Szerkesztővita:Rcooley

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Rcooley!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Ary vita 2011. április 4., 23:11 (CEST)

81.22.181.133[szerkesztés]

Szia! Örülök, hogy nevesített szerkesztő lettél! :-)Ary vita 2011. április 4., 23:12 (CEST)

Forrás[szerkesztés]

Hali! Tök jó, hogy könyvforrással bővíted az Aerosmith cikket. Ajánlom figyelmedbe ezt a megoldást, itt nem kell minden forráshoz odabiggyeszteni minden egyes alkalommal az egész cite book sablont, isbn-t, stb, csak egy rövid mutatót, ami a könyvhöz vezet. Üdv, Peligro (vita) 2011. április 7., 14:25 (CEST)

Betettem lentre egy bibliográfia szakaszt, így már oda mutatnak a leíró kulcsok, ha rákattintasz egyre, meglátod. (Egyébként inkább elterjedtebb csak a szerző vezetéknevével jelölni (esetünkben Davis 2008, p. 122), de végül is mindegy. Peligro (vita) 2011. április 7., 17:26 (CEST)

Átnevezés[szerkesztés]

Szia! Az általad szerkesztett cikk címe helyesen: Az Aerosmith díjainak és elismeréseinek listája. Kérlek, ezen a címen szerkeszd, ne használd a (helytelen) régit. Üdv --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2011. április 18., 21:29 (CEST)

Szia! Az Aerosmith-videográfia lapot Pagony átnevezte Aerosmith-videográfia címre, a szerkesztést itt folytathatod. Jó munkát kívánok! – FoBe Patroller gold.png üzenet 2011. április 21., 19:50 (CEST)

Kérlek, ha máshogy nem megy, használj helyesírási szótárt! Nincs videóklipp tucatszor, videoklip van. --Pagonyfoxhole 2011. április 21., 20:26 (CEST)

Dream Theatre[szerkesztés]

Szia, örülök, hogy regisztráltál, mert nagyon szép cikkeket írsz (a helyesírástól eltekintve - ehhez ajánlom a Firefox böngészőt, beépített helyesírás-ellenőrző van benne, piros aláhúzza a helytelenül írt szavakat, elgépeléseket)

A Dream Theatre-rel kapcsoltban: két nap múlva lejár a kiemelési időszak, és a források fejezetnél lévő megjegyzések egy részére még nem reagáltál. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a cikk nem lesz kiemelve, de ez ne keserítsen el, mert a cikk amúgy szép, és jó úton halad, de a hibákat ki kell küszöbölni benne (a forrásolatlanságot, az időnkénti enyhe szubjektív fogalmazásokat [amik szintén forrás nélküliek]). Később a szócikket újra lehet majd jelölni és második nekifutásra szerintem már rendben lesz. Addig is, további jó munkát és szép szócikkeket kívánok. Üdv Xiǎolóng Dragon01.svg vigyázz, harap! 2011. április 24., 15:19 (CEST)

Szia! Két hozzászólást ip címmel tettél meg a kiemelés munkalapján, ezeket visszavontam, kérlek, hogy ismételd meg bejelentkezve. Köszi. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. április 24., 17:04 (CEST)

Több cikked laptörténetéből is úgy tűnik, mintha elkezdenél egy szócikket bejelentkezve, aztán kijelentkezve, vagyis ip címmel még korrigálod? Ez véletlen? - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. április 27., 21:04 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Metallica[szerkesztés]

Szia! Technikai probléma a kiemelésen: amikor valaki {{szükséges}}(?) igényt támaszt, kérlek, hogy a javítás után ne használd a {{megtörtént}} sablont, mert ezt az teheti meg, aki az igényt támasztotta. Egyszerűen írd oda, hogy javítva, vagy rendben, stb. Megértésedet köszönöm. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. április 24., 19:12 (CEST)

Címek helyesírása[szerkesztés]

Szia! A Blessed Are the Sick kapcsán ajánlom figyelmedbe a következő szakaszt a könnyűzenei formai útmutatóból: Nevek és címek helyesírása. Címekben a többi igéhez hasonlóan a létigéket is nagy kezdőbetűvel írjuk. Látom, hogy az angol wikin is helytelenül van éppen ennél a szócikknél. – Ary vita 2011. április 27., 19:03 (CEST)

Kérés[szerkesztés]

Szia, az, hogy amerikai, a földrészhez vezet, az, hogy amerikai, az USA-ba. Nem mindegy. És az országneveket írd már nagybetűvel, légy szíves! --Pagonyfoxhole 2011. április 27., 22:25 (CEST)

Meghívó[szerkesztés]

Köszöntünk, kedves Rcooley!

Üdvözlünk!

Mivel szerkesztéseid a magyar Wikipédiában a könnyűzenéhez (is) kapcsolódnak, ezért kérjük, látogass meg néhány hasznos oldalt, amelyek segítségedre lehetnek a szócikkeid írásakor:

  • Könnyűzenei portál: színes, összefoglaló, tartalomajánló lap.
  • Irányelvek: irányelvek, amelyek szabályozzák, hogy mely zenei témákról szülessen önálló szócikk.
  • Formai útmutató: hasznos összefoglaló a könnyűzenei szócikkek felépítéséről, hogy azok egységesek és jól használhatóak legyenek.

Amennyiben kedvet érzel, csatlakozz a Könnyűzenei műhelyhez. Nincs más dolgod, mint itt beírnod a neved és néhány szót arról, hogy miről szeretnél írni.

Fogadj örökbe egy zenészt vagy együttest! Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a szerkesztők külön figyelmet szenteljenek a nekik kedves zenészeknek és előadóknak. Csatlakozz a kezdeményezéshez a Könnyűzenei műhely lapján!

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Baráti üdvözlettel

Aerosmith videográfia[szerkesztés]

Szia! A YouTube linkeket légy szíves távolítsd el a videográfiából! Csak akkor maradhatnak, ha az együttes vagy a kiadó hivatalos youtube csatornájára mutatnak, és nem az illegálisan feltöltött rajongói lapokra! – Ary 2011. május 6., 11:54 (CEST)

Tracy G[szerkesztés]

Légy szíves a Dio cikkben a Tracy G nevet használni (pont nélkül) a Tracy Grijalva helyett, ugyanis az úriembert a világon mindenki így ismeri! – Ary vita 2011. május 27., 19:26 (CEST)

Metallica kiemelés[szerkesztés]

Szia! Elkezdtem teleszórni forráskérő sablonokkal a Metallica szócikket, ahol a mondatok vagy bekezdések végén található megadott forrás nem támasztotta alá a kijelentést, illetve ahol egyáltalán nem volt forrás. Ezeket pótolni kell. Ez az egyik dolog. A másik, hogy elég aggasztó nyomait fedeztem fel annak, hogy szó szerint másoltál ki mondatokat például a 2009. májusi Metal Hammerből a Kill 'em All cikkükből. Ezek egy részét töröltem, vagy átalakítottam, de az első fejezethez már nem volt kedvem visszamenni és onnan is kiszedni az ilyen jogsértő másolásokat. Ha több ilyen másolás is szerepel a teljes szócikkben magyar nyelvű forrásokból, akkor az komoly probléma. Át fogom olvasni és ellenőrizni fogom, de még jobb lenne, ha inkább előtte te magad eltávolítanád őket, ha vannak ilyenek! Ja, és a Metallica honlap Timeline linkje megváltozott, így az erre mutató hivatkozások nem működnek. – Ary vita 2011. május 27., 23:17 (CEST)

Javarészt átjavítottam a linkeket. Nézd meg és figyelj rá a további szerkesztéseidben, mert enélkül nem lesznek kiemeltek. Andrew69. Icône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svg 2011. június 19., 20:22 (CEST)

Szia! Nézz rá kérlek a kiemelésre, mert két nap múlva lejár, és még van rajta foltozgatnivaló. Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Metallica. Köszi. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. június 19., 22:10 (CEST)

Szia! Hát ez a csillag egyelőre nem került föl. Szeretnélek megkérni, hogy a jövőben csak akkor jelölj szócikket kiemelésre, ha figyelemmel tudod kísérni a folyamatot és elvégezni a szükséges javításokat. Köszi. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. június 21., 22:14 (CEST)

Aerosmith idézetek[szerkesztés]

Szia! Légy szíves, az összes idézetben legyen feltüntetve, hogy ki mondta, mert most csak az az olvasó fogja megtudni, aki a megadott könyvforrásban odalapoz.

Például: {{Idézet 2|Idézet szövege|Steven Tyler{{h|Davis|2008|p=87}}}}

Köszi! – Ary vita 2011. július 18., 21:01 (CEST)

Én meg javasoltam az Aerosmith cikket a kezdőlapra. Remélhetőelg október 13. – október 16. között lesz ott és ha esetleg a bemutatót át akarod írni itt megteheted: Sablon:Kezdőlap kiemelt cikkei/2011-41-2. Wikiüdv. Andrew69. Icône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svg 2011. augusztus 6., 14:43 (CEST)

Scorpions[szerkesztés]

szia! a cikk kiemeltszavazáson van, kérlek nézz rá, és javítsd az ott felmerült hibákat. üdv Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2011. december 4., 14:14 (CET)

Szia! Nemsokára lejár a kiemelés, és van pár felvetés, amin javítani kéne. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. december 22., 17:55 (CET)

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2011. december 24., 02:06 (CET)

Sablon:Kezdőlap kiemelt cikkei/2012-2-2[szerkesztés]

Szia! A Dream Theater kezdőlapi sablonját visszaállítottam ismét. A kezdőlapi ajánlók sosem tartalmaznak infoboxot, forrást, stb. Nézd meg akár ma a kezdőoldalt. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. január 9., 11:51 (CET)

Évszámok linkesítése[szerkesztés]

Kiszedtem a Permanent Vacation 3x5 cikkből a nem pusztán felesleges, de egyenesen káros évszámlinkesítéseket. Ennek ugyanis csak a szülhal dátumoknál és a fontosabb történelmi évszámoknál van értelme, máskülönben teljesen értéktelenné válik az évszámok Mi hivatkozik erre funkciója.

--Karmela posta 2012. január 19., 11:06 (CET)

Lemezeladási számok[szerkesztés]

Szia! Légy szíves, anélkül nem írj át, ne adj meg eladási számokat, hogy nem adsz meg forráshivatkozást, akkor is ha korábban nem volt. Konkrétan most az Aerosmith és a Chinese Democracy cikkekre gondolok, de mindenhol kell hivatkozás ilyen számok mellé. Köszi! --Ary vita 2012. február 15., 12:29 (CET)

Elismerés: Aerosmith[szerkesztés]

Musicstar3.png Elismerés: Aerosmith
Üdv! Le a kalappal azelőtt,amit az Aerosmith környékén művelsz! Az albumos és dalos cikkek is marha jók, némelyik jobban ki van dolgozva, mint az angol. Csak így tovább! Peligro (vita) 2012. február 16., 15:21 (CET)

Gitárosok kategória[szerkesztés]

Szia! Légy szíves, ne kavard össze a gitárosok szócikkeit a keresztbe kategorizálással! Együtt az "gitárosok" és "amerikai gitárosok", illetve a "gitárosok" és "brit gitárosok" kategóriák ne szerepeljen már ugyanazon a szócikken! A "brit/amerikai gitárosok" alkategóriája a "gitárosok"-nak, ahogy a "magyar gitárosok" is (nézd meg: Kategória:Gitárosok). Éppen ezért ezek mellé már nem dobáljuk fel a főkategóriát is. Javítsd ki, csináld vissza, légy szives! --Ary vita 2012. február 22., 21:40 (CET)

A Jimmy Page szócikkből visszavontam a "gitárosok" kategóriát. misibacsi*üzenet 2012. február 23., 09:23 (CET)

Kiss (együttes)[szerkesztés]

Szia! A szócikk tele van zöld, azaz átirányításra mutató linkekkel. Feltehetően nincs bekapcsolva nálad, hogy ez megjelenjen. Javaslom, hogy a Beállításaim menü Segédeszközök almenüjében pipáld ki „Az egyértelműsítő lapokra mutató linkeket háttérszínnel kiemeli” opciót, és látni fogod, miről van szó. Üdv  … szalax üzenőlap 2012. május 31., 19:05 (CEST)

A kiemelési munkalapra érkeztek felvetések. Bár még van idő, de nem ártana ránézned és javítani. Köszi. - RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. július 21., 22:53 (CEST)

Szia, lassan lejár a kiemelési eljárás, mi lesz? Ha kiemelésre viszel szócikket, azt követni illik. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. augusztus 8., 21:35 (CEST)

Hát ez elúszott. Ez már nem az első ilyen kiemelésed. Szeretnélek megkérni, hogy csak akkor jelölj kiemelésre cikket, ha foglalkozol is vele. Köszi.- RepliCarter Lazy sleeping barnstar.svg Hagyj üzenetet 2012. augusztus 13., 09:06 (CEST)Kedves Rcooley!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Star of Likeable Editor and Contributor.png

Dream Theater szócikk frissítése[szerkesztés]

Szia! Régebben sokat dolgoztál a Dream Theater szócikken. Nincs kedved kibővíteni az utóbbi 3 év történéseivel? 2012-ben megáll a történet. Ugyanez igaz az Aerosmith-re is. – Ary vita 2017. február 7., 10:51 (CET)

Szia! Még mindig aktuális ez a kérés. Kitüntetett szócikk és hiányzik az elmúlt öt év történése. – Ary vita 2018. január 31., 16:34 (CET)

In Through the Out Door[szerkesztés]

Szia! Nagyszerű szócikk, sajnos sikertelen lett a jelölés, elég kevesen jártak arra. Érdemes lenne újra jelölni a státuszra. – Gerry89 vita 2019. július 18., 10:16 (CEST)

Közeleg „Az év szócikke 2019” verseny[szerkesztés]

Szia, Rcooley!
A 2019-es év folyamán megírtad a Vivian Campbell szócikket, jelentősen bővítetted a Dazed and Confused, az Exodus (együttes), az In Through the Out Door, a Presence és a Thin Lizzy szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2019-es „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 20-án 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2020. március 2-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2019-es Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2020. január 19., 18:25 (CET)