Szerkesztővita:Rlevente/archív7

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Lisznyai

Szia! Nem lennék meglepve, ha az egész szöveg egy másolat lenne. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 2., 12:00 (CET)

Értem. A szócikk vége, a források rész azonban eléggé másolatnak tűnik, ember kézzel ilyet csak ritkán csinál. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 2., 12:11 (CET)

Lisznyay

Szia, innen van: http://ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.12.07/1101.html --PallertiRabbit Hole 2015. január 2., 12:35 (CET)

áthozás

Szia Rlevente! Köszi ezt a megcsinálást, a Lecsó vitalapján. :) --Vakondka vita 2015. január 2., 17:38 (CET)

Re:Ortutay

Szia! Az jó lenne, jó kép. Reméljük, engedélyezik. Wikizoli vita 2015. január 3., 21:03 (CET)

Veszprémi választás

Levente, én annak idején ezeket a OEVK-król szóló lapokat azzal a céllal hoztam létre, hogy az egyes választókerületekről szóljanak, és nem úgy képzeltem, hogy az aktuális választásokról szóló részletes információk tárházai legyenek. Ha úgy gondolod, hogy a közelgő időközi választás részletes említést érdemel a Wikipédián, akkor először is egyetértek, másodszor pedig jobban szeretném, ha ez az esemény saját cikket kapna, a Veszprém megyei 1. sz. választókerületről szóló cikkben pedig csak annyit írnánk, hogy Navracsis lemondott mert más fontos beosztást kapott, ezért időközi választás volt, amit Gipsz Jakab, az Egyesült Nemzeti Magyarpárt képviselője nyert meg. --Malatinszky vita 2015. január 7., 16:39 (CET)

Antigravitáció

Szia!

Most megnéztem, és azonnal visszavontam, írtam a kezdő szerkesztőnek ebben a témában. misibacsi*üzenet 2015. január 9., 16:49 (CET)

Magyar Kereszténydemokrata Szövetség szócikk létrehozása

Kedves Rlevente!

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség szócikkét egyszer megpróbálták létrehozni, de nem volt megfelelő. Most, hogy én is szeretném megírni, felhívják a figyelmem az előző próbálkozásra. Ilyenkor mi a teendő? El lehet érni valahol a korábbi a szócikket? Vagy figyelmen kívül lehet hagyni az emlékeztetést?

Üdvözlettel, Lukácsi Katalin M. vita 2015. január 12., 14:17 (CET)

Hazánk szócikkel kapcsolatban

Kedves Rlevente!

Egy másik szócikkel kapcsolatban is kereslek. Szeretném elkészíteni a Hazánk című DNP és KDNP lap szócikkét. Már létezik egy Hazánk szócikk, de elég sajátos. Nem egyértelműsitő lap, hanem összefoglalja, hogy milyen lapok jelentek meg Hazánk címmel a 19. és 20. században. (Egyébként azt a lapot, amit én szeretnék bemutatni épp nem említi - amit viszont a 20. századból megemlít, számomra csöppent sem ismerős, bár ettől még létezhetett.) Az a kérdésem, maradhat-e a meglévő Hazánk szócikk? A másik kérdésem pedig. Mivel több Hazánk folyóirat is van, a megkülönböztetés miatt a DNP és a KDNP pártlapját így nevezzem el: Hazánk (pártlap)? Vagy mit javasolsz? Az időintervallumot azért nem találnám szerencsésnek, mert több évtized kihagyása után indult újra a lap, és azt nehéz megjeleníteni a címben.

Üdvözlettel, Lukácsi Katalin M. vita 2015. január 12., 14:48 (CET)

köszönet

Szia Rlevente! Köszi a Kiss Elek felhasználó szerkesztéseinek törléseit. :) --Vakondka vita 2015. január 12., 19:30 (CET)

Volt

Bodrogi feleségei nem haltak meg, de feleség-mivoltuk megszűnt. Ezért voltak ők feleségek, de ma már nem azok. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 14., 18:02 (CET)

Most hogy mondod, ők sosem váltak el. De évek óta a "seveled-senélküled" játékot játsszák. Törőcsik Mari valóban múlt időben feleség. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. január 14., 18:18 (CET)

Megnemnevezett

Szia, szeretném jelezni, hogy gyaníthatóan egybe írjuk ezt a szót. Megnemnevezett a guglival. --Hello world vita 2015. január 14., 18:23 (CET) Viszont egy online szótár szerint valóban nem nevezett --Hello world vita 2015. január 14., 18:27 (CET) Üdv.

Köszi, sajnos nem csináltam ellenpróbát :)--Hello world vita 2015. január 14., 18:38 (CET)

Ortutay

Nagyszerű! Gratulálok a sikeres akcióhoz. Wikizoli vita 2015. január 15., 18:34 (CET)

Matheovits

Köszönöm, hogy utánanéztél! Illusztrációnak szerintem szuper. Sajnos a képfeltöltés (többek között) még az a pont, amit nem tanultam meg/ nem értek, ezért köszönöm, hogy ezzel kiegészíted majd a szócikket.

És köszönöm a WP:GULAG-ról szóló figyelemfelhívást is, még nem tudtam róla.

Üdvözlettel, Lukácsi Katalin M. vita 2015. január 16., 13:02 (CET)

Kultkikötő fotó-engedély

Rendben, írtam a fotósnak, hogy írjon e-mailt a megadott címre, remélem, még ma megteszi! Köszönöm: Szemerédi Fanni vita 2015. január 21., 15:13 (CET)

Adományozás

kérhetnék segítséget? az adományozáshoz kérhetünk bankszámlaszámot?

Fortepan kép felhasználása

Szia!

Mi ez a kekeckedés a Fájl:24560.jpg képpel?

A Fortepan főoldalának első mondata:

A Fortepan egy on-line fotóarchívum, ahol minden kép Creative Commons CC-BY-SA-3.0 licensz alatt, szabadon felhasználható. Közléskor a képek forrását kérjük így adja meg: FOTO:FORTEPAN / X.Y. adományozó.

Creative Commons CC-BY-SA-3.0 licensz

A kép leírólapján az egyetlen hiány az "X.Y. adományozó" megnevezése. Ez az adat lehetséges, hogy sohasem derül ki. Ettől még a Creative Commons CC-BY-SA-3.0 licensz érvényben van, mert ha nem lenne érvényben, azt odaírták volna. Emiatt törölni kellene egy képet 5 napon belül??? Azért az ostobaságnak is van valahol határa. A kép licencével semmi probléma nincsen, hiszen szabadon felhasználható licence van. Kérlek távolítsd el a "problémát" jelző sablont. misibacsi*üzenet 2015. január 24., 20:23 (CET)

Ne haragudj, ha kétségbe vonom a segítőkészségedet, mivel a képet 1 percen belül meg lehet találni a fortepan.hu oldalán: http://www.fortepan.hu/?tags=&view=query&lang=hu&q=24560.jpg&x=10&y=6

Az ott lévő adatok:

évszám: 1936 képszám: 24560 orig: Lőrincze Judit Magyarország, Budapest VI., Nyugati pályaudvar.

A képet feltöltő szerkesztőt nem értesítetted a problémáról, egyszer csak azt fogja látni, hogy eltűnt a kép, amivel egyébként semmi gond nincs, csak az itteni bürokrácia.

A licenszet te is odamásolhatod, hiszen a fortepan-on lévő minden kép ez alá esik, tehát nem mondhatod, hogy "hiányzik". misibacsi*üzenet 2015. január 26., 18:22 (CET)


  • ezzel az erővel a leírólapjára is felírhattad volna a licenccel együtt és akkor máris megoldódott volna az ügy, - Induljunk ki abból, hogy a kép licencének tisztázása érdekében te csak annyit tettél, hogy ráraktad a figyelmeztető sablont. Én voltam az, aki utánajárt a képnek, rákerestem és megtaláltam az adatait, amit átadtam neked a 2 kattintásra lévő adatokat, amit minimális erőfeszítéssel és időráfordítással te is megtehettél volna, ha az lett volna a célod, hogy a kép leírólapja rendben legyen, nem pedig az, hogy 5 nap múlva törlődjön a kép.
  • ahelyett, hogy valótlanságokat írsz a vitalapomra. Ugyanis – állításoddal ellentétben – értesítettem a kép feltöltőjét.

Ez sajnos nem igaz. Általánosságban értesítetted, hogy baj van a képekkel, de konkrétan ennek a képnek az azonosítója nem szerepel az üzenetedben, ezt már akkor megnéztem. Honnan kellene tudnia, hogy melyikkel van gond? Ha nagyon sok képet töltött volna fel, akkor odaírhattad volna, hogy "ez az általad feltöltött összes képre vonatkozik", ha meg csak néhányat, akkor odaírhattad volna a fájlneveket, hogy hamarabb megtalálja őket. Ez lett volna a segítőkészség.

misibacsi*üzenet 2015. január 27., 17:38 (CET)

szívesség kérés

Szia Relevente! Most te vagy aktív, kérhetek tőled egy szívességet? --Vakondka vita 2015. január 27., 09:54 (CET)

Azt akartam kérdezni, ha az átirányítás nem megy, mert azt írja ilyen a lap már létezik, akkor csak admin segítségével lehetséges a dolog? --Vakondka vita 2015. január 27., 10:07 (CET)

Csak ezt a Pumukli cikket ezt helyezd kérlek szépen át a Pumukli kalandjai cikkbe és utána a Pumukli cikket irányítsd a Pumukli (egyértelműsítő lap) cikkre. --Vakondka vita 2015. január 27., 10:05 (CET) --Vakondka vita 2015. január 27., 10:37 (CET)

köszönöm szépen :-) --Vakondka vita 2015. január 27., 10:42 (CET)

A szovjet csapatok kivonulása Magyarországról/ütemterv

Valahol külön lapként találtam rá hivatkozást, nem voltam elég körültekintő

Robogos vita 2015. január 27., 10:00 (CET)

A cikket megnéztem. Az időpontok nagyon nem stimmelnek, azonban mivel több aktív politikus is érintett, én nem nyúlok hozzá. Az "Orbán beszéd" idején a csapatok nagy része legalábbis már vasúton volt (szerintem már a határon túl).

Robogos vita 2015. január 27., 10:09 (CET)

Vorkuta

Szia! Láttam, hogy megcsináltad a Vorkuta szócikket. Van készen a városról elég sok infóm, ma este ki fogom egészíteni. Van további néhány cikkem fél-készen, ahol voltak GULAG táborok (hol nam voltak...?), köztük pl. Abez-ről. Ezeket a jövő héttől kezdem el föltenni, ha minden úgy alakul. Szia! --Vadaro vita 2015. január 27., 16:41 (CET)

Ostrog kolostor

Szia! Bocsánat hogy ennyi "bosszúságot" okozok a templomos cikkemmel, de még új vagyok, és van még mit tanulni. A cikk egy része (például a történelem rész) az angol wikipédián található cikken alapul. Ilyenkor mit tegyek? Üdv, Veresbogi13. :)


Széchenyi Pál (egyértelműsítő lap)

Kedves Rlevente!

Széchényi György (1889-1938) szócikkét szerkesztem épp, ezért bogarásztam a már meglévő Széchényi/Széchenyi szócikkek között. És éppen ezzel az e/é különbségével kapcsolatban van kérdésem. Egyedül Széchenyi István és pár leszármazottja használta SzéchEnyi-ként a nevét, a Széchényi György-vonal É-vel írta. Széchényi Pál politikus, miniszter és Széchényi Pál katona is. A Széchenyi Pál egyértelműsítő lap viszont E-vel írja, és a még nem létező szócikkek címét is így adta meg. A saját magam szerkesztette Széchényi György szócikkben én így hivatkoztam (volna) az idősebb Széchényi Pálra: Széchényi Pál (1838-1901). Az egyértelműsítő lapon viszont így tették meg: Széchenyi Pál (politikus). Ilyenkor mi a teendő? Ez így már elég kusza, és sokszorosan belegabalyodhat egy érdeklődő, de egy szerkesztő is.

Ezt a szócikket most néztem még, még ez a szócikk is problémás ebből a szempontból: Szécsényi és hasonló családnevűek listája.


Üdvözlettel, Lukácsi Katalin M. vita 2015. január 29., 11:59 (CET)

Invitation to Medical Translation

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Fájl:Callcenter03.jpg

Az engedélyben csak a kép használatának Cc-by-sa-3.0 alatti engedélye van, nem tartalmazza azt, hogy a cég és az alkalmazott között milyen szerződés jött létre, de igen valószínű, hogy nem Cc-by-sa 3.0-ás licencre szerződtek, hanem arra, hogy a cég oldalán feltüntetésre kerülhet a kép. Mivel nem közéleti személyéről van szó és nem nyílt rendezvényen/eseményen készült a kép, így képen látható engedélye kell a használathoz. Mellesleg ha a Commonsból törölték volna, arról sem kapott volna az eredeti feltöltő tájékoztatást. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. január 31., 09:13 (CET)

@Hungarikusz Firkász: mivel a téma messzire vezető kérdéseket vet fel, a Képek Kocsmafalon tettem fel kérdéseimet a közösségnek, hogy közösen találjunk megnyugtató megoldást. --Rlevente üzenet 2015. január 31., 10:59 (CET)

Rendben, köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. január 31., 13:19 (CET)

Budapest ostroma

Szia! Régóta tervezgetem valóban, de a feladat nagysága mindig elriaszt picit. Ha befejeztem a szakdolgozatom, akkor végre nekiülök, és ha nem is olyan részleteiben, mint elsőre terveztem, de egy használható cikket csinálok belőle. – Laci.d vita 2015. január 31., 12:32 (CET)

Óbudai Társaskör

Kedves Rlevente! Úgy érzem, elkészültem az Óbudai Társaskör oldalával. Várom észrevételeidet:-) Köszönöm! Bocs27 üzenőlapja  2015. február 3., 10:52 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Szél Ágoston

Szia! Köszi, hogy kijavítottad a szócikket... Az érthető, hogy a fotóst nem a szócikkben kéne feltüntetni, de mi van akkor, ha azért adta az engedélyt, mert esetleg úgy értelmezte, a neve ott lesz látható? Én kértem tőle az engedélyt, és csak nem akartam, hogy az engedélyt esetleg visszavonja. DrNagyE vita 2015. február 5., 20:51 (CET)

szerzői jogvédelem a Simicska-címlapokkal kapcsolatban

Szia! A Simicska-újságos fotót én készítettem, az általam megvett újságokból. Mi a baj ezzel?--Ivoa vita 2015. február 7., 21:36 (CET)

Simicska 2

Ok, köszönöm, mindjárt leszedem. Milyen képet raknál be oda? (véleményed érdekelne) --Ivoa vita 2015. február 7., 21:50 (CET)

Simicska 3

Szia! Köszönöm, hogy tudom én magam leszedni a képet? --Ivoa vita 2015. február 7., 21:59 (CET)

Simicska 4

Köszönöm! --Ivoa vita 2015. február 7., 22:02 (CET)

Millesgården

Szia! A tömeges eltávolítással a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötted. A Millesgården szócikket ugyanis megmentettem az enyészettől. Csigabiitt a házam 2015. február 8., 15:05 (CET)

Semmi baj nincs, az volt a szerencse, hogy akkor véletlenül rögtön észrevettem a tömeges törlésedet. Később már nem figyeltem volna fel rá. Csigabiitt a házam 2015. február 12., 16:22 (CET)

Dobozy-kastély

Szia Rlevente! Megkérhetnélek arra, ha időd és energiád engedi, ránézel a Dobozy-kastély szócikkre, amit létrehoztam? Nem tudom, mit lehetne még beleírni az origós cikkből, lehet, hogy még jobban át tudod fogalmazni, mint én, illetve nem tudom, neked van-e ezen kívül anyagod róla. Köszönettel és üdvözlettel: --Sphenodon vita 2015. február 13., 00:26 (CET)

Köszönöm, hogy ránéztél! :) A bevezetővel kapcsolatban egyetértek, azt mindjárt formázom is, és a kategória is jó ötlet, bár nincs rá energiám, hogy szócikkekkel feltöltsem. :( --Sphenodon vita 2015. február 13., 11:00 (CET)

Re: Liliom

Szia!

Először azért nem kezdtem bele, mert ha nem tetszik valakinek a címke, és átnevezi, akkor a kékítést újra lehet kezdeni. Volt már ilyenben részem, és érthető, de akkor is bosszantó. A másik, meg az, hogy ez elég sok, száz körül van, egy bot szerintem gyorsabban végezne vele. De ha úgy gondolod, elkezdem. --Rakás vita 2015. február 13., 11:20 (CET)

Re: Polgári Platform

Szia!

Íme:

Ha a fentiek közül akár csak kettő jó, akkor már rendben vagyunk. Melyeket tegyem be szerinted a cikkbe a nevezetesség alátámasztása végett? Ádám 2015. február 24., 19:56 (CET)

Wikipédia:OTRS-üzenőfal#Simon Zoltán-engedély

Szia! Ránéznél? Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2015. február 26., 12:53 (CET)

Szia! Azért írhattál volna, hogy nem akarsz foglalkozni vele. Azért köszönöm. Üdv. Tambo vita 2015. február 27., 18:16 (CET)


Buda-Cash

Vettem az adást, köszi.-:)--Penzugy vita 2015. február 27., 19:09 (CET)

Sitenotice

Kérlek ürítsd ki a MediaWiki:Sitenotice lapot, mert üres közlemény jelenik meg. A szerkesztési útmutatóban le van írva. --JulesWinnfield-hu vita 2015. március 2., 12:18 (CET)

Azonnali

Tudom, de ma feltűnően sok volt az olyan szócikk, amit hasonlóképp törölhettem volna és töröltem is, nem akartam ezt is önhatalmúlag törölni, mert már kezdett olyan érzésem lenni, mintha csak én lennék egyre finnyásabb a szócikkekkel és türelmetlen az új szerkesztőkkel. - nyiffi üzenj! 2015. március 3., 19:15 (CET)

Az év szócikke 2014

Szia! Egy technikai malőr miatt egy cikk kimaradt az összesített listából, és a A szovjet csapatok kivonulása Magyarországról című cikked sajnos a 4. helyre csúszott. Elnézést a kellemetlenségért. :O - RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. március 12., 18:50 (CET)

Egy kis sör neked!

Szia Rlvevente! A Kossuthkifli cikk megírásáért, a kifli mellé adok egy sört neked. Vakondka vita 2015. március 17., 10:47 (CET)

Re: Kossuth Kifli

Gondoltam rá, hogy netán csak nem érsz rá, vagy nem vagy wiki közelben, ezért most türelemmel megvártam a válaszod. :) --Vakondka vita 2015. március 18., 17:11 (CET)

Szia Rlevente! Ebben a cikkben, egy kicsit utólag most csak azért fogalmaztam eltérően, az én kívánatos formámtól, mert ez nem olyan fontos műsor részemre, és nem találtam benne olyan színészt, aki a kedvenceim közt van, ezért ilyenkor engedem lehet egy kis változatosság. De a kedvenc műsoraimban, a jövőben sem Garrfbob, sem Ákos, sem Sasuke még ők se akadályozhatnak meg, a legokosabb teljes igazságos kifejezéseimet cáfolva, féligazságos kifejezésekkel. Meg a te road movis cikkedben, amúgy sok helyen szerepel az a kifejezés a bevezetőben kívül, amit imádok látni, még két fajta formában is, ne mis csak egy helyen bent van. ha még dolgozol majd vele, akkor további jó munkát neked. --Vakondka vita 2015. március 22., 21:31 (CET)

Köszike, még egy plussszot Rlevente. :) --Vakondka vita 2015. március 24., 14:30 (CET)

A jegyzet szakaszban nem látom a feltüntetni kellőt (csak a szerkesztői felületen), még azt csináld meg, hogy látható legyen. --Vakondka vita 2015. március 24., 15:41 (CET)

Ezek szerint nem is kellett, a jegyzetek szakasz. --Vakondka vita 2015. március 25., 13:46 (CET)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket! Szalakóta vita 2015. április 5., 20:59 (CEST)

Friss haláleset

Szia Rlevente! A Bicskey Lukács szócikkben általad kihelyezett {{Friss haláleset}}(?) sablon leírása kocsmafali megbeszélés alapján módosult. Kérlek tanulmányozd át és a szerint alkalmazd eztán. Köszönettel, Fauvirt vita 2015. április 9., 17:50 (CEST)

Fájl:DanielGabor.jpg

Szia! Törölnéd? A Commonsban megtalálható File:Daniel Gábor főispán.jpg néven. Én nem sablonozhatom fel. Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2015. május 6., 08:59 (CEST)

Skót kategóriák

Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet és hogy már javítottad is a hibát. --Stephanmattheisen vita 2015. május 9., 12:49 (CEST)

azonnali törlés

Szia! Sajnos nem látom, hogy ezt a törlésedet milyen indokkal csináltad. Meg tudnád mondani? Köszönöm. Pascal Z vita 2015. május 9., 15:23 (CEST)

Szia! Az azonnali-várj sablont azért tettem rá, mert azonnali törlést vandalizmus, értelmetlenség és trágárság esetében használhatunk csak. A források megbízhatóságának vizsgálata teljesen más témakör. Mivel nem tudom visszanézni, az emlékezetedre szeretnék kérdezni: rajta volt még az azonnali-várj sablon, amikor törölted, vagy azt közben valaki leszedte? Pascal Z vita 2015. május 10., 13:02 (CEST)

Ne haragudj, azért kérdeztem ezt, mert az előző állításodban ennek pont az ellenkezőjét írtad. Pascal Z vita 2015. május 11., 13:53 (CEST)

Pascal Z: Már másodszorra írod le azt az alapvetően téves állítást, hogy „azonnali törlést vandalizmus, értelmetlenség és trágárság esetében használhatunk csak.” Ez, mint, ahogy egyszer már mondottam, nem igaz, nem csak ilyen esetekben használhatunk csak azonnali törlést. Már magán a WP:AT oldalon is szerepel az alábbi a Mely szócikkek valók ide? szekcióban: "Olykor előfordul, hogy készítesz véletlenül egy új szócikket, majd rájössz, hogy az elnevezés hibás (például véletlenül többes számban van a cím, vagy elírást tartalmaz). [...] Ha úgy véled, hogy az átirányítás fölösleges, akkor az eredeti lap törlését itt jelezheted." Itt pedig olvasható, hogy "Rontott lapok - Elütéssel, hibás címmel létrehozott lapok" vagy "Fölösleges lapok (ez többnyire átnevezéssel is megoldható!)"

A Jean Cassel lap ebbe illik bele és Rlevente mint adminisztrátor helyesen járt el a lap törlésekor (amikor is rajta volt még a kifogásod). Köszönöm a figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. május 11., 17:44 (CEST)

Skót kategória

Tényleg mind ugyanarról szól, így már fel is tettem az azonnal törlendő sablont. --Stephanmattheisen vita 2015. május 10., 11:25 (CEST)

You are invited to join the Menu Challenge!

Hi,

I am writing to you as you were one of the wonderful participants in the Umepedia Challenge. Now we would like to invite you to participate in our contest the Menu Challenge, that will continue until the 27 May! There we would need your help with adding translations, photos and/or audio recordings to Wikidata about ingredients and dishes that will be served on the food fair Taste Stockholm. We will use your work to show the endless possibilities with open data and crowdsourcing to all the fair's thousands of visitors. So please join us today! You might even win one of the great prizes. All information how to participate in the contest can be found here. Let's get some #tastydata!

Kind regards, John Andersson (WMSE) vita 2015. május 12., 17:36 (CEST)

PS. Please help us spread the word!

MediaWiki:Anonnotice

Ezt is ürítsd, légy szíves, MediaWiki:Anonnotice. --JulesWinnfield-hu vita 2015. május 17., 20:44 (CEST)

Jó lett, köszönöm. --JulesWinnfield-hu vita 2015. május 18., 12:07 (CEST)

Fájl:Krisztina Goztola 16-2.jpg

Szia! Elküldték rá az engedélyt. Megnéznéd: Előre is köszönöm! Üdv. Tambo vita 2015. május 18., 14:16 (CEST)

Szia! Gyors voltál! Köszönöm! Tambo vita 2015. május 19., 06:40 (CEST)

Mozgóünnepek

Szia!

A Kategória:Ünnepek adatbázisa elemeit nézegetve feltűnt, hogy a {{Ünnepek/Mozgóünnepek/Szent Család}} sablon névstruktúrája eltér a szokásostól. Jól gondolom, hogy ennek igazából a {{Ünnepek/Szent Család}} néven kéne futnia? Malatinszky vita 2015. május 19., 17:42 (CEST)

Szia!

Elkészítettem életem első mozgóünnep-sablonját: {{Ünnepek/Emlékezet napja}}. Megnéznéd, hogy jó-e és jól van-e beillesztve? Köszönöm.

--Malatinszky vita 2015. május 22., 18:19 (CEST)

Köszi. Valahogy egységesíteni kéne ezt a kisbetű-nagybetű dolgot. {{Ünnepek/Advent1}} kisbetűs, {{Ünnepek/Pészah vége}} nagybetűs, {{Ünnepek/Hálaadás}} kisbetűs, {{Ünnepek/Húsvét}} nagybetűs. --Malatinszky vita 2015. május 22., 21:47 (CEST)

4000 geoláda

Szia!

itt a forrás hozzá, nem tudom jó helyre írom-e: http://geocaching.hu/caches.geo?id=4849

--Zsola91 vita 2015. május 22., 22:26 (CEST)

Jávai orrszarvú

Szia! Én úgy tudom, hogy addig lehet szavazni, ameddig nincs lezárva a kiemelés. Régebben már volt erről vita, ha jól emlékszem az első kiemelésemnél. --Sasuke88  vita 2015. május 26., 17:20 (CEST)

Azért egy kiemelést ne hasonlítsunk egy WT-szavazáshoz, előbbi esetében hosszabbításra is van lehetőség. Szerintem fontosabb, hogy a szavazatok összegyűljenek és sikeres legyen a kiemelés, minthogy azon vitázzunk, hogy érvényes-e az a szavazat, amit valaki két perccel éjfél után vagy akár másnap adott le. Főleg annak tükrében, hogy manapság alig szállingóznak a szerkesztők a kiemelések körül. --Sasuke88  vita 2015. május 26., 18:09 (CEST)

Én csak általánosságban beszéltem, hogy nem kell milliméter pontosan nézni a határidőt, ha összegyűlt a szükséges mennyiségű tanúsítás, de azok közül 1-2 határidőn túl, de lezárás előtt érkezett. A jávai orrszarvú esetében az én szavazataimmal sem gyűlt össze a szükséges mennyiség, így természetesen sajnos sikertelen a jelölés. --Sasuke88  vita 2015. május 26., 21:02 (CEST)

Kiemelési várólista

Ha már belefolytál a kiemelési eljárások lezárásába, kérlek tedd fel a munkapadra a Portugália az első világháborúban jelölést. Négy van a munkapadon, így (öt alatt) nem kell semmire se várni. Andrew69. 2015. május 26., 23:27 (CEST)

Köszönöm. Andrew69. 2015. május 27., 13:18 (CEST)

Gyász

Szia. Bocs, meg kell kérdeznem, hogy Hidas Pali gyászhírét hol láttad. Sehol nem találok róla semmit, bár május 15. óta a FB-on sincs jelen. – LApankuš 2015. május 27., 17:41 (CEST)

Köszönöm a választ. – LApankuš 2015. május 27., 20:12 (CEST)

re Jávai orrszarvú

Szia!

OK; nem baj, köszi. Üdv. DenesFeri vita 2015. május 28., 10:54 (CEST)

Agárdy

Szia!

Úgy gondolom, hogy a Nemzet színésze díj a neve mögött rögtön fel van tüntetve, míg az érdemrend kitüntetés nem, ezért gondoltam, hogy helyette ezeket kellene feltüntetni az infoboxba. Üdv. Lacika455 vita 2015. május 28., 14:10 (CEST)

A szovjet csapatok kivonulása Magyarországról

Gratulálok! A szovjet csapatok kivonulása Magyarországról szócikk megkapta a kiemelt cikkeknek járó csillagot! --Puskás Zoli vita 2015. május 29., 23:27 (CEST)

Gratulálok én is. --Malatinszky vita 2015. május 30., 14:19 (CEST)

Szívesen és gratulálok!  … szalax üzenő 2015. május 30., 17:44 (CEST)

kiemelt lista frissítése

Szia! Milyen sorrendben haladsz? Besegítenék, ha meg tudjuk úgy oldani, hogy ne ütközzünk. --Hkoala 2015. június 2., 10:54 (CEST)

2014-esek is hiányoznak :-( Akkor én indulok 2014 végétől visszafelé. --Hkoala 2015. június 2., 13:04 (CEST)

Úgy tűnik, elértem 2014-ben azt a pontot, ahol már rendben vannak, úgyhogy egyelőre leálltam - persze nem tenném tűzbe a kezem az összes korábbiért. Kérdés: 2015-ből a még nem teljesült javaslatokat is be kell írni a listába? Egyrészt jó lenne, hogy aki jelölni akar, az tudjon róla, hogy egy későbbi időpontra már be van írva, másrészt a lista is a vitalap szövege is már megjelentről szól. --Hkoala 2015. június 2., 13:47 (CEST)

OK, akkor indulok 2015 végétől visszafelé. --Hkoala 2015. június 2., 16:13 (CEST)

Rögtön az első után le is állok: a "kj" paraméter valamiért nem működik. Kérlek, nézz rá a Vita:Fekete kolostor lapra, hogy mit rontottam el - piros lett az "írd le véleményedet" link. --Hkoala 2015. június 2., 16:18 (CEST)

Köszönöm, ki is próbáltam! A linknek nem a sablon vitalapjára kellene vinnie a sablon helyett? --Hkoala 2015. június 2., 17:17 (CEST)

:-) --Hkoala 2015. június 2., 17:22 (CEST)

Elvileg amikor előre is, hátra is végigmentünk a javítással, akkor ennek a listának csak a jövőbelieket kellene mutatnia (amiket most rakosgatok be), mert az elmúltakat te meg kiveszed közben. --Hkoala 2015. június 2., 17:33 (CEST)

A jövőbeli jelöltek készen vannak, kivéve Herman Ottót, mert őt úgyis lecseréled :) Viszont találtam több olyant, ami 2005-2006-ban volt a kezdőlapon, de a listában nincs feltüntetve. Pl. az általam pont ma javasolt Esztergom. --Hkoala 2015. június 2., 18:11 (CEST)

Módos-engedély

Szia! Ma elküldtem az engedélyeket. Ránéznél? Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2015. június 2., 11:41 (CEST)

Köszönöm! Tambo vita 2015. június 3., 12:47 (CEST)
Mivel nem tudok angolul (sem), és így fogalmam sem volt, hogyan kell csinálni. Üdv. Tambo vita 2015. június 3., 13:40 (CEST)
Igen. Ez segít ez. Ezen tólmenően használom a google fordítót, de nem írom be a kategóriába az egészet, és ha nem kínálja fel, akkor nem írom be. Tambo vita 2015. június 3., 13:47 (CEST)

File:Fabulon-Pataki Ágnes.jpg

Szia! Elküldtem az engedélyt a 2015060210008824 tikettszámon. Üdv. Tambo vita 2015. június 5., 07:27 (CEST)

Szia! Sajnos nem tudtam elolvasni, mivel nem tudom megnyitni. Írtam Neki, hogy ez így nem lesz jó. Mikor feltöltöttem akkor kezdtem kapisgálni, hogy itt gond lehet. Megvárom a válaszát. Üdv. Tambo vita 2015. június 5., 09:27 (CEST)

Válasz

Ide is leírom: nem az számít, hogy mi van a wikilapomon, és mi a valóságban, hanem az, hogy egyfelöl mi hat rothasztólag a Wikipédia kisebb vagy nagyobb rendszereire, vagyis mindaz, ami több más lapra is átterjed vagy fennáll a veszélye, hogy át fog terjedni rossz példaként, rossz helyzetfelfogásként, másfelől mi az, amit X. kitalál rossz megoldásként és utána még harminc másik egyén is követi más lapokon X. hatására vagy pedig X.-től függetlenül, de hozzá hasonlóan.

A partvonalas példa egyébként azért is rossz példa volt, mert a partvonalon is dolgoznak, nemcsak a pályán "játszanak" (ami a labdarúgónál valójában ugyanúgy nem játék, hanem munka is, ennek szólt az idézőjel). Ez éppolyan, mintha azt mondanád, hogy a színészek dolgoznak, a kritikusok viszont nem, csak kritizálnak, ahelyett hogy ők is színészkednének, nem pedig kint is vannak, meg bent is vannak, vagy pedig egyszerűbb volna, ha csak nézők lennének és nem úgy, mintha nézők is lennének, meg nem is. Apród vita 2015. június 14., 11:45 (CEST)

Laudato si'

Szervusz Levente, kérlek nézz rá a harmadik napja épülő szócikkemre: Szerkesztő:Konstant/Laudato si' --Konstant vita 2015. június 18., 21:12 (CEST)

Rendben akkor bedobom ha törölted...--Konstant vita 2015. június 18., 21:25 (CEST)

Egy díj neked!

A diplomácia csillaga
Tisztaság, erkölcs és szorgalom ami Rleventét jellemzi. Konstant vita 2015. június 18., 21:42 (CEST)

visszairányítás

Köszönöm, köszönöm szépen. :) --Vakondka vita 2015. június 19., 10:48 (CEST)

Ünnepek

Szívesen újrakezdeném, amit az ősszel csináltunk az ünnep-sablonok körül, csak kéne egy vezéregyéniség, akit lehet követni. --Malatinszky vita 2015. június 19., 14:41 (CEST)

Szívesen beszállok, de nem tudok rendszeresen jelen lenni. --Hkoala 2015. június 20., 17:24 (CEST)

Bár az utóbbi hónapokban jóval kisebb intenzitással vagyok jelen a huwikin, én is benne vagyok a folytatásban (dr nem mindig állandó jelleggel). ✮ Einstein2 vitalap 2015. június 22., 22:13 (CEST)

Commonsos áttöltés

  1. File:Hidas Pál.jpeg - Szenti Tamás áttöltése
  2. Fájl:Volner János2.jpg] - Bencemac áttöltése

Nézd meg kérlek, mi a különbség a két kép információiban. Segítek: az elsőnél van Eredeti feltöltési napló, a másodiknál nincs. Utóbbinál úgy tűnik, mintha Bencemac lenne az eredeti feltöltője a képnek, pedig az Sumpi volt. Ez így nincs rendjén. A Commonsbaan így sehol nincs nyoma az eredeti feltöltőnek. Gondoltam neked szólók, próbáld vele lekommunikálni, hogy ez így nem jó. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 23., 14:33 (CEST)

Hát én már rég tettem át Commonsra képet, de emlékeim szerint a program meggenerálja és elhelyezi. Szenti Tamás áttöltéseinél ott van, ő biztosan tud konkértat mondani. Ha meg kézzel tölti fel, akkor bizony kézzel másolgatva az adatokat kell megadni. Ilyet már csináltam korábban, amikor olyan képet találtam, ahol lemaradt. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 23., 14:39 (CEST)

Igen, úgy van. Van egy Commonsba áttöltő program a CommonsHelper. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 23., 14:45 (CEST)

Bocsánat

Szia! Bocsánatot szeretnék kérni, amiért politizáltam Vakondkával. Nekem már nincs Facebookom, de azt tudom hogy téged nem érdekel, csak szólok neked erről, hogy nekem már egy éve nincs Facebookom. Ne haragudj rám emiatt. --Marec2 vita 2015. június 25., 13:01 (CEST)

M7 egyóttes

Szia, jó reggelt!! Nem tudom sajnos beírni, hogy az együttes neve: M7 együttes. /igy jelenik meg a Facebook oldalon: https://www.facebook.com/pages/M7/363909990466151?fref=ts. Tambo nincs itt, e mail re nem válaszolt. segítenél?? Rusznák Iván is írt e mailt - együttes vezetője volt , de nem kapunk választ. Az én e mail cimem megadom, mert képet is töltenénk fel: szedmariann55gmail.com. köszönöm, ha jelentkezel!! Sz Mariann

M7

az együttes nevét szeretném beírni, pontosan. /M7 együttes/. Vagy nem értem, miért csak M7 jelenik meg - belinkeltem, a Facebook oldalukon. eredetileg Rusznák Ivánnal együtt RepriCarter az oldalt megcsinálta, nem is értem, miért lett javítva M7 re./ minden más rendben van az oldalon. a diszkó, diszkó szilveszteri műsorát belinkeltem. Képet töltenénk még fel. Itt keresselek a képpel?? Köszönöm a választ, türelmedet is, Sz Mariann

Fb oldal / fotó feltöltése

Értem, köszönöm. Most a rajongók úgy találják meg Őket csak, hogy oldaluk van, ahol admin vagyok, és megosztom. ))) ...egyelőre sajnos marad. Más: Most kaptam az N7 együttes egyik tagjától, Tihanyi Gyula, kb 6 saját jogú képet. Megkeresnél?? Feltöltenéd?? /a sajátomat módos gábor töltötte fel, nekem nem megy / . szedmariann55@gmail.com 6 köszönöm, küldeném is a képeket, továbbíranám Neked!! : sz Mariann

kép

Szia, rögzítettem 2015062610017691 ticketszámon, feltöltöd? --PallertiRabbit Hole 2015. június 28., 12:26 (CEST)

Tamás István

Szia!! Tamás Istvánhoz beirtam sok nevet, aki a Wikipédián van. Kérlek nézz rá a lapra?? Porték, interjúk résznél, mert Ő velem is készített interjút, megkért ))), köszönöm, Sz Mariann https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Tam%C3%A1s_Istv%C3%A1n_%28k%C3%B6lt%C5%91%29&stable=0&shownotice=1

M7 egyóttes kép

Szia!! Módosítottam a feltöltött kép adatait, kérlek, hagyd jóvá - e mailt is írtam, köszönöm: Sz Mariann

Közkincs

Igen, egy 150 éves térkép közkincs. A forrását akkor is be kell írnia a feltöltőnek, és meg kell tanulnia kitölteni az információs sablont. :) Üdv Xiaolong Üzenő 2015. július 4., 22:11 (CEST)

Köszönöm. Valóban kétszer is elindítottam a feltöltést, mégpedig azért, mert nem jelent meg nálam az ilyenkor szokásos sablon, és megpróbáltam újra (nem először töltöttem fel képet, és emlékeztem rá, hogy még valamit ki kell töltenem, de az nem jelent meg). Előzőleg a Commonsba töltöttem fel képet, ez az első, amelyet a magyar WIKI-be töltöttem fel, hiszen magyar nyelvű, a külföldiek számára érdektelen nyelvi információt tartalmaz. Még egyszer köszönöm. MZ/X vita 2015. július 4., 22:18 (CEST)

Ismét megpróbáltam feltölteni egy képet, és iszonyúan figyeltem, de nemjelent meg nekem az információs sablon: Westend reklám. Úgy oldottam meg, hogy a már feltöltött képet ismét megnyitottam, teljes szöveg szerkesztést kértem, és betoldottam azt a sablont, amit a vitalapomra küldtetek. Kérlek, nézd meg, hogy jó-e így, – és mi az ördögöt szúrhattam el feltöltés közben? MZ/X vita 2015. július 8., 15:28 (CEST)

Szedres-engedély

Szia! Elküldtem az OTRS címére. Ránéznél? Üdv. Tambo vita 2015. július 9., 10:29 (CEST)

Szia! Csütörtökön küldtem el. Most elküldtem ismét. Üdv. Tambo vita 2015. július 13., 20:39 (CEST)
Szia! Köszönöm! Üdv. Tambo vita 2015. július 14., 07:25 (CEST)

Beszélgetés

Szia. Tudunk beszélgetni a valahol ? Ha neked van Skype-od, akkor jó, mert nekem van, és én szeretnék beszélni veled, ha ráérsz. Nyugi, nem vagyok harapós kedvemben. --Marec2 vita 2015. július 15., 14:37 (CEST)

Cikk

Szia. Csak köszönetet szeretnék adni neked, amiért helyre tetted a két cikket, amit én kijavítottam, de csak félig tudtam kijavítani. --Marec2 vita 2015. július 15., 14:44 (CEST)

Nem szabad tartalom élő személy cikkében

Szia, szerintem ezt a nem szabad licencű képet nem tehetjük be élő személy szócikkébe. --PallertiRabbit Hole 2015. július 15., 18:47 (CEST)

Én is épp ezt terveztem, csak megelőztél, de eszközöltem egy kis változást... :o) Remélem nem baj. Fauvirt vita 2015. július 15., 20:12 (CEST)

Méregettem, méregettem (az első gondolatom nekem is az volt, hogy akkora legyen, de végül azért választottam a kisebb méretet, hogy a hozzá tartozó szöveghez idomuljon (azért is vittem lejjebb). :o) Fauvirt vita 2015. július 15., 20:25 (CEST)

Lehet, hogy a Wikidézetben hasznosabb lennék

Igen, csak kár látnom, hogy már megint ugyanamiatt van probléma és megint csak két admin között a Halálozások 2015-ben, mint tavaly nyáron a Halálozások 2014-ben (vagyis, hogy szerepeljen-e magyar szó a foglalkozás előtt vagy sem, abba akkor gyakorlatilag szerkesztési háborút is vívtam Csurla igazáért, most nem tudom még fogok-e háborúzni érte). Mind a kettő mostani adminnal úgy vagyok, hogy ilyen vagy olyan dologban segítőkészek, elvem szerint Csurlát támogatom - mivel a Ki kicsodában sem teszi a foglalkozás elé magyarországi magyarok esetében a magyar szót egy-egy személy neve után és hogy inkább abból volt a történelem során a baj, hogy azt is magyarnak vagy magyarországi eredetűnek nézik (Peter Falk Falk Miksára visszavezetése (?), aki nem az vagy csak magyarosítják, miközben tudják, nem az (Verne Gyula, Luther Márton, Kálvin János) és nem abból származott, hogy hátha nem jönnek rá, hogy magyar.

Másrészt lelkiismeretfurdalásom van, mert amióta nem szerkesztek Osvát András által elsődlegesen adminisztrált társprojektjében, megjelent ott valaki és durva rombolásba kezdett. Mi van, ha amiatt, mert látta, hogy nem szerkesztenek és nincsen minden napra ott újdonság ott? Mint amikor valaki egy félig elhagyott épületben éli ki magát, mert látja, hogy egy szál biztonsági őrön kívül ott senki nem zavarja az épület belső rombolásában? Vagyis feleslegesebbnek érzem magam a Wikipédiában, viszont nem az Osvát András által elsődlegesen adminisztrált társprojektben, mert ott lehet, hogy le tudnám kötni a figyelmet egyszerű szerkesztésekkel a jámbor és nem jámbor olvasókat és ezzel csökkenne a vandálveszély nagysága is. Apród vita 2015. július 15., 21:16 (CEST)

Nem szólnék hozzá, ha nem lennék szakaszcím;
  1. helyesbítenem kell: a Wikidézet nem az enyém – mindenkié, mint a Wikipédia és minden társprojektje;
  2. az emlegetett vandál régi ismerős, mániákus, ezeregy néven kitartóan visszatérő gonosz, magányos partizán;
  3. @Apród:, ha szerkeszted a Wikidézetet, az gazdagítja a Wikidézetet, ha szerkeszted a Wikipédiát, az gazdagítja a Wikipédiát. Csináld mindkettőt (!), nem zárják ki egymást.
OsvátA Palackposta 2015. július 15., 22:42 (CEST)

@OsvátA: A szakasz címét megváltoztattam. Rájöttem, hogy cserével jobb szakaszcímnek. Egyébként nem azt írtam, hogy a tiéd, hanem hogy elsődlegesen adminisztrált, ami nem cenzor-, csak admintevékenységet jelent. Az elsődleges alatt pedig azt értettem, hogy papiron több wikidézetes adminja van, gyakorlatban egy, aki gyakran ott van, mert a többi nincsen olyan gyakran ott, mint te. Nem hibáztatok ezért senkit, gondolom, sok dolguk van. Apród vita 2015. július 16., 00:35 (CEST)

Hadd tegyek hozzá még egy kiegészítést: az a bizonyos hadakozás nem két admin között folyik, mert csak egyikük admin, de nem ez a lényeg. Két megátalkodott szerkesztő között folyik, akik ott kötnek bele egymás szerkesztéseibe, ahol csak tudnak. A legjobb lenne szavazást kiírni a témában, és akkor el lehetne dönteni az ügyet, persze akkor találnának más területet, ahol egymást piszkálhatnák. --Rlevente üzenet 2015. július 16., 05:36 (CEST)

Én úgy könyveltem el, hogy az egyik admin, de ma vettem észre, hogy tényleg nem. Apród vita 2015. július 16., 14:45 (CEST)

Puskás/Pataki

Szia! Puskás Péter: Inkább megoldom én, ha lesz időm, nem tudom egy bot hogyan tudna folyószövegben különbséget tenni közöttük. Ha jól emlékszem 150körül mozog szócikkek száma.

Pataki Àgnes: ha már szakaszoltad, a szöveget is igazítani kellett volna... gyakorlatilag az utolsó 3 vagy utolsó elötti 2 bekezdésnek nincs konkrét köze az üzletasszonysághoz, v a producerséghez. Èn idősorrendben írtam amit, nem "tematikusan"....

most mobilról vagyok és a héten már nem biztos hogy lesz időm ezekkel foglalkozni...Fauvirt vita 2015. július 16., 11:53 (CEST)

Ahha.. akkor köszönöm! Most nem tudtam volna ilyen gyorsan elintézni! (ugyan én nem szeretem a maganelet e a fajta figyelemfelhívo kiemeleset.... de ez a Wikipedia.) Fauvirt vita 2015. július 16., 13:25 (CEST)

Kozma Dezső

Udvardy Frigyes írt nekem, hogy nem jól működik Kozma Dezső életrajzi szócikkének infoboxa, ez egy régi életrajzi infobox, takarásba tettem, kéretlenöl a halált is mutatta 0-1 év közt a születési dátummal. Kérlek javítsd ki, nekem nem megy. Nem sürgős, csak fontos. Egyenlőre a takarás megteszi. Nem szeretném e kiváló élő tudóst és tanárembert megbántani, tényleg bántó tud lenni egy ilyen infobox.--Mártiforrás 2015. július 18., 12:44 (CEST)

Bocsánat, erre jártam, megláttam, rendeztem... :o) Fauvirt vita 2015. július 18., 18:02 (CEST)

Kösz

Köszönöm, hogy segítettél az aláírásomban. Szerinted is szép lett? --Jozsibacsi19 IDE ÍRJÁL! 2015. július 19., 17:41 (CEST)

Szavazás

Kérlek, szavazz mellettem vagy ellenem itt!--Ruisza beszélgetőfülke 2015. július 19., 20:21 (CEST)

Köszönet

Köszönet azért, hogy amikor az egyik szerkesztő személyeskedett, kétségbe vonva az életkoromat, közbeléptél. Apród vita 2015. július 23., 23:14 (CEST)

Plutó

Ez elég érdekesre sikeredett. Vigyor – LApankuš 2015. augusztus 1., 00:10 (CEST)

Ceuta határzár

Üdv! Csak nekem furcsa ez a cím? Nem inkább Ceutai határzár? Köszönöm, --Vépi vita 2015. augusztus 4., 08:30 (CEST)

érdeklődés

Szia Rlevente! Te megbízható szoktál lenni ezért neked írok. Halálra vagy rémülve, mert máma történet egy kis problémám, írt egy anon f*sz szót az egyik cikk laptörténetébe, és bele utána egy másik anon vissza vonta, csak az ip-címűk kezdése azonos számjegyű volt részben, és egymás mellett voltak, véletlen amelyik jót tett annak küldtem, azt ami a rosszat tevőnek, szólt, de utána még egyszer megnéztem, jó helyre küldtem e, akkor letöröltem a vitalapjáról és bocsánatot kértem tőle, neki megköszöntem amit kellett, azt a rosszat tevőhöz átvittem, ami neki szólt, ez esetben úgy vélem csak ezen a napon egy rövid büntetést megérdemelnék, mert először egy pillanatra rosszat csináltam, vagy egyáltalán nem kell emiatt megbüntetni? --Vakondka vita 2015. augusztus 5., 09:03 (CEST)

Mesék a hó alatt

Ezt a cikket nézd meg, ez még régen lett megírva részben én kezdeményeztem, az anon is szerkesztette hozzá, a régi szavak helyesírási hibáit javítottuk, speciel én értem végig a szöveget így leírva, amikor végig olvastam tavaly a javítása után. Ha Bináris szerint így is a béka feneke alatt van, legfeljebb akkor törölje ki a cselekményt belőle. Az egész cikket, azért nem kéne letörölni, mert attól a bevezető, a box, a szereplők felsorolása, és a hozzá adott infók lehetnek jók. --Vakondka vita 2015. augusztus 5., 09:33 (CEST)

Annyit hozzáfűzők, bizonyos szövegek a meséből lettek hozzáadva hallásból, pl. A karácsony már a küszöbön állt. Vagy tönkretette a falu templom szolgájának a csizmáját. Meg akkor mg cisnos kis szalmakalapot hordtunk nem ilyen bumfordi kemény kalapot. stb. valamennyi. --Vakondka vita 2015. augusztus 5., 09:36 (CEST)

De Rlevnet, valamit nem látok igazságosnak, mert mikor meg lett írva a szöveg, én értettem mikor végig olvastam, de láttam ennél lehet sokkal szebb szöveget is írni, de úgy véltem a lényeg az lehessen érteni miről van szó, utána meg megkértem valakit ő is olvassa végig, ő azt írta érthető, szerinte maradhat, most több mint egy évig nem jelezte senki, hogy javítani kéne, és most meg kritizálták, hogy a béka feneke alatt van, és javítani se lehet. --Vakondka vita 2015. augusztus 5., 10:01 (CEST)

Amúgy úgy láttam a szövegen ha valaki ott jár és 5-ös fogalmazásból, akkor tudja javítani, meg egy rövid műsor ismertetőben pár hibát javítottam, viszont közben mivel már már teljesen zavarban vagyok ettől a mesék a hó alatt szövegétől, hogy korábban biztatnak mások, hogy elfogadható, legfeljebb javítja egy nagyon szépen fogalmazó, ha ott jár, emiatt az állatsuliban meg egy mondatot félre fogalmaztam, ami a lényegét csak megfordította, hogy az állatok viselik gondjuk a gyerekeknek. --Vakondka vita 2015. augusztus 5., 10:17 (CEST)

Nem haragszok, tudomásul vettem amit mondasz, mert az igaz, hogy olyan nem enciklopédikus volt a tartalma, csak halálra rémültem, hogy értelmetlen volt az egész, miközben én végig értettem miről szól a történet, ahogy legutóbb végig olvastam. A többit is igaz, hogy túl sok volt, meg a vesszők lehet valahol rossz helyre kerültek, amúgy ezeket az igekötős állásokat se úgy ismertem, ahogy Bináris írja, mert a wikin kívül máshol sok helyen egybe olvastam. Akit megkértem segítsen se enciklopédikus író volt, csak egy egyszerű olvasó. Most így írtad értelmetlen nem volt, csak nem enciklopédiához illő szöveg, így nincsen is miért haragudnom rád, láttam is, azon az állításon kívül, hogy értelmetlen, a többi mind igaz volt, azt meg nem állítottátok róla értelmetlen, csak nagyon nem enciklopédiához illő leírás. Azt elhiszem, hogy gyermekes megfogalmazás volt az egész. Csak sok olyan jelenetet tartalmazott a mese, ami valami miatt nagyon ilyen gyerekesre sikerült. Mivel 65 perces, 1 óra meglett, és picivel több, azért már egész estésnek számoltam, legalább egy óra felett szoktam egész estésnek venni, nem tudom te mennyitől látnád ennek. --Vakondka vita 2015. augusztus 5., 12:12 (CEST)

Toledo

Köszönöm a felvilágosítást. Milyen jó, hogy van, aki az ilyen nyelvtani kérdésekhez is ért. Ettől igazi a Wikipédia. 12akd vita 2015. augusztus 5., 20:51 (CEST)

Csausz Lajos Tódor

Kedves Rlevente! Köszönöm a segítséget! Üdvözlettel: Kossuthzsuzsa vita 2015. augusztus 6., 08:25 (CEST)

Gary Cooper

Szia! Elfelejtetted aláírni. Hkoala 2015. augusztus 7., 17:57 (CEST)

re Ditrói templomok

Szia! Az eredeti cikk szerint, amit kettébontottam, mindkettő műemlék. Most ellenőriztem a jegyzékben (sajnos a {{RO műemlékek}}(?)-ben megadott link pillanatnyilag nem működik, de még régebben lementettem magamnak a pdf-et), és a második nem az, a rowiki szerint sem. Hkoala 2015. augusztus 10., 13:35 (CEST)

Sikimisav

Kedves Rlevente!

Eredetileg rátettem a fordítás sablont a cikkre, de idő közben úgy látszik valahogy lekerült, illetve most már arrébb mászott. :) Köszönöm a segítséget!

Schrödimacsek vita 2015. augusztus 10., 13:49 (CEST)

Müller Fanny

Szia! Tegnap kezdték el írni a cikket. Leleveleztem a cikk alanyával. Be tudja szerezni az engedélyeket. Természetesen még nem küldtem el az engedélyeket. Ha meglesznek, felírom az OTRS üzenőre, vagy a vitalapodra. Üdv. Tambo vita 2015. augusztus 10., 14:04 (CEST)

Pont Te javasoltad a {{OTRS pending}} sablont. Ezt tettem rá. ::Tambo vita 2015. augusztus 10., 14:10 (CEST)
A vízjeles képekre küldtem el az engedélykérést. Ha rákerül az OTRS, akkor törölhető lesz. A huwikis képek máris feleslegesek de arra nem tehetek sablont, mert el vagyok tiltva. Tambo vita 2015. augusztus 10., 14:34 (CEST)
Elküldtem az első engedélyt. Lesz még több is. Üdv. Tambo vita 2015. augusztus 11., 13:06 (CEST)
Köszönöm! Tambo vita 2015. augusztus 11., 14:57 (CEST)

Szia! Ismételten köszönöm! Tambo vita 2015. augusztus 13., 14:42 (CEST)

Szia! Elküldtem a második engedélyt. Tikett: #2015081110010194 Üdv. Tambo vita 2015. augusztus 28., 07:39 (CEST)
Úgy lesz! Ismét köszönöm! Tambo vita 2015. augusztus 28., 11:56 (CEST)

Szia! Elküldtem a Müller Fanny utolsó engedélyét. Üdv. Tambo ::::::vita 2015. augusztus 31., 14:49 (CEST)

Szia! Ezt is köszönöm! Tambo vita 2015. szeptember 1., 10:12 (CEST)

Képek

Szia! Remélem nem veszed rossz néven, ha kérek egy kis segítséget, mivel a Palatinus házak esetében is nagyot segítettél. Kéne engedély erre a három képre:

  • [1] - Ady Endre, Szalay utca (nagy képek)
  • [2]

De csak ha nem nagy kérés. Halász János vita 2015. augusztus 12., 11:33 (CEST)

Rendben, köszönöm a tájékoztatást, ma este vagy holnap megpróbálkozom velük. Halász János vita 2015. augusztus 12., 12:38 (CEST)

Kiemelés

Szia! Jules Bianchi cikke kiemelt lett, köszönöm támogató szavazatodat! --XXLVenom999 The Bunker 2015. augusztus 21., 20:07 (CEST)

Hősi emlékmű (Szendrő)

Először is szeretnék elnézést kérni Tőled, amiért talán kissé túlreagáltam a dolgot. Bocsánat. Természetesen javult a cikk színvonala a közreműködésednek hála. Eddig a wikiszabadságod miatt nem írtam Neked. A koordináták mintha nem egészen stimmelnének, már ha a piros talpas kereszt mutatja, de a Csáky-kastély sem egészen ott van a térképen, ahol a valóságban, ha jól látom, a Kékfestőház helyére van jelölve, pedig attól vagy 1 km-re van légvonalban :)

Egy-két változtatási, finomítási javaslatom azért majd lehet lenne. :) Az emlékmű hivatalos neves a Hősi emlékmű, ezért írtam nagy betűvel. Látom a végjegyzetet visszatetted. Ó, s a youtube videómat is linkelted :) Otthon vagy katolikus templom témakörben :) Én másodmagammal csináltam a szendrői Assisi Szent Ferenc templomról egy kis összeállítást, fenn van a youtube-on, s most szeretnék valami hasonlót, kisebb terjedelemben a Hősi emlékműről is. Csak a kamera felvételi minőségét tesztelendő töltöttem fel az emlékműves videót. Magáról a templomról is készül a wikis cikkem. Holnap kezdek az új munkahelyemen, ezért most kénytelen vagyok elköszönni Tőled, majd jelentkezem. Üdv! – Montecuccoli07 vita 2015. augusztus 23., 22:22 (CEST)

Válasz az üzenetedre

Ebben az esetben kérni fogom a képek azonnali törlését. – Stephanmattheisen vita 2015. augusztus 24., 10:00 (CEST)

A szentté avatottak kiemelt státuszáért és kezdőlapra kerülésükért

Örömmel vettem a jó hírt és déli harangszóra megszavaztam. *feridiák vita 2015. augusztus 24., 12:07 (CEST)

XXIII. János és II. János Pál szentté avatása

Szia! Igyekszem átnézni a cikket, és segíteni amennyit csak tudok. Megnéztem a résztevők listáját és nem értem, hogy miért nem szerepel Magyarországnál Orbán Viktor neve. Az angol wikin őt is feltüntetik.

Válaszodat előre köszönöm!–Történelem pWas gibt's Neues? 2015. augusztus 24., 16:32 (CEST)

Nekem is aztán eszembe jutott, hogy valószínűleg magánemberként ment el. Ebben az esetben Orbánt nem kell feltüntetni, de ha Semjén hivatalosan is képviselte Áder mellett az országot, akkor őt mindenképp fel kéne írni. üdvözlettel: –Történelem pWas gibt's Neues? 2015. augusztus 24., 16:45 (CEST)

Gratulálok. Kiemelt lett a cikk. Szajci pošta 2015. szeptember 23., 16:02 (CEST)


Válasz

Jó reggelt! Elolvastam amit a lapomra írt, ezzel jegyeznék meg pár dolgot. Első sorban szerintem etikátlan dolog minden írásomat törlésre jelölni csak mert pár órát nem dolgoztam rajta, néha én is szoktam aludni, mindjárt folytatom a dolgozást rajtukl. A Jon McLane szócikkről lehagyta azt az izét ami szubcsonknak vagy minek titulálja, kérem pótolja, ha gondolja. Másodsorban én minden tanácsot megfogadk, de nem értem ahogy maga is írta miért kell az emberekt hülyének nézni. Mindenki tudja mit jelent az hogy valaki tolja, tesók, drogbiznisz vagy feszül a bőrszerkó,nem kell túl műigényesnek lenni, mert így is megértik (ha meg töröltetni kell mindenta mit írtam nem mind1 akkor meg?) . természetesen bnem haragból írom, csak megjegyzem mert Ön is megjegyezte a vitalapom, de mint mondtam elfogadom a konstruktív kritikát, mellőzöm ezentúl a kettős felkiáltójelt meg a többit. Azt sem értem mi kifogása pl. a Star Wars szereplői ellen (mondjuk mellékszereplőnek titulálni pl. Ezra Bridgert aki köré az egész sorozat épül vagy olyan szereplőket akik minden egyes részben szerepelnek nem is keveset nagyon erős, de mindegy is, majd javítok azokon is) mikor pl mindenféle japán manga hülyeségek meg hasonlók ezer szereplője található itt meg akikről swenki nem is hallot nem úgy mint pl a Star Wars vagy Marvel filmek szereplőiről. A véleményeimet igyekszem kihagyni a cikkből, abban igaza van, és köszönöm együttműködő és javító jellegű javaslatait. Nemt udom mindenre válaszoltam e amit nekem írt d e majd alakul magától nem rossz szándékkal vagyok itt csak bővíteni akarok, de ha nem szabad akkor szóljanak kérem.Inkvizítor üzenőlapja  2015. augusztus 26., 10:41 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Ebben igazad van, és akkor tegeződjünk nyugodtan engem nem sért, én azt hittem ellenben hogy sértés idegeneket letegezni. Sajnos azonban én nem tuzdok olyan táblázatokat csinálni mint pl Luke Skywalker írásában van.

Abban mi lehet a gond, hogy a Ferrari F12berlinetta magától kitöltötte a dobozt oldalt, de pl. Maria Hillnél ugyanezt nem lehet megtenni? Csask az autós doboz ennyire intelligens?

Szia! Az angol en.Wikipedia is írja azokat az adatokat, de egyébként erről a hivatalos weblapról mindent ki lehet nézni ami kell: http://auto.ferrari.com/en_EN/sports-cars-models/car-range/f12-berlinetta/#specifications --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 13:08 (CEST) (remélem működik ez az aláírós gomb)

Ezeket nem a hivatalos forrásból tudom, de tények. Pl elég nyilvánvaló hogy mely országokba került aránylag sok, de ezt bizonyítja a következő oldal is: http://www.autogespot.com/ Itt van egy keresőmotor oldalt, ott le tudod ellenőrizni hogy miylen sok van például Németországban belőle. A Tőzsér Dániel F12-je is megvan ott, tényleg az övé és tényleg szürke. Amúgy a cikkbe hogy lehet ezt normálisan beleírni? Csak oda kell tenni a végére hogy innen vettem? --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 13:17 (CEST)

Kész, de mégsem olyan

Ez nekem kissé bonyolultnak tűnik, nem hagyhatnánk ezt annyiban? Google kereséssel úgyis ellenőrizhetőek a dolgok, semmi valótlant nem írok sehova ha esetleg ez lenne az aggály. --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 13:52 (CEST)

Tanulmányozom még a sablont, lehet hogy kis gyakorlás után elboldogulok vele. Ha jól értem a link helyét az url= szekció tartalmazza, a title az a cím, a date meg a dátum amikor beírtam a cikkbe. Jó, lehet hogy menni fog. Köszönöm a segíséget! --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 13:58 (CEST)

Boldogulnék én a másikkal is, tudok angolul, de valamiért nem fogadja el a mai dátumot. --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 14:10 (CEST)

Nos, a helyesírás rendben van, a formázáshoz nem értek, mert nem vagyok profi, a forrásokat meg mindjárt odarakom. – Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 14:41 (CEST)

Még néhány cikkhez jozzáadom a forrásokat és kész leszek. Viszont a Castor Troy, Sean Archer és fürdőszoba cikkekhez nem tudok forrást adni, előző kettőt fejből írtam, utóbbihoz pedig nem igazán tudom milyen forrást lehetne, akár te is meggyőződhetsz róla ha kimész a fürdőszobádba. --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 15:00 (CEST)

Szia! Tudsz segíteni? Egy Pagony nevű rosszindulatú szerkesztő törlni akarja a lapokat amiket írtam, pedig adtam meg forrásokat, linkeket, tagoltam, kihagytam a magánvéleményt stb. Csak annyit ír indoklásnak hogy "nemcikk". Hova fordulhatok panasszal munkám tönkretétele miatt? --Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 20:57 (CEST)

Rendben van, értek én a szóból. többé nem szerkesztek itt semmit, kérem töröljetek mindent amit eddig írtam. Sajnálom a kellemetlenséget, azt hittem komolyan gondolják a szabad enciklopédia szlogent (mobilrol vagyok nem tudom tesz e aláírást de az Inkvizitor voltam) Inkvizítor vita 2015. augusztus 26., 22:13 (CEST)

Érdekes a hozzámállás itt. Azt mondtátok, adjak meg forrásokat: adtam meg. azt mondtátok, ne használjak szlenget meg saját véleményt: lehagytam őket. Azt mondtátok, ügyeljek a helyeyírásra. Ügyeltem. És ezek útán újra az írásaim fele töröltetve lesz, másik fele meg tele van aggatva problémákkal. Sajnálatos ez a tipikus magyar mentalitás: kötekedni, hibákat kiszúrni meg a másik munkláját elsöpörni bármennyi energia van, de hogy 2 mondattal bővíteni vagy a 2 vesszőhibár kijavítani kevesebb energia lenne, az nem számít. A lényeg hogyha más hiábzik (mert már 3 napja lassan itt rontom alevegőt, gondolom azok a szerkesztők sem több ideje vagytok itt mint 3 nap akik minden írásom törlésre jelölték) akkor abba rugdosni kell. Ne érts engem félre, kérlek, hogy pont neked írom, rád pont nem vonatkozik, mert te voltál az egyetlen aki tényleg segíetett jobbá tennia z írásokat nem csak a figyelmeztetáseket meg a törléseket szórt aki. Szóval ezért hálás vagyok, csak azért neked írtam, mert veled kommunikáltam a ,legtöbbet és remélem a rosszabb szándékú emberek is látják ha ide írok, mert pl az milyen gyakorlat, hogy alőször kivesznek tényeket az írásból, majd miután már 3 mondatot eltávolítottak belőle, ráírják hogy kevés információt tartalmaz és törlndő (ez a Kucsera Gábor írás volt). Mindenesetre reméltem hogy jobb lesz a közeg de rajtad kívül vajmi kevés segítő kezet kaptam szóval nem látom értelmét hogy folytassam. Kérlek mégegyszer hogy töröld a munkáim vagy valaki más törölje őket mert itt nem tartják őket idevalónak. Csodálkoztam hogy miért nincs ezekről itt írás, de akkor ezek szerint azért mert felesleges a megíréásukkal megpróbálkozni. Ne haragudj hogy pont neked írtam ezt, mégegyszer mondom te segíteni próbáltál és rád a fentiek nem vonatkoznak csak összességében úgy éreztem neked a legjobb ha ezt ideírom. Elnézést ha rosszul tettem. Törlésedet és eddigi segítségediet hálásan köszönöm.--Inkvizítor vita 2015. augusztus 27., 22:09 (CEST)

Szia! Köszönöm biztató szavaid. Szeretném hinni hogy igazad vamn , de akkor felteszek egy kérdést ha nem baj: mindenki úgy kezdte a tanulást hogy az első 10-20 írását kitörölték, mert ez is a tanulási folymaat része? Még azok után is hogy mutatott fejlődést? Vagy csak engem állítotok valami okból kifolyólag ilyen kemény próbák elé?--Inkvizítor vita 2015. augusztus 28., 16:14 (CEST)

Juhé! Akkor már csak 19 írásom törlik! Komolyra fordítva: én azért regisztráltam, mert láttam hogy nincs az egyim fontos Star Wars szereplőről írás. Aztán még írtam párat, majd megnéztem hogy mik azok amik érdekelnek, és amikról nem volt úgy döntöttem pótlom. Lehet hogy ti máshogy csináljátk, de azt hittem az sem elítélendő ha elkezdek több írást, majd apránként akár párhuzamosan is bővítem, fejlesztem őket. Mert amint láthatod (1-2 írást leszámítva, de azokat meg amúgy is vagy törölték vagy valaki más már átírta, kibpvítette) az írásaimat nem egyszer szerkesztettem. Többször bővítettem őket, ha atláltam hiábkat kijavtottam. Ezek után bánt egyesek hozzáállása. Te magad mondtad hogy láttad a fejlődést az írásaimban, mégsem hagytak kibontakozni vagy adtak esélyt rá hogy néhány munkám akár befejezzem. Már törölték John Rambot egyetlen helyteen szó miatt („csak” 5 forrást írtam be hozzá) törölték Jákob rabbit is, és most majd törlik vagy 4 Star Wars szereplőt, mert „nem nevezetes”, Fügedi Anna vívót ugyanezen indokkal (arra senki nem adott magyarázatot hogy sokkal kevsebb eredményt felmutató embereknek miért lehet írása de ez már biztos költői kérdés), törlik az ál/arc film főszereplői, a fürdőszobai írásom pedig ahhoz képest hogy senki nem írt róla, én vállaltam, és erre csúfolódás céltáblája lett. Ennyit erről hogy itt mennyi a tolerancia meg a segítőkészség úgy nagy általánosságban--Inkvizítor vita 2015. augusztus 28., 16:34 (CEST)

Szia! Neked is megírom amit Fauvirt-nek: sjanos sem erőm, sem energiám, sem szakmai tudáom nincs hosszabb, szebb és forrásoltabb írásokatírni, ezért is kár volt törlni, mert fura hogy 4 emberből a Blue együttesből 3nak van írása egy meg hiányzik. Annak örülök hogy örülsz hogy visszatértem. :)--Inkvizítor vita 2015. szeptember 3., 16:07 (CEST)


Antikommunista pártok

Szia! Tudom hogy nem kéne politizálnom a Wikipédián, de neked is, és a többieknek el mondom, hogy ne töröljétek le az Antikommunista pártok nevű kategóriát, mivel én hoztam létre. Az a kategória nem felesleges, csak én mondom, hogy ne töröld le. Remélem nincs ezzel baj. – Marec2 vita 2015. augusztus 27., 14:05 (CEST)

Petrác Mária

Kérlek szépen ellenőrizd a Petrás Mária dalénekes életrajzi szócikkét. Megpróbáltam rendbe tenni. Köszönöm.– Hello world vita 2015. augusztus 27., 20:01 (CEST)

Magyarország–Szerbia határzár

Üdv! Véleményem szerint kellene egy kötőjel a címbe: Magyarország–Szerbia-határzár. (Mint pl. Szeged–Szabadka-vasútvonal.) Nemde? Átnevezzem? – Vépi vita 2015. augusztus 27., 21:30 (CEST)

Szia! Nem tudom, hogy érdemes-e bevenni a Környezeti hatások szakaszba az őzet; talán igen, mert a nyilatkozatok szerint nincsenek arrafelé nagy testű állatok. Hkoala 2015. augusztus 28., 18:00 (CEST)

A HVG képaláírása szerint az őz „az ásotthalmi vasútállomástól 300-400 méterre” lelte halálát. Nagyobb lenne a bizalmam a hír valódisága iránt, ha Ásotthalom térképén fel tudnám fedezni a vasútállomást, de legalább valami vasúti sínt látnék a szerb határtól két-három kilométerre fekvő Ásotthalom és a határ között. Malatinszky vita 2015. augusztus 29., 14:38 (CEST)

@Malatinszky: Bocsánat, hogy közbekotyogok, csak olvastam ezt az üzenetet. Őzre nem tudok reagálni, - a hír sem ismert számomra és nem néztem utána, miről írtok itt pontosan, - de van egy megszüntetett (kisvasút) állomás Ásotthalmon, ha ez segít valamit... Fauvirt vita 2015. augusztus 29., 14:43 (CEST)
Ez érdekes, köszönöm. Mindenesetre ez a megszüntetett vasútállomás jóval több mint 3-400 méterre van a határtól. Malatinszky vita 2015. augusztus 29., 14:55 (CEST)
@Malatinszky: véleményem a mai "újság"/"hír"-írásról elég lesújtó, ezért is csak az állomásra reagáltam. :-) Na de nem akarom "szétoffolni" Rlevente vitáját... Örülök, ha hasznos volt az infó, akárhogyan is. Fauvirt vita 2015. augusztus 29., 15:04 (CEST)

John Rambo

Szia! A német egyérten (de:John Rambo) szerepel egy texasi magasugró(wd) (bár a teljesen egész neve: John Barnett Rambo) és egy 17. századi amerikai politikus(wd) is... szerinted a magyarra is felvezetendő bármelyikük? Fauvirt vita 2015. augusztus 29., 13:23 (CEST)

Megtörtént, köszi. :-) Fauvirt vita 2015. augusztus 29., 16:03 (CEST)