Szerkesztővita:SVÁgi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, SVÁgi!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (pl. érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást! - Péter 2006. július 23., 12:00 (CEST)

Smallville[szerkesztés]

Üdv!

Látom szépen gyarapítod ezen szócikkeket, aminek nagyon örülök, és gratulálok eddigi munkádhoz. Azonban egyik cikked elnevezése elég érdekesen jött ki. Nevezetesen az "Első évad (2001-2002)". Nem is lenne ezzel semmi baj, de a névben nem szerepel, hogy minek az első évada (és az évszám sem kötelező, mert azt a cikkben fel lehet tüntetni). Létrehoztam neked egy sablont, hogy mit, minek érdemes elnevezni. Ezeket be is rakhatod a "{{Smallville}}" paranccsal a szóban forgó cikkekbe. Így néz ki:

(Ha a piros linkre kattintasz, el tudod kezdeni szerkeszteni.) Ennyit akartam. További jó munkát!

Üdv.: Horsee (Üzenőfalam) 2006. július 23., 15:08 (CEST)

szia

ugye a részek címeinek felsorolásán kivül több minden is lesz az évad lapokon? Nikita 2006. július 23., 19:51 (CEST)

Sziasztok!

Horsee: Köszi a tippet és a segítséget:) És bocsi, de elírtál valamit a táblázatban: Nem Kriptonian kristály, hanem Kriptoni.

Nikita: Persze, le lesz írva még sok minden, de nehéz mindent egyszerre felrakni;)

Üdv: SVÁgi


Szia. Sok sikert a Smallville-es cikkek megírásához! Egyetlen tipp, az egyes epizódok elnevezéseit inkább ilyen formában kéne belinkelned : Hideg (Smallville), e helyett: Hideg (Cool). A többi sorozatnál is ez a szokás (például Sateda (Csillagkapu: Atlantisz)). Az epizódlistában meghagyhatod az eredeti formát, ezt így tudod megtenni: [[Hideg (Smallville)|Hideg (Cool)]] az "|" elötti rész a link, az utáni, meg amit látnak az emberek. "|"-t az Alt-W -vel tudsz írni. Üdv --Dami 2006. augusztus 19., 15:31 (CEST)

Szia! Köszi a tippet, megcsinálom este:)--SVÁgi 2006. augusztus 19., 18:59 (CEST)

Dami: Gondolkodtam, tulajdonképpen miért nem jó, ahogy csináltam? Mert eleve ott van Smallville(első évad) és ott a magyar cím, plusz a tartalomnál az eredeti. Szerintem így jó lesz. Köszi azért a tippet:)--SVÁgi 2006. augusztus 19., 21:07 (CEST)

Ha úgy akartad megcsinálni ahogy az első évadot, az tökéletes, csak a linkek elejéről lemaradt a # , ha meg minden epizódnak külön szócikket akartál csinálni, akkor meg a szokásjog miatt kéne úgy elnevezned ahogy mondtam. Valószínüleg félreértettem a szándékaidat..., mindent jól csinálsz és örülök , hogy katívan bővíted a wikit. --Dami 2006. augusztus 19., 21:12 (CEST)

Mindegyik olyan lesz, mint az első évadnál. Csak még addig nem jutottam el, de folyamatosan csinálom. Azért köszönöm, hogy szóltál:)--SVÁgi 2006. augusztus 19., 21:18 (CEST)

Metamorfózis (Metamorphosis)[szerkesztés]

Szia! A szócikkből nem derül ki még körülbelül sem a témában nem járatos lexikonolvasónak (meg nekem sem), hogy miről szól! Köszi, jó munkát :) SyP 2006. augusztus 16., 15:45 (CEST)

Most komolyan minden résznek csinálsz egy oldalt ? Teljesen érthetetlen, az elnevezés is rossz, szerintem hagyd abba. Osbi 2006. augusztus 17., 16:58 (CEST)

Most komolyan nem értem mi a baj azzal, ha minden résznek csinál egy oldalt? Az enWikiben elég sok sorozatnál így van. Mellesleg a huWikin is vannak epizódleírások. Lásd pl.: itt és itt. Ha nem kötnétek bele mindenbe és vágnátok haza a belső morált minden újoncnál, már rég nem itt tartana ez a wiki. Bár a cikkek tartalma még csak csonknak elég, de vagyunk itt egy páran... és hátha valakinek megjön a kedve bővíteni. Nem is beszélve arról, hogy SVÁgi folytathatja. Az újoncokat bátorítani kéne és nem lehurrogni :/ --Horsee (Üzenőfalam) 2006. augusztus 17., 17:29 (CEST)

Bocs, tényleg kicsit durva voltam. Akkor építő jelleggel is írok : Ha részeknek akarsz oldalt, akkor szerintem így nevezd el : Metamorfózis (Smallville) vagy valami ilyesmi, és minden cikknek önállóan is értelmesnek kéne lenni. HA meg nincs elég anyag minden részhz, akkor egy oldal kéne egy évadnak, és ott leírni az epizódok tartalmát. Osbi 2006. augusztus 17., 17:37 (CEST)

Köszönöm, hogy segíteni akartok. Akkor kéne egy kis segítség. Nem hozok létre oldalakat akkor a részekhez, hanem egy oldalra teszem. De oda kéne ugrani mindig a tartalmához, de nem tudom hogyan kell. SVÁgi

Na, látom senki nem segít. Én nem nagyon értek hozzá, de azt hiszem úgy kell, hogy: laphivatkozás kettőskereszt fejezetcím , tehát pl az itteni Metamorfózisra ugró link : User vita:SVÁgi#Metamorfózis (Metamorphosis). Remélem segít. Osbi 2006. augusztus 18., 11:45 (CEST)

Igen, sajnos eddig nem kaptam tippet. Köszi, a segítséget, arra már én is rájöttem, csak az a gondom, hogyha beírom a # akkor utána leugrik a ==Metamorfózis== hoz. De ha külön fejezeteket hozok létre, akkor tartalomjegyzék is lesz és úgy nem néz ki jól. Erre kéne kitalálni valamit...--SVÁgi 2006. augusztus 18., 14:01 (CEST)

Sajnos, a tartalomjegyzéket nem tudod agyonverni, az automatikusan létrejön, ha legalább négy(?) fejezeted már van. Vigasztaljon a tartalomjegyzék "elrejt" funkciója...:((--Godson 2006. augusztus 18., 14:09 (CEST)

Hát akkor ez marad:( Bár elég hülyén fog kinézni, mert már kipróbáltam, de addig jó, amíg nem találok ki valamit. Azért köszi:)--SVÁgi 2006. augusztus 18., 14:21 (CEST)

Nézd meg ezt NOTOC szekció. Megoldható, hogy egy adott oldalon ne képződjön tartalomjegyzék... Jó bogarászást! --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 18., 15:01 (CEST)

És egy másik dolog: az a szócikk-cím, hogy "Magyar cím (Angol cím), nem jó. nevezd el a szócikket magyarul, azután a szöveg első sorában tsiztázd, hogy mi volt az epizód eredeti, angol címe. Ezeket így majd át kell mozgatni, ha kész lesznek.--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 18., 15:08 (CEST)

Köszi, megnézem. Remélem meg tudom csinálni:) És rendben, ki lesz javítva.--SVÁgi 2006. augusztus 18., 15:49 (CEST)

Ha valaki tud, segítsen...--SVÁgi 2006. augusztus 18., 16:27 (CEST)

Néhány új szócikked[szerkesztés]

Kedves SVÁgi! Én is üdvözöllek a wikipédiában! Sajnos ezek a szócikkeid nem teljesen jók. Egyrészt nem szerencsés a címválasztásod, gyakolratilag kereshetetlen a felhasználók részére egy olyan cím, amelyben a fő szó után zárójelben ott van egy idegennyelvű kifejezés. Gondold át, hogy hogyan lehetne a magyar wiki szabályai és szokásai szerint elnevezni ezeket a cikkeket és ameddig nem sikerül egy elfogadható rendszert kitalálnod, kérlek, ne hozz létre több cikket.

Másik: a cikkek tartalma nem elegendó arra, hogy egy mit sem sejtő állampolgár (mint én is) megtudja, hogy pontosan miröl is szól a cikk. Minden cikkben jelezni kellene, hogy melyik TV-sorozat, filmsorozat, rádiójáték stb. epizódjáról van szó, melyik éved, mikor került bemutatásra stb. Így valószínű törlésre kell majd javasolni őket! Ez senkinek sem jó, ezért kérlek, hogy dolgozz velük egy kicsit többet. Remélem, a tatár a Te hátad mögött sem áll, ezért kérlek, ne kapkodj, egy jó szócikk többet ér, mint tíz, amit azután ki kell törölnünk. Nem igaz? Bármikor, bármiben segítek! Üdv, --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 17., 17:04 (CEST)

Még egy: vitalapon tett bejegyzéseidet a szerkesztőablak fölött található nyomógombsor utolsóelőtti gombjával (mint a macskakaparás..) tudod aláírni. Ezt kérjük is Tőled!! Köszönettel, --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 17., 17:58 (CEST)

Köszönöm, hogy szóltál. Akkor aláírom mindig. Az előbb felajánlottad a segítségedet, és most szeretnék is kérni tőled segítséget: Azt szeretném, hogy a részek tartalma egy oldalon legyen és ha rákattintok az egyik epizódra, akkor odaugorjon a tartalomhoz. Ezt hogyan lehet megcsinálni?--SVÁgi 2006. augusztus 17., 18:39 (CEST)

Képek[szerkesztés]

Szia! Úgy tűnik, nem olvastad el a feltöltési útmutatót. A feltöltött képeid nagy része feltehetően nem használható a Wikipédiában. Kérlek, menj végig rajtuk, és helyezd el rajtuk a megfelelő licencsablont (vagy jelezd az azonnali törlésre váró cikkek listájában, ha biztos vagy benne, hogy nem felhasználhatóak). Köszi, további jó munkát! – KovacsUr 2006. augusztus 18., 11:21 (CEST)

PDmaybe-icon.svg Az általad felküldött kép (Kép:Chloe032.jpg) felküldésekor a felhívás ellenére nem adtál meg forrást és felhasználási feltételeket. Az ilyen képeket bizonytalan jogi státusuk miatt alapelveink értelmében rövid határidőn belül töröljük. Amennyiben a kép jogszerűen használható a Wikipédiában, kérlek, pótold a forrás és a licenc megadását. Javasoljuk továbbá, hogy a hasonló problémák megelőzése érdekében olvasd el a felküldési útmutatót. Felhívjuk figyelmedet, hogy jogsértő tartalom ismételt, rendszeres felküldése a szerkesztési jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Köszönjük.

Dami reci 2006. november 30., 20:14 (CET)

Kép:Lanasv.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

Az vélhetően általad feltöltött Kép:Lanasv.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. január 11., 03:06 (CET)

Kép:Marthasv.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

Az vélhetően általad feltöltött Kép:Marthasv.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. január 11., 03:10 (CET)