Szerkesztővita:Kemenymate/archív

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt B.Zsolt 8 évvel ezelőtt a(z) Kategória témában

Rengeteg javítani való

Szia! Kérlek figyelj jobban oda, ha egy sablont hozol létre, mert arra sokszor hivatkozni fogsz. A {{:Sablon:Válogatott mérkőzés/TURvHUN 20130326}} neve hibás!!!!

TURvHUN helyesen TURvsHUN!

Egy csomó helyre bemásoltad! Figyelj jobban oda!

Üdv! - Csurla vita 2013. március 26., 22:18 (CET)

Hoppá, elnézést, nem direkt volt! Javítsam vagy van rá valami gyorsabb módszer? Kemenymate vita 2013. március 26., 22:20 (CET)

Gondoltam: Megcsinált a jó verziót Pintér Ádámhoz már azt írtad be jól. Most nincs vele több dolgod. A többit mostanra végig javítottam. További jó szerkesztést! Örülök, hogy más is fogalakozik a válogatott meccsekkel! - Csurla vita 2013. március 26., 22:28 (CET)


Megerősített szerkesztői jog

Szia! Gratulálok a szerkesztéseidhez. Nagyon fontos sablonszerkesztéseket csináltál meg. Megerősített szerkesztőnek jelöltelek, hogy ne kelljen a járőröknek ellenőrizgetni a változtatásaid. A jelölésedet itt találod. Baráti üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2013. május 28., 19:36 (CEST)

Megkaptad, sok sikert hozzá! :) --eLVe abcdefg 2013. május 30., 12:48 (CEST)
Köszönöm a bizalmat :) Kemenymate vita 2013. május 30., 20:33 (CEST)

Gratulálok a jogkörhöz. Jó munkát! Baráti üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2013. június 6., 11:51 (CEST)

Második világháború kiemelésen

Szia!

A második világháborúról szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a 69.66.253.166-os proxy: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --81.25.28.254 (vita) 2013. augusztus 14., 15:35 (CEST)

Érdeklődés

Szia!

Látom te is hasonló témákban szerkesztesz, akárcsak én. A kérdésem csak annyi lenne, hogy lenne kedved esetleg besegíteni a még hiányzó fontos labdarúgók vagy labdarúgóklubok megírásában? Vannak nagyon jó összefoglaló lapjaim, ahol minden megtalálható és lehet látni hogy állunk. Mindez persze csak akkor, ha van kedved, időd, türelmed, stb...--Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2013. szeptember 2., 16:21 (CEST)

Rendben! EZEN és EZEN még van egy jó pár megírandó cikk, de igazából annyira nem vészes, mint ahogy elsőre látszik, főleg úgy, hogy a nagy részét én írtam meg egyedül. Az angol játékosok közül pl. "már csak" három hiányzik, mert ahogy látom leginkább az angol focival foglalkozol. Írj, ha valami esetleg felkeltette az érdeklődésedet. Nekem az is jó pl. ha te megcsinálod az infoboxokat, táblázatokat legyen akár játékosról vagy akár csapatról szó, én pedig ellátom tartalommal.--Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2013. szeptember 2., 22:02 (CEST)
Trevor Sinclair Ennyit bármikor megcsinálhatok egy-egy játékoshoz, de amikor időm engedi, akkor a pályafutásához is írok szöveget. Kemenymate vita 2013. szeptember 3., 12:08 (CEST)
Figyelj, ha gondolod, mehetnek ők is. De ha megnézed a labdarúgókat tartalmazó lapon, 2000-ig vannak a keretek visszamenőleg feltüntetve. Úgy gondoltam, mivel ezek közül van meg eddig a legtöbb, addig ezeket kellene kiegészíteni, felújítani és bővíteni. Mihelyst már tényleg meg lesz minden még hiányzó első osztályú csapat, illetve a világeseményeken résztvevő labdarúgók szócikkei is elkészülnek, egy teljes körű frissítést szeretnék végezni. Gondolok itt olyanokra, hogy játékos cikkek, melyek már évek óta ugyanúgy állnak vagy a bajnokságok, melyek nem frissültek...stb. Nem tudom tudsz-e róla, de van nekünk egy úgynevezett labdarúgásműhelyünk, ami már sajnos több, mint két éve döglődik. Jó lenne beindítani ismét és ott könnyebb lenne tanácskozni mindezekről. Vannak még a témában jártas szerkesztők, nekünk is lehetne üzenni ezzel kapcsolatban. U.i:Köszi, hogy megírtad a cikkeket!--Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2013. szeptember 3., 15:20 (CEST)
Láttam már a műhelyt, azt is hogy haldoklik. Szervezni, levelezni a többieknek biztos hogy nem lesz időm, de ha valaki beindítja, akkor szívesen segítek szerkesztésekben. Angolok kész vannak amúgy, jönnek a belgák :) Kemenymate vita 2013. szeptember 3., 22:30 (CEST)
Oké! Akkor szerintem felveszem a kapcsolatot Madridistával, (ő egyébként is képes droid üzemmódba kapcsolni :) ), csak ha jól tudom, most egy ideig nem nagyon lesz itt. Vagy pedig írok az összes témában jártas szerkesztőnek. Rendben, jöhetnek a belgák, én meg akkor elkészítem a hiányzó franciákat és olaszokat, illetve bővítem az általad megírtakat.

Öngólok

Szia! Az öngólokat is beírjuk. Ha máshol nincs, akkor ott kell pótolni (Gyepes). Ezek a tények kedvéért vannak beírva és nem véleményt jelentenek. Szia! - Csurla vita 2013. november 16., 15:36 (CET)

Szia! Akkor eddig mindenhol véletlenül "maradtak ki"? Érdekes, hogy ilyenkor jutott valakinek az eszébe. De nem baj, akkor majd valaki javítja. Kemenymate vita 2013. november 16., 15:45 (CET)


Kedves Kemenymate!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

4-es metró

Szia, látom hgoy a tömegközlekedési járatok cikkeivel is foglalkozol. A 4-es metró indulásával sok helyen kell az átszállásokat javítani. Ezért arra gondoltam, hogy egy teljesen új táblázatot lehet írni a mostani alá, az új átszállásokkal, amit be lehet tenni kommentbe (<!-- és --> jelek közé). Amikor a 4-es metró beindul, akkor a régi táblázatot törölni lehet a kommentjelekkel együtt és az új táblázat rögtön látható lesz. Így előre lehet dolgozni, nem kell majd pár nap alatt javítani az összeset.--Tomcsy üzenet 2014. március 7., 00:30 (CET)

Re: IkonBKK

Szia, létrehoztam egy Sablon:IkonBKK/Szöveg lapot (a Sablon:Ikon/Szöveg mintára), itt vannak benne a hajók, mint járatok. Vesszővel vannak elválasztva, mert az eredeti Sablon:IkonBKK sablonban így van. Ha vessző nélküli kell, akkor az ikonBKK sablonnal nem megoldható, ahhoz valami egyedi sablonokat kell csinálni. Elvileg mindenhol módosult, nem kell átírni semmit. --Tomcsy üzenet 2014. április 26., 00:45 (CEST)

Logók

Bocs, azt hittem, én felejtettem bent a logót, de látom, te helyezted vissza. Kérdésedre válaszolva: nem, nem maradhat, az sem tölt be több funkciót, mint hogy jobban néz ki tőle a keret. Ezek a fájlok, már ha van rájuk engedély, arra használhatók csak többnyire, hogy a klubok szócikkeiben bemutassák, hogyan néz ki a klub logója. --Regasterios vita 2014. május 31., 19:27 (CEST)

Persze, van: WP:KÉPEK#Nem szabad képek. Mivel a logók is jogvédettek (kivéve, ha a jogtulajdonos szabaddá tett őket, vagy esetleg a Commonsban is megtalálható), rájuk is vonatkozik, hogy a számukat a lehető legalacsonyabban kell tartani, és szigorúan csak ismeretterjesztő céllal használhatók fel. --Regasterios vita 2014. május 31., 19:59 (CEST)

Tudom, hogy már tele van a hócipőd velem, de most vettem észre, hogy a szerkesztői lapodon be van illesztve a Fájl:Manchester-City.png. Sajnos azt is el kellene távolítani. --Regasterios vita 2014. május 31., 23:50 (CEST)

VB 2014

Szia!

Látom te is gőzerővel írod a válogatott játékosokról szóló cikkeket, ami örömteli, viszont sajnos még mindig nagyon sok hiányzó van, a világbajnokság pedig a mai nappal kezdetét veszi. Én úgy gondolom leginkább úgy lehetne orvosolni a problémát, hogy mindig az adott mérkőzésnaphoz viszonyítva az aznap pályára lépő válogatottak hiányzó játékosait kellene elkészíteni és így talán egy kis előnyhöz lehetne jutni. A brazilokat te "kipótoltad", én pedig most nekiugrok a hiányzó 4 horvátnak. Nos mi a véleményed? World Cup vita 2014. június 12., 11:34 (CEST)

Persze, ezzel tisztában vagyok, nekem sincs túl sok időm. Meglátjuk mi lesz belőle és hátha időközben mások is kedvet kapnak. World Cup vita 2014. június 12., 12:31 (CEST)

Raúl Jiménez az Américában

Üdv! Miért javítottad át 2010-re a 2011-et? Ott van a szövegben forrással alátámasztva, hogy 2011 októberében lépett pályára először a felnőtt csapatban. Zerind üzenőlap 2014. június 13., 12:43 (CEST)

Jó, azt akkor elhiszem, amit mondasz, így akkor igaz, hogy a 2011-re nincs forrás, de a 2010-re van forrás? Én így hirtelen nem találok arra sem. Zerind üzenőlap 2014. június 13., 13:11 (CEST)

20/32

Eddig egész jól állunk. :) World Cup vita 2014. június 26., 19:57 (CEST)

Szia!

Kaptunk egy kis segítséget, Mr.Tama bevállalta az algériaiakat. World Cup vita 2014. július 4., 19:45 (CEST)

James Rodriguez

A válaszod nem válasz, csak vállvonogatás. Majdnem annyi, mintha elismernéd: "én egy épkézláb mondatot sem tudok leírni, tehát képtelen vagyok mondatokba foglalni az infobox adatait".
Csak megjegyzem, hogy pl. "Klubcsapatban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2014. május 7. szerint.[1]" teljesen értelmetlen szöveg - a magyarázata az, hogy egy elrontott táblázat vár javításra.


Linkoman vita 2014. június 29., 23:24 (CEST)
Értem.----Linkoman vita 2014. június 30., 18:57 (CEST)

Fájl:Brisbane Roar.png

Szia! Szólok, hogy a logók engedélykötelesek. Amint a {{logó}}(?) sablonban is olvasható: „Az ilyen képek felhasználása valószínűleg nem jogszerű, ha nem kapunk hozzá engedélyt a jogtulajdonostól, törölni fogjuk.” --Regasterios vita 2014. július 11., 14:07 (CEST)

Nem baj, hogy feltöltötted logósablonnal, de ha valaki nem szerez rá engedélyt, akkor sajnos törölve lesz – hamarosan. Tudom, sok logó évek óta fent van a wikin engedély nélkül, de ennek mulasztás volt az oka. Csak az a kérdés, hogy pontosan milyen keretek között, milyen határidővel töröljük ezeket a fájlokat. Teemeah dolgozott/dolgozik a nem szabad felhasználású képekkel kapcsolatos új irányelven, remélhetőleg nem sokat kell már várni az életbe lépésére, de előtte a közösségnek is meg kell szavaznia. Ebben feketén-fehéren benne lesz, mi a helyzet a logókkal. --Regasterios vita 2014. július 14., 11:35 (CEST)

Re: BKK

Szia, lehet hogy ez még megmaradt, a többit letörölték, lásd itt, legalul: Szerkesztő:Teemeah/vitalap2014. Tomcsy üzenet 2014. július 25., 20:17 (CEST)

Stade Brestois 29

Látom, kicserélted a játékoskeretet. Akkor most már ez a csapat a magyar olvasók számára nevezetesnek számít?
Ha igen, akkor úgy vélem, az ismeretlen másodosztályú labdarúgók neve helyett inkább a kevés nevezetes labdarúgóra kellene itt koncentrálni, pl. Franck Ribéry-re. Ebbe a cikkbe tartozna, de itt egy szó sincs arról, mettől meddig játszott itt, hány gólt rúgott stb.
Mit gondolsz erről?----Linkoman vita 2014. augusztus 5., 19:47 (CEST)
Nem értjük egymást, sajnos.
A lexikont szerkesztők szerkesztik és nem irányelvek.
Az egyszerű, mérlegelés nélküli adathalmaz nem lexikoncikk.
Én pont fordítva látom. Egy jó lexikonban a lényeg ki van emelve, egy szimpla adatbázisban pedig egyszerűen felülírják az avult adatokat. Mint ami most a korábbi játékoskerettel történt. Elgondolkodtál egy pillanatig is, hogy a korábbi keret egyszerű törlésével voltaképpen azt fejezed ki, hogy a törölt játékoskeret - számodra - teljesen értéktelen. Mert már nem aktuális.
Egy normális lexikonban a már nem aktuális adatok a történeti részbe kerülnek át.
Persze csak akkor, ha fontosak.
De önmagában attól, hogy valami aktuális, még nem biztos, hogy lényeges.
Bízom benne, érthető, miről írok.----Linkoman vita 2014. augusztus 5., 23:02 (CEST)
Belátom, tévedtem, hogy írtam neked.
Látom, csodálkozol: "mindenkinek leírod?" mintha nem az lenne a természetes, hogy a véleményünket leírjuk.
Csak azt sajnálom, hogy nem értetted meg: egy LEXIKON nem csupán aktuális információkat tartalmaz.
Köszönöm a figyelmedet és a válaszaidat. Üdv.----Linkoman vita 2014. augusztus 5., 23:28 (CEST)

Re:Wikidata

Ok, rendben, abszolválva!

Egyébként van valamilyen terved mostanság valamilyen projekt keretében? Vagy amolyan ad-hoc jelleggel szerkesztesz? A vb-vel egész jól haladtunk, bár maradt néhány keret.--World Cup vita 2014. augusztus 7., 14:07 (CEST)

A hiányzó első (másod)osztályú csapatok jó ötlet és tényleg ideje lenne már, hogy ne legyen hiány e téren. Ebből a célból készítettem is egy al-lapot (Szerkesztő:World Cup/Focis sablonok), ahol követhető mindez. Én szerintem még maradok egy ideig a játékosoknál, de nem rég megírtam a még hiányzó CONCACAF Labdarúgó-szövetségeket és európai labdarúgókupákat, így már ezeket is csak frissíteni kell időnként. Mivel kötöttek beléd?--World Cup vita 2014. augusztus 7., 15:48 (CEST)

Nevezetesség (sport)

Szia! Jelenleg szavazás zajlik a kivételes teljesítményt nyújtó sportolókról. Arra kérlek, hogy vegyél részt a szavazáson. A sporttal kapcsolatban egy átfogó nevezetességi irányelv is kidolgozás alatt van, amennyiben van ezzel kapcsolatos javaslatod, észrevételed, azokat írd meg a vitalapján. Köszönettel --Tomcsy üzenet 2014. augusztus 24., 01:59 (CEST).

110-es busz

Szia! Látom, szorgosan írogatod be szócikkekbe a 8/8A helyére ezt a viszonylatot. Honnan tudsz ilyen járatszám-változásról? Egyáltalán most melyik lesz 110-es? Mert a BKK honlapján nem találtam semmit erről. --Tacsipacsi vita 2014. szeptember 6., 18:01 (CEST)

Szia! A szócikkben benne van a forrás, a társadalmi egyeztetés lezárása: http://www.bkk.hu/te/buda/pdf/8-112.pdf, október 4-étől fog közlekedni. Kemenymate vita 2014. szeptember 6., 19:29 (CEST)
Ja, abba nem néztem bele, azt hittem, kapok RSS-értesítést róla… Egyébként én még az októberi változáshoz kicsit korainak érzem a mostani módosítást. Az 1-es villamos is érdekes, hogy pénteken azt írták, hogy korábban üzembe helyezték, mint a tervezett. A legutóbb tervezett egy hetes csúszást visszaszorították 6 napra. --Tacsipacsi vita 2014. szeptember 7., 12:12 (CEST)
Erre akkor jöttem rá, amikor a 239-es buszt csináltam, és nem akartam visszacsinálni az egészet. Túl sokan azért nem szokták frissíteni ezeket a dolgokat, ezért szoktam előredolgozni és így az üzembe helyezés után nem lesz elavult az egész. Kemenymate vita 2014. szeptember 7., 12:26 (CEST)

Re: Sablon:kupagyőztesek kerete

Szia! Amelyeknél a döntőben szereplő játékosos sablon van, ott van egy minden játékost tartalmazó football squad2-es formátumú keretsablon is. (Ez alól persze kivétel a Szuperkupa, amelyik egy meccses.) Ezen a kérdésen sokáig gondolkoztam én is, végül arra jutottam, egyszerűbb így csinálni. Lehetne egyesíteni is a sablonokat, de így szerintem látványosabb, hogy hány trófeát nyert egy-egy játékos. Kétszer-háromszor (négyszer?) a football squad2-est meg felesleges betenni, mert az tartalmazza az összes játékost. DVTK KIADÓ vita 2014. október 15., 19:52 (CEST)

Pl. Sablon:2006–07-es Chelsea FC keret DVTK KIADÓ vita 2014. október 15., 20:15 (CEST)

Négyjegyűek

Szia, elvileg működik, ha valahol nem jó, akkor írd meg. 3000-ig lehet olyan járat, amely mellett nem írunk településnevet a címben. Ha efölött is kell, akkor a 2999.5 szövegeket írd át. --Tomcsy üzenet 2014. október 27., 20:01 (CET)

Százalék számítás

Szia! Szeretném megtudni, hogy milyen módszerrel számítod ki a válogatott százalékos teljesítményét pl. ebben a szócikkben: A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései országonként? Csak azért, mert nekem mindenhol más eredmény jön ki és én is alkalmazom több helyen ezt a statisztikai mutatót és szeretném, ha azonos módszerrel számítanám ki, mint Te, mégis csak régebben készíted a statisztikákat. :-) Üdv, --Cakesam vita 2014. november 16., 17:30 (CET)

Pestszentlőrinc megállóhely

Kedves Máté! Pestszentlőrinc szerény véleményem szerint nem megállóhely, hanem állomás. Definíciót nem tudok adni, de tapasztalataim szerint a megállóhelyeken csak közlekedésre szolgáló vágányok vannak és nem rendelkeznek állomásépülettel. A megállóhelyeken nem dolgoznak szolgálattevők sem. Ezeken túl a MÁV nevezi meg, hogy az éppen állomás vagy megállóhely. Ezek szerint Pestszentlőrinc vasútállomás lehet. Így szerepel itt is: http://www.vasutallomasok.hu/allomas.php?az=pssz és itt: http://vasutimenetrend.hu/allomas/pestszentlorinc-vasutallomas/1138/minden-vonat/ Üdvözlettel: --Sepultura vita 2015. március 12., 16:14 (CET)

1-es villamos hosszabbítása

Szia! Átírtad az átadás időpontját konkrétan 20-ára, azonban nem változtattad meg a forrást, ami továbbra is előreláthatólag február–márciust ír. Légy szíves, cseréld ki a megfelelő forrásra. Köszönöm. --Tacsipacsi vita 2015. március 16., 20:29 (CET)

152-es busz

Szia! "A Királyerdő útnál miért kell sortörés? Nálam kifér egy sorba az egész. Vagy csak hogy kicsit szebb legyen? :)" Csak a szépség kedvéért. Egyébként éppen kifér egy sorba. :) "A másik, hogy milyen plusz karaktereket látsz? Én csak olyat találok, ami kell oda." Szerkesztés közben vmiért már másodjára a legvégén megjelenik egy "|}" Üdv.: BPO-537 2015. április 11., 15:08 (CEST)

Szócikkek bottal

Szia! Láttam nagyon belelendültél a Müncheni metró kidolgozásába. Nekem is fontos ez a témakör, hiszen több, mint 4 évig éltem ott és a metrót is sűrűn használtam. Fel szeretném hívni a figyelmedet arra, hogy a metróállomásokról szóló cikkeket bottal is le tudom neked generálni, ha szeretnéd. Lenne bennük infobox, kategória, bevezető és egy kép is. Csak szólok előre, mielőtt feleslegesen dolgoznál velük. :) --B.Zsolt vita 2015. április 18., 00:46 (CEST)

28A villamos

Szia én Bam Margera87 vagyok

És azt szeretném kérdezni h a megszűnt 28A villamosnál mért van 38 meg 39 kilométer itt: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/28A_villamos az nem 8,3 meg 9,3 kilométer akar lenni Bam Margera87 vita 2015. május 10., 20:10 (CEST)

v: 2A

Szia! Legközelebb akkor kérlek, írd be a szerkesztési összefoglalóba, hogy júliustól lesz. Gondolom van hozzáférésed a BKK adatbázisához vagy nem tudom, honnan az információ. Én a menetrendek közt nem láttam, ezért vontam vissza. Ha beírod, akkor megelőzhető a veszekedés. Mindenesetre elnézést és részemről a vita lezárva. --Ákos97 почта 2015. június 25., 10:12 (CEST)

Megállóhelyei augusztus 31-től

Szia! Egy észrevételem lenne. A buszos cikkekbe a "Megállóhelyei augusztus 31-től" címet ki kéne egészíteni az évszámmal, mert idén még evidens, hogy melyik évről van szó, de pl. 3 év múlva már nem lesz az. --XXLVenom999 The Bunker 2015. augusztus 18., 17:24 (CEST)

Ja, értem. Akkor ez esetben elnézést, hogy beleszóltam. --XXLVenom999 The Bunker 2015. augusztus 18., 17:37 (CEST)

33-as busz (Budapest, 1949–1995)

Szia!

Köszönöm, hogy létrehoztad ezt a lapot, én is gondoltam erre.

Annyit hozzáfűznék, hogy az átszállási kapcsolatok 1981-ben olyanok szerepelnek járatok szerepelnek, melyek már akkorra megszűntek (pl. 71-es troli, 20-as villamos), de számomra a legérdekesebb a Nagyvárad tér, mert az oda közlekedő járatok nagy részét átszervezték vagy lerövidítették 1980-ig (pl. 50-es villamos).

Szerintem az átszállási kapcsolatokat innen nézted, viszont ezzel annyi a baj, hogy ez biztos nem 1981-es a fent említettek miatt. Megpróbálom ezeket kijavítani.

Megértésedet köszönöm! 23-as busz vita 2015. szeptember 10., 16:42 (CEST)

Re: 218-as busz

Bocsánat! Akkor nem babrálom többet a buszokat! :-) Üdv! - Gaja   2015. szeptember 10., 20:42 (CEST)

Re: 2-es busz

Szia! Semmi baj! :)

OFF: Köszönöm, hogy javítottad a 139-est 139-re, illetve, hogy megcsináltad a 4-est, a 156H-t és az angyalföldi Tesco buszt! További jó munkát! 23-as busz vita 2015. szeptember 13., 17:41 (CEST)

3V busz megállóhelyei

Szia! Köszönöm, hogy pótoltad az átszállási kapcsolatokat, de a 104-es buszcsalád történetéhez kicsit hozzáfűznék pár dolgot:

1985 októberében a 104-es busz Székesdűlőig hosszabbodott, és elindult a korábbi vonalán (pontosabban Rákospalota, Kossuth utca és Újpest, Petőfi laktanya között) a 104A. 104A táblája (1985–1987) Maga az oldal (bkvtablak.gportal.hu) Azt nem tudom, hogy időközben megszűnt-e, vagy esetleg a forrás rossz, viszont akkor biztos létezett. Ebből kifolyólag javítom a 104-es busz és a 105-ös busz szócikkben a Története részt.

Megértésed köszönöm! 23-as busz vita 2015. szeptember 14., 22:20 (CEST)

Re: Re: 3V busz megállóhelyei

Szia! (ismét)

Én is tudom, hogy a táblák néha "nem megbízhatók", de szerintem az a tábla, ami alapján még megírtam az átszállási kapcsolatokat (egész pontosan ez:3V tábla) biztos pont lehet, mivel szintén jelöli a 104A buszt. 23-as busz vita 2015. szeptember 14., 23:12 (CEST)

v: villamosok

Szia! Hát szívesen :D Amúgy rendben, legközelebb nem veszem ki az ideiglenes járatokat, csak akkor, ha már nem közlekednek. A 37B, 28B, stb villamosok gondolom azért vannak benne, mert rendszeresen járnak (évente). Az 1–18, 1–41, 1–47 viszont szerintem nem lesz többször. – Ákos97 почта 2015. szeptember 27., 22:18 (CEST)

Re: Ikarus 280

Szia!

Köszönöm a dicséretet, illetve az utolsó ráncajtósról a képet! A táblázatba elsősorban azokat a buszokat szántam, melyeket a BKV újonnan, szériákban szerzett be. Ettől függetlenül az AKD-k (melyekre még én is emlékszem) használtan beszerzettek voltak, maximum lehetne csinálni a táblázat legaljára egy "Használtan beszerzettek" vagy vmi hasonló nevű részt. Ebbe lehetne sorolni a többit is, melyek Budapesten jártak (1 BPV és 7 JOY). Azt, hogy jelöljük meg ezeket támogatom! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 22., 23:43 (CEST)

Szerintem nyugodtan mehetnek (attól függetlenül, hogy VT), viszont nem tudom, hogy a JOY-222-t bele kellene írni (hiszen 284 volt). Megjegyzésbe oda lehet írni a többihez, hogy VT alvállalkozásban volt, vagy hogy MVK Rt.-től lett beszerezve. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 22., 23:52 (CEST)
Köszönöm, hogy beleírtad! Kicsit pontosítottam az AKD-s rendszámokat, meg zárójelbe tettem az eredeti állományba vételt. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 23., 00:09 (CEST)

MÁV viszonylatok (S, G, Z)

Szia!

Láttam, hogy a MÁV viszonylatjelzéssel rendelkező járatainak (pl. S60, G60, Z60) nincs úgymond "színe". Ezért kicsit irkáltam a szerkesztői próbalapomon (itt megnézheted) és megkérdezném, hogy szerinted jó lenne beleírni a Sablon:IkonBKK/Szöveg-be? Mert ha igen akkor nyugodtan beleírom, csak megszeretnélek kérdezni előtte. Egy kis gond van vele, hogy a vessző nem nagyon látszódik a Sablon miatt, de mivel látszódik a keret szerintem nem nagy gond. Válaszodat előre köszönöm! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 25., 13:33 (CET)

Még egy kérdés: az összefogókban (bocsi nem tudom, hogy fogalmazzam meg :-)) pl. Nyugati vagy a Keleti, ott benne legyen a vessző vagy ne? Mert lehet választani itt, viszont szerintem nem kéne.
Példa:
1. opció (benne van):  S20 ,  S21 ,  S50 ,  Z50 
2. opció (nincs):  S20   S21   S50   Z50 
Válaszodat várom! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 25., 14:12 (CET)

Szia!

Nekem tetszik az ötleted! Jobb jelölni így szerintem is, mert egyértelműbb az, hogy mi megy az adott állomásról. Pl.: Ferencváros, sok vonat halad át itt pl. a Railjet is viszont nem érinti. Csak az IC, meg az EC (ha jól tudom). Így aki olvassa, hogy Ferencvárosból mi megy tudja, hogy a Railjet itt csak áthalad. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 27., 13:00 (CET)

Kiegészítettem a Keletit az EuroNight-tal. (Szerintem maradjon, bár ez csak az én véleményem, mert jelentős forgalmú vonatnem). LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 27., 13:04 (CET)

Az EuroCity-knek meg az EuroNight-ok logója szerepel a Commons-ban és 2007 óta nincs törölve, szóval mondhatjuk akkor stabilnak. Szerintem használjuk ezeket:

Ezt mondjuk nem tudtam, hogy a MÁV külön logót alkalmaz ezekhez. Akkor viszont maradjon a betűs verzió. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 27., 13:18 (CET)

Buszjárat lapok naprakészen tartása

Kedves Kemenymate!

A Wikipédia már több mint 10 éve működik, és ezalatt sok szerkesztő elhagyott minket, a közlekedés területéről is. Az lenne a kérdésem, hogy szerinted mi a garancia arra hogy a buszjáratok lapjai, amit épp most csinálsz, 3 év műlva is naprakészek lesznek? Sajnos a karbantartás dolog nem új (mondhatni akut) probléma, majd egy éve Wikipédia-vita:Közlekedésműhely#Debrecen buszai részen beszéltünk róla.

Van a sablonon kívül javaslatod például a Bécsi tömegközlekedés már létrehozortt cikkeihez? Üdvözlettel: --Rodrigó 2015. október 26., 15:08 (CET)

Re: Hajók

Szia!

A W15-ről csak most hallottam (hát elég rövid cikk lenne belőle), igazából a D21-et és a D22-t azért írtam meg, mert már 2013-ban és 2014-ben is járt, így mondhatni őket "állandó Sziget járatnak". LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. október 27., 09:16 (CET)

Re: Ikarus 280

Szia!

Igen, amikor tegnap megírtam én is elgondolkodtam ezen. Igazából nem tudtam jobbat kitalálni, ezért írtam így, viszont felőlem lehet úgy is, hogy a régi rendszámot írjuk bele és külön jelöljük, hogy átrendszámozva. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. november 15., 10:28 (CET)

Van Hool newAG300

Szia!

Az újabb VH-kat nem 2014-ben szerezték be? Én úgy tudom, mert itt az áll, hogy '14 őszén már forgalomba álltak volna. Azt, hogy miért csúszott '15-re a forgalomba állításuk nem tudom, de itt '14-es beszerzésről van szó. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 17., 21:59 (CET)

Üdv! Ez esetben nem lenne jó ötlet egy beszerzés éve és egy forgalomba állás éve oszlop is? LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 18., 07:34 (CET)
Ha megvan mindenhol az az adat is, akkor de! Kemenymate vita 2015. december 18., 09:21 (CET)

BKK 2016-os TE

Szia! Esetleg a két egyeztetés alapján? (Dél-Buda, fonódó) Úgy könnyebb lenne, viszont lehet az is, hogy felosztjuk a lapokat: egyikünk csinálja az infoboxokat és az útvonaldiagramot (ha lehetne ezt rád hagynám, úgyis jobban értesz hozzá mint én :) ), míg a másik (akkor ez esetben én csinálnám a megálló+átszállási lehetőségek, illetve az útvonalat.

Közben láttam, hogy elkezdted Te is csinálni (160) a lapokat. Lehet, hogy észszerűbb (tényleg így kell írni :)) lenne, ha a lapokat megosztanánk. Én már elkezdtem a 9-9A, 65-65A, 101E, 103-103A, 203E, illetve a 17, 18, 19, 41 vonalak átszállásait, melyeket a többi, jelentős átszállási kapcsolatban változó villamos követ (pl. 47-48-49). Ezeket elvállalnám, pluszban a dél-budaiakat (7, 33, 114, 133, 213, 214), persze ha nem gond. Üdv és további jó munkát! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 18., 07:47 (CET)

De lehet az is (persze, ha szeretnéd, akkor nyugodtan), hogy amelyik buszokat megcsináltam már (a fentiek) azokat befejezném+a villamosok átszállásait is megoldanám, esetleg tied lenne Óbuda és a Dél-Budán lévőket megosztanánk a legfelső módszer szerint, vagy fele-fele arányban. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 18., 07:55 (CET)
Ennél bonyolultabb azért a helyzet. :D Ott vannak például a nem változó járatok, ahol az átszállásokat ugyanúgy meg kell majd csinálni, de valahogy úgy, hogy ne túl korán és ne is túl későn. Mint például Budaörs esetén, egy Átszállási lehetőségek január 35-étől bekezdésben. A Dél-Budaiból úgy tudom nem sok minden fog megvalósulni (203E tudtommal pl nem is lesz), inkább a fonódóra kéne koncentrálni. Szerintem azt kéne csináljuk, hogy amiket már megírtál külön lapon, azokat külön bekezdésben beteszed majd minden járathoz, én pedig a csatlakozó járataiknál ellenőrzöm (amiknél csak az átszállások változnak). Útvonal meg infobox csak ezután lesz érdekes. Kemenymate vita 2015. december 18., 09:25 (CET)
Egyenlőre végezzük ezeket szerkesztői lapokon (mivel még változhatnak, esetleg nem lesznek bevezetve), majd ha a TE eredménye nyilvános lesz, akkor fix időponttal beírhatjuk. (Nehéz, amikor két TE van és nem összeegyeztethetőek a dolgok :D) LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 18., 20:16 (CET)
Dettó :D LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 18., 20:20 (CET)

Vonatozunk? Vigyor

Szia!

Láttam, hogy létrehoztad a Citadellának a lapját. Csobbanjunk bele ebbe is? Vigyor Én nagyon örülnék neki, mivel régóta foglalkoztat, hogy miért nincs a vonatokról szócikk. Hátránya ezeknek, hogy ami nem a közelmúltban indult (mondjuk '90-es években), arról nincs semmiféle történeti infónk (pl. mikor indult pontosan, esetleg mikor hosszabbodott / rövidült le, vagy a korábbi jellege). Ennek a témának annyi lényege, hogy csak így tovább, bővítsük a Wikit!

OFF: találtam a 89-es trolihoz forrást! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 20., 23:54 (CET)

Maximum vonatnem szerinti felosztásban lehetne megoldani szerintem, pl. az EC-k több mint 10-en vannak (nem tudom mennyi hiányzik a listából, de min 12 van), ehhez lehetne csatolni az EN-okat (azt a kő kemény 4-et). Ha kifér akkor jó lenne a nemzetközi gyors is oda, majd ha nincs további megoldás akkor különbe a többi. Még megpróbálok valamit kitalálni. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 21., 00:10 (CET)
Üdv az éjszakából! Megcsináltam a sablont "navbox gyerekkel", így most már az összesen 30 helyett (ami igazából 24 az irányok miatt) irányonként lehet 30-at csinálni. Esetleg később lehet majd külön allapokra osztani az irányokat, hogy ne az összesítő sablonba legyen, de ez nem annyira sürgős. Igazából nem tudom, hogy melyek hiányoznak, szóval ha látsz hiányt akkor légyszíves töltsd ki (az Agramot beleírtam). LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 21., 01:32 (CET)

74B troli, avagy közel voltunk :DD

Szia!

Láttam, hogy töltöttél fel képet a fénytroliról. Köszi! Megjegyezném, hogy VÉLETLENÜL pont akkor fotóztam én is :DDDDDDD. És ez nem vicc :)
Ha nem hinnéd el nézd, csak sajnos elmosódott.

Az emberek, a helyzet és a háttér (köztük a busz is) stimmel! Kár, hogy elkerültük egymást, pedig közel 2 méterre voltunk egymástól! Üdv! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 21., 19:47 (CET)

Karácsony

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2015. december 25., 22:09 (CET)

Képek a Wikidatán

Szia! Arra szeretnélek kérni, hogy az infoboxokból new töröld ki a képeket csak azért, mert a Wikidatán is fent van. Az ott lévő képet bármikor lecserélheti egy külföldi, és akkor a magyar Wikin is az új kép fog látszani. Mi ezt észre sem fogjuk venni, viszont a képaláírás könnyen lehet, hogy pontatlan lesz. Kép és képaláírás maradjon csak nálunk, minden más jöhet a Wikidatáról is! :) --B.Zsolt vita 2015. december 26., 22:21 (CET)

Dacia (nemzetközi gyors?)

Szia!

Az utóbbi időben néztem a MÁV menetrendeket és egyszer csak belebotlottam a Dacia menetrendjébe. A vonat csak Magyarország területén, Hegyeshalom – Lökösháza szakaszon közlekedik nemzetközi gyorsként, azon kívül EuroNight. Ezt szükséges lenne jelölni? LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 29., 12:54 (CET)

Rendben, köszi! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 29., 12:58 (CET)

Kategória

Ezt nevezem gyorsaságnakǃ Vigyor Rakás vita 2015. december 29., 15:40 (CET)


Apropó, Szobhoz betettem szomszédos állomásként Párkánynánát is. Más wikiken van már cikk róla. – Rakás vita 2015. december 29., 15:53 (CET)

Már nincs. Helembát, Kovácspatakot (volt Esztergomi csavargőzös) és Garamkövesdet is megszüntettékm mint nálunk például Sopron és a határ közti Ágfalvát. Pedig épp a most a Schengeni határnyitás miatt talán újra lehetne használni őket. Csak hát a jegyváltás kérdése, ugye, mibe fizessék... Rakás vita 2015. december 29., 16:04 (CET)

Most láttam, hogy minden megyére létrehoztad a kategóriát. Ahogy a delecionistákat ösmérem, ott, ahol nincsen legalább öt listaelem, kategória-törlést fognak kérni. Rakás vita 2015. december 29., 16:14 (CET)

Minimum három elem kell kategóriánként, ezt gyorsan össze lehet hozni. A kategóriák után érdemes lenne összekötni a commonssal is, a kategóriák itt vannak: [1]. Heves megyét már megcsináltam. --B.Zsolt vita 2015. december 29., 16:18 (CET)