Szerkesztővita:Dancsuri

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 5 évvel ezelőtt a(z) Hartmann Kitty témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Dancsuri!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Palotabarát vita 2018. október 1., 02:01 (CEST)Válasz

Hartmann Kitty[szerkesztés]

Szia! Az a gond a Hartmann Kitty szócikkeddel, hogy nincs hozzá több független forrás, pedig az kell ha személyről írunk szócikket. Részben emiatt feltételezzük, hogy nem is felel meg a ún. nevezetességi irányelvünknek, vagyis lehetséges, hogy nem való a Wikipédiába. Egyelőre áttettük a Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Hartmann Kitty oldalra, ott szerkesztheted, kiegészítheted, ha tudod, bővítsd független forrásokkal (tehát ne a honlapjáról másolj át adatokat, hanem újságcikkek, könyvek stb. legyenek a forrásaid). Ha három hónapig nem történik vele semmi, vagy nem felel meg az irányelveknek, törölni fogjuk. Nézd át kérlek a fenti linkeket, sok segítséget találsz bennük. Ha válaszolni akarsz, vagy kérdésed van, írd ide, látni fogom. Szia! Palotabarát vita 2018. október 1., 02:15 (CEST)Válasz

Kösz, néhány adattal pótoltam. – Dancsuri vita 2018. november 8., 10:13 (CET)Válasz

Szia, a cikkeket nem írjuk alá, ezt majd légyszi vedd ki belőle. Sok adat és adatokhoz forrás hiányzik ahhoz, hogy cikké lehessen minősíteni. Abból indulj ki kérlek, hogy ez lexikon, ahol az adatokat a legpontosabban igyekszünk összegyűjteni, ezért is vesszük szigorúan, hogy minél több állításhoz legyen forrás. Nincs benne a cikkben, hogy pontosan mikor született, és hogy mettől meddig járt a főiskolára. De ezekhez az adatokhoz is jó lenne forrást adni, például ha már megjelent az információ egy helyi lexikonban, kiállítási kalauzban, újságban, bárhol. Jó lenne olyan cikkből is idézni, ami róla szól (kritika vagy ilyesmi). Igen rövidnek tartom a másfél soros életpálya szakaszt.

Előfordulhat olyan is, hogy valakiről még korai szócikket írni. Ha nincs elég forrás, nem tudunk eleget írni valakinek a művészetéről, annak hatásáról, akkor lehetséges, hogy az illető nem kerül be a Wikipédiába. Erről szól az ún. nevezetességi irányelvünk. Ezt a szócikk alapján még nehéz eldönteni, mert azt fejleszteni kell. Mielőtt bármilyen szerkesztésbe belekezdesz, javaslom nézz körül a Wikipédián, olvasgasd a pályatársak szócikkeit, a fenti dobozban található linkeket, és csak utána kezdj el anyagot gyűjteni és cikket bővíteni. Szia! Palotabarát vita 2018. november 8., 10:44 (CET)Válasz

Aláírás[szerkesztés]

Szia! Kérlek, az üzeneteidet, hozzászólásaidat mindig írd alá!

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (windows alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (windows alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

WikimakerXmessage 2018. november 6., 20:33 (CET)Válasz