Szerkesztővita:Nonprofit

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rodrigo 16 évvel ezelőtt a(z) EKM2 témában

Üdvözlünk a Wikipédiában, kedves Nonprofit!

  • A rendszer alapvető elveiről a Wikipédia:Az öt pillér lapon olvashatsz.
  • Szerkesztéseid során, kérlek, tartsd szem előtt, hogy a Wikipédia egy közösségi alapon működő enciklopédia, ezért a kommunikáció elengedhetetlen része az itteni munkának. Az üzeneteket a vitalapodon ne hagyd válasz nélkül.
  • Ha kérdésed volna, felteheted a témához illő kocsmafalon.
  • További hasznosságok csokorba szedve: User:Chery/Codex Vicipaediae/Zsebkönyv.

Jó szerkesztést! – chery 2007. november 26., 14:30 (CET)Válasz

Üzenetek aláírása[szerkesztés]

Szia, üdv a Wikin! Az üzeneteidet négy hullámjel (~~~~) beszúrásával vagy az itt látható szerkesztődoboz fölötti gomb megnyomásával tudod aláírni:

A törlési megbeszélés ne szegje kedved, racionális elvek sajnos kevésbé racionális kommunikációjáról van szó… :) Jó szerkesztést! – chery 2007. november 26., 14:30 (CET)Válasz

Köszönöm a segítőkészségedet! Az elvekkel nekem sincs semmi bajom. A szócikket sem én kezdtem el, de mikor láttam, hogy igen hamar a törlés sorsára fog jutni, belenyúltam, hátha meg tudom menteni, mert sok ember lelkesedett érte az EKM2-ben. Persze mindenféle szerkesztés ismeret nélkül nem sokra jutottam, Te voltál az első, aki segíteni próbált. Kösz! – Nonprofit 2007. november 26., 14:45 (CET)Válasz

Nincs mit. Ha elakadnál valamiben, mostmár egyébként személyes segítőt is kérhetsz. Próbáljuk csökkenteni a belépési korlátokat, több-kevesebb eredménnyel. :) Sok sikert! – chery 2007. november 27., 10:31 (CET)Válasz

EKM2[szerkesztés]

Szia, személyes véleményem:

  • A Wikipédia egyik kimondható negatívuma, hogy az újdonságokra nem nagyon fogékony. Tehát hiába vannak nagyon jó ötletek, a WIkipédia csak akkor publikálja őket, amikorra a közismeret szintjére elérnek. Tehát pl. beharangozásra, figyelemfelkeltésre nem alkalmas.
  • A szócikk címe az Ekm2, de magáról az egyesületről nincs semmi.
  • 2007. november még "építkezések" folynak ; egy most születő... közösség is azt indokolják, hogy nem olyan téma, amiről eddig születhetett volna jelentős cikk, értékelés, kritika, aminek alapján itt össze lehetne foglalni, értékelni a tevékenységét.
  • Javaslom, hogy egy, akár fél év múlva neves "városlakó" művészek, és újságcikkek garmadájával jelentkezz ismét, és egy tényszerű, leíró cikkben foglald össze a lényeget. Pl. ha a cikkben feltüntetet kérdésre közismert tudósember ad értékelő válaszokat.

Pár irányelv-részlet alátámasztásul:

  • A Wikipédia nem való (ön)reklámozásra. Csak azért ne kezdj egy szócikket valamiről, mert érdekelt vagy benne. (Alapvetően nehéz semleges maradni egy érintett témában - ha ezt meg tudod őrizni, éppenséggel írhatsz róla.)
  • A Wikipédia nem elsődleges forrás. A fő téma nem az eddig tudományosan fel nem dolgozott vagy ismeretlen tények precíz analízise és vizsgálata.
  • ha azonban úgy gondolod, hogy a magánvéleményed része az általános emberi tudásnak (néha vannak ilyen szituációk), akkor kulturált formában és úgy írd le, hogy megemlíted az ellenvéleményeket is (semleges szemléletmód).

  • A szócikkek nem propagandák vagy reklámok – semmilyen szempontból.

Üdv: – Rodrigó 2007. november 28., 18:01 (CET)Válasz