Szerkesztővita:Multkutatas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Multkutatas!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Apród vita 2020. március 1., 11:52 (CET)

Forrás megadása[szerkesztés]

Kedves Multkutatas!

Megnéztem a szerkesztésedet, és alapvetően teljesen jól csináltad: forrással ellátott állításokat írtál meg kerek, értelmes mondatok formájában, megfelelően formázva. A visszavonás indoka szerint a Facebook nem forrás, amit általában valóban így alkalmazunk a Wikipédián: ott mindenki azt ír, amit akar. Nem vagyok benne biztos, hogy Gerry89 szerkesztőtárs megnézte-e a linket, ahol a korabeli házassági anyakönyv másolata volt megtekinthető. A feltüntetett adatokra személy szerint nem tudok elképzelni jobb és hitelesebb forrást. Az érzékenység és a gyors visszavonás talán annak volt az oka, hogy a szócikk a sajnálatos haláleset miatt éppen nagyon népszerű és látogatott volt. Azt javaslom, hogy az anyakönyv másolatát küldd el az info-hu (kukac) wikimedia.org címre, ahol azt archiválni tudjuk, és akkor is elérhető lesz a szerkesztők számára, ha a Facebook-poszt később már nem. Emellett van még egy probléma, amit eddig más még nem említett, de előbb-utóbb előkerülhet. Mind a szerkesztői neved, mind a forrásként feltüntetett Facebook-oldal, mind pedig a forrásként megadott, vízjelezett anyakönyv is indirekt reklám (hiszen elvezet a weboldaladra, ahol ezzel kapcsolatos szolgáltatást kínálsz), amit a Wikipédia szerkesztősége nem szokott jó néven venni. A konfliktusok és félreértések elkerülése érdekében javaslom ennek elkerülését (a szerkesztői neved módosításában pedig tudok segíteni, ha szeretnéd). Ha tudok segíteni, kérdésed lenne, keress nyugodtan! – Samat üzenetrögzítő 2020. március 2., 21:11 (CET)