Szerkesztővita:Mrszantogabor/archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Einstein2 14 évvel ezelőtt a(z) Karácsony témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Mrszantogabor/archív01!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (pl. érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást! - nagytibi üzen, ? 2006. május 11., 19:01 (CEST)

Coster

Szia! Én is üdvözöllek a Wikipédiában! Két szóban nem tudom elmondani, de igyekszem rövid lenni :). Írtál egy cikket Charles de Coster címmel, úgy, hogy Charles De Coster címmel már volt cikk ugyanarról a belga íróról. Ilyenkor az a szokás, hogy mindkét cikket megjelöljük egy-egy sablonnal (értsd: egymásra mutató hivatkozással), hogy látható legyen mindkettőn, hogy ilyen típusú probléma van velük. Ezután, ha valaki kedvet érez hozzá, akkor a két cikkben szereplő információt összefoglalja az egyik cikkbe (esetünkben el kell dönteni, hogy melyik a helyes cím). és a feleslegessé váló cikket felteszi törlésre az Wikipédia:Azonnali törlés lapon. Ha segítségre, vagy további információra van szükséged kérdezz nyugodtan! Szia! --Csanády 2006. május 12., 23:05 (CEST)

Óvatosan biztass...

Köszönöm az elismerést, büszkeségemben gyorsan nekiestem Svájc legnagyobb tavának is...:-)) (Azt gondolom, hogy a Bodensee is nagyobb, sőt talán Olaszország felé is akad egy vagy kettő, de ennek a latolgatását rád bízom!)--Godson 2006. május 22., 13:24 (CEST)

Lipogramma

Hahó, Mr, ez a cikk tetszett. Innen is látszik, hogy nem mindig hiba a "kiszólás", sőt. Üdv, --Korovioff 2006. június 2., 11:54 (CEST)

Fiona

Szia! Bocs, belenyúltam a cikkbe, mert nagyon zavart mennyire nincs befejezve. Most sincs, de jó lenne, ha folytatnád, de ha nincs kedved, akkor szólj! Egyébként le vagyok döbbenve: én egy köpésre éltem Fresno-tól, konkrétan Modesto-ban, még 2005-ben. Üdv, --OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2007. szeptember 10., 19:59 (CEST)

Sir Philip

Szia! Átmozgatom "Sir" nélküli változatra, ezeket a név előtagokat nem szoktuk használni a címben. – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 9., 07:42 (CET)

Shaw

Szia! Szerintem fel kéne hozni a cikket kiemelt szintre, csatlakoznál? Ha már Te kezdted el. Néhény apró dolog kimaradt belőle, de semmi komoly. Szia, – OrsolyaVirágMake a Wish! 2007. december 16., 02:23 (CET)

Örülök, hogy van kedved hozzá! :) Hogy lehet egy cikk kiemelt? Jó kérdés... Ez éppen attól függ, hogy refen kinek mi a hasfájása... :) Alapjában véve itt wikin az az alap meggyőződés, hogy minél hosszabb egy cikk annál jobb is... (Ez hülyeség!) Szeretik, ha van benne idézet és kritikai rész is. Shaw-nál ahogy elnézem kimaradt a magánélet rész is, ezt pótolni kell. Ha ezek megvannak jöhet a ref, aztán kiderül mit kell pótolni. Szóval jegyzetekkel elő! :) – OrsolyaVirágMake a Wish! 2007. december 17., 15:37 (CET) Szia!

Épp most találtam 2 tételt az irodalom jegyzeteim között Shaw-ról, viszont ilyenkor mit írjak be hivatkozásba??? Az infoboxot már beraktam, láttad? – OrsolyaVirágMake a Wish! 2007. december 30., 00:46 (CET)

Angol irodalom

Szia! Ha a kinyitható sablonokra gondolsz, szerintem minden rendben van velük. Jó ötlet volt odatenni az egyes szakaszokhoz. Amúgy szép, színvonalas a cikk, gratulálok! – Opa  vitalap/unatkozol? 2007. december 20., 15:15 (CET)

Szia! Sajnos a sablonokhoz egyáltalán nem értek... sorry! A cikk nagyon szép! Gratula! – OrsolyaVirágMake a Wish! 2007. december 20., 23:47 (CET)

Boldog Karácsonyt!

Az ünnepekről

Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

Márai Sándor: Füveskönyv

OrsolyaVirágMake a Wish! 2007. december 22., 00:56 (CET)

Irodalom portál

Szia! Köszönöm a megtisztelő soraidat. Nem tudom, hogy érdemes-e rögtön portállal kezdeni, vagy előbb egy irodalom-műhelyt kellene beindítani. A portál a kirakat, de mielőtt a kirakatot kezdenénk rendezni, lehet, hogy nem ártana a műhely keretében megbeszélni a cikkekkel kapcsolatos egységesítési, kategorizálási szempontokat. Elég sokan írnak irodalmi témájú cikket (kapásból Data Destroyer, Kata, OsvátA, Auguste jut eszembe), ezért gondolom, hogy nem ártana egy leltározás, hiányok feltérképezése és ha szükséges, akkor egységesítés. A szervezést nem vállalom be, mert már több helyen elköteleztem magam, de segíteni szívesen fogok. Üdvözlettel – Hkoala 2007. december 31., 12:53 (CET)

Abszolút érdekel a dolog (kit, ha engem nem :). Annyiban egyetértenék Hkoalával, hogy először mindenképp érdemes lenne egy műhelyt létrehozni, rendszerezendő és kategorizálandó a meglévő valóban nem csekély számú irodalmi szócikket, aztán ha megvagyunk, jöhet a szép portál. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 13:43 (CET) :Köszönöm a meghívást és a megtisztelő sorokat! Természetesen szívesen segítek, amiben tudok, elsősorban ötletekkel, ötletek őszínte véleményezésével. Az, hogy mennyit tudok a műhelyben dolgozni, az egyelőre megjósolhatatlan. Csatlakozom viszont az előttem szólókhoz: hozz létre egy műhelyet, amelynek hasábjain meg lehetne beszélni az esetleges portál felépítését, és szervezni lehetne a hiányzó cikkek elkészítését, a prioritásokat. Üdvözlettel, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 31., 13:47 (CET)

Megmondom őszintén, nem tudom :) Most a műhely megszerkesztése jönne, mondjuk az ókorműhely mintájára ([1]), de az ilyesmihez én nagyon hülye vagyok... :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 14:09 (CET)
Feliratkoztam én is, de ahogy látom, ez egy amolyan felsorolás-lap, ki kellene találni, mi legyen az önálló, átfogó műhely neve... Világirodalom-műhely, esetleg? Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 14:13 (CET)

Nem tudom, azt a lapot szerencsés lenne-e átnevezni, lévén az felsorolás... Én megfordítanám a dolgot: csináljuk meg a műhelyt, aztán felírjuk a listába :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 14:18 (CET)

Viszont ha már világirodalom, valahogy fel is kellene osztani a világot... Javasolnám földrészek/országok szerint (a földrészek tovább bonthatóak esetleg kisebb egységekre). Azt is el kellene dönteni, hogy ókortól mostanáig foglalkozunk-e a dologgal vagy csak moderneket dolgozunk fel (én az előbbit javasolnám).

A felosztás talán lehetne Európa (észak-dél-kelet-nyugat); Ázsia (közel-távolkelet, itt az arab-török irodalmat külön kéne venni valahogy az elterjedtség okán, hisz Afrikában és Európában is voltak, bár ez Bizáncra is érvényes); Afrika; Ausztrália-Óceánia; Amerika (észak-közép-dél); Antarktisz :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 14:25 (CET)

Lehet :) Azt is megtehetnénk, hogy globálműhelyt (aztán globálportált) hozunk létre, ami valamennyi hasonlót magába olvasztja, mint egy gyűjtőhely. Előnye: minden irodalom képviseltetve van benne, ami már van (angol), az kész haszon; hátránya: baromi nagy meló :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 14:45 (CET)

Kösz szépen az invitálást! Rajta fogom tartani a szememet, ha létrejön, de nem iratkozom fel (ide sem); eléggé slampos vagyok ahhoz, hogy felelősséggel beszálljak ilyesmibe, viszont eléggé rátarti, hogy ne igérjek olyasmit, aminek a részemről való teljesítése eleve kétséges. Üdv: OsvátA Palackposta 2007. december 31., 13:54 (CET)

Meglepett a felkérésed, de örülök, hogy Hkoala bízik bennem. Eddig nem nagyon avatkoztam irodalommal kapcsolatos szócikkekbe. Ha megnézed, az eddigi szócikkeim erdélyi településekről és a dualizmus kori Magyarország román politikusairól szólnak – ezekben annak a melléktermékeit dolgozom föl, amivel komolyan foglalkozom. Mellesleg van egy magyar szakos bölcsészdiplomám és fél évig tanítottam is magyart egy gimnáziumban. Régebben sok irodalomelméletet olvastam és birtokosa vagyok egy majdnem teljes Világirodalmi Lexikonnak. Amellett igyekszem lépést tartani legalább a kortárs magyar szépirodalommal.

Az irodalommal kapcsolatban egy magyar internetes enciklopédiától elsősorban a következőket venném szívesen: a magyar irodalom és a különböző irodalomtudományos irányok friss szellemű bemutatását magyarul és a magyar irodalomra vonatkozó lapok lefordítását angolra. A teljes világirodalom magyar nyelvű bemutatása gigászi feladat és kreativitás helyett inkább nagy segget igényel a fordításhoz. (Magát a Világirodalmi Lexikont is túlméretezett vállalkozásnak tartják sokan. A mai világban már képtelenség lenne megcsinálni.) Az ilyet kedvvel szerintem inkább az adott idegen kultúra iránt elkötelezett figurák művelnék és akkor egy irodalmi agytröszt mondjuk lektorálná a dán írók magyar szócikkeit, mint ahogy a zenei agytröszt a dán zeneszerzőkéit. Valamint felállíthatna és érvényesítene egy egységes szabályrendszert, mondjuk pl. hogy a magyarul meg nem jelent művek címének a főalakja az eredeti nyelvű vagy annak magyar fordítása legyen-e.

Jelenleg semmilyen portálnak nem vagyok a tagja, az Erdély portálnak sem, pedig itteni tevékenységem oda kötne. Sajnos nem hiszem, hogy januártól több szabadidőm lenne, inkább attól félek, kevesebb lesz. Amit pedig egészen biztosan nem szeretnék művelni a szabadidőmben, az a fordítás, mivel az nekem a kenyérkeresetem. A nyilván érdemes Vincent-Marie Viénot de Vaublanc kiemelt francia szócikkét sem én fordítom magyarra, pedig megkért rá a cikk alkotója. Két apró szerepet tudok felelősen elvállalni: szerkeszteni fogok szócikkeket román írókról (biztos nem annyit, mint Hkoala!) és átolvasom a magyar irodalomra vonatkozó szócikkeket az angol Wikin – több szem többet lát.

Sok sikert és boldog új évet kívánok a szerkesztőtársaknak! – Auguste 2007. december 31., 22:43 (CET)

Szia! BÚÉK! ;) Az irodalom műhely szerintem is nagyon jó ötlet! Régóta csodálkozom miért nincsen... Természetesen én is csatlakoznék. A kivitelezésben pedig boro tudna segíteni, I guess. Ja, még keresd meg Teemeahát is, ő angol-török szakot végzett. Szia, – OrsolyaVirágMake a Wish! 2008. január 1., 03:49 (CET)

Boldog Új Évet!

Írtál a lapomra az irodalom portáljával ill. műhelyével kapcsolatban. A véleményemet részletesen User:Satak Lord vitalapján találod a műelemzésekkel kapcsolatban és általában. Azért azokat kérem figyelembe venni, amennyiben lehetséges több-kevesebb módosítással. Nagyon hosszú, így nem tudom még egyszer ilyen részletesen idejegyezni. Amennyiben valódi szakértő értőt keresel, akkor tudom ajánlani Osvát tanár urat illetve úgy láttam van igazi-igazi német irodalmár is :) Lokospeti néven. Nálam ez már csak régi korok nosztalgiája, néha-néha még feldereng a múltamban, ám nem élek belőle a valóságban, így nem tartom magam már teljesen 100%-ban hozzáértőnek, lévén sokat felejt az ember. Van egy nagy - nagy egyetemi jegyzethalmazom a témához, de főképpen német felvilágosodás/romantika és elég nagy terjedelmű régi magyar irodalom ill. orosz realizmus, majd figyelek...néha. Kata vita 2008. január 7., 19:23 (CET)

Műhely

Szia! Műhely tulképpen már van, csak át kellene szervezni... Nézd meg: Wikipédia:Irodalmi műhelyek. Üdvözlettel, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. január 1., 10:16 (CET)

Kategóriák

Szia, Mr.! (szabad így szólítani téged vagy ragaszkodsz a hosszú nevedhez?) Azt hiszem, hogy nem jó használod a kategóriákat. Egy-egy szócikket mindig csak a létező legrészletesebb kategóriába teszünk be, a "fölöttes" kategóriákba nem. Példával: ha az "Angol irodalmi csoportok" benne van az "Irodalmi csoportok"-ban, akkor felesleges a "Scriblerus Club" cikket mindkét kategóriába betenni, elég csak az "Angol irodalmi csoportok"-ba. (Ne haragudj, ezt nem kioktatásnak szánom, hanem segítségnek). Üdvözlettel – Hkoala 2008. január 2., 19:23 (CET)

Szia! Jó lenne, ha lenne, de nincs ilyen: Kategória: Irodalmi díjak. Viszont van irányelv arra, hogy Hogyan hozz létre kategóriákat?. Üdv: OsvátA Palackposta 2008. január 3., 13:55 (CET)

Kösz a választ, tovább nem piszkállak. Üdv: OsvátA Palackposta 2008. január 3., 14:15 (CET)

re: mayflower

bocs, hogy lehülyeségeztem, amit írtál, csak viccesen jött ki a mondat :) elkezdtem olvasni egyébként a Mary Rowlandson írását, elég érdekes, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem a cikkel :) – Alensha üzi m 2008. január 6., 14:59 (CET)

Salinger

Szia! Érdemes körülnézni a piacon, mert már volt egy Jerome David Salinger szócikk. Általában a teljes név lesz a cikk címe, de a J.D. Salinger ettől függetlenül sem helyes, mert hiányzik egy szóköz belőle. Arra kérlek, hogy bővítsd ki a meglévő szócikket azzal, ami új a te cikkedben, aztán azt majd vagy töröljük a rossz cím miatt, vagy átirányítjuk a másikra, ha kész vagy. Bináris ide 2008. január 6., 23:41 (CET)

Re:angolirod. sablon

Szia! Örvendek a virtuális találkozásnak :) Csak az a baj hogy totál nem értek a sablonokhoz :D SLüzzenet 2008. január 7., 20:17 (CET)

Bastille

A Bastill lapot átneveztem Bastille-ra, ha esetleg nem találnád. Bináris ide 2008. január 8., 16:06 (CET)

Szétugrott és elveszett amit megcsináltam

Írtam, hogy folyt köv. Az irodalom nem politika hanem a nyelv és az írás művészete! Nem diplomácia kérdés és határokon felüli. A nagy irodalomra pedig úgy értettem, hogy a világirodalmi jelentőségű fontosságok előrekerüljenek. Dosztojevszkij nem egyenlő Kisjóska. De elveszett, ami megírtam...És ma már nem tudok tovább gépelni...Kata vita 2008. január 9., 16:22 (CET)

Hahó, csináljad nyugodtan, nem szólok bele többet...megpróbáltam eltüntetni azt a szöveghalmazt, amit valaki odaszórt - előtte, régen - nem néztem ki és mikor (régebben, egyszer). Felejtsd el, aztán csak dolgozz tovább, ne ijedj meg, megyek vissza a saját dolgaimhoz - no ciao, ciao. Nem okoskodás, ez csak a fejemben volt és 3 perc alatt leírtam, ami eszembe jutott még. De csak egy óriási földgömb leginkább - nagynagy összevisszasággal - ahol egy hatalmas és szövevényes hálót alkot, amit eddig írtak (talán nem is lehet egymás alá mindent beírni, mert el sem férne). Egyelőre ennyit látok belőle. Ezt a rendszert csak sok ember tudja megalkotni, egy biztos nem. Kata vita 2008. január 10., 17:53 (CET)

Gábor! Nehogy kilépj már! Te indítottad el a műhelyet!!!! – OrsolyaVirágBeszélj hozzá! 2008. január 11., 11:06 (CET)

Szia, válaszoltam, hogy hol tartunk. A homokozó most mindkét oldalon fenn van... ne vegyük le? Aztán a túloldalról, ami készen van, azt áttesszük az előlapra. Hmmm? Kata vita 2008. január 12., 09:16 (CET)

Köszi. Az országokhoz a Kontinenses táblázat? Át lehetne tenni, könnyebb lenne a beosztás. Aztán kiválogatom, akikett tanítanak is (ez a kánon), mert azokat szedik le a gyerekek a netről, legalább azok jók legyenek ... Kata vita 2008. január 12., 10:41 (CET)

Nem, köszönöm, de egyelőre csak ezt eligazítom, lássátok, hol járunk, aztán neki lehet esni a munkának. Kata vita 2008. január 12., 10:49 (CET)

Angol renesz. sablon

Szia! Megcsináltam az oszloposítást, ha megnyitod szerkestésre, akkor látod, hogyan kell. Egyébként megfontolandó, hogy ne ábécé-sorrenben legyenek felsorolva a nevek, hanem születési időpont szerint, számomra legalábbis nagyon zavaró, hogy Milton (akit inkább a barokkal tartanak rokonságban) ott trónol Shakespeare előtt. SLüzzenet 2008. január 11., 20:52 (CET)

Lakhely

Szia! Látom, hogy pécsi vagy. Merre felé laksz? Szajci reci 2008. január 12., 10:50 (CET)

Én Szalántán. Ha az 58-ason mész Harkány felé, akkor az első falu. Most nézem, hogy vagytok egy páran pécsiek. Kellene csináni egy Mini-wiki talit. Eddig két pécsi wikist ismerek személyesen. De ha tavasszal lesz erőm megszervezem. Szajci reci 2008. január 12., 11:23 (CET)

Sablonok

Találtam egy könnyen átalakítható sablont, és írtam Adapának, ő biztos tudja, hol van az a földrajzi táblázat, ami a kontinenseket leírta. Van egy ilyen is, ez pl. itt az európai, ezt elképzelhető, hogy át lehetne alakítani és akkor földrajzilag is rendbe kerülnének a dolgok:

Van jobb ötleted ? Egyelőre csak ezt leltem,

Kata vita 2008. január 13., 11:12 (CET)

SZia, ezt kaptuk, Adapa alkotása:


Ezt kell beszúrni:


{{Összecsukható box eleje
|head= Ide jön a cím
}}
Ide jön a szöveg
{{Összecsukható box vége}}


Az eredmény ez lesz:



Kata vita 2008. január 15., 15:27 (CET)

Angol szövegű cikkek

Szia! Arra kérnélek, hogy ne hozz létre semmilyen idegen nyelvű tartalmat a szócikk névtérben! Ha egy szócikk lefordítását tervezed, készítsd el egy saját allapon (pl: User:Mrszantogabor/Munkalap), és csak a fordítás elkészülte után másold a szócikk névtérbe! Köszönöm, és jó munkát! – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. január 15., 22:05 (CET)

Ezzel a kérdéssel megfogtál, mert kapásból azt mondanám rá, hogy azért, mert a szócikk névtérben csak az olvasónak szánt, teljesen kész tartalomnak van helye. Dehát mi van ezen a wikipédián kész?! :) Szóval csak annyit mondok: Mert ez a szokás... Szócikkek közé csak magyar szöveget, és kész :) – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. január 15., 22:11 (CET)

Irodalmi díjak

Szia! Örömmel nézem, ahogy szaporodnak az irodalmi díjas cikkek. Ezzel kapcsolatban lenne egy apró kérésem: ne csak az "irodalmi díjak kategóriába tedd be őket, hanem az illető országhoz is. Az előző napok terméséből néhányat bekategorizáltam, de nem biztos, hogy mindegyiket észrevettem. Üdvözlettel – Hkoala 2008. január 18., 21:04 (CET)

Ez a kérdés, válasszatok...

Felmerült egy formai apróság, a Wikipédia Irodalmi műhelyek vitalapjának legalsó bekezdésében olvasható:

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikip%C3%A9dia_vita:Irodalmi_m%C5%B1helyek&action=edit&section=17

Mit szeretnétek?

Kata vita 2008. január 22., 08:15 (CET)

Már okafogyottá vált az ügy - Mr. Adam78 mindent elintézett a hátunk mögött - nos, ezután, felőlem, ... Kata vita 2008. január 22., 12:34 (CET)

Angol nevű díjak

Nem tudom, hogy mi lenne a helyes, esetleg a helyesírási kocsmafalon kellene megkérdezned. Üdvözlettel – Hkoala 2008. január 22., 11:08 (CET)

Japán korszakok

Kedves Mrszantogabor! Dicséretes vállalkozásba fogtál ezzel a hiánypótló cikkel. Viszont szerintem a korszakok fordítása most nem szerencsés. Javaslatomat lásd a Vita:Japán irodalom oldalon. Üdv, --Adapa vita 2008. február 3., 17:26 (CET)

Irodalomportál

Tényleg szép lenne egy irodalomportál, de én nem érzek erőt sem az elkészítésére, sem az üzemeltetésére. Olvastad már a portálkészítési útmutatót? Rögtön az elején ott van a figyelmeztetés, hogy csak akkor kezdj neki, ha... Úgy látom, hogy eléggé egyedül lennél: DataDestroyer írja a cikkeket, de szervezési dolgokkal nem nagyon láttam foglalkozni, Adapa főleg kategorizál, Kata megsértődött és a saját allapján egyedül folytatja, én is inkább csak javítási, karbantartási dolgokkal foglalkozok. Nem akarom elvenni a kedved, ha nekifogsz, akkor drukkolok neked, apróságokban segítek is, de csak akkor működik a dolog, ha egyvalaki felvállalja a nagyját. Leszel te ez a valaki? Üdvözlettel – Hkoala 2008. február 5., 08:17 (CET)

Pécs városrészei

Szerintem a cikkek címeinek a (Pécs) rész nélkül kell szerepelniük. A linkek NEM a Pécs lapra mutatnak, csak át vannak irányítva. A két cikk ugyan nincs még megírva, de információt így is hordoznak: ha valaki Málomra vagy Nagyárpádra keres, akkor megtudhatja, hogy Pécshez tartoznak, illetve a Kategória:Magyarország megszűnt települései listájában is szerepelnek e megoldásnak köszönhetően.

Ha az probléma (szerintem egyéni ízlés kérdése), hogy a Pécs lapon elhelyezett e két link átirányít ugyanoda, a Pécs lapra, akkor nem a cikkek elnevezését kell megváltoztatni, hanem a linkeket megszűntetni (vagyis szögletes zárójel nélkül beírni Nagyárpád és Málom nevét). Szerintem ez azért nem célszerű, mert ha valaki megírja majd a velódi cikkeket róluk (a redirect helyett), akkor többletmunkát okoz majd ezeknek a megszüntetett, de szükséges linkeknek az ismételt létrehozása.

A jelenlegi megoldás valóban okozhat némi csalódást, ha valaki a linkekre klikkel, de szerintem a fenti szempontok miatt ez a kis csalódás belefér.

Peyerk vita 2008. február 22., 08:48 (CET)


Pont ugyanezt kívánom mondani. A zárójeles kifejezés egyértelműsítésre szolgűl olyan esetkeben, ha a cím több fogalomra is vonatkozhat. Nem valamiféle kategóriapótló jelzés ez , estleg ezt gondolhattad.
És légy szíves, legalább hetente egyszer olvasd el az üzenetiedet. Üdv.--Linkoman vita 2008. február 24., 20:02 (CET)
Megdöbbenve látom, hogy eddig soha, senkinek nem válaszoltál.
Azért, remélem, jó modorú embernek tartod magad.--Linkoman vita 2008. február 24., 20:04 (CET)
Köszi a gyors választ, ami gyors megsértődésről tanúskodik, de VÁLASZ. Hátha még azt is jeleznéd, hogy tudomásul vetted, amit PeyerK és én mondtunk és akkor ez már egy agyonfecsegett nap lesz. Szia.--Linkoman vita 2008. február 24., 20:07 (CET)
Ha tévedtem, ezer elnézésedet kérem. Tényleg nem akartalak megbántani. Szia.--Linkoman vita 2008. február 24., 20:08 (CET)

Re: pécsi képek=

Örülök, hogy tetszenek :) Bent sajnos nem sikerültek olyan jól a képek, nem értek annyira a fényképezőgéphez, hogy tudjam, mit kell átállítani. – Alensha üzi 2008. március 1., 22:44 (CET)

Pécsi elismerés

Egy díj neked
Pécsről írt cikkeid miatt kapsz egy ilyet. Csak így tovább ;) Szajci reci 2008. március 4., 10:58 (CET)

Csillagosztás

Szia! Köszi. Itt találsz bővebben: Wikipédia:Barnstar. Még valami. Szerinted Pécsett ki lehetne tenni referálásra? Szajci reci 2008. március 4., 11:09 (CET)

Szia! Köszönöm. És Pécsről mi a véleményed? Szajci reci 2008. március 4., 11:28 (CET)

Rendben. köszi. Szajci reci 2008. március 4., 11:35 (CET)

Statisztika

Szia, én ehhez nem nagyon értek. Érdemes a műszaki kocsmafalon megkérdezni, ott biztosan válaszol valaki. Üdvözlettel – Hkoala 2008. március 17., 18:44 (CET)

Szia, Gábor! Gratulálok a megérdemelt díjadhoz!

Én a saját szerkesztéseimet úgy szoktam megnézni, hogy felül a közreműködéseim linkre kattintok, és a Szerkesztő közreműködései lapon tudom dátum, illetve oldaltípus szerint visszanézni a szerkesztéseimet. Számszerű statisztikára még soha nem volt szükségem. Erre én is csak azt tudom mondani, hogy kérdezd meg a műszaki kocsmafalon. Van ugyanis ilyen statisztikai oldal a szerkesztőkről, egyszer már régebben bele is botlottam, de már nem emlékszem, hogy hol. Üdv, --Adapa vita 2008. március 17., 19:13 (CET)

Van egy ilyen statisztika is: http://tools.wikimedia.de/~interiot/cgi-bin/count_edits?user=Mrszantogabor&dbname=huwiki_p Szajci reci 2008. március 20., 13:02 (CET)

Referálás

Szia! Megcsináltam. Kérlek figyeld a lapot: Wikipédia:Referálás/Pécs Szajci reci 2008. március 20., 12:55 (CET)

Pécs

Szia! Bocs, hogy nem indokoltam, de nekem fura, hogy ott van az a pont. Ez így (legalábbis nekem) úgy tűnik, mintha Pécs a Duna mentén lenne. Inkább Mohács helyét határozza így meg. Gelányi Bence vita 2008. március 20., 19:30 (CET)

Én is a Baranya megye szócikk alapján csináltam meg, a közepére raktam. Lehet hogy valamelyikünknek el van csúszva a képernyőn valamilyen beállítási probléma miatt. Nálam az eredeti kb. Himesházát jelölte. Tukan okoskodik 2008. március 21., 16:35 (CET)

visszaállítottam Cassandro szerkesztésére. Te tudod mi az az IRC? Szajci reci 2008. június 5., 23:00 (CEST)

Elcsúszott pötty

Leginkább a Wikipédia:Térképészeti műhelyben lehetne megkérdezni, ha éppen működnének, de mivel nincs arrafelé mozgás, esetleg próbáld meg a műszaki kocsmafalon. Emlékeim szerint Misibacsi ért a koordinátákhoz. – Hkoala 2008. március 21., 16:51 (CET)

Válasz a város vitalapján. Szajci reci 2008. március 21., 17:15 (CET)

Ezen ne gondolkodj. Ezt már régen meg kellett volna csinálni, ugyanis fontos, hogy egységes legyen a települések infoboxa. Szajci reci 2008. március 21., 17:41 (CET)

Nem tudom mi lehet. nálam jó helyen van a pötty, illetve egy picit délebbre a kelleténél. Az angol Wikipédiában teljesen jó helyen van. --Adapa vita 2008. március 21., 18:16 (CET)

Remélem, nem én vagyok a döntőbíró. A koordináták nem voltak pontosan megadva, talán abból eredt egy elcsúszás (ezt korrigáltam), amennyire meg tudom ítélni, most Pécs jó helyen jelenik meg a kis térképen. (Nem tudom, hogy magának a térképnek mik lehetnek a koordinátái, de utánanézek). misibacsi vita 2008. március 22., 09:28 (CET)


Tóvidék

Nem is tudod, milyen sokat jelent nekem a véleményed. Amióta itt tevékenykedem, csak rossz kritikát kaptam. – Arnold vita 2008. április 4., 19:48 (CEST)

Pécs kiemeltsége

Szia! Pécs már a kiemeltszavazáson van. Kérlek nézd meg miket írtak, és javítsd. Szajci reci 2008. április 7., 21:47 (CEST)

Pécs

Szia! Sajnálom, hogy így gondolod. Bár nagyon szép a cikk, nekem a csillag hiányzik róla. További jó munkát kívánok, és írj minél több Pécshez köthető cikket :). üdv Szajci reci 2008. április 8., 15:24 (CEST)

Szia! Nem is mondtad eddig, hogy Miskolcon születtél :) Tudom, hogy nem bántóan mondtad, jogos is volt, mert szerintem is magasabb szintre kéne hozni a mostani kiemelt cikkekhez hasonlóan Miskolcot, és tervezem is. Pécset meg szeretem, nagyon megtetszett, amikor múlt ősszel ott jártam, a cikket is támogatni fogom, csak előtte át akarom még nézni alaposan, mert anélkül nem szoktam szavazni. – Alensha üzi 2008. április 12., 14:32 (CEST)

összevonás

Jakováli Hasszán dzsámi és Jakováli Hasszán dzsámija össze tudnád vonni légyszi. Szajci reci 2008. április 17., 16:10 (CEST)

Szia! Megcsinálod? Szajci reci 2008. április 21., 07:12 (CEST)

Értem, akkor majd én megcsinálom. Szajci reci 2008. április 21., 13:25 (CEST)

Hello

Köszi szépen. Látom igazi pécsi vagy. Rengeteg cikket írtal a mi kis városunkról. Beraktam egy képet a sörgyárhoz. Tetszik??

Üdv.:– Peti610 vita 2008. április 29., 14:17 (CEST)

Üdv itt is :)

Helló,

Látom, Szajcitól megkaptad már az érdemérmed... Nagyon helyes; ha netán még a pécsi horvátokról (illetve 'jugoszlávokról') is tudsz írni valamit, szerintem nyomban tiszteletbeli testvérének is fogad. :D No, de viccen kívül, tényleg elismerésem az itteni munkásságodhoz is. Ahogy mondtam, én mostanában nem nagyon aktívkodok itt, de ha időnként elkap a hév, akkor fordítgatok ezt-azt az angol-német-svéd wikikről - saját cikket azt hiszem, nem írtam még. Te ezek szerint épp ellenkezőleg, magad alkotsz, vagy fordítani szoktál...?

Üdv,

Gábriel

Ui.: És bocs, hogy a tanszéken odafelé menet nem ismertelek meg; az egész folyosó olyan fene sötét volt... :/

Helló,

Bocs a megkésett válaszért, csak a Wiki sajna nem értesít az új üzikről (vagy be lehet ezt állítani valahogy...?), magamtól meg elég ritkán lépek be.

Szóval, sajnos nem végeztem még én se, úgyhogy a jókívánalmakat teljes mértékben viszont kívánom neked is, és remélem, hogy mindketten mihamarabb magunk mögött tudhatjuk az egyetemet úgy, ahogy van. :)

Tényleg, te amúgy merre tervezel "továbbmenni" - vagyis dolgozni a későbbiekben (esetleg már most...?)? A magam részéről "az Életben" is azt csinálom, amit itt is időről-időre: fordítok... egyrészt egy internetes portálba híreket, másrészt meg könyveket. :)

Üdv,

G

Ui.: Légyszíves a mailcímemre (archangel_g{kukac}tvn.hu) válaszolj majd, mert azt naponta nézem. Kösz. :)

Irodalmi műhely

Kedves Mrszantogabor--

Kb. tavasz óta ügyködök a wikin az irodalom mezején. Amikor egyszer érdeklődtem az Irodalmi műhely funkciója és tagjai után, egy Hkoala nevű szerkesztő ezt írta a vitalapomra: "Mrszantogabor egyszer próbálta a műhelyt életre kelteni..." (vagy valahogy így). Megkérdeztem, miért, talán haldoklott, és ha igen, miért, de erre nem jött válasz.

Annyit magam is észrevettem, hogy a kutya se jár arrafelé. Már bővítettem/fordítottam/korrigáltam egynéhány külföldi író szócikkét (lásd a kis listámat a szerkesztői lapomon), de a besorolásuk ugyanaz marad. (Nem beszélve arról, hogy a cikkek vitalapjain nem érdemes üzeneted hagyni vagy feltenni egy kérdést, hiszen senki nem válaszol rájuk.) Ha időd engedi, szeretnék veled eltársalogni erről és hasonló témákról. Üdv, Vándormadár vita 2008. július 21., 02:41 (CEST)

válaszod

hivatkozás címe

Köszönöm hogy válaszoltál. Igazán sajnálom hogy visszavonultál--az biztos hogy a magyar wikipedia ezzel csak megrövidült. Ami a cikkeimet illeti, nem vagyok rájuk különösebben büszke. Az US-ben élek, és sok mindennel nem vagyok tisztában ami otthon megy, és ez megnehezíti a dolgokat. Pl. itt vannak a latin- és görögeredetű nevek--fogalmam sincs a magyar helyesírásukról. Most bővítem a Shakespeare cikket ami már majdnem kész, éppencsak azt nem tudom, hogy Aristoteles-t, Vergilius-t, Ovidius-t, és hasonló úriembereket "s" vagy "sz" betűvel írják-e Magyarhonban. Szerintem meg kellene hagyni őket eredeti mivoltukban. Dehát ez nem az én dolgom.

Ilyen és ehhez hasonló problémaim vannak, és azt hiszem, innen jön a "szomorkás" hang. Elég egyedül érzem magam a wiki berkeiben.

Mégegyszer köszönet, és minden jót,Vándormadár vita 2008. július 23., 17:57 (CEST)

Pécs újra a kiemeltre

Szia! Ki lehetne tenni Pécsett kiemelt szavazásra újra? Szajci reci 2008. szeptember 23., 08:47 (CEST)

Arra kérlek akkor, hogy nézd ha írnak valami hibát. Bár most még várólistán lesz, de akkor is kérlek, hogy nézd a kiemeltszavazáson. köszi Szajci reci 2008. szeptember 29., 12:47 (CEST)

Irodalmi szócikkek fontosság szerinti besorolása

Kedves Műhelytag!
Kérlek, vess egy pillantást az irodalmi szócikkekkel kapcsolatban felmerült gondolatra és írd le a véleményed. A téma lényege, hogy kell-e, etikus-e kortárs irodalmi témákhoz kapcsolódó szócikkek esetében a fontossági besorolás használata a cikkek értékelésénél. Gondolataidat nagyra értékeljük. – Ramirez Én szóltam előre… Ide 2008. október 22., 16:20 (CEST)

Sartre S.O.S. :o)

Kedves Mrszantogabor, szeretnem a Sartre.jpg kepedet a nemet nyelvü Wikipediaban felhasznalni tudsz ebben segiteni? Egyebkent üdvözlet a csodas Pecsre ott tanultam :o) Köszönöm a segitseged!– Ribizliszem vita 2008. december 11., 17:30 (CET) Kedves Mrszantogabor, köszi a valaszod, azt hiszem fel kell tölteni a kepet a Wikimedia Commonsra, hogy mas Wikipediaban is felhasznalhato legyen. Na, a kepekkel nem vagyok meg olya jaratos :o( Azert köszi a valaszod :o) Boldog Karacsonyt!– Ribizliszem vita 2008. december 12., 18:09 (CET)

baranyai wikitali

Wikipédia:Magyar wikipédistatalálkozók/Pécs, 2009.02.28. Szajci reci 2009. január 19., 16:52 (CET)

U20-as labdarúgó-világbajnokság

Hali! Köszi, hogy elkészítetted a cikket, de figyelmedbe kell ajánlanom néhány dolgot, amit kicsit másképp kell elkészíteni a hasonló oldalak megírásakor. Ilyen pl 1. és 2.. Ezeket pusztán azért kérem, h a jövőben, ha hasonló témájú cikkel foglalkozol ezeket vedd figyelembe és ne maradjon ott a másolás után az angol szöveg, mint pl AFC Youth Championship, Eddie Johnson (soccer player)..stb. Ha mindez működik sok időt spórolhatunk meg a javitgatással.– Kovalchuk vita 2009. január 29., 14:49 (CET)

Törlés sablon

Szia! Ez így nem jó. A csonksablont vagy a szubcsonkot vagy más figyelmeztető sablonokat levehetsz, ha javítottad a hibákat, de a törlési sablont nem (amint a sablonba bele is van írva, ha közelebbről megnézed). Azért olyan nagy, mert benne van az összes tudnivaló... Köszi. Bináris ide 2009. február 14., 20:23 (CET)

500. Sz. Angster József Szakképző Iskola (Pécs)

Szia! A szócikk „Története” fejezete az első mondat kivételével szó szerinti másolata az általad forrásként is feltüntetett weboldalnak. A weboldal forrásként való feltüntetése nem jelenti azt, hogy onnan szó szerinti tartalmat vehetsz át, hacsak nem te vagy annak is a szerzője, de akkor ezt a tényt a vitalapon tüntesd fel. Csigabiitt a házam 2009. március 3., 21:54 (CET)

járőr

Szia! Te még nem vagy járőr? Kérd, hogy járőr legyél, mert akkor mindjárt meglátszik a szerkesztésed. Szajci reci 2009. március 22., 10:28 (CET)

Dömörkapu

Istvánka kérésére megpróbáltam kicsit kibővíteni a Dömörkapu cikket. Átnézhetnéd, bővíthetnéd ha lenne kedved. Köszönöm, Peti610 vita 2009. április 28., 17:58 (CEST)

műhely

Szia! sajnos nem tudok csatlakozni, mert nem nagyon tudok pécshez hozzászólni. Nincsenek anyagaim. Szajci reci 2009. április 29., 19:32 (CEST)

Meghívásra

Köszönöm szépen a meghívást. Én elsősorban cikkfordító vagyok, nem jellemző, hogy saját kútfőből írok. Sok sikert aportálhoz. – Ksanyi vita 2009. április 29., 21:32 (CEST)

Szia!

Több szócikket is készítettem, fordítottam már Skóciáról, valamint a skót várakról, kastályokról. Az edinburgh-i várról is összehoztam egyet. Lényegesen bővebb, mint a Te verziód. Nem túl nagy baj, ha kicserélem? Üdv Palocvend vita 2009. június 2., 15:33 (CEST)

Edinburgh

Köszönöm. Palocvend vita 2009. június 4., 12:51 (CEST)

Pécs

Kösz a meghívást és bocs a késői válaszért (mostanában igen ritkán lépek be ide), de egyelőre attól tartok, nem aktuális. Talán később. :) Legjobbakat továbbra is!

Aethernal vita


Hello! Kössz a meghívást, mi a csatlakozás módja?? :D – Brianjones vita 2009. június 30., 11:16 (CEST)

Pécsi sport

Szia! Az általad létrehozott Pécsi sport kategória tartalma átkerült a Pécs sportélete kategóriába, mivel a többi magyar város sportos kategóriája is így van elnevezve. A jövőben, szükség esetén használd az új kategóriát! Köszönöm! – fausto vita 2009. szeptember 24., 15:01 (CEST)

Mecsek Táncegyüttes

Kedves Gábor! A csapat nevében kösz, hogy gondoltál ránk és feltetted az együttest a wikire. Ha nem haragszol, korrigáltam néhány infót, és a jövőben is kiegészítgetem a cikket a fejleményeknek megfelelően.

Üdv, Molnár Péter együttesvezető

Pécs

Semmi, csak viccelődtünk egyet, mert miskolci vagyok és mi is szívesen lettünk volna kultúrfőváros, de elhalásztátok az orrunk elől :D egyébként szeretem Pécset. – Alensha sms 2009. október 12., 22:53 (CEST)

:-) Látom a userlapodon, te jól szét vagy szóródva az országban :D mondjuk most én is Pestről wikizek éppen... – Alensha sms 2009. október 12., 23:48 (CEST)

U20

Szia!

Örülök, hogy megírtad a juniorok cikkeit, de az U20-as válogatottsági statisztikáknak kevésbé, ugyanis kivétel nélkül az összes rossz. Ha csak az idei évet nézzük, Komanék szerepeltek az Alpok–Adria-kupán, ahol legalább 3 meccset játszottak (amire fejből emlékszem: kikaptunk az olaszoktól, majd x SZlovákia ellen, később a horvátokkal is játszottunk: Koman minden meccsen csk. volt). Van valami forrás, ahonnan ezeket szerezted, vagy csak a vb-hez viszonyítottál (kérdezem azért, hogy később más NE fusson bele ugyanebbe). Utóbbi esetben az összes statot ki kell szedni, hogy ne a wiki terjessze a hülyeséget. - CFC vita 2009. október 14., 07:09 (CEST)

Óh, bocsi. Az U20-as válogatott labdarúgók cikkeiben értsd :-) - CFC vita 2009. október 14., 08:43 (CEST)
Igen, értem, sejtettem. Sajnos ez betegség itt a wikin, azaz enwikit másolunk, vagy „slendrián” kitalálunk valamit. Ne vedd személyes támadásnak, nem az: egyrészt nem te vagy az egyetlen, másrészt ez tényleg népbetegséggé vált már, harmadrészt az MLSZ információs bázisa Európa utolsó helyein kullog (Talán csak a bolgárokat és a kazahokat verjük). Az a lényeg, hogy Kisteleki tömje a zsebét, a statisztikusok meg vagy adják ingyé' az infókat, vagy nem. Utóbbi történik, igazuk is van.
Talán ilyen esetekben helyesebb, ha nem is írod be, mintsemhogy rossz adat szerepeljen. Németh és Balajti a vb-n volt először U20-as válogatott, a többiek már korábban is voltak (ha jól néztem. Pl. Korcsmár már 2006-ban is). Csak ezért írtam. - CFC vita 2009. október 14., 10:14 (CEST)

U21

Szia! Látod, hogy átneveztem a 2011-es UEFA... kezdetű szócikket, mert nem kell a névbe az UEFA, ez egyértelmű. Európa-bajnokságot Európában csak az UEFA rendez. Kérlek, hogy a további cikkeidnél ezt már vedd figyelembe, még talán nem túl későn szólok. Természetesen egy UEFA-s válozatról lehet átirányítást készíteni, de a szócikk címébe nem kell. Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. november 19., 09:25 (CET)

szignóreform

Gábor, kérlek, hogy az aláírásodban szereplő pécsi zászlócskát cseréld le erre File:HUN Pécs flag.gif. (Commonsra való átállás miatt) Köszi! – Beroesz 2009. november 26., 18:22 (CET)


OK Mrszantogabor Nyomogasd itt 2009. november 26., 18:50 (CET)

Miskolc-címer

Szia! A miskolci címert cserélném commonsosra, légyszi userlapodon cseréld erre: Kép:HUN Miskolc COA.jpg Köszi! – الانشاء üzi / پيغام 2009. november 28., 16:38 (CET)

Buddha

Szia! Már létezik Buddha című cikkünk. Üdv, Mamirendelő 2009. december 10., 10:32 (CET)

Ja jó, csak azt hittem, nem láttad és újraalkottad. Üdv, Mamirendelő 2009. december 10., 10:34 (CET)

Buddhizmus

Szia! Mindenekelőtt nagyon örülök, hogy foglalkozol a cikkel! Elég hiányos még mindig, régebben én pofozgattam. Fontosnak tartottam, hogy a Buddhizmus általános lényegét világítsuk itt meg, és szerintem általánosságban, már ami a struktúrát illeti ez nagyjából sikerült is. Láttam töröltél belőle terjengőssége miatt. Nem zavar, de mivel összefoglalás volt, az egész cikk struktúrája szétesett, és belekerültek olyan kifejezések és fogalmak, amelyek ennél sokkal mélyebb elmélyülést igényelnek, ráadásul irodalmak és források nélkül. Az angol wp cikk egy az egyben történő fordítását nem tartom jó ötletnek, mivel annak a cikknek olyan al- és háttérszócikkei vannak, amelyek itt a magyaron nincsenek, ezért könnyen érthetetlenné válik a cikk. üdv Ogodej Box 2009. december 10., 11:20 (CET)

Egyáltalán nem bántasz meg, ráfér az átalakítás, csináld csak nyugodtan, szerkezetileg lehet hogy kérdéses a cikk. Amikor először hozzányúltam, szinte csonk volt az egész, megpróbáltam bővítésekkel kerek egésszé formálni, persze ennek az a hátránya, hogy ha ugye sokat akar markolni az ember, akkor egy kicsit zavarosabbnak is tűnik a végén. Ami információ van benne (és azokat helyesnek tartasz te is), az szerintem maradjon benne annál a szakasznál ahol gondolod, vagy ahova áthelyezed, ha duplikációt tapasztalsz, vagy bővebb leírást raksz be az adott témáról, akkor nyugodtan töröld a régit, senki nem fog megsértődni :-). Esetleg a nagyobb törléseket megbeszélhetjük, nem azért mert sajnálom a szöveget amit írtam, hanem mert minden elveszett információt, ha az helyes, sajnálok. Egyébként tetszik amiket beleraktál. üdv. Ogodej Box 2009. december 10., 13:26 (CET)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 22:54 (CET)


KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 22., 10:00 (CET)