk : és mikortól - jelet az eredményeknél (2:2 vs. 2-2)? Amit átjavítottál, azt a vonatkozó táblázatban javítottam (ez eddig elmaradt). A közép-európai kupa résznél is kellene ezt javítani.Carlos71 vita 2009. augusztus 7., 13:32 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikk státusz megvonására

Szia! Kérlek szavazz a lapokra! Szajci reci 2009. augusztus 7., 20:53 (CEST)

Kérés

„Még ilyen hülyeséget nem láttam”. Megkérhetlek, hogy leszállnál a piedesztálról, mert én meg ilyen bunkóságot nem láttam még. (Nem én csináltam a sablont, nem azért szólok.) Köszönet. Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 8., 10:41 (CEST)

Félreértések elkerülése végett, számomra sem a legjobb ötlet, ami most van, csak nem szeretem, amikor mások munkáját fitymálásnak tűnő hangnemben minősítik. Hál'Istennek nálad rossz munka fel sem merül (és ezt most komolyan gondolom), különben nem keresnélek meg állandóan. :-) A lényeggel egyetértek veled, csak a hangnem nem tetszett. Az erős kifejezésekért meg elnézést kérek. Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 8., 11:05 (CEST)

Remélem nincs harag köztünk. (Komolyan kérdezem.) Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 20:42 (CEST)

Megnyugodtam. Sajnos akkor tényleg túlreagáltam, ismételten elnézést kérek érte. Nem tudom, hogy olvastad-e: Hír egy kollégád haláláról az MTA honlapján. – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 21:35 (CEST)

Re: kiemelt

Köszi :-). Nem titkolt célom, hogy az Operaportál legyen a legjobb :-).– Istvánka posta 2009. augusztus 11., 10:02 (CEST)

De lehet még jobb is ;-)Istvánka posta 2009. augusztus 11., 10:05 (CEST)

Kezelési jelképek

Kedves Szalax, köszönöm a kedves gratulációt és külön köszönöm támogató szavazataidat. Üdv. – Elkágyé vita 2009. augusztus 11., 10:22 (CEST)

Törökország történelme

Köszönöm :) Igyekszem még a sorrakerülésig valahogy megoldani, hogy ne legyen ilyen nagy, egy részét kiszervezni külön szócikkbe, csak tanácstalan vagyok, hogy mi legyen azok címe (pl: Törökország történelme (1950-1980) és Törökország történelme 1980 után lennének az opcióim). – Timish levélboksz 2009. augusztus 11., 10:43 (CEST)

Stefán Mihály

Gondoltam, érdemesebb új szakaszt nyitni. Nem tudod véletlenül, hogy miért nem választották meg soha az MTA rendes tagjává, amikor 1976 óta levelező tag volt? (Szócikkének megírását nem akarom rád sózni, de nekem alig van forrásom...) – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 22:23 (CEST)

Értem, akkor majd valahogy megtudom másképp. A Ki Kicsodában egy nyúlfarknyi bejegyzés van róla, anélkül meg erősen meg vagyok lőve. – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 22:31 (CEST)

A kékszakállú herceg vára

Szia! Sajna kiderült, hogy a szócikk 99%-a másolmány :-(. Nincs véletlenül valami anyagod amiből egy formás kis cikket lehetne faragni, mert elvégre elég fontos a téma. Üdv– Istvánka posta 2009. augusztus 12., 01:51 (CEST)

Köszi szépen:-)Istvánka posta 2009. augusztus 12., 10:11 (CEST)

Köszönöm szépen! Nagyon profi szócikk lett!– Istvánka posta 2009. augusztus 15., 20:17 (CEST)
  1. *hattip* Gratulálok! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 15., 20:21 (CEST)

Források

Szia. A jegyzetek alfejezetnél nézd meg. Igaz, azt csak azután írja ki, miután a sablon elkészült ;) Üdv– Croom vita 2009. augusztus 13., 10:19 (CEST)

várjuk a véleményedet

Kedves Szalax, úgy is mint az egyik legaktívabb szereplő a kiemelési eljárásban: kérlek, nézz rá az új javaslatra. Köszönettel – Hkoala 2009. augusztus 16., 18:44 (CEST)

Pásztó

Bocs! Jojoka2Tarjáni bakterház

nukleinsav/nukleotid

Szia Szalax! Megtudnád mondani, hogy az angol „letter of genetic code” a magyar nukleinsav vagy nukleotid? Sűrgős lenne a válasz. Üdv. DenesFeri vita 2009. augusztus 24., 13:40 (CEST)

Szia! Köszönöm neked is a választ! DenesFeri vita 2009. augusztus 25., 09:36 (CEST)

re

Szia, köszönöm az észrevételt, és hogy átolvastad. Ha jól emlékszem, a forráskönyv fogalmaz így, de megkeresem még egyszer azt a részt, és megnézem, meglehet, hogy félreolvastam. Üdv, – Timish levélboksz 2009. augusztus 31., 20:13 (CEST)

Igen, Flesch István írja így: „London azonban inkább az ENSZ-hez fordult. A világszervezet leállította a török lakosság körében folyó mészárlásokat, de meghagyta a görögök területfoglalásait.” (Flesch, Török Köztársaság története, 77. old) Elképzelhető, hogy az ENSZ közvetve állította le, vagyis javasolt a görögöknek, azok pedig megfogadták a tanácsot... Megkérdem a történészünket, hogy mit gondol. – Timish levélboksz 2009. augusztus 31., 20:22 (CEST)
Andrew Mango könyve is ugyanezt állítja. Mármint hogy "The UN stopped the slaughter of the Turks". Mango az egyik legismertebb Törökország-szakértő. Lehet hogy akkoriban még számított az ENSZ szava.. mindenesetre megkérdeztem Mathae-t is, mint történelem szakost, hogy mi a véleménye. – Timish levélboksz 2009. augusztus 31., 20:36 (CEST)

Baki

Ld. Vita:Horn Gábor Zimmy 2009. szeptember 1., 08:30 (CEST)

Romániai magyarok

Szia! Szerintem a Romániai magyar sportolók kategória megmutatja, hogy magyar nemzetiségüek. De attól még aktív versenyzőként az állampolgárságuk román volt. Ha nem kategorizálom be állampolgárság szerint, akkor kimaradnak pl. az atléták ország szerint kategóriából, vagy a Román olimpiai bajnokok kategóriából. Ha meg létrejönne egy románia magyar olimpiai bajnokok kategória, az is a Román olimpiai bajnokok alkategóriája lehetne. De ha gondolod, állítsd vissza eredeti állapotra, nem fogok hozzányulni utánna. – fausto vita 2009. szeptember 5., 11:52 (CEST)

Húzótüske

Semmiképp nem maradhat ki a miskolci mű! (Szuper, hogy írod!) A történetébe mindenképp beírom. Valójában már régóta szemeztem vele, de gondoltam, hogy valamelyik BME-s hallgatónak megtetszik. Aztán Alensha bejegyzését elolvastam és nem tudtam a kérésnek ellenállni! :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 5., 13:41 (CEST)

Te ezt milyen kategóriába fogod tenni? Egyetemi újságok? Van ilyen? – VadszederkeMágika 2009. szeptember 5., 14:17 (CEST)

Köszi. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 5., 14:46 (CEST)

Kedves Szalax, mit gondolsz, lehetne képet szerezni valahol (valakitől)? – VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 07:43 (CEST)

Vicinális - a képeket egy aukciós oldalról mentettem le, mind nagyon régi. Nagyon örültem, hogy rájuk találtam. Ha a Húzótüske is ilyen népszerű, akkor már sokat érhet. :)) Az kellene megnézned, hogy ki illusztrálta, hátha még elérhető valahogy. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 13:06 (CEST)

Szomorú. Most belefogtam a Döbröczöni Ádám cikkbe, ideje, hogy a drága professzor itt legyen. Nagyon szép beszédet mondott legutóbb a szenátusi ülésen. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 13:12 (CEST)

Gratulálok, szép munka! Jó lesz. :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 13:19 (CEST)

Terplán Zénó

Nem tudod, hogy miért nem volt jó Pasztilla szerint a „magyar műszaki kutatók” kategória? D.Á is idetartozna pedig.– VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 14:07 (CEST)

nemásolj

Szia,

egyrészt légy szíves ne felejtsd el aláírni a nemásolj sablont (főleg hogy a szövegében valami olyasmi van, hogy "ha kérdésed van, fordulj hozzám", másrészt ha valaki meszhidrat.hu felhasználónéven bemásol valamit a meszhidrat.hu-ról, azt nem biztos, hogy ezzel a sablonnal kell köszönteni :-) --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 9., 10:40 (CEST)

Ha nem lett volna egyértelmű: ha valaki meszhidrat.hu néven ír, akkor jó eséllyel ő csinálja a meszhidrat.hu oldalt, és nem túl produktív megvádolni azzal, hogy lopja a tartalmát. --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 9., 10:47 (CEST)

Csak valószínűnek, de az, hogy nem bizonyított, hogy valaki nem másol, általában nem ok arra, hogy barátságtalan üzeneteket küldjünk neki, hogy hagyja abba :-) Célszerűbb ilyenkor rákérdezni, hogy ő írta-e a weboldalt, és ha igen, akkor CC licenc, OTRS stb. --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 9., 11:32 (CEST)

Vándor Sándor

Én mindig azt hittem, valami kommunista politikus volt, és most meglepve látom, hogy olyantól vették el az utcanevet, akitől nem kellett volna... Valószínűleg csak azért tették, mert korábban is Király utca lehetett a neve és igyekeztek visszaállítani a status quót. Mint ahogy a Szabadság térből újra Erzsébet tér lett, pedig nem hiszem, hogy a szabadsággal bárkinek bármi baja lenne :) – Alensha sms 2009. szeptember 10., 13:17 (CEST)

névválasztás

Szia! Szabad tudakolnom, hogy honnan jön ez a nicknév, hogy Szalax? :) SL vita 2009. szeptember 12., 18:55 (CEST)

Névtani „kutatást” végzek a nicknevekről, szemináriumi dolgozat lesz belőle, ha elég adat összegyűlik ahhoz, hogy elkezdjem osztályozni a nickeket az alapján, hogy hogyan jöttek létre (pl. rövidítés, összevonás, anagramma ilyenek). Mivel nem csupán ezek a lehetőségek vannak, hanem mitológiai személlyé is lehet válni, roppant érdekes a kérdés - névtani szempontból legalábbis. Köszönöm a választ! :) SL vita 2009. szeptember 12., 19:16 (CEST)

utolsó simítások

Szia. Most így már jobb a Bonnie Tyler szócikk? Üdv :) – Bazsi888 vita 2009. szeptember 12., 21:00 (CEST)

Miskolci Életrajzi Lexikon

Szia! Az lenne a kérésem, hogy az ISBN-jét eleve így írd be:
{{hibás ISBN|963-06-4735-9}}
Megspórolsz vele egy kis munkát! :-) Kösz! --Bitman vita 2009. szeptember 21., 21:15 (CEST)

Kétféleképpen lehet rossz az ISBN a wikiben. Téves=nem ez van a könyvben. Hibás=ez van benne, ezt adta neki a kiadó, de felrúgott vele minden szabályt. A tévest sok guglizással lehet javítani, a hibást sehogy. Regisztráljuk, hogy a hibakereső bot ne pampogjon miatta. Ld. {{hibás ISBN}}(?) doksija. --Bitman vita 2009. szeptember 21., 21:39 (CEST)

Húzótüske

Jól néznek ki, és milyen gondos vagy még a méretarányra is ügyeltél. :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 22., 21:05 (CEST)

Csak ennyi hiba legyen itt, akkor már jó. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 22., 21:11 (CEST)

Képek

Szia! Sajnos márpedig ez így van, attól, hogy te másoltál le egy képet, még jogsértő, ugyanúgy, ahogy a bemásolt szöveg is jogsértő, akkor is, ha sajátkezűleg pötyögted be, meg a másolt tízezrest se fogadják el, ha rájönnek :) A többit mindjárt törlöm, ha nem kellenek.

A Commonson nem vagyok admin, nem tudom átnevezni, legegyszerűbb, ha feltöltöd ugyanazt a helyes néven, a másikra meg ráírod, hogy {{db|wrong name, I re-uploaded it as [[:image:Vörösmarty VE.jpg]]}} – Alensha sms 2009. szeptember 23., 19:48 (CEST)

Apollo-11

Szia! Köszi, hogy támogattad az Apollo-11 kiemeltnek jelölését. Egy dolgot elfelejtettél: az "Összesítő táblázatban" csökkenteni a még szükséges szavazatok számát, így félig-meddig úgy néz ki, mintha nem is szavaztál volna. Üdv: Moonwalkr 2009. szeptember 27. 20:00 (CEST)

Amerikai labdarúgó-válogatott

A cikket megpróbálom megmenteni a kiemelten. Légyszíves, ha tudsz segíts átnézni, amivel végeztem! A bevezető kész.Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 11:15 (CEST)

A Szövetségi kapitányok, Rekordok és Játékosok is készen vannak. Lassan én is:-).Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 11:59 (CEST)

Tudom+sok forrás s egyéb még mindig hiányzik. Egy mondatot megfogalmazni is könnyebb, mint átfogalmazni. Nem szeretek így kapkodva dolgozni a cikkeken. Azt érzem, hogy az idő sürget. Így nem biztos, hogy olyan lesz a cikk, amilyennek szeretném. Azért megpróbálom.Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 21:07 (CEST)

Magyar Rockmúzeum

Szeretném, ha Te is elmondanád a véleményed. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 29., 22:26 (CEST)

Nézd meg a postaládád. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 30., 12:15 (CEST)

FIFA-díj

Erre már régen rászolgáltál, csak eddig mindig kiment a fejemből:-). Köszönöm az önzetlen segítségedet.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 10:26 (CEST)


FIFA-díj
Szalaxnak a labdarúgással kapcsolatos cikkek kiemelt szintre való felkészítésénél nyújtott önzetlen és nélkülözhetetlen segítségéért.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 10:26 (CEST)

Hidd el, hogy fontos a szereped:-)!!! Még ha tényleg jó is a cikk, amit ír az ember, akkor is kell valaki, aki leellenőrzi (mindenki hibázhat) és segít ügyes kérdésekkel egyértelművé tenni egy-egy mondatot. Az írónak sok dolog „egyértelmű” lehet, ami az „egyszerű halandónak” nem. Te egyszerre tudod hozzáértő és laikus szemmel is elemezni a cikkeket. Ez nagy dolog.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 11:38 (CEST)

Más. Sajnos úgy érzem, hogy az amcsi cikkel komoly gondok vannak. Nem hiszem, hogy ilyen gyorsan fel lehetne javítani. A történetéhez semmi (igazi) forrás:-(. Emellett sok pontatlan/rossz adat és az általam talált forrásoknak ellentmondó adat/leírás van (pl:1904-es Kanada elleni meccsek. Ez egy megbízható forrás, ami azt mondja, hogy 1887 és 1915 között nem játszottak felnőtt nemzetközi meccset. Az 1904. évi nyári olimpiai játékokon pedig nem is szerepelt a válogatott, hanem klubok. A Galt FC-nek például mi köze a válogatotthoz? 1904 után pedig 1930 jön, emellett a cikkben szó sem esik arról, hogy mikor alapították meg hivatalosan. Azt hiszem feladom. Ez nem egyszerű lektorálás és kiigazítás kérdése.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 11:38 (CEST)

Hát igen. Mi a jobb? Az hogy sokan egyszerűen csak nem szavaznak egyes cikkekre (mert nem tartják elég jónak), vagy az hogy segítő, de „kegyetlen” kritikát mond az ember? Sokan ezen nagyon megsértődnek. Madridista lelkes, segítőkész és termékeny szerkesztő, amit nagyon becsülök benne. Ha egy kicsit jobban odafigyel a tárgyilagosságra és a forrásokra, valamint kicsit kutat, ha nincs egyszerű forrás (pl:az amcsi cikknél a válogatott honlapján nincs története rész; mi történt a hiányzó évtizedekben?) és odafigyel a stílusra (konvencióink a műhelyben; nem lehet a cikkben ilyen, hogy USA vagy Kanada mindkétszer sima győzelmet aratott, ...) akkor simán át fognak menni az ő cikkei is a szavazáson.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 12:24 (CEST)

barnstar

Szia Szalax! Köszönöm kérdésed, de az már jelent valamit, ha az ember nevében barnstar-t adományoz valaki önmagának [4]. Ezt a díjjat Attis kapta. – VC-süzenet 2009. október 1., 21:02 (CEST)

Köszönet (csapó n+1)

Köszi a Lakatos-cikket! Idővel csak elkészülünk az összes élő MTA-taggal. :-) (off: mondtad, hogy Pápay Józsefet nem ismered, nem lep meg, az anyagtudománynak túl sok köze nincs a kőolajtermeléshez.) Cassandro Ħelyi vita 2009. október 5., 14:23 (CEST)

Felsőnyék

Látom javítgattad a Felsőnyék (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-t, jól tetted.

Nagy gondok vannak a cikkel,

Mit csináljunk szerinted? Én már gyakorlatilag wikiszabin vagyok, Vastoll1 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) pedig szeptember közepe óta nem látható, még erre az üzenetemre sem reagált: [5], pedig enélkül semmi esélye a kiemlésnek.

Karmelaüzenőlap 2009. október 5., 16:52 (CEST)

Ludwig Hauk

Szia, a fenti cikk miatt írok, igaz, nem én csináltam az elsőt, de most újraírtam a cikket Ludwig Hauk/Új. A forrásokat is megadtam és nem szó szerinti másolás. Szted így jó lesz? Üdv, Viktor vita 2009. október 6., 16:26 (CEST)== Papírmunka ==

Szia! Légy szíves ha javítasz egy hibát a Wikipédia:Ellenőrzőműhely oldalról, utána töröld is ki a listáról! Megspórolnál egy csomó időt a többieknek. --Bitman vita 2009. május 1., 18:06 (CEST)

Szia! Én is kérlek, tedd meg azt a szívességet a szerkesztőtársaidnak, hogy ha kijavítasz egy hibát, azt átvezeted az Ellenőrzőműhely listáján. Már sokadszor nyitok meg olyan oldalt, melyet te már rendberaktál. Így én mára ezt abba is hagyom, mert nincs értelme. Köszönöm. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 18:23 (CEST)

Ne haragudj, nem tudom elfogadni. Szerkeszteni tudsz? Mert akkor ugyanúgy a javított szócikkek neveit is törölheted (manuálisan, nem szkripttel). Ha én meg tudom tenni, Bitman meg tudja tenni, Trevor meg tudja tenni, talán neked sem okoz akkora nehézséget. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 18:39 (CEST)

Nem kell kiabálni, lehet normális hangnemben is beszélgetni. Csak kíváncsiságból: hogy is működik ez a dolog? Olyant még nem hallottam, hogy egy regisztrált szerkesztő ne tudjon egy laphoz (kivéve a védetthez) hozzáférni. Elmagyaráznád? Egyben visszautasítom a „kiválasztottak” megjegyzésedet. Most úgy tűnik, hogy te magadat tetted kiválasztottá, te javítod az összes hibát az Ellenőrzőműhelyben. Ebben még nem is találnék kivetnivalót, felőlem végezheti akárki, de akkor jó lenne ha mindenki tudná, hogy fut egy szkript, és felesleges próbálkoznia. Szemmel láthatólag nem én vagyok az egyetlen, akit zavar, hogy feleslegesen nyit meg egy oldalt javításra. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 18:49 (CEST)

Nem kezdtem semmiféle sértő hangnemet, udvariasan megkértelek, hogy légy tekintettel szerkesztőtársaidra. A „szerkeszteni tudsz?” kérdés arra vonatkozott, hogy hiszen válaszoltál nekem, tehát „szerkeszteni tudsz”! Sőt, szeretném felhívni a figyelmed a Wikipédia:Ellenőrzőműhelyben a mai 18:22-kor történt szerkesztésre, melyet te magad szerkesztettél. Ha akkor meg tudtad tenni, akkor miért kell felkapni a vizet, ha többen megkérünk, szíveskedj máskor is elintézni a papírmunkát. Az a megjegyzésem, hogy az összes hibát te javítod arra vonatkozott, hogy értelmetlen próbálkozni is, mert ötből ötször olyan cikket nyitottam meg, melyet már rendbetettél (lehet, hogy holnap veszek lottót). A közöségi munkának – melyben én is szeretek résztvenni – az a lényege, hogy a tagok együtt dolgoznak, tekintettel egymásra. Te ezt nehezítetted meg. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:12 (CEST)

U.i. nekem megnyílik a „<ref> hibás központozással”. Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:16 (CEST)

Azt mondtad, hogy nem folytatsz semmilyen sértő hangnemet és most politikusnak neveztél :-). Hála Istennek semmi közöm hozzájuk. Igen, az oldalra be tudok lépni, de hiszen te is beléptél 18:22-kor! A szkriptet nem indítom el, van nekem elég bajom anélkül is... Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:23 (CEST)

Állítsd le a szkriptet és minden megoldódik! Minek az egyáltalán? Csigabiitt a házam 2009. május 1., 19:57 (CEST)

Szia!

Kicsit féltem, hogy valaki a képek közölhetőségét vonja kétségbe. Szerencsére nem így történt. Volt egy fogadalmam, miszerint: Ha Cecilia Bartoli, Leonard Cohen, Tom Waits Budapestre jön, nekem ott kell lenni. Erre tessék Cecilia után, augusztus 31.-én Cohen is Pesten lesz. A pénztárcám bánja, de nekem többet jelentenek Ők, mint egy egzotikus társas utazás. Egyébként csodálatos két koncert volt (az Operaháziról nem tudtam). Rám is átsugárzott a közönség túláradó szeretete. És Cecilián is lehetett érezni, hogy neki a közönség nem egy marketing szempont. Éjjel fél tizenkettőkor eljöttem a dedikálásról, utolsó villamos és egyéb komplexus miatt. Biztosra veszem, hogy végig csinálta, pedig akkor minimum még háromszázan vártak rá. És Ő nem gépiesen dedikált, mindenkivel váltott pár szót, mélyen-érdeklődéssel a szemükbe nézett. Irigyeltem azokat, akik jól beszélnek olaszul vagy angolul.

Ennyi kiegészítés szubjektíve. Kár, hogy a lexikon ennél szárazabb műfaj.

Szép napot kívánok és köszönöm a reagálást!

Lovasműhely

Légyszíves nézd meg. Remélem fog tetszeni. Köszi az értékelést! – VadszederkeMágika 2009. május 7., 22:59 (CEST)

Köszönöm a dicséretet, de rengeteg még a munka vele. Neked elmondhatom, valójában azért fogtam bele, hogy kipihenjem a versenyt.:-)VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:15 (CEST)

Köszi. Mondd csak Te benne vagy az Egyesületben? – VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:18 (CEST)

Igazán beléphetnél, ne legyek ott olyan egyedül. :-)VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:26 (CEST)

Ahogy szoktuk... – VadszederkeMágika 2009. május 8., 12:37 (CEST)

Kedves Szalax! Köszönöm a Lovastusa cikket, milyen gyorsan megírtad! Remélem csatlakozol a műhelyhez. Csináltam egy Társalgó nevű üzenőt is, a műhellyel kapcsolatos dolgoknak. Írj oda is. – VadszederkeMágika 2009. május 10., 18:11 (CEST)

Fel vagy véve.:-) Mit írjak a feladatokhoz? Szócikkírás, az jó, ugye? Bármi van a Társalgóba írj, vagy az oldalamra. Ami még nem működik az a statisztika, szóltam Daninak, de ma nem volt. Ha nem jön 1-2 napig, Báthori Petivel megbeszélem és azután kirakosgathatjuk a sablonokat a vitalapokra. Ha látsz "kóborló" lovas cikkeket, azt úgy kell beírni, hogy az oldal szerkesztésébe bemenve a lap alján lévő szócikkek sablont megnyitod. Pusz – VadszederkeMágika 2009. május 10., 19:50 (CEST)

Fel vagy véve. {{User LovasMűhely}} – VadszederkeMágika 2009. május 12., 16:39 (CEST)

Láttam és köszönöm, most muszáj a kiemeltekkel foglalkozni. Remélem Peti segít a stat.ban. Te jól látod a műhely oldalát, mert a kisebb monitorokon kicsúszik a képből, de hát ezzel nincs mit tenni. Mindenkinek más a gépe. A dobozok úszkálását helyrehoztam. – VadszederkeMágika 2009. május 12., 18:33 (CEST)

Mozaik karácsonyra?

Szia! Látom, hogy jelölted a Mozaik cikket a kezdőlapra 2010 második hetére. Én szívem szerint áttenném a cikket pár héttel korábbra, karácsony hetére. Az a hét még „szabad”. Mit szólnál ehhez a javaslathoz? Vagy ragaszkodsz ahhoz a héthez? – CsGábormegbeszélés 2009. május 11., 11:00 (CEST)

Gratulálok!:-)VadszederkeMágika 2009. május 11., 14:04 (CEST)

Ez-Zamálek

A csapathoz végre találtam elfogadható forrást (dátum nincs, csak az hogy a 2008–09-es szezon csapata; de azt hiszem ez még így elfogadható). Mit gondolsz némi aktualizálás/ellenőrzés után ki lehetne-e rakni referálásra?Carlos71 vita 2009. május 13., 14:06 (CEST)

Öttusa

Ügyes kis izé ez a képnézegető. Képzeld el volt írva a kép neve pentathlonh-ra így csak véletlenül találtam rá. Biztos van még ilyen, csak a sportoló nevén, vagy hibásan. Nálatok is tele van a levegő ezzel a szöszmösszel? Meg lehet fúlni tőle! – VadszederkeMágika 2009. május 13., 18:56 (CEST)

Nézted már az értékelő sablont? Valami még nem működik. – VadszederkeMágika 2009. május 13., 20:47 (CEST)

Ez-Zamálek 2

1.) Köszönöm a gyors választ. 2.) Soha nem tartottalak okoskodónak. Épp ellenkezőleg tisztellek, mert igazságos és jó kritikus vagy. Észrevételeidet természetesen figyelembe veszem. 3.) Warmuz szerint kicsit rövid a története. Sajnos nagyon rosszak a források hozzá, némi statisztikai elemzéssel lett 2-szer annyi, mint volt (mostani nagyság). Ezen csak a statisztika komolyabb elemzésével és mélyebb tagolással tudok segíteni. Ezért ezt egyelőre jegelem, mert sok az egyéb tennivaló, de nem mondok le róla (az angol/arab cikkek nagyon rövidek és sokkal rosszabbak; itt az idő, hogy a magyar wiki jobb legyen náluk :-)). Ha aktuális lesz szólok. Még egyszer köszi!Carlos71 vita 2009. május 14., 11:29 (CEST)

Némi aktualizálás után (kb. jövő héten) jelölni fogom.Carlos71 vita 2009. május 14., 12:38 (CEST)

Lovasműhely

Kedves Szalax!

Báthory Peti elkészítette a cikkértékelést. Hálás köszönet érte ezért javaslom vegyük fel tiszteletbeli tagnak. Az értékelést úgy kell elkezdeni, hogy a szerkesztői lap beállításoknál fel kell venni a segédeszközök menüben a cikkértékelőt és az alatta levőt is kipipálni. Az értékelendő lapon fönn megjelenik egy értékelés fül, ahol a besorolást el lehet végezni. Légyszíves ha van időd, akkor nézegesd meg ezt. Szia,– VadszederkeMágika 2009. május 14., 13:40 (CEST)

Ugye? Egész könnyen be fogjuk őket sorolni. Felvegyük a kollégát? – VadszederkeMágika 2009. május 14., 16:50 (CEST)

Szia, Dózi vitaoldalán van a minta arra, hogy kell több értékelő sablont egybesorolni. – VadszederkeMágika 2009. május 14., 21:54 (CEST)

Tamás bátya

Köszönöm, hogy végigolvastad és javítottad! – Trevor vita 2009. május 18., 11:38 (CEST)

Május 23.

Wikipédia:Magyar wikipédistatalálkozók/Budapest, 2009. 05. 23. <--- gondolom már láttad, csak halkan kérdem, hogy Miskolctól ez már túlságosan messze van? ;-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 18., 18:12 (CEST)

Kategória helye

Láttam, hogy a Nyercsinszki szerződés‎ szócikkben a katagóriát áthelyezted. Megtennéd, hogy segítesz megértenem: mi a különbség, ha az iw előtt, vagy ha az iw után állnak a kategóriák? Hol van leírva ennek a sorrendje? Köszönöm, ha válaszolsz. - Vadaro vita 2009. május 18., 18:34 (CEST)

Köszi a választ. A Hogyan használd a kategegóriákat?-cuccot tudom, már pár éve gyűröm itt az ipart. A sorrendet azért is kérdeztem, mert korábban épp az ellenkezője történt: a Kategóriák után következett az Iw, de ezt a sorrendet valaki felcseélte, ez elbizonytalanított. Most te megerősítettél abban, ahogy a korábbi cikkeimnél csináltam, kösz. - Vadaro vita 2009. május 18., 19:45 (CEST)

Hangminták

Szia Szalax! Ahogy ígértem, néhány hangfelvétel összehasonlítás végett (ugyanaz a szöveg, Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának első cikkelye):

Katalán

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.

Okcitán

Totas las personas nàisson liuras e parièras en dignitat e en dreches. Son cargadas de rason e de consciéncia e mai lor se cal comportar entre elas amb un eime de frairetat.

Spanyol (latin-amerikai / spanyolországi)

Todos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y derechos y, dotados como están de razón y conciencia, deben comportarse fraternalmente los unos con los otros.

Hallgat Baszk

Gizon-emakume guztiak aske jaiotzen dira, duintasun eta eskubide berberak dituztela; eta ezaguera eta kontzientzia dutenez gero, elkarren artean senide legez jokatu beharra dute.

Üdv, – Mex plática 2009. május 24., 11:46 (CEST)

Baszk

+2 hangfelvétel baszkul, az első egy politikus nyilatkozata, a másik egy zenei műsorból van kivágva: [6] és [7]. Jó csemegézést! – Mex plática 2009. május 24., 12:01 (CEST)

Igen, kicsit „erőszakosan” beszélnek, mint a japánok. Én már az első hallásra ezt állapítottam meg. :-) Üdv, – Mex plática 2009. május 24., 18:14 (CEST)

Spanyol nyelvjárások

Talán ez is érdekes lehet, meg lehet hallgatni különböző spanyol nyelvjárásokban ugyanazt a mondatot, minden nyelvjárás szlengjével: Spanyol nyelvjárások#Nyelvjárási példák. – Mex plática 2009. május 24., 18:29 (CEST)


Köszi, majd írok. – VadszederkeMágika 2009. május 26., 10:52 (CEST)

kiemeltszavazás

Szia! Juliska meg fog birkózni a dolgokka. Én most a portálokkal és a wikimarketinggel szeretnék foglalkozni. A kiemeltszavazással kapcsolatban van néhány dolog ami nem tetszik és egyfajta tiltakozásom is ez. Szajci reci 2009. május 27., 11:07 (CEST)

Te sem úszod meg...

...Cassandro híres hírhedett rásózó körútját. Vigyor Special:Prefixindex/Szerkesztő:Cassandro <--- Itt találod allapjaim listáját, különösen ajánlom a Szerkesztő:Cassandro/Magyar képzőművészek és a Szerkesztő:Cassandro/MTA hiánylistáimat, hátha megtudsz abból írni valamit. Köszi előre is! Természetesen csak akkor, ha ráérsz. :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 27., 20:23 (CEST)

Most néztem, nagyon szépen köszönöm! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 29., 21:18 (CEST)

Lovak

Néhány dolog: A kategóriafát légyszíves majd nézd meg, mert össze-vissza pakolják a lovakat. Csináltam egy irodalomjegyzék oldalt, ha találsz könyvet, vagy más forrást, tedd már hozzá légyszíves.– VadszederkeMágika 2009. május 28., 16:23 (CEST)

Elkezdtem a Hogyan írjunk lovas cikket? című cikket, majd nézz rá légyszíves, ha lesz időd. Köszi – VadszederkeMágika 2009. május 31., 15:48 (CEST)

Zarathustra

Szia! Nem világos, az Imígyen szóla Zarathustra cikket az azonos nevű Friedrich Nietzsche mű miatt jelölted törlésre? Mert akkor egyértelműsítő lapot kell készeíteni és nem törölni. – BáthoryPéter vita 2009. május 28., 20:19 (CEST)

Nem késő, még nem töröltem. – BáthoryPéter vita 2009. május 28., 20:23 (CEST)

A síneket hengerlik, ugye?

Szia!

Ma beszéltem egy emberrel aki az ózdi acélműben dolgozik valamilyen felső-középvezetői állásban (mint informatikus) és valahogy feljött a síngyártásról a szó. Azt mondta, hogy a "síneket nem hengerlik", van rá valami más kifejezés (amit nem tudott pontosan mi), de szerinte a hengerlés kifejezés csak a köznyelvben terjedt el, ott a hozzáértők máshogy mondják a folyamatot... Nem akartam vitába szállni vele, de hát nem győzött meg túlságosan, pláne hogy most a hengerlés szócikket is átfutottam. Ezért megkérdezlek téged: létezik-e az az általa említett kifejezés és ha igen mi az? + Egy kérdés ami még eszembe jutott: mikor szűnt meg a síngyártás Ózdon és mikor Diósgyőrben?

VT???!!! 2009. május 29., 20:38 (CEST)

Biennále

Mielőtt az egyik miskolci biennéleról ezen a címen írtál volna szócikket, igyekeztem megelőzni ezt azzal, hogy a szócikket megírtam. Légy kedves az eseménysorozat teljes nevére átnevezni a szócikket. Üdv.--Linkoman vita 2009. június 3., 22:02 (CEST)

Kettőspont korr.

Szia!

Látom, hogy folyamatosan kiszeditek a cikkekből a kettőspontokat a felsorolások elől. Szeretnék érdeklődni, hogy a kettőspont miért baj, illetve miért jobb a két csillag? Ha bentebb van tolva a felsorolás, akkor szerintem sokkal jobban elkülönül, ez így nekem baromira egybefolyik, és nem túl esztétikus szemben az eredeti változattal. Várom válaszod.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. június 12., 11:58 (CEST)

Igen, láttam hogy nem a saját szakáladra dolgozol. Azt értem, hogy az ellenőrzőműhely keretein belül folyik a művelet, az viszont még mindig nem világos, hogy ez miért számít formai hibának, amit javítani kell. A „rendszert” azért találtuk ki ilyennek, mert így szerintem lényegesen jobban elkülönülnek a dolgok (vagyis a javított változat se folyik egybe, de az eredeti szembeötlően jobban tagolt, így az olvasó véletlen sem láthatja rosszul). Szóval az érdekel, hogy miért számít hibának? – Warmuz ¤ vita 2009. június 12., 13:39 (CEST)

Azért kösz. Majd megpróbálok kitalálni valami köztes megoldást. Vagy hagyom a fenébe az egészet. :-)Warmuz ¤ vita 2009. június 12., 13:51 (CEST)

Őrjárat ;)

Gratulálok! ;-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 12., 13:30 (CEST)

VKG

Szeretném megköszönni, hogy „végigkísérted” a Varga Katalin Gimnázium útját itt, a wikin. :-) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. június 13., 08:36 (CEST)

Tengeri vidra

Szia! Csak most vettem észre, hogy május 7-én szóltál egy képről, amely kétszer van meg. Ma elrendeztem. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 14., 11:58 (CEST)

A szerkesztéseimet felteszem a figyelőlistámra, csak van, hogy egymás után több napig nem wikizek és akkor nem veszem észre a változásokat, megjegyzéseket stb. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 14., 18:29 (CEST)

Kovács Péter

Szia! Rá tudsz nézni a fenti cikkre és egy kicsit kiegészíteni? Jó az anyag, csak kicsit cp-szaga van. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 14., 19:27 (CEST)

Köszi szépen, majd meglátjuk! Más: nincs kedved egy kis wikitanácskodáshoz? :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. június 15., 00:18 (CEST)

Linkoman rendbe hozta a cikket, most már ok. A WT-ért kár, ahogy elnézem, az lesz a legegyszerűbb, ha felfüggesztjük a működését. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 15., 14:27 (CEST)

Kösz:)

Kösz:) :-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 18., 11:39 (CEST)

Szombat...

...akkor találkozunk előadás előtt, közben, vagy után :-)Istvánka posta 2009. június 18., 12:10 (CEST)

Az jó lesz:-)Istvánka posta 2009. június 18., 12:18 (CEST)

nézz rá

Szia! nézz rá kérlek a javaslatok kocsmafal utolsó szakaszára, szerinted jó ötlet, amit felvettem? Szajci reci 2009. június 20., 11:13 (CEST)

köszi

...mindent :-). Jó volt veled beszélgetni, az opera is jó volt, másnap a medencében üldöztük az Éj Királynőjét Vigyor. Még megyünk Miskolcra :-)Istvánka posta 2009. június 22., 09:39 (CEST)

Hali!

Nem akarok tolakodó lenni, de ha a Salgótarján cikkel meg vagy elégedve akkor, tanúsítsd kérlek szépen. Régóta szeretnék egy kiemelt cikket írni.

Előre is köszi.

A választ várom ezzel kapcsolatban.

Jojoka2Tarjáni bakterház

További legek

Üdv!

A Formula–1-es versenyzői rekordok lapon kitöröltem egy két bejegyzést a további legek fejezetből. Ezt azért tettem meg, mert a fent látható táblázatokban már szerepeltek azok az adatok, ráadásul részletesebben. Szerintem nem érdemes kétszer leírni őket, ezért kérlek ne állítsd vissza a változtatásomat újból. – stumi vita 2009. június 22., 22:46 (CEST)

Értem én, amit mondasz. Nekem nem a legek kifejezéssel van a bajom, hanem a továbbival. Mivel a fent olvasható címek leggel kezdődnek, nem akartam több virtuális tintát pazarolni. u.i. Az oldal vitalapján is válaszoltam a kifogásaidra.– stumi vita 2009. június 23., 12:53 (CEST)

A Mórotz lap törlése

Kérném a Mórotz lap Mórotz család lapra való átirányításának a visszaállítását. Sajnos egy szerkesztő a vitalapon való kérésem elolvasása nélkül törölte. Így az Ásványráró lapon a Mórotz szóra való kattintással nem a Mórotz család oldal jelenik meg a Wikipédián. Előre is köszönve: – Ls.zsolt vita 2009. június 24., 13:37 (CEST)

Köszönet

Tisztelt Szalax! Köszönöm a segítséget az Ásványráró lapon! Az 1944/1945. évi eseményeknél viszont így félre lehet érteni a szöveget. A 19 házat a gyújtólövedékek nem az 1944 október 7.-ei bombázáskor semmisítették meg, hanem az 1945 április elsejei harcokban. Köszönve a segítséget: Lendvay-Simon Zsolt. – Ls.zsolt vita 2009. június 24., 20:16 (CEST)

Köszönet

Köszi a Feledy Gyula, Roósz András, Páczelt István és Vígh Tamás cikkekért! :-) Nagyon el vagy havazva? Még van egy-két ME-s prof., aki MTA-tag is, aztán nem akarok sok munkát rád sózni (elrettentés kedvéért Kozák Imre, Lakatos István, Pápay József, nem beszélve BME-s kohómérnök kollégádról, Stefán Mihályról). Cassandro Ħelyi vita 2009. június 27., 02:10 (CEST)

Tengeri vidra

Szia! A Tengeri vidra felkerült a Munkapadra. Ha akarsz szavazhatsz. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 27., 10:59 (CEST)

Ablakos érme - helyesen érem

Köszönöm! Ebben a formában – tudomásom szerint – az én „találmányom”. Az áttört éremnek (is) vannak persze előzményei...

Gratulálok a Vígh Tamás cikkedhez! üdv– Szlávics vita 2009. június 28., 15:04 (CEST)

Örülök, hogy ennyire tetszenek az érmek! Ha játszunk a szavakkal, „érmeművész” is lehetnék, mert terveztem néhányat abból is, de ilyen szó tulajdonképp nincs :-). Nem tervezek mostanában újabb egyéni kiállítást, mert épp kettő van Sopronban, és egyet ígértem őszre egy konferencia helyszínére. Sok időt és energiát emésztenek fel, ezért én magam már nem keresem a lehetőségeket, de ha hívnak, eddig még nem mondtam nemet... – Szlávics vita 2009. június 29., 16:17 (CEST)

Albertosaurus

Szia! Vértesi Levente júzer még a javításaid előtt jelentős mennyiségű adatot törölt ki a cikkből, sajnos a visszaállítással a te javításaid is eltűntek. Megkérhetlek, hogy nézd át ismét a cikket? Köszi– Istvánka posta 2009. június 29., 09:16 (CEST)

kérdés

szervusz. Meg szeretném kérdezni maga miért vonta vissza amit dolgoztam fel, hiszen történelmi teljesen korrekt adatokkal foglalkoztam, forrásokkal, és családi vonatkozásokkal teljesítettem az egészet? Megköszönném hogy újra tegye amit csináltam a Boldogfai Farkas család cikkel, a Farkas Ferenc (jezsuita szerzetes) cikkel, és a Farkas Lajos (piarista pap) cikkel. üdv

re:kérdés

Hálásan köszönöm szépen, hogy az olyan helyesírási javításokat végrehajtotta, és a "család" szót tette hozzá, hiszen a magyar nem az anya nyelvem, és esetleg valamit elírhatnék, vagy egyszerűen rosszul írni. Én viszont arra gondoltam, hogy az előbb említett cikkekben, pl helyetesítettem a "Farkas Ferenc" nevet a cikk felső részében, a "Boldogfai Farkas Ferencért", meg a "lásd még" részben hozzátettem egy linket a családra és a testvérére aki piarista pap volt, de mindazok a változások nem jelennek meg, csak amikor megtekintem az "utolsó elfogadott változások" lapot. Azért azt hittem, hogy maga visszavonta, vagy kitörölte az új változásokat a cikkekben. Segíteni tudna? köszönöm üdv

Ránézel?

Keserü Ilona <--- rákukkantasz? Cassandro Ħelyi vita 2009. július 7., 10:10 (CEST)

Parasaurolophus

Szia! Változtattam. Jól van így? DenesFeri vita 2009. július 7., 15:12 (CEST)

Giovanni Antonio Scopoli

Szervusz! Köszönöm, fogy átfésülted a ’’Giovanni Antonio Scopolit’’. További eredményes munkát Pe-Jo vita 2009. július 8., 12:34 (CEST)

köszönöm

Igen épp erre gondoltam, csak valami nem stimmelt ezzel kapcsolatban, csak nem tudtam mi nem volt rendben. Megint köszönöm a segítségedet. :) üdv

Mazsaroff

Olvasom ezt és tolulnak az emlékek: az asszony az ifjabbik menyasszonya volt vagy egy évig... Mennyire kicsi a világ... – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. július 13., 13:17 (CEST)

érdekességek

Kedves Szalax, nem akarnám beleszerkesztéssel elrontani a szép sorozatodat, de Perfectmiss lapján a 198-as és 200-as sorban ugyanazt írtad. – Hkoala 2009. július 15., 22:03 (CEST)

Szanyi Péter

Szia! Elírtad az ISBN-t. Nem lehet 9 jegyű. --Bitman vita 2009. július 16., 20:30 (CEST)

Online könyváruház

Ezt a 187 ezer forintos átlagot komolyan gondoltad? Vigyor --Bitman vita 2009. július 20., 20:48 (CEST)

Kiemelt cikkek

A tengeri vidra, az Albertosaurus és a Majungasaurus szócikkek megkapták a kiemelt státuszt. Köszönöm szépen, hogy szavaztál rájuk! Üdv. DenesFeri vita 2009. július 21., 14:29 (CEST)

Szia! Köszönöm! DenesFeri vita 2009. július 22., 10:25 (CEST)

Szanyi Péter

Gratulálok, szépen összeraktad, de van egy "kis" gond! Szanyi Péter első (volt) felesége Varga Éva. Ezzel gyorsan kéne valamit kezdeni... én nem nagyon örülnék, ha az exem szerepelne a szócikkemben. Amúgy tudtommal másik felnőtt gyermeke is művész... üdv – Szlávics vita 2009. július 22., 15:31 (CEST)

Kérés

Látom, az enwikin is szerkesztesz. Ránéznél erre? [8] Előre is köszönöm! Én sajna nem beszélem a nyelvet. üdv – Szlávics vita 2009. július 22., 15:50 (CEST)

Kösz a tippet! üdv:– Szlávics vita 2009. július 22., 20:38 (CEST)
Igen, erre tippeltem én is, de ezeknél az "előre gyártott" tábláknál nekem olykor még a magyar is rejtély :)– Szlávics vita 2009. július 22., 22:43 (CEST)
Igen, szóltam többeknek is, de még nem jött reakció. Úgy tűnik – amilyen pechem van –, épp nyaralnak. Remélem, túléli a cikk a nyári uborkaszezont... – Szlávics vita 2009. július 23., 10:53 (CEST)

D. Tóth Kriszta

Szia írta a vitalapra. Üdv.! – Kispados vita 2009. július 26., 00:17 (CEST)

Szia! Köszönöm a reagálást. Azért írtam Neked, mert csak te voltál regisztrált. Üdv.! – Kispados vita 2009. július 26., 09:53 (CEST)

Parasaurolophus

Szia! A Parasaurolophus is kiemelt szócikk lett. Köszönöm, hogy szavaztál rája! DenesFeri vita 2009. július 27., 09:46 (CEST)

Köszönöm, de gratulálj 74.63.75.229-nek is, mert ő fordította a legnagyobb részét ennek a szócikknek. DenesFeri vita 2009. július 27., 13:05 (CEST)

Kezelési jelképek (textilipar)

Kedves Szalax, volnál olyan kedves ránézni a kiemelésre javasoltak között szereplő fenti című szócikkemre és véleményezni? Előre is köszönöm. – Elkágyé vita 2009. július 28., 06:52 (CEST)

Köszönöm támogató szavazataidat. – Elkágyé vita 2009. július 29., 06:39 (CEST)

Bulvár most már utoljára

Szia!

Írtam a Kovács Lajos szócikk vitalapján egy javaslatot, figyelmeztető sablon létrehozására. Ha van időd véleményezd, illetve, ha egyetértesz segíthetnél a létrehozásában. Én el nem tudom képzelni, kihez kell fordulni. Üdv.! – Kispados vita 2009. július 28., 08:58 (CEST)

Köszönöm a reagálást és intézkedést. Megyek a kocsmafalra. Üdv:! – Kispados vita 2009. július 28., 19:43 (CEST)
Szia! Figyelem a kocsmafalat és is úgy látom elaludt a téma. Lehet, hogy hagynunk kellene? A készített sablon szerintem jó is lenne. Üdv.! – Kispados vita 2009. augusztus 4., 16:33 (CEST)

Id. Anrdássy Gyula

Kedves Szalax, köszönöm a javításaidat.
Egyetlen észervételem lenne csupán: bár Andrássy Gyula, id. a megfelelő szócikk címe, ebben a fromában egy cikk szövegében nem túl gördülékeny, vagyis a | jel után egy könnyebben olvasható névváltozat kellene. Ez lehet egyszerűen Andrássy Gyula is, mivel id.-nek 2 kormánya volt, ifj. viszont sohasem volt miniszterelnök (bár ennek ő speciel nem örült).
Remélem, egyetértesz velem.--Linkoman vita 2009. július 31., 10:42 (CEST)

Miskolci Fröccsfesztivál

Szia! Elkezdtem egy ilyen cikket, ha van ötleted, légyszíves írd hozzá! Mizujs veled? Rég hallottalak. – VadszederkeMágika 2009. augusztus 2., 22:22 (CEST)

Köszi, maradj is a szobában, magas az UV sugárzás. Jó volna 1-2 fénykép, hogy színesebb legyen. Még búvárkodom én is. – VadszederkeMágika 2009. augusztus 3., 14:24 (CEST)

Nem baj, majd alakul. Lényeg, hogy eszembe jutott és most már dolgozhatunk vele. Közben csináltam egy Magyar borfajták listáját, ha van kedved nézd meg. Van egy új tervem... Te biztosan kitalálod mi lehet, igaz? :)) – VadszederkeMágika 2009. augusztus 3., 20:49 (CEST)

Re: Angela

Köszönöm :-)Istvánka posta 2009. augusztus 3., 10:29 (CEST)

GumiBot köszöni

(Nézd milyen széles a mellkasa! :-)) --Bitman vita 2009. augusztus 4., 20:14 (CEST)

ŠK Slovan Bratislava

A cikket kiraktam a kiemelt várólistára. Ha nem gond kérlek nézz rá. Csak a közép-európai kupa rész nincs még kész. Köszönöm!Carlos71 vita 2009. augusztus 6., 11:32 (CEST)

Köszi!Carlos71 vita 2009. augusztus 6., 11:42 (CEST)

Felmerült kérdések:

  • A kezdetektől a professzionalizmusig: „bár ezek nem tekinthetőek hivatalos bajnoki címeknek”. Miért? Jó kérdés. Tény hogy nem tekintik annak. Az amatőr bajnoki címeknél sincs ez felsorolva a klub honlapján, az RSSSF meg csak ennyi infót adott róla. Nekem űgy tűnik, hogy inkább csak játszadoztak egymás ellen, de nem volt a versengés annyira megszervezve, hogy akár amatőr szintű bajnokságnak foghatták volna fel.
  • Az első bajnoki címek: „...az ismét nevet változtató...” Mi az új név?
    Ebben a szakaszban két helyen változtattam: 1.)Az 1949-es szezonban a nevét Sokol NV Bratislavára változtató klub Leopold Šťastný vezetésével megszerezte az első csehszlovák bajnoki címét. 2.)Egy ezüstérem után a nevét Sokol NV Bratislavára változtató klub előbb a kilencedik, majd az ötödik helyen végzett a bajnokságban.
  • Az 1969-es kupagyőztesek Európa-kupája győzelem: „1961-ben az egyesület ismét nevet változtatott...” Mire? A Slovan szerepel a következő mondatban, de az előzőből hiányzónak érzem. Láttam, később szerepelnek a klubnevek, ez elgondolkoztatott, de talán mégis kéne. Fontold meg!
    Kiírtam a nevet és a két mondatot összevontam: Az 1961-ben az egyesület felvette a Slovan CHZJD Bratislava nevet és az 1960-as években is a bajnokság meghatározó tagja maradt.
  • Az 1969-es kupagyőztesek Európa-kupája győzelem: „...a prágai tavaszra, melyet a Szovjetunió csapatai később fegyveres erővel levertek.” Sajnos nem csak a Szovjetunió, mi is ott voltunk...
    Sajnos. Átjavítottam. ... melyet a Szovjetunió és csatlósai később fegyveres erővel levertek. Én amúgy nem voltam ott:-). A viccet félretéve kijelenthetjük, hogy felesleges ezért lelkiismeretfurdalást érezni. Nem tehetünk róla, hogy patkányok irányították az országot. Sajnos az egész 20. század egy borzalmas küzdelem volt a túlélésért.
  • Szép a szlovák kupa! Egyetértek:-).
  • Vásárvárosok kupája és UEFA-kupa: „Az UEFA-kupában eddig kilenc alkalommal indult a csapat,...” Meddig? Az eddig szót kihúztam, mert a kupa már nem ezen a néven fut, tehát ez a rész nem fog változni és nem kell az eddig szó (vagy helyesen a jelenlegi 2009–2010-es szezon kiírása).
  • Nem is tudtam, hogy égszínkékek. Egykori kedvencem, a Coventry-t is égszínkéknek nevezi az angol sajtó. Amennyit segítettél lehet, hogy felkarolom ezt a cikket neked. Nem ígérem, hogy azonnal, de apránként feljavíthatom, ha akarod. A cikk maga nem katasztrofális, de rövid és nincsenek források.
  • Közép-európai kupa: „Ez a kupa a második világháború előtt élte a fénykorát...” Még a háború után, egészen a 60-as évek közepéig is fontos kupa volt! Ebben – és még sok másban – a Közép-európai Kupa szócikk is téved! Én nem a szócikkből vettem ezt az infót (csak ellenőrzött infó kerül nálam a cikkbe; inkább legyen rövid, de megbízható), hanem az RSSSF honlapjáról. A cikkük nem fikázza a kupát, csak azt írja, hogy a második vil. háb. után (különösen a BEK, VVK stb. bevezetése után) egyre csökkent a jelentősége. A végén/lezárása előtt pedig komolytalan lett a sorozat. Szerntem ezt az is jelzi, hogy 1987–88-ban már csak 6 csapat indult és visszavágó sem volt. Ez gondolom azért igaz lehet.
  • Táblázatok: A GK, DF, MF rövidítéseket a magyar Wikipédiában nem tartom helyesnek. Tudom, hogy telis-tele van a Wikipédia velük, de ki kellene találni valami magyar rövidítést, ám nem biztos, hogy e szócikk feladatának kell lennie, hogy elkezdje. Jogos a kérdés/kérés, beszélek CFC-vel.

Köszönöm az értékes segítségedet!!! Minden jót!Carlos71 vita 2009. augusztus 7., 13:06 (CEST)

Egy kérdésem maradt. Mikortól használunk : és mikortól - jelet az eredményeknél (2:2 vs. 2-2)? Amit átjavítottál, azt a vonatkozó táblázatban javítottam (ez eddig elmaradt). A közép-európai kupa résznél is kellene ezt javítani.Carlos71 vita 2009. augusztus 7., 13:32 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikk státusz megvonására

Szia! Kérlek szavazz a lapokra! Szajci reci 2009. augusztus 7., 20:53 (CEST)

Kérés

„Még ilyen hülyeséget nem láttam”. Megkérhetlek, hogy leszállnál a piedesztálról, mert én meg ilyen bunkóságot nem láttam még. (Nem én csináltam a sablont, nem azért szólok.) Köszönet. Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 8., 10:41 (CEST)

Félreértések elkerülése végett, számomra sem a legjobb ötlet, ami most van, csak nem szeretem, amikor mások munkáját fitymálásnak tűnő hangnemben minősítik. Hál'Istennek nálad rossz munka fel sem merül (és ezt most komolyan gondolom), különben nem keresnélek meg állandóan. :-) A lényeggel egyetértek veled, csak a hangnem nem tetszett. Az erős kifejezésekért meg elnézést kérek. Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 8., 11:05 (CEST)

Remélem nincs harag köztünk. (Komolyan kérdezem.) Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 20:42 (CEST)

Megnyugodtam. Sajnos akkor tényleg túlreagáltam, ismételten elnézést kérek érte. Nem tudom, hogy olvastad-e: Hír egy kollégád haláláról az MTA honlapján. – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 21:35 (CEST)

Re: kiemelt

Köszi :-). Nem titkolt célom, hogy az Operaportál legyen a legjobb :-).– Istvánka posta 2009. augusztus 11., 10:02 (CEST)

De lehet még jobb is ;-)Istvánka posta 2009. augusztus 11., 10:05 (CEST)

Kezelési jelképek

Kedves Szalax, köszönöm a kedves gratulációt és külön köszönöm támogató szavazataidat. Üdv. – Elkágyé vita 2009. augusztus 11., 10:22 (CEST)

Törökország történelme

Köszönöm :) Igyekszem még a sorrakerülésig valahogy megoldani, hogy ne legyen ilyen nagy, egy részét kiszervezni külön szócikkbe, csak tanácstalan vagyok, hogy mi legyen azok címe (pl: Törökország történelme (1950-1980) és Törökország történelme 1980 után lennének az opcióim). – Timish levélboksz 2009. augusztus 11., 10:43 (CEST)

Stefán Mihály

Gondoltam, érdemesebb új szakaszt nyitni. Nem tudod véletlenül, hogy miért nem választották meg soha az MTA rendes tagjává, amikor 1976 óta levelező tag volt? (Szócikkének megírását nem akarom rád sózni, de nekem alig van forrásom...) – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 22:23 (CEST)

Értem, akkor majd valahogy megtudom másképp. A Ki Kicsodában egy nyúlfarknyi bejegyzés van róla, anélkül meg erősen meg vagyok lőve. – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 11., 22:31 (CEST)

A kékszakállú herceg vára

Szia! Sajna kiderült, hogy a szócikk 99%-a másolmány :-(. Nincs véletlenül valami anyagod amiből egy formás kis cikket lehetne faragni, mert elvégre elég fontos a téma. Üdv– Istvánka posta 2009. augusztus 12., 01:51 (CEST)

Köszi szépen:-)Istvánka posta 2009. augusztus 12., 10:11 (CEST)

Köszönöm szépen! Nagyon profi szócikk lett!– Istvánka posta 2009. augusztus 15., 20:17 (CEST)
  1. *hattip* Gratulálok! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 15., 20:21 (CEST)

Források

Szia. A jegyzetek alfejezetnél nézd meg. Igaz, azt csak azután írja ki, miután a sablon elkészült ;) Üdv– Croom vita 2009. augusztus 13., 10:19 (CEST)

várjuk a véleményedet

Kedves Szalax, úgy is mint az egyik legaktívabb szereplő a kiemelési eljárásban: kérlek, nézz rá az új javaslatra. Köszönettel – Hkoala 2009. augusztus 16., 18:44 (CEST)

Pásztó

Bocs! Jojoka2Tarjáni bakterház

nukleinsav/nukleotid

Szia Szalax! Megtudnád mondani, hogy az angol „letter of genetic code” a magyar nukleinsav vagy nukleotid? Sűrgős lenne a válasz. Üdv. DenesFeri vita 2009. augusztus 24., 13:40 (CEST)

Szia! Köszönöm neked is a választ! DenesFeri vita 2009. augusztus 25., 09:36 (CEST)

re

Szia, köszönöm az észrevételt, és hogy átolvastad. Ha jól emlékszem, a forráskönyv fogalmaz így, de megkeresem még egyszer azt a részt, és megnézem, meglehet, hogy félreolvastam. Üdv, – Timish levélboksz 2009. augusztus 31., 20:13 (CEST)

Igen, Flesch István írja így: „London azonban inkább az ENSZ-hez fordult. A világszervezet leállította a török lakosság körében folyó mészárlásokat, de meghagyta a görögök területfoglalásait.” (Flesch, Török Köztársaság története, 77. old) Elképzelhető, hogy az ENSZ közvetve állította le, vagyis javasolt a görögöknek, azok pedig megfogadták a tanácsot... Megkérdem a történészünket, hogy mit gondol. – Timish levélboksz 2009. augusztus 31., 20:22 (CEST)
Andrew Mango könyve is ugyanezt állítja. Mármint hogy "The UN stopped the slaughter of the Turks". Mango az egyik legismertebb Törökország-szakértő. Lehet hogy akkoriban még számított az ENSZ szava.. mindenesetre megkérdeztem Mathae-t is, mint történelem szakost, hogy mi a véleménye. – Timish levélboksz 2009. augusztus 31., 20:36 (CEST)

Baki

Ld. Vita:Horn Gábor Zimmy 2009. szeptember 1., 08:30 (CEST)

Romániai magyarok

Szia! Szerintem a Romániai magyar sportolók kategória megmutatja, hogy magyar nemzetiségüek. De attól még aktív versenyzőként az állampolgárságuk román volt. Ha nem kategorizálom be állampolgárság szerint, akkor kimaradnak pl. az atléták ország szerint kategóriából, vagy a Román olimpiai bajnokok kategóriából. Ha meg létrejönne egy románia magyar olimpiai bajnokok kategória, az is a Román olimpiai bajnokok alkategóriája lehetne. De ha gondolod, állítsd vissza eredeti állapotra, nem fogok hozzányulni utánna. – fausto vita 2009. szeptember 5., 11:52 (CEST)

Húzótüske

Semmiképp nem maradhat ki a miskolci mű! (Szuper, hogy írod!) A történetébe mindenképp beírom. Valójában már régóta szemeztem vele, de gondoltam, hogy valamelyik BME-s hallgatónak megtetszik. Aztán Alensha bejegyzését elolvastam és nem tudtam a kérésnek ellenállni! :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 5., 13:41 (CEST)

Te ezt milyen kategóriába fogod tenni? Egyetemi újságok? Van ilyen? – VadszederkeMágika 2009. szeptember 5., 14:17 (CEST)

Köszi. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 5., 14:46 (CEST)

Kedves Szalax, mit gondolsz, lehetne képet szerezni valahol (valakitől)? – VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 07:43 (CEST)

Vicinális - a képeket egy aukciós oldalról mentettem le, mind nagyon régi. Nagyon örültem, hogy rájuk találtam. Ha a Húzótüske is ilyen népszerű, akkor már sokat érhet. :)) Az kellene megnézned, hogy ki illusztrálta, hátha még elérhető valahogy. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 13:06 (CEST)

Szomorú. Most belefogtam a Döbröczöni Ádám cikkbe, ideje, hogy a drága professzor itt legyen. Nagyon szép beszédet mondott legutóbb a szenátusi ülésen. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 13:12 (CEST)

Gratulálok, szép munka! Jó lesz. :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 13:19 (CEST)

Terplán Zénó

Nem tudod, hogy miért nem volt jó Pasztilla szerint a „magyar műszaki kutatók” kategória? D.Á is idetartozna pedig.– VadszederkeMágika 2009. szeptember 6., 14:07 (CEST)

nemásolj

Szia,

egyrészt légy szíves ne felejtsd el aláírni a nemásolj sablont (főleg hogy a szövegében valami olyasmi van, hogy "ha kérdésed van, fordulj hozzám", másrészt ha valaki meszhidrat.hu felhasználónéven bemásol valamit a meszhidrat.hu-ról, azt nem biztos, hogy ezzel a sablonnal kell köszönteni :-) --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 9., 10:40 (CEST)

Ha nem lett volna egyértelmű: ha valaki meszhidrat.hu néven ír, akkor jó eséllyel ő csinálja a meszhidrat.hu oldalt, és nem túl produktív megvádolni azzal, hogy lopja a tartalmát. --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 9., 10:47 (CEST)

Csak valószínűnek, de az, hogy nem bizonyított, hogy valaki nem másol, általában nem ok arra, hogy barátságtalan üzeneteket küldjünk neki, hogy hagyja abba :-) Célszerűbb ilyenkor rákérdezni, hogy ő írta-e a weboldalt, és ha igen, akkor CC licenc, OTRS stb. --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 9., 11:32 (CEST)

Vándor Sándor

Én mindig azt hittem, valami kommunista politikus volt, és most meglepve látom, hogy olyantól vették el az utcanevet, akitől nem kellett volna... Valószínűleg csak azért tették, mert korábban is Király utca lehetett a neve és igyekeztek visszaállítani a status quót. Mint ahogy a Szabadság térből újra Erzsébet tér lett, pedig nem hiszem, hogy a szabadsággal bárkinek bármi baja lenne :) – Alensha sms 2009. szeptember 10., 13:17 (CEST)

névválasztás

Szia! Szabad tudakolnom, hogy honnan jön ez a nicknév, hogy Szalax? :) SL vita 2009. szeptember 12., 18:55 (CEST)

Névtani „kutatást” végzek a nicknevekről, szemináriumi dolgozat lesz belőle, ha elég adat összegyűlik ahhoz, hogy elkezdjem osztályozni a nickeket az alapján, hogy hogyan jöttek létre (pl. rövidítés, összevonás, anagramma ilyenek). Mivel nem csupán ezek a lehetőségek vannak, hanem mitológiai személlyé is lehet válni, roppant érdekes a kérdés - névtani szempontból legalábbis. Köszönöm a választ! :) SL vita 2009. szeptember 12., 19:16 (CEST)

utolsó simítások

Szia. Most így már jobb a Bonnie Tyler szócikk? Üdv :) – Bazsi888 vita 2009. szeptember 12., 21:00 (CEST)

Miskolci Életrajzi Lexikon

Szia! Az lenne a kérésem, hogy az ISBN-jét eleve így írd be:
{{hibás ISBN|963-06-4735-9}}
Megspórolsz vele egy kis munkát! :-) Kösz! --Bitman vita 2009. szeptember 21., 21:15 (CEST)

Kétféleképpen lehet rossz az ISBN a wikiben. Téves=nem ez van a könyvben. Hibás=ez van benne, ezt adta neki a kiadó, de felrúgott vele minden szabályt. A tévest sok guglizással lehet javítani, a hibást sehogy. Regisztráljuk, hogy a hibakereső bot ne pampogjon miatta. Ld. {{hibás ISBN}}(?) doksija. --Bitman vita 2009. szeptember 21., 21:39 (CEST)

Húzótüske

Jól néznek ki, és milyen gondos vagy még a méretarányra is ügyeltél. :-)VadszederkeMágika 2009. szeptember 22., 21:05 (CEST)

Csak ennyi hiba legyen itt, akkor már jó. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 22., 21:11 (CEST)

Képek

Szia! Sajnos márpedig ez így van, attól, hogy te másoltál le egy képet, még jogsértő, ugyanúgy, ahogy a bemásolt szöveg is jogsértő, akkor is, ha sajátkezűleg pötyögted be, meg a másolt tízezrest se fogadják el, ha rájönnek :) A többit mindjárt törlöm, ha nem kellenek.

A Commonson nem vagyok admin, nem tudom átnevezni, legegyszerűbb, ha feltöltöd ugyanazt a helyes néven, a másikra meg ráírod, hogy {{db|wrong name, I re-uploaded it as [[:image:Vörösmarty VE.jpg]]}} – Alensha sms 2009. szeptember 23., 19:48 (CEST)

Apollo-11

Szia! Köszi, hogy támogattad az Apollo-11 kiemeltnek jelölését. Egy dolgot elfelejtettél: az "Összesítő táblázatban" csökkenteni a még szükséges szavazatok számát, így félig-meddig úgy néz ki, mintha nem is szavaztál volna. Üdv: Moonwalkr 2009. szeptember 27. 20:00 (CEST)

Amerikai labdarúgó-válogatott

A cikket megpróbálom megmenteni a kiemelten. Légyszíves, ha tudsz segíts átnézni, amivel végeztem! A bevezető kész.Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 11:15 (CEST)

A Szövetségi kapitányok, Rekordok és Játékosok is készen vannak. Lassan én is:-).Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 11:59 (CEST)

Tudom+sok forrás s egyéb még mindig hiányzik. Egy mondatot megfogalmazni is könnyebb, mint átfogalmazni. Nem szeretek így kapkodva dolgozni a cikkeken. Azt érzem, hogy az idő sürget. Így nem biztos, hogy olyan lesz a cikk, amilyennek szeretném. Azért megpróbálom.Carlos71 vita 2009. szeptember 29., 21:07 (CEST)

Magyar Rockmúzeum

Szeretném, ha Te is elmondanád a véleményed. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 29., 22:26 (CEST)

Nézd meg a postaládád. – VadszederkeMágika 2009. szeptember 30., 12:15 (CEST)

FIFA-díj

Erre már régen rászolgáltál, csak eddig mindig kiment a fejemből:-). Köszönöm az önzetlen segítségedet.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 10:26 (CEST)


FIFA-díj
Szalaxnak a labdarúgással kapcsolatos cikkek kiemelt szintre való felkészítésénél nyújtott önzetlen és nélkülözhetetlen segítségéért.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 10:26 (CEST)

Hidd el, hogy fontos a szereped:-)!!! Még ha tényleg jó is a cikk, amit ír az ember, akkor is kell valaki, aki leellenőrzi (mindenki hibázhat) és segít ügyes kérdésekkel egyértelművé tenni egy-egy mondatot. Az írónak sok dolog „egyértelmű” lehet, ami az „egyszerű halandónak” nem. Te egyszerre tudod hozzáértő és laikus szemmel is elemezni a cikkeket. Ez nagy dolog.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 11:38 (CEST)

Más. Sajnos úgy érzem, hogy az amcsi cikkel komoly gondok vannak. Nem hiszem, hogy ilyen gyorsan fel lehetne javítani. A történetéhez semmi (igazi) forrás:-(. Emellett sok pontatlan/rossz adat és az általam talált forrásoknak ellentmondó adat/leírás van (pl:1904-es Kanada elleni meccsek. Ez egy megbízható forrás, ami azt mondja, hogy 1887 és 1915 között nem játszottak felnőtt nemzetközi meccset. Az 1904. évi nyári olimpiai játékokon pedig nem is szerepelt a válogatott, hanem klubok. A Galt FC-nek például mi köze a válogatotthoz? 1904 után pedig 1930 jön, emellett a cikkben szó sem esik arról, hogy mikor alapították meg hivatalosan. Azt hiszem feladom. Ez nem egyszerű lektorálás és kiigazítás kérdése.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 11:38 (CEST)

Hát igen. Mi a jobb? Az hogy sokan egyszerűen csak nem szavaznak egyes cikkekre (mert nem tartják elég jónak), vagy az hogy segítő, de „kegyetlen” kritikát mond az ember? Sokan ezen nagyon megsértődnek. Madridista lelkes, segítőkész és termékeny szerkesztő, amit nagyon becsülök benne. Ha egy kicsit jobban odafigyel a tárgyilagosságra és a forrásokra, valamint kicsit kutat, ha nincs egyszerű forrás (pl:az amcsi cikknél a válogatott honlapján nincs története rész; mi történt a hiányzó évtizedekben?) és odafigyel a stílusra (konvencióink a műhelyben; nem lehet a cikkben ilyen, hogy USA vagy Kanada mindkétszer sima győzelmet aratott, ...) akkor simán át fognak menni az ő cikkei is a szavazáson.Carlos71 vita 2009. szeptember 30., 12:24 (CEST)

barnstar

Szia Szalax! Köszönöm kérdésed, de az már jelent valamit, ha az ember nevében barnstar-t adományoz valaki önmagának [9]. Ezt a díjjat Attis kapta. – VC-süzenet 2009. október 1., 21:02 (CEST)

Köszönet (csapó n+1)

Köszi a Lakatos-cikket! Idővel csak elkészülünk az összes élő MTA-taggal. :-) (off: mondtad, hogy Pápay Józsefet nem ismered, nem lep meg, az anyagtudománynak túl sok köze nincs a kőolajtermeléshez.) Cassandro Ħelyi vita 2009. október 5., 14:23 (CEST)

Felsőnyék

Látom javítgattad a Felsőnyék (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-t, jól tetted.

Nagy gondok vannak a cikkel,

Mit csináljunk szerinted? Én már gyakorlatilag wikiszabin vagyok, Vastoll1 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) pedig szeptember közepe óta nem látható, még erre az üzenetemre sem reagált: [10], pedig enélkül semmi esélye a kiemlésnek.

Karmelaüzenőlap 2009. október 5., 16:52 (CEST)

Ludwig Hauk

Szia, a fenti cikk miatt írok, igaz, nem én csináltam az elsőt, de most újraírtam a cikket Ludwig Hauk/Új. A forrásokat is megadtam és nem szó szerinti másolás. Szted így jó lesz? Üdv, Viktor vita 2009. október 6., 16:26 (CEST)