Szerkesztővita:OrsolyaVirág/Archív6

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Freddie 16 évvel ezelőtt a(z) Fordítási segítség témában

Albert Einstein

Atomic bomb

Einstein-Szilárd letter

Concerned scientists, many of them refugees from European anti-Semitism in the U.S., recognized the possibility that German scientists were working toward developing an atomic bomb. They knew that Einstein's fame might make their fears more believable. In 1939, Einstein signed a letter to U.S. President Franklin Delano Roosevelt written by Leó Szilárd warning that based on Szilárd's research the Third Reich might be developing nuclear weapons.[1]

The United States took stock of this warning, and within five years, the U.S. created its own nuclear weapons, and used them on the Japanese cities of Nagasaki and Hiroshima. According to chemist and author Linus Pauling, Einstein later expressed regret about the Einstein-Szilárd letter.[2]

Along with other prominent individuals such as Eleanor Roosevelt and Henry Morgenthau, Jr., Einstein in 1947 participated in a "National Conference on the German Problem," which produced a declaration stating that "any plans to resurrect the economic and political power of Germany… [were] dangerous to the security of the world."[3]

Atombomba

Nagyon sok zsidóüldözés elől az USA-ba menekült európai zsidó tudós rájött, hogy a német tudósok valószínűleg az atombomba kifejlesztésén dolgoznak. Azt is tudták, hogy Einstein hírneve félelmeiket hihetőbbé teheti.

1939-ben Einstein aláírta Szilárd Leó Franklin Delano Rooseveltnek írt levelét, melyben Szilárd figyelmeztette az elnököt, hogy a Harmadik Birodalom valószínűleg nukleáris fegyverek kifejlesztésén dolgozik. .[4] Az Egyesült Államok felbecsülte a figyelmeztetést, és öt éven belül kifejlesztette saját nukleáris fegyvereit és japán városokon, Nagasakin és Hirosimán vetette be azokat. Linus Pauling kémikus szerint Einstein később megbánását fejezte ki a levél miatt. [5]

A tudós 1947-ben részt vett a Német probléma országos konferenciáján olyan prominens személyekkel, mint Eleanor Roosevelt és Henry Morgenthau Jr. A konferencián arra a döntésre jutottak, hogy „minden terv Németország gazdasági és politikai hatalmának feltámasztására komoly veszélyt jelentett a világra nézve”.[6]


Aki akarja, javítsa! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 1., 13:43 (CET)

Azt is tudták, hogy Einstein hírneve ezt az elhatározásukat csak erősíteni fogja. Ez a mondat gyanús, szerintem E. hírneve félelmeiket hihetőbbé teheti. Így érthetőbb? -- Árpi (Harp) 2008. február 3., 01:04 (CET)

Szilárd Leó

Szia! Köszi, hogy szóltál, megnéztem, de így hogy szerkesztő nem találtam, mert sokan bügyköltek benne :). Akkor kiteszem anélkül, veszteni nem vesztünk semmit Szajci reci 2008. február 1., 14:58 (CET)

Robbie Williams

  • Úristen, most látom, hogy Te is szeretnéd Robbie-t megszerkeszteni! Átnéztem a könnyűzenei műhely tagjait és nem láttam! Akkor most melyikünk csinálja? Én most Cliff Richard életrajzán dolgozom, de R.W. lett volna a következő tervem. – Krisztavita 2008. január 26., 23:01 (CET)
Kriszta Drága!
  • Olyan ari vagy, tényleg! Figyelj, itt nincs olyan, hogy "bocs, szia, megírhatom az X cikket, megengeded?"! :))) Itt mindenki azt ír, amit akar! Az angol nyelvű cikk nagyon jó, és nagyon hosszú, ezért nem kezdtem el. Nyugodtan kezdj hozzá, senki sem fog ledorgálni! Sőt, írhatunk együtt is, szoktak itt emeberek együttdolgozni! :) Kezdd el, aztán majd szólj, hogy miben és hogyan segíthetek! Egyelőre most elvagyok James Blunttal, a U2-val és Máraival. pusz, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest! 2008. január 26., 23:06 (CET)
  • Köszönöm. Én meg hozzáraktam a Robbie Williams-linket, mert nem bírtam magammal, elkezdtem csinálni, bár megfogadtam, hogy sokáig nem maradok fent, mert holnap melózni kell. – Krisztavita 2008. január 27., 21:46 (CET)
  • Ma még annyit szeretnék megcsinálni, hogy betenném ugyanazt a fotót, ami az angol szócikkben van, csak nem tudtam rájönni, hogyan kell csinálni. Segítenél? – Krisztavita 2008. január 27., 22:31 (CET)

Wiki tali

Szia Orsi! Elnézést, hogy eddig nem válaszoltam, de az ügy érdekében több dolgot tisztáznom kellett.

1. El akarok-e menni?

  • Több kollegával szívesen találkoznák, de többen vannak akkikel nem szívesen jönnék össze. (Ennek ellenére, azt hiszem tudok viselkedni.) Nem birom elviselni azt a nyájszellemet, hogy mindenkit mindenkivel ki kell békíteni. Ha valaki nem bírja elviselni a stílusomat, akkor nem szívesen találkozom (barátkozom) vele. Például lásd Karmelát, akinek segíteni akartam, s máris kioktatott. Engem aki több, mint 30 évig a magyar valóságban léteztem, s nem Németországban huzódtam meg. Ismerem a magyar embereket, s a mostani modortalan, neveletlen fiatalokat, gyerekeket (a jobbik értelemben véve), akik azt hiszik, hogy valamilyen tárgyuk van (számítógép, mobiltelefon) s máris mindenkinél többet tudnak. Többnyire faluhelyen dolgoztam, s azt hiszem azok az emberek akikkel dolgoztam, nagyrészben szeretnek, tisztelnek. Megismertem őket és azt a társadalmi igényt, amit a tanult emberekkel szemben szemben támasztanak. Arra az alázatra tettem hitvallást, hogy köszönetet nem várok, de azt az egyetemes tudást (ami már megvan) megosszam mindenkivel (szerzői jogok nélkül!!), de tanitói vénám arra ösztökél, hogy az emberi normákat, amit a szülők és tanáraik (nem pedagógusok) nem tanitottak meg, megismertessem illetve kiköveteljem, amit a tudás megismerése megillet. Nem akarok erről többet nyavalyogni.
Nem szeretnék OrsolyaVirág lapjából fórumot csinálni, ezért nálad reagálok a rám vonatkozó megjegyzésedre. Karmelaposta 2008. február 3., 11:56 (CET)

2. Leányom, hogy ér rá?

  • A március 1.-i időpont megfelel, mert Veronika munkahelyi időbeosztása, az iskolai tanulmányainak időpontja (szombati egésznapos konzultációi vannak) szabaddá teszi. Érdeklődik egy ilyen találkozó iránt. Annál is inkább, mert több fényképet Ő készített a "megrendelésemre", illetve néhány irását is felhasználtam a szerkesztések során. Ha ujabb változás lesz az időpontban akkor nem biztos, hogy tudok menni.

3. Állapotom, és a közlekedésem?

  • Valószínű Intercityvel, vagy gyorsvonattal fogok felmenni, (nem kocsival), mert 100 Ft-ból nyugdíjasjeggyel meguszom. A pesti villamosközlekedést már nem, mert ha ott vagyok a leányomat is meglátogatom, s ő Budán lakik. Annak ellenére, hogy egészségesnek látszom, sok mindnre ügyelnem, kell, hogy mikor tudok étkezni, szükségem hol tudom elvégezni stb? Nem lesz-e sztrájk, nagy hóesés (Nehezített a járásom)?

Kérdésem a Keletiből a 78-as trolival el tudok jutni a Nyugatihoz? Tudom a 46-os villamos vonala már réges régen megszünt. Mindent összegezve kb. 90 %-os lesz az esélye, hogy el kell viselnetek. – Sóhivatal 2008. február 2., 06:20 (CET)

Szívesen elmennék már valamilyen találkozóra, de

  1. A családi kötelezettségekből nehéz kibúvót találni, ha mégis ezer körmömre égő dolog vár.
  2. Márc. 1-én lesz a lányom keresztelője, talán illene ott lennem.
  3. Sajnos még nem tanulmányoztam alaposan a párhozamos világegyetemek gyakorlati kihasználását :-(

-- Árpi (Harp) 2008. február 3., 01:09 (CET)

Mentorsablon

Készítettem neked egy mentorsablont, és becsatoltam Kriszta lapjára. Szívesen segítek neki mindenben amiben csak tudok, de mivel a mentorálás oroszlánrészét te csinálod, jobb ez így. A Tudakozó annyira leköt, hogy jóformán semmire sem marad időm, a saját cikkeimre sem. (Azért majd megnézem Einsteint, nem felejtettem el, amire kértél.)
A mentor-userboxot így tudod rátenni a userlapodra: {{Mentor}}.
Ha jónak látod, akkor becsatolhatnál egy rövid mentori bemutatkozást a Mentorálás lapra. Persze csak ha úgy gondolod, hogy szívesen reagálsz újabb megkeresésekre is.
Karmelaposta 2008. február 3., 12:24 (CET)

Sokan úgy csinálják, hogy kiteszik a mentori bemutatkozásukat, de csak akkor reagálnak a „Segítséget kérek”-re, ha éppen idejük és kedvük van. Amikor meg előre tudják, hogy nem fognak ráérni, mentorszabadságra mennek: eldugják a bemutatkozásukat.
Természetesen annak sincs semmi akadálya, hogy valaki a műhelyben való részvétel nélkül mentoráljon, vannak jócskán olyanok is, akiknek ez a kedvesebb.
Az egész mentorműhely csak arra van, hogy az újak rögtön tudják, hogy hova fordulhatnak segítségért, hogy egymásra találjanak az új szerkesztők, és azok, akik szívesen segítenek.
Tehát nem kötelezed magad semmire, ha kiteszed a {{Mentor}}-t és a bemutatkozást, de ha mégsem akarod, mert esetleg úgy gondolod hogy a mentorműhelyben felbukkanó segítségkérőkre úgy sem lesz sohasem időd, akkor sincs semmi probléma. Akkor esetleg azt a variánsát teszed ki a userboxnak, hogy : {{Mentor|műhely=nem}}, már ha kedved van hozzá. Nem a userbox és nem a műhely teszi a mentort.
Karmelaposta 2008. február 3., 23:13 (CET)

Kellett-e nekünk a Tudakozó?

Kételkedsz benne. Szerintem még nem dőlt el ez a dolog. Az egész azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e következetesnek lenni abban, hogy mi is a Tudakozó profilja. Udvariasan, de következetesen el kell hárítanunk minden olyan próbálkozást, ami fórummá, tanácsadóvá, telefonkönyvvé, stb. próbálja átalakítani. Abban bízom, hogy ha ebben következetesek vagyunk, akkor egy idő után megfogyatkoznak majd az ilyen jellegű kérdések.
Úgy látom, hogy máris sok inspirációt hozott, és hogy teljesen megváltoztatta az eddigi elképzeléseinket arról, hogy melyek is a keresett témák. Ha jól használjuk, akkor segíthet abban, hogy legelőször ott foltozzuk a wikipédia ruháját, ahol a leginkább kilátszik a csupaszság.
Segíthet abban is, hogy új szerkesztőket nyerjünk meg magunknak.
Ezenkívül szeretném ha ez egy olyan szigete lenne a wikipédiának, ahol az udvarias, kulturált hang és a forrásmegadás irányelvének következetes betartása valóban norma.
Az egész persze csak akkor megy, ha ehhez tettleges segítséget kapok minél több szerkesztőtől.
Karmelaposta 2008. február 3., 23:34 (CET)

kávé

<intim szféra class="beavatás"> Igen, köszönöm, „sajnos” hatott a kávéd. Éjjel egykor még nem aludtam (miatta) és három körül már felkeltem. Egyébként a konkrét esetben igen kellemetes oka volt: sielni mentem :-) Samat üzenetrögzítő 2008. február 4., 00:00 (CET) </intim szféra>

Nem kis virág

De azért csuda kedves. És mert ti is azok vagytok Krisztával, kapjátok ezt a fotót.

Jaj, hát éééédes-drága, csakúgy mint Te! :) Ráadásul ez maga Knut! Jaj, annyira ari vagy! Pusszantalak Karmela Drága! (Be is építem majd a lapomra!) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 4., 17:39 (CET)

Blunt

Szia, Orsi! Elolvastam a vitalpomon elhelyezett szövegrészt - és rájöttem, hogy ezt én egyszer már megcsináltam, igaz, hogy akkor lektoráltam a Te szövegedet. Biztos megvan még..... :))) Pusz, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 6., 11:07 (CET)

Mail

Válaszoltam. Csak napközben tudok erről a gépről, elnézést. Kata vita 2008. február 6., 11:17 (CET)

Oh, nem értem - ez céges mailcím, utazási irodás, naháááát, nehogy ne működjön! Másikon nem tudok - csak ez van. Akkor "e-mail küldése ezen szerkesztőnek" rögtön megy. Pill. Kata vita 2008. február 6., 16:21 (CET)

Lehet, hogy nem az én gépemben van a hiba? Azóta már átjött 10 levél, de tőled még nem kaptam. Én már válaszoltam a reggel kapott üzenetedre az előbb, annak elvileg már ott kellene lennie. Kata vita 2008. február 6., 17:22 (CET)

Van citromailem is, de sosem olvasom (az nyári box). Ha spanban jön, nem engedi át a tűzfal! Ez - még a PDF doksit sem hagyja azonnal letölteni a mellékletből. Tavaly bekapott egy vírust és tettek rá egy védőrendszert (hiába, a CÉG a cég - csupppa nagybetűvel). Akkor írd úgy, "léccives", hogy e-mail küldése ezen szerk.nek, én is azon írtam neked. Egyébként azt véstem, hogy nagyon is rendben és egyetértek és nanáááá. Kata vita 2008. február 6., 17:38 (CET)

Nekem se gyön: írj egyet ide: jelszoid@nullextra.org. Kiderül, hogy tőled eljön-e. – Nullextrakadémia vita 2008. február 6., 17:45 (CET)

Ok, úgy tűnik most már működik a neted... parancs, értettem ! :) :) :) Úgy teszek, ahogy írtad. De a javaslatomon gondolkodj, kérlek. Kata vita 2008. február 6., 17:58 (CET)

Aznap nekem soksok meló: az utazáskiállításon fogok ücsörögni. Legalább nagyobb lesz a sikeretek ... hihi (én amúgy sem hiányzom oda, úgyhogy már nem fáj a népszerűség, azaz nagyon nem kell ott megjelennem). No, ebből is látszik, hol beszünk itt kisebbségekről, az abszolút kisebbség mi vagyunk. Kata vita 2008. február 6., 19:16 (CET)

Szióka, Úgy tűnik Budapesten leszek valószínűleg február 28-március 2. között. :) Kata vita 2008. február 7., 14:17 (CET)

Óh, hát itt lakom [1]de csak télen. 220 km. Az EXPo idején pedig már foglaltunk szállást. Kata vita 2008. február 7., 17:57 (CET)

Nem tudom, hol találom az emailcímed, pedig biztos pofonegyszerű. Segitesz? Vadaro vita 2008. február 6., 23:16 (CET)

remail

Megkaptam. Válaszoltam. OsvátA Palackposta 2008. február 7., 14:19 (CET)

Einstein

Szia! tedd be egy ilyen szakaszba: Einstein és az atombomba. Jobb ötletem nincs. Köszi a fordítást! Szajci reci 2008. február 6., 20:14 (CET)

Az a baj, hogy nemtok angolul. Egyébként segítenék. Megnézem azért, hogyha valamit meg tudok csinálni. Szajci reci 2008. február 7., 16:41 (CET)

Válasz nálam

Karmelaposta 2008. február 8., 13:55 (CET)

Köszöntés

Szia, Virág!! Csináld meg a monobook-odat, ahogy a múltkor mondtam. User:OrsolyaVirág/monobook.js erre klikkelj rá, utána vedd el a User:Burumbátor/monobook.js-t és másold be a Tiédbe. Mentsd el. Ha kész vagy, nyomj Ctrl + F5-öt. Ha ez megvan, szólj, mondom a többit. Nem boszorkányság, technika... :)))) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 8., 14:25 (CET)

Drága Orsi! Az a file, amit tukmálok Rád, nagyon sok funkciót, sablont tartalmaz egy gombnyomásra. Ha áttöltöd, és beüzemeled, akkor fogod meglátni minden lehetőségét. Gombnyomásra képes egy angol nyelvű random cikkben előforduló összes országnevet magyarra átírni, ez a válasz a konkrét kérdésedre, tehát nem kell egyesével elírogatni, hanem klikk - és mind magyarul van. Ugyanez a funkcója megvan dátumokra - ez neked nagy segítség lehet. Minden angol formátumú és nyelvű dátumot az adott cikkben egy gombnyomásra magyarít. Ezenkívül benne vannak a figyelmeztető sablonok, a lektor, forma, csonk, szubcsonk, egyért2, azonnali, jogsértő, kategória elhelyezését egy gombnyomásra egyszerűsítő okosságok is. Van benn egy funkció, amellyel főleg lektorálás során, az összes nem helyes kódolással szereplő magyar ékezetes betűt (ún. "kalaposakat") egycsapásra korrigálhatod. Ezenkívül van benne csereokosság, valamely szót egységesen egy másikra lehet egy gombnyomással cserélni. Benne van az üdvsablon is. Még sok minden van benne, egyes funkciókra lehet, hogy nincs is szükséged, de azokat szívesen segítek kivenni belőle, ha már rájöttél, hogy nem kell. Ja, benne van a WikEd is. A monobook.js betöltése nem lassítja a gép futását, viszont az általa nyerhető könnyebbségek nagyban segítik.
Ennek fényében már biztos könnyebben el tudod dönteni, hogy kell vagy nem kell. Puszi, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 11., 05:42 (CET)

esztéta

Nem, nem a görög betűre mutatok rá, hanem egy kérésre. Mondj kérlek véleményt arról, hogy melyik kép tetszik a legjobban a 4 változat közül. Szeretném felmérni a közt. (Válaszokat az itteni vitalapomon gyűjtöm.) Köszi! Samat üzenetrögzítő 2008. február 9., 23:44 (CET)


No comment

Közmegbecsült hasznos szerkesztőkről vagy jót, vagy semmit. Növényileg különösen. (Mondd: fair lenne ott, ahol a főszabály az, hogy annál értékesebb valaki munkája, minél kevésbé ért a tárgyhoz? "Lám, mennyi önfeláldozás - a Wikipédiáért bármire képes!")

Levél - készülőben. Holnap olvashatod! :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 00:59 (CET)

Totál egyetértek, a másik kedvencem a "minél hosszabb a cikk, annál jobb" wp közhiedelem (na ezért mit fog/fogunk kapni), meg a csonkok gyártása, hogy növeljük a cikkszámot...
Mellesleg Rudi, ezt most komolyan kérdezem: Téged mi állítana vissza arra az útra, hogy újra írj ide? Ha nem akarod kifejteni itt, lehet mailben is, (amit már alig várok)! :) Egyébként Te anno miért adtal itt fel a szakmát? – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 10., 01:08 (CET)
Beleírom a kázust. Rég volt - csúf volt. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 01:12 (CET)
Erre a két kérdésre engem is nagyon érdekel a válasz. Ha megtisztelsz a bizalmaddal, a levélcímem megtalálod. Samat üzenetrögzítő 2008. február 10., 01:21 (CET)
OK. Addig is: "Ez a fa tudhat valamit."Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 01:26 (CET)
.Hát ez a vita komoly volt... :)) Asszem, már vannak elképzeléseim... Mondjuk én más indoklokra gondoltam, de azt nem írom le ide. Várom a mailed! Jóéjt! – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 10., 01:38 (CET)
Aludj nagyot és álmodj szebbet! (De a fordítottjával is lehet jó éjszakád... :))) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 01:46 (CET)
Köszi, én ugyanezt kívánom Neked! nite, nite, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 10., 01:49 (CET)

Meggondolatlanság

Ha már elkövetted azt a hibát, hogy felajánlottad segítségedet fordítási kérdésekben, meg azt, hogy szerkesztesz a vitalapomon, pont mikor azon gondolkodom, megkérdezzelek-e, magadra vess: le tudnád nekem fordítani ezt a választ? Nagyrészt értem, de az ördög a részletekben lakik. Ha megtennéd légy szíves levélben küld el. Nem sürgős... :-) Samat üzenetrögzítő 2008. február 10., 21:33 (CET)

Hát Drága, Te aztán... Lefakírozol, aztán még fordítsak... :)) Rendben, nem gond, de ez még sokba fog neked kerülni... :-) Egyébként mi az a "vertical perspective distortion"? pusszantalak, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 10., 21:42 (CET)
Függőleges perspektív torzulás. Ilyen egyszerű :) De nem sok köze van az építőmérnökséghez. A jelentése dióhéjban: ha ránézel a sínpárra, látványra összetartanak annak ellenére, hogy párhuzamosak („a párhuzamosak a végtelenben találkoznak”). Amikor felfele nézel egy magas épületre, ugyanezt tapasztalod: a párhuzamos függőleges élei összetartanak. A párhuzamos függőleges vonalak ilyen összetartása a vertical perspective distortion. A felmérésemnek ez a lényege: hogy szeretik az emberek látni az épületeket. Bővebben a talin. Örök hála, puszi! :-) Samat üzenetrögzítő 2008. február 11., 01:07 (CET)
Hogy szeretik látni? Dióhéjban ... Aluggyatok, holnap is lessz nap ... :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 11., 01:32 (CET)
ÁHÁ... már nem halok meg hülyén... :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 11., 12:55 (CET)

kiemelt szavazás

Szia! Kérlek értesítsd a könnyűzene-műhely tagjait, hogy szavazzanak a kiemelt szavazáson, mert van pár zenei témájú szócikk. Köszi. Szajci reci 2008. február 11., 14:24 (CET)

Kérdés

De, válaszoltam. Csak nem a végén, hanem a megfelelő fejezetnél... Pussz! :)) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 11., 18:40 (CET)

Wikitali

Szia Orsolya!

Köszönöm a meghívást, sajnos még nem tudom, hogy el tudok-e menni. Amint megtudom, rögtön feliratkozom. Poganyp (csevej) 2008. február 11., 20:04 (CET)

Szia Orsi! Akkor felíratkoznék a Wikitalira, feltéve, hogy itt kell, és el is tudok menni. Hol is találok vmi infót helyet, időt illetően? :) Üdv. Anikó – Ani5972 2008. február 12., 23:44 (CET)

Einstein kiemeltre

Szia! Kitehetem Einsteint kiemeltre? A referálást le kell zárnom, mert letelt az 1 hónap. Szajci reci 2008. február 12., 13:19 (CET)

Szia! Most már kitehetem kiemeltre? Szajci reci 2008. február 25., 11:16 (CET)

Bocs! Adj még olyan 2 napot, plíz! :) De mondjuk Szilárd Leó mehetne refre! – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 25., 11:19 (CET)

Jó rendicsek. Köszi a segítséget még egyszer:) Szajci reci 2008. február 25., 11:21 (CET)

Átvét

Igen, Orsi, jól írtad le a procedúrát: az én cikkem lapforrását kijelölöd, amjd belekopipészeteled a saját monobookos cikked szerkesztőablakába és mentesz. Majd amikor elmntette, nyomsz egy kontrolleffötöt, és elvileg a dolognak működnie kell.
Azért a Rólam megosztandó infóval csak csínján azon a talin. :))) Egyébként jövő kedd és szombat között Bécsben leszek, lehet, hogy sikerül Pestre is hazanéznem... :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 12., 16:48 (CET)

randevú

Kedves Virág,

köszönöm a meghívást, elmegyek, úgy néz ki, most Balatonon vagyok, de hónap végén mindenképpen Pesten kell lennem, mert lesz egy-két felolvasásom. Most annyira beleszerettem az oldalamba, hogy a világ minden kincséért se változtatnám meg, esetleg odaírnék egy Kossuth-díjat, meg azt, higy a DIA-tagja, mivelhogy azzal 250 ezer nettó + internet jár. Szia: – Rapai Ágnes vita 2008. február 13., 05:08 (CET)

Petőfi Sándor

Szia! A Petőfi Sándor szócikk szerzője User:Kata, és légyszíves inkább neki szóljál az egyébként jogos észrevételedről, mert ő mindig árgus szemekkel figyeli a cikken történő változtatásokat. :-) Üdv, --Adapa vita 2008. február 13., 13:17 (CET)

Sziaszia,

azt mondod, ki akarod vágni a cikkből a jelentőségét és a fordításokat?

  • 1.) Az a reklámja a világ felé.
  • 2.) Más lexikon-jellegű írásból származik, ott elfért.
  • 3. ) Külön cikként jelzett alfejezet nem állná meg a helyét.
  • 4. ) ha mindent szétdarabolunk, a Magyarország cikk sorsára jut.
  • 5. ) A tétel jogosságát akkor kellet volna indokolni, amikor kiemelték, nem tartom túl tanácsosnak egy olyan cikk miszlikbe cincálását, amely a 10-15. leglátogatottabb oldalak között szerepel a Wikin (különösen nem március 25. előtt).
  • Lehet írni persze jobbat is, csak idő kérdése, meg lehet próbálni. De szét is szedhetitek ilyen háttér mellett - maximum az oldal látogatói húzódnak félre...

A Wikipédián mindent szabad, ez benne a tökéletes. :(:(

Kata vita 2008. február 13., 14:44 (CET)

Édes Istenem, Kata! Én egy javaslatot tettem, ennyi! Nem kell rögtön a plafonon lenni! Én csak arra gondoltam, hogy a "P. a világirodalomban" részt külön szócikkbe lehetne rakni, mert az tkp csak felsorolás. Egyébként nem gondolnám, hogy ennél jobbat lehetne írni. Üdv, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 13., 14:57 (CET)

A cikk nem az enyém, hanem a Wikipédiáé. A plafonon? Nem, inkább a padlón vagyok a cikkdarabolós felfogástól...csak elkeserít. Ezt a cikket pedig már annyiszor megrongálták, talán csak József Attila tesz túl rajta (amit ugyancsak én követtem el, de még nincs is készen). Szívem szerint már mikor "késznek" tekinthető volt, akkor levédettem volna. No, majd később érkezem, erre elmentem egy idegnyugtató cappuchinot benyomni. Kata vita 2008. február 13., 16:25 (CET)

Kedves Virág

megvolt a nagy bevásárlás, kicsit nehézkes ez a dolog, mert nincs autónk és Balatonszentgyörgyön lakunk. Megköszönném, ha átformáznád az oldalat olyanra, amilyenre akarod, ebben már eleget gyönyörködtem. Még nem világos a hónap végi programom, majd szólok, ha biztos leszek abban, hogy elmegyek a találkozóra. Szia, köszi: – Rapai Ágnes vita 2008. február 13., 13:49 (CET)

Kedves Virág, köszönöm, majd talán máskor, most sürgős írnivalóim vannak, szeretettel:– Rapai Ágnes vita 2008. február 13., 16:05 (CET)


Rock szám

Kedves Orsolya! Látom, hogy te a könnyűzene portál tagja vagy, ezért a segítségedet szeretném kérni. Elzőleg User:Freddievel is kapcsolatba, sajnos ő nem tudott nekem segíteni. Arról volna szó, hogy én rock számot keresek, mára klasszikusnak számít angol nyelvű. Sajnos nem tudom a címét, a refrénje valahogy így hangzana fonetikusan: vápápdubáb... nem vagyok penge az angolban. Szokták játsszani a rádiókban, csak én ritkán hallom. Te tudod ennek a címét és az előadót?
A másik kérdésem hasonlóan egy angol számról, melynek úgyszintén szeretném megtudni a címét. A Sláger Rádió is játssza, de erről mindössze annyi ugrik be, hogy modern dal ugyan, de megszólal benne a faggot és kicsit olyan melankólikus hangulatú, majdnem olyan, mint régi klasszikus zenék. Megköszönöm előre is, amennyiben válaszolsz. Doncsecz vita 2008. február 14., 08:52 (CET)
Szia! Az első számot asszem ismerem mai feldolgozásban, Gym Class Heroes: Cupids Chokehold.
http://www.youtube.com/watch?v=f0DHU9jMvR0&feature=related
A második pedig... Ne hülyéskedj, kicsit több infót! :) Remélem tudtam segíteni. – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 14., 11:16 (CET)
Köszönöm! Nos a másodikról nem tudok több infót adni, de annyira nem fontos. Köszönöm mégegyszer a segítséget. Doncsecz vita 2008. február 14., 12:29 (CET)
Szííívesen! :-) Na, csak nem hozok szégyent a KZM-re! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 14., 19:20 (CET)

Cliff Richard

Kedves Orsolyavirág!

Tegnap éjfélkor már nem tudtam Neked válaszolni, mert valami miatt nem jött be a vitalapom, nagy fehérség volt az egész, reméltem, hogy nem száll el. Viszont a Userlap bejött. Köszi, hogy beraktad a Cliff-képet, örülők neki. Akkor a számcímeket idézőjel nélkül és dőlten fogom csinálni. A lemezcímeket hogyan jelöljem? – Krisztavita 2008. január 27., 08:56 (CET)

Szia!

Köszönöm, hogy megcsináltad az első két fejezetben a jelölés-javításokat. Én most megcsináltam a Változó körülmények és a Visszatérés című fejezetekben is. – Krisztavita 2008. január 27., 20:52 (CET)

Nem is annyira a technikai részre gondoltam, hanem inkább arra, hogy a U2-nél minden adatod meg volt? A Cliff-nél már próbáltam összeszedni az adatokat, de úgy látom, hogy több helyről kellene összeszedni őket. Lehet, hogy most jobban járok, ha úgy hagyom, ahogy most van. – Krisztavita 2008. január 27., 20:55 (CET)


Szia!

Most csinálom a hivatkozásokat. A Változó körülmények c. részben az angol szöveg 2x egymás után hivatkozik ugyanarra a John Kennedy O'Connor könyvre, akkor itt is lehet ez az 5-ös és 6-os hivatkozás, ugye? – Krisztavita 2008. február 1., 22:44 (CET)


Szia Orsolyavirág!

Bemásoltam a díjak c. fejezetbe a táblázatot az angol wikipédiából, de nincs táblázat-formája! Vajon miért nem jó?

Van egy kép Cliffről a sir-cliff.com-on, arról, amikor lovaggá ütötték: www.sir-cliff.com/cliffv10.html Szerinted be lehet tenni a commonsba, vagy jogilag nem megoldható? – Krisztavita 2008. február 1., 23:15 (CET)

Szia Orsi!

Hát, majd keresd ki légy szíves azt a szépen kérő szöveget, hátha megengedik! De ráér.

Azt mondod, nincs értelme betenni a táblázatot? Jó, úgyis nagyon sok a piros a szövegben, majd igyekszem még azokat is fordítani a hétvégén.

Szerinted magyaros lett a szöveg? – Krisztavita 2008. február 1., 23:46 (CET)

Köszi, megnézem a képkérési formanyomtatványt, és a cikk-kiegészítésen is gondolkozom majd! – Krisztavita 2008. február 3., 12:55 (CET)


Szia Orsi!

Megtaláltam az angol levelet, hogyan szoktátok az ilyesmit elküldeni, a saját e-mailemről küldjem? Végül is 3 képet találtam,ami jó lenne: http://www.sir-cliff.com/cliffv3.html

http://www.sir-cliff.com/cliffv10.html

http://www.sir-cliff.com/cliff99.jpg.

Szerinted jók? – Krisztavita 2008. február 3., 13:35 (CET)


Szia Orsi!

A Magánélete c. részt még nem tudom elkezdeni. Ma rendeltem a neten 2 könyvet, remélem, azokból kiderül valami, ugyanis a neten semmit sem találtam erről, se a weboldalán. Annyit olvastam az angol wikin, hogy többek szerint a pasikat szereti Cliff, és láttam hogy ott vitatkoztak erről, hogy ez mennyire lényeges. Úgyhogy, elég kényes a téma. Majd meglátjuk, az egyik könyv kifejezetten életrajzi, remélem, használható lesz.

Krisztavita 2008. február 3., 20:30 (CET)

A következő tervem az, hogy inkább bővítem a Cliff-fel kapcsolatos szócikkeket (albumok, dalok, filmjei), hogy ne legyen olyan piros minden. Vettem, ide, egy helyre fogok mindent írni! Köszi, hogy rendbe raktad!

Krisztavita 2008. február 3., 20:33 (CET)

Szia Orsi!

Két kérdésem van. Szerkeszteném a Cliff-albumokat: 1. Most ugye még nem a végleges helyén van a Cliff szócikk. A Diszkográfia-szócikkből meg lehet nyitni az albumlistát. Ott ahol most vannak az albumok, szerkeszthetem őket, vagy majd mindet mozgatni kell? Vagy ez nem bonyolult?

2. Melyik album-sablont használjam?

Egyébként nincs vész, a magánéletéről sok mindent találtam, úgyhogy meg tudom majd szerkeszteni.

Krisztavita 2008. február 8., 19:01 (CET)

Szia Orsi!

Szerinted mennyire legyen hosszú a Magánélete című rész? A zenei momentumokat próbáljam kihagyni belőle és szigorúan csak a magánéletéről írjak? Az eleje már megvan, de még dolgozom rajta.

Krisztavita 2008. február 12., 22:29 (CET)

Jó, megnézem, hogy csináltad Rob Thomasnál. Végül is még mindig át lehet írni. Kár, hogy kevés időm van rá, lassan haladok.

Krisztavita 2008. február 12., 23:09 (CET)

OK. Türelmes leszek. Különben is, ahhoz, hogy összeálljon a kép át kell rágnom magam ezen a Steve Turner könyvön, aminek nagyon örülök, hogy megvettem, rengeteg fotó van bene, sok minden a dalokról, meg az albumokról. Ja, még azt is akartam írni, hogy ez a pali nagyon nem válaszolt az engedélykérő emilemre, amit a képekkel kapcsolatban írtam. Egy webmasteres e-mail cím volt, nem hiszem, hogy nem nézik meg! Te azt a sok Rob Thomas képet honnan szererezted?

Krisztavita 2008. február 12., 23:43 (CET)

Szia Orsi!

Az a gáz, hogy megint elromlott a monitorom. A férjem megpróbálta a hétvégén megcsinálni, valószínűleg csak egy kis érintkezési probléma van, de nem sikerült és miután a villanyórát is levágta tegnap, közöltem vele, hogy még egyszer bele ne merjen nyúlni, annyit nem ér a dolog. Inkább elviszzük szerelőhöz. Most nem a saját melóhelyen vagyok, ki vagyok helyezve egy céghez, innen írok, de a szerkesztési itt nem tudom csinálni, azért az ciki lenne. Jelentkezem, ha jó a gép. Szerinted addig állhat a dolog?

Krisztavita 2008. február 18., 08:05 (CET)

Csapj rá a tetejére, nekem régen működött... De azóta LCD van, annak szerencsére nincs teteje :D Pupika Vita 2008. február 18., 08:31 (CET)

Szia Orsi!

Beraktam a kategóriákat a Cliff-albumokhoz. Kérlek, járjál közbe az érdekemben, nehogy már töröljék őket. Sokat melóztam vele. Én megértem, hogy nem akartok csonkokat, be fogom fejezni, de ennél többet most nem tudok tenni, amíg nincs kész a monitorom. Egy kis méltánnyosságot lehet kérni?

Krisztavita 2008. február 18., 12:41 (CET)

Szia!

Nem tudom most őket átrakni, a Cliff-Diszkográfiában tudod megnézni, a legalsókat kezdtem el, időrendben a legutóbbi albumait.

Itt a munkahelyen max. válaszolni tudok Neked, de nagy munkát nem csinálok itt.

195.228.186.137 (vita) 2008. február 18., 17:05 (CET)

Szia Orsi!

Ma elvileg kész lesz a gépem, este talán meg tudom nézni. Tudom, hogy az angol oldalon kevés az info, a könyvből, amit vettem, sok infot találok az albumokró, az alapján fogom írogatni, de akkor egyenként. Köszi a segítséget.

Krisztavita 2008. február 20., 09:54 (CET)

Szia!

Találtam egy rövid cikket a Világgazdaság weboldalán arról, hogy Cliff és Roger Daltrey azért harcolnak az Európai Bizottságnál, hogy az előadókat illető szerződési jogzímek időtartamát megváltoztassák 50 évről 95 évre. Eddig a brit kormány ellenált, de most úgy néz ki, hogy elfogadják. Szerinted betehetem a cikkbe, ha odaírom a forrást?

Krisztavita 2008. február 21., 20:22 (CET)

Hello!

Visszatette apósom (ő a családi rendszergazda) a régi monitort, ez most tök furcsa, mert kicsi a képernyője. Úgy néz ki, hogy nem bírja, ha órákig megy és 800 x 600-nál nagyobb felbontásra nem lehet állítani, mert azt sem szereti. Amit kaptunk nagyobb monitort el fogjuk vinni szerelőhöz, mert azzal sokkal jobb lenne, csak ott meg elmegy a szín. Hát ez van. Várom a wikitalit, olvasgattam, hogy ki mivel jön, jókat röhögtem.

Krisztavita 2008. február 21., 21:25 (CET)

Szia!

Csinálom a Magánélete c. részt. Bemásoltam a Userlapomra, már 1982-ig eljutottam, de félek, hogy nagyon hosszú lesz. Ha van egy kis időd, kérlek, vess rá egy pillantást. Lehet, hogy ki kéne hagyni belőle dolgokat?

Köszi – Krisztavita 2008. február 21., 22:59 (CET)

Szia!

Megint ugyanaz a probléma van a régi monitorommal, az előbb egyszer csak szerkesztés közben kikapcsolt a gép, a guta üt meg. Persze, a magánélet-rész még csak vázlat, talán addig nem is kellett volna oda betennem.

Nem hisze, hogy visem a férjemet, ő nagyon zárkózott és mostanában elég nehéz bárhova elcipelni. Úgyhogy szerintem egyedül megyek. Te már 3-ra odamész, gondolom?

Krisztavita 2008. február 23., 12:48 (CET)

Szia!

Most nagyon úgy néz ki, hogy magával a géppel is baj van, lehet hogy az alaplap. Ma a tesóm leteszteli, h. tényleg azzal van-e probléma, még május elejéig van rá garancia. A monitort meg szintén meg kéne nézetni, nem nagyon használták, csak úgy tudom ezzel a típussal vannak ilyen problémák. Aztán lehet hogy tényleg az lesz a vége, hogy veszünk egy monitort, még nem tudom.

Megyek én is 3-ra, de nem biztos, hogy végig maradok, majd meglátom.

Krisztavita 2008. február 25., 08:23 (CET)

Én is várom, hogy találkozzunk!

Krisztavita 2008. február 25., 08:45 (CET)

Admin

Szia DD!

Abszolút egyetértek veled és 0-val, mondjuk mi már ez ügyben lefuttattunk pár emailt. Én ehhez csak 1 dolgot tennék hozzá: hiába szidjuk az adminokat, és akarjuk, hogy következetes, lelkiismeretes "munkások" legyenek, amíg nincs ArbCom-unk... Pedig 80%-ban kész, ott van Grin allapján. (Nem is értem, miért nem működik.) Aztán az is elég mókás, hogy 2003-as enwikis irányelveket követünk. Te is emlékszel az októberi kocsmára, hiába akartunk admin tev. kört szélesíteni, nem ment. (Ugye nem kell mondanom, hogy főleg kik miatt...) Az adminkodás és a 3 SZV fontos kérdés lesz a talin, szóval lécci, ha van időd, gyere el! Üdv, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 15., 12:07 (CET)


Mennék, de azért nem iratkoztam fel, mert ha minden igaz, Stockholmban leszek épp :)

Amit írtál, abban jórészt egyetértek veled, az arbcom jelentőségét kivéve (kicsit :). Az arbcom elég távolinak tűnik nekem még, viszont -amit talán már te is észrevettél- az adminok tevékenysége egyre több kívánnivalót hagy maga után, és gyakorlatilag semmilyen módja sincs annak, hogy egy admint visszaélés esetén a közösség felelősségre vonjon/visszahívjon. Itt nem csupán az elmúlt hetekben is tapasztalt visszaélésekre gondolok, de olyasmikre is, mint az inaktivitás, stb. Szerény véleményem szerint ha a közösség -amely megszavaz egy admint, tehát jogokkal ruházza fel- évente mérlegre teszi a testület tevékenységét, abban semmi rossz sincsen. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. február 15., 12:18 (CET)

Jaaa, aki Stockholmban hálidéjezik, akkor majd magára vessen! :)) Igen, DD, hát pont erről beszélek, hogy az adminokat tkp nincs senki, aki elővenné! Erre kéne az ArbCom. Évenként újraváalsztás: erről vitáztunk 1 hónapon keresztül októberben. Ebből csak az sült ki, hogy néhány jó/aktív admin azt mondta, hogy ő akkor inkább most lemond a botról. Abban is egyetértek, hogy annak nincs értelme, hogy inaktív userek adminbottal rendelkezzenk, mondván, ha fél évben egyszer benéznek, azért az hasznos! Ilyen erővel még kb. 20 embernek lehetne adminbotja, nekem is. Ez baromság! Az admin tev. kört pedig most már mképpen ki kéne szélesíteni, de hogy utána ezt bárki is betartaná... well, maradnék egyelőre a no commentnél... A másik, a következetlenség: amikor egy admin blokkol egy usert 3 hónapra, jön egy második, aki ezt leredukálja 1 hétre, majd egy harmadik, aki ezt egy 1 napra! Na, ilyen felhasználás mellett persze hogy bki bmit csinálhat. Azt meg szintén nem értem, hogy Math és G. userlapjai hogy nincsenek törölve! Az agyam eldobom, tényleg! Szóval, itt az idej lépni! Üdv, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 15., 12:27 (CET)

Az arbcom valóban jó dolog, de egyrészt iszonyat meló megcsinálni, másrészt tagok kellenek bele (válasszunk tagokat ----> adminokat is választottunk). Ez az évenkénti szavazás pont arról szólna, hogy nem egy szűk tanács döntene a dologról, hanem az egész közösség. Ez talán így tisztességes is, hiszen az admini tisztet is a közösség szavazatai alapján ruháztuk rá a megfelelő, illetve megfelelőnek tűnő szerkesztőkre, tehát a munkájukat is úgy illő, hogy az őket megválasztő közösség bírálja el. Azzal meg, hogy volt pár olyan fenyegetés, hogy "ha ez a rendszer lesz, lemondok" akkor se és most se nagyon tudok mit kezdeni: egyrészt mire ez a félelem a közösségtől, mire ez a nagy ragaszkodás ehhez a pici hatalomhoz, másfelől meg aki jól végezte/végzi a munkáját, azt a közösség úgyis megválasztja újra és újra. Az adminok számának további növelése: mint írtam volt, kísérleteztünk ezzel, nagyon nem jött be, amit ezt Te is nagyon jól látod, legalábbis kritikai észrevételeid erre engednek következtetni :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. február 15., 12:35 (CET)

OK, de szerinted az jó, hogy egy admint évente vennénk csak elő? Manapság elviekben mi lenne a menete, hogy vkit kritikával illessünk? FV? Volt itt ilyen egyáltalán valaha? Szerintem itt egy admint a többi admin úgyis megvédene, szóval... Nem tudom tényleg mi lenne a megoldás. De a tev. kört mképpen szélesíteni kéne. Megmondom alapjában véve mi a WP baja: hogy nem az igazság, hanem a konszenzus dönt! Szerintem most már 0 allapon vitázzunk tovább! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 15., 12:44 (CET)

Wptali

Szia! Most végül hánykor is kezdődik a tali? 2-kor vagy 3-kor? (Az elsők között szeretnék odaérni :)))Mex plática 2008. február 15., 15:29 (CET)

3! – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 15., 15:34 (CET)

Mennyit agitáltál, aztán amikor ... – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 15., 16:13 (CET)

Közvetítés Kata és Ádám között

Az egyre súlyosbodó problémában szükség lenne közvetítésre. Kérlek, nézz rá a problémára. Samat üzenetrögzítő 2008. február 17., 14:21 (CET)

Petőfi

Kedves OrsolyaVirág! Kifejlesztettem egy új technikát a Sablon:Lista segítségével. Ez megoldja a Petőfi Sándor szócikkében a hosszú világirodalmi lista esztétikus elhelyezését. Használjátok más cikkeknél is! Üdv, --Adapa vita 2008. február 19., 16:48 (CET)

Szia! Szuper! Beraktad? :) Üdv, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 19., 16:50 (CET)

Tali

Bébi! Ne csináld má hogy nem jösz el az én bulimra! khm... Most hadd ne fussam már le ugyanazokat a köröket, amiket szeptemberben! Opa meg BZsolt is jönnek Szegedről... Na, lécci! Most mondjam, hogy látni akarunk? pussz, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 19., 22:55 (CET)

Esküszöm, ha Békés megyében lesz, elmegyek. Pupika Vita 2008. február 19., 23:00 (CET)

Úgy értem, Békésen belül :-) Samat üzenetrögzítő 2008. február 19., 23:04 (CET)

Akkor iratkozhatsz majd Opa áprilisi SZTE-es bulijára! Akkor aztán tényleg nem lesz excause! – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 19., 23:03 (CET)

Hatan írunk hét felé :D Mindegy addigra kitalálok valami más kifogást Vigyor Pupika Vita 2008. február 19., 23:05 (CET)

Énem

Csak a nevem változik ... Én nem.  :)

Hostesskének is ...

Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 23:44 (CET)

Köszi, drága vagy! :) Igen, ez leesett! Jó, akkor úgy kérdezem: ma Godson született 2 éve? :) A talira egyedöl jösz? – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 19., 23:48 (CET)

Nem. Eljön vele Mercilessz és Nullakadémia is. No meg (remélem) a lányok Mosolygok ... Samat üzenetrögzítő 2008. február 19., 23:53 (CET)

Ez a szelet sokkal nagyobb :( Samat üzenetrögzítő 2008. február 19., 23:53 (CET)

Neked mindig csak a lányokon jár az eszed! :DDD Még jó, hogy 3 apjuk van! :D – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 19., 23:56 (CET)

Még jó hogy! Nem is a fiúkon! Egyébként még a 3 is kevés, mert vagy egész éjszaka tévéznek vagy csavarognak :D Legalábbis erre panaszkodnak éjjelente az apáik... Samat üzenetrögzítő 2008. február 20., 00:02 (CET)

Az apák ált. a rossz "TV partner" miatt szoktak panaszkodni! :D – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 20., 00:10 (CET)

TV NOT !! Film. És hát nem félárvák ám: a létszám (3) stimmel itt (ahol vagyokugye) , csak az összetétel nem! :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 20., 00:07 (CET)

Elintéztem

Elintéztem, részletek a tali lapján :) Jó bulizást :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. február 20., 18:03 (CET)

DD, TE VAGY AZ ISTEN!!!!!!!!!!!!!! PUSSZ, majd ha talizunk átadom! :D – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 20., 18:36 (CET)

Na, most teljesen elpirultam, meg se érdemlem :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. február 20., 18:42 (CET)

Nem érdemlek én ilyet, csak a telefont emeltem fel :) Ha tudok, tényleg segítek, bármiben :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. február 20., 18:50 (CET)

Ó, dehogynem! Drága vagy! pussz, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 20., 18:57 (CET)

Irodalmi műhely sablon

A néni cserélje ki az {{User irodalomműhely}}-re a régi sablonját, mert ez már be is rakja a nénit a kategóriába! :) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Boro (vitalap | szerkesztései)

leigh

szia, miért nem tudod? :S Bevezető kimásol, szócikk vitalapjára {{kezdőlapra jelölt}}(?) sablony aztán linkre katt, bevezető bepasztáz, elmet, majd a kezdőlapra jelölt oldalon a júl. 8 alá berakod a megfelelő linket :) Megcsinálom ha gondolod :) Igyekszem jönni a talira :) – Türk kızı snail mail 2008. február 25., 11:37 (CET)


Igen, lécci csináld meg vala! Köszi! – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 25., 11:38 (CET)

Kész! :) – Türk kızı snail mail 2008. február 25., 11:41 (CET)

Tőled!!!

Ige, jól érted :D Olyat, amiben a leírod a véleményed a wiki és a valósaág kapcsolatáról. Pupika Vita 2008. február 25., 18:23 (CET)

Fél barnstar

Mert megérdemled. Mert megígértem. Mert sokat teszel a találkozó megszervezéséért. Mert még Boro is ott lesz. Samat üzenetrögzítő 2008. február 27., 23:08 (CET)


Köszönöm, de így kikönyörögve nem az igazi, és tényleg túllőttél a célon. Bocs. Azért igyekszem értékelni. – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 27., 23:12 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Félig gratulálok! Samatnál lesz a másik fele, és arról ismeritek meg egymást? Bináris ide 2008. február 27., 23:13 (CET)

Nem kellett azt kikönyörögni! Már az első kérdésed után utánanéztem mit is ígértem, de sajnos nem volt időm rá, mert közben mást csináltam. Aztán farkaséhségemet csillapítottam, és csak nemrég jutottam el oda, hogy megcsináljam. Mert egyedit szerettem volna. Csak neked. Samat üzenetrögzítő 2008. február 27., 23:17 (CET)

Ettől függetlenül a kérdésed rendkívűl sértő volt! Nem tudom minek kellett. A humornak is van határa, még egy laza csajnál is!

Re Bin: Secret Agent Samat már látott képet rólam Skype-on és gondolom iwiw-en is, velem ellentétben. De nem erről, hanem kicsi fiam, Bororól fogom őt megismerni, mert -még igaz nem tudja-, de ő fogja őt leszállítani. – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. február 27., 23:23 (CET)

Csak a megbántódás elkerülése végett: a kérdésem nem kérdés volt, hanem válasz, és Binnek szólt, nem Neked. De sajnálom, ha megbántottalak volna vele. Samat üzenetrögzítő 2008. február 27., 23:27 (CET)

Sajnálom, hogy bántódás lett belőle, egyébként bármilyen más betűt írtál volna oda, valószínűleg ugyanígy felkapom a labdát. ;-) Bináris ide 2008. február 28., 06:46 (CET)

F3

Rendben! :) – Mex plática 2008. február 29., 15:46 (CET)

Wiki Tali

Szia Orsi!

Remélem tegnap délután átadták az üzenetem, hogy nem tudok menni. Sajnos a kisfiamnak mandulagyulladása van, és pénteken egész nap lázas volt, szombaton is és mivel nehezen ment le a láza, nem mertem így itthagyni, lelkiismeretfurdalásom lett volna. Nagyon sajnálom, hogy nem voltam ott, ígérem, ha nyáron lesz, arra elmegyek. Remélem, megérted és nem haragszol rám.

Az Öcsém tesztelte a sz. gépet, most úgy néz ki, hogy az alaplappal van baj, megkérdezem, mennyi a bevizsgálás, aztán eldöntjük, veszünk-e másikat. Az a baj, hogy ez se 100%, hogy az alaplap rossz, de szerinte minden más jól működik. Érdekes, hogy nála ment 2 órát, itthon meg fél óra után lekapcsol.

Szóval, tényleg sajnálom, hogy nem tudtam a társasággal találkozni, remélem jól sikerült és a rossz idő sem borította fel a dolgokat.

Krisztavita 2008. március 2., 21:58 (CET)

Szia!

Egy pasival beszéltem, aki felvette az étterem telefonját. Kedves, hogy nem adta át.

Krisztavita 2008. március 3., 16:20 (CET)

Jól van már a kisfiam. Szerencsére tegnap már nem volt lázas. Már megint lóghat a suliból. Csak sajnálom, az antibiotikumnak olyan baromi rossz szaga van, hogy csodálom, hogy le tudja nyelni.

Krisztavita 2008. március 3., 16:23 (CET)

Tali/Bennó székelykapuja

Köszi! Nagyon jó volt:) – Istvánka posta 2008. március 3., 09:23 (CET)

Jaj, Istvánka, pont most akartam írni neked! Megérkeztél rendben? :) Annyira örülök, hogy eljöttél és hogy megismerhettelek! Remélem a szegedire is jösz majd! (És, hogy kapok Tőled székelykaput is.) :) Puszi, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:27 (CET)
Shát még én mennyire örültem! Ha az időm engedi természetesen elmegyek majd a szegedire is. Bennó mesélte a sztorit? (megj. amúgy semmi székely vér nem csörgedezik ereimben:)– Istvánka posta 2008. március 3., 09:30 (CET)
Bennó melyik sztorijára gondolsz? Mert mesélt vagy 100-at! :)) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:34 (CET)
Hát azt, hogy miért kapta!:))– Istvánka posta 2008. március 3., 09:35 (CET)
Jaaaa, azt nem! De kiwi lennék rá! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:37 (CET)
Hát ha Bennó elmondja akkor oké:)– Istvánka posta 2008. március 3., 09:38 (CET)
Miután egymás tányérjából ettünk, van egy olyan érzésem, hogy elfogja! :) Megyek is, megkérdezem! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:46 (CET)
Hehe:)– Istvánka posta 2008. március 3., 09:49 (CET)
:-)OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:52 (CET)

Orsolya, minden oké volt? Stockholmból felhívtam a tali napján a dzsungelt, mondták persze-persze, megvannak a kávézóban az asztalok, kértem, hogy adják át ezt neked is :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. március 3., 11:18 (CET)

Igen, köszi még 1x! Én is fölhívtam őket pénteken, mondták, hogy minden OK. Kár, hogy nem jöttél, nagyon jól éreztem magam! Tényleg! Mellesleg ennyi ember még nem volt egy talin sem.

DD bohó ifjúsága

Ja, én jól láttam, amit láttam péntek este a Milliomosban? :) puszi, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 11:24 (CET)
Hadd adjak egy sasszem-barnstart, de nézd a műsort áprilisban is ;) Hogy tetszett adoniszi arcélem? :D Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. március 3., 12:17 (CET)
Hát akkor lássam is! :) Well...mit is mondhatnék... nem rossz, nem rossz... ;) Miért, mi is lesz áprilisban? (Banyek balatoni városok...durva volt!) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 3., 12:27 (CET)
Mi lesz, mi lesz, hát én leszek megint :) A bókot köszönöm, láttál volna 91-92 körül, amikor szépreményű punkénekesként üvöltöztem a Holdban és a Zanzibárban :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. március 3., 12:36 (CET)
Júj, bekerültél??? SZUPER!!!! Mennyit vittél el? :) Legalább üdvözöltél minket, kollégákat? :) Arról az üvöltözésről nincs vmi youtube-os videó? :)) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 3., 12:39 (CET)
Még van három adás hátra :) Mondom, április :) Videó sajnos nincsen, pár dalszöveggel szolgálhatok:
Lenin volt az én apám
Orosz volt ő, nem japán
Bőrsapkát viselt ő mindig
Elsétált néha a hídig
Vörös téren áll a mauzóleum
Borítója márvány nem linóleum

etc etc, többre fejből nem emléxem, valahol megvannak pedig, pár kazettával együtt :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. március 3., 12:45 (CET)

 :DDD Te nem vagy ép!!!! Figyelj, ezeket feltétlen be kéne tenned wikidézetbe a usereden! Esetleg hangmintával együtt! :D – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 3., 12:56 (CET)
Lehetne, a jogdíjjal se lenne gond, mivel én írtam őket :) Hangminta? Még csak az kéne :)
Bambuti fajta vagyok, bizony
és orrszarvúpisit iszom

Kedvet kaptam a régi szövegek előkereséséhez :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. március 3., 13:07 (CET)

Következő tali

Helló! Van abban valami igazság, hogy a következő tali Szegeden lesz? Üdv - Pupika Vita 2008. március 3., 19:27 (CET)

Igen, ha Opa még mindig tartja a szavát! Kérdezd őt! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 3., 22:33 (CET)

Albert Einstein kiemeltre

Szia! Kiteszem kiemeltre, ha lehet? Nemtom, hogy állsz vele? Szajci reci 2008. március 4., 10:53 (CET)

Ha akarod, tedd, de a politikia rész még midig hiányzik. – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 4., 10:56 (CET)

Visszatértem/Cliff Richard part 2

Szia Orsi!

Hogy el ne kiabáljam, működik a gépem. Kiderült, hogy a ventillátor nem hűtött rendesen, ezért a túlmelegedés miatt állt le. Jól ránkhozta a szívbajt! Nem baj, addig is fordítottam egy két Cliff albumot, így gyorsabb lesz megcsinálni és nem lesz ok a törlésre :)

Krisztavita 2008. március 5., 23:07 (CET)

Ne is mondd! Én most a melóhelyem miatt vagyok nagyon kikészülve, annyira inkorrekt egy cég, hogy csak na. Az összes ilyen cégvezetőnek a holdon lenne a helye. Vagy valahol máshol... De erről majd inkább privátban fogok írni, ha érdekel. Jó éjszakát!

Krisztavita 2008. március 5., 23:38 (CET)

Szia Orsi!

Az lenne a kérdésem, hogyan tudom azokat az albumborítókat betenni, amik az angol wikin fent vannak? Ne a Userlapra tegyem a szócikket, ugye?

Krisztavita 2008. március 7., 19:17 (CET)

Szia!

Hát ez nagyon gáz! Pedig mennyivel jobban néz ki borítóval! Na majd írok Cliffnek:) Ez az összes zenei cikkre vonatkozik? Hát igen, kicsit húzom-halasztom a magánélete c. részt. Ez a legnehezebb. Közben, amíg írtál megpróbáltam az angol wikiből bemásolni a nagy táblázatot az albumokról, de gondolom magyar sablon kellene hozzá.

Köszönöm amit a Daniról írtál. A gyerek tényleg nagyon helyes, imádom is. Már 8 éves, és tök jó látni, mennyi mindent tanul a suliban. Már a szorzást tanulják, szinte hihetetlen.

Puszi – Krisztavita 2008. március 7., 19:35 (CET)

Szia!

"Sir Cliff Richard az 56. helyre került 2002-ben a 100 Greatest Briton listán, amelyet a BBC szponzorált és a közönség szavazott meg. Imádták őt, különösképpen a baby boomer-nemzedék – sokan közülük még sátrat is vertek amikor sorba kellett állni a koncertjegyeiért -, és Cliff a brit szórakoztatóipar régi bútordarabja lett." (Ez, hogy jön ide?) :)

Szerintem itt csak arra célzott, hogy 2002-re már elég rég volt C. a pályán. De igaz, elég furán hangzik. Gondolkodom, hogy lehetne magyarosabban. – Krisztavita 2008. március 7., 19:49 (CET)

Igen jó így. Még kritikákat kéne találnom a cikkbe. Az albumos táblázatra nem válaszoltál! Majd egy kicsit később jövök vissza.

Krisztavita 2008. március 7., 19:59 (CET)

Ja, hogy akkor már nem kell? Pedig olyan jól nézett ki. Ez a kép-dolog már 100 százalékos? Kár érte. Kritikákat hol keressek, szerinted. Se a Rolling Stone, se a BBC Music Mag. oldalán nem találok semmit sem.

Krisztavita 2008. március 7., 21:46 (CET)

Jó, bocs. Már megint másfelé szörfözgettem. Ez a Matchbox Twenty tök jó zene, most hallgatam meg egy számát. Persze, a google-on is kerestem. Még folytatom a keresést. – Krisztavita 2008. március 7., 22:05 (CET)

Szia!

A Sir Cliff című részt átnéztem, a hülyeségeket kiszedtem, ill. kijavítottam. Egyet kell még tisztáznom, ezért bent hagytam a kérdőjeleket, mert szerintem az angol wikin hülyeség van, vagy zavarosan van megfogalmazva. Még utána kell néznem. Időrendbe tettem még a dolgokat, meg a 2008-as turnáját beraktam plusz fejezetnek. Már fáradt vagyok, majd holnap folyt. köv.

Jó éjszakát! – Krisztavita 2008. március 9., 00:08 (CET)

Szia!

Köszönöm! Most nem jut eszembe semmi. – Krisztavita 2008. március 12., 20:50 (CET)

Későn kapcsolt

Jobb készőn, mint szoha, mondta eccer egy bölcs vámpír, és felhajtott egy vérkonzervet. :) Pedig éreztem én, hogy valamiről megfeledkeztem, csak most annyi a dolog, mint égen a csellag. Légy jó mindig! :) • Bennófogadó 2008. március 6., 21:35 (CET)

Kérdés

Szia! Bocs, de csak most vettem észre. A kiemelt-szavazáson írtál egy ilyet: Mimit is tessék feldobni refre!. Ez pontosan melyik cikk az, ha elmondod, akkor utána kiteszem. Szajci reci 2008. március 7., 08:21 (CET)

Oké, köszi, hogy szóltál. Viszont még jó volna néhány támogatom a kiemelt-szavazáson ;) Szajci reci 2008. március 7., 15:38 (CET)

Nőnap/Sok boldogságot!!!

Nőnapra sok-sok szeretettel, – Istvánka posta 2008. március 8., 08:55 (CET)

Mivel halmozod az ünneplésre való alkalmakat, ezennel megragadom a lehetőséget, és egyszerre kívánok boldog wikiszülinapot és nőnapot! Sok boldogat még! :-) Samat üzenetrögzítő 2008. március 8., 00:18 (CET)

KÖSZI SRÁCOK, ANGYALOK VAGYTOK!!! xoxo, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 8., 15:01 (CET)

JT igen is tehetség...

...a magyar mondva csinált sztárok után, benne legalább meglehet találni a tehetség valamiféle szikráját ezzel szemben: majdnem magyar sz-betű. ~ Boro » vita 2008. március 8., 19:25 (CET)

Hihetetlen, hogy pont most hoztad föl JT-t, épp most kaptam le Torrentről a Future Sex albumát... A Loosing My Way per pillanat tökéletesen kifejezi a hangulatomat sajnos... Ez a nóta zseniális! (Persze, azért nem tehetségtelen, de Timbaland nélkül sehol sem lenne.) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 8., 20:42 (CET)

Plíz...

...ne húzd már Linkomant, így is elég baja van, léccike. Ja, és boldog nőnapot! :) Pupika Vita 2008. március 8., 21:56 (CET)

Pupika, L. kivonulásán nem csodálkozom, és mint ahogy láthattad nem tartom őt vissza (nem azért mert utálom, nem utálom)! Megértem őt, nálam is az egeben van a pumpa napok óta! E fenti, egy újabb példa a töketlen adminjainkra! Nem húzom, hanem mélységesen megértem a dühét! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 8., 22:02 (CET)

De ő elsősorban nem az adminisztrátorokra dühös, hanem személyes okok miatt akar távozni, csak ha már ott volt, és lehetősége volt rá, fújt egyet az adminokra is. Ilyenkor természetes, hogy semmi nem jó az embernek, de szerintem már ő is bánja a kirohanását. Pupika Vita 2008. március 9., 11:05 (CET)

Szerintem dűhös az adminokra is, Pupika, hiszen ezt írta le. És szerintem (is) jogosan... Elgondolkodhatnál ezen egyszer. Üdvözlettel, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 11:40 (CET)

Szerinted az adminok tehetnek a gondjairól? Mert éppen nem blokkolták a lapját, amit Samat és Bináris szerint nem is fognak megtenni? Nem volt enyhe túlreagálás ez? Végiggondoltam: Linkomannak felment a pumpája X szerkesztő miatt, távozik, kéri a lapvédést, nem kapja meg, most már az adminok a hibásak. Nekem lassan úgy tűnik, bárkinek bármilyen baja lesz, csukott szemmel fogja rá az adminokra, mindig lesz aki támogassa, hogy „igazad van, az adminok a hibásak”. Pupika Vita 2008. március 9., 12:25 (CET)

OK, ez rendben van. De szerintem ő az adminokat a Gabucino féle szélsőségek tűrése miatt teszi felelőssé, nem a userlap nemlevédése miatt. Nézted Gabucino vitalapját? Ami oda van írva, az szerinted wikikonform, vagy hogy úgy mondjam, szalonképes? Mert szerintem durván nem, mégse történik semmi... Samat meg Bináris nagyon jól tették, amit tettek, de aprobléma nem itt van. Hanem ott, hogy nem lépnek fel az ilyen jelenségekkel szemben. Tágabban fogalmazva: az irányelvek és az erkölcs alapvető dilemmáját képtelenek feloldani magukban, és nem látják melyek azok a pontok, ahol az irányelv nem mérvadó többé, hanem más szabályozórendszer után kellene nézni. De lehet, hogy megint nem jól látom... :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 12:40 (CET)

De, igazad van, csak azt is meg tudom érteni, hogy adminjaink egyszerűen inkább már nem akarnak mindenárom az elsők lenni az intézkedésben, mert valaki mindig (és ezt szó szerint vedd) mindig ott van minden lépésüknél, hogy kritizálja azt, hogy ez így nem az igazi, ez nem old meg semmit, stb. Nem csodálom, hogy szronganak minden lépésük előtt, hogy ezt ugyan ki fogja megint rosszallani. Nem akarom bántani Nullextrát, de például ő az egyi olyan, akinek semmi nem jó, és lehet, hogy ő úgy látja, ezzel pozitív sekrentést idéz elő (mert el kell ismerni, sokszor van igaza), és az is lehet, hogy az esetek egy részében ez így is van, de nagyrészt inkább frusztráló, hogy ő az esetek 90%-ában ott van, és mogolódik, hogy ez nem jó, az nem jó.

És erre nem lehet azt mondani, hogy akkor legyenek új adminok, akik akkor cselekednek is, mert nem akar senki admin lenni, én sem szívesen lennék a fenti okok miatt. Pupika Vita 2008. március 9., 13:01 (CET)

Nullextra szerkesztő megitélésében eltér, immár régóta a vélaményünk, de ez nem szabad, hogy éket verjen közénk. Az adminoknak, amikor választásuk két hete folyamatban volt, senki nem ígérte, hogy nem lessz részük stresszben, kellemetlen helyzetekben. A figyelmeztetések, kérdésbe bújtatott óvások ellenére vállalták a megbízatást. Ma meg az őket megszavazó közösség várna el tőlük valamiféle morális szilárdságot, az irányelvek betartásán és betartatásán túl egy általános, közerkölcsi alapon magyarázható előrelátást. És ha ezt nem kapja meg, hanem a közösség minduntalan kioktatásra kerül, hogy "mi nem feladata az adminnak", "mit nem ír elő az irányelv", akkor a közösség, vagy annak részei, csalódnak. Hátha még melléteszed, hogy azok az irányelvek kb. 5 éve avultak el, az angol wikin már egyet sem találsz meg ilyen szöveggel, mind képes volt alkalmazkodni az élet által kikényszerített változásokhoz, akkor tényleg érthetetlen egyes szerkesztők (adminok) viselkedése.
Pupika! Irányelveink nem felelnek meg a 2008-as helyzetnek. Ezeket 2003-2005 között fordították-fordítottuk le. De miközben az angolwiki gőzmozdonyként továbbhaladt, mi ittmaradtunk. Ebből adódik nagyon sok vita, egyetnemértés, máskéntgondolás. Hidd el nekem. És hidd el azt is, hogy ezekkel a szavakkal az adminok, pl. nyenyec is maradéktalanul egyetértene. A helyzet nehéz. De ha minden reformtörekvés megbukik, akkor nehéz is marad. További kellemes vasárnap délutánt, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 13:29 (CET)
(Szerkesztési ütközés után) Az irányelvek karbantartása fontos és nehéz feladat, amivel nem sokan szeretnek foglalkozni. Valószínűleg nálunk sem ütközne nagy felháborodásba, ha ezeket valaki időnként feltenné felülvizsgálatra. Tudom, hogy utálod ezt a mondatot, de tényleg bárki megteheti... Bináris ide 2008. március 9., 13:35 (CET)

Persze, alapjában véve sokban egyetértünk, csak szerintem maguk az adminok nem gondolták (ki gondolná?), hogy pont a szerkesztőktől kapják a szekálás nagy részét. Olyan ember kevés létezik itt (és a földön), aki folyamatos kereszttűz közepette is rendíthetetlenül kiállja a próbákat. Azon el lehetne vitatkozni, hogy hol kezdődött a dolog, olyan ez, mint amikor e gyerek elejti a poharat, az apja elkezd üvölteni vele, a gyerek pedig ijedten áll, és addig nem fogja merni a kezébe venni a másik poharat, amíg az apja el nem hallgat, és azt nem mondja: "jól van, semmi baj, próbáld meg mégegyszer". Re: Bin:tudtommal Burumbátor dolgozik az ügyön. Pupika Vita 2008. március 9., 13:46 (CET)

Bébi! Szerinted az normális, hogy L-nak ki kellett lépnie, hogy VÉGRE vki megindítsa a FK-át??? Ráadásul nem is admin tette!!!! Döbbenet... Na és hogy nem tudják levédeni az egyik legrégebbi tag userét... No comment... Ha az adminok előbb cselekedtek volna, akkor talán nem lenne ilyen a közhangulat és lenne egy Linkomanunk is... Gondolkodj el ezen! :) Üdv, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 9., 13:33 (CET)

Ha vandalizálja valaki, levédjük. Azért kellene levédeni, hogy az adminok megakadályozzák benne Linkomant, hogy meggondolhassa magát, és ha netán ingerenciája támadna visszajönni, azt gondolhassa, hogy "á, úgyis le van védve a userlapom, nem tudom szerkeszteni"? Mert én valahogy ezt a szándékot érzem a kérésben. Mi ok van egy userlap védelmére a vandalizmuson kívül? Bináris ide 2008. március 9., 13:38 (CET)
Istenem... Na most jön elő a wp vs real-life... Tudod én az egyik legrégebbi tag utolsó kérését mélységesen tiszteletben tartottam volna... csak ennyi. Rögtön megcsináltam volna neki, mert kérte! De ne ragozzuk tovább! Üdv, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 9., 13:42 (CET)
(Szerkesztési ütközés után) Szomorú lenne, ha Linkoman azért lépett volna, le, mert nem indította meg senki az FK-t - akkor miért nem indította meg ő maga? Az adminok cselekvőképességéről pedig fennt leírtam a véleményem, persze lehet, hogy rosszul látom. Két admin is kijelentette, hogy szabályellenes kérésre védeni a lapot, csak akkor lehet, ha vandalizálják. Pupika Vita 2008. március 9., 13:46 (CET)
Binárissal egyetértek abban, amit mond, de határőrként rendőrként Orsi felfogásával értek egyet: kérte, megcsinálom! Akkor is, ha neki rossz!
Pupika: Burum dolgozik az ügyön, ami annyit jelent, hogy kb. 5-ödszörre felvetette a szükségességét az irányelvek, útmutatók, WP névtér teljeskörű átdolgozására. Bennó lapján figyelemmel követhető az az átütő érdeklődés, ami azok részéről nyilvánul meg, akik nap mint nap arra hivatkoznak, hogy "irányelvek", meg "nem pontosan szabályozott"... Egyelőre öt szerkesztő, Burum, Nullextrakadémia, Bennó (?), Vince, Tgr jelezték egyértelműen, hogy benne vannak a buliban. Hol a többi? Vagy ennyire csak egy-két embert zavar az, hogy az ott leírt, újoncokkal kapcsolatos oldalból 4 van ma a magyar wikin? Pupika, minden magyarul van, nem kell fordítani, hanem elővenni a józa paraszti eszet (evidencializmus, Viola Zoli szerint) és átnéznio, mi maradjon, mi menjen, és mi hogyan és hová kerüljön. De eddig csak 5 (4) jelezte érdeklődését a többezerből. – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 13:57 (CET)
Valószínű, hogy Bennó vitalapján nincs is nagy esélye nagyobb közérdeklődést kiváltani, talán át kellene vinni valami publikusabb helyre. Egyébként én is most kezdtem egy nagyon hiányzó irányelv fordításába (User:Bináris/prod), ebből remélhetőleg még ma lesz valami. Sok kritika egyébként, ami az adminokat éri, megalapozott. A baj az, hogy az admin hiába próbál a közösség képviselőjeként fellépni, ha nem derül ki, mit akar a közösség, például mert censored. Linkoman-ügyben módosítottam az álláspontomat, lásd AÜ. Bináris ide 2008. március 9., 14:25 (CET)
A great step in the good direction... nem vagyok felhatalmazva, hogy értékeljek, ezért csak örvendezek. – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 14:39 (CET)

Utólag, szégyenkezve

Boldog 1 éves wikiszülinapot! Íme ez a torta neked Adapától

Tudom, a másnapos bor általában savanyú, de azért sajnálom, hogy lemaradtam a nőnapos köszöntők közül, így hát most, népszavazás napján köszöntelek szeretettel! – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 04:46 (CET)

Hát szégyelld is magad nagyon, ráadásul duplán!!!!! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 9., 13:06 (CET)
Tényleg szégyellem magam. Duplán... ;( – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 9., 13:07 (CET)
Nem tudom mikor voltam utoljára ennyire csalódott... Tudnám minek vagyok még itt..? Hogy 3 mentor közül egynek se jusson eszébe... Én még az IRL szülinapotokról is megemlékeztem... puszillak Titeket! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 9., 13:10 (CET)
Azért vagy itt, mert ennyien igyekszünk jobb kedvre hangolni ... Éljenek az egggggyertyások! :)– Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. március 9., 13:39 (CET)
Sajnos ez az indok nem jutott az eszembe... Ebben a közhangulatban mellesleg ez majdnem lehetetlen... Azért köszi. – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 9., 13:44 (CET)
Gratulálok én is, és boldog Nőnapot neked külön is :) Sajnálom a talit, de tavasz végén Szegeden várlak (várunk) majd szeretettel :) – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. március 9., 13:53 (CET)

Re:majl

Mijjen majlre gondolsz? Pupika Vita 2008. március 11., 13:53 (CET)

amilyet Bennó kapott! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 13:57 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Jajmár hogy lehecc ilyen mamlasz, isstenem /*Bennó a falba veri a fejét*/. Látta nálam Orsolyita mia a szakaszt, hogy mél vár, és szeretne kapni olyat. Írjál levél. Jó dolog ám levélt kapni, megmondta már Baglyocska is a Micimackóban. :) • Bennófogadó 2008. március 11., 13:57 (CET)

Jaj, má Apu! Tőled is várom ám! :) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 14:00 (CET)

Épp most készülök lelépni pedig, de addig is minden szépet és jót küldök az éter hullámain, csak hegyezd a füled!! :) • Bennófogadó 2008. március 11., 14:06 (CET)

Próbálj meg mégegyszer mamlasznak hívni, és leverem az idétlen barátod sapkáját... Pupika Vita 2008. március 11., 16:03 (CET)
Ugyan, ugyan... Pffft-kalpag igazi neve Mamlasz, csak még Ő se tudja! :D ~ Boro » vita 2008. március 11., 17:34 (CET)
Kicsi Fiam! Apádat jobb ha nem szidod, ha jót akarsz! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 17:36 (CET)
Hümm-hümm. Megyek gyártok új userboxot! :) ~ Boro » vita 2008. március 11., 17:41 (CET)
Wiki apura és wiki anyura? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 17:42 (CET)
Lesd meg. :) ~ Boro » vita 2008. március 11., 17:47 (CET)
Édes... :) De Kicsi Fiam, az ég áldjon meg! A sarokbanállás a nevelés része! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 17:49 (CET)
Borókának akkor is sarobka kell állnia ha nem érti mit tetszett írni az összefoglalóba? ~ Boro » vita 2008. március 11., 17:56 (CET)

Adminanyu?

Nem Életem, akkor nem! :) Beszéltem ma Burum Mesterrel Szkájpon, és hogy jót röhögjön elmondtam neki, hogy azt kérdezted, hogy én miért nem leszek admin! Erre ő tök komolyan azt mondta, hogy lehetnék! Jó ötletnek tartotta. Na, ez felért egy barnstarral! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:02 (CET)

  1. Miért lesz mindenki Maister, aki férfi? :D
  2. Lassan megkell nyitnom a majdnemPajtacsillag szakaszt az userlapomon... :D
  3. Mikor jelölöd magad? :) ~ Boro » vita 2008. március 11., 18:06 (CET)
Drága Életem!
  1. Azt ki kell érdemelni, és ő kiérdemelte! :)
  2. Ezt anyu nem érti!
  3. ÓÓÓÓ, Te Drága gyermek! Mert én infotechhez totál hülye vagyok! Nekem ehhez legalább egy 2 hetes intenzív kurzus kéne! Ja, meg hát ez az állandó baszogatás ami manapság megy, ez sem elhanyagolható! :( – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:12 (CET)
ADMINANYUTAKAROK! [hisztiroham] ~ Boro » vita 2008. március 11., 18:16 (CET)
De miért, Életem??? Annyira tökös csajnak tűnök? :) Mondom, vkinek (egy adminnak, Apádnak?) először ki kéne nagyon oktatnia! Nem vicc! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:20 (CET)
Hát, oktasson, meg ott az adminkézikönyv is... :) ~ Boro » vita 2008. március 11., 18:24 (CET)

Az oktatást vállaljuk, ezt azt hiszem, egynél több jelenlegi admin nevében bátran mondhatom. Segítségre természetesen számíthatsz. Ha megválasztanak adminnak, úgyis az lesz az első, hogy Bennó beírja a vitalapodra, hogy olvasd el az adminkézikönyvet. :-P Én szívesen látnám, mihez kezdesz a nem létező barikád nem létező másik oldalán. :-) Bináris ide 2008. március 11., 18:29 (CET)

Drága vagy, tényleg! Várj, előbb megkérdem Bendzsit! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:32 (CET)

Ő a szolgálati prepozíciód elöljáród? :-D Bináris ide 2008. március 11., 18:39 (CET)

Egyelőre nem! :)) Nem így értettem, hanem úgy, hogy ha IRL korrepetál, akkor meggondolom a dolgot! Modom, én ehhez így hülye vagyok/lennék. :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:41 (CET)
Beállok a rangsorba, és én is támogatom az adminanyu-projektet, természetesen CSAK Veled! :) Na, milyen ötlet? :P - Dorgan labor 2008. március 11., 18:42 (CET)
Na, még a végén előbb megváalsztanak, minthogy jelölnétek! Drágák vagytok! Mondom, admin-IRL-korrep. – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:44 (CET)
Szóval akkor mehet a jelölés? :) - Dorgan labor 2008. március 11., 18:45 (CET)

Wikicikket tudsz írni? Tudsz képet beilleszteni? Tudsz formázni? Sablont tudsz használni? Szerintem az adminteendők túlnyomó része technikailag ennél nem bonyolultabb. Nem számítástechnikai képzettség dolga adminnak lenni. Bináris ide 2008. március 11., 18:44 (CET)

Igen, igen, asszem, többé-kevésbé... Te engem nem ismersz! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:46 (CET)
Még... :D ~ Boro » vita 2008. március 11., 18:48 (CET)
Szeretnénk igen-eket látni, hallani! :) Főleg a fent feltett kérdésemre! :) - Dorgan labor 2008. március 11., 18:50 (CET)
Nesze! :D ~ Boro » vita 2008. március 11., 18:53 (CET)
Boroka!!! TE NEM VAGY 100-as!!!!!!! :DDDDDDDDDDD Jaj, de röhögök.... – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 20:45 (CET)

Szerintem kimondottan jót tennél! Szaporítanád a tyúkanyót sorát, melyben manapság szinte egyedül árválkodom, és majd megtudják, mire képes egy tyúkanyó, ha igazán nekidurálja magát!! :) És különben is jól jönne a testületbe újabb nőszemély, és kommunikációs készségeid felettébb meggyőzőek. Ne hidd, hogy ide főképp technokraták kellenek, az csak az egyik bázis. A másik a wikipedagógusok, wikipszichológusok és ügyfélszolgálati kedvesnővérek frakciója (pl. Samat), ez a humán rész, márpedig az enciklopédia emberekből áll, embereknek, emberekben ihletett emberi művekből. :) Tehát már csak egy angyal kell!! :) • Bennófogadó 2008. március 11., 18:46 (CET)

Drága vagy Bennó! :)) Látom jól eléd álltam a golyózáporban vasárnap! :)) Ha jól számolom, eddig már van 5 szavaztom! :)) Ez naon ari!

Dorgan, et al: 1-2 napot adjatok a választ illetően, addig még hízelegjetek egy kicsit! :) xoxo, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:55 (CET)

Okés, ha kész, szólj a vitalapomon! Részemről:  támogatom!:) - Dorgan labor 2008. március 11., 18:56 (CET)
Olvastam :) Egyetértek velük, jó admin lennél, jól egészítenéd ki a hölgykart! :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 12., 12:57 (CET)
Wow...Hát ha Te is így gondolod... (Akkor már van 6 szavazatom!) :) Most kérdeztem meg Bennót, a jövő héten kezeléseb tud venni, megmutatja mit hogy kő csinálni, aztán ha úgy látom, hogy menne, akkor jelöltetem magam. Ja, Bennó összefoglalta a technikai részt (sírtam a röhögéstől): "a kezelőfelületet betépett háziasszonyokra tervezték, minden el van magyarázva gügyemagyarul, hogy még én is értsem". :DDD Vállalnád hogy admin ügyben is sírba vigyelek heteken keresztül? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 13:11 (CET)
Vállalnám... :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 12., 13:16 (CET)
Na, ez kezd komollyá válni... :) Látom Ti Srácok, nagyon akartok egy új női admint! (tudnám miért?) KÖSZI! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 13:19 (CET)

Nos? :-) Bináris ide 2008. március 24., 17:49 (CET)

NOS? :) - Dorgan labor 2008. március 24., 17:52 (CET)

Re:Admin

Ééédes Drága Diaby!

Tudod Te egyáltalán mire vállalkozol??? Szerintem nem! Miért akarsz Te az oroszlánok elé kerülni? Itt ahogy elnézted nincs finomkodás. Szvsz Te ehhez egy kicsit még fiatal vagy. Tényleg. Ha megválasztanak a lelkem rajta, de én előre szóltam! :) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 10:28 (CET)

Köszönöm jóindulatú figyelmeztetésed, de tudom, mire vállalkozom. Nem hiszem, hogy (a tali óta már csak részben) ismeretlenek esetleges szidalmazásától tartanom kellene: aki nem ismer, mondjon azt, amit akar. Kell a vérfrissítés, a gödörből ki kell kászálódni. Diabypaláver 2008. március 11., 16:24 (CET)
Mondotta Szent OrsolyaVirág, a jr. wikipédisták védelmezője! :) ~ Boro » vita 2008. március 11., 13:57 (CET)
Ahogy mondod Drága Életem! Mér ki törődjön a kiskorúakkal? :) puszi,– OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 13:58 (CET)
Kívánok hozzá erőt-egészséget! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 17:10 (CET)

Hitetlen

Látod, Orsi, ez a sok Tamás mindig tud hitetlen dolgokat produkálni!! :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 11., 17:18 (CET)

Bocs, de kicsit überfragt vagy számomra! :) Was? Hova nézzek? – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 17:35 (CET)
Samat, Burum, Pupika, CFC (Czibóka Tamás)... Mondjam tovább? – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 11., 18:21 (CET)
Igen: Totya! :)) Vagy inkább: :(( Még mindig nem értem mi van az én hőn imádott Tamásaimmal? Ti vagytok a legjobbak, ezt akartad hallani? :) (Ezt eddig is tudtátok!) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 18:25 (CET)

Blunt

Szeretettel:

"Bluntot és egységét a macedón-kosovói határra osztották be felderítőnek, a frontvonal előtt tevékenykedtek, irányították a csapatok mozgását és a NATO bombázást segítendő szerb célpontokat jelöltek meg. Ő vezette azt a zászlóaljat, amely elsőként vonult be Pristinába, és ő volt az első brit katonatiszt aki a kosovói fővárosba érkezett. Egysége itt újabb feladatot kapott: a 30 000-es békefenntartó erő érkezésére biztosítania kellett a pristinai repülőteret; ám az orosz hadsereg bevonulásakor a repülőteret is ellenőrzése alá vonta, még mielőtt az ő zászlóalja ezt megtehette volna. Blunt, aki tisztként először érkezett a helyszínre, résztvett a robbanásveszélyes nemzetközi incidens kezelésében. [7]" – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 12., 07:41 (CET)
Jaj, KÖSZÖNÖM!!!!! Te Drága Ember, áruld már el: nekem ehhez miért kellett már megint műsort rendeznem??? Istenem... Te, vérszívó! :)) Ugye tudod, hogy én ezt az életben nem fordítottam volna le? Tényleg köszi, mindjárt be is építem. Adminanyut olvastad? Vélemény? puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 10:01 (CET)

Szerkesztészámláló

Szia Karmela!

Talán Te tudsz segíteni. Kicsi Fiam, Boroka kicserélte a régi EC-omat egy újra (asszem a németre) szombaton, és az a vicces, hogy amikor azt kicserélte a számláló -50-et mutatott az előzőhöz képest! Ma is néztem a számlálót, de vhogy nem látom hogy a szám változott volna. Szerintem egyáltalán nem, pedig azóta szerkesztettem. Rá tudnál nézni? Köszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 11:45 (CET)

Ezek a szerkesztésszámláló eszközök nem friss adatokkal dolgoznak, hanem több-kevesebb ideje vett minták alapján. Egymás között eltérő számolási szisztémájuk is lehet, a késedelem is szerepet játszik.
Ha korrekt és naprakész értékeket szeretnél, akkor a „közreműködéseim” (a „figyelőlistám” és a „kijelentkezés” között) link által mutatott listán érdemes végiglépegetni, aszerint hogy hogyan állítottad be, ötvenes vagy százas lépésekben, és az így kapottt eredményt kell közelebbről szermügyre venni, hogy vannak-e törlések is benne. A számlálók készítőihez lehet fordulni kérdésekkel, ha elég fontosnak látod. Kinyomozzam, hogy ki írta a te számlálódat? Karmelaposta 2008. március 12., 12:03 (CET)
Szia! Nincs azért editcountitisem, csak nem értem. A számom legalébb 3 napja nem változott. Ezt a közreműködéseim részt noch ein mail bitte! Ezt hogy kell használni? Egyébként hogy lehet megnézni vkinek az EC-jét? Mert ugye mindenki nem tesz ki számlálót a userére! Danke vielemas! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 12:10 (CET)
  • A en:Wikipedia:WikiProject edit counters oldalon lehet a különböző számlálókról olvasni.
  • Nem mozdul: Olyan mindig lehet, hogy napokig nem mozdul a számláló. Egyszer aztán frissíti a számláló az adatokat amiből kiindul, és akkor mozdul egyet. A számlálók azokból az adatokból indulnak ki, amit a „közreműködéseim” mutat, de általában nem a legfrissebb állapotból.
  • „Közreműködéseim”: Van egy ilyen link annak a tájékán, hogy „figyelőlistám”. Ez nálam a lapon fölül van, de ez skintől függ. A linkre kattintva egy ahhoz hasonló felsorolást kapsz, mint egy laptörténet, csakhogy ez rólad szól, nem pedig egy lapról. Megadhatod, hogy melyik névtérbeli szerkesztéseidet akarod látni, és hogy hányasával akarsz lapozni a listán.
  • Ha egy másik userra vagy kiváncsi, akkor hívd be először azt az oldalt, ami rád vonatkozik, azután cseréld ki rajta a nevet, és kattints. Ha a lap nem ad ilyen lehetőséget, akkor a linkben kell a nevedet átírni az ő nevére.
  • Én már hónapok óta nem néztem meg az enyémet, várj mindjárt rákukkantok. Az eredmény: a számlálóm 15ezer fölött van, és azt állítja, hogy több mint 2100 lapba túrtam már bele a fő névtérben. Szerintem ezt álmodta, annyi nem lehet. Egyszóval nem lehet ezeknek hinni. Karmelaposta 2008. március 12., 12:32 (CET)
Más számlálóját itt ellenőrizheted, természetesen a címsorban a saját felhasználói neved helyett a kért usert kell beírnod! (betépett háziasszony-nyelven fogalmazva, gügyemagyarul :P) a legalsó fekete szám a szerkesztések száma - Dorgan labor 2008. március 12., 13:38 (CET)
KÖSZIIIII!!!!! Lécci máskor is betépett háziasszony nyelven, gügyemagyarül magyarázz, akkor megértem! :) Egyébként tudtam, hogy nem én vagyok a hülye: a userem EC-m száma: 3630, ez viszont 3786-t mutat! Mondom, hogy az napok óta nem mozdult! puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 14:17 (CET)
Szívesen, adminanyunak bármit, bármikor! :) - Dorgan labor 2008. március 12., 14:27 (CET)
Ezt a rossz dumát! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 14:45 (CET)
Nem is rossz.... :P - Dorgan labor 2008. március 12., 16:54 (CET)

Yep, I'm here :)

Ezer éve nem láttalak... Há vagy? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 11., 21:08 (CET)

Szia! Nem vagyok eltűnve, olvasni olvasom a wikit, csak a szerkesztés hagyott alább. Ezer féle feladat, a való élet gondjai, tudod a szokásos :) Visszatérésem határozatlan időn belül várható :) – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. március 12., 12:11 (CET)
Szia! Hát pedig 1000 éve nem láttalak, kiv Nőnapon, szóval már kezdtelek hiányolni? Csak nem lepakoltál mindent az asztalodról? :)) (Menjél szavazni az új adminokra!) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 12., 12:13 (CET)

album

Szia! Sajnos még nem tehetem. Egy hónapot szoktam várni, ha addig nem jön meg az 5 támogatom szavazat, vagy ellenzem van közte, akkor sajnos nem lehet kiemelt. Viszont ha két héten belül összegyűl az 5 támogatom, akkor persze lezárom kiemeltre. Szóval ha szerzel még egy támogatomat, akkor lezárom kiemeltre. Szajci reci 2008. március 13., 12:43 (CET)

WP-Tudakozó

Látom alaposan beszálltál a Tudakozó-ringbe.
A figyelmedbe ajánlanom a Kategória:Tudakozót, mert jó néhány bosszantó típushelyzetre ajánl sablont. Meríts belőlük izlésed és vérmérsékleted szerint.
Karmelaposta 2008. március 13., 18:55 (CET)

Köszi! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 13., 19:19 (CET)
A rágóbuborék jó volt. :D Karmelaposta 2008. március 14., 00:04 (CET)
Hát ismered: hülye kérdésre hülye választ! :D Komolyan mondom döbbenet, hogy ennyi hülye kérdést tudnak feltenni emberek, meg hogy nem tuják a keresőt használni! Olyan sablonunk nincs ami etikettre vonatkozik? :D – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 00:07 (CET)

fordítás

Bocs, de a szerkesztés, a regisztrációt és a feltételt kihagynám. Amennyiben az anyagot kéritek, akkor kérlek jelezzétek, és adjatok meg egy email címet is, ahova átküldhetem. Köszönettel Amaltheia

Kár! Kérlek jelezd ezt a Közösségi portál--> Kocsmafal:Egyében! Köszi! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 09:58 (CET)

Éééédes Istenem

Mindannyiunknak meglenne a módja kifejezni azt, hogy mennyire tartja sokra egy másik ember megnyilvánulásait. Talán még azt is elhiszed nekem, hogy én is találnék itt-ott fikázható kijelentéseket a Wikipédián. És még talán azt is, hogy mégsem ugrom rá mindegyikre, sőt minél gyámoltalanabbnak, bambulibbnak, képzetlenebbnek tűnik az illető, annál kevésbé.

És nagyon jó lenne, ha lassanként azért megtanulnánk kőkeményen különbséget tenni a buta kérdés, a buta állítás és a buta válasz között.– Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. március 14., 10:34 (CET)

Rudi, bocs, de amikor felteszik a 20. hülye kérdést kissé felmegy a vérnyomásom... KÖNYÖRGÖM, ez a magyar WIKIPÉDIA!!!!!! Egy lexikon (elvileg)! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 10:41 (CET)
Hát ja. Ez a magyar Wikipédia. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. március 14., 11:09 (CET)

Tudakozó-keresd

Szia! Több helyen is láttam, hogy használod ezt a sablont, de nem adtál meg neki paramétert, ami nélkül csak ennyit ír ki (amivel a külsősök nem sokat tudnak kezdeni :) ):

A paraméter megadásához így kell használnod a sablont: {{Tudakozó-keresd|Mákostészta}} és akkor ez lesz belőle:

Pilgab üzenet 2008. március 14., 11:59 (CET)

rágóbuborék

Pedig ez igenis fontos :D Mennyire örültem volna kb. 20 évvel ezelőtt, ha valaki elmagyarázza. Pedig úgy látom, jól próbálkoztam, mégse ment... – Alensha üzi 2008. március 14., 14:36 (CET)

Most mondd meg... :) Ilyet! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 14:43 (CET)

Jefferson Airplane stilisztika

Szia!

Jaj, nagyon fogsz utálni... Figyelj, nem lenne kedved a cikk stilisztikáján javítani? Nagyon rossz, és ez a banda igazán megérdemelné a jobb minőséget! Egyébként volt már refen, de a fogalmazás miatt elbukott. (Ja, nem én írtam!) KÖSZIIIII! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 16:31 (CET)

Elég ramaty állapotban van a cikk fogalmazásilag, talán géppel készült? Alaposan át kell majd írni, nem lesz elég egy-egy szót helyettesíteni. Pillanatnyilag a Verdi szócikk referálásával foglalkozom, de utána valamikor sort kerítek rá, hogy elolvassam. (de nem ígérek semmit) Úgy emlékszem, jó zenét csináltak... :) misibacsi vita 2008. március 14., 18:39 (CET)

Kell hozzá segítség? Az elmúlt 1-2 hétben eléggé beleástam magam a zenéjükbe. Dojcsár József  üzenet 2008. március 15., 17:25 (CET)

Jéééé...Téged is látni? :) Igen, ess neki amint tudsz! KÖSZI! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 15., 18:31 (CET)
OK, majd próbálok vele haladni, ahogy időm engedi. Dojcsár József  üzenet 2008. március 15., 18:34 (CET)

Akkor én majd később nézek rá, ha egyáltalán még át kell nézni... misibacsi vita 2008. március 16., 22:38 (CET)

Re:Madonna

Szia!

Tudnál készíten az Istennő cikkébe egy olyan navboxot, amiben benne van a cikkében szereplő összes album és turné? A mostani nagyon gagyi! Előre is köszi!

U2? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 11:29 (CET)

{{Madonna}}. U2 mi? ELfelejtettem valamit? :) Pupika Vita 2008. március 14., 22:34 (CET)

KÖSZIIIIIIIIIII!!!!!!!!! Kicsit javítottam rajta! :) Befejezed és beépíted? Az a fekete rész mi?
U2: nem tom, vmit mondtál hogy csinálsz még... Videólista? díjlista? – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 14., 23:12 (CET)

Azt mondatad, hogy a cikk alapján írjam össze, így a koncertalbumok pl. nincsenek benne. Azokat is rakjam bele az enwiki alapján? Pupika Vita 2008. március 15., 10:30 (CET)

Nem, de mi az a 2 fekete doboz bal oldalt? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 15., 11:02 (CET)

Ja, na most nézheted... :s Mert ami FFox alatt jó, az természetes, hogy Explorer alatt szar lesz, a fszom ki van ezzel a rohadt különbséggel, hogy explorer alatt is ellenőrizni kell mindent... Ez különben újfajta design, az angol R.E.M. cikkből lestem el, a {{Queen}} sablont is így csináltam meg. Pupika Vita 2008. március 15., 11:27 (CET)

Jól van, Bébi, ne idegesítsd magad!!!! Annyit nem ér! :) KÖSZIIIIII!!!! Hová lennék nélküled? ;) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 15., 11:33 (CET)

Jó :) És mi legyen a koncertalbumokkal, azt azért belemásoljam az enwikiből? Pupika Vita 2008. március 15., 11:46 (CET)

Hát megköszönném! :) pusz, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 15., 11:47 (CET)

Kávé

Csak Neked, csak itt, csak most! ;)

Íme! :) remélem elégedett vagy! Apropó: mi újság az adminságról? Jelölhetlek? :) - Dorgan labor 2008. március 15., 22:16 (CET)

Köszi, de én Starbucks-t szerettem volna... :) Na mindegy! Admin: Bendzsi csak a jövő héten ér rá, szóval annál előbb nem tudok nyilatkozni! De azért köszi! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 15., 22:29 (CET)
Starbucks-ból csak kávéházat tudok hozni, kávét nem (tudod, copyright) úgyhogy mostanra be kell érned egy ilyen wikis kávéval. Talán a következő wikitalin! :) - Dorgan labor 2008. március 15., 22:32 (CET)

Userlap

Tamás Drága!

Áruld már el nekem a nagytitkot: hogy csináltad meg a usereden a szerkesztés füleket alcímenként úgy, hogy nincs tartalomjegyzék boxod? :) Világosíts meg plíz! Köszi! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 16., 12:10 (CET)

Egyetlen Virágszálam! Ha ráklikkelsz nickemre, és szerkesztésmódba mész, fényességes tekinteted vesd az első sorra: NOTOC. Két-két aláhúzásjellel megspékelve. Kibontva: No Table Of Contents. És a wiki ezt azonnal úgy fogja érteni, hogy Te nem akarsz hülye, négybekezdésutánmár-táblázatot-kínáló ingyenes szolgáltatásából... :) Love, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 16., 12:15 (CET)
KÖSZI!!!! Megyek is, szólók a Kicsi Fiamnak, hogy vegye fel ezt is! ;) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 16., 12:27 (CET)

Pezsgő - tudod, nem jó érzés örökblokkot osztogatni :(

Hát banyek...pezsgőt bontok!!! Vagy nyitod Te? :) Pusz, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 16., 13:42 (CET)

Pezsgőőőő? :) Ki/mi miatt? Netalán Gabucino? - Dorgan labor 2008. március 16., 13:46 (CET)
Az ő esetében IGEN!!!! Hálidéj, szelebrésön... :)) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 16., 13:50 (CET)
Rendben, legyen, igazad van! DE máskor nem szeretnék.... :) - Dorgan labor 2008. március 16., 13:53 (CET)
Orsi, ez komoly dolog. Nevezett intelligens, okos ember. Egyszerűen mások az eszméi, mint a Tiéd. A liberalizmus arról szól, hogy az ütköző eszméknek teret enged. Természetesen, az ütköző eszméket intelligens módon kell tudni ütköztetni. Ez nem ment az elején Gabucinónak, de a végén már ment. Mindez nem változtatja meg azt az érzést, hogy ilyen vitapartnerrel nem akarunk tovább vitázni, de a gondolatai arra érdemesek, hogy megnézzük: tényleg olyan koherens az, amit mi monduk? Vagy lehet, hogy vannak igazságelemek abban, amit ő mond? – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 16., 14:12 (CET)
Az biztos hogy okos, de intelligens??? NE GYILKOLJ MEG!!!! Az aki a barátaimat sértegeti más oldalakon + fenyegetőzik hogy megjelenik wikitalin??? Te miről beszélsz??? – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 16., 14:16 (CET)
Csakis magamra Tudok utalni: mondtam Bennóra, hogy "te tetű"? Érted? – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 16., 14:26 (CET)
Nem, nem értem, bocs... Az tök más volt. Én Te és ő közte soha nem vonnék párhuzamot, mert ő egy elmebeteg, Te meg nem vagy az. De viccet félretéve: ő túlságosan is szélsőséges nézeteket vallott, szitkozódott, fenyegetőzött, elriasztott másokat. EZT NEM szabad eltűrni! És én igenis örülök, hogy már nincs itt, bár lehet, hogy ezzel csak még inkább kivívtuk a gyári munkások figyelmét és haragját... Hm? – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 17., 15:09 (CET)

Britney Spears stilisztika

Elfelejtettem mondani, hogy Britney Spears sem rossz... :))) Pusz, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 15., 21:41 (CET)

Ennek a rendberakását nem vállalom. Néztem már párszor. Egy(?) anon folyamatosan módosítgatja. Az anon helyesírása csapnivaló, és az adatok forrását soha nem adja meg (ezeknek valakinek utána kéne járnia!). misibacsi vita 2008. március 16., 20:04 (CET)
Britney Spears stilisztikáját fodrászok, sminkesek, és még plasztikai sebészek se tudnánk rendberakni! :D ~ Boro » vita 2008. március 16., 20:11 (CET)

Jefferson Airplane revisited

Kedves a téma, szeretem is őket, de: hogy lehet így fordítani? Már tudnillik tök szószerint. Az első 2-3 esetben még vicces, de utána elgondolkodom: rendes nyelvtudás és/vagy szótár nélkül miért kell fordítani? Nem akarok megbántani senkit, hiszen nem ismerhet mindenki ugyanúgy egy nyelvet, de akkor is... Amúgy alakul a cikk. Dojcsár József  üzenet 2008. március 16., 21:27 (CET)

Belépés külföldről (nincs á betű a billentyűzeten)/Áthozva Kocsma Műszakiról, mert szenilis vagyok :)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha külföldön vagyok és a klaviatúrán nincs "á" betű, akkor hogyan tudok belépni? Az azonosító számommal be tudok lépni? Vagy az másra van? Lécci segítsetek! Köszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 18., 16:12 (CET)

Pl. használhatod a vágólapot és azzal bemásolhatod a nevedet, vagy a hiányzó ékezetes betűket. -- ny miheznemkelladmin? 2008. március 18., 16:15 (CET)
Úgy biztosan sikerülni fog, ahogy nekem Thaiföldről... :) Kopipészt az aláírásod... Legegyszerűbb... Az Alt-os megoldás nekem nem működött.Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 18., 16:17 (CET)
Köszi! :) Azért lécci áruld már el az az öt jegyű azonosító mire szolgál? :) Komolyan érdekelne.
Re Burum: Thaiföldről inkább no comment! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 18., 16:20 (CET)
Annyiadik sorszámú regisztrált szerkesztő vagy. Az enyém négyjegyű :P – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 18., 16:22 (CET)

 :DDD Hát ez jó! Neked mi a rabszámod? :) Az enyém: 14573. pusz, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 18., 16:26 (CET)

Betolakszok, ez kimaradt: az enyém 2066 :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 19., 11:49 (CET)
Az enyém meg háromjegyű :P 997 :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. március 19., 11:31 (CET)
Gyerekek...... ez csúcs! :) Enyém: 1813 (ezek szerint régebbi vagyok Burumnál :P?) - Dorgan labor 2008. március 19., 11:52 (CET)

Külföldieknek ajánlható ez az oldal: http://www.gate2home.com/ Kiválasztod a magyar nyelvet (vagy amilyen nyelven gépelni akarsz), beírod a kis ablakba a szövegedet ékezethelyesen, majd másolás / beillesztés módszerrel beilleszted oda, ahol fel akarod használni. Ezért nem célszerű a loginnévbe ékezetet tenni (nekem pl. ezért ékezet nélküli), de ezt utólag macerás megváltoztatni. misibacsi vita 2008. március 19., 10:02 (CET)

Júújj, KÖSZI!!!!! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 19., 10:08 (CET)

Windows-ban pár mozdulattal át lehet állítani a billentyűzetet. (Vezérlőpult, Területi és nyelvi beállítások, Részletek). Ezután ugyanúgy használhatod a billentyűzetet, mintha rá lennének írva az ékezetes betűk, csak egy kicsit az emlékezetedre kell hagyatkoznod. Én így csináltam Németországból. – Tkarcsi vita 2008. március 19., 10:57 (CET)

'á' betű = alt + 160. A szám le-föl módosításával további karaktereket is találhatsz! Puszi: - Dorgan labor 2008. március 19., 11:01 (CET)
ÖRÖK HLÁM NEKTEK! xoxo, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 19., 11:05 (CET)

Startmenü/programok/kellékek/rendszereszközök/karaktertábla. (Szerintem az alt kódokkal egyszerűbb, de az informatikusok köztudottan elvetemültek ilyen kérdésekben.) – TgrvitaIRCWPPR 2008. március 19., 14:54 (CET)

Márc. 21

Ez a visszavonulósdi ez most miért? Wikioka van, vagy csak a való élet? – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. március 19., 02:41 (CET)

Drága Opa! Jó Téged mindig látni, sajna az utóbbi időben nagyon nem voltál, gondolom elrisztottak bizonyos userek/események... Sajnáltam!
Nem wiki oka van, külföldön (UK-ban) leszek a családomnál és náluk nincs net! :(((( De állítólag nem sokára lesz. (Ha már itt vagy: külföldi klaviatúrára hogy lehet rápakolni a magyar ékezetes betűket a jobb félen?)
Jaj, Istentelenül fogtok hiányozni! pusz, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 19., 08:34 (CET)
Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de én vinnék a batyumban egy magyar klaviatúrát :))) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 19., 09:04 (CET)
Banyek, hogy Te mekkora ász vagy!!!! Komolyan! Erre az életben nem gondoltam volna... KÖSZIIII! Istenem, fogalmad sincs mennyire fogtok hiányozni!!! :((( – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 19., 09:07 (CET)
 :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 19., 09:29 (CET)
Halkan kérdezem csak meg, mert ilyet igazából nem illik: mikor jössz vissza? :) (Te is nagyon fogsz hiányozni, de várunk ám vissza!:) - Dorgan labor 2008. március 19., 10:32 (CET)
Miért ne illene? Drága vagy! Tényleg! A válasz: nem tudom! De igyekszem kinn szerezni minél előbb egy laptopot, hogy megválaszhassatok! :) (Bendzsi mellesleg nem korrepetált!) :P – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 19., 10:40 (CET)
Én megírom most a jelölést, seperc az egész, Te elfogadod, aztán mire hazajössz, nagyasszony leszel. ;) A korrep meg ráér utána. (és még mielőtt megkérded, nem poénnak szántam! :)) Na? - Dorgan labor 2008. március 19., 10:42 (CET)
Te Drága Ember! Nem érted: kinn nincs számítógép, kb 3-4 hét múlva lesz! Úgy meg elég ciki lenne vállalni a jelölést! :) Mondom, nem tudom mikor jövök haza! 1-2-3 hónap? Passz! De IMÁDLAK, ugye tudod? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 19., 10:47 (CET)
Gondoltam ITT és MOST elfogadod! :) Na jó, legyen akkor, amikor szeretnéd! ;) puszi: - Dorgan labor 2008. március 19., 10:49 (CET)

Köszönet

Köszönjük, hogy vagy Nekünk, de siess vissza, várni fogunk! :( (köszönöm a gratulációt!) - Dorgan labor 2008. március 20., 19:10 (CET)

Szívesen! Mindig tudtam, hogy az én kollégáim a legdrágább emberek a Földön! Hidd el, én fogok a legjobban igyekezni! puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 20., 19:13 (CET)
Puszi! - Dorgan labor 2008. március 20., 19:15 (CET)
AAAANNNYUUUU!!! :'( Bon voyage, voyage! Aztán várunk vissza! ~ Boro » vita 2008. március 20., 21:25 (CET)
Szia Orsi! Sajnos én csak ma 23-án olvastam az üzenetedet! Hiányozni fogsz. Remélem, mire visszajössz, kész leszek a CR-cikkel! Érezd jól magad a Ködös Albionban! – Krisztavita 2008. március 23., 14:45 (CET)

Közvetítés

Szia! A Vita:Második Gyurcsány-kormány van egy már nagyon idegesítő vita, illetve szerkesztési háború, jó lenne ha tudnál segíteni! Konkrétan a "Beírható-e a cikkbe az Európai Központi Bank elnöke és az OECD főtitkára véleménye forrásokkal együtt, vagy sem" alcímről van szó, user:Vince, User:Loldi, illetve köztem. Sajnos a véleménykérés se nagyon müködik, nem nagyon tudok megoldást... köszi – Beyond silence 2008. március 24., 09:21 (CET)

IC

Internetcafé? :))) Jól utaztál, minden rendben? – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. március 24., 17:41 (CET)

Jaj, draga vagy, mint mindig!!!! Ezert imadlak! :) Igen, jol! Nem, nem cafe! Tegnap meg tegnapelott este atjott a szomszed srac, aki informatikus es mivel szepen neztem ra meg jol osszehaverkodtunk :), kolcsonadta a laptopjat amin wireless net van! :) Szoval leszek! Persze nem annyit mint regen. Mi van a projekt 1-gyel? Ki jelolte az en kicsi fiamat??? Hogy tetszett az idezetem? Hogy telt a Husvet nalatok? puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 24., 17:50 (CET)
Végre. Remélem minden ok! :) puszi - Dorgan labor 2008. március 24., 17:43 (CET)
Lecci egyelore hagyjatok a bittel! mondom, ez nem az en laptopom! :( majd szolok! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 24., 17:55 (CET)
Hé, csak egy nost írtam, meg, hogy örülök, hogy látlak! :) Puszi nem jár? :) - Dorgan labor 2008. március 24., 17:56 (CET)
De, nektek ezen az alcim alatt EXTRA nagy puszi jar!!! CUPP!!!! Or hugs and kisses from UK! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 24., 18:13 (CET)

Köszi!

Ez csak a puszta szerencse, de amúgy írtam a kocsmafalon, hogy szívből írtam a szócikket, de azt csakaz igazság mindenek fölöttő tudná, de már régóta nincs a wikin.– Mártiforrás 2008. március 28., 23:53 (CET)

Tartózkodás

:-) - remélem! Puszi - Dorgan labor 2008. március 29., 10:09 (CET)

ArbCom

Istvanka Draga!

En ugy szeretnelek Teged AC-ban latni, hm? :) gondold meg! puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 16:39 (CEST)

Orsika drága,

... húsbábot akarsz vagy őszinte véleményt??? Hmmm....– Istvánka posta 2008. március 30., 16:40 (CEST)

Termeszetesen az oszintet! :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 16:46 (CEST)

Azt már egyszer leírtam! – Istvánka posta 2008. március 30., 16:49 (CEST)

Istvanka, miert vagy ezen a velemenyen? Tenyleg erdekelne! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 16:58 (CEST)

Azért, mert szerintem Pupika az ArbComba való, Osvát úrral, Lilyvel, Hkoalával együtt. Ők alkotják a wikipédia békítő hadosztályát, és ezért nagyrabecsülöm őket. – Istvánka posta 2008. március 30., 17:06 (CEST)

Ebbe a brancsba Te tokeletsen beleillenel! TENYLEG! Ezert mondtam! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 17:12 (CEST)

Ezt nem igaz:). Lobbanékonyságomnak semmi helye ott:)– Istvánka posta 2008. március 30., 17:13 (CEST)

En meg olyannak nem lattalak! Mirol beszelsz draga? :) – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 17:21 (CEST)

Vigyor vannak perceim amikor magammal sem állok szóba:) Me, myself and I:)– Istvánka posta 2008. március 30., 17:24 (CEST)

Hookah

Tamas, latom visszakerult a kerekasztal a sufnibol! :) Nagyon helyes!!! :) De aruld mar el, mi az a hookah? Ne haljak mar meg hulyen!

Mas: latom az a +3 gomb nagyon elbuvolt Teged... A projekt 1 nagyon hanyagolva van...khm... Mintha nem ebben allapodtunk volna meg... Tessek rajta dolgozni! :) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 17:09 (CEST)

Asztali vízipipa. Egy nagy edény sok kinyúló, hosszú slag végén található szipkával... Arabok, keletiek kedvelt ebédutáni lazulási módszere. :)) Projekt 1-- az nagyon jó :). – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. március 30., 17:12 (CEST)
Az egyik ok, amiert en Teged "szeretlek" az a Te kisse fanyar humorod es cinizmusod... Ez mindig megnevettet! :D (Azert jo tudni, hogy nem csak Te voltal ram hatassal, hanem en is Rad!) ;) Ja, kepzeld van Kazah TV-nk!!! :)
A projekt 1 persze hogy jo, de nem mozdul!!! khm... Esetleg dolgozhatnal rajta kicsit! PLIZ! Majdnem ugy van ahogy en hagytam... Nade kerem! Mi ez a lazulas??? :)
Na, akkor van fogalmad a nyelvről, a kazah nyelv a kirgiz lágyabb, puhább változata. Projekt 1, Orsi, megölsz!! :)) De ha hozzáfogok, akkor én már befejezem, nagyon kevés van hátra. Még egy: ugye nem állítottad be a magyar változatot a laptopon? Pedig lehet, nem lenne gond :) – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. március 30., 17:30 (CEST)
O, Draga, en csak azokat olom, akiket imadok!!! (Ahogy Te is neha megolsz engem!) :) Nem allitottam be, mert ez nem az en laptopm! Ha lenne magyar klaviatura, akkor mar keszen lennek vele reg! :) puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 17:52 (CEST)
Azért még be lehet álljtani, mert utána a nyelvek között váltogatni lehet a Ctrl+Shift gombokkal :) Ugye, mondtam, hogy vigyél egy magyar billentyűzetet, ejnye, ejnye, szófogadatlan kicsi lány ... :) – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. március 30., 18:00 (CEST)

Infobox

Szia OrsolyaVirág! Szeretnélek megkérni rá hogy a {{településrészlet infobox}}omat nézd meg! Köszi :) -Dokee ~ vita 2008. március 30., 17:57 (CEST)

Szvsz tok jo! Koszi! Te, uj wikin? szia, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. március 30., 20:21 (CEST)

Hello!!

Szia Orsi! De örülök, hogy írtál! Hogy vagy? Hát, tudom, már be kéne fejeznem a cikket, de sajna kevés időm volt rá. Azért kértem az átnevezést, mert zavart, hogy bármelyik albumcímre keresek rá a neten, egyből ott a vezetéknevem. Lehet, hogy ez az én hülyeségem, de zavar. Nem a többi wikis miatt, hanem idegenek miatt, na mindegy. Pláne, hogy ettől nem is változott a helyzet.

Közben már a Robbie-t is fordítgatom, meg keresek hozzá önéletrajzi könyvet a könyvtárban. Puszi. Vigyázz magadra. – Krisztavita 2008. március 31., 20:19 (CEST)

Ha kész vagyok, szóljak a Karmelának? Gondolom, nem lesz időd átnézni a cikket. – Krisztavita 2008. március 31., 20:31 (CEST)

Szia Orsi!

Remélem, jól vagy! Kész vagyok a cikkel, át is neveztem ma este! Persze, az albumokkal még sok dolgom lesz, de készen van!

Krisztavita 2008. április 3., 23:04 (CEST)

Fordítási segítség

Szia! Bocs hogy zavarlak, de kellene egy pici segítség. Elkezdtem a Nirvanat megírni, de elakadtam egy fontos mondatban és nem tudok tőle tovább haladni. Tudnál nékem segíteni a lefordításában? Ez lenne az a galád mondat → As Nevermind had brought in a new audience of listeners who had little or no experience with the alternative, obscure, or experimental bands Nirvana saw as their forebears, bringing in Albini appeared to be a deliberate move on Nirvana's part to give the album a raw, less-polished sound. Még az elejével boldogultam aztán jöttek a bonyodalmak... Ja és mégegyszer bocsi a zavarásért. Üdv:Freddievita 2008. március 31., 21:15 (CEST)

Draga! Miert gondolod, hogy zavarsz??? KZM-esek soha! :) Majd igyekszem! puszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. április 1., 17:21 (CEST)
Előre is köszönöm szépen! Freddievita 2008. április 1., 19:25 (CEST)
Huuu, ez tenyleg nehez... Nem tudnal meg a mondat ele es moge tenni szoveget, hogy ertsem mirol regelnek? :) Koszi, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. április 3., 16:47 (CEST)
Szia → itt az a galád mondatot tartalmazó szakasz.Freddievita 2008. április 3., 18:58 (CEST)

Vmi ilyesmi (szvsz nem kell szo szerint fogalmazni):

Mivel a Nevermind olyan hallgatosagot hozott/gyujtott akiknek keves, vagy szinte semmi tapasztalatuk sem volt az alternativ zenet illetoen, illetve kiseretezo csapatok, akik a Nirvanat elodjeiknek tekintettek, Albini bevonasa atgondolt lepes volt, hogy az albumnak nyers, kevesbe letisztult hangzast kolcsonozzon.

Az a leneyeg, hog Albinivel tovabbleptek a hangzast illetoen! :)

pusz, – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. április 18., 15:57 (CEST)

Köszönöm szépen! Sokat segítettél. :) – Freddievita 2008. április 18., 17:36 (CEST)

  1. The Atomic Heritage Foundation: Einstein's Letter to Franklin D. Roosevelt. (Hozzáférés: 2007. május 26.)
  2. "Scientist Tells of Einstein's A-bomb Regrets". The Philadelphia Bulletin, 13 May 1955.
  3. Steven Casey, "The campaign to sell a harsh peace for Germany to the American public, 1944–1948". History, 90 (297). pp. 62–92. (2005) ISSN 1468-229X
  4. The Atomic Heritage Foundation: Einstein's Letter to Franklin D. Roosevelt. (Hozzáférés: 2007. május 26.)
  5. "Scientist Tells of Einstein's A-bomb Regrets". The Philadelphia Bulletin, 13 May 1955.
  6. Steven Casey, "The campaign to sell a harsh peace for Germany to the American public, 1944–1948". History, 90 (297). pp. 62–92. (2005) ISSN 1468-229X
  7. Shaw, William. „"You're Beautiful" got me Laid”, Q Magazine, EMAP Metro Ltd, 2006. július 1., 52-56. oldal