Szerkesztővita:Pumukli/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vince 16 évvel ezelőtt a(z) Boldog Karáncsonyt! témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Pumukli/Archív 1!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Vince blabla :-) 2007. február 27., 00:07 (CET)


Roger Federer

Szia!

Sajnos ebben a kérdésben nem vagyok nagyon otthon, ellenben User:Bdamokos igencsak belemerült a huwikin fellelhető képekbe, azok jogi vonatkozásaiba, úh javaslom ezügyben kérdezd őt, én nem akarok butaságot mondani. Üdv, --Vince blabla :-) 2007. március 4., 15:50 (CET)

Köszi! Pumukli 2007. március 4., 16:09 (CET)

Szia. A federer.jpg rendben van, a többit is így kéne megtenned. Idézem magam a jogi kocsmafalról:

„[H]a a huwikire töltöd fel, akkor a kép lapjára, vagy vitalapjára másold be az engedélyező e-mailt, úgy hogy azonosítható legyen, hogy ki engedélyezte, és mikor. Ha még nincs meg az engedély, akkor érdemes lenne a Commonsos szabvány nyilatkozatot kitöltetni[1] (még ha angolul is van) a megfelelő licenccel töltsd fel a képet a Commonsra és az engedélyező levelet küldd tovább a permissions-commons@wikimedia.org címre (megadva, hogy milyen néven töltötted fel a képeket). --Dami reci 2007. március 2., 13:41 (CET)”

Annyi kiegészítéssel, hogy a jövőben már nem lesz elég a Wikipédiás felhasználásra engedélyt kérni, csak a szabad licenc alá helyezett képeket lehet majd elfogadni, így az engedélyadókat is arra kell kérni, hogy helyezzék a képeiket szabad licenc alá.. (Ez az új szabály pár hónap múlva lesz érvényes, de érdemes már most betartani, és az így kapott szabad képeket a Commonsra tölteni, ahol mindenki használhatja őket). Üdv, és grat a sikeres engedélykéréshez--Dami reci 2007. március 4., 17:11 (CET)

Ezek most tökéletesen rendben vannak, de a későbbi engedélykéréseknél kérlek figyelj oda erre. Köszönöm, további jó szerkesztést--Dami reci 2007. március 4., 23:35 (CET)

Wimbledon

Fájl:TheChampionships.png

Arra gondoltam, hogy a Wimbledon lap egyértelműsíthető lehetne. Ugyanis a Wimbledon névről nem csak a teniszverseny, és nem csak a kerület, hanem egy sportcsarnok vagy épp egy focicsapat is beugorhat, és a szó elsődleges (eredeti) jelentése mégiscsak a városrész. A teniszverseny hivatalos neve egyébként (jellemző módon) "The Championships", ami a verseny logójában is benne van (ezt gyorsan be is teszem a cikkbe). A különböző nyelvű wikik az alábbiakat választották cikk címéül: ar:بطولة ويمبلدون, bg:Уимбълдън (турнир), ca:Torneig de Wimbledon, cs:Wimbledon (tenis), da:Wimbledon Championships, de:Wimbledon Championships, en:The Championships, Wimbledon, et:Suurbritannia lahtised meistrivõistlused tennises, es:Campeonato de Wimbledon, eo:Wimbledon (turniro), fr:Tournoi de Wimbledon, ga:Wimbledon, hr:Wimbledon, id:Wimbledon (turnamen tenis), it:Torneo di Wimbledon, he:אליפות וימבלדון kn:ವಿಂಬಲ್ಡನ್, nl:Wimbledon (tennistoernooi), ja:ウィンブルドン選手権, no:Wimbledon (tennis), pl:Wimbledon, pt:Torneio de Wimbledon, ru:Уимблдонский турнир, sk:Wimbledon (tenis), sr:Вимблдон, sh:Wimbledonski teniski turnir, fi:Wimbledonin tennisturnaus, sv:Wimbledonmästerskapen, th:เทนนิสวิมเบิลดัน, vi:Wimbledon, tr:Wimbledon Tenis Turnuvası, zh:温布尔登网球锦标赛. Vagyis legtöbb esetben vagy Wimbledon, vagy Wimbledon (tenisz) vagy wimbledoni tenisztorna van. Magyarul legtöbbször az utóbbi szokott szerintem szerepelni.

Tehát az alábbiakat tehetjük: Vagy visszanevezzük Wimbledonra, én ezt nem támogatnám, a már említett okok miatt, az legyen inkább egyértelműsítő (a linkeket majd kijavítjuk gyorsan, az nem gond), vagy lehet Wimbledoni tenisztorna, ezt olyan mesélősnek érzem, nem elég hivatalosnak, lehet Wimbledon (tenisz), ezt több wiki is használja, lehet The Championships, nekem ez tetszene, mert mégiscsak ez a hivatalos neve, de senki sem ismeri így nálunk (az persze igaz, hogy átirányításokkal természetesen mindenki meg fogja találni, bárhogy is keresse, tehát ez nem probléma, inkább csak furcsa lenne a cikk olyan néven, amit senki sem ismer), vagy pedig a Wimbledon Championships, amolyan átmeneti változat, több wiki is ezt választotta (német, dán...) --Loldi 2007. március 21., 23:02 (CET)

Még valami: a Wimbeldon lapot, mint egyértelműsítőt használja az angol is (en:Wimbledon), szerintem ez követendő lehetne nálunk is. Remélhetőleg még egy-két cikk hamarosan lesz innen. --Loldi 2007. március 21., 23:11 (CET)

Szia. Mostanában keveset voltam, de most megnéztem a munkáidat, és nagyon jók. Remélem, nem fogod elveszteni a kedvedet benne. Értékes munkák, csak így tovább! :) --Loldi 2007. március 27., 16:04 (CEST)

Ja, az egyértelműsítőt megcsináltam, ez a kettőnél több-szabály szerintem marhaság, a piros linkek éppen arra valók, hogy figyelmeztessenek, hogy cikket lehet (sőt kell) róluk írni. Ami az elnevezést illeti, azt hiszem, az itteni (huwiki) szokásoknak leginkább a Wimbledon (tenisz) felelne meg. A cikkben mindenképp helye van a hivatalos angol névnek. --Loldi 2007. március 27., 16:11 (CEST)

re: RF

Szia.

Nem mondom, hogy elolvastam az egész cikket, de mindenesetre lenyűgőző. Ha van még egy kis időm (mostanában alig), akkor alaposabban is megnézem. Kezdőlapos cikk lehetne. Gratulálok. Péter 2007. május 3., 09:58 (CEST)

Szia.

No, újfent nézegetem. Egyre lenyűgözőbb. Most azt vettem észre, hogy rengeteg helyen szerepel a Federer szó. Nem szerencsés az alanyt sokszor leírni, van erre valami wikis szakkifejezés, de nem jut eszembe. Amiben óva intenek attól, hogy minde mondat alanyában szerepeljen a szócikk címe. Ezt most elkezdem javítani, egyre több linket is teszek bele, de persze jól jön a segítség. Ha ez megvan írok a reflapra. Péter 2007. május 17., 22:19 (CEST)

És még valami: vannak olyan linkek, amik nagyon sokszor szerepelnek. Az a szokás, hogy csak az első előfordulásnál van link, aztán simán. Indokolt esetben, hosszú cikkben el lehet ettől térni, de egy bekezdésen belül semmiképpen nem szerencsés. Ezt is kalapálom, de ebben is jöhet segítség. (Most rögtön két kifogásom van, de ez nem jelenti azt, hogy nem fantasztikus a cikk. Nehogy félreértsd.) Péter 2007. május 17., 22:34 (CEST)

OK, én mára befejezem, de holnap is ránézek. Szerintem nagyon közel van, hogy kiemelt legyen és egyben címlap cikk is. Majd ezt meg is írom a reflapra, ha ezzel kész vagyunk. Péter 2007. május 17., 22:42 (CEST)


Javítgattam még pár dolgot. Nem sok volt, de a rekordoknál két helyen félreérthető volt a megfogalmazás, azokat explicitebbé tettem. Azért nézd meg. Lassan le is kéne zárni a referálást, hogy kiemelt lehessen. De azt nem látom, hogy ehhez kinek is van joga pontosan. (Nem vagyok jó ezekben a hülye bürökratikus kérdésekben.) Péter 2007. május 19., 14:30 (CEST)

Te vagy a szakértő, de szerintem nem 1999-re érvényes. Az angolban lévő mondat: In 1999, Federer became the youngest player (18 years, 4 months) in the Association of Tennis Professionals (ATP) ranking's year-end top 100. szerint ez minden időket jelenti. Csak éppen 99-ben következett be. Minden évben lenne legfiatalabb a 100-ban, az nem lenne egy érdekes rekord szerintem. Péter 2007. május 19., 17:36 (CEST)

Sajnos lényegében egy árva szót sem tudok franciául, így nem értem. Viszont így azt is be lehet írni, hogy ez akkor abszolút rekord volt, amit Gasquet vagy Nadal megdöntött. Péter 2007. május 19., 18:34 (CEST)

Szuper, akkor már csak a referálás lezárása van hátra és el lehet indítani a kiemelt szavazást. Rád bíznám a lezárást, mert ilyeneket nem szeretk csinálni. Abba az irányba zárjuk le, hogy kiemelt szavazás legyen, mert mindenki elismerőleg nyilatkozott. Péter 2007. május 19., 18:55 (CEST)

Amíg Andre vissza nem vonult, addig persze nagy Agassi fan voltam. Most nincs igazán nagy kedvencem, inkább több játékossal szimpatizálok. Ezek egyike Federer. Mindössze az zavaró benne, hogy olyan jó. Mert szerény, normális, szimpatikus. És van egy-két fickó, akit ki nem állhatok: Hewitt, Szafin, Roddick, néha Nadal. Baghdatist is csípem. Péter 2007. május 21., 17:22 (CEST)

Jogos, Blake-et én is nagyon kedvelem. Iszonyú sportszerű és szerény. Egészen elképesztő, hogy valaki amerikai létére, elérve ilyen teljesítményt, ilyen maradt. Péter 2007. május 21., 20:50 (CEST)

köszönet

szia!

köszi a lektorálást. Csörföly D Csörföly D 2007. május 5., 20:19 (CEST)

re

A Federeres is igényesen meg lett írva, belenéztem, de még nem volt időm végigbogarászni. Csörföly D Csörföly D 2007. május 5., 23:22 (CEST)

re

én a "Leigh-vel" re és az "Olivier-vel" re szavazok. Csörföly D Csörföly D 2007. május 6., 00:31 (CEST)

Ok köszi Csörföly D Csörföly D 2007. május 6., 01:03 (CEST)

Federer

Kösz a bizalmat, a referálás lapon vannak elegen, akik segíteni fognak, de persze én is fogok, ha már megkértél :) --Vince blabla :-) 2007. május 11., 00:45 (CEST)

Nagyon szívesen! Pilgab 2007. május 15., 18:20 (CEST)

nm Pilgab 2007. május 23., 23:45 (CEST)

Jóhogy :) Ugyan nem olvastam/láttam az összes kiemelt cikket, de azok alapján, amiket eddig láttam, úgy vélem a kiemeltek között is az egyik (ha nem A) legjobb (lesz). Gratula! --Vince blabla :-) 2007. május 24., 00:02 (CEST)

Sajna én még nem tudok szavazni... de támogatnám :-) Lollipop 2007. május 29., 12:05 (CEST)

Igen, nagyjából így, én is kijavítottam volna, csak végigmegyek az összes kiemelt jelöltön, meg refereltán, és feljegyzem az adatait (hossz, források, stb.), hátha kisül belőle vmi érdekes. Üdv --Dami reci 2007. május 26., 20:57 (CEST)

Még semmi konkrét, főleg a források számát és a szócikk hosszát jegyeztem fel a hu- és az enwikin... Általában az enwiki jobban áll, de a mostani kiemelt jelölteknél, már van több is, ami veri az enwikit. A Federer cikked pl. hosszabb, mint az enwikié, de néggyel kevesebb szövegközi forrás van benne (ugyanakkor van még pluszban öt darab az egész cikkre vonatkozó forrás). Hosszra a mostani jelöltek közül a második leghosszabb, az átlagnál 2-szer hosszabb (és ez nagyjából igaz lenne, ha kiemelt lenne; a kiemeltek közt is a második leghosszabb lenne, harmadik, ha a hosszban előtte lévő jelöltet is megszvazzák).

A kiemelt cikkek első adagja (a legelőszőr kitüntetettek), meg úgy tűnik, hogy már sem az enwikit nem közelítik meg, de önállóan sem valószíű, hogy megválasztanák őket kiemeltnek.

Majd még megpróbálok valami érdekeset kihozni az adatsorokból... Üdv --Dami reci 2007. május 27., 01:23 (CEST)

Nagyon helyes, bár meg kell valljam, nem igen lesz kapacitásom az összes adatot folyamatosan frissíteni..., ha vége a referálásnak, akkor majd megnézem, hogy áll a cikked és kijavítom a statisztikákat :) . Üdv, és sok sikert --Dami reci 2007. május 27., 20:28 (CEST)

Szerintem egy kiemelt cikknek mindenben a toppon kell lennie, így jogtisztaságban, jelen esetben, szerintem a kiemeltté tétellel meg kell várni, mi a válasz a képekre (ha nemleges, akkor lecseréled őket, és úgy lesz kiemelt, ha pozitív, akkor gazdagítod a Commonst is és úgy). Szerintem jelezd a szavazási lapon, hogy a lezárás előtt várják meg a válaszod a képekkel kapcsolatban (de ha sietni akarsz, akkor a képek lecserélése a legrövidebb út a kiemeltség felé). Üdv--Dami reci 2007. május 29., 19:39 (CEST)

Gratulálok a kiemelt státuszhoz, teljesen megérdemelt. Időm nekem sincs, én ezen a héten a címlapcikk-babéromon ücsörgök. :) Péter 2007. június 7., 21:01 (CEST)

Agassi

Szia. Az Agassi cikket tényleg jó lenne befejezni. AMikor csináltam még sok minden nem volt (Grand Slam-tornák szócikkei, ATP stb.), így most jobbá lehetne tenni. Nagyon örülök, hogy ha beleszerkesztesz, nincs kételyem afelől, hogy csak javulni fog tőle. (Az aláírásodba betehetnéd a vitalapodra mutató linket is, mert akkor nem kéne kétszer kattintanom :) ) Péter 2007. május 23., 10:24 (CEST)


Szia. Rég jártam errefelé, mostanában nagyon nincs időm erre. Viszont mindenképpen meg fogom nézni a cikket alaposan, és igyekszem a forrásokat pótolni, illetve idézeteket is összeszedni. Megpróbálom a végén és az elején lévő fejezeteket is egybegyúrni. Nem tudom mikorra lesz belőle valami. Péter 2007. július 13., 09:46 (CEST)

Képek

Szia! Említettem feljebb az új szabályt a képekkel kapcsolatban, nos az nagyjából életbe lépett, mely alapján ha van szabad alternatíva, akkor egyértelműen azt kell használni (a csak Wikipédiás felhasználást engedélyező képek nem számítanak szabadnak) [és ha máshol nem, a kiemelt cikkeknél illene ezt betartani, a későbbi kellemetlen képtörlések elkerülésére]. Ami a webmestert illeti, nem tudom mennyi köze van a fotóshoz, és így a képek jogához, de ha van, akkor érdemes lehet a commons:Commons:Email templates alapján kérni engedélyt arra, hogy valamelyik szabad licenc alapján feltehesd, ha ez nem járható, akkor szerintem használd a Commonson már fent lévő képeket. Üdv, és sajnálom a kellemetlenséget, amit okoztam, --Dami reci 2007. május 29., 19:25 (CEST)

Ötlet Federer képekkel kapcsolatban

Szia, ha van kedved nézd végig a flickren levő Federer képeket és ha találsz használhatót kérd meg a tulajdonosát, hogy használhasd a cikkben, esetleg free liszensz alatt felrakhasd a commonsba és úgy.. Cunya 2007. május 29., 20:03 (CEST)


Końskowola - Poland

Could you please write a stub http://hu.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%84skowola - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%84skowola ? Only 3-5 sentences enough. Please. 123owca321 2007. május 30., 22:02 (CEST)

CC-SA

szia! Igen. Üdv--Dami reci 2007. június 2., 22:56 (CEST)

Újság

Szia. Igen, lehet újságcikkre is hivatkozni: {{cite news}}(?) (az url-t üresen hagyod, ha nincs fent a neten). Esetleg nézd meg a Zotero nevű programot, ha meg tudod tanulni a használatát, azzal elég könnyen lehet ilyen idézetsablonokat csinálni. Üdv--Dami reci 2007. június 3., 14:50 (CEST)

Szia. Majd kérlek nézz rá mégegyszer a cikkben az utolsó forrásra, felcserélve jöttek ki a dátumok. Üdv, és jóéjt.--Dami reci 2007. június 4., 02:25 (CEST)

Surtsey

Csak egy módosított értelemben az enyém. Én kezdtem írni, elég sokat meg is írtam, aztán megkértem egy-két embert, hogy nézzen rá, és persze sokan javítgatták, illetve javasoltak okos dolgokat. Imádom Izlandot, igyekszem majd még hasonlóan érdekes dolgokkal előállni, mert Izland tele van ilyenekkel. Péter 2007. június 7., 21:20 (CEST)

Re:Roger Federer references

I actually will agree with the reviewer - Even with one reference, it still looks better repeated than having no references at all. I am doing so as I type this, as well as adding the things that were requested by the reviewer. en:user:Teh tennisman

Re: Vitrinek

Bocsánat a késedelmes válaszért, el voltam havazva. Dehogy baj a vitrinek frissítése, Úristen!! Sőt, ha ezt a nemes feladatot eztán legalább egy időre bevállalnád, te leszel az év hőse, a Főpupika. :o) Rettentően hálás volnánk, kapsz sztahanovista barnstart, és természetesen év végi prémiiiimiumot. Egy szó mint száz: éljen-éljen. – Bennó  (beszól) 2007. június 23., 18:57 (CEST)

Elavult licenc

Szia. ŰMindig az eredeti licencet használd, az a figyelmeztetés a saját képeidhez van, de már az is kicsit elavult Ű(már kijött a 3.0 is, de azzal műég parák vannakŰ). Tehát maradjon mindig az eredeti, ami meg van adva. ŰÜDv Ű(ui. beragadt az ű betűm, és a jelek szerint a Shift is, bocsiŰ) --Dami reci 2007. július 11., 01:16 (CEST)


Svájc sportélete

Kedves Szerkesztőtársam, elkezdtem egy cikket a témáról, amit szíves figyelmedbe ajánlok.
Egyben ajánlom, vizsgáld felül a Svájc szócikkben foglaltakat, mivel az országról szóló szócikkben kizárólag Roger Federerről esik szó.
Remélem, egyetértesz velem abban, hogy egy ország sportélete nem egyenlő a legsikeresebb versenyzőjével. Ebből az következik, hogy a Svájc szócikkben átfogó képre van szükség az ország sportjáról.
Remélem azzal is egyetértesz, hogy egy szócikk tartalmát csak lényegretörően érdemes egy másik szócikkben is feltüntetni.
Ajánlom tehát, hogy próbáld meg a Svájc sportélete szócikket bővíteni Federerrel, viszont az országcikkben csak Hingis és Federer megemlítésére szorítkozz.
Érdeklődéssel várom szíves válaszod.--Linkoman 2007. július 16., 18:05 (CEST)
Köszönöm kedves válaszod.
Most egy teendő lenne: meg kellene cserélni a teniszezőkről a Svájc szócikkben illetve a Svájc sportélete cikkben foglalt szöveget.
Képzeld piramisnak a szócikkek rendszerét.
a piramis alapja: Roger Federer - konkrét szócikk, itt róla mindent
Svájc sportélete: főbb eredményeit
Svájc szócikk sport-fejezete: csak a neveket említjük, hogy át lehessen linkleni a Hingis és a Federer szócikkekre. (Ennek a szócikknek a feladata ugyanis csak kisrészben a sport).
Remélem, egyetértesz.--Linkoman 2007. július 23., 17:30 (CEST)
Vitalapomra írtkara válaszolva, idemásolom, mit tartalmaz a majdnem 2 millió szócikkes angol Wiki Switzerland szócikkének "Sport" fejezete:
"Like many European nations the Swiss are big fans of football (soccer) and the national team or 'Nati' is widely supported. Swiss wrestling or "Schwingen" is an old tradition from the rural central cantons and considered the national sport. Hornussen is another indigenous Swiss sport, which is like a cross between baseball and golf. Steinstossen is the Swiss variant of stone put, a competition in throwing a heavy stone. Practiced among the alpine population since prehistoric times, it is recorded to have taken place in Basel in the 13th century. It is also central to the Unspunnenfest, first held in 1805, with its symbol the 83.5 kg Unspunnenstein. Motorsport race courses were banned in Switzerland following the 1955 Le Mans disaster.

Floorball is a newcoming sport in Switzerland that grows every year in popularity. A main factor is the professional league called NLA that draws many famous players from other countries. Over the last years also Swiss tennis players, like Roger Federer and Martina Hingis, have been multiple Grand Slam singles champions.

Although Switzerland has never won the world cup, many Swiss follow hockey and support one of the 12 clubs in the league A. Two clubs are from the French speaking part, and two other from the Italian part. The Graubunden have HC Davos as their own club which won the 2006-2007 Swiss championship. The German speaking part of Switzerland has 7 clubs.

Switzerland is also the homeland of a successful sailing team Alinghi. There are other type of sports where the Swiss sportsman are very strong and successful, such as Fencing (Marcel Fischer), Whitewater Slalom (Ronnie Dürrenmatt - Canoe, Mathias Röthenmund - Kayak), Ice hockey (Swiss National League), Beach Volleyball (Heyer-Egger, the Lacigas brothers), Skiing (Bernhard Russi, Primin Zurbriggen, Didie Cuche)".

Ezért mondom, hogy az országcikkben pl. Federert csak megemlíteni érdemes.
Én pont azért indítottam el a Svájc sportélete c. szócikket, hogy többet, 1-2 mondatot lehessen Federerről ott is írni. Többet semmiképpen, mert megírtad az önálló Federer szócikket.
A lépcsőzetes építkezés éppen azt igényli, hogy az általánosabb témájú szócikkekben tömörebben jelezzük azt, ami a külön szócikkben ki van fejtve.Üdv.--Linkoman 2007. július 29., 19:37 (CEST)

Star

A plezsör az enyém, és velem is marad :) --213.145.137.134 2007. július 29., 23:01 (CEST)

Federer és Svájc

Köszönöm a kedves válaszodat, örülök, hogy ebben egyetértünk.--Linkoman 2007. július 30., 07:24 (CEST)

Citromsavciklus

OK. az előző referálás eredménye mi lett egyébként? Hozzáteszem: ezért még lenne mit dolgozgatni a cikken. De alapvetően nem lesz rossz, ha majd vki (pl. én vagy te) kiegészíti.

PS: A Vivien Leigh-es cikkből se nagyon lett kiemelt – persze még lehet... – , pedig részemről kvázi-befejezettnek tekintem. (lehet h ahhoz se tud/akar senki hozzászólni...)

MJ

Szia írtam a Michael Jordan-es kiemeltcikk szavazásra írt felvetésedre választ! Remélem megfelelő, ha nem akkor csak nyugodtan írj, várom a válaszod! Pilgab üzenet 2007. augusztus 2., 00:09 (CEST)

Hello! írtad:"Ha az eredmények mind megtalálhatóak egy helyen, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne a cikk végére kiírni, pl. hogy a meccseredmények forrásául a következő oldalt használtuk:..." ott van... felhasznált irodalom 8. pont, most odaírtam még a szót is hogy forrása. így már biztos egyértelmű  :)

Mit írjak a forrás helyett? vagy miylen jelölést javasolsz? Én esetleg még arra gondoltam hogy kisbetűvel csinálom vhogy így: xyxyxyxyy forrás.

ISBN számot beírtam.

Ilyen állításkból hogy világszerte alegjobb, legelismertebb... bléabla van egy talicskányi, mindjárt teszek be párat. :)

Az a gond hogy nem található meg az összes idézet a wikiquote-n.

Pilgab üzenet 2007. augusztus 2., 21:25 (CEST)

Szia!

Lassan egy hónapja volt pár észrevételed a cikkel kapcsolatban, úgy gondolom sikerült kijavítani... ránéznél mostani állapotára is? köszi! Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Michael Jordan Pilgab üzenet 2007. augusztus 31., 21:38 (CEST)


Köszi szépen a véleményt és a szavazatot is! Pilgab üzenet 2007. szeptember 3., 13:30 (CEST)

Kosztolányi és Krúdy

  • Kedves Pumukli, kiváló a Kosztolányi-bibliográfia, itt kérdezlek meg, nem segítenél (főleg képek felrakásával) a Krúdy-szócikken, amely most még nagyon izé hamvas... szándékomban áll nekivágni, de csak, ha valaki képek felvitelében segít. Üdv

Athanáz9 2007. augusztus 11., 16:18 (CEST)

`

Krúdy-project

Köszönm a szakirodalmat Krúdyhoz. A Kosztolányi-cikket egyelőre nem bántanám: tankönyv-ízű fogalmazása ellenére jobb, mint a magyar wiki átlaga. A Krúdynak azonban csak az életrajza van meg, Művei mincs. Azt javaslom, itt tegyünk valamit. (Nekem sajnos rámtörő tehetetlenségi- és fogalmazs-képtelenségi rohamaim vannak.) Majd egy évvel ezelőtt megkértem az egyik ismert Krúdy-irpdalmárt, hogy tegyen valamit, bővítse, írjon akár bele két sort. Nem tette meg. Ez a helyzet. Athanáz9 2007. augusztus 11., 19:29 (CEST)

Listák

Nyugodj meg, kedves Pumukli, nem "szórakozom" veled.
A "lista" szó azért hasznos a szócikk címében, mert ez nem kifejtős, mint a Roger Federer, hanem itt találhatók meg a legfontosabb nevek. Tehát ez egy lista.
Ha egy listán eredménylista is van, nem baj. Ha pedig túlzott terjedelművé válik az eredmények felsorolása miatt ez a szócikk, akkor pl. X-ek eredménylistái stb. típusú címekkel mehetsz tovább.
Bízz már bennem annyira, hogy én lexikonban gondolkodom - és segíteni akarok, nem az eszemet játszani.
erről a szándékomról Te is megbizonyosodhattál.
Remélem, így OK.--Linkoman 2007. augusztus 14., 14:09 (CEST)
Kedves Pumukli, akkor OK.--Linkoman 2007. augusztus 14., 14:32 (CEST)

Re:Krúdy-project

Felraktam a képeket (ammenyit tudtam) a Krúdy-emélkművekről. A képeket a Kép:Krudy01.JPG Kép:Krudy02.JPG (és így tovább...) címen érheted el a keresőmezőbe beírva. Egy Törő nevű tanár úr könyvet is írt Krúdy életéről. Többet egyelőre nem tudok mondani.

Ui: Ajánlom, hogy használj egy képszerkesztőt, hogy eltüntesd a Krúdy egyik domborműve mellett levő gáztáblát :D.


Köszönöm a fotót

Krúdy fotók Athanáz9 2007. augusztus 17., 17:10 (CEST) Nagyon szívesen, de ne nekem köszönd, hanem Jencynek. Pumukli vita 2007. augusztus 22., 16:12 (CEST)


Értesítés referálás végéről

Helló Pumukli! Egy hónappal ezelőtt másodszori referálásra jelölted a Citromsavciklus című cikket. A referálásra szánt max. 1 hónap lejárt, ezért a vitát lezártam. A vita eredményét ide kattintva tekintheted meg. Ha elégedett vagy a cikk fejlődésével, akkor jelöld kiemelt szócikknek! További kellemes szerkesztgetést kívánva: Beroesz 2007. szeptember 4., 08:13 (CEST)


Értesítés kezdőlapra jelölésről

Ismét csak szervusz Pumukli! Nagyon tetszett a Roger Federeről szerzett cikked. Utólagos engedelmeddel indítványoztam, hogy a december 3-9. közötti időszakban a kezdőlapon szerepeljen. Ha támogatod az ötletet, akkor itt szavazhatsz a cikkre. (Ha nem támogatod az ötletet, akkor is itt szavazhatsz.) Üdvözlettel: – Beroesz 2007. szeptember 4., 08:52 (CEST)

Táblázat

Szia! Megnéztem, már írtam a kiemeltszavazáson, hogy gyönyörű lett! Elsőre nem találtam benne hibát :) Köszi! – El Mexicano (taberna) 2007. szeptember 7., 18:52 (CEST)

Ez is remek! Hát próbáljuk ki, ha kiszínezed milyen lesz. ;) (Csak nehogy majd az legyen, hogy valaki csicsásnak tartsa emiatt, ahogy ismerem a felhasználókat... de nekem tetszik :)) – El Mexicano (taberna) 2007. szeptember 7., 19:20 (CEST)

Hát igen, így már sok tényleg. Én is azt mondom, hogy maradjon az előző. :) – El Mexicano (taberna) 2007. szeptember 7., 19:53 (CEST)

Én átrakosgattam őket a cikkbe, szerintem már ott érdemes szerkeszteni! Köszi a nagy segítséget! – El Mexicano (taberna) 2007. szeptember 7., 21:08 (CEST)

Szávay Ágnes

Nagyon szép lett! Kösz a munkát! Armyyour üzenőfüzet 2007. szeptember 8., 22:51 (CEST)

képek

Szia! ezek a képek licencei jogsértőek a licenc szerint. Engedélyezed a törlést, vagy más licencet adsz nekik? Kép:Wimbledon2005.jpg kép:Federer.jpg Kép:Federer szerva.jpg Szajci reci 2007. szeptember 22., 15:28 (CEST)

Szia! Kösz a segítséget. Azt a képet elfelejtettem leszedni, de mostmár leszedtem. Üdv és köszi. Szajci reci 2007. szeptember 22., 16:52 (CEST)

Újlatin nyelvek

Kiemelt lett az újlatin nyelvek cikke, Mexicano mondta, hogy te is dolgoztál rajta. Gratula! :) – Alensha üzi 2007. szeptember 22., 15:27 (CEST)

Boldog karácsonyt!

Kellemes Karácsonyt, eredményes új évet kívánok. – El Mexicano (taberna) 2007. december 22., 14:52 (CET)

Köszönöm szépen, és viszont kívánom! BUÉK!– Dami reci 2007. december 23., 00:14 (CET)

Boldog Karáncsonyt!

Neked is! :) – Vince blabla :-) 2007. december 23., 00:28 (CET)