Szerkesztővita:He.henrik/Arch.001

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hungarikusz Firkász 12 évvel ezelőtt a(z) re: HTC Logó témában

Fájl:Kezfogasbontas.png

Szia! A szakaszcímben megadott, általad feltöltött képnek nincs kitöltve megfelelően a leírólapja. Ezt mindenképpen pótolni kéne, mert enélkül a megadott licenc sem tekinthető jogosnak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 26., 08:26 (CEST)

Ugyanez vonatkozik a Fájl:Kezfogasletrehozas.png nevű képre is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 26., 08:28 (CEST)

Elméletileg egy-két napod van rá. Köszönöm, hogy reagáltál. Tisztelettel! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 26., 08:36 (CEST)

Annyiban módosítottam, hogy (mivel sajátként jelölted meg és emellett közkincsnek), a kettős licenc helyett, "közkincs saját" licencet tettem rá. Amennyiben szerinted megfelelőbb a korábbi licenc kérhetsz ellenvéleményt a Wikipédia:Kocsmafal (képek) oldalon. Köszönöm a közreműködésedet. Ha a továbbiakban segítség kell, szívesen állok rendelkezésedre. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 26., 09:57 (CEST)

Táblázat

Én, általában, a táblázat utolsó szakaszát bemásolom a táblázat zárórésze és a kimásolt rész közé, majd a régi adatokat átírom azokra az adatokra, amelyek kellenek. A beírt karaktersor pótlását sajnos nem tudom. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 26., 12:03 (CEST)

fájl:Viewsonic logo.svg

szia, sajnos ez a licenc nem jó rá. logókra {{logó}}(?) sablont kell tenni, de ettől még a jövőben akár törlésre kerülhetnek. Ha biztosra akarsz menni, írásos engedélyt kell kérni. Wikipédia:Felküldési útmutató Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. május 27., 20:26 (CEST)

Szia. Az engedélykérő levelet annak a személynek kell küldeni, akitől engedélyt akarsz kérni. Bele lehet írni a levélbe, hogy egyenesen küldje a választ a permissions-hu-ra. Ha neked küldi, se baj, fowardolod és kész. Mintát találsz itt: Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. május 27., 21:30 (CEST)

Aláírás

Szia! Megtennéd, hogy kicseréled az aláírásodat egy olyanra, ami két kilométerrel rövidebb, viszont tartalmazza a nevedet? Csak hogy látható legyen, ki szólt hozzá, és ne az aláírás legyen egy közösségi lap fő tartalma. Köszi. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. május 27., 22:34 (CEST)

Doctor Who

Szia! A kérést azon okból, hogy most a magyar címről irányít át az angol című változatra, nem hagyom jóvá, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez így jó. Arra kérnélek, hogy a járőrök üzenőfalán hagyjál egy erre vonatkozó kérelmű üzenetet. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 28., 16:43 (CEST)

Wiki újsor + A rejtély epizódjainak listája

Szia!

Az "Agymenőket" megjelöltem. A rejtély epizódjainak listája és a MATLAB cikkben légy szíves javítsd ki a dátumokat: a magyar helyesírás szerint a hónap neve kisbetűs!

Továbbá: zárójel után szóközt kell hagyni! Ahogy más írásjel után, például pont, vessző, kérdőjel, kettőspont után is!

Újsor: végtelenül egyszerű. Nincs kód, 2x kell lenyomni az Enter billentyűt hozzá!

misibacsi*üzenet 2011. május 29., 21:58 (CEST)

Logók

Szia! Igaz, hogy a logó egyelőre megtűrt jogvédett kép a Wikipédián, de ez nem jelenti azt, hogy tele lehet pakolni vele egy szócikket. A jogvédett képek felhasználásának szigorú szabályai vannak, amennyiben a logóra nincs írásos felhasználási engedély, úgy egy szócikkben ne legyen belőle egy, max. kettőnél több. Kérlek ne töltsd fel az Intel termékeinek összes logóját, mert ez már túl megy a jogvédett képekre vonatkozó szabályozáson. Egy logót szoktunk a szócikkbe tenni, általában a cégről kitöltött {{cég infobox}}(?)-ba, de ez minden. Az összes termék logóját írásos engedély nélkül inkább ne töltsd fel. Köszönöm. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 4., 12:59 (CEST)

Azonnali

Szia

Egy cikk csak akkor törölhető azonnalival, ha semmilyen értelmes információt nem tartalmaz. Ez az általad jelölt cikk esetében nem áll fenn. Ha úgy gondolod, a szócikk nem illik a Wikipédiába, jelöld törlési megbeszélésre.

Winston vita 2011. június 5., 09:15 (CEST)

Touchpad

Szia! Touchpad vita itt. --Lordinateur vita 2011. június 5., 14:03 (CEST)

Nem találtam pontos forrást még az üzemidőre, de nem adom fel. --Lordinateur vita 2011. június 13., 11:54 (CEST)

Kis- és nagybetűs átirányítások

Szia! A keresőrendszer nem érzékeli a kis- és nagybetűk közti különbséget. Ha egy alakot létrehozol csupa nagy kezdőbetűvel, az olvasó kisbetűk bepötyögésével is eljut a cikkhez. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. június 5., 23:24 (CEST)

Nincsen mit. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. június 5., 23:42 (CEST)

Szia! Időközben ráébresztettek, hogy pontatlan voltam: a kereső ugyan valóban nem érzékeny a kis- és nagybetűkre, a szerkesztőfelület azonban igen. Nyugodtan hozd létre az átirányításokat az összes alakról, bocs a kavarásért. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. június 7., 22:33 (CEST)

Adatkapcsolati réteg

Kedves Szerkesztőtárs! Lehet, hogy nem lektorira kellett volna tennem! A problémám az, hogy nem egészen "enciklopédikus"... Úgy tudom, hogy az alapelv az, hogy érettségivel érthető legyen. Hát ez nem az... Továbbá nincs pl. definíció, a cím szinte elő sem fordul a szövegben, nem lehetett megérteni a szöveg alapján.

Üdvözlettel:--Petej vita 2011. június 7., 16:01 (CEST)

Cisco

Szia, ugye ez nem gépi fordítás? Mert nagyon, de nagyon olyan bizonyos részeknél. Például ennek a mondatnak, hogy „Annak érdekében, hogy lehetővé teszi az értékesítési csapat több üzleti összpontosító beszélgetések az ügyfelekkel, szemben összpontosítva megbeszélésekre termékek, Cisco bejelentette, hogy új köré hat "architektúrák" 2009-ben.” az ég világon semmi értelme nincs. Kérlek javítsd ezeket a hibákat, mert így semmiképp sem maradhat a szócikk névtérben. Valamint szeretnélek megkérni, hogy a jövőben ne rakj ki gépi fordításokat. Előre is köszönöm. – Laci.d vita 2011. június 8., 15:02 (CEST)

Addig is, amíg javítod, az [[Szerkesztő:He.henrik/Cisco|allapoddá]] tettem, mert így semmiképp sem maradhat kint a szócikk névtérben. Jó munkát! – Laci.d vita 2011. június 8., 15:06 (CEST)

ViewSonic

Szia! Légy szíves fogalmazd át a szócikket. Úgy néz ki, mintha Google-fordítóból szedted volna a szöveget, iszonyú magyartalan, kínszenvedés olvasni. Ha már fordítógéppel fordítasz, legalább olvasd át és magyarítsd a mondatokat utána. Nem ártana feltüntetni a forrásokat sem. Mi itt használható, színvonalas enciklopédiát próbálunk írni, nem mindegy, milyen a szöveg, amit beküldesz. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 13., 16:12 (CEST)

Látom már fentebb is szóltak, mindhiába. A legközelebbi gépi fordításoddal nem fogunk szórakozni, megy a kukába. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 13., 16:13 (CEST)

Ki beszél itt bármiféle nacionalizmusról? A szócikk olvashatóságának mi köze van ehhez? Jóember, olvasd vissza, amit a szócikkbe írtál! "Én megtanultam írni" - tényleg? Nem úgy tűnik. És leszel szíves visszavenni a stílusodból, mert nem őriztünk együtt libát, ez meg itt nem az állatkert. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 13., 20:46 (CEST)

Kérés

Üdv! Legyél szíves és az ilyen hozzászólásokat a jövőben mellőzni. A kérés teljesen jogos volt. Nem csak olvasni kell tudni magyarul, hanem írni is. Itt egy színvonalas és igényes enciklopédiát szerkesztünk, ahol vannak bizonyos minimális feltételek. Ilyen a magyar helyesírás betartása és a magyar nyelv helyes használata. Valamint a civilizált viselkedés, ami majdnem mindenhol minimális követelmény. Nem csak itt. Legyél szíves ezt megszívlelni. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 13., 19:52 (CEST)

Hmm. Esetleg ajánlom figyelmedbe a Netikettet, annak is első pontját, valamint a Wikikettet. De ha már itt tartunk érdekes módon, akkor nem zavart a tegezés amikor arról volt szó, hogy segítettem, sőt még akkor sem zavart a tegezés, amikor Te tegeztél le engem. Hogy is van ez? Támadások helyett inkább figyelni kéne arra, ha valaki segíteni szeretne, valamint be kéne tartani bizonyos alapvető szabályokat. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 13., 20:17 (CEST)

Tegeződés

Szia! Elég régen regisztráltál ahhoz, hogy tudd: a Wikipédián a szerkesztők hagyományosan tegeződnek. Ezt senkinek sem illendő a szemére hányni, pláne nem agresszív hangnemben. --Pagonyfoxhole 2011. június 13., 20:30 (CEST)

Szia! A Wikipédián az a szokás, hogy kortól, nemtől, beosztástól és végzettségtől függetlenül tegeződünk. Ettől persze a másik iránti tiszteletet meg lehet, sőt, meg kell adni. Üdvözlettel Tambo vita 2011. június 14., 07:05 (CEST)

ICMP

Üdv! Az általad beírt szöveg (ICMP szócikk) a http://isst.rs/exams/download/oper/no-render/file/HaloMenJegyzet.pdf címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Trevor vita 2011. június 17., 10:41 (CEST)

Válasz nálam. --Trevor vita 2011. június 18., 19:41 (CEST)

Szubcsonk sablon

Szia, ha ilyet teszel egy cikkre, illik értesíteni a szerzőjét. --Pagonyfoxhole 2011. június 23., 20:34 (CEST)

Köszönöm! --Pagonyfoxhole 2011. június 23., 21:01 (CEST)

IETF

Szia, a cikk közel százszázalékos másolása ennek: [1]. Mielőtt jogsértőre tenném, megkérdezem: dolgozol még rajta, átírod, bővíted stb.? --Pagonyfoxhole 2011. június 24., 12:59 (CEST)

Rendben. --Pagonyfoxhole 2011. június 24., 14:36 (CEST)

Habár én nem látok GNU licencet a szabilinux oldalon. --Pagonyfoxhole 2011. június 24., 16:17 (CEST)

Probléma lehet, hogy a hupwiki cikke 2004-es, a szabilinuxé (amely szóról szóra egyezik vele) meg 2003-as. Előfordulhat, hogy előbbi GNU alá helyezett valamit, amit az eredeti tulaj nem. --Pagonyfoxhole 2011. június 24., 17:49 (CEST)

Szia,

  1. a GPL licenc érvénytelen, ha nem jelölöd meg a forrást
  2. a Wikipédia CC-BY-SA licenc alatt van, ami nem kompatibilis a GPL-lel

úgyhogy sajnos nem lehet a HUP-ról és egyéb GPL-es helyekről átvenni szócikket. --Tgrvita 2011. június 24., 20:59 (CEST)

Reparse Point

Szia! Ez így nem igazán "szócikk". Az "érdekes megjegyezni" mondatkezdés nem túl enciklopédikus megfogalmazás, valamint a "Microsoft a reparse point "feltalálásáig" kifejezetten elavultnak nevezte..." mondatot forrással kell alátámasztani. Kérlek, próbáld ezeket pótolni, illetve a szócikket bővíteni. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 24., 15:27 (CEST)

Látom már, hogy innen másoltad, azonban míg ott nem feltétel a forrás, a Wikipédián eléggé az. Megértésedet köszönöm. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 24., 15:28 (CEST)

Boot

Üdv! Az általad beírt szöveg (Boot szócikk) a http://hup.hu/old/sag-hu/node69.html címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Pagonyfoxhole 2011. június 24., 20:32 (CEST)

Szeretnélek megkérni, hogy a járőrként eljáró szerkesztővel szemben ne üss meg ilyen hangot. Lásd: WP:CIV. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 24., 20:49 (CEST)

Én pedig tájékoztatlak, hogy jogsértő szempontból nem jelent semmit, ha egy külső Wikiprojekt ezt nyilatkozza: „A HupWikiben található anyagokat a Copyrightban is olvasható GPL licenc alapján lehet felhasználni. Amennyiben kérdésed van a HupWiki-vel kapcsolatban, kérjük vedd fel a kapcsolatot az oldal karbantartójával.”, amíg nincs írásos engedély a forrásként felhasznált szöveg szerzőjétől, vagyis attól aki a [2]-ra megírta. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 24., 20:54 (CEST)

Utolsó üzeneteddel kapcsolatban, olvasd el Tgr fentebbi üzenetét. Egyébként, amire hivatkoztál az nem bizonyíték semmire. Az csak egy általános figyelmeztetés. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 24., 21:04 (CEST)

Ez nem belédkötés, hanem a Wikipédia szerzői jogvédelemmel kapcsolatos szabályainak alkalmazása. Ez mindenkire vonatkozik. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 24., 20:57 (CEST)

Jogsértősablonok kirakosgatása

Szia! Nem tudom, hogy ezek kihelyezésével mi a célod, de felhívom a figyelmedet az alább szövegre, amit a Wikipédia:Felhasználási feltételek oldalon találsz:

„A Wikipédiába beküldött szövegeid Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 (CC-BY-SA)/GFDL-1.2+ kettős licenc alá kerülnek; az elküldésükkel hozzájárulsz, hogy bárki terjeszthesse, módosíthassa és bármilyen (akár üzleti) célra felhasználhassa a fenti licencek valamelyikének előírásai szerint.

Csak olyan szöveget küldj be, amit magad írtál, nem jogvédett, vagy a szerzője engedélyezte a CC-BY-SA szerinti felhasználását.”

Vagyis (amennyiben a lentebb található 1-es pont érvényes), az általad beküldött szövegek beküldésével hozzájárultál ahhoz, hogy bárki terjeszthesse, módosíthassa és bármilyen (akár üzleti) célra felhasználhassa a fenti licencek valamelyikének előírásai szerint.

1. Tehát, amennyiben a linken található zip-be csomagolt txt fájlokban található szövegeknek valóban Te vagy az érdemi szerzője, akkor nem teheted ki a jogsértő sablont a szócikkekre, mivel hozzájárultál ezen szövegek használatához, közléséhez.

2. Amennyiben nem Te vagy a szövegek szerzője, akkor viszont nincs jogod nyilatkozni a szövegek felhasználhatóságát érintőlegesen. És mivel egy olyan oldalra hivatkozol, ami 404-es hibakóddal nem elérhető, csak a zip-be csomagolt fájlokat lehet letölteni, nem vagyok meggyőződve róla, hogy ezen szövegeket valóban Te írtad, vagyis, hogy a Wikipédián található szövegek valóban jogsértőek-e. Ugyanis a txt formátumú szövegekben nincsen dátum, ami alátámasztaná azt, hogy a Wikipédiára került szöveg másolt és nem pedig fordítva.

Egyébként érdekes kérdés még az is, hogy keresővel meg sem található oldalon lévő zipelt fájlgyűjteményre hivatkozva teszed jogsértőre a szövegeket, amik ezen kívül csak a Hupwikin találhatóak meg.

Nyilatkozni kéne, hogy mi a helyzet, mert a cselekedeteid és a szavaid is ellentmondanak egymásnak.

Mindenesetre a problémát felvetettem a Jogi kocsmafalon. Akár ott is nyilatkozhatsz.

Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 24., 23:54 (CEST)

re

Szia Valószínűleg azért, mert figyelőlistára vetted a vitalapomat. (kék csillag fent) Ha a kék csillagot leveszed, lekerül a vitalapom a figyelőlistádról és nem fogsz üzenetet kapni, vaalhányszor valaki ír nekem. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 28., 15:02 (CEST)

MFB

Szia! Az MFB nem volt jó címnek. Nem ez az elsődleges jelentése. A MozdonyFedélzeti Berendezés elnevezés is helytelen volt, ezért átneveztem Mozdonyfedélzeti berendezés névre. Az MFB pedig a Magyar Fejlesztési Bankra irányít. Üdv. Tambo vita 2011. június 30., 09:27 (CEST)

HTC Logó

Szia!

Mit értesz azon Megtévesztő,félrevezető.Ez nem HTC logo! Elindítottam az engedélyezést a szerzőnél, ezt fel is tüntettem a lapon.

Üdv.:--Screamager vita 2011. június 30., 11:49 (CEST)

re: HTC Logó

Tisztelt He.henrik!

Kérem először kérdezz azután üss! Nem régóta vagyok szerkesztő, de azt már tudom, hogy erre való a vitalap. Valóban nem az említett cég logója, hanem egy olyan szervezeté amelynek véletlenül ugyanaz a rövidítése. Ez szerepel is a leírásban. Nem hiszem, hogy ezért törölni kellene. A képet jelöltem átnevezésre!

Üdv:--Screamager vita 2011. június 30., 15:07 (CEST)

Szia! A fentebb olvasható információk alapján, valamint a kép oldalán található bejegyzésekében, tájékoztatlak, hogy levettem az azonnali törlési sablont a képről. Továbbá megkérlek, hogy amíg nem vagy egy kicsit tapasztaltabb szerkesztő, addig bízd másokra az azonnali törlési jelöléseket. Azonban, a későbbiekre vonatkozóan is, előbb a feltöltővel való (kulturált) egyeztetés a preferált eljárás, majd ha ez nem sikerült, vagy kiderül a törlésre jelölés szükségessége, akkor lehet törlésre jelölni. Köszönöm a figyelmedet! További jó szerkesztést! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 30., 20:24 (CEST)