Szerkesztővita:MrSilesian/Archívum04

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szerkesztővita:Madura mate~huwiki/Archívum04 szócikkből átirányítva)
Legutóbb hozzászólt Peyerk 15 évvel ezelőtt a(z) Biri témában

előzőkövetkező

Balkány kiemelt!

Szervusz Máté! Gratulálok, hogy kiemelt lett a Balkány szócikked (mert ez tényleg a Tied!). Örülök neki és további jó munkát kívánok. Üdv – Szalax vita 2008. augusztus 10., 17:46 (CEST)

Köszönöm, de ezt egy bot végzi. A gazdának szóljál. Szajci reci 2008. augusztus 11., 20:32 (CEST)

Már nem tudom. keresd meg. a 306 szám egy sablon. azt kell megkeresni és annak a történetében megkeresni a botot. Szajci reci 2008. augusztus 11., 20:35 (CEST)

Balkány

Gratulálok a kiemelt Balkány cikkedhez! Kossuthzs. vita 2008. augusztus 11., 23:14 (CEST)

Autópálya infoboxok

Üdv. Nem ártana őket egyesíteni. Most még kettő van, de nem kell minden országnak külön csinálni. Simán lehet egy általánosat összerakni. Dani (vita) 2008. augusztus 13., 06:09 (CEST)

Konkrétan mire gondolsz a szlovákkal kapcsolatban? Hogy a megállóhelyek meg útszakaszok benne vannak? Dani (vita) 2008. augusztus 13., 13:32 (CEST)

{{Út infobox}}(?)

Ezzel mi lesz? Elég távol áll az M3-as infoboxa az út infoboxságtól. Így átmásolandó az M3-as lapjára és a sablon törlendő. Dani (vita) 2008. augusztus 18., 00:00 (CEST)

Direkt nem töröltem, hanem rákérdeztem előtte. Szerintem a {{Magyar autópálya infobox}} sablonodból kellene valami általános útsablont csinálni. Ebben szívesen segítek, ha valami nem érthető véletlenül. Egyvalamit viszont én nem értek: a csomópontokat és pihenőhelyeket miért kell beleerőltetni a sablonba? Széthúzza az egészet, ráadásul nem is oda való, inkább egy külön táblázatba, ahogy eddig is volt. Az egyik idegen nyelvű útsablonban meg becsukott állapotban van, aminek szintén nem sok értelme van. Dani (vita) 2008. augusztus 18., 17:05 (CEST)

Ha már általánosat csinálunk, akkor legyen út infobox a neve, ezután a magyar autópálya infobox törölhető, az átalakítással nem sok gond lesz, hiszen törölhető. Ha összegyűjtöd a paramétereket, néhány perc alatt megcsinálom a bétateszt alatt lévő infoboxkészítő programmal :) Dani (vita) 2008. augusztus 18., 17:10 (CEST)

Elkészült, majd a dokumentációját bővítsd ki, ahogy gondolod. Dani (vita) 2008. augusztus 18., 17:46 (CEST)

Javítottam. Az autópályás ikont majd berakom, ha végeztem a jelenlegi dolgommal. Dani (vita) 2008. augusztus 18., 18:53 (CEST)

egy kis pr

szavazni lehet :-)Istvánka posta 2008. augusztus 19., 14:43 (CEST)

Nem jó móka, hogy az aláírásodban ott van a pekingi logó, mert az jogvédett, és előbb-utóbb törlésre kerül. Aztán már csak a kép címe lesz ott. ~ Boro » vita 2008. augusztus 19., 14:52 (CEST)
Szuper, kössz. ~ Boro » vita 2008. augusztus 19., 14:58 (CEST)

Szubcsonk-figy

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott 302 (főút) szócikk témáját tekintve fontos a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 5–7 napon belül a lapot senki nem bővíti ki legalább elfogadható csonk szintre őket, törölni fogjuk. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Burrows vita 2008. augusztus 19., 23:15 (CEST)

Re: egy kérés

Én se tudok kiigazodni ezeken a statisztikákon, mert magyarul sem ismerem a területet:

Rate = Killed per 1 Billion Veh·km – Arány: 1 milliárd járművenként meghalt, szorozva a kilométerrel (?????)

A továbbiak:

Year: év, autobahn: autópálya, other roads: egyéb utak, fatalities: halálos balesetek, death rate: halálozási ráta, (% of Road Travel): a közúti közlekedés %-ában.

Ádám 2008. augusztus 20., 23:45 (CEST)

Kép:M70újszakasza.jpg

Azt gondoltam volna hogy tisztába vagy azzal hogy miket szabad feltölteni... – Beyond silence Üz 2008. augusztus 26., 21:50 (CEST)

Balkányportál

Nem tudom, hogy most mi a célod a Balkányportál eltüntetésével, de mások üzeneteit akkor sem szoktunk módosítani. Dani (vita) 2008. augusztus 28., 15:54 (CEST)

Más szerkesztő üzeneteinek módosítása

Belejavítottál egy másik szerkesztő aláírt hozzászólásába, vagy megváltoztattad az aláírását. Légy szíves, többet ne csináld ezt – a Wikipédia szabad szerkeszthetősége a szócikkek tartalmára és a saját hozzászólásaidra vonatkozik, nem pedig mások aláírt véleményének a meghamisítására. Az ilyen szerkesztés zavarkeltésnek számít, és ismétlés esetén a szerkesztési jogaid felfüggesztésével fog járni. Elképzelhető, hogy ezt az üzenetet azért kaptad, mert a saját hozzászólásodat szerkesztetted, csak elfelejtettél bejelentkezni. Ha ez a helyzet, akkor kérlek, hogy bejelentkezés után tisztázd ezen a vitalapon. – Burrows vita 2008. augusztus 28., 15:55 (CEST)

Autopalyak

Kösz, de az csak forditás volt. A cikk azért született hogy rávilágitsak arra hogy Szlovákiai útjai milyen mostoha(gyerek) körülmények között vannak, mint itt mind a valosagban, marcsak azert is mert mig a cseh D1 kesz volt a szlovak nem... egyebkent ha segitseg kell szivesen, de állandó munkában egyéb elfoglaltságok miatt nem tudok részt venni, más témára koncentrálok és jelenleg is 2 cikk van szétdolgozás alatt úgyhogy megtisztelő de sajna nem tudok benne részt venni. Egyébként idővel is mindig hadilábon állok... Taz vita 2008. augusztus 28., 23:57 (CEST)

Autopalyak (Kov 93)

Ok. Benne vagyok. jah és hallod megkérdezhetem hogy mi az a Belorna?

Interstate

Szia! Köszönöm a kategorizálásokat, a link javításokat és egyéb közreműködéseidet az Interstate szócikkekben! :) - PrücsökPanaszkönyv 2008. augusztus 29., 22:29 (CEST)

a magyar forint pénzérméi

Kedves Madura mate, köszönöm az eddigi közreműködésedet a magyar forint pénzérméi szócikk kiemelt szavazásánál. A kiemelt szavazás új rendje szerint pontról pontra kell tanúsítani, hogy a cikk megfelel-e a kiemelés követelményeinek. Kérlek, ellenőrizd az egyes feltételeket, és ha megfelelőnek találod, tanúsítsd a teljesülését. Köszönöm, Timur lenk disputa tettek 2008. augusztus 30., 11:04 (CEST)

Autópályák

Idő hiányában csak annyit tudok ígérni, hogy a kelet-európai országoknál átnézem és kiegészítem. De ha bármilyen kérdésed van ilyen ügyben, csak keress nyugodtan. Üdv, – VargaA vita 2008. szeptember 6., 07:40 (CEST)

Szia! Korábban sokat szerkesztettem autópálya és vasút ügyben, de a közeljövőben elég kiszámíthatatlan lesz a szabadidőm. (Megint odébb költözök pár ezer kilométerrel.) Szóval amit tudok pontosítok, bővítek ezeken a lapokon, de kiszámítható, megtervezhető munkatempóm biztos nem lesz. Inkább hirtelen felindulások, s azok úgy, hogy a már meglevő autópályákhoz csatlakozó utakat szerkesztem. (Ahogy eddig is a meglévő magyar autópályák határon túli folytatásait szerkesztettem.) Illetve tervezem majd Németország (itt éltem sokat) és Nagy Britannia (ide költözöm) autópályáinak is a létrehozását a magyar wikiben. Üdv: Tamaas vita 2008. szeptember 7., 18:58 (CEST)

Harry Potter Portál

Szia!

Én is készítettem egy portált. Mi a véleményed?– Marci vita 2008. szeptember 13., 18:41 (CEST)

re: Az is szép lett. Annak idején abból próbáltam rájönni, hogy hogy nem csúsznak össze az oszlopok:)– Marci vita 2008. szeptember 13., 19:53 (CEST)

Magyar városok portál

Kedves Máté, amíg a Portál:Magyar városok félkész állapotban van, nem lenne jobb szerkesztői allapon tartani? Üdvözlettel – Hkoala 2008. szeptember 13., 20:49 (CEST)

euró

Szia! Nézz rá a kiemeltszavazásra, mert tettem be néhány képet még. Szajci reci 2008. szeptember 14., 14:18 (CEST)

Díj

Szia! Néztem az új, M100-ról szóló cikket, és azt kérném, egyetértéseddel, hogy a díjfizetés szakaszt vedd ki belőle, ott csak egy mondat maradjon, miszerint az autópályát csak díjfizetés ellenében szabad használni. A díjfizetéssel kapcsolatos részleteket ne itt, hanem egy erről szóló cikkben részletezd, és minden autópályáról tereld oda az erre kíváncsi olvasót. Aki az autópálya történetét, vonalvezetését akarja elolvasni, az nem kíváncsi a díjfizetéssel kapcsolatos részekre. Tehát jó volna csinálni ennek egy külön szócikket, mondjuk Autópályadíj fizetése Magyarországon vagy ilyesmi, és erre lehetne redirekteket csinálni. Mit gondolsz? – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. szeptember 28., 15:04 (CEST)

Látom, szuper! Köszi, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. szeptember 28., 15:15 (CEST)

Re:Autópályaműhely

Azt nem nekem kell létrehozni, meg nekem sem, hanem a botnak. Viszont, ami a te részed, hogy a kategóriákat rendesen megcsináld (ehhez ajánlom a {{Szerkesztő:Dani/Cikkértékelés kat sablon|Autópálya témájú}} elhelyezését egy allapodra (a likekre kell bemásolnod az alatta, a szürke területen lévő szöveget), valamint hogy elkészítsd a beállítások oldalt (mintának lásd pl. ezt. —Dani vita 2008. október 7., 19:20 (CEST)

Engedd meg, hogy bemutassam neked KözBot-ot. Az ő feladata az Autópálya-műhely és a Közlekedésműhely cikkértékelési statisztikájának frissítése. Ha szükség van rá, szólj nekem. CsGábormegbeszélés 2008. október 10., 01:45 (CEST)

Elég félreérthetően fogalmaztam. (Lehet, hogy a korahajnali időpont az oka.:-)) „Ha szükség van rá”: úgy értettem, hogy ha a frissítést végző program lefuttatására szükség van, szólj nekem. Bár szó nélkül is lefuttatom mondjuk hetente 2-3-szor. CsGábormegbeszélés 2008. október 11., 20:26 (CEST)

Bekékítettem az ikont. (Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Autópálya témájú szócikkek/Beállítások) CsGábormegbeszélés 2008. október 16., 19:15 (CEST)

Kérlek,

alkalomadtán kocogjál már el kiemelendő cikkre szavazni, én vagyok ottan kiterítve a londoni Nemzeti Galéria szócikkemmel, már sokan bővítették, fordítottak bele az angol wikiből. Tudom, macerás most szavazni, sok helyen kell aláírni. Szavazzál lelkiismereted szerint, de én nagyon örülnék, ha néha művészettörténeti cikk (még ha csak múzeum is) kerülhetne a kezdő oldalra.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Javaslatok_kiemelt_sz%C3%B3cikkekre/National_Gallery_(London)
Képzelem, hogy mit összeszenvedtél Balkánnyal, gratulálok, hogy álltad a tortúrát, bezzeg akkor nagy volt az érdeklődés a kiemelt cikkek körül, ha az ember mindenki kívánsága szerint főz meg egy ételt, az lehet, hogy már nem is olyan jó, verik szét az eredeti gondolatmenetet. Na de Te nem hagytad Magadat:-)
Köszi előre is.– Mártiforrás 2008. október 11., 17:15 (CEST)


Dugótanya és a 4901 (mellékút)

Szíves tájékoztatásodat köszönöm! :-) - mondotta Stewe007 Feedback 2008. október 12., 11:43 (CEST)

Sablon:Magyarország autópályái-térkép

Hogy csináltad ezt a sablont? Valamilyen segédprogramot használtál hozzá, vagy kitotóztad a koordinátákat? Vagy hogyan? CsGábormegbeszélés 2008. október 16., 20:08 (CEST)

Interstate

Szia! Hidd el, ezer örömmel megcsinálnám őket, de jelenleg annyi szabadidőm sincs, hogy levegőt vegyek... Majd az őszi szünetben lesz egy kis időm és akkor majd elkezdem a további szócikkek fordítását is. Nagyon sajnálom, hogy ilyen lassan haladok velük, de sajnos nem tehetek róla. :( - PrücsökPanaszkönyv 2008. október 16., 21:34 (CEST)

Sablonok

Szia! Visszavontam a visszaállításaidat a három autópályás sablonnál. Legközelebb kicsit nézz körül, mielőtt teljesen szubjektív okból vakon visszaállítasz valamit. Az összecsukható box sablon törölve lesz, mert elavult, navigációs sablonokhoz a {{navbox}}(?)-ot kell használni. Ha a fejléc háttérszíne nem tetszett, azt ebben is lehet állítani (de most meghagytam a szürkét). Üdv – Glanthor  2008. október 17., 19:18 (CEST)

Átállítottam az alcsoportokat is szürkére, remélem így jó. A {{navbox}}(?) teljesen testreszabható ;) – Glanthor  2008. október 17., 20:07 (CEST)

Közlekedésműhely

Te tulajdonképpen miért is nem csatlakoztál még a Közlekedésműhelyhez? :-) Ha gondolod, itt teheted meg.CsGábormegbeszélés 2008. október 23., 22:10 (CEST)

Nahát. Mennyivel jobban néz ki így a lista. :-) Gondoltam szólok, hogy ebben a műhelyben önkiszolgálás van a jelentkezésnél. :-):-) Örömmel látunk. – CsGábormegbeszélés 2008. október 24., 12:26 (CEST)

User:B.nyomarkay

Szia,

alighanem véletlenül csinálta, mert az újaknak automatikusan megjelenik a szerkesztőablak fölött a szerkesztősor, amire ha rákattintanak, benyomja a cikkbe ezt a sok hülyeséget, hogy félkövér szöveg, egyszerikép.jpg, médiaegykettő.ogg, belső hivatkozás, anyámkínja. Már párszor felvetettem, hogy ne legyen nekik alapból bekapcsolva, mert csak összeizélik vele a cikkeket, de mindig süket fülekre találok. De légyszi ne mordulj rá az ügyetlenkedő kezdőre, nem az ő hibája :) üdv, ~ Alensha  hö? 2008. október 24., 16:46 (CEST)

Autópályaportál

A szerkesztőgombok a fejlécek címei mögött lettek elrejtve, így nem rontják el az összhatást a kék szerkesztőgombok. A színen meg még egy picit gondolkodok; lehet hogy a tábla kék, a beton fekete. :) ~ Boro 2008. október 25., 14:33 (CEST)

Az újradizájnolásnak egy komplex minden portálra kiható oka van, ugyanígy átfogok tarolni a többi portálon is. A fejlécben található sötét képekből pedig nem engedek; az úgy szép, jó és csodálatos. Viszont a szócikkek rész még úgyis át lesz szerkesztve, az lehet olyan színes, amilyen egy zsírkrétakészlet. ~ Boro 2008. október 25., 14:52 (CEST)
  1. Keresd meg az "Üdvözlünk az Autópályaportálon!" feliratot.
  2. Vidd a ! jel mellé az kurzort.
  3. A kurzor felveszi a linkes-mutatóujjas linkpoziciót.
  4. Ott van a szerkesztőlink. A többi doboznál is hasonlóan. Boro 2008. október 25., 14:57 (CEST)
Többeket megkérdeztem, hogy nekik melyik verzió tetszik jobban és egyöntetűen az előző verzióra tették a voksukat, így bátorkodtam visszaállítani a fejlécet. ~ Boro 2008. október 25., 18:31 (CEST)

Autópályaportál

OK, csatlakozom, de mostanában sajnos csak elég ritkán tudok szerkeszteni. Remélhetőleg ez rövidesen változik. Üdv: Tamaas vita 2008. október 25., 17:36 (CEST)

Biri

Van két baj.

  • Olyan "egyértelműsítőket", amik soha el nem készülő lapokra mutatnak, nincs értelme csinálni.
  • Még nagyobb baj, hogy ha indokolt is lenne, akkor sem így. Átnevezést alkalmazunk, nem a szövegek ide-oda kivágását és bemásolását. Ezzel ugyanis szétvered, követhetetlenné teszed a laptörténeteket.

Peyerk vita 2008. november 7., 23:47 (CET)

előzőkövetkező