Szerkesztővita:Doncsecz/Archív3

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt BluesD 15 évvel ezelőtt a(z) Doom témában


Várdi csata

Szevasz, Ádám! Sajnos nem tudok segíteni, mert én még csak 9 éve élek Nagyváradon. COBRA vita 2008. április 12., 16:56 (CEST)

Üdvözlet vissza

Szia! Köszönöm a köszöntést!
Nem jó kérdés, hogy jártam-e Kétvölgyön, mivel édesapám onnan származik...
Tehát korábban gyakran jártam arra, de manapság már kicsit ritkábban.
Néhány cikkedet már olvastam, tetszettek! Gratulálok hozzá!
Wachteis vita 2008. január 17., 11:28 (CET)


Szia. Eltaláltad.
Akár ismerhetted őt is.
Többet inkább privátban, mail-en.
Üdv! – Wachteis vita 2008. január 17., 14:37 (CET)

Megjegyzés, kérés, kérdés

Szervusz. Lenne néhány kérdésem, kérésem, megjegyzésem.

  • 1. Bunkó módon, az engedélyed nélkül kezdőlapra jelöltem a Szentgotthárdi csata (1664) cikkedet, de remélem nem haragszol meg érte.
  • 2. Ez és ez a sablon szinte teljesen ugyanaz, de az elsőt nem használja egyik lap sem. Mivel Te vagy az egyik "középkor-felelős" megkérdezem, hogy szerined mindkettőre szükség van, vagy törölhető az egyik hogy ne foglalja a helyet?
  • 3. Mivel elég sok cikket írsz, ezért megkérnélek, hogy a hadtudományis cikkeidnek vitalapjára tedd fel a műhely értékelősablonját, azaz ezt. Ha nem értékeled, akkor csak az üres sablont rakd rá ( {{WPHADTUDOMÁNYI|besorolás=|fontosság=|felhasználó=|dátum=}} ), ha értékeled is akkor pedig töltsd ki a megfelelő részeket.
  • 4. Javaslon, hogy a csatáknál ne a katonai konfliktus infodoboz sablont, hanem a csata sablont használjuk. Tulajdonképp én nagyobb különbséget nem láttam köztük, de a csatának nem a tetején van hogy melyik nagyobb konfliktus része, hanem a fehér részben, és így nem olvad annyira bele a fekete háttérbe. Valamint szerintem úgy kellene, hogy a csaták a csata sablonnal, a háborúk és a több csatából álló események (pl a világháborúk egyes frontjai) pedig a katonai konfliktus infodobozzal legyenek ellátva.

Ezt most nem ilyen leszúrás félének szántam, mert nagyrabecsülöm az itt végzett munkádat, csak szeretném kicsit egységesebb irányba vinni a hadtudományis részleget. Boldog Új Évet és további jó munkát - Dili vita 2008. január 2., 17:31 (CET)


Archiválás

Szia! Remélem így gondoltad. Az Opa ahol tud, segít. Fordulj hozzám bizalommal! :) – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. január 6., 14:41 (CET)

Szia! Raktam a vitalapodra a commonsba egy sablonféleséget. Nos ezt kell kitölteni értelemszerűen. Nos, ha feltöltesz egy képet oda és magyarról töltöd át, akkor hagyd meg a nevét. A commons egyébként kompatibilis a wikivel, ezért hasonlóan kell feltenni oda is a képeket, kategóriákat létrehozni stb. Először tegyél fel egy képet (akárhogy), aztán szólj nekem és én megnézem, hogy mi a hiba, aztán megnézed, hogy mit javítottam és utána már magadtól is menni fog minden. Szajci reci 2008. január 8., 12:30 (CET)

Szia! Jó lett, viszont itt a magyaron törölni kell. Azt ne fejetsd el megtenni. Egyébként azért mondtam, hogy ugyanazzal a névvel tedd fel, mert akkor itt nem kell kijavítani a linket. Így most ki kell javítani. Lásd: Grunwald 1.jpg és Grunwald 1 blank (Hungarian).jpg. Erre majd kérlek törlésnél figyelj oda, mert leszedik a fejedet az adminok. üdv Szajci reci 2008. január 8., 13:23 (CET)

Passz, én alternatív módszert alkalmazok. Nem tudok angolul egyébként. Beírok egy delete sablont. így látják a többiek. Alenshától kellene megkérdezni, ő tud angolul. viszont arra kérnélek, hogy akkor szólj nekem is, hogy máskor meg tudjam csinálni. üdv Szajci reci 2008. január 8., 13:52 (CET)

angol azonnali

{{db|ide írd, hogy miért törlendő}}. (a „delete, because...” rövidítése.) – Alensha üzi m 2008. január 8., 14:16 (CET)

Köszi. Szajci reci 2008. január 8., 22:22 (CET)

Főparancsnokok a Rákóczi-szabadságharcban

Kedves Ákos!

BÚÉK, és hajrá, irigylem a kitartó munkádat! Nekem, sajnos, nincs időm kedvemre szerkeszteni, csak a figyelőlistámat nézem, hogy ha valami nagyon nem tetszik, akkor javítani tudjam. Szóval a szép táblázatodban javítottam a parancsnokokat, mert az nem helyes, ha össze-vissza a népszerű tábornokokat és brigadérosokat egymás alá beírjuk. Lásd a kuruc tábornokok listája és a kuruc brigadérosok listája szócikkeimet. Ezeket mind mégsem sorolhatjuk fel főparancsnokként, ugye? A császári oldalon is a főparancsnokokat soroltam fel, több nem volt.

A szemben álló feleket nincs időm elmagyarázni, és ezért feladom, hogy megértessem a R-szh. lányegét, ahol Szerb Vajdaság és Magyarország nem lehettek "felek". Ez az egész egy rendi-nemzeti függetlenségi harc volt erős polgárháborús jegyekkel, ahol Magyarország önmagában nem lehet egyik oldalon álló fél. Bocs, nem sérteni akarlak, de ez tényleg bonyolult, és ebben a sematikus formában rendkívül félrevezető. A korabeli szembenállás egyébként hasonlít a mai politikai megosztottsághoz, azzal a különbséggel, hogy most nincs Habsburg királyunk, és szerencsére polgárháború sem. Remélem, nem kiabálom el. (Egyébként, ha lenne, mi szerintem egy oldalon állnánk, pedig látod, mennyi nézetkülönbség van köztünk. Hát még ha eltérő oldalon is állnánk!)

Baráti üdv: --Mkalman vita 2008. január 8., 15:46 (CET)

Válasz a Rákóczi-szh.-cal kapcs. "vitánkra"

Szia! Csak röviden: A főparancsnokoknál meg lehetne fontolni, hogy az erdélyi főpk-okat külön vesszük, de akkor mindkét oldalon, ezzel viszont már túlzásba vinnénk az egyszerű és tömör táblázat adatdömpingjét. (+3 cs. és +4 kuruc erdélyi főpk.) Bottyánnak és Esze Tamásnak itt végképp semmi helye, múlhatatlan érdemeik ellenére sem, ezekből 12 egy tucat (majdnem szó szerint). Az, hogy Bottyán tényleg a legeredményesebb kuruc tábornok volt, még nem jelenti azt, hogy tagja lett volna akárcsak a legfelső vezetésnek is. Ő mai szóval csak egy *-os tábornok volt, míg Károlyi és Forgách mondjuk 4*-os. De képességeit azért a többi "1*-oshoz" képest respektálták, és önálló vezénylési feladatokat kapott egy-egy hadszíntéren, de névlegesen még neki is mindig volt fölöttese (Károlyi, Esterházy Dániel, majd E. Antal, ill. Bercsényi). Szt. István birodalmának népei nem leigázott országokból kerültek ki, Az Oszmán Bir.-ban a balkáni népek vagy mondjuk a Harmadik Bir.-ban a csehek és a lengyelek igen, ez tehát nem hasonlít a magyar helyzethez. Inkább a délszláv polgárháborúhoz lenne fogható a mi esetünk, de ott is szignifikánsan elkülöníthető népek és tagállamok (!) álltak szemben egymással. Nagyjából igazad van, hogy a szerbek és horvátok itt, a szlovákok meg ott, de nem önálló felek! Van a kuruc meg van a császári (labanc) oldal, és mindkét táborban van minden elképzelhető népség stb., de az általad jelzett tendenciák persze jellemzőek. Üdv: --Mkalman vita 2008. január 10., 08:45 (CET)

Az 1664-es szentgotthárdi csatánál sikerült megértened, hogy Német-római Bir. és nem mondjuk külön az összes bir. város, Bajoro., Mainzi érsekség, Rajna-Pfalz stb. Írod, hogy mások önálló félnek tekintik a Szerb Vajdaságot a R-szh.-ban stb. Mondj még egyet Rajtad kívül. Én ilyet sehol nem olvastam... Részemről vita lezárva. --Mkalman vita 2008. január 10., 09:28 (CET)

Commons

Szia! Gond van a commonsban veled! a képeket rosszul töltötted fel és törlésre rakták. Megnézem mi a gond. Szajci reci 2008. január 10., 11:08 (CET)

Szia! miért tetted fel törlésre a commonsba a vitalapodat meg az userlapodat? Szajci reci 2008. január 10., 13:20 (CET)

Miért nem válaszolsz? Szajci reci 2008. január 11., 07:40 (CET)

Jaj Doncsecz. Ne csináld már. Könyörgöm. Mondd mi nem megy és segítek. Nem szabad megijedni. Tényleg írd meg nekem, hogy mi a probléma, amiért ilyen hülyeséget csináltál, hogy akartad törölni a dolgokat ott. Nem szabad ilyet csinálni. Szólj nekem és segítek Szajci reci 2008. január 11., 09:50 (CET)

Figy, nem kell túlkomplikálni. Ha azt a sablonfélét használod amit adtam akkor nincs semmi baj. Erről a képről meg annyit, hogy ahogy én kijavítottam az jó. csináld te is így mindegyik képednél. Ha itt van a magyar wikin, akkor azt jelöld úgy ahogy én mutattam. Ezeket a grünwaldi régi képeket, egyszerűen csak a {{PD-old}} sablonnal írd le. Ennyi. Szajci reci 2008. január 11., 10:14 (CET)

Szia! Jó lesz így. A horvát stimmel. nincs vele gond. Szajci reci 2008. január 11., 13:32 (CET)

Hosszú háború

Igazából, még el sem jutottam a háború kezdetéig, és már is elakadtam, egy kicsit sok a részlet. Részemről a megtiszteltetés ha segítesz. – Egyed vita 2008. január 11., 17:18 (CET)

Képtörlés

Szia! Fontos, ha a commonsban felraktál egy képet és itt törölni akarsz akkor így kell leírnod: {{azonnali-commons|Battle of Grunwald.jpg}} Ezt így használd mert különben rádszólnak az adminok. üdv. Szajci reci 2008. január 11., 19:00 (CET)

Német Lovagrend szócikk

Szia! A szócikket kitehetem kiemeltszavazásra? Szajci reci 2008. január 12., 10:18 (CET)

Rendben. Látom a commonsban a munkád. Gratulálok. Szépen fejlődsz. Viszont arra kérlek, ha lehetne ide és a commonsba is csinálj egy bábelt az userlapodra, hogy milyen nyelken beszélsz. Ez nagy segítség lenne. főleg a commonsban. Szajci reci 2008. január 12., 10:25 (CET)

Megcsinálom a commmonsban az userlapodra. Ha nem tetszik úgy a lap akkor egyszerűen törlöd. Ok? Szajci reci 2008. január 12., 12:03 (CET)

Elkészült. Szajci reci 2008. január 12., 12:23 (CET)

Képek

Szia! Kérlek, a commonson megtalálható képeket NE {{azonnali}}(?) sablonnal jelöld meg, hanem az {{azonnali-commons}}(?)-al. Köszönettel: Dorganvita 2008. január 12., 12:09 (CET)


Szia! Ha lesz időd, nézd meg a Lövőpetri c. lapot, Petry Gáspár kuruckapitány-ról vannak benne adatok, a Hadt.műhely számára.

Üdvözlettel: Kossuthzs. vita 2008. január 15., 14:25 (CET)

A csata

Szia, megnéztem, sajna a neten egy két fórumbejegyzésen kívül többet nem találtam :( Budapesti vagy? Mert talán az ELTE török tanszéki könyvtárában van olyan törikönyv, ami taglalja. Én akarok majd menni a könyvtárba a szakdogámhoz könyvet nézni, ha nem felejtem el, megkérdezem :) – Timis abla üzenőfal 2008. január 16., 19:22 (CET)

Horvát zászló

Üdv! A csata sablonhoz keresek kis, illusztris horvát zászlót az 1848-1849-es cikkeimhez (konkrétan Jellasicshoz). Mint amilyen pl. a kápolnai csata elején van magyar, habsburg és lengyel színekben. Tudsz segíteni? Gepi vita 2008. január 16., 20:48 (CET)

Aláírás

Szia! Ha a beállításaidba beírod úgy a dolgokat ahogy az én aláírásom van szerkesztve és kipipálod alatta a négyzetet, akkor így jelenik majd meg mint nekem. Szajci reci 2008. január 17., 16:36 (CET)

Rendben. Örülök, hogy sikerült. Szajci reci 2008. január 17., 16:42 (CET)

Szia! Az a gond az aláírásoddal, hogy nem kék és nem tudok a vitalapodra linkelni. kérlek csináld meg. Szajci reci 2008. január 23., 20:17 (CET)

Igen. köszi. Szajci reci 2008. január 23., 20:27 (CET)

Szentgotthárd

Szia! Te már profibban nyomod... Szerinted nem lehetne a Szentgotthárd szócikkből lassan kiemelt szócikket csinálni??? Üdv!! – Wachteis vita 2008. január 18., 16:48 (CET)

Milyen Szentgotthárd-cikkből? Talán inkább a Felsőszölnökből, nem? :) -- puncsos (→ Mi'la tu'tu?) 2008. január 19., 14:47 (CET)

Re:Begynec-kút

Szia! Válasz a vitalapomon. -- puncsos (→ Mi'la tu'tu?) 2008. január 19., 14:48 (CET)

Kép a szentgotthárdi csata leírásában

Szia! most néztem meg jobban az "Egykorú francia tudósítás..." című képet a cikkszóban. Szerintem ez inkább német nyelvű akar lenni, ráadásul jobbra lenn azt írja, hogy Frankfurtban adták ki. A Marburgi Digitális Archivum a Wilhelmshöher Kriegskarten-ek közé sorolja (http://www.digam.net/index.php?dok=2131). Üdv! – Wachteis vita 2008. január 22., 16:45 (CET)

Még egy kérés, ha nem megterhelő. Ránéznél a Szentgotthárdi ciszterci apátság cikk-re? Szedtem össze pár dolgot, de kicsit sánta (vagy inkább nagyon). MInden javaslatnak örülnék! Üdv! – Wachteis vita 2008. január 22., 16:56 (CET)

Kösz az infókat! Nem is mondtam, kétvölgyi nagyanyám is Doncsecz vezetéknevű volt... – Wachteis vita 2008. január 23., 08:56 (CET)

Lelkipásztorok

Jó ötlet volt a szócikkek létrehozása (Medvedovics Mihály, Donkóczi Miklós), nekem eszembe sem jutott. A két papnak még utána kellene nézni, de addig is meg vagy dicsérve. -- puncsos (→ Mi'la tu'tu?) 2008. január 23., 03:51 (CET)

Vendvidék zászló

Szia! Egyszerű, de jó. Én tulajdonképpen, nem tudok a szlovénekről sok mindent. Engem nem is zavar. Kirakhatnád a szlovén wikire valami kocsmafalra. Szajci reci 2008. január 23., 20:10 (CET)

Szabad Jugoszlávia zászlaja

Szia! Zászlóról jut eszembe én is tervezek egy zászlót a fejembe. Méghozzá a Szabad Jugoszlávia zászlót. (a szerbhorvát wikin, az userlapomon láthatod, hogy mit értek Szabad Jugoszlávia alatt. Én ennek egy olyan zászlót képzeltem, mit a kommunista jugoszláv zászló, csak a címer lenne más. Egy pajzs. a felső részében egy katolikus kereszt, egy félhold és egy pravoszláv kereszt lenne, alatta meg egy fa, amely a jugoszláv nép gyökereire utalna. Szerinted jól nézne ki? Szajci reci 2008. január 23., 20:12 (CET)

Csata sablon vita

Kérlek, tekintsd meg a Sablon vita:Csata lapot. Ha van még ismerősöd, aki használja a sablont, írd meg ezt az üzenetet az ő vitalapjára is (ha még nem láttad ott). Köszönöm. -Gepi vita 2008. január 24., 01:41 (CET)


szentgotthárd

A pdf fájl talán tartogathat infókat, az anakrai magyar tanszék egyik szakdolgozata. A második link csak alapinfókat sorol föl a szultánról. a Harmadikat nem tudtam itt az irodában megnyitni, mert szűrik az odlalakat, és ezt blokkolja a gép. Ha adsz egy kis időt, hétvégén átnézem azt a pdf fájlt. – Timis abla üzenőfal 2008. január 25., 13:34 (CET)

törlés

{{delete|jélsdfkésl}} Szajci reci 2008. január 28., 22:00 (CET)

Felsőmarác

A Felsőmarác cikkben valami jogsértő szöveg el lett távolítva, de már jó régen. Lehet, hogy ezzel kapcsolatban írtam egy anon vitalapjára, de annyi ilyennek írtam már, hogy nem emlékszem. Ha te nem voltál, akkor régen biztos másé volt az az IP-cím. Előfordul. :) – Alensha üzi 2008. január 29., 17:33 (CET)

Nem a géped volt másé, a címet oszthatta ki másnak a szolgáltató :) – Alensha üzi 2008. január 29., 19:39 (CET)

Feledékenység

Bocsánat, teljesen megfeletkeztem térképekről. Sajnos belefutottam egy intenzív munkafázisba. De ma este odahaza nekilátok. – Beroesz 2008. január 30., 12:58 (CET)

oszmán töri

Szia. Hááááát oszmán töriben nem vagyok otthon, egyáltalán. sokkal inkább érdekel az ország 20. századi történelme, és azt ismerem jobban, főként a köztársaság-alapítás környéki időszakot. Ha kétségeid vannak, szerintem az angol wiki en:Wikipedia:WikiProject Turkey oldalon biztosan segítenek, tudom, hogy ott több oszmán töri szakértő is van (pl. OttomanReference). Üdv, – Timis abla üzenőfal 2008. január 30., 13:11 (CET)

SYMA Sportközpont

Ha birsz segiteni.Nem tudom mire ál (jelent) SYMA a SYMA Sportközpont névbe. Akarom leirni szerbül csirilul. Elöre köszönöm – --László (talk) 2008. február 3., 04:55 (CET)

Köszönöm– --László (talk) 2008. február 3., 16:22 (CET)

1956-os forradalom

Szia! Minden tiszteletem a forradalmároké, büszkék lehetünk rájuk. Én magam is az vagyok, és büszke arra is, hogy magyar (is) vagyok. De ez semmit nem változtat azon, hogy a „magyar” szó nem tulajdonnév. Ezért, hacsak nincs valami olyan irányelv vagy útmutató, hogy az infoboxokban található szövegeket nagybetűvel kell írni (amiről én nem tudok), akkor semmi nem indokolja, hogy úgy írjuk. (Ezt azért írtam meg ide, mert nem célom oda-visszaállításokat kezdeni a lapon.) – Tomeczek Słucham! 2008. február 3., 12:58 (CET)

Értem, de a más wikipédiákon alkalmazott gyakorlat helyesírási kérdésekben (márpedig ez szerintem helyesírási kérdés) nem lehet mérvadó, mivel azok (jó esetben) a saját nyelvük helyesírási szabályai szerint írják a szavakat. – Tomeczek Słucham! 2008. február 3., 14:02 (CET)

Szia, és bocsánat, hogy csak most válaszolok. Az ÁVH-s kérdésedre sajnos nem tudom a megoldást, nem találtam meg én sem. – Tomeczek Słucham! 2008. február 5., 12:58 (CET)

Német Lovagrend

Szia! Kitehetem a szócikket referálásra? Kicsit kipofoztam, talán így jó. Szajci reci 2008. február 8., 11:04 (CET)

Rendben. Szajci reci 2008. február 8., 11:19 (CET)

Képek a Commonsban

Hello! Persze, minden kép mehet. Láttam a másik képet is, mindig figyelemmel kísérem a munkásságod, mivel egy az érdeklődési körünk. -- puncsos (v) 2008. február 10., 19:37 (CET)

Legjobb

Ez egy jó kérdés. Szerintem ha megfelel az itt leírtaknak akkor rárakhatod a sablont. Első ránézésre szerintem elég hosszú ahhoz hogy minden benne legyen, de nem vagyok a téma szakértője, szóval kérdezz meg mást is. - Dili vita 2008. február 11., 18:01 (CET)

kiemelt szavazás

Szia! nem szavaznál a kiemelt-szavazáson? Jó volna. Szajci reci 2008. február 12., 14:11 (CET)

Képek elrendezése

Hello! Megcsináltam, emgnézheted. Én így szoktam, szerinem szebben néz ki. Amúgy ha már használod a thumb paramétert, akkor ne írd oda, hogy hány pixel legyen (200px), mert a thumbnail automatikusan beállított szélességű. -- puncsos (v) 2008. február 13., 23:06 (CET)

vend nyelvjárás

Szia! Hát most nézd, lehetne, de szerintem, csak te raknád ki a sablont, és 1 elemért nem szoktunk kategóriát létrehozni, viszont a sablont csináld meg, azt jó ötletnek tartom. Szajci reci 2008. február 14., 22:12 (CET)

egyszerűen fogod a szlovén nyelvű sablont és átírod ennyi. Szajci reci 2008. február 15., 12:50 (CET)

Kanizsa török parancsnoka

Szió!

Hát nézd! Nem "szakterületem" az 1660-as évek... de ha bármilyen könyv kell ki tudom venni a Debreceni Egyetem könyvtárából és megkeresem a vonatkozó fejezeteket. De néhány link talán segít: 1 2 3 - próbáld meg ezeket.

Ha valamit még tudok segíteni, segítek! :-)) – Peda 2008. február 16., 19:18 (CET)


Bákó vagy Bacău

Szia! Indult egy szavazás arról, hogy milyen formában használjuk Bacău / Bákó megye nevét a szócikk címében. Jó pár érv, kapcsolódó példák sora és egy durvuló vita vár. Kérlek segítsd nyelvünk védelme érdekében és az ott élő csángókra tekintettel a magyar elnevezést (Bákó megye). Köszönöm– Croom vita 2008. február 18., 18:33 (CET)

A pontosság kedvéért hozzáteszem, hogy a vita a végéhez közeledik, február 24-én zárul, állása jelenleg 29:11 Bákó megye javára, tehát a nyelvünk védelme és a csángók megsegítése nem áll olyan nagyon rosszul:) Szavazatodat természetesen örömmel várjuk. Közben Kabóca újabb átfogó szavazást készít elő a témában: User:Kabóca/Javaslatgyár földrajzi névelemet tartalmazó elnevezések írásmódjáról. Üdvözlettel – Hkoala 2008. február 19., 21:31 (CET)

Szabad Jugoszlávia

Szia! elkészültem a címmerrel és a címeres zászlót is megcsináltam. Ha érdekel add meg légyszi az e-mail címed, és átküldöm. Szajci reci 2008. február 23., 17:26 (CET)

No nem érdekel :) ? Szajci reci 2008. február 24., 07:25 (CET)

Nem tettem fel, mert azt akarom, hogy előbb megnézd, és ha esetleg a címerre még tudsz valami hasznos dolgot mondani, akkor berakom. csak mondd meg az e-mail-odat, mert enélkül nem tudom elküldeni. Szajci reci 2008. február 24., 10:14 (CET)

Német Lovagrend

Szia! Kitehetem már kiemeltszavazásra a szócikket? Szajci reci 2008. február 23., 17:27 (CET)

Szia! Lezárom még ma, csak van más dolgom (mentorkodás). Aztán majd lezárom. Szajci reci 2008. március 15., 20:13 (CET)

Re: vendkérdés

Mivel a vendekre vonatkozó kérdésről van szó, ez jelöletlen határozói (AkH.11 125. c)) vagy jelentéstömörítő/jelentéssűrítő összetételként értelmezhető (AkH.11 129.), tehát az egybeírást javaslom. Ádám 2008. február 29., 18:39 (CET)

Középkor műhelyben

Üdv! A középkor és köztem egy harci elefántokkal őrzött kínai nagy fal van, a műhelyhez annyi közöm volt, hogy én dizájnoltam, az igazi ember akit ebben a témában kérdezhetsz az Mathae. ~ Boro » vita 2008. március 3., 17:01 (CET)

Tessék csatlakozni, én csak egy Boro felkérője vagyok, semmi több – a műhelybe mindenkit szeretettel várunk jelentkezés nélkül is. Csak vésd fel magad a tagok közé. Lassan hivatalosan is megalakulhatunk, mármint a taglétszám alapján érdemes lassan működni kezdeni, aztán... ajánlom figyelmedbe a műhely vitalapját! – شهاب الويكي مجلس الحكمة 2008. március 3., 20:50 (CET)

Sablonkérdés

Ez a sablon nem jó? Ha jól láttam hasonló mint ami az angolon van. - Dili vita 2008. március 5., 10:18 (CET)

Helló!csak próbaképp összedobtam egyet (Sablon:Lovagrend), de nem garantálom h tökéletes :)! – Bonepeter88 vita 2008. március 5., 10:22 (CET)
Nincs mit, örülök ha tetszik :)! – Bonepeter88 vita 2008. március 5., 13:19 (CET)

jászok

Szia. Nem kell. Szajci reci 2008. március 12., 19:35 (CET)

Kruszwicai adománylevél

Szia Ákos! Topolskién kívül még 3 magyar nyelvű Lengyelország története van forgalomban: Norman Davies (ez a legújabb és legrészletesebb), Szokolay Katalin és Perényi József művei. Illetve van egy Az anarchia tartja fenn Lengyelországot? című mű, amelyet Ring Éva írt. Ezeket érdemes megnézni, nekem a Davies megvan, de nincs itt nálam. Néhány napon belül meg tudom nézni, ha gondolod. Másrészt meg, ha belinkeled az angol oldalt, akkor megnézem, és megpróbálom én is a lengyel wikiben, csak így nem tudom, hogy hol keressem. – Tomeczek Słucham! 2008. március 13., 19:37 (CET)

Meg is van itt a negyedik sorban van rá link (falsyfikat kruszwicki), de még nincs megírva a szócikk. A mondat fordítása egyébként a következő: „Még 1230-ban bukkant fel az az irat, amelyet ma kruszwicai hamisítványként ismerünk, és amely a chełmi föld örökös használatának jogát adta volna a kereszteseknek.”Tomeczek Słucham! 2008. március 13., 19:47 (CET)

Szia! Megnéztem a Norman Daviesben, illetve egy lengyel történelemkönyvben is, amelyik otthon van meg nekem. Egyikben sem szerepel név szerint a kruszwicai adománylevél, de mindkettő utal rá, hogy a rend nagymestere a hazugság és a nagyon ügyes diplomácia ötvözésével szilárdította meg a helyzetét a lengyel területen. – Tomeczek Słucham! 2008. március 27., 12:31 (CET)

Goricsko

Ahoj! Szlovén ügyben kereslek, Neked talán több közöd van hozzá mint nekem... A lényeg: tényleg "Goricsko"-nak hívják magyarul "Goričko"-t? Azaz simán átírják magyar "cs"-re, vagy ez csak valami partizánakció a č nehézkes használata miatt? Előre is köszi! - Gaja  2008. március 16., 00:12 (CET)

Köszönöm a segítséged, javítottuk! - Gaja  2008. március 16., 15:33 (CET)


Magyar–török háború (1521–26)

Szia! Kitehetem referálásra a szócikket? Szajci reci 2008. március 21., 17:48 (CET)

Döntő csaták

Szia, Ákos! Azt hiszem, elírtad a szerző címét: nem Geoffrey Reagen hanem Geoffrey Regan. A könyv a Panem kiadónál jelent meg és itt kölcsönözhető: [1] (esetleg könyvtárközi kereséssel?) Üdvözlettel – Hkoala 2008. március 21., 20:43 (CET)

Cirill írás

Szia! Kaptam egy progit, amellyel át lehet írni a szöveget latinból cirillbe és fordítva. Szajci reci 2008. március 21., 21:46 (CET)

Ez egy program, nem bonyolult. Figy van msn-ed? mert annyit beszélünk wikis témákban, hogy ideje volna felvenni egymást és akkor át tudom küldeni a progit is. A szócikket kiteszem akkor refre, amit mondtál. Szajci reci 2008. március 21., 22:07 (CET)

Átküldtem freemail-on. Ha feltelepítetted, akkor szólj és holnap elmagyarázom hogy használd. Szajci reci 2008. március 21., 22:17 (CET)

Most itt leszek egy darabig a gép előtt. Azt ajánlom, hogy maradjunk kapcsolatban freemailon keresztül. Szajci reci 2008. március 22., 08:41 (CET)

Re:Angol szám

Hát figyelj, nem sok fogódszkodót adtál. A refrén nem ugrik be esetleg? Pupika Vita 2008. március 23., 14:43 (CET)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Szerb nyelv

Szia! Légyszi nézd meg a szócikket és ha találsz hiányosságokat, akkor írd meg és szavazz légyszi :). Szajci reci 2008. március 26., 07:25 (CET)

Igen, csak valaki a spanyol nyelv alapján akarta felvázolni a szakaszokat és ezért írtam a horvát nyelvet. Köszi, hogy szavaztál. Szajci reci 2008. március 26., 08:15 (CET)

Habsburg–török háború (1663–64)

Szia! Kicsit átírtam a cikk bevezetőjét. Nézd meg, hogy tetszik-e. Ha nem, akkor állítsd vissza az eredetire. Nem akarok beleszólni a cikkedbe csak segíteni akartam. Szerintem így jobb lett. Ha akarod szívesen segítek a cikk stílusának csiszolásában. Látszik, hogy sokat dolgoztál rajta és normális forrásokkal ellátott cikkről van szó. Ami esetleg hiányzik az az irodalom rendbeszedése (ez jelenleg külső hivatkozás név alatt fut) és külső hivatkozások, „extrák” hozzáadása (a múlt-kor, história, a sulinet és egyéb oldalak biztosan tartalmaznak idevágó témákat). Üdv!Carlos71 vita 2008. március 26., 19:09 (CET)

Nincs mit! Mindenkinél előfordulnak hibák. A héten átfutok a cikken és segítek a stílusán csiszolni, ha valamit nem értek majd megkérdezem. Amelyik résszel végeztem azt jelezni fogom neked. Ha készen lesz írj a többieknek (Hadtörténeti Műhely), hogy nézzék meg a cikket és szavazzanak. Egy jó cikk nem érdemelhet érdektelenséget! Ha egymással sem törődünk akkor minek a műhely. Sajnos én is véletlen jöttem rá a dolgokra, amikor a cikkemet feltették referálásra. Carlos71 vita 2008. március 26., 19:39 (CET)

Horthy kezdőlapra jelölés

Ha gondolod szavazd meg. Wikipédia:Szócikkek a kezdőlaponCarlos71 vita 2008. március 27., 08:49 (CET)

Köszi!Carlos71 vita 2008. március 27., 10:11 (CET)

Habsburg–török háború (1663–64)

„A háború kérdése” előtti részig átnézve és átjavítva. Kérlek nézd át és ha van valami megjegyzésed hagyj üzenetet.Carlos71 vita 2008. március 28., 18:26 (CET)

Akkor leállok, nehogy egymásra szerkesszünk. „A kérdés a Habsburg Birodalmon és Magyarországon belül” című részt javítgattam. Majd szólj, ha végeztél.Carlos71 vita 2008. március 28., 19:02 (CET)

re: török hódoltság

Megnézem mit tehetek :) – Timish söyle 2008. március 28., 19:39 (CET)

Sablon

Szia! Persze, csak írd le, hogy mi legyen benne.

Ne haragudj, de egy kicsit átformáztam az userlapodon a sablonokat. Ha nem tetszik, akkor vond vissza. Csak valami szép elrendezést gondoltam. Vagy ha akarod, akkor akár 3 oszlopba is le tudom rendezni úgy, hogy ne essen szét az egész. Szajci reci 2008. április 4., 21:32 (CEST)

Itt megtalálod a sablonokat: User:Szajci/Munka Szajci reci 2008. április 5., 08:41 (CEST)

Nincs mit. Ha bármiben segíthetek, csak szólj. Szajci reci 2008. április 5., 09:41 (CEST)

Ma

Szia! Ha érdekel és van Duna tv nálad, akkor nézd 16:20-kor, mert benne lesz Szalánta. Szajci reci 2008. április 5., 16:11 (CEST)

Szia! Azt lehagytam sajnos, hogy én nem leszek benne, mert akkor nem voltam otthon. De zenélek és táncolok is egyébként. Szajci reci 2008. április 5., 19:33 (CEST)


Re: Wikipédiák

Szia! A metawikin kell kérni, ha új nyelven akar valaki wikipédiát indítani, de nem mindnek engedik, pontosan nem tudom, hogy megy. Kell pl., hogy az adott nyelvnek legyen ISO-kódja, meg ilyenek. – Alensha üzi 2008. április 7., 16:18 (CEST)

Hátha tudod használni

Újabb könyv a német lovagrendről

Re:Twist

Esküszöm, a múlt héten láttam a VH1-en, akkor eszembe is jutottál, nem-e ez az, amit keresel, de aztán mégmielőtt vége lett a számnak, elfelejtettem :D Pupika Vita 2008. április 8., 19:45 (CEST)

Re: Doncsecz Károly

Szia, Ákos! Sajnos nem tudok segíteni, annyira nem ismerem ki magam az angol wikin, max. interwikiket szoktam oda betenni. De úgy emlékszem, hogy Alenshának hasonló gondjai voltak (talán Mancs kutya cikkével?), esetleg kérdezd meg őt. Üdvözlettel – Hkoala 2008. április 9., 17:14 (CEST)

Szia! Sajnos jobbat nem tudok mondani, mint hogy minél több magyart oda kell csődíteni, hogy szavazzanak, és forrásokat kell mutatni, lehetőleg neten lévőket (tökmindegy, hogy mit, úgyse értik, csak komolynak tűnjenek). Én egy ideje már nem nagyon írogatok az enwikibe, ész nélkül törölgetnek mindent. – Alensha üzi 2008. április 9., 18:31 (CEST)

u.i.: Amiket felsoroltál a cikk alján forrásokat, azokhoz kéne ISBN vagy ISSN. Sokat segítene. – Alensha üzi 2008. április 9., 18:40 (CEST)

Gyűlnek a szavazatok, látod, megy ez szépen :) Jó ez az összetartás a magyar szerkesztők közt. Utálom, amikor azért akarnak törölni valamit az angolból, mert nekik az USA határán kívül megszűnik a világ.

Nézegettem a userlapodat :) sok mindenben egyetértek veled, de azokat az embereket, akiknek a neve és képe a jobboldali 2 felső dobozban van, én arra se tartom érdemesnek, hogy elrondítsam velük a userlapomat... amúgy félig én is Vas megyei vagyok :) üdv, – Alensha üzi 2008. április 10., 17:23 (CEST)

Szívesen! Szólj máskor is, ha ilyesmi gond van. – Alensha üzi 2008. április 11., 15:50 (CEST)

M1 Abrams

Szia! Kérlek nézd meg a cikket és szavazz. Most másodszor is jelöltem Szajci reci 2008. április 10., 13:05 (CEST)

tudakozó

Szia! Akkor azt kell odaírni, hogy nincs hozzá forrás, nincs róla adat. Ezt válaszolhatod neki. Szajci reci 2008. április 10., 15:19 (CEST)

Német-római Birodalom

Szia! Szerinted ki lehetne tenni a szócikket referálásra? Vagy még éretlen rá? Szajci reci 2008. április 12., 12:30 (CEST)

Törlés

Szia! Ha azonnali teszel egy lapot, akkor kérlek így töltsd ki:

{{azonnali|1=indok ~~~~}} Szajci reci 2008. április 12., 13:08 (CEST)

A szerkesztőlécen van egy ilyen #R. Ezt kell használni. Szajci reci 2008. április 12., 13:11 (CEST)

Zrínyi

Szia! Ha nincs a szócikkben és a commonsban sem, akkor nincs. Szajci reci 2008. április 14., 19:43 (CEST)

Nyitrai csata (1664)

Szia Ákos! Sajnos most nincs időm formázni, úgyhogy közlök itt egy fordítást: a http://www.nitra-slovensko.eu/11.-19.-storocie/turecky-polmesiac-nad-nitrou.html?Itemid=48 oldalról:

1663. október 12-én a török hadak elfoglalták Gházi Hussein pasa vezetése alatt csaknem harc nélkül Nyitrát várával együtt, amelyet a helyőrség Nyitrai kapitány vezetése alatt feladott. A török uralom azonban nem volt tartós Nyitrán. Városunk megtartásáról súlyos harcok dúltak, melyben a Felső- és Alsóváros is elpusztult.

1664. április elején Nyitrára erős császári sereg érkezett de Souches és Koháry (a bányavárosi főkapitány) tábornokok vezetése alatt, mintegy 16 000 emberrel. Bár az első támadás a városi erőd ellen sikertelen volt, a gyakori bombázások olyannyira megzavarták a törököt, hogy felgyújtották a Felső- és Alsóvárost. Április 16-án visszahúzodtak a várba. A három napos folyamatos ágyúzás miatt a várfalak egy része leomlott, de az őrség nem adta meg magát. A várban tartózkodott az érsekújvári pasa, aki 300 lovassal megpróbált kitörni a várból. Ez sikerült is neki, bár nagy veszteségek árán. Végül az erősítés megérkezése után a törökök de Souchesszal szabad elvonulásban egyeztek meg és 1664. április 18-án a várat átadták a császári seregeknek.

A vár ostroma alatt 400 török esett el, a város feladásakor a várat 400 lovas és 200 gyalogos hagyta el. de Souches Spankau várkapitány javaslatára az Alsóvárost stratégiai okokból le akarta romboltatni és az így nyert alapanyagot a vár megerősítésére használni fel, de végül a magyar nádor javaslatára tervétől elállt. 1669-ben Pálffy Miklós lett a nyitrai püspök, aki félve attól, hogy a török ismét elfoglalná a várat, új nagyszabású városfalakat emelt, amelyek építését 1673-ban fejezték be, amely falak mindmáig fennmaradtak.

Ezt a szöveget nem írtam át. Vannak benne érdekes részek (amikor élpusztult az Alsóváros és felgyújtották az ostrom alatt, majd Souches az ostrom után még azon gondolkodik, hogy lerombolja). Ennyit találtam a neten. Hétvégén még próbálok otthon utánanézni a további részleteknek, de nem valószínű, hogy szlovák szerzőknél sokkal több van, mint a magyaroknál. A szlovák történészek ugyanis nem nagyon foglalkoznak a Magyar Királyság történetével és amit erről az időszakról írnak, azt leggyakrabban vagy átveszik a magyar szerzőktől, vagy átveszik és el is ferdítik. No, de mindegy, Blaskovics József volt az, aki a török korral foglalkozott, talán az ő könyveinek lenne érdemes utánanézni, de hétvégén még megpróbálok utánanézni. Van egy érdekes legenda is ami a törökökhöz kapcsolódik Nyitrán a Corgonyról (így hívják a nyitrai sört is), de ezt majd legközelebb. Üdv Poganyp (csevej) 2008. április 14., 22:22 (CEST)

Sajnos minden igyekezetem ellenére nem sikerült semmi mást találnom sem az interneten sem könyvekben. Talán lehethogy jó lenne megkérdezni valami turkológust is, hátha törökül jelent meg írás a magyarországi török jelenlétről. Poganyp (csevej) 2008. április 20., 16:18 (CEST)

Török háborúk

Kedves Ákos ! Jómagam nem igazán vagyok járatos a korszak történelmében és könyvtáram is elég szegényes a témában, egyedül Nyitra török kori megszállásáról van egy kis brosúrám, de úgy látom, ezt már szépen kidolgozták. Viszont elég sokat foglalkozom a történelmi Komárom megyével és terveim között szerepel a vármegye cikkének kibővítése, különös tekintettel a történelemre. Az általam írt Komárom története cikket is még szeretném bővíteni. Egyelőre sajnos nincs időm cikkeket írni, de később erre mindenképpen sort szeretnék keríteni. A 16-17. századi történelem sajnos túlontúl mozgalmas volt ezen a vidéken is... Üdvözlettel SzederLaci vita 2008. április 15., 15:38 (CEST)

Szia! A szócikk vitalapjára írd le a hivatkozást. Ha onnan is kitörli, akkor szólni kell ott az adminisztrátoroknak, hogy vandalizál a gyerek. Szajci reci 2008. április 19., 20:21 (CEST)

Sablon

Szia! Semmilyenbe, mert én nem raktam be. Ne haragudj elfelejtettem. Te megcsinálnád légyszi.

u.i. Légyszi szavazz a kiemeltszavazáson. Szajci reci 2008. április 21., 15:51 (CEST)

Hú, akkor nem is csináltam meg. Basszus. Akkor meg kell írnom őket. Mindjárt cselekszem. Szajci reci 2008. április 21., 15:55 (CEST)

Inkább iderakom:

Szajci reci 2008. április 21., 15:56 (CEST)

Kivettem a sablonokat, mert már itt nincs szükség rájuk. A sablonokat jól megcsináltad. Szajci reci 2008. április 21., 16:30 (CEST)

A török Mo-on

Szia! Az említett cikkeket át fogom olvasni, és megírom róluk a véleményem, de hosszútávú beavatlkozásra nem vállalkozom! Köszönöm a megtisztelő felkérést!– M. Vinceide küldd a párbajsegédeidet 2008. április 21., 20:45 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Német-római Birodalom

Szia! SEgítenél orvosolni a hibákat a cikkben? Szajci reci 2008. április 25., 15:59 (CEST)

Értem. Én is fogok dolgozni rajta a jövő héten, de holnap német nyelvvizsgám van, vasárnap meg búcsú van Szalántán. Szóval hosszú hétvégém lesz. Szajci reci 2008. április 25., 16:18 (CEST)

Szia! tudsz akkor segíteni? Szajci reci 2008. április 29., 14:12 (CEST)

Köszi. Én már javítgattam néhány dolgot, nemsokára írok még a német wikiből dolgokat. Szajci reci 2008. április 29., 14:16 (CEST)

Kenyérmező

Szia Ákos!

Kenyérmező románul "Câmpul Pâinii", a csata: "Bătălia de pe Câmpia Pâinii". Külön szócikk egyikről sincs, ellenben tárgyalják Alkenyér településnél (Şibot, Alba), Báthory Istvánnál (Ştefan Bathory I) és Kinizsi Pálnál (Pavel Chinezul).

üdv:Transylvanus vita 2008. április 26., 10:59 (CEST)


Kedves Ákos! Pontos helységnévlistát készíteni egy-egy tájról mindig bajos, ebben az esetben még inkább, mert a Kenyérmező történelmi táj, amelynek nincsen máig élő hagyománya. Kapcsoljuk a Kenyér-patakhoz, amely a Maros bal oldali mellékpataka és zárjuk ki a jobb parti falvakat (a Pallas meghatározása, mely szerint „térség Hunyad vármegye szászvárosi j.-ban a Maros két partján Alvinc felé terülve”). Utóbbi megoldást támogatja a Néprajzi Lexikon is: „a Maros kiszélesedő völgyének sík, fátlan része a romániai Hunyad megyében”, mivel a jobb parton majdnem a Marosig nyúlnak le az erdők (a mező a régi népi elnevezésekben egyébként is fátlan vidéket szokott jelölni). Jókai szerint „Szép Erdélyországbán, a Maros mentében van egy kis sík lapály, kétoldalról hegyekkel beszegve, mely Alvinctól Szászvárosig terül. Ezt nevezik Kenyérmezőnek.” (Ezt helyi magyar birtokosoktól hallhatta, mert járt is ott.) Egy 1550-ben kiadott könyv, Georg Reicherstorffer Chorographia Transilvaniae-je szerint viszont Szászváros egymérföldnyi járóföldre délre fekszik Kenyér mezejétől. Ez alapján valószínű, hogy szűkebb értelemben a Kudzsir-patak (egykori Kenyér) torkolata melletti vidéket (mai Alkenyér és Balomir határa) nevezték így. A Jókaiéhoz hasonló meghatározásokat viszont már több helyütt olvastam (idézni nem tudom őket, most csak a neten néztem körül), szerintem praktikus úgy meghatározni a területet, mint a Maros bal partja a Sebes és a Sibişel között, délen a hegyek lábáig. Ezt a területet túlnyomólag ma is szántóföldek borítják.

Ez alapján már könnyű felsorolni a területen fekvő helységeket:

  • Alvinc (román Vinţu de Jos, német Unterwintz vagy Winzendorf)
  • Alsópián (vagy Szászpián, románul Pianul de Jos, népiesen Chian, németül Deutschpien vagy Deutschpian)
  • Tartaria (1911-ben nevét Alsótatárlakára változtatták, mert egy 'tatár' jelentésű román szót véltek benne, holott valószínűleg egy 'pokol' jelentésű tartar szóból való – a 15. században még nem létezett, határában 1310-ben Oláh- és Szászárkos, később -erkes, 1488-ban Grebencsin feküdt)
  • Alsócsóra (románul Săliştea, régebben Cioara)
  • Balomir (románul Balomiru de Câmp)
  • Alkenyér (vagy Zsibotalkenyér, románul Şibot, németül Unterbrodsdorf)
  • Felkenyér (románul Vinerea, németül Oberbrodsdorf)
  • Kudzsir – a terület szélén, határának túlnyomó része már a Kudzsiri-havasokban fekszik
  • Bencenc
  • Piskinc (románul Pişchinţi)
  • Vajdej (románul Vaidei, németül Weidendorf)
  • Romosz
  • Gyalmár (románul Gelmar)

A Néprajzi Lexikonnal ellentétben nagy részük nem Hunyad, hanem Fehér megyében fekszik (az egykori Szászvárosszék, Szászsebesszék, Alsó-Fehér vm. és Hunyad vm. területén). Üdv, – Auguste 2008. április 26., 16:32 (CEST)

Török háborúk

Gratulálok!Carlos71 vita 2008. április 27., 11:48 (CEST)

Törlési napló

[2]Istvánka posta 2008. április 29., 14:06 (CEST)

Guadalcanali hadjárat

A cikk Pilgab kérésének megfelően javítva lett és újra fel lett terjesztve kiemeltnek. Kérlek nézd át és szavazz itt.Carlos71 vita 2008. május 3., 17:44 (CEST)

Kiemelt cikkek

Szia! Kérlek szavazz a kiemeltszavazáson a szócikkekre. Gondolok itt pl. Belgrád, háromhúros brácsa, harisnya, stb. Segítséged előre is köszönöm. Szajci reci 2008. május 4., 08:05 (CEST)

George Armstrong Custer

A cikk kiemeltszavazásra került. Ha van időd és kedved kérlek nézd át a cikket és ha tetszik szavazz rá itt. Esetleges észrevételeidet is szívesen várom.Carlos71 vita 2008. május 6., 18:29 (CEST)

A kék lagúna

Szia! Szívesen segítenék, de sajnos nem tudok, mivel nem nagyon vagyok járatos ezekben a letöltögetős dolgokban. Nem ismerek ilyen webcímeket, mivel minden film, amiről írtam eddig, gyári DVD-n vagy tévéből felvett VHS-en van meg nekem. Keresgéltem azért persze a neten egy kicsit, de csak az 1980-as verziót találtam meg letölthető változatban. (Egyébként az 1949-es sem az első, hanem a második filmváltozata volt a regénynek!) Gondolom, nem vigasztal a hír, hogy a közeljövőben, kb. a jövő hónap végén az 1980-as filmről is írnék egy szócikket. (Ha csak valaki meg nem előz.) Üdvözlettel: Filmfan vita 2008. május 9., 22:15 (CEST)

Szia! Kerestem a filmet egy pár letöltős helyen, de sehol nem találtam... :-( Erre csak akkor van esély, ha mostanában kiadják DVD-n! misibacsi*üzenet 2008. május 9., 23:12 (CEST)

Várnai csata

Szia! Most fejeztem be a cikket. Kérlek nézd meg a cikket. Szajci reci 2008. május 13., 16:48 (CEST)

Köszönöm a segítséged. Szajci reci 2008. május 14., 07:27 (CEST)

Válasz

Szia! Én sajnos nem tudom. de ajánlom gyere fel irc-re. Ha nem tudod hogy kell feljönni rá. Szólj nekem. Szajci reci 2008. május 16., 17:03 (CEST)

http://csomalin.csoma.elte.hu/~tgergo/ircgw.html ezt nyisd meg, és az anon~~ helyére írd a neved. majd be tudsz lépni. Szajci reci 2008. május 16., 17:07 (CEST)

vesd fel a kérdésedet az irc-n. Szajci reci 2008. május 16., 17:13 (CEST)

könyv

szia ne haragudj, de nem jutottam még el akönyvtárba. Tudod most van a vizsgaidőszak. Amint lesz időnk megnézem. Türelmedet kérem. Szajci reci 2008. május 17., 18:57 (CEST)

Doom

Szervusz Ákos,

Szerintem nem kéne magyarosítani a Doom szócikkben található ellenfeleket és fegyvereket, mert 1-2-nek eléggé hülye neve van a magyar nyelvben. Aki játszik a játékkal, az úgysem a magyar nevén fogja keresni a szörnyeket meg a fegyvereket, és írjuk le inkább a rendes nevüket. Más külföldi oldalak sem fordítják le a neveket. Ha lehet, akkor maradjanak meg az angol nevek.
Köszönettel,
BluesD vita 2008. május 18., 09:47 (CEST)


Rendben akkor meghagyom az eredeti neveket. BluesD vita 2008. május 18., 09:58 (CEST)