Szerkesztővita:Rlevente/archív12

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Pécs városrészei

Szia, mi lett végül ennek a megbeszélésnek a vége? Bár voltak pro és kontra vélemények is, de ha jól látom a többség azért mellette volt, a műhelyvezetőnk is támogatta, de végül nem történtek meg az átnevezések. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. január 21., 21:20 (CET)

Szia @EniPort, elkezdtem átnevezni, de aztán abbamaradt az ügy. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. január 25., 16:01 (CET)

Köszi

Szia! Köszönöm a gyors TMB-lezárásokat. Itt jegyzem, vagyis kérdezem meg, hogy megpróbálnál beszélni Marsossal ezeknek az utólag törölt lapok gyártásával kapcsolatban? Én már tanácstalan vagyok mivel lehetne jobb belátásra bírni. Gerry89 vita 2018. február 13., 16:16 (CET)

upsz

Bocs, ez véletlen volt. – PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. február 28., 08:25 (CET)

Az év szócikke/2017 verseny eredménye

POTY barnstar.svg Az év szócikke 2017
A 2017-es Az év szócikke versenyen a Magyar Hold-radar-kísérlet című szócikked a Műszaki és alkalmazott tudományok kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2018. február 28., 22:08 (CET)

@Gerry89, Cvbncv, Szalax, Akela, Pallerti, DenesFeri, Porbóllett, @Balint36, Gg. Any, Csurla, *feridiák: köszönöm a támogató szavazatokat! – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 1., 13:16 (CET)

Kedves Rlevente, nagyon tetszett ez a szócikk, örülök a sikerének, gratulálok a díjadhoz! Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. március 1., 13:30 (CET)

Szívesen és gratulálok! DenesFeri vita 2018. március 1., 13:37 (CET)

Örömmel gratulálok, kiváló szócikk!  … szalax üzenő 2018. március 1., 17:53 (CET)

Először is gratulálok a helyezésért, másodszor pedig szívesen. A minőségi cikkeid tovább emelik enciklopédiánk színvonalát. Csak így tovább!– Porbóllett vita 2018. március 1., 18:45 (CET)

Kedves Rlevente! Mi köszönjük ezt a remek, színvonalas munkát amivel megajándékoztál bennünket. Öröm volt szavazni rá. Gratulálok! Csak így tovább, reméljük találkozunk a 2018-as év szócikke szavazáson is valamelyik cikkeddel! :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. március 1., 19:59 (CET)

Köszönöm a támogató és biztató szava(zata)itokat. Nagyban hozzájárultatok ahhoz, hogy újra megjöjjön a kedvem a szerkesztéshez. :-) – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 4., 14:55 (CET)

Huszár László

Szerinted átnevezem Huszár László népi fafaragót Huszár László (fafaragó)ra megkülönböztetve Huszár Lászlótól? Apród vita 2018. március 2., 12:00 (CET)

@Apród, először megvárnám, hogy nevezetes-e. A Facebook nem független forrás, és gyanítom, hogy a cikk szövege szó szerinti másolat. Ha marad, akkor persze át kell nevezni, egyértelműsíteni, stb. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 2., 12:52 (CET)

Jó akkor várok, mint horgász a halra és nem nevezem át. Köszönöm válaszodat! További szép napot kívánok! Apród vita 2018. március 2., 13:48 (CET)

FoBe által felkerült a pont az i-re, a jogsértő oldalak közé téve: [1]. Apród vita 2018. március 4., 22:24 (CET)

@Apród, igen, ezt sejtettem, csak nem ellenőriztem, mert napközben nem férek hozzá a FB-hoz, este pedig nem foglalkoztam ezzel a cikkel. Egyébként vannak róla más források, pl: [2] [3] [4] [5] meg kell nézni, hogy ez elég-e a nevezetességhez. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 4., 22:34 (CET)

Hát én megírni biztos nem fogom ezt a szócikket, ha törlik. Apród vita 2018. március 4., 23:51 (CET)

1956-os forradalom

Szia! Több gond is van a cikkben található hangfájlokkal. Az egyik, hogy egyetlen cikkben csupán 1-2 darab helyezhető el, a másik pedig, hogy azoknak a hossza sem haladhatja meg a 30 mp-et. Értem ugyan, hogy az Szjt. szerint felhasználhatók, de a WP:NEMSZABAD szerint sajnos nem. – Regasterios vita 2018. március 7., 14:55 (CET)

@Regasterios, szomorú vagyok... És ha áthelyezek néhányat másik cikk(ek)be? – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 7., 15:09 (CET)

A hangfelvételek hossza akkor is gond lenne. – Regasterios vita 2018. március 7., 15:35 (CET)

Megpróbálom rövidíteni őket. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 7., 21:57 (CET)
Bocsi, nem láttam ezt, én közben töröltem őket. – Burumbátor Súgd ide! 2018. március 7., 15:38 (CET)
@Burumbátor: Csupán három használaton kívüli fájlt töröltél. Azokhoz nem nyúltam, amik benne vannak a cikkben. – Regasterios vita 2018. március 7., 16:18 (CET)
@Regasterios: köszönöm a felvilágosítást. – Burumbátor Súgd ide! 2018. március 7., 18:54 (CET)

Knife Party

Szia!

Sajnálom, hogy az általam felvetett igen fontos kifogás, miszerint még várni kellett volna a TMB-vel, több szerkesztőtársamnál nem a magyar szavak normális értelme szerint jött át, hanem valamiféle "wikiszemét" melletti érvelésként.

Szólnom kellett, mert szerintem tragikus perspektívát vetít elénk az a súlyos tévedés, hogy a szócikken kell elverni a port, ha az anon szerkesztője - nagy valószínűséggel - visszaél a szerkesztői szabadsággal illetve nem reagál a hozzá intézett felhívásokra.

Ha a cikke nem hoax, akkor az átlagos cikknek megfelelően KELL eljárni vele szemben. A menetből cikkjelöltté minősítés rossz ötlet, ugyanúgy joggal való visszaélés, mint a téves szubcsonknak jelölés stb.

Erre elszabadult a pokol, Gerry83 az iróniai nyelvén jelezte, hogy ő ebből egy szót sem ért....

Ezek után csak Neked tűnt fel, hogy nem volt rendes szavazás.

Én ugyanis nem szavaztam ellene.

És fel sem merült bennem, hogy védjem ezt a cikket. Ha nincsenek források, nem ellenőrizhető a nevezetesség. Gondolom, egyetértesz velem.--Linkoman vita 2018. március 7., 21:32 (CET)

Szia, @Linkoman! Ha hulladéknak tekintettem volna a cikket, akkor azonnaliztam volna. Mivel láttam benne lehetőséget, bár akkor még elég ramaty állapotban volt, de nem volt egyetlen forrása sem, TMB-re vittem, ahol jeleztem is, hogy „Nincs forrás, mely alátámasztaná a wikiképességét”. Ezután mindenki írkált mindenfélét – nem is a cikkről, hanem az írójáról –, de független forrás azóta sem került bele. A legszomorúbb, hogy ez még a lezáró admint se zavarta. Mindegy, ezzel a cikkel nem akarok tovább foglalkozni, de sajnos rengeteg ilyen van még. Mivel se a blokkolás, se a TMB, se a cikkjelöltté nyilvánítás nem egyezik a közösség többségének véleményével, sablonozni fogom ezeket a cikkeket, aztán vagy javítja őket valaki, vagy így maradnak. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 7., 21:46 (CET)

OsvátA minősítette "wikiszemétnek", nem Te, már bocsánat, miért írtam volna ezt rólad?

Továbbá: egyetértek a TMB lezárásával kapcsolatos észrevételeddel, maximálisan. (Nem is írtam mást az előbb.)

Csak odáig kellene velem egyetértened, hogy a szemét viselkedésű szerkesztő cikkeit ugyanúgy kell elbírálni, mint a legkedvesebb szerkesztőét. Ez a Wikipédia alapelveiből következik. Most tettem egy javaslatot arra, hogy egyszerűsített eljárással, "hivatalos figyelmeztetéssel" + blokkolással az illető szerkesztőt (Ghost Destroyer vagy anon) kellene büntetnünk. Örülnék, ha támogatnád a javaslatomat. Üdv.--Linkoman vita 2018. március 7., 21:56 (CET)

@Linkoman, támogatom, hogy a nem kommunikáló, de problémás szerkesztőket blokkoljuk, de mivel ezt nem tartalmazza a WP:BLOKK, ehhez módosítani kellene az irányelvet. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 8., 15:59 (CET)

Köszi, én is új javaslatnak tekintem.--Linkoman vita 2018. március 8., 20:06 (CET)

Márki-Zay Péter

A szöveg, amelyet töröltél, (valószínűleg) Márki-Zay feleségétől származik; olyantól, aki a legkisebb részletekig ismeri a valós helyzetet. A forrás ugyan azonos, de a megfogalmazása politikailag elfogult. A forrás ugyanis a kormánypárti sajtóban jelent meg, következésképp Márki-Zay-hoz képest ellenzéki. MZ/X vita 2018. március 11., 17:06 (CET)

@Jzana, én csak helyreállítottam azt a forrásolt szöveget, amit indoklás törölt. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 11., 20:18 (CET)

Mo. lakossága mennyi?

Szia!

Belekötöttél egy lényegtelen adatba a Nyári időszámítás szócikkben, és törölted is az ott lévő mondatot, amit nem kellett volna ezzel az indokkal: "tudtommal Mo-on nem 8 millióan laknak".

Akkor hányan?

Már régen nem 10 millió a lakosok száma, csak szólok előre. A cikk szempontjából egyébként tök mindegy, hogy 8 vagy 9 millió emberről van szó, az arányokon ez nem változtat. Kérek forrást arra, hogy mennyi Mo. lakossága, vagy állítsd vissza a fölösleges törlésedet. misibacsi*üzenet 2018. március 23., 16:39 (CET)

Szia, @Misibacsi! A Magyarország szócikk szerint kb. 9,8M fő a magyar lakosság. De nem ez a fő kérdés. Az inkriminált mondatnak nem volt forrása. Ha Neked van forrásod arra, hogy mennyi a nyári időszámításból eredő egy főre jutó megtakarítás, akkor nyugodtad írd be a cikkbe! – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 23., 20:22 (CET)

Ez az infó már régóta benne van a cikkben. Egyébként a kulturált megoldás az lett volna, ha szólsz nekem, hogy ez vagy az az adat nem stimmel, vagy keressek rá forrást. Nem kell az ilyesmit kapásból törölni, amikor van aktív szerkesztője egy cikknek.

@Misibacsi, találtam egy forrást a fejenkénti megtakartásra, így az már nem saját adat. Egyébként a témában olvastam egy érdekes hozzászólást a cikk vitalapján: „A forintosítás nem való ebbe a cikkbe.” Nem tudod, ki írta? – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 24., 14:05 (CET)

Nagyon vicces, nyilván én írtam oda valamikor régen, de egy vagy több anon kifejezte azt az igényét, hogy legyen benne a cikkben, ezért bele lett írva. Pár évente át kell majd írni, ahogy az áram ára és az áramfogyasztás változik (a lakosságszám talán kevésbé). A 9,8 millió lakoshoz nem tudok hozzászólni, de én is ezt találtam a KSH honlapján, úgyhogy ezt kell használnunk. A megtakarítás forintosítását mindjárt megnézem, hogy jól írtad-e be. misibacsi*üzenet 2018. március 24., 19:26 (CET)

Görbicz

Szia! Véletlen előbb duplikáltam a tegnapi búcsúztatásról szóló infót Anita szócikkében, majd mikor észrevettem, akkor töröltem az egyiket, ami mint kiderült a tiéd volt. Elnézést, bár, ha nem is szó szerint, de ugyanaz szerepel a szócikkben. Gerry89 vita 2018. március 23., 20:28 (CET) Gerry89 vita 2018. március 23., 20:28 (CET)

Szia @Gerry89! Semmi baj, a tied egy fokkal enciklopédikusabb megfogalmazás. Kösz, hogy szóltál. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 23., 20:38 (CET)

Chester Bennington

Szia! Nem egészen Görbicz téma, csak észrevettem, hogy a 3-as és 8-as végződő éveknél Július 20-án az van írva, hogy Chester Bennington 3 éve halt meg, ő tavaly halt meg Július 20-án. Kr 94

Szia @Kr 94, köszönöm, hogy szóltál, de nem a 3-as és 8-as éveknél van, hanem a 2-es és 7-es évek sablonjában, amit könnyebben megtalálhattam volna, ha linkeled (úgy mint én itt az előbb). Javítottam. Kérlek, legközelebb ha új témát nyitsz egy vitalapon, felül, az "új téma nyitása" fülre kattintva tedd! Köszönöm. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. március 26., 20:24 (CEST)

Szia, ne haragudj nem tudtam és inkább szóltam, mert megígértem, hogy nem javítgatok itt semmit ész nélkül, inkább neked szólok, mint a főszerkesztőnek. Kr 94

Kiemelés

SZIA, SZOKÁSSÁ VÁLT, HOGY A KERESZTÉNYSÉGMŰHELYBE BEÍRJÁK A KIELEÉSRE VÁRÓ JELŐLÉSEKET, HA KEDVED VAN VEGYÉL RÉSZT A SZAVAZÁSBAN. https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Javaslatok_kiemelt_szócikkekre/A_pápaság_története Konstant vita 2018. április 2., 10:51 (CEST)

Szia, @Konstant, köszönöm az értesíytést, végig fogom olvasni és majd értékelem. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 2., 13:17 (CEST)

Konstant, megtennéd, hogy "lehalkítod" a Rlevente vitalapját (értsd kisbetűsíted a hozzászólásod)? Ugyanis majdnem megsüketültem a bal szememre. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. április 2., 13:19 (CEST)

;-) – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 2., 13:57 (CEST)

nektek szívesen...így jó? Konstant vita 2018. április 2., 14:31 (CEST)

@Konstant, szerintem HuFi arra gondolt, hogy NE CSUPA NAGYBETŰVEL írj, mert a netikett szokásai szerint az kiabálásnak számít. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 2., 14:34 (CEST)

Pontosan. Hasonlóan fogalmaztam meg a kérést a vitalapodon is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. április 2., 14:38 (CEST)

Admin üzenő

Szia! A Járőrök szakaszban GhostDestroyer100 egy kérdést tett fel, arra válaszoltam. Szó sincs benne arról, amit írtál, a "nem adminhatáskör" sablon mellé: hogy a cikkek formázásának, forrásolásának részleteit ne az adminüzenőn tárgyaljuk. Ha láttál olyan szöveget, ami a forrásolás és formázás részleteit taglalja, légyszíves idézd, hogy nehogy máskor is elkövessem ezt a hibát. Üdv. Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. április 17., 00:28 (CEST)

Szia @Ogodej, igazad van, a cikkírás rejtelmeiről az előző két GD100-szakaszban volt szó, és a nemadmin-sablon magyarázószövegét onnan másoltam ebbe a szakaszba is. A lényeget, gondolom, ennek ellenére is látod: egy kezdő szerkesztő támogatását nem az AÜ-n kellene folytatni. Köszönöm. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 17., 11:58 (CEST)

Hovik Abrahamjan

Szia! Olvastam a szerk.öf-öd. Igazad volt! Forrásoltam. – Gerry89 vita 2018. április 18., 11:33 (CEST)

Forrás

Szia Rlevente! Karen Karepetyanra, ezeket a forrásokat tedd, meg angol wikiből fordítottam. Municipality ignores vendors' claims". A1+ TV. . "Armenian opposition undeterred by Freedom Square ban". "Ban On Street Trade In Yerevan 'Irreversible'". – Vapoyo vita 2018. április 18., 13:50 (CEST)

@Vapoyo: nem tudom, mik ezek a szövegek, nézd meg, hogy a Hovik Abrahamjan cikkbe milyen forrásokat tett be @Gerry89, és hogyan: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Hovik_Abrahamjan&diff=19848817&oldid=19848468 Ilyenekre van szükség az összes cikkben. Ha az angol wikiből fordítasz, akkor az ottani forrásokat kell ellenőrizni (létezik-e, mennyire megbízható, megvan-e benne az adott infó) és ha rendben vannak, betenni a magyar cikkbe. Fordítás esetén a {{fordítás}} sablont is használni kell. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 18., 15:05 (CEST)

Forrásolás

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Vapoyo írt-e neked vissza, hogy mikor fogja forrásolni az általa elkezdett szócikket? Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 22., 22:17 (CEST)

Szia @Gg. Any, a fenti üzeneten kívül más választ nem kaptam tőle. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 23., 08:20 (CEST)

Szia! Köszönöm a választ. Akkor viszont én vissza fogom vonni a támogatásom a Megerősített szerkesztői kérelménél, mert se neked, se Gerrynek, sem nekem még csak nem is válaszolt, arra, hogy mikor szándékozik forrásolni, vagy a csonkokat bővíteni, nemhogy megcsinálta volna. Megerősített szerkesztő olyan legyen, aki után nem kell dolgozni a többieknek... Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 23., 16:18 (CEST)

Szia @Gg. Any, a neked szóló reggeli válaszom után két perccel már írt nekem, amint itt lejjebb láthatod. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 23., 18:38 (CEST)

Igazság szerint nincs lelkiismeret furdalásom, hogy visszavontam a támogatásom. Ha valaki még a forrásolással sincsen tisztában, az inkább még ne legyen megerősített szerkesztő. Én az első IP címmel írt cikkeimet is forrásoltam, formáztam stb. már, mikor még nemhogy megerősített szerkesztő, de regisztrálva sem voltam. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 23., 22:36 (CEST)

Forrás

Kedves Rlevente! Légyszi írd le nekem, hogy tudok forrást linkelni. És szerinted megadják-e a mege.szerk. jogot? Üdv :) – Vapoyo vita 2018. április 23., 08:22 (CEST)

Szia @Vapoyo, amint fentebb már írtam, nézd meg, hogy a Hovik Abrahamjan cikkbe milyen forrásokat tett be @Gerry89, és hogyan: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Hovik_Abrahamjan&diff=19848817&oldid=19848468 A {{Cite web}} sablon leírásában is jól el van magyarázva,hogy melyik paraméter mire való. Ilyenekre van szükség minden cikkben. Ha az angol wikiből fordítasz, akkor az ottani forrásokat kell ellenőrizni (létezik-e, mennyire megbízható, megvan-e benne az adott infó) és ha rendben vannak, betenni a magyar cikkbe. Fordítás esetén a {{fordítás}} sablont is használni kell. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 23., 09:22 (CEST)

@Vapoyo: Van itt egy rövid leírás, hátha segít. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. április 25., 06:17 (CEST)
@Pallerti, köszi, én is ki fogom próbálni. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 25., 11:51 (CEST)

+

Köszönöm. Még Bencemac, Konstant és Hamilcar Smith is igényel olvasnivalót.

Bencemac esetében erős kételyeim vannak, hogy egyáltalán mit keres a bürokraták között. Nem kellene elfogultnak lenned vele szemben.

üdv. – Milei.vencel vita 2018. április 24., 15:18 (CEST)

Kunhalmi Ágnes

Beírtam angol nyelvvizsgáját; 2018-as megválasztását. Gondolom, egyetértesz. Partmoso vita 2018. április 27., 23:44 (CEST)

@Partmoso, köszönöm, kicsit átfogalmaztam. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 27., 23:59 (CEST)

Bencemac

Bencemac-nak miért nem írogatsz, hogy fejezze be az ostoba játékát?? Hmm??

Kiszállok az egész WP-projectből, köszönhetően annak, hogy mindketten akadályozzátok az itteni munkám. – Milei.vencel vita 2018. április 28., 11:49 (CEST)

Jelölés

Kedves Levente!

Nagyon szépen köszönöm támogatásod és bizalmad! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 29., 22:08 (CEST)

Kedves @Gg. Any, nagyon szívesen. Örülök, ha csatlakozásoddal gazdagítod az adminok karát (körét?), szóval társaságát. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. április 30., 23:56 (CEST)

Köszönöm kedvességed! :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. május 1., 00:00 (CEST)

Lapvédelem

Kedves Rlevente!

Van-e módod lapok jogosultságának megváltoztatására? Néhány oldalon Gabest szerk. nem képes leállni, de ő nem megerősített szerkesztő, így elég lenne az oldalak jogosultságát úgy beállítani, hogy azokat csak megerősített szerkesztőtől kezdve lehessen szerkeszteni. Akár ideiglenesen. Segítenél ebben? – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. május 1., 11:05 (CEST)

Kedves @Pkunk! Az AÜ-n válaszoltam. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 1., 11:12 (CEST)

@Pkunk, Rlevente: sziasztok! Már szóba is hozták itt. Látom, hogy még egyikőtök se szólt hozzá, ezért szólok. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. május 19., 11:00 (CEST)

@Kobeat: köszönöm! – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. május 19., 11:04 (CEST)

Örök tél filmkockák

Szia! Ne haragudj, de az egyik filmkockát kivettem a cikkből. Nehezen indokolható, hogy két mellékszereplőt, akiknek a neve épp csak meg van említve a cikkben, filmkockán ábrázoljunk. – Regasterios vita 2018. május 20., 16:14 (CEST)

Szia, @Regasterios, szerintem a film cikkéhez ez a kép is hozzátartozik, és elég hosszú a cikk, hogy több kép is illusztrálja. Gyakorlatilag képernyőnként egy filmkocka van (volt), azt nem tartom soknak. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 21., 14:56 (CEST)

„Szabad tartalom illusztrálására használható fel, a szöveghez relevánsnak kell lennie, segítenie a szöveg megértését, jelentős illusztrációs értékkel kell rendelkeznie.” Két mellékszereplő van a képen, akikről egyetlen szó sem esik a folyószövegben. Aligha nevezhető ez jelentős illusztrációnak. A cikk szépen kidolgozott, de a cselekmény sajnos nyúlfarknyi. Kettőnél több filmkockát jelenlegi állapotában nem bír el a cikk. – Regasterios vita 2018. május 21., 15:12 (CEST)

Attól függ a képek száma, hogy mennyire részletes a cselekmény? – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 21., 15:49 (CEST)

Hadd kérdezzek vissza: van olyan folyamatos szöveg bárhol a cikkben, amit ez a kép illusztrálhat? Nem a cselekményben. Bárhol. – Regasterios vita 2018. május 21., 16:01 (CEST)

Miért csak folyamatos szöveget lehet illusztrálni? A szereplőket miért nem? Egyébként a "Látvány- és hangzásvilág" szakaszt is illusztrálja: „A film látványvilága lehangoló (...) A belső helyszínek, a marhavagon, a barakk és a bánya pedig szinte állandóan zsúfoltak és szorongással teliek. A színvilágban a sötét tónus uralkodik...” – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 21., 16:06 (CEST)

Mert azt írja az irányelv, és nem véletlenül így van megfogalmazva. A látványvilágot a másik két kép is elég jól illusztrálja, emiatt teljesen felesleges egy harmadik képet betenni a cikkbe: „A lehető legkevesebb nem szabad licencű tartalmat kell közölni. Egy szócikkben nem megengedett több ilyen jellegű fájl használata, amennyiben egy ilyen fájl is megfelelően illusztrálni tudja ugyanazt.” – Regasterios vita 2018. május 21., 16:28 (CEST)

A WP:NEMSZABAD nem tartalmaz olyan kifejezést, hogy folyószöveg vagy folyamatos szöveg. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 21., 16:34 (CEST)

Idézet: „segítenie [kell] a szöveg megértését”. Persze, szét lehet cincálni a megfogalmazást, de ezt csak az teszi, aki nem hajlandó elfogadni az irányelv létezését, és a kiskapukat keresi. Ha valakinek illusztrációra van szüksége annak az állításnak a megértéséhez, hogy Kurta Niké szerepel a filmben, vagy hogy Farkas Franciska nő, nem pedig férfi, akkor annak inkább egy óvodásoknak való képeskönyvet kellene lapozgatnia. – Regasterios vita 2018. május 21., 16:57 (CEST)

Látom, teljesen eltökélt vagy a törlésben, úgyhogy felesleges tovább vitáznunk. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 21., 20:21 (CEST)

Magyarországi egyházmegyék alapítása

Szia! Te jobban eligazodsz az ilyen dolgokban: a kezdőlapi évfordulók összeállításakor vettem észre, hogy a kaposvári egyházmegye alapításának dátuma 1993. május 30., a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye alapításáé 1993. május 31. Mindkettőre van forrás: [6] illetve [7]. Az ekkor átalakított székesfehérvári egyházmegye cikkében május 30. szerepel. Melyik a helyes? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. május 24., 08:04 (CEST)

Szia @Hkoala, szerintem a május 30. a helyes, egyértelműen ez a dátuma a Hungarorum Gens Apostoli Konstitúciónak,[8] [9] [10] [11] ami létrehozta ezeket az egyházmegyéket. A Catholic-Hierarchy.org egy magánszemély által üzemeltetett adatbázis (nem a katolikus egyház hivatalos honlapja), amibe ezek szerint téves dátum került. Esetleg megpróbálok írni neki, hogy javítsa. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 24., 11:37 (CEST)

Évfordulós sablonok

Szia! Kicsit évfordulós is ez a téma, de inkább ókori. Azt szeretném megkérdezni, hogy az Ókor portálon vannak olyan történelmi személyek, akiknél a születés vagy az uralkodás eltérő, hogy azok a számok változóak vagy azok a helyes számok? Kr 94

Például a Kleopátrás cikkerekre gondolok, hogy ezek a számok az uralkodási vagy a születési, illetve a hallozási évszámokat mutatják? https://hu.wikipedia.org/wiki/I._Kleop%C3%A1tra

Szia @Kr 94! Nem tudom, nem vagyok járatos ókori témákban. Esetleg kérdezd meg azokat, akik az adott cikkeket szerkesztették. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. május 27., 20:02 (CEST)

Nem kell dőlt betű?

Szia Levi! De hát a műcímeket dőlt betűkkel szokták jelezni. – Vakondka vita 2018. június 1., 08:26 (CEST)

Szia @Vakondka, általában igen, de nem mindig. Egyért. lapokon nem nagyon szoktunk semmilyen formázást csinálni, nézd meg pl. itt: Titanic (egyértelműsítő lap). – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 1., 09:54 (CEST)

De ott se tilos formázni tudtommal. – Vakondka vita 2018. június 1., 10:00 (CEST)

@Vakondka, valóban nem tilos, csak felesleges. Wikipédia:Egyértelműsítő lapok#Formázás De tőlem visszarakhatod, ha nagyon ragaszkodsz hozzá. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 1., 10:07 (CEST)

Amúgy nem baj nekem, ha egyértelműsítő lapon nem dőlt az sem. :) – Vakondka vita 2018. június 1., 10:08 (CEST)

A magyar történelmi műhely újraindítása

Szia! Érdekelne a véleményed a fentiekkel kapcsolatban itt. Üdvözlettel, – Frommer Coat of arms of the Austro-Hungarian Navy.png Fórum 2018. július 6., 14:19 (CEST)

Szia @Frommer 97! Megtisztelő a megkeresésed, de amint talán látod is, az utóbbi időben gyakorlatilag nullára vált az itteni aktivitásom. Munkahelyváltás miatt alig van szabadidőm, azt pedig – az enciklopédia-szerkesztés iránti érdeklődésem erőteljes csökkenése miatt – másra fordítom. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. július 9., 20:08 (CEST)

Rendben, köszi a választ, remélem a jövőben lesz még időd foglalkozni az enciklopédiával! Üdv, – Frommer Coat of arms of the Austro-Hungarian Navy.png Fórum 2018. július 9., 20:12 (CEST)