Szerkesztővita:Peti610/Archív/2010/June

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kategória:Párizs–Nizza

Láttam, hogy hívják így a német wikin meg másutt is, de ez némiképp pongyolának tűnik. Miért pont a kerékpárverseny olyan evidencia, ami lehagyható a névből? Ebből a címből csak az nem derül ki, hogy miről van szó... ;) BennóPffffft-kalpagos.gifiroda 2010. június 13., 13:27 (CEST)

Ami a hivatalos helyeken szereplést illeti: ez fontos szempont, de csak az egyik. Van egy másik, olykor ennél lényegesebb is: a külső szemlélő nézőpontja. Van egy csomó minden, ami a körön belül egyértelmű, a körön kívül nem. Kovácsék családjában Kovácsnét anyukának hívják, de a családon kívül elé kell tenni, hogy Kovács anyukáról van szó. Ezért megfontolandó, hogy ha egy ilyen mégoly hivatalos cím nem utal a jelenség valódi természetére, akkor egy kicsit kiegészítsük a közérthetőség kedvéért. A Párizs–Dakar-rali nevében a rali eligazít. Vannak versenyek, amik fantázianéven futnak, de többnyire van a nevükben legalább 1 olyan elem, ami eligazít (pl. CONCACAF-aranykupa). Aztán van egy csomó olyan név, ami inkább tekinthető leírásnak, mint fantázianévnek, pl. afrikai nemzetek kupája vagy 2010-es labdarúgó-világbajnokság. A Párizs–Nizza címmel az én nyelvérzékemnek az a baja, hogy a két város összekapcsolásából nem derül ki, hogy miről van szó. Persze nem kötelező kiderülnie. BennóPffffft-kalpagos.gifiroda 2010. június 13., 14:57 (CEST)

Igen, mindegyiket kéne, sőt le kéne írni valahol a sportműhelyben is. Megkérdeztem Pasztillát is a véleményéről, és nagyon szépen összefoglalta a lényeget: [1]. BennóPffffft-kalpagos.gifiroda 2010. június 13., 18:09 (CEST)

Fociműhely

Üdv. Beszéltem CFC-vel, és úgy néz ki, én viszem tovább a fociműhelyt. Mennyire tervezel aktívnak lenni a közeljövőben? Számíthatok rád? – Madridista Ideírjad 2010. június 25., 12:23 (CEST)

Lenyíló sablon

Szia! Nem tudsz egy sablont, ami úgy jeleníti meg a forrásokat, hogy vagy lenyitható, v gördíthető (csúszkás, mint minden ablak) megoldással lehessen megnézni? A túl hosszú lista szerintem nem túl esztétikus, és sok helyet is foglal. Tudsz segíteni? -- MdönciSmiley green alien cool.svg Mdönci postafiókja 2010. június 26., 19:51 (CEST)