Szerkesztővita:Csurgó Sándor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Csurgó Sándor!
English language.svg Non-Hungarian speakers, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Button sig.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Timish Evil Eye.svg sablongyári üzenőfal 2009. december 25., 16:05 (CET)

Cluster[szerkesztés]

Szia!

A fenti cikket nem másoltad véletlen vhonnan? Csak mert egyáltalán nem szócikkszerű. Egy cikkbe pl. nem teszünk fel kérdéseket és nem válaszoljuk meg azokat. Légy szíves alakítsd át a cikket! Köszönettel: – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2010. január 2., 00:43 (CET)

Kérlek, ne másold más tulajdonát[szerkesztés]

PDmaybe-icon.svg

Szia! Az általad beírt szöveg (E-papír szócikk) egy másik weblapról származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik. (Kivéve, ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, vagy a szöveg szabadon felhasználható a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően – ez esetben kérlek, jelezd ezt a cikk vitalapján.) Kérlek, mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra! Köszönöm! – Timish Evil Eye.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 3., 23:12 (CET)

A cikked szövegének első sora azonnal kidobja az origo cikkét, ez pedig bizony azt jelenti, hogy ctrl+c, ctrl+v módszerrel (más néve: copy-paste) készült a cikk :) Nehezen lehet 100%-os egyezést írni egy létező weblappal, másolás nélkül. A forrás megadása nem azt jelenti, hogy kimásolod a szöveget és beteszed a linket, hogy innen van. Fogalmazd meg a saját szavaiddal és úgy jelöld meg a forrást. A szó szerinti másolás a szerzői jogi törvénybe ütközik. – Timish Evil Eye.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 3., 23:29 (CET)

Azt hiszem, félreérted a forrás intézményét. A forrás azt jelenti, hogy az információkat vetted valahonnan, tehát meg kell adnod, honnan, akkor is ha átdolgozod a szöveget. Az ember egyetemi dolgozatot vagy bármilyen iskolai dolgozatot ír, akkor is feltünteti, hogy milyen könyvekből, weboldalakról stb dolgozott, hiszen a tudás nem száll a fejünkbe magától, olvasod valahol, az a "valahol" a Forrás. :-) Ha az origó cikke alapján írtad meg a saját változatot, akkor az origó a forrás. Lásd még: WP:FORRÁS. – Timish Evil Eye.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 4., 12:53 (CET)

elnevezési szokások[szerkesztés]

Szia, Vata-törzsfő - ilyen név nincs :) Ha egyértelműsíteni akarunk egy nevet, zárójelben tesszük mögé a "foglalkozást", pl.

  • Szabó János (mérnök)
  • Szabó jános (püspök)
  • Szabó János (labdarúgó, 1978)
  • Szabó János (labdarúgó, 1912)

Így átneveztem a szócikket Vata (törzsfő) névre. Üdv, – Timish Evil Eye.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 10., 00:46 (CET)

forma és orrás[szerkesztés]

Pápaszemes kobra. Kérlek add meg a felhasznált forrásaidat és kérlek tegyél a cikkbe belső linkeket, mert semmilyen más szócikkre nem hivatkozik a cikk. Köszi. – Timish Templatetools-purple.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 17., 00:01 (CET)

Megerősített szerkesztővé válás[szerkesztés]

Szia, Wikipédia:Jelölt lapváltozatok oldalon olvashatsz erről. A lényeg az, hogy olyan szerkesztéseket kell végezned, amik megfelelnek a Wikipédia szabályainak mind tartalmilag, mind formailag. Ha huzamosabb időn keresztül nincs probléma a szerkesztéseiddel, akkor megerősített szerkesztő lehetsz, ajánlani fognak rá. A járőrök ugyanis látják a szerkezstéseket a friss változtatásokban, és ha azt látják, hogy egy szerkesztő összes szerkesztését simán cska jelölni kell és nem kell utána meni és takarítani, javítani, figyelmeztetni, stb, akkor ajánlják megerősített szerkesztőnek. Tehát egyetlen dolgot kell tenned: megfelelően szerkeszteni. :-)Timish Templatetools-purple.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 22., 16:23 (CET)

átirányítások[szerkesztés]

szia, kérlek ne hozz létre nem létező szócikkekre átirányítást. Pláne helyesírásilag rossz nevekre ne. Köszi. – Timish Templatetools-purple.svg sablongyári üzenőfal 2010. február 9., 23:37 (CET)

Köpcsecs[szerkesztés]

Szia! A Köpcsecs cikket szubcsonknak jelöltem, mert egyrészt túl rövid (egy mondat), másrészt nincs forrás megadva hozzá, harmadrészt Kun László szeretőinek egyike nem elég nevezetes önmagában, és negyedrészt pedig nem hiszem, hogy bármivel érdemben ki lehetne egészíteni a cikket, mivel nem hinném, hogy Köpcsecs személyéről túl sokat tudna a történelemtudomány. Persze Kun László cikkében meg lehet említeni, hogy volt egy ilyen nevű szeretője, ha ugyan már meg nem említette valaki. Ha pedig mint a Köpcsecs névről szóló cikket írtad meg, akkor is törlendő, mert csak az anyakönyvezhető nevekről vannak cikkeink (ilyen pl. az Édua, ahova a híres Éduák közé beírtad Kun László egy másik szeretőjét, ami teljesen rendben van), de a Köpcsecs - egyelőre - nem anyakönyvezhető. – Perfectmisside írj! 2010. február 19., 22:10 (CET)

Kompetencia[szerkesztés]

PDmaybe-icon.svg

Üdv! Az általad beírt szöveg (Kompetencia szócikk) egy másik weblapról származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:OTRS lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:OTRS lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! ~~~~

A más weboldalról való másolás tilos. Bárhonnan is másolod be, tilos. Teljesen mindegy, hogy hány másik weboldal közli ugyanazt a szöveget, azért mert más biciklit lop, nekünk még nem muszáj megtennünk. A Wikipédia szabályai egyértelműek: ne másolj. Teljesen mindegy, hogy más más weboldara mit kopizik be, ide nem kopizhat senki jogvédett szöveget. Itt ezek a szabályok vannak, ezt tessék követni. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) Dragon01.svg papírtekercs 2010. december 11., 18:34 (CET)

Ahogy Timi is írja, és a sablon is, amit oderaktam neked, TILOS MÁSOLNI. Tök mindegy honnan, akkor is tilos. Köszönd Karmelának, hogy megmentette a szócikket! – Ary vita 2010. december 12., 09:05 (CET)

Szakiskola és kompetencia források[szerkesztés]

Szia! Ha csak egy előadás lenne a forrása bármely szócikknek, akkor annak a témának nincs megfelelő forrása, és nem lehet a Wikipédia követelményeinek megfelelően megírni a szócikket róla. Ennyire egyszerű a dolog. Ha más, ellenőrizhető, megbízható, publikus, független forrás rendelkezésre áll, akkor az alapján kell megírni a szócikket. Ha nincs ilyen, akkor a témának megint csak nincs helye a Wikipédián. Bővebben WP:NEV irányelv. – Ary vita 2010. december 9., 13:05 (CET)

Változékony kacskagomba[szerkesztés]

Szia! Bizonyára elfelejtkeztél róla, azért nem írtál bevezetőt ehhez a cikkhez. Kérlek, pótold, ha van rá időd. Köszönöm. --Regasterios vita 2013. december 23., 14:29 (CET)

Köszi, megvan! --Csurgó Sándor vita 2013. december 28., 00:04 (CET)

Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Kaeszlogo.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képfeltöltéseid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2018. július 2., 23:40 (CEST)

Fotóid, munkáid[szerkesztés]

Szia! A rajzaidat és fotóidat áttöltöttem a Commonsba, itt találod meg őket: c:Category:Works by Csurgó Sándor. – Regasterios vita 2018. július 18., 10:02 (CEST)