Szerkesztővita:MandyKristóf

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves MandyKristóf!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Apród vita 2019. június 18., 22:30 (CEST)

Megbeszélés[szerkesztés]

Nem tudtam eldönteni, nevezetes-e, ezért törlési megbeszélésre vittem ezt a szócikket: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Mandy Kristóf (író). Apród vita 2019. június 18., 22:30 (CEST)

Egyenlőre - mint láthatod - úgy áll a helyzet, hogy a szócikk megtartása mellett nem merültek fel érvek és a többiek meg is indokolták, miért:

  • nincsenek független források. A könyvei magánkiadások, de ha nem azok lennének se lenne önmagában nevezetes attól, hogy könyve jelent meg. Blogokon kívül nem találtam róla semmit.
  • leginkább a források miatt, de egy csomó lexikális adat hiányzik belőle.

Én a szócikk vitalapján írt hozzászólásodat a törlési megbeszélésen mindenesetre jeleztem. Apród vita 2019. június 21., 22:44 (CEST)


Szia! Végül türelemben sem volt hiány, hiszen 12 napot vártunk, de a cikk semmilyen formában nem javult/bővült, nincs értelme tovább várni. Nem gond, ha lassan készül egy cikk, a próbalapot kiváló lehetőséget ad, hgy akár hetekig, hónapokig dolgozz egy cikken, de ami kikerül élesbe, azt ott és akkor az alapján ítéljük meg, amit/ahogy látunk. Ami viszont elvárás, az a teljeskörű forrásoltság (ebben a cikkben egy fia forrás nem volt feltüntetve), már csak azért is, mert a források alapján lehet dönteni a nevezetességről is. A másik az életrajzi alapadatok közlése, hiszen ez egy lexikon, nem honlap, vagy CV-gyűjtemény, szóval ide kell (forrással), hogy ki mikor született, hol mikor mit végzett ésatöbbi ésatöbbi. Ha úgy érzed, hogy megfelel a Wikipédia:Nevezetesség feltételeinek, akkor kezdj hozzá a próbalapodon, ám ha te lennél a szócikk alanya, érdemes átolvasni miért is nem szeretjük, ha valaki magáról ír: Wikipédia:Önéletrajz, és esetleg megvárni, amíg valaki más ír rólad szócikket. Szia! Palotabarát vita 2019. június 30., 17:44 (CEST)