Szerkesztővita:Laci.d/Archív08

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 11 évvel ezelőtt a(z) Ismét kínai egyértlapok témában

Article translation request

Hi Laci.d, I noticed that you have done a lot of work on Hetalia: Tengelyhatalmak, and I was wondering if you might be able to help me translate an article into Magyar. The article is in my userspace at User:Russavia/Polandball. Any assistance you can provide in translating this, to get it into mainspace, would be appreciated. As you see, it is quite similar Hetalia: Axis Powers :))) If you have any questions, feel free to contact me. Cheers, Russavia vita 2012. május 23., 18:27 (CEST)

Antifa - magyar szócikk

Köszönöm a gyors reagálást és az észrevételeket! A szócikket tartalmában és helyesírásilag felszerkesztés előtt egy hivatásos budapesti lektorral ellenőriztettem, így a lapra már az általa javított változat került fel (kérésre természetesen küldöm a kapcsolat címet). A szócikk nem az "antifasiszta" szócikkek magyar változata, hanem az "Antifa" szócikkeké, alapja a német Antifa szócikk általános részeinek magyar fordítása (http://de.wikipedia.org/wiki/Antifa), amennyiben szükséges természetesen forrásmegjelölésként aonnal hozzáfűzöm. Viszont ennek alapján a társítás helyesbítését kérném! Köszönöm a segítséged, bizony, nagyon kezdő vagyok még itt, abban sem vagyok biztos, hogy ezt a bejegyzést jó helyre küldöm! ;-) – NetSchakal vita 2012. május 27., 19:18 (CEST)

Antifa Szócikk 2.

Igen, én is pontosan az áttekinthetőséget tartottam szem előtt, mert gondolom úgy a szerkesztőknek is könnyebb az életük. De a megoldásig remélem megoldódik ügyesen a szócikkel kapcsolatos dialógus is. A történelmi részt kimondottan a mi számunkra, kérésemre, ehhez a szócikkhez írta Harmat Árpád Péter, aki aztán, miután elküldte nekem, közzétette a "Történelem Klub" lapon is. Ezt ha szükséges kérésemre igazolja, ez egyáltalán nem probléma. Ezért szeretnék ragaszkodni hozzá ezen a lapon. A "Hármashatalmi Egyezmény" gondolom egy kellemes agytornára ad majd lehetőséget, bízom benne, hogy örömöt okoztunk a nyelvészeknek és nem fogok gyakran csuklani a következő időszakban. Mertem remélni a tárgyilagosságot és ezért is írtam, hogy nincs okom kételkedni benne. Örülök neki és köszönöm, hogy ezt visszaigazoltad! Kellemes hetet és jó munkát kívánok! – NetSchakal vita 2012. május 28., 06:27 (CEST)


Figyelem! Szeretném ismételten kihangsúlyozni, hogy "A magyar antifasiszta mozgalom" című írás publikálására a szerző Harmat Árpád nekem adott jogot kimondottan a Wikipedia "Antifa" szócikkhez, mint a mozgalom történelmi előzménye és gyökere. Az írást ő kimondottan az én kérésemre készítette ehhez a szócikkhez. Kérném ezt a szerkesztőnek is tiszteletben tartani! Köszönöm!– NetSchakal vita 2012. május 29., 02:25 (CEST)


Ugyan én nem tilthatom meg, viszont a kérdéses szövegrész szellemi tulajdonosa megteheti, ha ő azt meghatározott célból készítette, mert ebben az esetben joga van a saját szellmi tulajdonának védelmében felszólítani a nem feljogosított felhasználót, hogy az az engedély nélküli felhasználástól tekintsen el és állítsa vissza az általa, művével kapcsolatos rendelkezést - ha van ilyen, mint adott esetben. Elvileg minden egyes szerző megteheti, akinek szellemi tulajdona bekerül a Wikipedia lexikonba, hogy akár utólag is szellemi tulajdona fölötti rendelkezési jogát érvényesítse. Mivel nem az én szellemi tulajdonom, csak feljogosított használója vagyok, ezért ugye én arról eleve nem mondhatok le, hanem nekem a szerző publikálási rendelkezése szerint kell eljárnom, amennyiben ilyen létezik, ez esetben pedig ilyen létezik. Ezért kérem, szellemi tulajdonosa nevében is, ismételten az eredei állapot visszaállítását! Köszönöm! – NetSchakal vita 2012. május 29., 03:39 (CEST)


Kösz Laci.d, hogy felhívtad a figyelmem a két szócikkre. Nem kérdés számomra, hogy az "Antifa" szócikknek önálló létjogosultsága van, így a törlésre utaló sablont le is vettem. De az is világos, hogy partikulárisabb fogalom, mint az "Antifasizmus", ezért a történeti fejezet inkább az utóbbiba való. Persze az "Antifasizmus" szócikk elég gyatra állapotban van, de ez nem lehet indok arra, hogy egy partikulárisabb fogalommal (amely valójában az "Antifasiszta akció" rövidítése) helyettesítsük. Így az ennek megfelelő precíz fogalmazást is meg kell majd tenni a bevezetőben. Tehát a javaslatodnak megfelelően átemeltem az inkriminált szakaszt.

Viszont azt is látom, hogy NetSchakal nem Wikipédia kompatibilis kívánságokkal állt elő. Ez így veszett fejesze nyele, mert ilyen kívánsággal még maga a római pápa sem állhat elő a Wikipédián. Üdv: Composer vita 2012. május 29., 04:23 (CEST)


Én is ugyanezen a logika mentén meditálgattam a dolgon. Az "Antifa" elnevezés sokkal homályosabb számomra, nehezebb körülhatárolni, mivel a köznyelvben valóban az antifasizmus szinonimájaként is használják. Az "Antifasiszta akció" sokkal konkrétabb, pontosabb megnevezés. A "Magyarországi antifasiszta mozgalom" pedig önálló szócikket is megérdemelne, s meg is írom, ha nem oldódik meg ez az ominózus "jogi hivatkozás". Természetesen sokkal jobban, részletesebben, lábjegyzetelve, komoly irodalomjegyzékkel. Szerintem nyugodtan nevezd át a címet "Antifasiszta akció"-ra, s az "Antifa" pedig átirányítódhat rá. A szövegre pedig ránézek, mert egy nagyobb hibát már most számon tartok, ami sürgősen javításra szorul. Üdv. Composer vita 2012. május 30., 02:04 (CEST)

Sablon:Eurovíziós országok

A Vatikán tagja az Európai Műsorsugárzók Uniójának 1950 óta, úgyhogy bent kell maradnia abban a részben, ahol azok az országok vannak, amik még egyszer sem vettek részt a versenyen, de EBU/UER-tagországok! D97v vita 2012. május 28., 14:55 (CEST)

Mi a véleményed

a Vita:Rafael Trujillo (egyértelműsítő lap)-on tett észrevételemmel kapcsolatban? Üdv: – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 17:03 (CEST)

A dolog egyébként azért is érdekes, mert erre már korábban is felhívtam Battila27 műhelytagunk figyelmét a Jorge Hernándezek kapcsán. (Ott mondjuk pont a vitorlázónak nem ismert az anyai családneve, így annál maradt a szokásos zárójeles egyértelműsítés.) – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 17:31 (CEST)

Az lehet, de a mi útmutatónk nem így szól. A bevezetőben természetesen ott lehet, ha ismert (sőt legyen is ott) a második keresztnév is, de egyértelműsíteni szerintem az anyai családnévvel kell. – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 17:42 (CEST)

A katalánon meg kiírják mind a 4 nevét a címben, úgyhogy minket semmire se köteleznek más wikik :-) – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 17:45 (CEST)

Ebben viszont nem értünk egyet. Az útmutató – úgy gondolom – hogy jól átgondolt ebből a szempontból, nem kell bolygatni. A spanyoloknál gyakran előfordul több keresztnév is (jóval gyakrabban, mint pl. nálunk), ezzel együtt egyértelműen az anyai családnév használatát célozza, mint egyedibb kifejező eszközt. Maguk a spanyolok eleve használják is a mindennapi életük során az anyai családneveket is. – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 17:51 (CEST)

Egyrészt a vitorlázónál akkor csak az anyai családnévvel lehetne egyértelműsíteni, és egyébként is szerencsés, ha ez azonos módon történik, másrészt más több keresztnevű személyeknél se szokás a második keresztnév használata a címben (még egyértelműsítésre sem), csak a szócikk bevezetőjében. Máskülönben pl. a Mike Johnsonokat se a foglalkozásuk alapján neveznénk el a címszóban. Rafael Trujillo Molina a helyes cím, a bevezetőben pedig feltüntetni a második keresztnevet is. – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 18:19 (CEST)

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Szia! Köszön az átnevezést. Nem hiszem hogy bárki is ezen a néven keresné/hivatkozna rá, de felőlem végül is maradhat. Üdv: HáeS vita 2012. május 29., 12:56 (CEST)

Nyúlj bele!

Köszi, most inkább a "nyúlj bele!"-t hasznosítottam, de legalább ezekkel a sablonokkal is megismerkedtem. Jó lesz majd a későbbiekben. Üdv Apród vita 2012. június 1., 11:06 (CEST)

Bolo Yeung

Köszi, feljavítottam. Teemeah big bang is ALIVE 2012. június 3., 00:49 (CEST)

Mikor követhető egy vita?

Tudom, hogy most pont a ne írj bele a közepébe szöveggel szívatok! Ez önmagában nem baj! De ha egy konkrét felvetésre válaszol valaki, akkor az akkor és csak akkor követhető: ha felvetés és az arra adott válasz együtt van!. És a vita követhetőségét a behúzások alkalmazása biztosítja! Ezt igy találták ki és eddig kb 8 éve így is funkciónál nagyszerűen! Nem igazán értem a motívumaitokat! Egy biztos, ha valamely felvetésre csak egy lappal később válaszolhat valaki, amikor már teljesen másról szól a vita, az sokkal de sokkal követhetetlenebbé teszi a vitást! Tudom, hogy a fegyelmezésemre külön figyelmet fordítotok az adminok bizalmas listáján, és mindig más törli a hozászolásaimat! Azon kicsit csodálkozom, hogy te is beállsz ebbe a teem munkába, valahogy rólad nem gondoltam,! De hát ez van! – Texaner vita 2012. június 4., 21:09 (CEST)

Mint fentebb írtam az azonos behúzási szinten kezdődő szövegek tartoznak össze addig míg azokat egy aláírás le nem zárja! Ez pont úgy működik mind matematikában a zárójel. A behúzási szint a kezdete a "nyitó zárójel" és az aláírás a "bezáró zárójel"! És hidd el nem én és nem most találtam ezt ki! – Texaner vita 2012. június 4., 21:27 (CEST)

Őszintén szólva amikor megláttam a beékelésedet, én is azt hittem elsőre, hogy a vitapartnered két menetben írta le a mondandóját, csak lefelejtette az elsőről az aláírást. Peligro (vita) 2012. június 4., 21:31 (CEST)

Kérdésözön

Szia! A szócikkek laptörténetében található nézettségi statisztika (illetve annak a classic változata, ami nem tudom mit takar) az rendesen működik? Én amikor rákattintok akkor nem töltődik be semmi, úgy rémlik tavaly még nem volt ilyen probléma. Üdv: HáeS vita 2012. június 4., 23:12 (CEST)

Illetve még két kérdés, ha nem bánod: Az első, hogy a magyar wikipédiában használt aposztróf (’) és az angol wikipédiában elterjedt írógépes aposztróf (') közül mindig az előbbit kell alkalmazni, van ilyen egységesítés elv? (Teszem azt mondjuk személynevek esetében, pl.: Martin O'Donnell)

A másik pedig, hogy a cite web sablonbnál a first és a last vagy az author paramétert alkalmazzam inkább? Üdv: HáeS vita 2012. június 5., 13:13 (CEST)

Lenne még valami: például a Botrány az operában (egyértelműsítő lap) esetében fel lett tüntetve olyan hivatkozás, ami angol nyelven van, tehát nincs lefordítva magyarra, de a jelentése ugyanaz. Ez jól van-e így, vagy kerüljön át egy különálló A Night at the Opera (egyértelműsítő lap)ra és a másikról törlődjön, vagy kerüljön külön lapra, de a régin is maradjon meg. Ha így maradhat, akkor interwiki kerüljön-e a Botrány az operában (egyértelműsítő lap)ra, ami az angol (ill. az összes többi nyelven) A Night at the Opera egyértelműsítő lapra mutat? Üdv: HáeS vita 2012. június 6., 14:53 (CEST)

Láttam, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 2 szócikkből eltávolítottál kategóriákat. Szükséges ez? Nem arra jók a kategóriák, hogy az oda sorolt szócikkeket könnyen megtaláljuk? Attól függetlenül, hogy nem értek egyet vele, elfogadom, hogy az irányelv szerint arra kell törekedni, hogy a szócikk ugyanazon kategóriának és annak alkategóriáinak ne legyen tagja, de akkor nem értem, hogy a Call of Duty kategória miért nem csak a videojáték sorozatokhoz került be. Ebben az esetben minden gond nélkül megmaradhatna a műfaját rögzítő és az Activision kiadó játékai közé besoroló kategória is. Üdv: HáeS vita 2012. június 12., 18:50 (CEST)

Nyitó stáblista? (Legalábbis ha olyan értelemben gondoltad, ahogy én.) Amúgy az ilyen kifejezéseknél én is gondba szoktam lenni, mert így nem igen maradhat, legvégső esetben inkább körülírom. : D Ha a CoD 4 szócikkről van szó akkor én például azt írnám, hogy a játék kezdetén/elején/nyitójelenetében/bevezetőjében/prológusában vagy valami hasonló, az opening credits közvetlen lefordítása nélkül. Üdv: HáeS vita 2012. június 12., 20:09 (CEST)

Igen, így utólag ugrott be, hogy épp azzal dolgozol és ahhoz kellene a fordítás. Volt hozzá szerencsém, szerintem a fentiekből mindegyik passzolna rá, válassz ki egy szimpatikusat. Ha segíteni tudok, nyugodtan szólj. Üdv: HáeS vita 2012. június 12., 20:33 (CEST)

Persze a fordítást majd átnézem, az arab nevek viszont meghaladják a képességeimet. : D A CQB-re talán a közelharci kifejezés nem annyira találó, azt a mondatot valahogy úgy fordítanám, hogy belső tereken való harci kiképzésen (CQB) is átesik. Maradt az AC-130-as repülőgép, a többit meg nem fordítanám le, de ezek csak az én meglátásaim. Üdv: HáeS vita 2012. június 12., 20:57 (CEST)

A Call of Duty 4: Modern Warfare szócikk fogadtatás szakaszát részben megcsináltam azokból a magazinokból, amik nekem megvoltak, esetleg Sillent DX-et megkérdezheted, hogy van-e olyan 576 Konzolja, ami foglalkozik a játékkal. Üdv: HáeS vita 2012. július 1., 18:06 (CEST)

Caj Jüan-pej

Köszönöm szépen, hogy a kínai tanító bácsit elrendezted, ráfért, pedig küzdöttem vele én is rendesen, amúgy csodás a kínai kalligráfia, pláne a hagyományos:-) Ha fiatalabb lennék, megtanulnék legalább olvasni kínaiul. Éppen itt a kínaiak hoztak legtöbb infót, s sajnos csak a nevet meg az intézményneveket tudtam felfedezni:-(--Mártiforrás 2012. június 5., 02:08 (CEST)

Japó várak

Üdv! Van kedved majd megírni pl. az edói várat? Kérdem, mert én tervezem egy jó ideje, hogy nekiülök pár japán kastélynak és várnak. Kérdem, hogy ha nem muszáj, ne csináljunk ketten egy cikket. --Gyantusz vita 2012. június 12., 00:23 (CEST)

El kéne dönteni, hogy a japán erősségek várak vagy várkastélyok. Én az utóbbira szavaznék (lásd Oszakai várkastély), bár nem tudom, van-e egzakt definíciójuk. (Gratula a Hadtudományi lexikonnak, egyikről sincs szócikke.) --Pagonyfoxhole 2012. június 12., 02:13 (CEST)

Jó kérdés, ami régóta foglalkoztat.
kastély <lat.>: szabadon álló, többnyire kerttel övezett, előkelő kialakítású lakóépület, az uralkodó v. földesúr reprezentatív lakóépülete birtokainak közp.-jában v. más kiválasztott helyen. Ered. a ->várakhoz hasonló épület v. épületegyüttes. Fogalmi elkülönülésük a 15. sz.-ban kezdődött. Európa ~építészetére nagy hatással volt a fr. Versailles mintája. (-> még várkastély)
Akadémiai kislexikon I. (A–K). Főszerk. Beck Mihály, Peschka Vilmos. Budapest: Akadémiai. 1989. 913. o. ISBN 963-05-5280-9
vár: többnyire jól védhető helyen emelt erődítmény. Első formája földsáncból és gerendákból álló palánk volt, majd kőből, ill. téglából emelt lakótorony. Az állandó lakóhelyek kialakításával fejlődött ki az épületekkel, palotaszárnnyal (dísz- v. lovagteremmel, ill. kápolnával) bővült ~. Kaputorony, esetleg külön elővár és több védelmi öv (falszoros) akadályozta az utolsó menedékül szolgáló öregtoronyhoz való bejutást. A román és gótikus ~akra zárt tömeg, kis nyílások jellemzők, a reneszánsz ~ak már oldottabb tömegűek, loggiákkal, erkélyekkel stb. A 16. sz-tól ágyúkkal könnyen megsemmisíthető tornyok helyett szétterülő, ún. ol. bástyákat építettek. A barokk ~ra az ünnepélyes lépcsők, nagy nyílások és a szimmetriára való törekvés jellemző. A haditechnika fejlődése során a 20. sz-ra a ~ak védelmi szerepét nagy ter.-ű erődrendszerek vették át.
Akadémiai kislexikon II. (L–Z). Főszerk. Beck Mihály, Peschka Vilmos. Budapest: Akadémiai. 1990. 859. o. (a katalógusokban formailag hibás ISBN-nel szerepel) ISBN 963-05-5281-9
várkastély: erődített jellegű, bástyákkal, különböző védművekkel ellátott feud. főúri kastély. Vastag falai, lőrésszerű kis ablakai a védelmi funkcióra utalnak. A reneszánsz idején alakult ki a lakályosabb, kevésbé zárt, szabályos alaprajzú, négy saroktornyos ~ típusa. (-> még vár,->kastély).
Akadémiai kislexikon II. (L–Z). Főszerk. Beck Mihály, Peschka Vilmos. Budapest: Akadémiai. 1990. 861. o. (a katalógusokban formailag hibás ISBN-nel szerepel) ISBN 963-05-5281-9
Ha tipikusabb felépítménye van mint az oszakainak, akkor várkastély. --Gyantusz vita 2012. június 13., 10:15 (CEST)

Nevek

Jászir el-Fuláni ("Valaki Jászir"), Háled el-Aszad ("Oroszlán Háled"). De kétlem, hogy egy játékból át kéne írni két fiktív személyt. :) --Mathae Fórum 2012. június 12., 22:17 (CEST)

Moncsicsi

A japán webhivatkozás miért került ki? Nem hiányzik csak, hogy tudjam legközelebb ha ez valamiért problémás. – Szente vita 2012. június 15., 01:33 (CEST)

Eh, szerintem én voltam a béna. A segítség kérés után békén kellett volna hagynom a cikket, de utolsó pillanatban találtam még néhány infót és nem gondoltam, hogy éjjel lesz is aki rögtön segít. Köszi és bocs a kellemtelenségért. – Szente vita 2012. június 15., 01:40 (CEST)

Köszönöm még egyszer, ha lesz még ilyen átírási probléma ilyen akkor írok majd. – Szente vita 2012. június 15., 02:18 (CEST)

Válaszoltam a szócikk vitalapra, de ha problémás a dolog, akkor nyugodtan töröld az egész részt, nem probléma. Annyira nem lényeges. Nem akarok felesleges gondot ezzel. --Szente vita 2012. június 17., 19:36 (CEST)

MVHMV

Van már száz szócikk Szerkesztő:Andrew69./Kért hadtudományi cikkek betűrendben, ilyen gyűjtésre gondoltatok? Andrew69. 2012. június 18., 13:35 (CEST)

Szerintem nem a cikkek számában kellene megállapodni hanem abban, hogy mit mivel fogunk a versenyben ellentételezni. Például tökéletes listát nem tudunk csinálni és bármikor jöhet egy szerkesztő, hogy a lista helyett megírná x tábornok vagy katona szócikkét, amit lehet el is kellene fogadni, hisz az a cél, hogy minél több jó szócikkünk legyen. Szerintem ez a lista arra jó, hogy gyűjti a fontosnak gondolt hiányzó szócikkeket és egyfajta ajánlásként ha valaki megír vagy lefordít, akkor egy nagyobb pontszámot kaphat érte majd a versenyben. A listán kívüli szócikkekért meg adjunk majd egyedi elbírálással mi rendezők pontot. Persze az is fontos, hogy milyen szintűre sikerül a munka. Ezeket kell majd szabályban rögzítenünk, kiegészítve a karbantartó versenyben alkalmazott és szerintem jól bevált rendszerrel. A lista egyébként ahogy látom akár ötszázasra is könnyedén bővíthető. Andrew69. 2012. június 18., 16:40 (CEST)
Ja és szerintem ha nektek tetszik, nem is kell rejtegetni, hanem vezessük be a mvműhely al-lapjaként és kezdjük meg az előzetes hírverést, hogy készülünk ilyen versenyre és szívesen vesszük, ha kiegészítik a műhely tagjai a listát a fontos és még esetlegesen hiányzó szócikkekkel. És lehetne készíteni hasonlóan ehhez Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartóverseny 2012/Összesítés indító lapokat, mely már mutatná, hogy mi az amit elvárunk majd. Szerintem időrendet tekintve az augusztusi wiki táborig minden apróságot el kéne rendezni, hogy ott kapjunk egy utolsó bólintást és az iskolával együtt indulhatna a verseny is. Andrew69. 2012. június 18., 16:54 (CEST)

Az időpont nyári szünetben nem biztos jó. Ezen gondolkodtam, de gondolom nektek is van tervetek, hogy lenne a jobb. Andrew69. 2012. június 18., 23:07 (CEST)

Ezen még nem gondolkodtam. Az én szemszögemből teljesen mindegy, mikor van, a résztvevőknek jelenthet ez némiképpen gondot (nyaralás, stb.) Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 18., 23:13 (CEST)

Hogyan tovább? Andrew69. 2012. június 21., 16:34 (CEST)

Ez Wikipédia-vita:Második világháború műhely#Nyári cikkíró verseny most mi?

Választókerület-manipuláció

Köszi a jelzést. Ezt benéztem. :-) Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 19., 15:20 (CEST)

És vajon az infoboxban miért van ehhez képest Elbridge Pye Gerry? – LApankuš 2012. június 19., 17:03 (CEST)

Abe's Oddysee

Szia! Sajnos egyet kell értenem, minden szempontból nézve rossz szócikk, ám legfeljebb csütörtökön tudok majd tenni ellene valamit. (Mondjuk nem hiszem, hogy sokat változna addig, hiába az üdvözlősablon hasznos hivatkozásai, a készítője valószínűleg a tldr hozzáállást fogja képviselni.) Üdv: HáeS vita 2012. június 23., 21:45 (CEST)

Kínai sablon

Köszönöm a figyelmeztetést. Egyszerűen nem tudtam másként az elkészített űrhajósokat megjeleníteni.Lajos52 vita 2012. június 24., 11:51 (CEST)

Kínai

Szerbusz! Nekem "kínai". Egy kicsit idősebb ember vagyok, minden új információ eleinte megzavar. Kérem, hogy segíts helyre tenni a hiányosságot. Kevés alkalommal fog előfordulni a kínai űrhajós kidolgozása. Minden ázsiai eredetű nevet, kifejezést más szerkesztők segítenek pontosítani. Köszön megértésed, segítségedLajos52 vita 2012. június 24., 12:48 (CEST)

Hello

Javíthatja ezt a cikket, ha nem bánod, Hank a segítségedet: Bazilika a Szűz a Candelaria.--81.32.232.8 (vita) 2012. június 24., 14:43 (CEST)

Na most ez bekavart nekünk, vagy pont kapóra jött? :-) Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 28., 05:27 (CEST)

Mivel két személy kell hozzá és ezidőben én valószínűleg hosszabb ideig netnélkül leszek, szerintem vállaljátok be. Andrew69. 2012. június 28., 10:05 (CEST)

Jó kérdés. Attól függ, hogy kötöttek-e a szabályok vagy mi határozzuk meg őket. Utóbbi esetén érdemes lenne megpróbálni, bár én szívem szerint inkább megvárnám Andrewt, mert ha együtt kezdtük, akkor együtt is vigyük végig az egészet. Ez esetben szeptemberben rendeznénk a miénket (mondjuk az is szempont, hogy így is lesz-e pénzügyi támogatás, ezt megérdeklődöm). – Laci.d vita 2012. június 29., 17:18 (CEST)

Ok, de a másik kérdés, hogy lesz-e két önkéntes? Andrew69. 2012. június 30., 19:45 (CEST)

A kérdés részemről, hogy a mostani versenyre ki lesz az önkéntes? Kettőt kértek és sajnos most nem tudom vállalni, ha esetleg meg ti sem, akkor a műhelyből még nem jelentkezett senki más. Egyébként mostanában kezdem elveszíteni a fonalat, mert olyan dolgok történnek, melyet ha más mesélne el se hinném. Ez a verseny is úgy jött, ahogy HuFi is írta talán kapóra, de lehet mégsem? Andrew69. 2012. június 30., 22:53 (CEST)

Hát nehéz kérdés. Egyrészt mondanám, hogy igen, mert elég rég készülünk rá, de inkább afelé hajlok, hogy mi külön vágjunk neki. Egyrészt, szerintem hiba volt a nyár legmelegebb részében nagyszabású versenyt indítani, továbbá ha saját magunk indulunk, saját magunk határozhatjuk meg a játékszabályokat, és nem kell egy nagyobb entitás követelményeinek megfelelni (időkorlát, stb.). Továbbá nekem a beosztásom miatt egy darab szabadnapom sem lesz szeptemberig, így nem tudnék komolyan részt venni most a szervezésben. Ahogy látom Andrew69. sem. Persze, ha a műhelyből valaki csatlakozik hozzád, akkor nem ellenzem, hogy csatlakozzatok, de ha ragaszkodsz az eredeti stábhoz, akkor aszondom mi szeptemberben indítsunk versenyt (felhasználhatjuk a mostani verseny tapasztalatait is). Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 1., 19:59 (CEST)

Nyári szócikkíró verseny

Szia! Szeretném kikérni a véleményed erről: Wikipédia-vita:Anime-_és_mangaműhely#Nyári cikkíró verseny a műhely vitalapján, hogy lenne-e kedved a részvételben és ha igen, akkor mit szeretnél vállalni (szervező vagy szócikkíró). --→ Sasuke88  vita 2012. június 28., 10:31 (CEST)

Rendben, előre is köszönöm segítségedet, jó lenne, ha még tudnál invitálni egy-két szerkesztőt, illetve lennél az egyik szervező, viszont vasárnapig fel kellene állni teljes harci díszben és jelezni RepliCarternek a dolgokat Vigyor. --→ Sasuke88  vita 2012. június 29., 20:17 (CEST)

Szia! Nem katasztrófa, ha egy nappal később jelentkeztek, természetesen. Azért volt a határidő, mert két hónap van a versenyre, ezt kell felosztanunk az egyes műhelyek között, úgy, hogy egyszerre max két műhely versenye fusson, hátha egyes szerkesztők több témában is versenyeznének. A szabályok annyi, amit a műhely lapra is írtam, a pontozás lesz az, amit még megírok a szervezőknek privátban. Amúgy a határidőig csak annyi kell, hogy a két szervező meglegyen, hiszen nem csak a műhelytagok írhatnak pl. töris cikket, hanem akár én is. Tehát a tagokat nem kell aktivizálni 1-jéig. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. június 30., 11:04 (CEST)

Létrehoztam a verseny allapját Wikipédia:Anime- és mangaműhely/Nyári szócikkíró verseny, 2012. --→ Sasuke88  vita 2012. július 3., 16:32 (CEST)

Egyértlapok

Szia, még kettő hátra van, utána szólni akartam, hogy egészítsd ki őket, ha szükségesnek látod, mert nekem kínai pl. ez. :-) --Regasterios vita 2012. június 29., 17:39 (CEST)

Ha lesz időd, akkor kiegészíted majd a Liu Jen (egyértelműsítő lap)ot? Az enwikin nem találtam ezt a császárt, nem tudtam belőni. – Regasterios vita 2012. június 30., 19:55 (CEST)

Szia, itt találtam meg őt. Én is próbáltam keresgélni az enwikin, de nem tudtam beazonosítani. --Regasterios vita 2012. július 3., 11:20 (CEST)

Oké, köszönöm a segítséget. --Regasterios vita 2012. július 3., 11:30 (CEST)

Spanyol

A „Falange Española Tradicionalista de las Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista” = „(a) Nemzeti-Szindikalista Offenzíva Juntáinak Tradicionalista Spanyol Falange-ja”. A magyar helyesírása az utolsó szónak (Falange-ja) gondolom így van, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Ha jól tudom a kötőjel kell, mert a magyartól eltér az utolsó szótag kiejtése. A Falange szó kiejtése kb. fálánhe, ha ez segít a toldalék helyességét eldönteni (fálánhéje vagy fálánhéja?; szerintem az utóbbi). Bocs az utóbbival kapcsolatban, de mocskos fáradt vagyok és nem forog annyira az agyam, úgyhogy holnap ha eszembe jut még egyszer átnézem. Amúgy micsoda egy hülye nyakatekert kifejezés Vigyor.Carlos71 vita 2012. június 29., 19:04 (CEST)

Amúgy a Junta jelenthet gyűlést vagy katonai kormánytanácsot (a juntas az ennek a többesszáma), ha esetleg tovább akarsz magyarítani, bár a junta szó (mint katonai uralom/irányítás) szerintem eléggé gyökeret vert a magyarban.Carlos71 vita 2012. június 29., 19:21 (CEST)

Gondoltatok már arra, hogy a junta meg a szovjet kb. ugyanazt jelenti? Vigyor --Malatinszky vita 2012. június 29., 20:10 (CEST)

Én igen. Hehe.Carlos71 vita 2012. június 29., 20:38 (CEST)

Térkép

Köszi, hogy szóltál, javítva. Teemeah poke me 2012. július 1., 18:14 (CEST)

Mindenféle

Szia! Ha jelentkeznél egyik szervezőnek, akkor szívesen lennék a másik, ha pedig esetleg rajtunk kívül még valaki feltűnne, hogy vállalja a szervezést, akkor cikkíróként is szívesen részt vennék. Eddig nem volt nagy tolongás, én pedig azt mondom, akkor nem kell erőltetni, a wikipédia alapja amúgy is az önkéntesség. Az archiválásban segíthetsz, ha gondolod, mert amúgy nem gondolkodtam még rajta. Üdv: HáeS vita 2012. július 1., 18:24 (CEST)

Ja még annyi, hogy az Abe’s Oddysee japán kiadását fogalmam sincs, hogyan kellene átírni. Üdv: HáeS vita 2012. július 1., 18:29 (CEST)

Super Mario 64

Akkor neked is felteszem a kérdést, amit RepliCarter egyenlőre nem válaszolt meg: miért csak ezt a nevet kell ilyen - szerintem béna - magyaros írásban meghagyni, miközben a többi név nem ilyen? --Vander vita 2012. július 2., 00:45 (CEST)

Nos nem tudtam, hogy ez így van, másrészt azért tűnt bénának, mert úgy nézet ki, mintha pl. Májkel Dzsekszonnak írták volna a zenészt. --Vander vita 2012. július 2., 02:22 (CEST)

Sisapangma

Szia! Hogy érted, hogy „rossz kínai átírás” [1]? Kérlek, szolgáltass több információt. --Bean49 vita 2012. július 2., 22:32 (CEST)

Átmozgatás

Köszi a segítséget. Még sosem csináltam ilyet, jól elrontottam. :-) Az új cím előtt a Portált kellett volna kiválasztani? --Regasterios vita 2012. július 3., 11:38 (CEST)

Pontosan így történt. :-) --Regasterios vita 2012. július 3., 11:42 (CEST)

yukon

Szia,

igazából egy haverommal kezdtem el, aki ismerkedik a wikipédiával és már nem akar homokozni. Azt mondta, hogy saját néven befejezi. De ha nem írja, akkor még kiegészítem.

üdvRácz Róbert vita 2012. július 4., 12:10 (CEST)

súlyfüggvény

Sajnos nem tudok többet írni a súlyfüggvényről, talán valami "átviteli rendszerek" cikkben lenne jó helye fejezetként. Még arra gondoltam hogy egy pár példát jó lenne beletenni pl matlabból, csak nekem az nincs mert drága. Vitalapra csak az elején tettem ki, hátha valaki belejavít vagy kiegészíti, mielőtt új cikket kezdek. Hozzá tudnád adni valami műszaki csoporthoz, hogy tartozzon valahová?--Csakegyujonc vita 2012. július 5., 00:18 (CEST)

Puccs

JFK meggyilkolása nem egyszerű, magányos gyilkos által elkövetett merénylet volt, hanem szabályos puccs, összeesküvés eredménye 2-3 lövésszel.

Tankian1993 vita 2012. július 5., 11:46 (CEST)


A puccs "elméletet" Hesham Tillawi és Michael Collins Pieper "találta ki". Az elmélet szerint a cionisták puccsolták meg Kennedy-t.


Az elnökgyilkosság körülményeivel kapcsolatban:

Kezdeném azzal, hogy Oswald lőtt-e…

1. letartóztatásának napján Oswaldon elvégezték a paraffin próbát, és ez bebizonyította, hogy a megelőző 24 órában nem sütött el lőfegyvert. Ez tény, de a merényletet követő 10 hónapig titokban tartották (forrás: Jim Garrison könyve ill. egy FBI jelentés)

maryferrell.org/mffweb/archive/viewer/showDoc.do?docId=62258&relPageId=23

2. a Mannlicher-Carcano puskán (amelyet állítólag Oswald a gyilkossághoz használt) nem találtak Oswaldtól ujjlenyomatot.

3. ugyanezen puskával az FBI és a hadsereg mesterlövészei képtelenek voltak célba lőni, annyira rossz, nem beállított puskának bizonyult (forrás: Warren jelentés)

Tankian1993 vita 2012. július 5., 11:46 (CEST)

A gyilkosság kizárható elkövetői


CIA - a CIA-nak volt bőven indoka Kennedy megölésére, csak az a baj a CIA-s dologgal, hogy a merényletnél nagy valószínűséggel használtak AR-15-öst is. Maga az AR-15-ös puska használata egy olyan baklövés lenne, amit egy titkosszolgálat nem követ el. Egy értelmes, képzett gyilkos lehetőleg olyan eszközt használ, amit nem lehet hozzá kapcsolni, az AR-15-ös pedig azért elég könnyen összekapcsolható a CIA-val...

FBI - u.a. mint a CIA-nál

Maffia - Azért esik ki, mert nem volt képes arra, – talán csak Szicíliában – hogy minden vizsgálóbizottságot, bírót, minisztert olyan mértékben befolyásoljon, hogy az ügy eltussolása teljes legyen.

Castro ellenes kubaiak - szintén képtelenek voltak a miniszterek befolyásolására, az ügy eltussolására

Szovjetunió - nem volt semmiféle oka a Szovjetuniónak Kennedy megöletésére

Tankian1993 vita 2012. július 5., 18:20 (CEST)

Eléggé logikus, hogy a hidegháború enyhítését szorgalmazó Kennedy-t megöletik az oroszok :) Az ilyen hivatalos dolgokkal meg ismeretterjesztő csatornákkal vigyázni kell. A legtöbb dokumentumfilmben úgy "bizonyítják" a Single Bullet Theory-t, hogy feltolják Kennedy hátsebét. De a feltolással sem oldanak meg semmit. A feltolásból következő egyenes vonalú SBT is szenved hibákban, nincs összhangban a Z-filmmel és a szemtanúk tanúvallomásaival.

Tankian1993 vita 2012. július 5., 23:08 (CEST)

SBT

Az SBT leírását is átjavítanám. Az SBT elég rosszul van leírva ill. nincsenek felsorolva az SBT hibái.

Japán név

Szia,

szeretném megkérdezni: a Ryuki Miki ugye Miki Rjúki lesz?! --Regasterios vita 2012. július 5., 20:08 (CEST)

Köszönöm! --Regasterios vita 2012. július 5., 20:42 (CEST)

Kitüntetés

Nézd, azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy ahhoz képest, hogy a Vitézi Rend egy középkori mintákra és katonai alapokra épülő szervezet volt, bizonyos demokratikus vonásokat is hordozott azzal, hogy egyszerű katonák is bekerülhettek, nem csak az uralkodó osztályok tagjai (vagy ha így jobban tetszik: a gazdagok, birtokosok). Demokratikusnak azonban természetesen a szó eredeti értelmében nem lehet nevezni, mert pl. választásokról, alulról építkezésről nincs szó benne. És hát a (főleg a korai) középkorban is előfordulhatott, hogy egyszerű emberből nemes, vagy nemesi rend tagja lett valamilyen nagyszerű haditett révén. Ez még nem demokrácia, sőt maga a nemesség részben így alakult ki.--Szilas vitalapom 2012. július 6., 11:59 (CEST)

Verseny

Szia! Igazad van, erre küldheted az üzenetet: hs2142hs@hotmail.com Üdv: HáeS vita 2012. július 7., 14:21 (CEST)

Kínai Köztársaság vs. Taiwan

Ahoj! Láttam visszaállítottad a beszúrt interwikimet. Megnézted, hogy miről szól a walesi cikk? Mert pont az országról, és a mi Tajvanunknál van éppen hibásan linkelve... Én sem tudok walesiül, de a gugli annyira értelmesen fordít, hogy ezt meg lehessen állapítani belőle. Meg szerintem annyiból is egyértelmű, hogy ország infobox van oldalt... Szeretném javítani, de nem szeretnék veled szerkesztési háborúba kerülni, ezért inkább itt szóltam. Üdv! - Gaja   2012. július 7., 18:22 (CEST)

Rendben, hagyom a fenébe... - Gaja   2012. július 7., 18:55 (CEST)

Demokrata Liberális Párt

Hol van több belőle? Hasonló nevű valóban van, de azok Liberális Demokrata Párt nevet viselik. Andante03 vita 2012. július 8., 14:18 (CEST)

DLP

Vettem, köszi! Andante03 vita 2012. július 8., 14:23 (CEST)

Jump (film)

Szia!

Át tudnád írni? A kínai neveket angolos írásmóddal találtam meg (a színészek, és az alkotók nevei az infoboxban). Kösz előre is. misibacsi*üzenet 2012. július 8., 21:01 (CEST)

Hongkong

Szia! Várólistán a kiemelésen, ha van kedved hozzá. :-) Teemeah poke me 2012. július 9., 16:23 (CEST)

Örmény

A WP névtér nem a fő névtér (szerintem). Majd át kell nevezni Wikipédia névtérbe, ez meg a rövid név átirányítása lesz. De nem tart majd sokáig, akár ott is lehetne. Persze majd a helyesKF-en is kell beszélni róla, de addig is szerintem nem sok vizet zavar. – LApankuš 2012. július 10., 11:36 (CEST)

Tessék egy süti!

Heyy! I really appreciate your help with my article. it looks good now! Hungarian is a very difficult language. Greetings from Moscow Linuxik vita 2012. július 11., 01:00 (CEST)

ami/amely

Ha egy konkrét, jól elkülöníthető szóra, tárgyra, fogalomra stb. utal vissza a mellékmondaton belül, akkor amely. Ha körülírásra vagy egy teljes mellékmondatra, akkor ami. Jól elvertem a kutyát, amely megharapta a fiamat. Jól elvertem a kutyát, ami többeket felháborított. --Pagonyfoxhole 2012. július 11., 21:56 (CEST)

Komlós András

Rendben, világos, akkor megkérnélek segíts ez ügyben, mert kezdek fáradni. Egyébként már írtam a kocsmafalra ez ügyben, hogy néhány tökkelütött hanyag szerkesztő képes kitételezni alternatívák és egyértelműsítő lapok nélkül, mert ez már a második ilyen eset rövid időn belül. --Vander vita 2012. július 12., 03:11 (CEST)

Köszi, egyébként már szóltam az embernek, aki még 2006-ban(!) nevezte át így, ki tudja miért, mert a sima K. A. szócikk sose volt egyértelműsítő lap. --Vander vita 2012. július 12., 03:18 (CEST)

Azt hiszem ilyenekbe csak véletlenül lehet belefutni, hisz ahol van egyértelműsítő lap, az alatt megvannak a szócikkek immár legitim kitételezései is. --Vander vita 2012. július 12., 03:56 (CEST)

Call of Duty: Modern Warfare 2

Köszi, hogy befejezted a történetet, tegnap már nem volt hozzá energiám. Bár nekem tetszett pl.: a műveleti kisokos kifejezés, egy pár dolgot átírtam, remélem nem gond. : D Üdv: HáeS vita 2012. július 12., 09:51 (CEST)

A fegyverkereskedős rész rendben, de nekem a biztonságos ház elég idegenül hangzott. Mindenesetre ha úgy jobbnak véled, akkor javítsd át nyugodtan. : D Üdv: HáeS vita 2012. július 13., 09:33 (CEST)

Szerkesztők értesítése

Szia!

Köszönöm figyelmeztetésedet! Be kell vallanom azonban, hogy az utóbbi időben a 100 százalékosan negatív példák miatt, időnként mellőztem a szerkesztők értesítését, az újak üdvözlését. Ez nem csak idő kérdése. Megpróbálok erőt venni magamon. :) Üdv:!– Kispados vita 2012. július 13., 04:00 (CEST)

Újabb egyértlap

Szia, a Kína a 2006. évi téli olimpiai játékokon átírása kapcsán még egy egyértlapot létrehoztam: Li Je (egyértelműsítő lap). Az enwikin van még pár név, de azok szokás szerint magasak nekem. Köszönöm, ha foglalkozol vele. --Regasterios vita 2012. július 13., 18:38 (CEST)

És gondolj bele, ha mindegyik vitte is volna valamire... :-) Köszönöm! – Regasterios vita 2012. július 17., 15:12 (CEST)

Ismét hasonló kéréssel fordulnék hozzád: Csang Csün, enwikin: en:Zhang Jun. Szokás szerint nehezen birkóznék meg a történelmi személyek körülírásával. --Regasterios vita 2012. július 25., 01:48 (CEST)

Köszönöm ismét! Nem is gondoltam arra, amit írtál, tejesen jogos, pótolni fogom. Azt még elfelejtetem megemlíteni, nem tudom, észrevetted-e, hogy Csang Kaj-sek cikke is hivatkozik bizonyos Csang Csünre, de nem találtam róla semmit másutt. --Regasterios vita 2012. július 25., 10:43 (CEST)

Szia, a Li Csi (egyértelműsítő lap) már eddig is létezett, de most beleraktam néhány Li Ji nevűt. Az enwikiben van még néhány név ezeken kívül. Legfelül talán a Szertartások Feljegyzései lehet, a Kínai irodalom című cikk hivatkozik rá. --Regasterios vita 2012. július 27., 20:37 (CEST)

második spanyol köztársaság vs. Második Spanyol Köztársaság

Üdv! Nem értem, hogy a köztársaságokat miért kell csupa kisbetűvel írni, hiszen ezek általában az országok pontos, hivatalos megnevezései. Ez alól kivétel a negyedik magyar köztársaság meg az x-edik román köztársaság, mivel ezek csak képletes megnevezések, a hivatalos nevek itt kivételesen Magyarország és Románia. Mindenesetre, ha a sorszám nem is, de a Spanyol Köztársaság mindenképpen nagybetűvel írandó szerintem, lásd pl. Cseh Köztársaság. --→ Sasuke88  vita 2012. július 18., 09:07 (CEST)

Rendben, akkor majd írok a kocsmafalra. --→ Sasuke88  vita 2012. július 18., 17:54 (CEST)

Irodalom

Hogyan kell forrásolni, ha azt állítom, hogy az Akiért a harang szól, illetve a Bors című könyv, illetve filmsorozat egyes részei a polgárháborúról szólnak. Elég a könyv címét megadni, vagy pontosabb hivatkozás kell, esetleg méltató cikk?

--Radice vita 2012. július 18., 10:35 (CEST)

Nem sikerült megváltanom a világot

Szerkesztő:Radice/ph Ha tudod használd, ha nem kérlek tegyél rá törlés sablont

Radice vita 2012. július 18., 20:31 (CEST)

Kiemelés alatt levő cikkhez még rutint meg bátorságot kell szereznem, majd utána nyúlok hozzá, illetve ha jól sejtem te látod át a cikket.

--Radice vita 2012. július 19., 13:30 (CEST)

Igen így már jól néz ki. Próbáltam anyagot találni Gerő Ernő spanyol "munkásságáról", de szerintem ahhoz kellene egy "Magyarok a polgárháborúban" fejezet, az meg nagyobb munka, mint amit nekem megér.

--Radice vita 2012. július 19., 19:08 (CEST)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2012. július 20., 09:39 (CEST)

Isten éltessen! :) --Pagonyfoxhole 2012. július 20., 12:27 (CEST)

Boldogot! --Karmela posta 2012. július 20., 14:06 (CEST)

Boldog 2. wikiszülinapot! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 20., 17:10 (CEST)

Valamint én is! --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 20., 17:54 (CEST)

Boldogot én is! --Szente vita 2012. július 20., 20:20 (CEST)

Köszönöm szépen mindenkinek! – Laci.d vita 2012. július 21., 02:44 (CEST)

Mindig elkések, de így utólag Boldog wikiszülinapot! --→ Sasuke88  vita 2012. július 21., 14:09 (CEST)

Kissé megkésve, de a legjobbakat kívánom!--Szilas vitalapom 2012. július 21., 20:01 (CEST)

A válasszal most én is késtem: nektek is köszönöm! :-)Laci.d vita 2012. július 23., 09:33 (CEST)

Alexandra Rachmanova

Kedves Laci.d!

"örömmel" vettem tudomásul, hogy kitörölted eme szócikket, amit én 2 órán át írtam, csak azért mert a végén feltüntettem a forrást. A "Szerelem, cseka, halál" egy regénytrilógia első kötete, amelyből kiderül az írónő élete. A felhasznált forrásból egy darab dátum, és egy darab "érdekesség" került át. Mivel nem vagyok profi wikipediás, nem tudtam indexelni, melyik kettő az, de a szócikk egésze az én szellemi termékem. Amennyiben még lehetséges, örülnék, ha visszaállítanád, mert A. Rachmanováról magyar nyelvű infok a neten nincsenek.

üdv – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.36.159.200 (vitalap | szerkesztései)

Kedves 188.36.159.200!

A cikket Gaja szerkesztőtárs jelölte jogsértőnek, mondván, hogy az egy offline forrás másolata. Mivel a művel nem rendelkezem, így nem tehettem mást, mint elfogadtam, hogy ő ezt jobban tudja. A vitalapra írt ellenkező beírásod sajnos nem vettem észre. Természetesen intézkedem az ügyben, hogy minél hamarabb kiderüljön mi az igazság. Ha kiderül, hogy a jogsértés csak feltételezés volt, akkor azonnal visszaállítom. Egyébként nincs kedved felhasználót regisztrálni? Sokkal egyszerűbb lenne a kommunikáció, mint IP címekről (most ezért kell magamnál válaszolni, mert amúgy valószínűleg nem kapnád meg az üzenetem IP változás miatt). – Laci.d vita 2012. július 23., 09:32 (CEST)

Sablon

Szia! Értem, köszi hogy szóltál

Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 23., 11:25 (CEST)

Call of Duty: Modern Warfare 3

Szia! Nincs túl sok mindent nézni, mert nem túl sok energiát ölt bele eddig készítője. : D Kicsit javítok rajta, bevezető, hasonlók. Üdv: HáeS vita 2012. július 23., 14:41 (CEST)

Én mindig jegyzetekként tüntetem fel őket, ebből indultam ki anno: Wikipédia:Jegyzetelés. Most akkor az internetes oldalra való hivatkozásokat ne jegyzetként tüntessem fel? (De például az eddigi kiemelt cikkeimnél, amit (remélem) talán többen átnéznek, nem tette szóvá senki sem. : D) Üdv: HáeS vita 2012. július 24., 12:35 (CEST)

Már nem emlékszem pontosan mikor, de nemrég ez a források/jegyzetek dolog felmerült az egyik kocsmafalon, de úgy rémlik nem vezetett sehová a dolog. Amúgy aki annyi fáradtságot nem vesz, hogy az egyik kis számra rákattintson és megnézze mi az, az meg is érdemli. : D Üdv: HáeS vita 2012. július 24., 14:37 (CEST)

Halálozások 2012-ben

Szia! A Halálozások 2012-ben bevezetőjében ez szerepel:

Ez a szócikk a 2012-es évben elhunyt nevezetes személyeket sorolja fel.

Bándy Kata nem volt nevezetes személy, az ellene elkövetett gyilkosság nevezetes. Ezért nem kell ebben a listában szerepelnie. Üdv! - Csurla vita 2012. július 24., 07:09 (CEST)

Szia! A helyzet az, hogy én is meggyőzhető vagyok. - Csurla vita 2012. július 24., 17:23 (CEST)

Bull Run

Szia. Teoretikusan (nem valószínű, hogy én egy ideig megcsinálnám) a második Bull Run-i ütközetnek (az első átnevezéséből levezetve) Bull Run-i csata (1862) lesz majd a címe? Azért kérdem, mert az Amerikai polgárháború és más szócikkekben már eleve ezzel akarok majd hivatkozni rá. Sierrahun vita 2012. július 25., 21:45 (CEST)

Oksa, köszi. :) Sierrahun vita 2012. július 25., 21:54 (CEST)

Re:Tábor

Szia! Sajnos változott a helyzet, így nem tudunk menni. Üdv. Andrew69. 2012. július 27., 15:57 (CEST)

Érdekes szovjet navigsablon

Üdv! „Találtam” egy jó kis navig.sablont (en:Template:Russian colonial campaigns), ajánlom figyelmedbe. Főként az utolsó nyolcat, gondolom téged (is) azok érdekelnek jobban (illetve kínai átírási segítséget azt kérnék majd, ha megy; ha nem, akkor WPMKÍNA). Itt a magyar {{Orosz–szovjet gyarmati hadjáratok}} --Gyantusz vita 2012. július 29., 11:22 (CEST)

Alexandra Rachmanova

Szia! Mivel egy hétig külfölfön voltam, csak most jelentkezem. Konkrétan nem emlékszem, de úgy rémlik, hogy rákerestem valamelyik könyváruház netes oldalán, és nagyon hasonlónak tűnt az ottani leírás és az itt megírt cikk. Lehet, hogy a jelzésem után még szerkesztette az annon, de az akkori állapotában - emlékeim szerint - jogsértőnek tűnt. Gondolom visszaállítható a cikk, akkor leellenőrizhető... Természetesen nem vagyok tévedhetetlen, ha vita van belőle, állítsd vissza, és nézzük meg az akkori állapotát, amikor jelöltem. Ha tévedtem, személyesen kérek elnézést az érintettől, bár nem tudom, hogy IP-n keresztül lehet-e még egy hét távlatából... - Gaja   2012. július 29., 15:08 (CEST)

Tábori közlekedés

Szia!

A vasútállomástól a 4-es busszal lehet eljutni a szálláshoz. A KÖJÁL megállóhelynél kell leszállni. Ha jelzed, hogy melyik vonattal érkezel, akkor igyekszünk kimenni eléd. Ha később érkeznél, akkor mindenképp hívj fel, amikor már úton vagy Veszprém felé és tudod mikorra érsz le. Várunk szeretettel a táborban!

Üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2012. július 30., 15:29 (CEST)

Rugóláb Jack

Nem hinném, hogy egy hivatalos honlap másolná! --Fazekas Adrián vita 2012. július 7., 23:26 (CEST)==Nyári szócikkíró verseny - Felvi== Szia, kösz a nevezést és a segítséget, látom jól belehúztál, csak így tovább! :) Taz vita 2012. augusztus 1., 19:35 (CEST)

Köszönöm a meghívást, de ez a téma sajnos távol áll tőlem, én utoljára akkor néztem ilyesmit gyakrabban amikor még a Dragonball Z futott, ha az egyáltalán annak számít. Másik nagy kedvenc a Ghost in the Shell film volt. A Final Fantasy is nagyon ütős volt annak idején, de szintén nem tudom mennyire tartozik a műfajhoz. Taz vita 2012. augusztus 2., 09:32 (CEST)
Én is gratulálok a versenyen elért eredményedhez! A további részleteket Jmagyar küldte, remélem a jövőben még lesz közös "projektünk" és kellemes szerkesztést kívánok! Taz vita 2012. szeptember 2., 14:09 (CEST)

Járőrködés

Szia! Az említett cikknek újabb megtekintés után is azt mondom, hogy járőrszempontból semmi baja. Nem vandálkodás, nem gépi fordítás, maximum csonk lenne. Nem igazán értem, mi lenne vele a probléma. ennél sokkal gyatrább cikkeink vannak ellenőrizve... - Gaja   2012. augusztus 7., 07:58 (CEST)

Hibáztam, többet nem fordul elő. Bocs. Ezen túl csak a saját figyelőlistámon lévő lapokat ellenőrzöm, abban talán nem követek el ekkora hibát. További jó járőrködést! - Gaja   2012. augusztus 7., 13:53 (CEST)

Más ügyekből kifolyólag is egy kicsit wikiundorom van, majd elmúlik egyszer... - Gaja   2012. augusztus 7., 15:15 (CEST)

Re rendrakás

Ha hiszed, ha nem, éppen nézegettem más szerkesztői lapjait, s amikor a tiédet nyitottam meg és megláttam hogy mi van, akkor rögtön tudtam hogy valaki vandalizálta és visszaállítottam. Viszont már azt gondoltam hogy órák óta úgy áll nem hogy abban a percben lett vandalizálva. :) Micky levél 2012. augusztus 10., 11:07 (CEST)

Csak azt nem tudom hogyan sikerült neki egy perc alatt annyiszor beírni a "szevasz bazdmeg"-et 10:53-kor, mert 10:52-kor a Sinetáliával vandalizálta. Micky levél 2012. augusztus 10., 11:20 (CEST)

Agressor

Hello, az együttes egyáltalán nem nevezetes. Se lemezük, se több olyan forrás, ami érdemben foglalkozna velük. Az egész szócikk egy koncertbeszámolóra épül. --Ary vita 2012. augusztus 12., 20:47 (CEST)

Anatómia infobox

Csak a sablondocot szúrtam el másoláskor. Köszi, hogy figyelmeztettél :)! – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. augusztus 14., 14:53 (CEST)

Ismét kínai egyértlapok

Szia, megint fordulnék hozzád. Ránéznél ezekre, ha van egy kis időd: Liu Jang (en), Vang Li-ping (en), Csang Hao (nincs enwiki, de van ott egy en:Zhang Hao (Wu), talán fontos), valamint Kao Feng (en)? --Regasterios vita 2012. augusztus 20., 17:38 (CEST)

Hozzácsapnék még egyet: Li Huj (en). --Regasterios vita 2012. augusztus 21., 22:29 (CEST)

Csak hogy ne unatkozzál, még egy dologgal jönnék... :-) Létrehoznám a Jang Csien (egyértelműsítő lap)-ot, de a sportoló Jang Csien (evezős) mellett csak két középkori kínai ember van, s ezek előzetes tisztázásra szorulnak. Az 585-ös évről szóló cikk hivatkozik az ebben az esztendőben megszülető Yang Jian nevű hercegre (lásd az enwikin), aki e szerint Yang Di császárnak a fia, bár nekem kétségeim vannak e felől, írom is, hogy miért. Gyenge angoltudásommal megpróbáltam összerakni a mozaikot a Szuj-dinasztiáról szóló angol szócikk alapján. A dinasztiát 581-ben megalapította Yang Jian (ez egy), más néven Emperor Wen of Sui, őt 604-ben a fia, Yáng Guǎng (Emperor Yang of Sui) követte, s az ő második fia volt a trónra nem kerülő Yang Jian herceg (ez kettő). (További forrás; 285. o.) Jól raktam össze? :-) Amúgy nálunk ugye egyikük Jang Csien kínai császár, míg a másikuk Jang Csien (herceg) lesz. --Regasterios vita 2012. augusztus 23., 15:45 (CEST)

Oké, nem sürgős, s köszönöm előre is. :-) --Regasterios vita 2012. augusztus 24., 23:02 (CEST)

Szia, allapon (Szerkesztő:Regasterios/Jang Csien (egyértelműsítő lap) létrehoztam a fenti egyértlapot. Ha lesz időd, megnéznéd, jó-e így? Valamint van még egy másik: Liu Jü. Az enwikin van néhány ókori alak. --Regasterios vita 2012. október 1., 19:26 (CEST)

re:korhatár

Szia! Ezt előzőleg megtettem a szócikkekben. – áкos9702 posta 2012. augusztus 22., 16:49 (CEST)

Semmi baj, tévedni emberi dolog. Köszi a törlést! – áкos9702 posta 2012. augusztus 22., 16:53 (CEST)

Jó cikk ötletelés

Hali! Itt indítottam egy allapot neki, lehet bátran szerkeszteni, jussunk közös nevezőre: szerkesztő:Peligro/Jó cikk. Peligro (vita) 2012. augusztus 23., 23:42 (CEST)

Fordítási segítség

Szia! ITT is olvashatók a következő kifejezések: home video rights és theatrical (and) non-theatrical distribution (rights). Ezek hogy vannak magyarul? Nagyjából értem, hogy mit jelentenek, de nem tudom megfogalmazni szépen :). --→ Sasuke88  vita 2012. augusztus 23., 23:58 (CEST)

Rendben köszi a segítséget! Még annyi kérdésem lenne, hogy a non-theatrical distribution az konkrétan mi is? Pl. kültéri nagyképernyőn való bemutatást jelent? Egyébként mozi meg a filmszínház az ugyanaz Vigyor, szóval éppen lehetne filmszínházi és nem filmszínházi bemutatási jog vagy valami hasonló. Az Another természetesen Another lesz, mert az angolból származik a címe. Ezt a japánok átírják katakanával (アナザー) Anazára, de az minket csak a {{nihongo}}(?) erejéig érint a bevezetőben. --→ Sasuke88  vita 2012. augusztus 25., 11:52 (CEST)