Szerkesztővita:DorkaReka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves DorkaReka!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2016. március 10., 13:22 (CET)

Barabás Lőrinc[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Barabás Lőrinc szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2016. március 10., 14:07 (CET)

Új szócikkek[szerkesztés]

Szia, kérlek lassíts egy kicsit az új szócikkek létrehozásával. Nyugodtan érlelj ki egyet, nézd meg, hasonló témában milyen szócikkek születtek, tanulj belőlük. Közben más szerkesztőknek lesz idejük belenézni szerkesztéseidbe, és felhívhatják figyelmedet az esetleg ismétlődő problémákra, hogy ne öröklődjenek egy szócikkből a másikba. Köszönöm, – Vépi vita 2016. március 10., 17:45 (CET)

Kértelek, hogy állj le. Ezek a szócikkek vagy törlésre kerülnek vagy teljes átdolgozásra + mindenképp átnevezésre. Csomó munkát adsz másoknak, ahelyett, hogy bár egy cikket rendesen kidolgoznál. – Vépi vita 2016. március 10., 18:03 (CET)

Szócikkek bővítése[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a Wikipédia szerkesztőinek nevében is, hogy bővíted az enciklopédiát! Ha új szócikket szeretnél létrehozni, kérlek, használd bátran a próbalapodat (kattints, írd bele a szöveget és mentsd el), ahol csinosítgathatod kedvedre, amíg a szöveg készen nem áll arra, hogy "élesben" is megjelenjen a szócikkek között. A megfelelő szakaszoláshoz olvasd el a felépítésről szóló lapunkat, ahonnan ihletet meríthetsz, hogy miknek kell szerepelnie egy-egy szócikkben. A wiki nyelvezete elsőre bonyolult és érthetetlen, de apránként megtanulható, hidd el, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Itt olvasgathatsz segédanyagokat erről: egyik link, másik link, harmadik link, negyedik link. Ha kérdésed van, írj bátran, nincs olyan, hogy rossz kérdés, mindenki volt egyszer kezdő. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2016. március 11., 10:09 (CET)

segédlet, tippek és trükkök :)