Szerkesztővita:Hunyadym/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tommyboy 0534 15 évvel ezelőtt a(z) Kisalföld Volán témában

Dimenzió

Értem, amit mondassz, de olyan kifejezés nincs, hogy mértékegység nélküli szám, csak dimenzió nélküli szám. Ami a dimenziót illeti, ez a fogalom is általánosabb, mint amit a szócikk ír, mert egy egy jelenség dimenziójának azt is nevezik, ahány féle paramétertől függ. A Minkowski féle négydimenziós tér is csak ilyen értelemben négydimenziós, mert ugyan Klein-kancsókat hiába keresel benne, az idő em cserélhető fel benne valamelyik hossz dimenzióvval. Ezért bátorkodom visszajavítani, csak a hivatkozást kiveszem belőle. (Ugyanúgy, mintha a villanykörte címszóból a körtét kivenném). Üdv:– Kaboldy vita 2008. július 30., 17:33 (CEST)

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet! – Hunyadym vita 2008. július 31., 09:57 (CEST)

kiemelt cikk

Szia! Van olyan cikked, amit ki lehetne vinni kiemeltre? Szajci reci 2008. augusztus 2., 10:48 (CEST)

Nincs, még nem írtam új cikket, csak kisebb dolgokat módosítok a lapokban... – Hunyadym vita 2008. augusztus 2., 10:51 (CEST)

A hangszóró története‎

Szia!

Kicsit belejavítottam a cikkbe, volt benne egy-két elírás és angol kifejezés, amit átírtam magyarra. A "külső hivatkozások"-at teljesen átformáztam, nézd meg, hogyan szoktuk csinálni. A cikk eleje most sem az igazi, mert nem adja meg a hangszóró korrekt meghatározását. Esetleg a hangszóró cikkből át lehetne venni, ha ott korrektül van leírva.

A nem lexikonba való megfogalmazásokat kivettem ("sajnos ez..., "). (most látom, hogy ezeket nem is te írtad bele...)

Jó lenne képeket szerezni a cikkhez, mert az olvasó nem tudja elképzelni az egyes konstrukciókat a nevük alapján. misibacsi*üzenet 2008. augusztus 5., 11:50 (CEST)

A cikket nem én írtam, én szintén átírtam, a helyesírást javítottam. – Hunyadym vita 2008. augusztus 5., 11:54 (CEST)

olimpia

hello! a napokban hoztunk létre pár szerkesztőtársammal egy Olimpiával foglalkozó műhelyt. láttam, hogy vannak szerkesztéseid ebben a témában, ezért gondoltam, megkérdezem, nincs-e kedved csatlakozni a műhelyhez? üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 15., 12:58 (CEST)

Üdv!
Szívesen csatlakozom, de én csak az éremtáblázatokat frissítem (a hivatalos oldal alapján), illetve (ha más még nem írta meg) a magyar eredményeket írom meg (szintén a hivatalos oldal alapján), vagy frissítem a táblázatban az eredményeket (ezt a táblázatot nem én hoztam létre, csak az eredmények részét). A sporthoz egyébként nem nagyon értek (ezért a versenyzőkről nem tudok cikkeket írni).
Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 15., 13:04 (CEST)
Hello! az is nagy segítség lenne, ha ezeket megírod. ha esetleg van kedved, annyit meg tudsz csinálni, h van pár olyan táblázat, amiben a sportok vannak leírva. ezeket le tudnád fordítani esetleg? üdv! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mdonci (vitalap | szerkesztései)
Üdv! Igen, ha megadod őket. Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 15., 21:24 (CEST)
üdv. igen, mutatom: a magyar, amivel próbálkoztam, nem sok sikerrel: Olimpiai sportágak és az eredeti, de az interwikiben is ottvan: en:Olympic sports. egyelőre ezeket tudom. felírod magad a műhely szerkesztői közé? üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 15., 22:46 (CEST)
Üdv! Itt mit kéne fordítani, a szöveget, a táblázatot vagy mindkettőt? A listára felírtam magam. Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 16., 09:40 (CEST)
üdv! igen, láttam, h felírtad magad. ha megoldható, mindkettőt kellen. de ahogy gondolod! üdv! jó munkát! – Mdonci vita 2008. augusztus 16., 21:09 (CEST)

olimpiai sportágak

hello! megnéztem. a bevezetés király. a bemutató sporoknál, amiket nem fordítottál le, azokat nem tudod, vagy még nem írtad be? egyébként az is tök jó üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 17., 20:48 (CEST)

Nem tudom: kerestem a szotar.sztaki.hu-n, szerintem sokuknak nincs is magyar neve. Azért még google alapján megpróbálok keresgélni. – Hunyadym vita 2008. augusztus 17., 20:52 (CEST)
én tudok párat: ausztrál foci, a kaatsen: Frisian handball az angol neve, ami a Friesland holland tartományból jön. ez olyan sport, mint az amerikai foci. így talán könnyebb. a gliding talán a vitorlázó repülés, a Savate nyers fordításban Francia box. többet nem tudok. talán segítettem. üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 17., 21:29 (CEST)
Köszi, utánanéztem, az ismeretleneket kommenteztem, nézd meg… Most fordítom tovább. Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 17., 21:32 (CEST)
tök jól lett, azt még meg tudod oldani, hogy (helytakarékosság - hülyén hangzik-, meg talán külalak miatt) 3 oszlopban legyenek felsorolva? üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 17., 22:09 (CEST)
Igen, csak azért került így, mert az angolban olyan sablonnal volt megoldva, ami a magyar Wikipédián nincsen. Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 17., 22:21 (CEST)

oks. írtam a műhely vitalapjára, kíváncsi vagyok a véleményedre. üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 17., 22:35 (CEST)

éremtáblázat

üdv! persze, megcsinálom. azt még meg tudod mondani, melyik lapokat frissítsem? üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 18., 16:57 (CEST)

üdv! elkezdtem csinálni, ahogy leírtad, de szinte minden narancssárga. el tudnád magyarázni másképp? bocs! üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 18., 18:10 (CEST)

7-es busz

Szia! Csináltam egy Sablon:Busz info-t, írd át ha pontatlannak érzed a szövegét. Köszi. SyP 2008. augusztus 20., 09:45 (CEST)

Köszönöm, hogy az idézőjelek közül kiszedted a toldalékokat. Megelőztél, megcsináltam volna.
Szerintem jobb lesz ez így, toldalék nélkül. CsGábor vita 2008. szeptember 8., 19:50 (CEST)

Válasz

itt.
Karmelaposta 2008. augusztus 21., 14:35 (CEST)

kép

Kedves Hunyadym! Ezekkel a képekkel nem boldogulok.Kérlek segíts abba hogy ha fölraktam egy képet a wikire'pl:a kollárés képemet és mondjuk föl akarnám rakni valamelyik cikkhez úgy mint ahogy te raktad föl a reverenda cikkhez a képeket akkor mit kell hova irni? Kérlek ird meg nekem! üdnözlet:– Villa vita 2008. augusztus 23., 13:27 (CEST)(Ébner Vili)

Fájl:Kolláré(reverendába).JPG
Kolláré
Üdv!
A képet így tudod elhelyezni: [[Kép:kolláré(reverendába).JPG|thumb|200px|Kolláré]].
Itt a thumb azt jelenti, hogy kis képet akarsz elhelyezni a jobb oldalon, a 200px pedig a kép méretét (200 képpont) jelöli, utána pedig a képaláírás szerepel.
Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 24., 17:05 (CEST)

Köszönöm a segitségedet!Köszönettel:– Villa vita 2008. augusztus 24., 19:09 (CEST)

Pirosat ne!

Légyszíves piros linkeket ne csinálj a Budapest autóbuszhálózata szócikkbe!– Ford Prefect 2008. augusztus 25., 13:23 (CEST)

Mivel nem készült szócikk minden végállomásról, nincs értelme hivatkozni rá, akkor inkább legyen fekete. Különösen Moszkva tér (Várfok utca) M hivatkozást nem értem, hiszen a Moszkva tér hivatkozás azt lefedi. Én úgy hiszem, és régebben az volt az egységes, hogy a városrészekre és azokra a végállomásokra, melyekről van cikk, hivatkozni kell. A többi legyen fekete. Vagy tényleg legyen mind fekete, de abba előbb-utóbb úgyis belepiszkálnak. Így volt ez a régi táblázattal is.– Ford Prefect 2008. augusztus 25., 13:55 (CEST)

Vagy másik javaslat: legyenek kék (Kálvin tér), piros (Bosnyák tér, Kosztolányi Dezső tér) linkek, a kisebb végállomások (melyekről valószínű, hogy nem készül cikk) pedig maradjanak feketék. A lényeg, hogy az egész végállomásnév egy hivatkozás legyen. Ahol a végállomás neve nem ad jó hivatkozást, ott egyértelműsíteni kéne, pl.: Moszkva tér (Várfok utca) M. Várom válaszod. – Ford Prefect 2008. augusztus 25., 14:18 (CEST)

Jó! Addig én nem piszkálom a dolgot. Majd szeptemberben, mikor már lecsengett az átállás, kiszedem a zárójelben lévő régi viszonylatjelzéseket, és egy újabb oszlopba megint megpróbálom összeszedni, hogy melyik járat melyik garázshoz/alvállalkozóhoz tartozik. És szerintem így lesz teljes a tábla. Üdv: Ford Prefect 2008. augusztus 25., 14:40 (CEST)

Szerintem jó! Én nekiálltam ugyanezt megcsinálni az éjszakai buszoknál. Üdv: Ford Prefect 2008. augusztus 25., 14:51 (CEST)

Első blikkre jónak tűnik. Egy kis kiegészítést raktam bele: a Budaörsi lakótelepet és Csepel, Szent Imre tér állomást, mint a helyi legnagyobb végállomás belinkeltem, emellett Csepel, Csillagtelep is kapott hivatkozást, mivel hogy van róla cikk. Üdv: Ford Prefect 2008. augusztus 25., 19:44 (CEST)

Zárójelek

Szia!

A Wikipédiában a cím után álló zárójeles részt arra használjuk, hogy máskülönben azonos című szócikkeket megkülönböztessünk (l. WP:EGYÉRT). Ha egy cím alatt jelen pillanatban csak egyetlen szócikk létezik, akkor lehetőleg ne tegyünk utána zárójeles egyértelműsítést, hiszen nincs mitől megkülönböztetni!

Ez nemcsak szükségtelen, hanem félrevezető is: ha pl. azt látom, hogy egy szócikk a „6-os villamos (Budapest)” címet viseli, joggal feltételezhetem (a Wikipédiában eddig létező bő 100 000 szócikk alapján), hogy fogok találni egy másik szócikket valamely másik település 6-os villamosáról. Ez az újabb gyakorlat viszont megtéveszti a gyanútlan olvasót. :-(

Ezért én azokat a szócikkeket, ahol nincs mitől megkülönböztetni, visszanevezem zárójel nélküli alakjukra.

Az egységesség követelményét inkább tanácsos figyelembe venni az egyértelműsítés egész Wikipédiára vonatkozó gyakorlatában, mint egy adott kategórián belül, ahol a zárójeles rész inkább csak esztétikai funkciót szolgál.

Ádám 2008. augusztus 26., 14:25 (CEST)

Én azért jobbnak látnám, ha maradnánk az egyértelműsítésről szóló megállapodásnál, ha már a többi cikkben ezt igyekeztünk érvényesíteni. Mint fentebb írtam, így a cikkek címének több információértéke lesz, mint ha minden egyes alkalommal kitennénk a városnevet, s így érvényesül az általad is említett következetesség, nem csupán a kategórián vagy a közlekedési témakörön belül.

Ráadásul mindez oda vezethet, hogy a jó szándékú szerkesztők egyre több és több, egyre kevésbé lényeges dolgot akarnak majd bezsúfolni a cikkek címébe. Ádám 2008. augusztus 26., 15:02 (CEST)

Hálózatok

Szia, nem tudom, átmozgattál-e már valamit, de az autóbuszhálózat is egy szó, mert csak 6 szótag fölött kell kötőjelezni (az egyetlen helyesírási szabály, amire emlékszem, de erre nagyon :) ~ Alensha  hö? 2008. augusztus 28., 21:13 (CEST)

Ja, tényleg... Bocs, nekem teljesen 6 szótagúnak tűnt, de most, hogy mondod... (Lehet, hogy a palóc nyelvjárásterület közelebb van hozzám, mint gondoltam...? :) ~ Alensha  hö? 2008. augusztus 28., 21:22 (CEST)

Bot

Figy, én nem figyelek a botra, automatikusan megy, légyszi nézd utána meg hogy hol rontja el. Köszi.:– Peti610 főposta 2008. augusztus 29., 15:44 (CEST)

a magyar forint pénzérméi

Kedves Hunyadym, köszönöm az eddigi közreműködésedet a magyar forint pénzérméi szócikk kiemelt szavazásánál. A kiemelt szavazás új rendje szerint pontról pontra kell tanúsítani, hogy a cikk megfelel-e a kiemelés követelményeinek. Kérlek, ellenőrizd az egyes feltételeket, és ha megfelelőnek találod, tanúsítsd a teljesülését. Köszönöm, Timur lenk disputa tettek 2008. augusztus 30., 11:01 (CEST)

olimpiai láng

szia. lenne egy kérdésem. le tudnád fordítani az olimpiai láng szócikket? van rád időd? üdv. – Mdonci vita 2008. szeptember 6., 23:16 (CEST)

üdv.

elkezdtem, de suliban vagyok, onnan javítgattam rajta, péntek este folytatom! üdv! – Mdonci vita 2008. szeptember 11., 08:42 (CEST)

Közlekedésműhely

Szia!

Tervezem a Közlekedésműhely beindítását. Szeretném megkérdezni, hogy részt vennél-e benne. Amennyiben érdekel, a műhelytervet az alábbi lapon tekintheted meg: Szerkesztő:Fordprefect/Műhelyterv. Szerintem hasznos lenne, mert így egységes koncepció alapján dolgozhatnánk. – Ford Prefect 2008. szeptember 20., 14:26 (CEST)

Úgy tudom, hogy 3 fő kell az elindításhoz, még CsGábor visszajelzését várom. Az egységesítéshez megvárjuk a szavazás eredményét. Légyszi szavazz te is! – Ford Prefect 2008. szeptember 20., 14:56 (CEST)

Ezennel megalapítottam a Közlekedésműhelyet, kérlek csatlakozz! – Ford Prefect 2008. szeptember 20., 18:00 (CEST)

Üdvözöllek a klubban. :-)CsGábor vita 2008. szeptember 22., 20:34 (CEST)


Tisza Volán

Ne változtasd meg a kinézetet!!! Addig rendbe , hogy belinkelsz pár dolgot , de az összevonások már nem. Mert így sokkal áttekinthetőbb!! És én így szeretném hagyni!! user: Bartók Dániel

Ok , így már értem. user: Bartók Dániel

Átszállási kapcsolatok

Szia! Én az új vonalhálózati térképről lestem le. Kicsit molyolós, de megoldható. :-)Ford Prefect 2008. október 19., 18:59 (CEST)

Nincs mit. – Ford Prefect 2008. október 19., 19:18 (CEST)

Budapesti viszonylattérképek

Naaaagyon állat!! – CsGábormegbeszélés 2008. október 19., 21:59 (CEST)

Köszi szépen! :-) Esetleg segítenél a továbbiak elkészítésében? (ha már ennyire tetszik, persze csak ha ráérsz) :-)Hunyadym Vita 2008. október 19., 22:02 (CEST)

Persze, szívesen, naná, de sajnos csak szerdától. Ezer a dolog, sajnos. – CsGábormegbeszélés 2008. október 19., 22:04 (CEST)

OK, persze, majd szólj, ha ráérsz, aztán majd leírom, hogyan kell. Köszi szépen! – Hunyadym Vita 2008. október 19., 22:08 (CEST)
Ha lesz egy kis időm, én is szívesen segítenék! – Ford Prefect 2008. október 22., 14:21 (CEST)

Szia! Nagyon jó, hogy megcsináltad ezeket a térképeket, de szerintem sokkal jobb lenne, ha inkább vektoros formátumban készítenéd őket. Szólj, ha kell valami segítség! – Droo vita 2008. október 30., 14:49 (CET)

Uj terkepek, de minek?

Szia! Miert csereled le a vasuti terkepeket nem vasutira? Felesleges is meg plussz munka is...

Nem vagyok onzo, nem az enyem a wiki. De egy ilyen nagy dolognal szerintem elkelne a megbeszeles. Mert jelenleg te most a 3. valtozatot rakod fel. Hogy lesz igy egyseg? Mostmar van mindenfajta terkep! Javaslat: beszelni ezugyben a tobbiekkel is, majd egy pontos szabalyt lerakni. Pl a szinek hasznalatara. A MAV piros, A GySEV kek. De miert pont ezek a szinek? Tovabba a magyar wikin van egy jobb felbontasu Vasuti terkep is. Talan inkabb azt kellene akkor hasznalni! U.I.: Most Angliaban vagyok, korlatozott a netem.

Szerkesztő:B.Zsolt

Számok és többszöröseik

Szia ! Először is 27-től van meg, másodszor pedig fejleszteni fogom a (közel)jövőben, harmadszor pedig jó tudni a számok oszthatóságát! (csak 1 szubjektív vélemény) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zivatar30 (vitalap | szerkesztései)

Közlekedésműhely

Köszöntünk a Közlekedésműhelyben, kedves Hunyadym!

Üdvözlünk!

Örömmel vesszük, hogy csatlakoztál a Közlekedésműhelyhez. A műhely célja – az Autópálya-műhely és a Vasútműhely mellett – a Wikipédia magyar változatában található közlekedéssel kapcsolatos szócikkek rendszerezése, fejlesztése, egységesítése. A műhely részt vesz a Cikkértékelési műhely munkájában, folyamatosan figyelemmel kíséri a közlekedéssel kapcsolatos cikkek állapotát, minősíti és karbantartja azokat. A műhely tagjai jelenleg 193 cikket gondoznak. A Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartoznak azok a szócikkek, amelyeknek témája: közlekedési vállalatok, városi közlekedési viszonylatok, közlekedési pályák, hálózatok (vasútvonalak, külföldi autópályák kivételével), repülőterek, pályaudvarok, közlekedéssel kapcsolatos fogalmak, közlekedéssel kapcsolatos események, rendezvények, mozgalmak, további közlekedési témájú szócikkek.
Hasznos allapok: KözlekedésműhelyMűhelyvitaViszonylatokSablonokTérképekAlapfogalmakA nap képeHomokozó
Cikkek fontossági besorolásaÉpítés alatt lévő cikkekKért cikkekCikkértékelési statisztikaÉrtékelt cikkekTagtoborzás

Társműhelyek: Autópálya-műhelyVasútműhelyCikkértékelési műhelyBotok: FordBotKözBot
Kérünk, hogy így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! CsGábormegbeszélés 2008. november 17., 23:31 (CET)

Várjuk véleményed: Mi legyen a Közlekedésműhely új logója? Szavazz Te is a Műhely logójára!CsGábormegbeszélés 2008. október 28., 01:05 (CET)

Tedd meg légyszíves, hogy felrakod ide az elkészült térképeket. Biztosan van még több ezen kívül. Őszintén szólva még nem kezdtem el térképet csinálni, pedig múlt hétre ígértem. De ami késik, nem múlik. – CsGábormegbeszélés 2008. október 31., 00:37 (CET)

Megtettem, elvileg ennyi van. Remélem nem hagytam ki semmit :-). – Hunyadym Vita 2008. október 31., 10:22 (CET)

Miért tiltjátok le a Fringe-t?

Szia! Én rakom vissza a fringe oldalt, mert nem értek vele egyet, hogy egyetlen jogsértőnek titulált cikk miatt levegyétek az egészet. A jogsértő cikket eltávolitottam, hogy a többi ismét látható legyen.

– lost80 2008. november 2., 00:27 (CET)

Fringe

Szia! A fringe/új oldalt nem lehetne kicserélni fringe(TV sorozat)-ra, csak ezért töröltem. – Lost80 2008. november 2., 11:24 (CET)

7000 vs. 7700

Szia! Ezzel a képpel kapcsolatban írok. Én úgy tudom, hogy a Nógrád Volán csak Volvo 7000-eket vásárolt (ez a 7700-as elődje). – Ford Prefect 2008. november 10., 19:42 (CET)

Semmi gáz! :-)Ford Prefect 2008. november 16., 14:28 (CET)

kistelek szavazás

Szervusz Hunyadym! Kérlek indokold meg a törlési megbeszélésnél leadott szavazatodat, mert indoklás nélkül - a szabályok ezt mondják - nem érvényes. Katt ide!Beroesz 2008. november 14., 22:12 (CET)

103népliget

Fogalmam sincs, de van egy tippem. Odaírom majd! – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. november 28., 15:09 (CET)

Mi van? – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. november 28., 17:58 (CET)


Megnéztem és nincs a weblapján. De megkérdeztem, hogy kölcsönvehetem-e! – Tricsahaggyá' üzenetet 2008. november 28., 20:02 (CET)

Kisalföld Volán

Úgy látom, a mai napod a Kisalföld Volán jegyében telt. :-) Kérjek engedélyt a Kisalföld logó használatára, vagy magad szeretnéd intézni? – CsGábormegbeszélés 2008. november 29., 22:33 (CET)

Igen, még mindig azt írom :-). Jó lenne egy engedély, megköszönném, ha elkérnéd, de inkább csak akkor, ha már normális állapotban lesz a cikk. Jelenleg a járműveket próbálom összegyűjteni, rendszám alapján listázni, stb. A helyi közlekedésről kéne valamit írni még, meg a helyköziről úgy általánosságban... Még van mit dolgozni rajta... – Hunyadym Vita 2008. november 29., 22:40 (CET)
„Rendszámok alapján…” Honnan van neked olyanod?? CsGábormegbeszélés 2008. november 29., 22:41 (CET)
Hát, sok helyről :-) Valami olyasmit akarok, ami most ott van a lap alján. Forrásaim a következőek:
Tehát nem könnyű... És sajnos nincs olyan listám, amin rajta van az összes jármű... – Hunyadym Vita 2008. november 29., 22:50 (CET)

Találtam egy ilyet: [[1]] Egy lelkes szerkesztő korábban felsorolta az összes rendszámot. Persze azonnal bele is kötöttek a vitalapon. – CsGábormegbeszélés 2008. december 3., 20:11 (CET)

Köszi szépen, majd átrágom rajta magamat valamikor, ha lesz időm, de valószínűleg csak a téli szünetben... :-(Hunyadym Vita 2008. december 3., 20:17 (CET)
Egyébként a lista innen van, ezt az oldalt én is néztem, az én listám is részben onnan van, bár kicsit kulturáltabb formában... Ezzel az a baj, hogy a buszok egy részét az utolsó frissítés óta (2006 márciusa) már kivonták a forgalomból, illetve rengeteg új busz van (például Credo nagy mennyiségben) – Hunyadym Vita 2008. december 3., 20:27 (CET)

Kelvin

Most néztem meg, hogy sajnos a kelvint tényleg kisbetűvel kell írni. AkH.11 277. b)CsGábormegbeszélés 2008. november 30., 00:53 (CET)

Igen, már látom. – Hunyadym Vita 2008. november 30., 00:56 (CET)

Győri buszok

A nem használt képek között találtam ezeket:

Fájl:Győribuszok 272.jpg Fájl:Győribuszok 198.jpg

Talán érdekes lehet számodra. – CsGábormegbeszélés 2008. november 30., 18:08 (CET)

Köszönöm szépen! – Hunyadym Vita 2008. december 1., 17:35 (CET)

Intel Pentium Dual-Core

Kicsit beleszerkesztettem, szerintem az SN így leszedhető Egyáltalán kell ez a szakasz?

Tunning, Overclock

{{SN-szakasz}}

Egyes darabokban jelentős tartalék van, amely tuningolással kihasználható

E2140 alapfeszültség alatt az eredeti órajelnél 1ghz-el nagyobb órajelen.[[2]]
E2140 1.35V-al 100% overclock [[3]]
Mind a két kép az intel saját gyári hűtőjével készült.}

Duhosvita 2008. december 2., 20:17 (CET)

Firefox

Kedves Hunyadym!
Majd várom mielőbbi válaszod a kiemelésben. Válaszoltam felvetésedre. Nem sürgetni akarlak, de már csak 1 nap van hátra, ezért szólok. További jó munkát. – rudi vita 2008. december 4., 22:35 (CET)

Szia!
Kész a Firefox 2 fordítása (nagyjából), a többin is dolgozom még...– rudi vita 2008. december 7., 20:10 (CET)

Kisalföld Volán

Ha megnézed a Portál:Győr kategória rovatait abból megtekintheted a Győrrel kapcsolatos már elkészült kategóriákat, illetve a még hiányzó cikkeket, csonkokat. Ugyanez vonatkozik a Portál:Győr-Moson-Sopron megye cikkeire is. Most a turizmus szócikkeivel foglalkozom, illetve kategorizálásával, s szeretnék egy turizmus portált is létrehozni. Már korábban is szerettem volna itt rendet teremteni, de „jól felkészült” nagyvárosi szerkesztő társaink megakadályoztak benne, sőt egy turisztikai szerkesztőt is sikerült elüldözniük. (Remélem ez csak időleges lesz, mert akit a mozdonyfüstje megkapott...) Sajnos az informatika nem az én világom, ezért nehezen haladok benne. Látom Te écsi vagy, a győri szerkesztők már összeírták magukat, de ebből csak ketten vagyunk jelenleg aktívak. (Glanthor reviol), aki civilben a Kisalföld Volán informatikusa. Sajnos nekem kevés anyagom van ekkor a cégről ezért nm irtam erről. Szeretném, ha a Credóról és a Rába buszokról is lenne kategória. Jó lenne a megyei szerkesztőket is egy csokorba venni. >8-:)) Üdv. – Sóhivatal 2008. december 5., 17:27 (CET)

Nem kell mindent megköszöngetni,mert az alapelv szerint mindenki mindent szerkeszthet, én így láttam jónak,s eszerint a véleményünk találkozott. – Sóhivatal 2008. december 5., 17:31 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:35 (CET))


Ho-ho-ho-hó

Én nem írok verset, csak sok szép Mikulást kívánok Peti610 vita 2008. december 6., 14:09 (CET)


Linux

Szia! Most békésen írok, nem akarlak már kiosztani, se mást. Mert, azok felelőtlen írások voltak. Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a Linuxot hol lehet letölteni? Mások ajánlották, de mindenhogy kerestem, eddig nem sok sikerrel. – Bartók Dániel vita 2008. december 16., 14:35 (CET)


Boldog karácsonyt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked, kedves Hunyadym.
CsGábormegbeszélés 2008. december 19., 19:10 (CET)

Messiah szerkesztő és a szöveg ;)

Honnan szedted ezt a százezer karaktert? Valami random kitöltő, mint a Lorem ipsum? Felismerni véltem benne egy Horatius-óda sorait (Integer vitae scelerisque purus stb.), de még nem néztem meg alaposabban. ;) Bennófogadó 2008. december 19., 20:45 (CET)

Aha, minden világos. Akkor azért nincs neki értelem, csak bizonyos szófoszlányok értelmesek néhol. ;) Bennófogadó 2008. december 19., 21:06 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 05:41 (CET)


Szia Hunyadym! A kérdésedre válaszolva: Igen, én vagyok Baranyi Zoltán. De ennek ellenére kérlek, ne töröld ki a Wikipédiából a rólam szóló szócikket, hiszen több érv is van amellett, hogy benn maradjak a Wikipédiában! 1. érv: Az egyik országos matekversenyen 2. helyezést értem el. 2. érv: Összesen 19 matek oklevelem van. 3. érv: 1987-ben szerepeltem Déri János Ablak című műsorában, amelynek a témája az akkori korosztályomhoz képest kivételes matematika tehetségem volt. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Baranyiz (vitalap | szerkesztései)

Karácsonyi jókívánság

Karácsony

Legalább húsz fok hideg van, szelek és emberek énekelnek, a lombok meghaltak, de született egy ember, meleg magvető hitünkről komolyan gondolkodnak a földek, az uccák biztos szerelemmel siető szíveket vezetnek, csak a szomorú szeretet latolgatja, hogy jó most, ahol nem vágtak ablakot, fa nélkül is befűl az emberektől de hová teszik majd a muskátlikat? Fölöttünk csengőn, tisztán énekel az ég s az újszülött rügyező ágakkal lángot rak a fázó homlokok mögé.”

– József Attila

Kellemes karácsonyi ünnepet kívánok Neked, kedves Szerkesztő társamnak!Sóhivatal 2008. december 21., 11:49 (CET)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új esztendőt kívánok neked Hunyadym/Archív 1! -- Feroce!!válasz ide!! 2008. december 21., 13:32 (CET)


Pff...

Öregem, te mit csinálsz???! Milyen vandalizmusról beszélsz...? Elqrod a szerkesztéseimet, fenyegetőzöl, úgy kezelsz, mintha kezdő lennék?? Mire föl? Komolyan mondom, ez a tahóság magasfoka volt..

195.228.240.75 (vita) 2008. december 21., 15:36 (CET)

Az meg külön szégyen, hogy (állítólagos) konzervatívként ilyeneket (kommunista terminológia, SNS-mentegetés) akarsz beletömködni a wikipediaba... 195.228.240.74 (vita) 2008. december 21., 15:50 (CET)

Tudakozó

Szia, csak akartam szólni, hogy a tudakozóban rendszeresen kérdezgetik az eötvös suli töriversenynek kérdéseit. az anonymus szobor is meg az óra is onnan van. {{Tudakozó-töriverseny}} sablont szoktuk rájuk kirakni. Általában felismerni őket, a kérdések profin vannak megfogalmazva, sokszor igaz-hamis jelleggel. Úgy véljük a többiekkel, hogy nem a mi dolgunk megnyerni nekik a versenyt... – Timish levélboksz 2008. december 21., 17:36 (CET)

nem hiszem hogy meg tudjuk nézni a kérdéseket bárhol is, de elég könnyen felismerhetőek 8túl profin teszik fel őket, ahogy egy tizenéves sose fogalmazna). Házifeladatot meg egyébként se szoktunk megoldani :D – Timish levélboksz 2008. december 21., 23:14 (CET)

Umrumbhuban

A cikkemet arról az afrikai törzsről légyszíves másold a vitalapomra! Sok idő volt összegyűjteni. 86.101.56.67 (vita) 2008. december 22., 01:39 (CET)

Danubius

Szia! Ha a Danubius Rádió az érdeklődési körödbe tartozik, akkor kérlek segíts a szócikkemben, amit a Danubius Rádióról írokBartók Dániel vita 2008. december 29., 17:21 (CET)

Kisalföld Volán

Szia! Az Ügyfélkapu a magyarorszag.hu online ügyintéző rendszere, amivel pl. az okmányirodába járást spórolhatod meg. Havonta 15 rendszámra rákereshetsz, és néhány adatot megtudhatsz az adott járműről. Okmányirodában igényelhető hozzáférés. Stratégiai okokon értem például, hogy a KV utazási irodaként is működik, és nem feltétlenül örülnének neki, ha például nyilvánosságra kerülne, hogy mennyi luxusautóbuszt (E98, E99, Tourismo, Lion's Coach, LH12) tudnak kiállítani egy esetleges megrendelésre, hiszen az utazásszervezés és a munkásszállítási alvállalkozások nem állami, hanem versenyszférába tartozó tevékenységek, ahol egy pályázati kiíráson bárki indulhat a KV ellen. Forrás: az információim forrásainak egy része az Interneten sajnos semmilyen formában nincs fent. Ezek a források a KV alkalmazottaival, járművezetőivel illetve a felsővezetőkkel történő beszélgetések, a saját, szintén hiányos állományi listám, régi újságcikkek, saját fotóim. Ezeket az adatokat viszont össze lehet szedni: http://busztipusok.fw.hu/, http://hbweb.hu, http://old-ikarus.hu/, http://tombusz.fw.hu/, http://credobusz.extra.hu/ A szócikket örömmel továbbszerkesztem.

Tommyboy 0534 vita 2008. december 30., 20:55 (CET)