Szerkesztővita:Kavics/arch200903

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szajci 15 évvel ezelőtt a(z) Csaba királyfi témában

alegységek, egységek, magasabbegységek

Üdv! Örömmel veszem ügyködésed (nem nekem kell), javaslom a Hadtudományi lexikon aktív használatát. Igaz, hogy 1995-ös a két kötet, de nagyon sok használható def. és infó van bennük (és pár szar). Könyvtárban fellelhető. Nekiültem szkennelni tif-be, de kb. 2000 oldal. Pár betűt megcsináltam (A, L, T), aztán jegeltem a témát egyelőre. Használjátok, mert hasznos. Majd általánosan is írok egy ilyet, mert közérdekű a Hadtudományi műhelytagok számára. --Gyantusz vita 2008. december 31., 00:49 (CET)

Nincs mit. Ami ebben is lótúró, az pár alapfogalom: nincs definiálva a fegyver szó, pedig nélküle nincs hadtudomány, amit összehazudtunk a wikin, az a mi agyszüleményünk, szerintem elég jó lett. Nincs normális lőszer és töltény, nincs normális löveg, ágyú, tarack és mozsár, van viszont normális aknavető. Szóval pár ilyen alapvető dolog nincs benne, de vannak nagyon spéci kis cuccok. Mi a menet fogalma, címben említett három alapegység, meg minden-minden-minden más... Majd ha lesz időm, beszkennelem egészen és közreadom, gonosz, jogsértő módon. Kiadhatna már az MTA egy frissebbet is... --Gyantusz vita 2008. december 31., 00:58 (CET)

Nagyon köszönöm a segítségedet a Hadseregcsoport c. cikk rendbe tételében. Ahogy az időm engedi, a javasolt cikkből és más forrásokból bővíteni fogom. ronasdudor 2009. január 13., 09:55 (CET)

Köszönöm a "kezdősebesség"-et, kérlek, ismét nézd át a 'Hadseregcsoport'-ot, légy szíves. Innen-onnan kellene még hozzáírni ezt-azt (pl. angol nyelvű cikkek), vagy maradhat így? Köszönettel: Ronasdudor 2009. március 09., 17:55 (CET)

Köszönöm a javításokat. Ronasdudor 2009. március 10. 08:58 (CET)

Üdvözöllek, és megint nyaggatlak. A Hadseregcsoport tele van piros linkekkel, ezért javaslatot kérek: vagy írjak a személyekről-fogalmakról cikkeket, vagy "ne színezzem ki" őket. -- Ronasdudor 2009. március 30. 12:36 (CEST)

Köszönöm a segítséget, majd nekifekszem egy-egy piros link "kikékítésének", de ez időbe telik. --Ronasdudor 2009. március 31. 18:07 (CEST)

Re:Cikkértékelés

Üdv! Adtam a botodnak jogot. (majd töltsd le a program új verzióját, ami tartalmaz néhány apróbb javítást) Amint megkapja a botstátuszt, nyugodtan futtathatod. Ha valamilyen probléma vagy kérdés merülne fel, keress nyugodtan. Dani (vita) 2009. március 2., 21:52 (CET)

Igen, azóta én is észrevettem a problémát. A hiba a keretrendszerben van, amit használok. Írtam a készítőjének, majd meglátjuk, mi lesz. Ha sikerült javítani a problémát, szólok. Dani (vita) 2009. március 3., 11:51 (CET)

Javítva lett a hiba, most már letölthető a működő változat. Dani (vita) 2009. március 4., 12:49 (CET)

besorolás, értékelés

Heló! Bocs, hogy zavarlak. Át kellene nézni a következő cikkeket. Be kellene őket sorolni és értékelni kellene őket. Nekem ezekhez nincsen jogom... A mindegyik a Hadtudományi, illetve a 48'-as műhely érdeklődési körébe tartozik. A cikkek a következők: Maderspach Ferenc,Hadik András,Anton von Doblhoff-Dier,Wilhelm von Montenuovo,Josip Rajačić,A Tirol-Vorarlberg-i hadjárat,Felix zu Schwarzenberg,Alexander Bach,szabadságharc portál

előre is kösz. Stegmayer65 vita 2009. március 9., 19:46 (CET)

Halide Edip Adıvar

Finoman jegyzem meg a höölgy törékeny kinézete és írói mivolta ellenére a török függetlenségi háború négy évét előbb tizedesként majd őrmesterként szolgálta végig :) – Timish levélboksz 2009. március 9., 21:13 (CET)

"Halide Edib served on the western front, first as a nurse and later as interpreter, press advisor and secretary to Mustafa Kemal" [1] Nyilván nem vett részt közelharcokban, de ahhoz, hogy tolmács legyen a fronton, kellett neki egy katonai rang. :) Mindenesetre tűzvonalban volt, mert mindig Musztafa Kemal mellett volt, az meg sose bújdosott a csaták elől :) – Timish levélboksz 2009. március 9., 21:31 (CET)

Kísérlet

A per folyamán (és később (lásd Zentay)) rengeteg embert hurcoltak meg. Szerintem egyszerűen (egyéb szerkesztéseit is figyelve) Szerkesztőtársunk vigyáz arra, hogy a perben elítéltek csak gonosz emberek lehettek. Egyébként a "magas vezetésben" is van hierarchia, és tekintély, innentől kezdve az említett kísérletek értelmezhetőek.

Mivel az időm többet ér, kiszálltam az értelmetlen háborúzásból

Duhos vita 2009. március 11., 16:47 (CET)

Junkers Ju 87?

Üdv! Minthogy te értékelted a cikkot, tőled kérdem: ezek nem ugyanúgy nagykötőjelesek a típusjelzésnél, mint a Tu– akárhányok? Tehát nem Ju–87 ez inkább? Meg az összes többi? Bennófogadó 2009. március 13., 19:10 (CET)

cikkértékelő bug

Nagyon valószínű, hogy a szócikkek címében lévő & jelet nem viseli jól a program. Mind a három általad említettben van & jel, ami a javascript nyelvben a bitenkénti ÉS műveletet jelenti. (Bár nem tudom, hogy ez stringen belül miért zavarja.) Most nem hiszem, hogy a napokban lesz időm kijavítani, addig az ilyen szócikkeket kézzel értékeld... – BáthoryPéter vita 2009. március 15., 22:01 (CET)

Nincsmit, én köszönöm a bugjelentést. Van már egy lista a tervezett bővítésekről, majd felveszem ezt is. – BáthoryPéter vita 2009. március 15., 22:37 (CET)

Meg is van a megoldás. Aprót tévedtem, az & jelet a böngésző tekintette paraméternek (és nem a javascript ÉS műveletnek). Nyomj egy F5-öt és kélek nézd meg, megjavultak-e. – BáthoryPéter vita 2009. március 15., 23:10 (CET)

Cikkértékelés

Ezt a Barnstart azért kapod...
...mert bekategorizáltál kb 3,5K hadtudományis cikket. Remélem tudod hova tenni :-). További jó munkát, és (szerintem sokunk nevében mondhatom) köszi! Dili vita 2009. március 19., 00:17 (CET)

Csatlakozom, egyetértek! 8-) --Gyantusz vita 2009. március 19., 02:05 (CET)

Mint még mindig újonc, én is egyetértek. (Hadd ne dicsérjelek jobban, mert nem illik, de a segítőkészségedet szeretném kiemelni...) --Ronasdudor 2009. március 31. 18:15 (CEST)

Csaba királyfi

Szia! Tatarozod még a cikket? Ha nem, kérlek vedd le a sablont. Szajci reci 2009. március 22., 07:14 (CET)