Szerkesztővita:Sudika/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szajci 13 évvel ezelőtt a(z) Málta témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Sudika!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Szajci reci 2008. június 17., 15:06 (CEST)

If You don't speak Hungarian, go here.

Stonehenge

Van azokhoz valamilyen forrás, amiket beírtál a cikkbe?

Pl. A legutóbbi, 2008-as ásatások a hely kultikus-gyógyító szerepét látszanak alátámasztani.

Az ilyen állításhoz külső hivatkozás kell, ahol erről olvasni lehet. Kik, mikor, milyen szervezettől, milyen célból,... végeztek ásatásokat, és miket találtak? A fenti állításodra a cikkben nem térsz vissza, a levegőben lóg az egész.

Majd megkezdődött egy még nagyobb, még jobb Stonehenge építése, az, ahogyan ma is ismerjük. Ez nagyjából 4300 évvel ezelőtt történt, ez volt az építés harmadik, végső fázisa.

Ezt miért törölted ki?

I.e. 1500 táján Stonehenge már elfeledetten állt. Hol olvastad ezt? misibacsi*üzenet 2008. június 10., 20:37 (CEST)

Képeid

Szia! Nagyon szép képeid vannak, szerintem eséllyel indulnál itt: Wikipédia:Javaslatok kiemelt képekre. Próbáld meg! :) Pilgab üzenet 2008. június 17., 16:36 (CEST)

Szily János

Szia! Én is vas megyei vagyok, ha gondolod nézd meg a Szily János új cikket ha még tudnál írni hozzá, vagy javítani tudod. Egyébként a szlovén wikin lassacskán majd lesz százezer szócikk, megpróbálom megpályázni és úgy tervezem, hogy Szily Jánost is betárazom, mert sok szálon kapcsolódik a szlovénekhez. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 25., 14:00 (CEST)

Köszönöm! [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 25., 20:38 (CEST)

kiemeltre jelölt

Szia! van olyan cikked, amit kiemeltre lehetne vinni? Szajci reci 2008. szeptember 26., 15:45 (CEST)

Szia! Chiara Lubich cikk jó. Szeretnéd, hogy megpróbáljuk kiemelni? Ha igen, akkor annyit kell tenni, hogy folyatosan követed az észrevételeket a cikkel kapcsolatban. Szajci reci 2008. szeptember 26., 16:06 (CEST)

Azt megírom majd, ha megcsináltam. Szajci reci 2008. szeptember 26., 16:11 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Chiara Lubich ezt kellene nézned. Ha kérdésed van írj. Szajci reci 2008. szeptember 26., 16:14 (CEST)

Szervusz! Mondanál erről véleményt Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vendvidéki Köztársaság [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 27., 15:24 (CEST)

Szia! Kérlek nézz rá a szavazáson az August Bebel cikkre és szavazz. Köszi előre is. Szajci reci 2010. március 17., 07:24 (CET)

Kérlek nézd meg a cikket. Szajci reci 2010. március 17., 12:07 (CET)

Most már szavazáson van, a német kifejezéseket kérlek akkor bogarászd át. Én a helyesírást már egyszer-kétszer átnéztem, ha találtál még, akkor kérlek szólj. Szajci reci 2010. március 17., 12:33 (CET)

Köszönöm. Szajci reci 2010. március 17., 12:43 (CET)

Köszi a segítséget. Én is még egyszer átolvasom, ahogy néztem te végig értél vele. Szajci reci 2010. március 17., 16:06 (CET)

Egyszer a végére értem. Nézd meg és ha már nem tartod a szükségest, akkor húzd ki kérlek:D Szajci reci 2010. március 17., 18:51 (CET)

nem vagy szőrszálhasogató. Én már sokszor átnéztem, apróbb javításokon túl nem veszem észre a hibákat, és mikor látlak téged akkor jövök rá, hogy tényleg, ezt lehet így is és sokkal jobban hangzik:D Köszönöm, hogy segítesz:D Szajci reci 2010. március 17., 19:05 (CET)

wikiszótár

Szia! Ha van kedved, akkor csatlakozz a wikiszótár közösségéhez: http://hu.wiktionary.org Szajci reci 2008. szeptember 28., 13:35 (CEST)

Lubich

Szia! Igen, erre gondoltam. Egy kis finomítás és kerekítés még ráférne szerintem. A legjobb lesz, ha pár napig nem nyúlsz a cikkhez és majd meglátod utána már tisztábban fogod látni a helyzetet (saját tapasztalból mondom). A cikk tetszik, amit még hozzátennék, hogy hiányzik a bevezetője (Wikipédia:Bevezető). További jó szerkesztést és kitartást. A munkádnak meg lesz az eredménye. Üdv– Istvánka posta 2008. október 2., 19:51 (CEST)

Szia! ha megoldódott valami a szavazásnál, kérlek írd oda, hogy a változás megtörtént. Ezt a sablont a kiemeltszavazás fejlécében megtalálod. Szajci reci 2008. október 10., 19:38 (CEST)

igen írd, oda a szakaszokhoz, amelyekben jött észrevétel, hogy megtörtént a változtatás. Szajci reci 2008. október 11., 13:00 (CEST)

Szia! Más wikiken azt olvasom, hogy Lubich elkezdte egyetemi tanulmányait (filozófia) Velencében, de itt az van, hogy nem vették fel. Tudsz erről valamit? deposi*üzenetek 2008. november 4., 15:35 (CET)

Csak nem figyeltem. Bár mondjuk tényleg lehetne még mit hozzátenni... csak ahogy én látom, kevés a forrás. Olyasmire gondoltam, mint külön alcím alatt a teológiája, filozófiája, nézetei, ilyesmi; meg esetleg ezeknek a kritikája. De ettől függetlenül tanúskodtam, hogy nehogy én legyek a kerékkötő. ;-)
(Most látom, hogy a PPKE-n tanulsz. Én is ott levelezek, csak a hittudon.) deposi*üzenetek 2008. november 5., 14:24 (CET)

Meglepi...

Fogadd ezt a csillagot a vallási témákban kifejtett hiánypótló, értékes tevékenységed elismerésként! Csak így tovább! – Istvánka posta 2008. október 27., 10:34 (CET)

Kiemelés

Szia! Ilyenkor azt tudnám javasolni, hogy végezz egy kis PR-tevékenységet. Keresd meg azokat a szerkesztőket akik érdekeltek még a témában és kérd meg őket, hogy véleményezzék a cikket. Sajna, az új rendszer bevezetése óta elég lagymatag mozgás van a kiemelések körül. Üdv– Istvánka posta 2008. november 4., 08:33 (CET)

Bővítés

Szóvátenni? Nagyon köszönöm, hogy bővíted :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. november 4., 13:16 (CET)

Szia! Megnéztem. Viszont jó volna ha keresnél embereket, akik szavaznának a kiemeltszavazáson a cikkedre, mert hamarosan le kell zárnom és nincs elég szavazat. Ez sűrgös lenne!!! Szajci reci 2008. november 4., 22:27 (CET)

Semmi. Majd én lezárom :) Szajci reci 2008. november 7., 06:40 (CET)

Nincs mit. Arra szeretnélek kérni, hogy látogasd rendszeresen a kiemeltszavazást és szavazz a cikkre, mert sajnos eléggé lagymatag jelenleg a szavazás. Minden kézre szükség van. Szajci reci 2008. november 7., 13:08 (CET)

Hartmann von Aue

Szia, Sudika! Tettem egy {{tataroz}}(?) sablont a Hartmann von Aue cikkre. Ennek pont ugyanaz a jelentése, mint amit a vitalapra írtál, csak feltűnőbb. Ha végeztél a bővítéssel, akkor szedd majd le a cikkről. Üdvözlettel – Hkoala 2008. november 5., 08:19 (CET)

Liszt Ferenc

Szia! Nem kimondottan neked :-), de te adtad az ötletet. Sajna Gothika nincs, így nem igazán van aki javítsa a cikket :-(. Amúgy gratula a Lubich cikkhez!!! Üdv– Istvánka posta 2008. november 7., 18:57 (CET)

törlés

Szervusz szavaznál itt erre, hogy ne töröljék. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 10., 18:07 (CET)

Igen töröld le a sablont és oké. :-) Szajci reci 2008. december 17., 16:39 (CET)

Üdvözlet

Kedves Sudika! Bocs, hogy csak most reagálok a november 4-i üzenetedre. Látom, hogy a Chiara Lubich cikk már elnyerte a kiemelt státuszt. Elolvastam, olvasmányos, korrekt, élvezhető szócikk. Gratulálok a munkádhoz és a fentebbi plecsnihez is. Üdvözlet, --Adapa vita 2008. november 14., 10:46 (CET)

kiemelt

Szervusz! Ha teheted, kérlek szavazz! Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Szentgotthárdi ciszterci apátság

[törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 14., 21:38 (CET)

Liszt

Szia! Átnéznéd még egyszer kérlek szépen a Liszt Ferenc szócikket? Domokdr sokat javított rajta, így megfelel a megszövegezése? Üdv– Istvánka posta 2008. november 24., 07:51 (CET)

Re:Szily

Nekem egy szerkesztő mondta, most nem jut hirtelen eszembe hol, hogy volt egy másik Szily is. De ha tényleg így áll a dolog, akkor tényleg nem kell az egyértelműsítő. Azért tettem abba a kategóriába, mert szorosan kapcsolódik a szlovénokhoz, bár nem volt szlovén ez igaz, de még nincs "Magyarországi szlovének történelme" kategória sajnos, mert egyelőre nem tértem rá arra a témakörre. Szilynek nagyon sokat köszönhetnek a szlovének, hogy az anyanyelvi oktatás a Tótságban olyan nagy lendületet kapott és minél több nemzetiségi népi tanító kerülhetett ki. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 5., 16:44 (CET)

A szentgotthárdi apátság már szavazólistára került, nem néznéd meg. Lesz ugyan benne egy-két apró javítás, de csak jövő héten, mert sok dolgom lesz az egyetemen. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 5., 16:49 (CET)

Rendben köszönöm! [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 5., 16:51 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 10:07 (CET))

aláírás

Nos, a beállításaim pontba kattintva az aláírásnál beillesztheted a képet pl. Kép:Vendvidéki zászló.PNG|20px ([[]]-ben) a név mellé Szerkesztő:Doncsecz|Doncsecz. Be kell rakni a pipajelet Aláírás automatikus hivatkozás nélkül részbe. Most nem tudom sikerülhet-e, hogy jól nézzen ki, mert sokak szerkesztőnek olykor az idegeire ment, hogy mégis balul sült. Mindenesetre talán az lehetett mégis a baj, hogy a pipajelet nem tették ki. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 6., 14:35 (CET)

re: Ehnaton

Én is köszönöm, hogy foglalkozol vele; ez a cikk talán a legkedvesebb nekem mind közül itt, és egyszer kiemeltre akarom vinni, csak még mindig nem érzem tökéletesnek. :) Ma is érkezett egy könyv postán, amiből még fogok kiegészítéseket írni bele. Az egész Amarna-témakört ki akarom dolgozni minél alaposabban. Ha érdekel, nézegesd át a többi ilyen cikket is, van jópár. ~ Alensha  hö? 2008. december 17., 16:42 (CET)

Az van meg, amelyiket forrásnak is beírtam, Az ókori Egyiptom története és kultúrája. Már jó tíz éve vettem, akkor adták ki ezt az új kiadást. Nem tudom, most mennyire hiánycikk. ~ Alensha  hö? 2008. december 17., 16:45 (CET)

Re:Átnevezés

Szia!

Szerintem ez tipikusan nem a lapátnevezés esete. Elvégre Széchenyi Istvánt sem nevezed át Szécsényi Istvánra. De Dumbledore sem Dámbldor. Szóval szerintem minden úgy jó, ahogy van.

Egyébként sem értek egyet ezzel a nagy magyarítási hullámmal. Kjókusin, nindzsucu, saolin... haggyámá.– Neruo vita 2008. december 19., 14:59 (CET)

[sóhajt] Az átnevezést nem támogatom, de ez egy szabad enciklopédia. Az nem elég, ha beleírjuk, hogy a magyar kiadásban Eonwe néven fut? (nincs meg a magyar). Mindkét alakváltozatról van átirányítás.

Egyébként nincs kedved középfölde témájú cikkeket írni?– Neruo vita 2008. december 19., 20:26 (CET)

u.i.: Ja ne haragudj, a "haggyámá" nem Rád vonatkozott, csak olyan általános érzés ezekkel kapcsolatban.

Re: Tolkien-cikkek

Szia!

Tolkien munkacsoport jelen. Már vagy másfél éve én foglalkozom folyamatosabban a Középfölde témájú cikkekkel. Néha megjelennek szerkesztők, akik írogatnak - többnyire nem jót, mert pl. a filmből szedik az ismereteiket. Továbbá néha kedvet kap Gubbubu is az íráshoz, ő jókat ír. Sajnos engem az olyan témák érdekelnek, amelyek a széles közönség számára érdektelenek (ld. userlapomat: Valarin nyelv, Drúadánok. Celeborn sem érdekes ezen a szinten, ahogy én megírtam). A közérdeklődésre számot tartó szócikkeim általában egy rossz, pár soros szócikk-kezdemény teljes átírásai (és enyészettől megmentései). De ehhez egyre kevesebb erőt érzek magamban, meg időm is egyre kevesebb... – Neruo vita 2008. december 20., 11:26 (CET)

karácsony

Ja sanjam jedan bijel Božić
Da opet dođe u moj grad
Da su zvijezde gore i
Tiho da se stvore
Svi ljudi koje volim ja
Želim ti sretan i blagoslovljen Božić


Egy fehér karácsonyról álmodom
hogy újra a városomba jöjjön
hogy a csillagok égjenek és
a csend uralja
az embereket, akiket szeretek
Kívánok boldog és áldott karácsonyt.
Szajci reci 2008. december 23., 14:10 (CET)

Karácsony

Köszi és viszont kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket meg sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!Istvánka posta 2008. december 24., 18:35 (CET)

Kelta mitológia

Szia! a tataroz sablont vedd le kérlek a cikkről, ha nem foglalkozol most vele. köszönöm. Szajci reci 2009. május 6., 17:11 (CEST)

Én köszönöm. jó esküvőszervezést :-) Szajci reci 2009. május 7., 10:02 (CEST)

Kedvcsináló

Wikipédia:Magyar wikipédistatalálkozók/Budapest, 2009. 05. 23.Istvánka posta 2009. május 22., 09:23 (CEST)

Jó helyen kopogtattál

Felveszem oda. Szerkesztő:Cassandro/Nobel-díjasok a lista egyébként. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 2., 17:21 (CEST)

Lebontat

Mivel vannak bizonytalanságok a nyelvi felkészültségedben, ezért azt tanácsolom, tartózkodj a kioktató szerk.összefoglalóktól hasonló esetekben. A műveltető ige képzője többalakú, egyes szavakhoz "t"-vel, másokhoz anélkül kapcsolódik. Utóbbira példa az írat és a bontat szó.

Peyerk vita 2009. szeptember 28., 20:44 (CEST)

Re: Ainulindalë

Köszi a dicséretet! A francia szócikket kezdtem el lefordítani, még azt majd befejezem. A csonk-jelölést persze levettem. - Vargamate vita 2009. november 14., 23:26 (CET)

Tolkien-projekt

Szia! Elkezdtem kísérletezgetni egy Tolkien-műhellyel. Ha van kedved légyszíves csatlakozz a projekthez, vagy csak egyszerűen nézz rá a lapra, és mondd meg a véleményed róla. - Vargamate vita 2009. november 17., 18:25 (CET)

Re:Műhely

Szerintem egyáltalán nem baj, ha nem mindog érsz rá szócikkeket írni. Nekem is lassan egy időre kiszámíthatatlan lesz hamarosan az időbeosztásom, merthogy közeledik a vizsgaidőszak... De ettől függetlenül úgy döntöttem, most kezdek neki a műhely tervezésének, mert még egy csomó mindent ki kéne találni a műhellyel kapcsolatban, és szerintem sokáig tart, mire a komoly, szervezett műhelymunka megkezdődhetne, ezért még a lassan megritkuló szabadidő mellett is működik a tervezgetés. Azért lenne jó, ha esetleg csatlakoznál, mert akkor segíthetnél a tervezgetésben. Egyelőre amúgy sem tartom jó ötletnek, hogy műhely nélkül nekiessünk a szócikkek készítésének, mert ha sikerül jó irányelveket kitalálni, ezt a nem-műhelytagok is megtehetik helyettünk :). A fontos egyelőre az irányelvek, szabályok és a szócikkgyártási módszer (hogy milyen logika alapján hozzunk létre szócikkeket) kitalálása, a kért szócikkeket azért írtam oda, hogy aki rámegy a műhelytervre, az is lássa, mit kéne tenni. Így hátha kedvet kapnak olyanok is a szerkesztéshez, akik eddig nem tudták, hol is kezdjék a munkát. Nagyon örülök annak, hogy van kedved hozzájárulni a dologhoz, és azért remélem, előbb-utóbb lesz három tag, akivel elkezdődhet a munka. - Vargamate vita 2009. november 17., 19:41 (CET)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 23:11 (CET)


KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 22., 09:31 (CET)

Málta

Szia! Tavasztól tervezem, hogy beszállok kicsit a Máltával kapcsolatos cikkekbe. Az a kérdésem, hogy milyen forrásokat használsz? Cassandro Ħelyi vita 2010. január 13., 19:51 (CET)

Jó helyen kopogtattál, admin volnék. :-) Szóval a teendő a következő, a törölni kívánt allapokra felpakolod az {{azonnali}}(?) sablont, mögé a törlési indokkal (élesbe kitett allap), illetve a szignóddal, azaz: {{azonnali|indok|~~~~}} Cassandro Ħelyi vita 2010. január 13., 23:53 (CET)

Műhelyhez kevesen leszünk, de összedolgozhatunk. Egy stipistopim már van: Valettát mindenképpen szeretném én kibővíteni, hosszabb ideje gyűjtök anyagot és tavasszal neki is akarok állni. Máltai életrajzokat szívesen írok, azt vállalom. A többit meg majd megbeszéljük. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. január 18., 20:19 (CET)

Címerek: nem tudom, hogy milyen a jogi helyzete a máltai települések címereinek. Nincs valami speciális sablon rajtuk a Commonson? Cassandro Ħelyi vita 2010. január 23., 20:03 (CET)
Jó kérdés, ezen még elgondolkodom, viszont két megjegyzést hadd tegyek: a bevezetőben az egyes szám első személyt tedd át egyes szám harmadik személybe, illetve a forrásolásnál az nem elég, hogy "Málta-térképek", pontosan meg kell határozni, hogy milyen térképről van szó, ki adta ki, mikor stb. Amúgy szép kis lista! Cassandro Ħelyi vita 2010. január 30., 13:28 (CET)

A városokat nyugodtan csináld, így legalább kevesebb dolgom van, de Vallettához (bocsáss meg ezért) ragaszkodom. Valamikor régebben megígértem a világörökség-műhelynek, hogy rendbe hozom, szeretném beváltani az ígéretemet. A többi várost rád hagyom, aztán ha találok valamit, max. kiegészítem. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. január 31., 21:02 (CET)

Az úgy rendben van, persze. Cassandro Ħelyi vita 2010. január 31., 23:24 (CET)

Szerintem érdemes lenne, más Málta közigazgatás, mint Magyarországé, csak találjuk ki a paramétereket és a megfelelő színt hozzá, aztán forduljunk Danihoz. Ő a nagy sablonguru, a településinfoboxok atyja. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. február 1., 23:13 (CET)

Szerintem mehet Danihoz. Később is lehet változtatni a sablonon, ha szükségessé válik. Cassandro Ħelyi vita 2010. február 6., 23:18 (CET)
Mivel Dani elég elfoglalt, és épp elég munkát adok neki a sbalonparamétercserékkel, talán nem haragszotok meg érte, ha helyett einkább én dobom össze a sablit? :) Sablonguru ugyan nem vagyok, de tanonckodok. :) – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 8., 10:54 (CET)

Elkészült: Sablon:Máltai település infobox. Szóljatok, ha valami kell még bele. A szokásoknak megfelelően beletettem az alapítás éve a tengerszint feletti magasság paramétereket is. Természetesen az egyetlen kötelező elem továbbra is a név megadása. Használjátok egészséggel. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 8., 11:31 (CET)

Persze, nyugodtan. Általánosságban a műszaki KF-en és a Wikipédia:Sablonműhely vitalapján is lehet kérni, ott többen látják (ha mondjuk Dani vagy én vagy Matthew vagy más sablonoska nem elérhető épp és/vagy sürgős). – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 8., 17:09 (CET)

Szia,kérlek hagyd meg Cassandronak Vallettát,ha már annyira akarja...:) Biztos valami szép emlék is odafűzi...:) Node a címerek ismertetésének ugyan mért lenne ,,jogi helyzete"? Szerinted?– Majsztro itt eszmecserélhetünk 2010. március 10., 23:45 (CET) Bocsi,csak idetévedtem és viccölődni/dumcsizni akartam,ott van mint itt most a jele. :) Szia!– Majsztro itt eszmecserélhetünk 2010. március 11., 09:15 (CET)

Victoria (Rabat)

Szia! Láttam, hogy kevés kép van a commonsban a városról, s úgy döntöttem kettővel bővítem a gyűjteményt :-). Viszont már nem emléxem, hogy mi is a citadellában álló templom neve. – Istvánka posta 2010. január 19., 09:06 (CET)

Köszi a pontosítást! Akkor átpakoltatom őket a commonsba! – Istvánka posta 2010. január 19., 09:29 (CET)

Máltai település infobox

Szia, ahogy elnézem sok mindent nem kell cserélgetni, mert a településsablonok alapparaméterei (név, címer, mottó, stb) ugyanazok, a koordinátaparaméterek is, terület ilyesmi. Így csak azokat kell beírni/lecserélni, amik specifikusak, és kijavítani a Település infobox nevet Máltai település infoboxra. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 8., 17:18 (CET)

Hogyne tudnál. hmtl-es sortöréssel lehet:
Testvérváros1<br />Teszvérváros2<br />Testvérváros3

De egyébként a testvérvárosokat általában inkább egy külön fejezetben szoktuk felsorolni, mert sok szokott lenni (isztambulnak pl. több mint 40, az elég rondán néz ki sablonban), így csak azt írjuk a paraméter mellé., hogy [[Szócikkcíme#Testvérvárosai|Lista]] likleve a szócikk ezen részére – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 8., 17:29 (CET)

Igen, vagy a zászlóból vagy az országhoz kapcsolódó színből (pl. hollandoknál a narancssárga) szoktuk venni az infoboxok színét. Az átnevezés mehet. Cassandro Ħelyi vita 2010. február 10., 10:32 (CET)

Kész! – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 12., 10:12 (CET)

Sablon:Málta helyi tanácsai. a magyarosított {{navbox}}(?) sablont érdemes használni alapnak, a sablon oldalán le van írva a pontos használata. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 12., 19:52 (CET)

felső index

Szia! a felső indexben levő 2-est itt alul a szerkesztőléc alatt találhatod meg, kérlek javítsd át a málta tanácsai cikkben. Szajci reci 2010. február 10., 13:41 (CET)

Ta' Xbiex

Szia! A sablonhoz így látatlanban nem tudok hozzászólni miért nem működött, azért alakítottam átirányítássá és nem töröltem, mert mindkétféleképpen kereshetik, nem elírás vagy ilyesmi. Pilgab üzenet 2010. február 16., 16:56 (CET)

Szia! Szerintem tedd fel a kérdést (mármint hogy a sablon nem ismeri fel a magyar írásjellel) a műszaki Kocsmafalra. Kell lennie valami megoldásnak, mert a többi, ugyanilyen írásjelet tartalmazó helységeket is ismerik a sablonok. – Crimeavita 2010. február 17., 19:08 (CET)

Lábjegyzet

Szia! A lábjegyzetek szerepéről, elhelyezéséről már számos vita folyt a WP-n. Logikai érvek és szépészeti érvek (pl. Ronda) csaptak össze. Előbányásztam egyet az archívumból, melyben Chery az OH 297–298. oldalán található szabályt idézi:

A főszövegben a jegyzetszámokat, ha olyan szóhoz kapcsolódnak, amelyet írásjel követ, általában az írásjel után kell kitenni: …helyesírás.17 Értelemszerűen, ha egy jegyzet egy zárójeles vagy gondolatjeles részre vonatkozik, akkor a jegyzetszámnak a zárójelen, illetőleg a gondolatjelen belül kell megjelennie: …az író – legalábbis ebben a művében17 – nem utal a múltra…; …az író (legalábbis ebben a művében17) nem utal a múltra…

Az Ellenőrzőműhelyben az írásjelet megelőző lábjegyzet hibának számít, ezeket javítottam, többek közt a Málta szócikkben is. Csigabiitt a házam 2010. február 21., 21:07 (CET)

Máltai képek

Igen, szerintem használhatóak. Csak tüntesd fel a linket arra az oldalra, ahonnan a reprodukciókat leszedted. A licenc pedig {{közkincs-régi}}(?) legyen. Pilgab üzenet 2010. február 23., 09:52 (CET)

Málta 2

Szia! Pedig úgy kell ahogy mondod. Lásd Fiume, vagy bármelyik másik település ill. ország történetét. Sőt Szalánta történetét is így írtam meg. Kérlek csináld meg így.

A másik részben én azt javaslom, hogy egy cikkbe kellene beírni és különböző szakaszokat adni a tornyoknak és a plébániát. Szajci reci 2010. február 25., 16:40 (CET)

Lehet. Figy allapon írnád meg? mert akkor ha elkészültél akkor megnézném és utána kitennénk főcikktérbe. Egyébként valami máltai témájú kiemelt cikket nem tudnál írni? Szajci reci 2010. február 25., 17:34 (CET)

Na ja, ebben igazad van. Kis országról kevés az infó. Szajci reci 2010. február 26., 06:28 (CET)

Kezd alakulni az allapod:D Az lenne még a kérdésem, hogy jegyzeteket is tudnál beleírni? Szajci reci 2010. február 28., 10:18 (CET)

Igen jó lesz, csak az államfőkhöz is kellene valami forrás. Szajci reci 2010. március 1., 15:00 (CET)

Lehet úgy is. Az viszont továbbra is fontos lenne, hogy jegyzeteket írjál. Pl. a számokhoz, hogy 4000 halálos áldozat volt, stb. Azután szerintem akár kiemelt cikk is lehet belőle, mert eléggé részletes, de ha kész leszel, megkérdezünk pár embert:D Szajci reci 2010. március 1., 15:58 (CET)

Persze. Azonban lehet még lábjegyzetet:D Nézzél meg egy kiemelt cikket. Én most perszepoliszt fordítom a horvát wikiből. Szajci reci 2010. március 1., 17:35 (CET)

Szia! A Folyamatban van a tömegközlekedés reformja is részhez kellene forrás ill. a filmes szakaszhoz is. Jó lesz egyébként a cikk. A bevezető kevés még nekem, kicsit lehetne bővíteni azt. Szajci reci 2010. március 6., 14:42 (CET)

Nos a bevezetőt bővíteni kellene a szócikk alapján. A bekezdéseknél mindenképpen kell legalább 1 forrás, látom az internetről van szedve, de azért a linket érdemes beletenni. Ha végeztél vele, szólj és megnézem :D Szajci reci 2010. március 6., 18:43 (CET)

Jó lett. Király:D Minél több forrás van, annál jobb. Tudod, néha a weblapok megváltoznak és akkor nehéz visszakeresni, ezért jobb, ha több forrás van, ugyanarra és persze jegyzet. Megkérdezek más kollegát, mit gondol a cikkről. Szajci reci 2010. március 7., 07:34 (CET)

Málta történelme

Szia! Raziel megnézte a cikket forrásilag, ezt írta:

Hát, a tartalmáról nem tudok nyilatkozni, de a forrásmegjelölés számomra enyhén szólva is zavaros. Vannak a Jegyzetek, aminek sok értelmét nem látom. Egy részük felesleges, a másik, ha fontos, mehet a szövegtörzsbe is. A Forrásokban szerepel egy angol wikis cikk is, ami nem feltétlenül megbízható forrás. Szerepel benne egy könyv is, de a Hivatkozások alatt nem szerepel egyetlen megjelölés sem ami rá utalna. Az Irodalom nem egyértelmű, hogy mi, én mondjuk az ajánlott irodalomra tippelek. Első lépésben ezeket nem ártana rendbe tenni. → Raziel szóbuborék 2010. március 8., 18:41 (CET)

Szajci reci 2010. március 9., 07:21 (CET)

Nem árt ha a könyveknél jelölve van az oldalszám. Nem kell feltétlenül minden mondat után pontosan, elég egy tól-ig is a bekezdések végén. Utólag könnyebb visszakeresni. → Raziel szóbuborék 2010. március 9., 18:09 (CET)

Hogy halad a cikk? Szajci reci 2010. március 15., 20:58 (CET)

Szia! Jól halad a cikk látom, de az utolsó szakaszban erre - EU-szabványnak nem megfelelő buszok kivonását a forgalomból és pótlását. A tervek szerint a fő átalakításnak 2010-ben, a teljes változtatásnak 2015-ig kell megvalósulnia - kellene valami jegyzet. Szajci reci 2010. március 27., 09:02 (CET)

ja? Na ennek örülök, hogy megvan a két könyv. Szajci reci 2010. március 27., 10:39 (CET)

August Bebel

Kedves Sudika!

Er stand den Forderungen des genossenschaftlichen Sozialisten Ferdinand Lassalle nach einem allgemeinen, gleichen, direkten und geheimen Wahlrecht ablehnend gegenüber, weil er die Arbeiter noch nicht für politisch reif genug hielt.[7]

  • der genossenschaftliche Sozialist = szakszervezeti szocialista.
A szószerkezet a szocialisták egy ágát hívatott megjelölni, mely a szocialista politikán belül a szakszervezetek felé fordulás, azokra való építés híveit tömöríti.

Nem azonos a

  • szakszervezet szocialista tagja
magyar szerkezet jelentésével– Klug Csaba Ferenc vita 2010. március 18., 14:25 (CET)

Braunschweigben vagy -ban .Bebel cikk.

Braunschweigben a pártbizottság az SDAP legfelső ...

Braunschweig fonetikusan braunsvájgnak hangzik. az a u és á hangokhoz tudomásom szerint a -ban rag használandó anyanyelvünkben.

Hagyom meggyőzni magamat az ellenkezőjéről. – Klug Csaba Ferenc vita 2010. március 18., 14:59 (CET)

richiesta di traduzione per de:Mérida (Venezuela), it:Salvatore Nunnari e it: Baltazar Enrique Porras Cardozo

Carissimo Amico, innanzitutto ti auguro una Buona Settimana Santa da Campora San Giovanni, Calabria e dal Venezuela♥. Ti scrivo per chiederti se cortesemente potresti tradurre in ungherese gli articoli che ti ho segnalato, per Mérida puoi tradurla dal tedesco se ti riesce più facile♥ E' la Città del Sudamerica che ♥AMO♥ di più, in quando proprio in questa città tramite un noto social network...ho conosciuto persone straordinarie, dopo una persona che mi ha salvato la vita alla mia nascita circa 25 anni fa♥, la puoi tradurre dal tedesco in quanto ti verrà sicuramente più facile. Ti segnalo poi gli articoli sul mio Arcivescovo di Cosenza-Bisignano, (attivissimo in Diocesi e per l'Europa Orientale) e l'indomito Baltazar Porras, Arcivescovo di Mérida, in lotta contro la povertà e l'odio che sta martoriando la sua Terra♥. Naturalmente stai tranquillo che ricambierò la cortesia traducendo nei dialetti italiani un articolo di tuo interesse♥nell'Attesa di una tua certa risposta ti ringrazio in anticipo per l'aiuto che mi darai, e passa una Eccellente Settimana Santa♥– Lodewijk Vadacchino vita 2010. március 28., 21:04 (CEST)

Mnaidránőál azonnal hagyd abba a piszkoskodást, vagy feljelentzlek a kocsmafalon Kit36a vita 2010. április 4., 22:08 (CEST)

Kit36a

Mostanában egyáltalán nem tetszenek a szándékaid. Amikormegismertelek, sokkal kedvesebb ember voltál. Azt hiszem - és ezt a másokhoz írt szövegeid hangjából is látom - kissé (?) irigy lettél. (Mostistentelen pipa vagyok, mert még jóformán ki sem léptem az országból, máris belemarsz a dolgaimba. (Ez egy ilyen üdvözlet Rhiyádból) Kit36a vita 2010. április 4., 22:24 (CEST)

Kit36a

Dehogynem ismersz, hiszern én adtam Neked Ankarához, a múzeumHoz meg a z Anitkabirhoz a SZÖVEGEEKET. é KISS TAMÁS VAGYOK. Kit36a vita 2010. április 4., 22:33 (CEST)

Kit36a-tól

Kedves.....Újságíró ! A név félreértését már én is sejtettem, a személyre szóló egyebek mást érintenek, a szócikkembe való belépéssel kpcsolatosak továbbra is Téged. Én építész vagyok és hivatásosan is művészettörténész, emellett a szócikkekhez kifejezetten csak saját - zömében a szócikkekhez szerkesztetteket - rakok fel. Ha megnézed a máltai megalit templomok szócikket, megláthatod,hogy a képek zömét én adtam Bozsolinak, s a szócikkhez szerkesztettem őket. A Mnaidrát a szócikk fejezetcíméből kékítettem s az összefoglaló cikk mellékletének szántam, mivel a számos fotóm az ereddetit széttörte volna. Felhívom figyelmedet arra, hogy Varado megkért, hogy engedjem át neki Máltát, mint témát, mert ezt ő szeretné folytatni. Mielött tovább bogoznád szubcsokjaimat, elmondom, hogy egyes összefoglaló szócikkeim szerkesztésekor mindjárt elindítok egy-egy kiemelt részletet is, bővebb kidolgozás reményében (már ha más nem kotyog bele). Ilyenek: [Megalitok Írországban, Kelta nagykereszt, Anatóliai Civilizációk Múzeuma, Göreme. Általában olyanokat szeretek, mint Pergamon múzeum, Mevlana Múzeum, Etruszkok, Stonehenge, stb. Majd ha haza megyek, folytathatjuk a kommunikációt. Nem kell feltétlenül ellenségnek lenni. További jó munkát Kit36a vita 2010. április 5., 20:28 (CEST)

Én írtam rosszul, valóban Cassandro a lelkes Máltista. Kit36a vita 2010. április 7., 00:44 (CEST)

Szia

Településguru-díj
Köszönetképpen a máltai városokról szóló szócikkek megírásáért és bővítéséért. Gratulálok.– Bahusz vita 2010. április 17., 00:12 (CEST)

forrás

Szia! Elfelejtetted az egyik legfontosabb szabályt: a wikipédia nem forrás! Így bár az angolról fordítottad, ha ott nincsenek források, akkor nálunk sem lehet ugyebár:D Persze nyugodtan írd be a máltai nyelvű forrásodat. Nekem van szerbhorvát forrásom sok helyen, ahol én forgok, azt sem érti itt senki a magyaron:D Szóval így gondolkodj és további jó munkát:D Baráti üdvözlettel Szajci reci 2010. április 22., 14:16 (CEST)

Nem muszáj ám. Bent lehet hagyni úgy, ahogy én csináltam, hogy jelzed az angol wikiről fordítottad:D Szajci reci 2010. április 22., 14:20 (CEST)

Értem. Ahogy gondolod. Tudod tényleg az a baj a wikivel, hogy nem teljesen megbízható. Sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni... Szajci reci 2010. április 22., 14:51 (CEST)

Értem. Hogyan kerültél kapcsolatban egyébként Máltával? Szajci reci 2010. április 22., 21:40 (CEST)

Nagyon szép a történeted! :D Szajci reci 2010. április 23., 06:38 (CEST)

kiemeltszavazás/megvonás

Szia! Kérlek szavazz a kiemelteljáráson a cikkekre és a megvonás oldalon is. Köszi előre is :D Szajci reci 2010. április 27., 08:36 (CEST)

Köszönöm. Jó munkát :D Szajci reci 2010. április 27., 16:56 (CEST)

Málta szigetei

Szia, javítottam és egyúttal áttettem navbox alapra, hogy egységes legyen. A navboxokat egyébként könnyű szerkeszteni, a fejléc bal oldali m-v-sz linkjeiből ha az sz-re kattintasz megnyitja szerkesztésre a sablont és simán át tudod írni benne a linket :) – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 28., 10:16 (CEST)

Manoel-sziget

Szia! Ugye a sziget cikkébe írsz majd szöveget is az infobox mellé? Ha esetleg tovább tart felépíteni a cikket, akkor érdemes kitenni rá az {{építés alatt}} sablont, és akkor nem fogja senki szubcsonknak nyilvánítani! A sablont általában max. 1-2 napig szoktuk rajta hagyni úgy, hogy közben tényleg épül a cikk. – Perfectmisside írj! 2010. május 29., 10:59 (CEST)

Hű, ez gyors volt. :-)Perfectmisside írj! 2010. május 29., 11:13 (CEST)

br

Szia! Csak egy jelzés, hogy sok a html kód. A br-t ki kellene váltanod két enterrel és akkor nem jelzi. Ennyi. Nem kell megijedned :D Szajci reci 2010. június 10., 19:33 (CEST)

Igen, ilyen esetekben nyugodtan használd. Szajci reci 2010. június 10., 20:59 (CEST)

Nem megerősített...

...értesüléseim szerint a jelölt lapváltozatok kódjában változtatásokat eszközöltek, hogy később azt ki tudják terjeszteni az ánglus wikipédiára is. Ennek következménye lett az, hogy a megerősített szerkesztők szerkesztései ellenőrizetlennek látszanak. Vannak további mellékhatásai is, a friss változtatások oldal pl. járőrnézetben élvezhetetlenül randa lett. A műszaki kocsmafalon lehet reklamálni, bár nem érdemes, mert már annyian megtették, hogy biztosan elér az illetékes műszaki félistenekig. – Beroesz 2010. június 15., 10:15 (CEST)

Szerkesztő:Sudika/Oliver Friggieri

Szia! Nem ezt szeretnéd töröltetni? :-) Az Oliver Friggieri alakra szükség lehet átirányításként, megjelöltem az ilyenkor szokásos sablonnal. Az allapnak viszont nem kéne az éles névtérre mutatnia. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 15., 17:30 (CEST)

Nem mindig. A {{roosszredir-auto}} sablont az olyan átirányításokra helyezzük fel, amelyek írásmódja helytelen, de a rájuk hivatkozó lapokon bottal mindenféle ellenőrzés nélkül átírhatók (vagyis nem kavar be például a toldalékolás). Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 15., 17:52 (CEST)

Most már oké, köszönöm. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 15., 17:53 (CEST)

Igen, ez tökéletes példa, mehet rá. (Ezen a lapon van egy bővebb ismertető a sablon használatáról.) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 15., 18:31 (CEST)

Málta

Igen, ellenálltak sokáig, de az áttérés az én ismereteim szerint akkor is volt, csak lassan-lassan. Végül megadták magukat. Doncseczvita 2010. június 30., 10:14 (CEST)

Szia! Hogy haladsz a történelme cikkel? Kérlek archíváld a vitalapodat, mert olyan hosszú már :D Szajci reci 2010. június 30., 16:48 (CEST)

Igen, csak egy allapot kell csinálnod, előtte azonban az {{archívum}}(?) sablont. Lásd az én vitalapomat :D Szajci reci 2010. június 30., 21:02 (CEST)