Szerkesztővita:Kovacsbeni01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Kovacsbeni01!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tacsipacsi vita 2018. április 27., 21:51 (CEST)

Források[szerkesztés]

Szia! A Wikipédia nyilvános, (elméletileg) mindenki számára elérhető forrásokra támaszkodik, így a „tanfolyamon oktatták” nem jó forrás. A legjobb egy olyan – nyilvános, nem csak BKV-soknak elérhető – forrás, ami explicite leírja a modulok elnevezését, például ha a közbeszerzéssel kapcsolatos dokumentációban vagy egy elismert villamosbarát oldalán (villamosok.hu, HamPage stb.) szerepel, de még az is rendben van, ha egy fotósorozaton vagy videón látható – ilyen az általad átírt mondat után elhelyezett forráshivatkozás is (ami egyébként az általad írt elnevezéseket támasztja alá, nem az eddig ott lévőt). Summa summarum: visszakereshető forrásokra kell támaszkodni, de jelen esetben a forrás is azt támasztja alá, amit te írtál. – Tacsipacsi vita 2018. április 27., 21:51 (CEST)

GYSEV FLIRT képek[szerkesztés]

Szia! A Stadler FLIRT szócikkbe beillesztett képeid mellé azt a megjegyzést tetted hogy „A képeket én készítettem! Megosztani vagy bárhol felhasználni TILOS!” A képek leírólapján viszont az olvasható hogy „Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi licenc alapján használható fel.” Ezt a licencet a képek feltöltésekor te magad választottad ki. Mindez azt jelenti hogy a képeket bárki megoszthatja és feldolgozhatja a szerző nevének feltüntetésével. Kissé ellentmondást érzek a kettő között. Amennyiben úgy döntesz, hogy a képeket tilos megosztani, vagy bárhol felhasználni, akkor ehhez a licencfeltételeket meg kell változtatnod. Azt viszont vedd figyelembe, hogy az ilyen korlátozásokat a Wikimédia Commons nem nézi szívesen, így képeidet bármikor törölhetik. Kemenymate vita 2018. november 10., 20:10 (CET)