Szerkesztővita:Hg1dmt

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt CsGábor 14 évvel ezelőtt a(z) Cangli témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Hg1dmt!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (pl. érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást! - nagytibi üzen, ? 2006. június 4., 19:54 (CEST)Válasz

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Hg1dmt!
Non-Hungarian speakers, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: CsGábormegbeszélés 2009. december 28., 00:22 (CET)Válasz

Cangli[szerkesztés]

Sajnos az általad létrehozott cikket törölnöm kellett, mert nem érte el a csonkszintet. Az ilyen cikkeket szubcsonknak nevezzük. Arról, hogy mi a baj a szubcsonkokkal, itt olvashatsz: Wikipédia:Szubcsonk. Megértésedet köszönöm.

A cikk tartalma:

CANGLI - Német eredetű szó, magyar megfelelője: RÁMÁZÓFOGÓ. A szűcs szakmában a kiszabott, és vízzel felpuhított terméket, ennek a szerszámnak a segítségével, egy asztallapra, szőrrel lefelé kifeszítették, és kőrbe szögelték. Ezzel húzták, és a szöget is ezzel verték be a bőr szélébe. Száradás után (24 óra) a termék megfelelő méretű, és jó tartású lett.

CsGábormegbeszélés 2009. december 28., 00:25 (CET)Válasz