Szerkesztővita:Szajci/Archív05

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Tartalomjegyzék

Sterilezés szócikk[szerkesztés]

Tisztelt Szajci!

Segítséget szeretnék kérni, abban az ügyben, hogy a minap szerkesztettem egy sterilezésről szóló szócikket ide a Wikipédiára, amit előzetesen leellenőriztem, hogy nincs máshol szó róla. Viszont most találtam egy már megírt részletes cikket. Ilyen esetben mit tehetek?

Segítségét előre is köszönöm! Tiszteletel, --Petivarga vita 2012. május 16., 20:01 (CEST)

Sterilezés szócikk 2[szerkesztés]

Bocsánat az előző üzenetemből kifelejtettem a linkeket: Sterilezés (én csináltam); Sterilizálási eljárások a betegellátásban. --Petivarga vita 2012. május 17., 00:03 (CEST)

Sterilezés[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a választ! Nemtudom láttad-e már, de utánad a vitalapomra írt a másik cikk szerzője, aki nem javasolja a két cikk összevonását mégsem, mert az enyém az inkább definíciószerű, míg az övé kimondottan az egészségügyre koncentrál. Ha úgy szerinted jó lenne, akkor kiegészíteném és egy hosszabb cikkben tárgyalnám a sterilezést a mikrobiológiában. Ez körülbelül dupla akkora lenne mint most. Mit gondolsz? --Petivarga vita 2012. május 17., 14:23 (CEST)

Oké, köszi. --Petivarga vita 2012. május 18., 11:52 (CEST)

Thermopülai csata[szerkesztés]

Szia! Átrágtam magam rajta, fogalmazgattam benne, ezmegaz. Még ránézek azért, aztán tanúsítom. Más: Ivanhoe cikkét, a Konáraki naptemplomot nem tennéd fel kiemelésre? VÖR helyszín, egyben az észak-indiai hindu templomépítészet kiemelkedő emléke. Én is feltenném, de legalább az átírásokat szeretném tanúsítani. A VÖR-műhellyel is jó lenne beszélni, hogy szerintük megérett-e a dolog a kiemelésre... Ogodej Mal 0.png vitalap 2012. május 17., 18:02 (CEST)

Re:tanú sablon[szerkesztés]

Köszi, hogy szóltál figyelmetlen voltam és dehogy zavartál. Üdv. Andrew69. Blue a v.svg 2012. május 19., 07:53 (CEST)

Visszatérés[szerkesztés]

Kedves Szajci![szerkesztés]

Nem hiszem, hogy emlékszel rám, de amikor regisztráltam és elkezdtem a szócikkek szerkesztését, Te segitettél nekem eligazodni, amit nagyon köszönök. A tanulmányaim miatt viszont szüneteltetnem kellett hosszú időre a szerkesztést. De most visszatérvén felmerült bennem egy kérdés: bármelyik felhasználó szerkesztői lapjáról (alap) felhasználhatok bármit anékül, hogy erről tájékoztatnám az adott szerkesztőt? Illetve remélem, hogy a jövőben is számithatok a segitségedre ha újra kezdem a szerkesztést, mert bár mostmár több tudás áll rendelkezésemre, sajnos kiestem a wikiskedésből (remélem ezt a bejegyzést is helyesen csináltam meg :-)) Üdv – Stamina vita 2012. május 20., 21:52 (CEST)

Űrtávcső[szerkesztés]

Üdv! Válaszoltam a kiemelés lapján. --→ Sasuke88 Hungarian cockade.png vita 2012. május 24., 13:40 (CEST)

Pünkösd[szerkesztés]

Kellemes pünkösdi ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2012. május 26., 10:29 (CEST)

Köszönöm! DenesFeri vita 2012. május 27., 10:40 (CEST)

Nikola Tesla[szerkesztés]

Azt olvasom, hogy Magyarországon született. Ez így pontatlan. Sajnos horvátul nem tudok, de a Sabor szócikket olvasva azt kell mondanom, hogy Horvátország abban az időben Magyarországtól független volt, egészen az 1868-as horvát–magyar kiegyezésig, a Habsburg Birodalom részeként. Csak Horvátország akkori (1848–1868) nevét nem tudom. Üdv,MZ/X vita 2012. május 26., 15:07 (CEST)

Bánhorváti[szerkesztés]

Szia! A szócikket folyamatosan bővítem, hamarosan pótolom a forrást :) Fzsolt90 vita 2012. május 26., 17:43 (CEST)

Kiemeltek[szerkesztés]

Ok. Akkor az AFC Ajaxra légyszíves te is szavazz!Carlos71 vita 2012. május 26., 19:31 (CEST)

Elysia chlorotica[szerkesztés]

Szia! Erre tettem egy szubcsonk sablont, mert így elég kevés. Az interwikiket betettem, az enwikiben viszonylag komoly terjedelemben írnak róla. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2012. május 27., 04:33 (CEST)

Műhely?[szerkesztés]

Szia! Ha már ennyi kiemelt cikket írsz az ókorból, nem akarod felvésni magad az ókorműhely érdemes művészei közé? – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. május 30., 08:18 (CEST)

Ha megnézed a táblázatot, több olyat is találsz, akiknek nem ez a fő területük, de azért mozognak a témában. De ha nem gondolod, természetesen nem pumpollak vele, csak eszembe jutott. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. május 30., 08:23 (CEST)

Abraham Lincoln[szerkesztés]

Kedves Szajci! Én csak szokás szerint javítottam, azon a részen Sierrahun járt. Megnézheted a szerkesztéseimet. Üdv. --Sepultura vita 2012. május 31., 18:13 (CEST)

Jah, én. Majd forrásolom, csak még magam előtt sem világos, hogy mit és hogyan akarok. Részben az zavar, hogy már most túl sok az idézet és jelentős részében hozzá sem nyúltam a cikkhez. Mintha korábban olvastam volna, hogy egy wikilap tulképpen nem idézethalmozásra való. Nem lehet, valami kultúrált és frappáns módon beilleszteni idézeteket, amik máshova vannak pakolva? Sierrahun aka 92.249-es vita 2012. május 31., 20:39 (CEST)

Csillagászat[szerkesztés]

Szia! Tettem pár megjegyzést még. Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 6., 23:31 (CEST)

Nápolyi László[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a kiemelési folyamat során nyújtott támogatásod! /Cs-mester vita 2012. június 8., 11:41 (CEST)

Ripa Pannonica[szerkesztés]

Köszönöm, megfogadom Kit36a vita 2012. június 8., 19:38 (CEST)

Üres szakaszok[szerkesztés]

Üdv! Miért pakolod tele az országok címereinek szócikkeit üres szakaszokkal? Van vele valami célod vagy csak tökjó elfoglaltság, mert én semmi értelmét nem látom. --→ Sasuke88 Hungarian cockade.png vita 2012. június 10., 19:32 (CEST)

+1!!!! --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 10., 19:35 (CEST)
Sajnos ez egy jó példa az új cikkfelépítés vakon történő követésére. Új szakaszt csak akkor kell nyitni, ha van is értelme neki, mert azzal sehogy sem vagyunk előrébb, hogy ott árválkodik évekig üresen. – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. június 10., 19:40 (CEST)

Igen, méghozzá, hogy forrásolom majd. üdv Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. június 11., 06:54 (CEST)

De akkor miért nem elég akkor betenni, amikor forrásoltad is? Így feleslegesen nő a laptörténete a cikkeknek. – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. június 11., 20:29 (CEST)

így egyszerűbb volt átmásolni. Most a commonsban rendezek pár szócikket, aztán jövök vissza csinálni. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. június 11., 20:32 (CEST)

Commons képek[szerkesztés]

Szia, sajnos már befejeztem, amit akartam a Commonsban: azt készítettem elő, hogy majd egy robot átteszi a magyar wikiről a franciára a kép és a címer mezőt az összes magyar település infobox számára. Mivel sok fájl csak a magyar wikin volt jelen, ezért a Commonsból hiányzókról külön listát állítottam licenc szerint szortírozva és aztán aszerint töltöttem fel (félautomatikusan ahogy tudtam, mert ez sajnos túl bonyolult volt a robotgazdáknak). Tehát nem tudom, mi templom és mi nem templom benne, mert nem templomlistának készült, hanem infoboxkép-listának. Egyébként láttam, hogy javítasz a katégorizálásokon és a licenceken: köszönöm szépen, új szerkesztő vagyok a Commonsban. Üdv: Oliv0 vita 2012. június 12., 16:43 (CEST)

Commonsba sablon[szerkesztés]

Szia! Többször kértelek, hogy nézz utána dolgoknak, mielőtt commonsba másolásra buzdítasz. Az érmék jogvédettek, lásd Szerkesztő:Grin/Commons/Magyar pénzek, az érme tervezőjének engedélye kell hozzá. Mindegyik feltöltött érmefotó licence rossz, légy szves menj végig rajtuk újra és cseréld le a commonsba sablont a problémás kép sablonra (nincs engedély paraméter). Köszi. Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 13., 14:34 (CEST)

Kösz. De ez az érmékre akkor sem vonatkozik: " Coins copyright license should be researched individually". Az érméknél továbbra is a tervező engedélye szükséges. Csak a bankjegyekről vették le a copytrightot. Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 13., 14:49 (CEST)

Milyen képekről van szó és ki töltötte fel őket oda? banknote sablont minek teszel érmére? :) De most komolyan. Elolvastad a tartalmát? Benne van, hogy csak bankjegyre lehet tenni, érmére nem... Légyszi állítsd vissza a licenceket és írj nekem egy listát róluk. Konzultálok Grinnel az ügyben. Lágyszi a jövőben legyél óvatosabb a commonsos cuccokkal, ha azok nem saját készítésű tájképek és portrék. Nem egyszerűek ezek a jogszabályok. Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 13., 14:56 (CEST)

Hát nem google fordítóval kell értelmezni, az biztos. Mindenesetre ott van alatta Grin megjegyzése, hogy érmékre nem használható, és bankjegynél is csak 1983 utániakra. Mindesetre amíg Grin nem válaszol, addig is szedd le a banknote licencet róluk, mert az tutira nem jó rá, a huwikiks képekről pedig vedd le a commonsba sablont, mielőtt valaki buzgónak eszébe jut átvinni őket. :) Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 13., 15:05 (CEST)

Csak állítsd vissza a régit, és csinálj róluk nekem egy listát. Ha Grin válaszolt vagy lecserélem a licencet (amennyiben közkincsek), vagy törlésre rakom őket. Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 13., 15:08 (CEST)

szia, megcsinálod nekem a listát? Grin válaszolt, commonsba biztosan nem jók, mert szabad licencet nem fog adni rá senki. Ide a huwikire talán lehet engedélyt kérni a pénzverdétől vagy a tervezőtől, attól függően, hogy mennhyre régi érme. Ha az újabbak, akkor a tervező, ha régebbi, a pénzverde adhat engedélyt. De egyik sem közkincs licencű. Csak a bankjegyek azok Teemeah TOP eye.jpg big bang is ALIVE 2012. június 15., 11:47 (CEST)

Slovenská felmenők...[szerkesztés]

Nie, žiaľ! Ormándy vagyok, az Ormánságból vannak felmenőim, szerb-szerű felmenők. De látom te bosnyák vagy, az is szláv nyelvcsalád. 8 éve tanulok szlovákot, a 0-ról kezdve, de teljesen a nulláról! Elég jó nyelvérzékem van hozzá, a szerb felmenőim miatt. De megyek is, lebo mám veľa práce. Redaktorovať!:) Ez voltam, én voltam: The Sixth Ypsylon PhoenicianW-01.png Čo je problem? 2012. június 13., 20:36 (CEST)

Azért írtam, hogy szerb-szerű. Nem nagyon kutattam a családfámban, nem tudom, hogy ki?mit?hol?mitcsinál?, Jugoszlávia felbomlása, összekuszálta a családfámat, mert így néhány felmenőm szerb lett, néhány horvát, néhány bolgár. Meg persze előtte még bele kell venni Trianont is (NEM, NEM SOHA!). A családfám (mint mindenkinek) hatszázezer felé ágazik szét, talán egyszer elkezdem kutatni. Ez voltam, én voltam: The Sixth Ypsylon PhoenicianW-01.png Čo je problem? 2012. június 14., 13:53 (CEST)

Ja azt elfelejtettem leírni. Én szlovákot magyarra nem fogok fordítani. Mivel én ugyan értem azt ami szlovákul van leírva, de azt én magyarul kimondani nem tudom, szlovákul gondolkozom! És mivel én is (meg a történelem Tanárom is) láttuk, hogy a szlovák Wikipedia mennyire hiányos, én inkább magyar cikkeket fogok később szlovákra fordítani. De nyugodtan segítek a nyelvtanban ;)! Ez voltam, én voltam: The Sixth Ypsylon PhoenicianW-01.png Čo je problem? 2012. június 14., 14:26 (CEST)

A Prowler kiemelése[szerkesztés]

Üdv! Azon gondolkodtam a minap, az EA–6B Prowlert lehet ki lehetne emeltetni. Mi kellene hozzá? Gondolom a hivatkozásokat cite-zni kellene, angol dolgokat lefordítani stb. Átolvasod, hogy mi hiányos még benne? Kiegészíthetem. A Gyártásban elrejtve összeszedtem vagy 120 gépet, nem volt két perc, egyelőre maradjon benne így. Nagyon nem örülnék, ha elveszne (igaz, a laptöriből bármikor előkukázható). --Gyantusz vita 2012. június 14., 19:42 (CEST)

Van egy-kettő, amihez nem kell már sok „kakaó”. De a fokozatosság elve még mindig szempont. ; ) --Gyantusz vita 2012. június 14., 19:54 (CEST)
A MiG–21 és ez. Igaz, előbbihez hozzá se szagoltam érdemben vagy egy éve. De anyag az gyűlt hozzá. Utána jönnek szépen sorban a többiek... ; ) --Gyantusz vita 2012. június 14., 20:06 (CEST)

érmék[szerkesztés]

Szia! Elolvastad, amit írtam? :) Az érmék jogvédettek, engedélykötelesek. Se ide, se commonsra nem lehet őket tölteni. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. június 16., 10:11 (CEST)

Szerkesztői lap[szerkesztés]

Á, köszönöm, sokkal jobb :D

BélaBéla vita 2012. június 16., 14:30 (CEST)

Köszönöm[szerkesztés]

A gyors ellenőrzést. Köszönetel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. június 17., 15:37 (CEST)

Korfu[szerkesztés]

Igen, a bevezetőt kivéve szó szerint megegyezik a könyven található szöveggel. BélaBéla vita 2012. június 17., 18:14 (CEST)

Dareiosz[szerkesztés]

Nem tudok róla, de mindjárt megnézem. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. június 18., 19:40 (CEST)

Inkább nem bántom. A linkek jók, ott a görög környezetben nem is olyan feltűnő. Majd egyszer talán, ha már megszokottabb lesz. De persze bármikor át lehet írni. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. június 18., 20:40 (CEST)

Nem tudtam eldönteni, hogy szabad szöveg-e vagy sem. Feltettem a jogiKF-re. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. június 19., 16:50 (CEST)

Átírhatod nyugodtan. Miután leírtam a KF-en, hogy kénytelen leszek átírni, akkor jöttem rá, hogy épp dolgozol vele. Jó munkát! – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. június 20., 09:17 (CEST)

Kifejezetten róluk szóló irodalmam nem nagyon van, csak néhány általános perzsa történelem, illetve a korral foglalkozó egyebek. Holnap délután átnézem őket. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. június 25., 21:56 (CEST)

Nem felejtettem el, csak még nem jutottam el odáig, most szembesültem vele, hogy Urartu milyen gyengén feldolgozott téma, és mindjárt bele is vetettem magam. Viszont szombattól egy hétig nem leszek, de utána mindenképp átnézem a kérdést. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. június 28., 22:00 (CEST)

Köszi, nagyjából. Egyébként figyelemmel kísértem a dolgokat, csak a könyveimet otthon kellett hagynom, ezért nem tudtam ilyesmit csinálni (illetve ráadásul adatkorlátos mobilnetem volt). Megnézem mindkettőjüket, de lehet, hogy csak lassacskán. A laptopom sajnos tönkrement, a PC-nél pedig elég kényelmetlen wikizni. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. július 7., 20:52 (CEST)

Limassol[szerkesztés]

Szia!

Részleteznéd, hogy milyen hivatkozást tartasz még szükségesnek a Limassol cikkhez? Sajnos ezzel a sablonnal önmagában nem tudok mit kezdeni, ha a vitalapon nem jelzed, hogy mit hiányolsz. Főleg úgy, hogy a cikk végén több online és nyomtatott hivatkozás fel van sorolva. Piraeus vita 2012. június 19., 14:20 (CEST)

Igen, ez a fura forma azért van mert elég régen írtam a cikket. (Ez volt az első cikkem.) Jól van, igyekszem majd eljutni odáig. Üdv: Piraeus vita 2012. június 19., 14:31 (CEST)

Üres szakaszok ismét[szerkesztés]

Szia! Újfent megkérnélek, ne rakd tele üres szakaszokkal a szócikkeket, mert csak akkor csinálunk valaminek külön szakaszt ha van értelme. Ha valaki hoz forrásokat, akkor majd megcsinálja a szükséges szakaszt hozzá. Továbbá ne rakj olyan cikkekre nincs forrás sablont, amiknek van forrásuk csak nem megfelelő szakaszcím alatt (pl. irodalom vagy külső hivatkozások), mert teljesen egyértelmű, hogy nem poénból rakta oda a cikk készítője annak idején (régen én is pl. irodalom szakasz alá raktam a forrásul használt könyveket). Előre is köszönöm! – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. június 21., 12:44 (CEST)

kiemelés[szerkesztés]

Kedves Szajci! Valamiért lusta, vagy tehetségtelen vagyok a fogalmazáshoz, esetleg mindkettő, – így tőlem ilyen szócikk egyelőre nem várható. Amennyiben más(ok)tól látok ilyet javítás közben, "híradással leszek" (Tanítványok (film)).--Sepultura vita 2012. június 21., 19:22 (CEST)

V. Alfonz[szerkesztés]

A segítséget előre is köszönöm. Szó szerint nem veszek át máshonnan anyagot, a források adatait a saját szavaimmal dolgozom fel, lásd például a családfa szerkesztéseimet...István

Köszönöm a mai üzenetet is! EI

Sajnos, csak most jutottam újra a "géphez". Holnap meló, ezért nem tudtam még az V. Alfonzhoz "nyúlni", meg a "jó" módszerrel választ írni! EI

Csorba[szerkesztés]

Szia! Nézz rá ennek a cikknek a lábjegyzetére, kérlek: Bolgár konyha. Hogy nem írtam-e hülyeséget..? OsvátA Palackposta 2012. június 24., 15:17 (CEST)

vá: kiemelés[szerkesztés]

Szia! Nem, sajnos most nincsen. :-( De a nyáron igyekezni fogok! – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2012. június 26., 09:49 (CEST)

Csonk cikkek Oroszországról[szerkesztés]

Szia Szajci! Köszönöm a tanácsot, de nem értek vele teljesen egyet. Én már többször megfigyeltem, hogy ha megnyitok egy csonk cikket, akkor azt idővel valaki kiegészíti, kibővíti, magyarán lassan fejlődni fog. Persze, nem mindegyik, ez tény. De ha nincs megnyitva egy cikk, akkor az nem is fejlődhet, mert nagyon kevesen nyitnak új cikket ebben a témakörben. Ez az én véleményem. Én nagyon sokat kutattam a népszámlálási adatok után, s ezeket szeretném közzétenni, de nem vagyok történész, így a történelemről nem írhatok. A Wikipedia azért szabad, mert mindenki azt írja hozzá a szócikkhez, amihez ért. Vagy nem? Zolka :-)

Szajci! Ha netán készítenél egy listát azokról az Oroszországgal kapcsolatos szócikkekről, amelykben ki kéne javítani, vagy frissíteni kéne az elavult népszámlálási adatokat, akkor szívesen hozzáfognék. :-)

Jó, köszönöm az infókat.– Zolka23 vita 2012. június 30., 11:28 (CEST)

Műhelytag?[szerkesztés]

Szia! Tévedsz, nem vagyok tagja az Oroszország-műhelynek. Egyébként azt hiszem, nem is működik. Zolká-nak válaszoltam, veled egyetértve. Nagyon rossznak tartanám több száz szócikk létrehozását, amelyekben csak a lélekszám szerepel. Én ezeket nem is csonknak, hanem szubcsonknak tartom, de a lényeg ugyanaz. --Vadaro vita 2012. június 30., 22:58 (CEST)

Bogáncs (növény)[szerkesztés]

Igazándiból a Bogáncs (növény) lapja és a Carduus tulajdonképpen duplikáció, de szerintem érdemesebb megtartani a Bogáncs lapot csak egyértelműsítő lapnak és a Carduus- mint a bogáncsfélék nemzetségének neve lenne a bogáncsnak, mint növénynek a kiinduló lapja- amire az egyért. bogáncs c. lapról lehetne (többek közt) eljutni. Ugyanis Fekete István Bogáncs című kisregénye is a Bogáncs címszó alá tartozik. De előfordulhatnak esetleg a későbbiek során olyanok is, hogy például egy költő Bogáncs címmel írt verset és azt is érdemes az egyértelműsítőbe betenni.Extacskó vita 2012. július 1., 09:09 (CEST)

A Bogáncs (egyértelműsítő lap) már létezik. itt már csak az a kérdés, hogy melyik lapot akarjuk megtartani. A többség valószínűleg gyanítható, de egyáltalában nem bizonytalan módon a bogáncsot, mint növényt ismeri és nem pedig a Carduus-t mint latin megnevezést. Szóval egyszerűbb és felhsználóbarátabb, ha a bogáncs marad és a Carduus kerül törlésre. Extacskó vita 2012. július 1., 10:14 (CEST)

Már csak az a kérdés, hogy melyik maradjon? Azután meg tudom csinálni az átirányítást.Extacskó vita 2012. július 1., 10:17 (CEST)

A Carduus szócikkből átmentettem minden adatot és törlésre jelöltem, mivel már van bogáncs egyért lap.Extacskó vita 2012. július 1., 13:17 (CEST)

Források[szerkesztés]

Szia,

beleírtam, ahogy kérted. Gondolom, Marosi Kati olimpiás szereplésére gondoltál, hogy forrásolni kellene. Szerintem ez még belefér külön forrásjelölés nélkül, mivel a források között megtalálható a WTA-profilja (igaz, hibás a link, de mindjárt javítom), s abban megtalálható minden egyes szereplése, évekre és helyszínekre lebontva. Ugyanez érvényes a különböző táblázatokra. --Regasterios vita 2012. július 3., 16:31 (CEST)

Pillanatig sem kell amiatt aggódni, hogy egy állításhoz nem találok forrást egy teniszes szócikkben, akár évekkel később is. :-) A verseny közben amúgy én csak a legszükségesebb esetben fogok hozzányúlni az olyan szócikkekhez, amelyeket belevontak a versenybe, de ha vége van, természetesen javítani fogom az esetleges hiányosságokat. Az meg természetes, hogy minden idevágó szerkesztést figyelemmel követek, így Bepiét is. --Regasterios vita 2012. július 3., 20:12 (CEST)

Egy kiemelt szócikk alapjainak kezdetleges elkészítése[szerkesztés]

Szia! Csak szeretném jelezni, hogy az Ultraseptylről készítettem egy erősen kezdetleges szócikkalapot (idő kevés volt rá este). Ha valakinek ez már egy kiindulási pontot jelent a szócikk rendezettebb elkészítéséhez, lelke rajta, én úgy is egész nap nem tudok vele foglalkozni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ultraseptyl.

Ezt amiatt jelzem, mert a kiemelten "fontos · magyar · kért" figyelőlistán van rajta az Ultraseptyl hetek óta.Apród vita 2012. július 4., 01:38 (CEST)

Hongkong[szerkesztés]

Szia! Te értesz horvátul? hr:Hong Kong, meg tudnád nekem nézni, hogy van-e benne olyan szakasz, ami a magyar szócikkben nincsen? Bár ororsz tudásom alapján úgy nézem, hogy nincs. Köszi! Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. július 5., 10:56 (CEST)

Re: Rövidítések[szerkesztés]

Az ÉSZ az Év szócikke versenyé, a WLM pedig a Wiki Loves Monuments képverseny. Hát ez jó kérdés... nem tudom, lenne-e elég ember, aki kiemeltet akarna írni. Lehet, hogy ezt köv. év elejére kéne betenni, akkor ha lesz közben más verseny, azalatt ez is párhuzamosan futhatna akár fél évig valóban. - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. július 6., 14:34 (CEST)

Fölvetettem az elnökség felé az ötletedet, de maradjunk a jövő évnél. Ősszel lesz még egy szépirodalmi cikkíró verseny, meg a másik kettő, ezek mellett már nem biztos, hogy kiemelt írásba fogna valaki. De akár jan. 1- jún. 30-i időszakra lehetséges.... ősszel lesz a jövő évi ütemezés megbeszélése, akkor fel fogom vetni az elnökségnek. - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. július 6., 14:39 (CEST)

A szervezésbe azért beszállhatsz majd - ha nem akarsz versenyzőként részt venni :-) -, de várjuk meg vele az ütemterv megbeszélését. - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. július 6., 14:42 (CEST)

Kiemelt cikk[szerkesztés]

Nincs olyan cikkem, amit kiemelésre lehetne vinni. Miért kérdezed? -Tündi vita 2012. július 7., 20:12 (CEST)

Rózsa Sándor szócikkhez[szerkesztés]

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mivel a Rózsa Sándorról szóló rész lexikoncikknek készül, nem hat furcsán, hogy olyan kifejezés is szerepel benne, hogy "alföldi fenegyerek" ("Ha hihetünk a szájhagyománynak, az alföldi fenegyereken nem fogott a golyó sem, mert burokban jött világra.")

A másik mondat, amit túlcifrázottnak éreztem, ez: "A korabeli jólértesültek szerint csakis a pökhendi gazdagoktól vett el, másokkal igen bőkezűen bánt: elismerését szívesen fejezte ki jutalmazással." Ebből a "pökhendi" és "igen" szó szúrt szemet. Belejavítani azért nem javítottam bele, mert lektorálásra vár a szócikk és nem tudom mennyire illik belejavítani lektorálásra váró szócikknél.Apród vita 2012. július 9., 01:40 (CEST)

Köszönöm[szerkesztés]

A tegnapi segítséget. Nélküle nemigen boldogultam volna. Ezért sem vagyok nagy piros link hívő, mert olyan gyakoriak az átnevezések - amelyek egyéként jogosak, hogy sokszor már néhány hónapos cikk is átírásra szorul, tele kerül bezöldült linkekkel. (Ez nem alapvető gond, mert azok majdnem úgy funkcionálnak, mint a kékek, és könnyen javíthatóak.) Persze azon a cikken végzett módosíásaim még eléggé a kezdő időszakomból származtak, azért is ráfért a frissítés. Ezért is fogtam hozzá, de aztán sokkal tovább tartott, mint gondoltam. (Ez saját helytelen - sokak által kifogásolt - linkeléseimet persze nem menti. Azért ahogy a szerkesztők listáját átnéztem, én maradtam az egyetlen Nemecsek. Sok cikk sok melléfogással is jár, talán nem kellett volna a kollégáknak minden leminősítési lehetőségre ráugrani.) Ismételten köszönöm jóindulatú és türelmes segítségedet. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. július 9., 06:11 (CEST)

Ettől is el vagyok tiltva augusztusig (amit máig nem értek, hogy mi volt az oka)[szerkesztés]

Pedig ezzel együtt volna három kiemelésre érdemes cikkem. Azzal sem vagyok tisztában, hogy ezt megteheti-e ebben a szituációban más kolléga is, hiszen a kiemelési szavazásokban sem vehetek részt. Azt hiszem a további félreértések elkerülésére jobb kivárni a szeptembert. Minden esetre nagyon jól esett, hogy ezt a kérdést felvetetted, mert úgy értelmezem, hogy kiemelésre alkalmasnak találod. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. július 9., 07:10 (CEST)

Kiemelés[szerkesztés]

Szia! Mivel aktívan foglalkozol a kiemelési eljárással, tudnod kellene, hogy Lji1942 jelenleg el van tiltva a kiemelésre jelöléstől. Üdv. Tambo vita 2012. július 9., 07:22 (CEST)

Trükkös halál 2.[szerkesztés]

Nem tudom mi értelme van ennek, attól még ugyanazt jelenti. Nem is ígérem, hogy nem fogom többet ezt használni. Nálam a filmek esetében az IMDb adatlap az elsődleges forrás, ennél autentikusabbat nehezen lehetne találni, az pedig mindig ott van, úgyhogy azt hiszem nincs mit pótoljak. --Vander vita 2012. július 9., 09:39 (CEST)

Azért ha már javítgatásra adtad a fejed, szeretném, hogy ha nem csak törölgetnél, hanem pótolnál is, mert ez a változás független tőlem. Kösz. --Vander vita 2012. július 9., 09:57 (CEST)

Persze, hogy átjavítottam, mert így Forrás nélküli szócikk lett belőle! Ezt elkerülendő jeleztem, hogy szeretném ha nem csak törölnél, hanem pótolnál is, hogy ne legyen tele a Wikipédia forrásokkal rendelkező, csak épp nem a „Források” fejezet alatt szereplő forrásokkal rendelkező szócikkekkel, amik így Forrás nélküliekké válhatnak – jogtalanul. Csak azért, mert nem passzolt az aktuális divat szerinti fejezetcím! --Vander vita 2012. július 9., 10:23 (CEST)

Először is nem ordibáltam, másrészt se te, se más nem szólt egy árva szót sem erről, hanem hagytátok így, r-go eddig jó volt így is. Ha most meg akarjátok vagy akarják változtatni, ám legyen, de azt kikérem magamnak, hogy emiatt, egy másik fejezetcím miatt „Forrás nélküli lapnak” állítsatok be valamit, aminek pedig van és volt is forrása, legfeljebb nem Források, hanem Külső hivatkozások alatt, amit elegánsan nem akartatok vagy akartál észrevenni! Ennyi lenne a lényeg. --Vander vita 2012. július 9., 10:33 (CEST)

Vita:Kéri Edit[szerkesztés]

Szia! Írtam néhány észrevételt a vitalapon. Üdv.! – Kispados vita 2012. július 10., 11:44 (CEST)

Archiválás[szerkesztés]

Szia! Köszönöm, hogy segítesz. Most nézem azt amit belinkeltél. Vagyis oda is tegyem be az archive paramétereket, amelyik hiv még él? --áкos9702 posta 2012. július 11., 11:16 (CEST)

Már kaptam választ mástól a Kocsmafalon. Azért köszi, most már értem! :-) – áкos9702 posta 2012. július 11., 11:23 (CEST)

Ennek a archive.org-nak a működése nekem nem tiszta. Minden egyes esetben egyszerűen beteszi a link elé azt, hogy http://liveweb.archive.org/. Még kis is írja, hogy „Wayback Machine doesn't have that page archived.” Miért nem generál egy egyedi url-lel rendelkező címet az oldal, ahogy a Google-nál, vagy a webcitationnál? --Regasterios vita 2012. július 15., 17:24 (CEST)

Nekem az a gyanúm, hogy ez így nem fog működni, ha majd az eredeti linkek kihalnak, én inkább ki is cseréltem a linkeket guglisra. – Regasterios vita 2012. július 15., 20:17 (CEST)

Sziasztok! A guglisok működnek? --áкos9702 posta 2012. július 16., 11:39 (CEST)

Re: Celine Dion[szerkesztés]

Szia! Igen, egyszer majd... még sok apró munka van vele, és arra nincs időm, majd ősszel talán. - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. július 17., 09:09 (CEST)

Re:Leopárdgekkó[szerkesztés]

Szia! Köszi a figyelmeztetést, levettem a sablont.--Hirvenkürpa Füzy-címer.jpg Mögbeszélés 2012. július 18., 09:31 (CEST)

Sablon:Komárom-Esztergom megye helységei/doc[szerkesztés]

Sajnálattal értesítelek, hogy az általad készített sablon hamarosan törlésre kerülhet (ez nem jelenti azt, hogy törlésre lett jelölve) a következő okok miatt:

 • nincs sablon-felhasználás - azaz a sablonra nem hivatkozik egyik lap sem -, nincs igény a fenntartására
 • leváltott sablon - ezt a sablon már leváltotta az navbox sablondokumentációja (Sablon:Sablondokumentáció/navbox)

Ha bármilyen ellenvetésed van, jelezd a vitalapomon! Ez voltam, én voltam: The Sixth Ypsylon PhoenicianW-01.png Čo je problem? 2012. július 18., 17:58 (CEST)

Sajnálattal értesítelek, hogy az általad készített sablon, azonnali törlésre lett jelölve, a következő okok miatt:

 • nincs sablon-felhasználás - azaz a sablonra nem hivatkozik egyik lap sem -, nincs igény a fenntartására
 • leváltott sablon - ezt a sablon már leváltotta az navbox sablondokumentációja (Sablon:Sablondokumentáció/navbox)

Ha bármilyen ellenvetésed van, vedd le az {{azonnali}}(?) sablont és illezd a helyébe az {{azonnali-várj}}(?) sablont egy rövid indoklással együtt, amit a vitalapon részletezz!
Ez voltam, én voltam: The Sixth Ypsylon PhoenicianW-01.png Čo je problem? 2012. július 19., 13:09 (CEST)

Cartoon Network Development Studio Europe[szerkesztés]

Szia! Leveszem. --áкos9702 posta 2012. július 19., 11:50 (CEST)

Fordítások[szerkesztés]

Szervusz,

A JAX-P-n és a Java Platform, Standard Edtion-on még dolgozom (nincs még kész a fordítás) ezekről ne szedd le a sablont.

A core i5-öt csak észrevettem, hogy aki csinálta nem fejezte be, és azért tettem rá a sablont, azt elvileg neki kéne befejeznie.

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. július 19., 12:51 (CEST)

Bolygóátvonulás[szerkesztés]

Igen, persze, már csonkká is tettem. Sajnos mostanában nem jutott időm a rendes munkára, pedig lenni mit csinálnom, és így erről elfelejtkeztem, elnézést kérek. Üdv. - Orion 8 vita 2012. július 19., 16:12 (CEST)

Szócikkek[szerkesztés]

Igen, megnézem, bár nem vagyok nagyon otthonos a témában, de mondatszerkezetileg átolvasom őket. Ogodej Mal 0.png vitalap 2012. július 19., 18:45 (CEST)

Cobham[szerkesztés]

Azt hittem, már rég levettem. Valahogy sose jutok el odáig, hogy lefordítsam azt a hosszú angol cikket, más forrásom meg nincs hozzá. Úgyhogy abbahagytam. – LADis LA ék.jpgpankuš 2012. július 19., 21:10 (CEST)

Magyar Derby (galopp)[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a figyelmeztetést. Jól elméláztam. A sablont levettem. Üdv.! – Kispados vita 2012. július 19., 22:06 (CEST)

Várady Júlia[szerkesztés]

Kedves Szajci!

A Várady Júlia (operaénekes) címszóról levehet a munkatáblát, mert a) most más nem jut eszembe róla; b) nem félek, hogy belenyúlnak.

Nagy üdv --Sir Morosus vita 2012. július 20., 14:10 (CEST)

Bunyevácok[szerkesztés]

Szia! Rápillantanál erre, hogy helytállóak-e a változtatások? Ogodej Mal 0.png vitalap 2012. július 21., 20:40 (CEST)


Köszönöm! Ogodej Mal 0.png vitalap 2012. július 21., 21:42 (CEST)

Üzenet[szerkesztés]

Üzeneted van a Wikiszótárban... - Üdv. » KeFe « Társalgó 2012. július 22., 04:57 (CEST)

Kiemelés[szerkesztés]

Szia! Úgy gondolom, hogy az iskolások csillag nélkül is megtalálják Hugót, mert tananyag. További jó szerkesztést! --Tulipanos vita 2012. július 24., 12:00 (CEST)

Komló[szerkesztés]

Ezt visszavontam. Nem értem, mit jelent a betoldásod, a külső hivatkozás pedig nem nyílik meg. --Peyerk vita 2012. július 24., 20:51 (CEST)

Köszönöm a választ. Szerintem megtettem, amit meg kellett. Ha hibás szerkesztést látok, ezután is törölni fogom, és ha úgy vélem, érdemes, akkor szólok annak, aki elhelyezte. Nem hiszem hogy fordítva helyesebb volna, mármint ott hagyva a maszatot. --Peyerk vita 2012. július 24., 21:02 (CEST)

2011 Sk népszámlálás nemzetiségi eloszlás[szerkesztés]

Szia, amit legutóbb kerestél itt találod. üdv. Taz vita 2012. július 25., 14:46 (CEST)

Albán ortodox egyház[szerkesztés]

Hagytam üzenetet a Kereszténységműhelyben kérésedre válaszoltam. --Konstant vita 2012. július 25., 16:45 (CEST)

Megtaláltam az albán vezető fotóportréját, csakhogy ez a anastasi.jpg név már foglalt a magyar wikin. Így akartam feltenni, de ez jött ki:

Anasztásziosz Jannulátosz fotó portréja

A fotó meg itt van: ka.wikipedia. Ha úgy gondolod ez jó lenne a lapon úgy be kellene tölteni a magyarra más néven. --Konstant vita 2012. július 25., 18:40 (CEST)

Horvát nevek[szerkesztés]

Ne haragudj már, de te tényleg tök komolyan magyar települések cikkeinek tucatjait képzeled el úgy, hogy a legelső sorukban különböző falvak horvát tájszólása szerinti névváltozataikat sorolod fel?!? Kérlek, ezt írd be a történetükbe vagy nyiss külön szakaszt, de ez így nagyon gáz lesz!

--Peyerk vita 2012. július 25., 18:53 (CEST)

Egyrészt nem, nem így "csináltuk", ha sok névváltozat volt, akkor nem zsúfoltuk bele a cikk legeslegelején egy zárójelbe őket. Legalábbis akik figyelnek a részletekre, azok nem.

Másrészt azért sem "csináltuk" így, mert eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy egy falu neve után felsorolja, hogy a szomszédos falvak tájszólásaiban milyen neveken illették valaha is.

Kérlek, gondold újra!

--Peyerk vita 2012. július 25., 18:59 (CEST)

Persze, az jó megoldás. --Peyerk vita 2012. július 25., 19:06 (CEST)


Archbishop Anastasios[szerkesztés]

Hi,

Fájl:Anastas-janullatos.gif
Portrait of Archbishop Anastasios of Albania.

You asked here for a photo of Archbishop Anastasios, is a photo here, but I do not know if this what you were asking.--Liridon vita 2012. július 26., 09:30 (CEST)

re:Érdeklődés[szerkesztés]

Szia!

Természetesen a program még él, lásd Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Költségtérítés, pályázz bátran. Ha bármi kérdésed van, jelezd. Üdv, –Dami vita 2012. július 26., 22:49 (CEST)

Re:Építés alatt[szerkesztés]

Szia Szajci!
Bocsánat a késői válaszért, jó ideig nem voltam gépközelben. A két szócikket megcsináltam olyan szintűre hogy egyenlőre nem kell vele foglalkozni. A sopwith camelt még bővíteni kell, a légierőből pedig kiemelt cikket szeretnék írni. Üdv, -Frommer Coat of arms of Hungary.svg Fórum 2012. július 28., 11:11 (CEST)

Jegyzetek vagy hivatkozások[szerkesztés]

Szia!

Aczél György cikkében szerintem inkább hivatkozásról kellene beszélni és nem jegyzetről. A ref tagek is erre utalnak. A hivatkozás és a jegyzet két különböző kifejezés - szerintem.--Szenti Tamás vita 2012. július 30., 10:35 (CEST)

Batthyány Kázmér Gimnázium[szerkesztés]

Hello! A Batthyány Kázmér Gimnázium szócikkbe beírtad, hogy "A Batthyány Kázmér Gimnázium Szigetszentmiklós középiskolája." Ez mit jelent? Csak azért kérdezem, mert az iskola csak a működése elején tartozott Szigetszentmiklós városához, az 1992-től már a Pest Megyei Önkormányzat volt a fenntartója. Ha a földrajzi elhelyezkedésre szerettél volna utalni, az pedig benne van az infoboxban, ezért nem értem. Köszi! Sücy vita 2012. július 30., 18:41 (CEST)

Cartoon Network Közép-Kelet Európa[szerkesztés]

Szia! A cikk kiemelési eljárásának lapján sok tanácsot adtál a cikk javítása érdekében. Ezeket mind meg is csináltam, viszont Tőled egyetlenegy tanúsítványt sem kapott a szócikk. Van erre valami szabály, hogy aki egy kiemelési lapon változtatást kér, az nem tanúsíthat? – áкos9702 posta 2012. július 31., 10:06 (CEST)

Köszönöm szépen. --áкos9702 posta 2012. július 31., 11:30 (CEST)

Szia! A kiemelésen való részvétel nem szavazás, hanem ellenőrzés. Valahol le van az írva, hogy a részvétel szerkszámhoz van kötve? - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. augusztus 3., 14:31 (CEST)

Tárgytalan, megtaláltam. - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. augusztus 3., 14:33 (CEST)


Kit-től a szócikkszerkezetre[szerkesztés]

Szia ! Köszönöm figyelmességedet, a módosítást - amennyiben még termelek - alkalmazni fogom. Szócikk-felújítások alkalmával szintén. Tájékoztatásod értelmében a szakaszokon belüli felosztások rendje megmarad?

szakasz[szerkesztés]

alszakasz[szerkesztés]

még alszakaszabb[szerkesztés]

További jó nyaralást és sok sikert (Wikin túl is) kívánok Kit36a vita 2012. augusztus 5., 16:57 (CEST)

Vita:Észak-német Szövetség[szerkesztés]

Kedves Szajci! Két éve tetted fel a kérdést, most átnevezném ha egyetértesz, ‑ ezért: Kötőjel (magyar helyesírás)#Kötőjel egyéb esetekben Üdv:– Sepultura vita 2012. augusztus 6., 18:26 (CEST)

Josip Broz Tito[szerkesztés]

Ha van még kedved és időd továbbszerkeszteni, feltennék néhány kérdést. Elég nehéz javítani, de talán volna mit pontosítani. Üdvözlettel:--Sepultura vita 2012. augusztus 16., 17:49 (CEST)

 • „Tito ebben az évben ismerte meg második feleségét, Herta Haast, aki szlovéniai zsidó volt.”

Találtam neki még egy feleséget. http://www.moskvam.ru/read/?id=390#_edn2 13 октября 1936 года в ЗАГСе Октябрьского района Москвы был зарегистрирован брак Фридриха Вальтера и Люции Бауэр[15]. Им оставалось быть вместе только три дня. 16 октяб­ря Тито отправится на очередное задание Коминтерна за границу и больше Люцию никогда не увидит. Johanna König a valódi neve. Nem akarom beleszerkeszteni, nem jelentős rész az életében, de ha már megtaláltam, neked leírom.– Sepultura vita 2012. augusztus 16., 20:50 (CEST)

 • „Novemberben a városban jelentkezett a Vörös Hadseregbe.” 1917-ben még nem volt ilyen nagybetűs Vörös Hadsereg, 1918-tól beszélhetünk róla. Tito ennek elődjébe a Vörös Gárdába jelentkezett. „Tito joined the International Red Guard and spent the winter of 1917–18 guarding the Trans-Siberian railway.” Hivatkozás erre: Vinterhalter, In the Path, p. 67; Auty, Tito, pp. 34–5. Arra nem találtam választ mi volt a nemzetközi, volt-e ilyen Red Guard, vagy annak egyik egysége. http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Guards_(Russia) Sepultura vita 2012. augusztus 17., 09:03 (CEST)
 • „...felmenői Welschtirolból, a mai Trentinóból telepedtek át Kumrovecbe.” Itt az a gond, hogy Welschtirol a német wikipédián át van irányítva Trentinóra, a magyar wikipédián viszont nincs Trentino a Tito szócikkben pedig linkelve van Trentino–Alto Adigére, ami nem azonos Trenntinóval. Utóbbi az előbbi része. Ezen túl Richard West könyvében arról ír, hogy a Broz vagy Ambroz család Dalmáciából a törökök elől menekült Kumrovecbe a XVI. században, nincs kizárva, hogy az 1573-as parasztlázadás után. Ezt csak oroszul tudom itt reprodukálni: Семья Броз, или Амброз, переселилась в Кумровец из Далмации, спасаясь в XVI веке от преследования турок; не исключено, что после крестьянского бунта 1573 года.– Sepultura vita 2012. augusztus 17., 14:34 (CEST)
 • „...majd egy kirgiz faluban húzódott meg,...”Ezen elcsodálkoztam, hogy jutott el Kirgiziába. Aztán rájöttem: Pelagiya helped Tito take refuge forty miles outside Omsk in a Kirghiz village, where he again found employment maintaining the local mill. Ez csak úgy volt kirgiz falu, hogy "nemoroszok" lakták, az akkori gyakorlatban innen már mindegy volt mi volt a nációjuk. A falu neve Bogoljubovka. Itt említik. --Sepultura vita 2012. augusztus 20., 13:46 (CEST)
 • „...és megalapították a Jugoszláv Nemzeti Felszabadító és Partizánosztagot (Narodnooslobodilačkih i partizanskih odreda Jugoslavije - NOPOJ).” Sajnos a délszláv nyelvek nem nagyon érthetőek nekem, de mintha ez az alak ragozott lenne. Nem ez a helyesebb? Narodnooslobodilački partizanski odredi Jugoslavije. Így viszont több osztagot olvasok ki, „és” nélkül. Üdv. – Sepultura vita 2012. augusztus 27., 13:58 (CEST)
 • „Útközben egy román városban találkozott Bulgária képviselőivel, Blagojevvel, Todorovval és Terpesevvel.” Itt Blagojev linkelve van, de keresztnév nincs. Próbáltam beazonosítani, de egyszerűen nem találok ilyen nevű bolgárt akivel találkozhatott volna 1944-ben. Ha létrejött ilyen találkozó, akkor a másik kettőt ellátom keresztnévvel, Blagojevet nem tudom.
 • „Brijuni szigete is az ő magánbirtoka volt.” Brijuni sziget talán nincs. Valószínűleg a Brioni-szigetek Nagy-Brioni szigetén lehetett a villája amit nem találtam meg ott csak a kocsiját. Azt hogy a szigeteknek mi a helyes magyar neve és írásmódja, azt sem tudom. Remélem, nem unalmasak a felvetett kérdések, ha érdektelenek, nem várok választ. --Sepultura vita 2012. szeptember 6., 15:59 (CEST)

Kit36a-tól a Bauhaus-hoz[szerkesztés]

Kérlek, a Bauhaus szócikket ne bántsd. Ha időm engedi, még folytatni akarom a hiányzó részeket. A Helyszíni képek galériáját - másképpen, de visszatettem. Szakemberek számára fontos információkat tartalmaz. Köszönöm figyelmedet.Kit36a vita 2012. augusztus 19., 14:57 (CEST)

Átnevezés - linkek javítása[szerkesztés]

Szia! Átnevezted a Czéh László lapot Czéh László (labdarúgó) névre. Kérlek a hivatkozásokat is javítsd az új névre, hogy jó helyre mutassanak. Köszönöm! További jó szerkesztést kívánok! - Csurla vita 2012. augusztus 21., 11:46 (CEST)

Köszönöm! - Csurla vita 2012. augusztus 21., 13:05 (CEST)

Kiemelés[szerkesztés]

Szia! A megszövegezésben felvetett problémát javítottad már (kisbetű-nagybetű)? - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. augusztus 21., 11:54 (CEST)

Közben láttam Koala vitalapján, hogy igen. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2012. augusztus 21., 11:56 (CEST)

Kit36a-tól Bauhaus szócikkhez[szerkesztés]

Szia !

Ismételten kérem, ne bántsd a szócikket, mert a hiányzó fejezeteket - amint megéretté válnak - folytatom. Jelenleg nincs hozzájuk magyar szakirodalom, a szükségeseket német/angolból fordítom. A szócikk jelentőségét keresettsége jelzi. Pl. lásd:

 • 2011.01. hó > 2026/hó
 • 2012.01. hó > 2001/hó
 • 2012.03. hó > 2047/hó

(egyetemi vizsgaidőszakokban több)

A wikipediából már ilyen csonkán is átvette a Metapedia és a Google. Egyébként a szükséges formai szerkesztéseket majd szintén elvégzem. Kérésem elfogadását előre köszönöm Kit36a vita 2012. augusztus 21., 14:45 (CEST)

Joy Division[szerkesztés]

Hali! Ajánlom figyelmedbe a Joy Division cikket, remek munka. Bár az alkotója nem szerkeszt manapság, ha jelölnéd kiemeltnek (én lusta vagyok cécózni vele), akkor figyelemmel kísérem, és reagálok a kérdésekre. Peligro (vita) 2012. augusztus 21., 21:57 (CEST)

Ok, köszi, felvettem a figyelőmre. Peligro (vita) 2012. augusztus 22., 11:42 (CEST)

Jó cikk ötletelés[szerkesztés]

Hali! Itt indítottam egy allapot neki, lehet bátran szerkeszteni, jussunk közös nevezőre: szerkesztő:Peligro/Jó cikk. Peligro (vita) 2012. augusztus 23., 23:42 (CEST)

linkiw[szerkesztés]

Azért ez nagyon durva, Szajci, tőled nem vártam ezt. Bejegyzésedből látszik, hogy halvány fogalmad nincs a vita tárgyáról, üzbég, meg tatár szócikkeket emlegetsz, de lazán beraksz egy negatív szavazatot, ami komoly tiltást jelent bizonyos szerkesztők számára. Mellesleg láthatnád a vitából, hogy sem objektív szempontból, sem szubjektíve nem babra megy a játék. Ez egy igen komolytalan és káros húzás volt.--Szilas vitalapom 2012. augusztus 26., 13:03 (CEST)

Segítség[szerkesztés]

Kedves Szajci!

Köszönöm az észrevételeket, amiket a Brit uralkodók koronázása. c szócikk kiemelt vitájához írtál. Sajnos még nem vagyok profi a szerkesztésben. Azt látom, hogy a 43. és 58. jegyzet nem jó, de nem tudom, hogy hogyan kell kijavítani. Valamint azt sem tudom, mik azok a zöld linkek. Ezért szívesen venném, ha segítenél vagy legalább elmondanád, hogyan kell ezeket kijavítani. Üdv, Kozika20szójjábe! 2012. augusztus 29., 22:17 (CEST)

Köszönöm! :) Kozika20szójjábe! 2012. augusztus 30., 11:20 (CEST)

Link archiválás[szerkesztés]

Kedves Szajci, olvastam LA-nak szóló tanácsodat a kiemelésre jelölt Urartu szócikk értékelésében a forráslinkek archiválásáról. Ez nekem is nagyon hasznos lenne és megnéztem az általad használt változat lapját. Sajnos azt nem látom, hogy hol kellene magam regisztrálni, hogy azután elkezdhessem feltölteni és használni ezt a programot. Tudnál ebben segíteni? Köszönettel --Elkágyé vita 2012. augusztus 31., 18:28 (CEST)

Köszönöm, megtettem és vissza is jelez, hogy 2008. július 23-án néztem meg utoljára az adott honlapot. Na és akkor most mi van? Légy szíves add meg, hogy a javasolt Óperzsa birodalom szócikk 136 hivatkozása közül melyik az (vagy melyek azok), ahol láthatom, hogy használtad fel. Köszönettel --Elkágyé vita 2012. augusztus 31., 19:10 (CEST)

Próbaképpen a http://www.hungarovet.com/wp-content/uploads/2008/03/sebeszeti-varroanyagok-1.pdf fájl url-jét archiváltam az általad elsőnek megadott archiváló programban (http://www.archive.org/web/web.php). Ez a fájl az orvosbiológiai textilanyagok szócikkben a 3. sz. hivatkozás. Légy szíves illeszd be erre a helyre (a Történet szakaszban) azt a refhely hivatkozást, ami erre az archivált változatra mutat. Ez talán segítene megértenem, hogy hogy kell kezelni ezt a technikát. Egyúttal azt is kérdezem, hogy - miután azt írtad, hogy "Az első linknél nem kell regisztrálni" - a továbbiakban már kelleni fog? Köszönettel --Elkágyé vita 2012. szeptember 1., 08:06 (CEST)

Kedves Szajci, köszönöm a segítségedet, ki fogom próbálni más forráslinkekkel is. Ha gondom lesz, jelentkezni fogok. Üdvözlettel Elkágyé vita 2012. szeptember 1., 08:59 (CEST)

Re:sablon:leford-kiem[szerkesztés]

Szia!

Rendben, akkor innentől a cikktörténet sablont fogom használni.

Amúgy nem értem minek van ez a sablon, ha kerüljük a használatát? Vigyor Mi értelme volt akkor létrehozni? --nyar94 vita 2012. szeptember 1., 08:26 (CEST)

Nem akarom töröltetni, csak érdekelt, hogy miért nem csinálnak vele valamit. Vigyor --nyar94 vita 2012. szeptember 1., 08:42 (CEST)

gepárd[szerkesztés]

Szia Szajci!

Hát van bőven dolgom, de azért ránézek és meglátom, ha tudok javítani rajta. Csak úgy ha az angol szócikk szolgáltat adatokat. Bár nem nagyon szeretek hosszú szócikkeket átdolgozni. Nézz rá a vándorsólyomra, s ha tetszik, akkor szavazz reája. Üdv. DenesFeri vita 2012. szeptember 4., 10:38 (CEST)

Hát elolvastam figyelmesen a gepárd szócikket. Én nagyon is jónak találom; nem tudom hogy valamivel tudom-e bővíteni, esetleg az angolból néhány jegyzetet áthelyezek ide. DenesFeri vita 2012. szeptember 4., 11:29 (CEST)

Na tettem néhány jegyzetet. Nézd meg te is aztán. DenesFeri vita 2012. szeptember 4., 12:06 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vándorsólyom[szerkesztés]

Szia! Mivel azt javasoltad, bele kell venni a cikkbe, másfelől az a vád ért, hogy gúnyolódok, légyszíves nézzed meg a ruwikin a hangfelvételt. Te tudsz oroszul, én már elfelejtettem, de soha nem tudtam igazán. Szerintem a felvételt törölni kellene, mivel nincs kitöltött összegzése, így sem a huwikibe, sem a commonsba nem tölthető át. Üdv. Tambo vita 2012. szeptember 5., 08:23 (CEST)

kiemeltszavazas[szerkesztés]

Szia!Mindenkepp akarok, csak most a munka nem teszi lehetove az alapos elmelyulest, Torinot es/vagy Szardiniat akarom ugy kipofozni, hogy meltoak legyenek, de egyelore meg nem tartok ott.Sajnos. Bocs, az ekezetek hianyaert, de munkaban vagyok, es itt nincs magyar billentyuzet. Koszi a bizalmat mindenesetre! --Helenkeit vita 2012. szeptember 5., 09:37 (CEST)

Anonválasz a kocsmafalon[szerkesztés]

Üdv! Kérlek ehhez hasonlóan ne nyilatkozz az eljövendőben, ha lehet. Az, hogy mit gondolsz az anonról (vagy bárkiről), nem indokolja a hangvételedet. Remélem megérted. Peligro (vita) 2012. szeptember 8., 21:02 (CEST)

Ha tényleg az a gondod, hogy szép szóra nem hallgat, tényleg elhiszed azt is, hogy majd a gorombára hallgatni fog? Egyáltalán, hallgatni fog bármilyen kérésre, hogy hagyja abba? Peligro (vita) 2012. szeptember 8., 23:07 (CEST)

Edit Counter[szerkesztés]

Szia!

Bocs, hogy mindig téged zaklatlak, de tudsz nekem segíteni, hogy hogyan tudok ilyen Edit Countert beilleszteni a szerkesztői allapomra? :D Kozika20szójjábe! 2012. szeptember 9., 01:51 (CEST)