Szerkesztővita:Ck

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 7 évvel ezelőtt a(z) Glenn Tachiyama fotói témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Ck!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! nagytibi üzen, ? 2006. október 11., 13:03 (CEST)Válasz

Re: Korányi[szerkesztés]

Azt gondolom, hogy sok mindenkiről írhatnánk és fogunk is cikket írni, de aki olimpián képviselte Magyarországot, s visszavonulása óta is tartja a csúcsait, annak helye van itt. Még nem volt időm összeszedni a neten elérhető összes adatot, folytatni fogom (ugyan ma estére a marathóni csata a leckém), de majd szeretnék segítséget kérni tőled az adatgyűjtésben és lektorálásban. Ja és ha egy órán belül megjelenik a mobilomon a "Bináris" szó, akkor nyertél egy sört. :-) Bináris ide 2007. február 7., 21:36 (CET)Válasz

Spartathlon[szerkesztés]

Üdv, olvastam a hozzászólásodat, ami egy kicsit durcásnak tűnik :D A személyeskedő részébe tartalmilag nem akarok belemenni, bár azt gondolom nem olvastad még a userlapomon a háttérinfót, hogy a magánéletben milyen (sport)aktivitásaim vannak. :D

Másrészt a Spartathlon cikket nagyra tartom, a kiemelt szócikk is lehet belőle - ha a többi szerkesztő is egyetért ebben. Ennek az a jelentősége, hogy a kiemelt szócikkek kerülnek fel a Wikipédia kezdőoldalára, és egy hétig ott is maradnak! Nem kis reklám a sportnak, és az emberi kitartásnak!

Szóval: Wikipédia:Referálás lényege, hogy a többi szerkesztőt buzdítjuk arra, hogy mondja el a véleményét, meglátásait, ez kb. két hét csiszolgatás, és ezután megy a szavazás a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre lapon.

A javaslataim a szócikk fejlesztésére:

  • Esetleg kereshetsz internetes hírlapok cikkeit a versenyről, hátha vannak benne érdekes statisztikák
  • Itt a Wikipédia:Semleges nézőpont alapelve szerint a jótanácsok (amúgy nagyon értékes) információi csak átfogalmazás után kerülhetnek vissza a szócikkbe, ugyanis "A szócikkek nem használati útmutatók vagy kézikönyvek, játékleírások, tipp vagy receptgyűjtemények." részlet: Wikipédia:Mi nem való a Wikipédiába? Tehát ne 1. szám 3. személyben íródjon, és a tartalmi elemeit adja át.

példa:

Felszerelés > Vigyél a lehető legkevesebbet. Egy övtáska a maximum teher, amit érdemes cipelni. A kulacsot és egyéb csomagot felejtsd el.

Helyett pl: A korábbi győztesek a teher csökkentése miatt maximum egy övtáskányi felszerelést vittek magukkal, ami még kulacsot sem tartalmaz.

Üdv és jó munkát: --Rodrigó 2007. október 4., 09:24 (CEST)Válasz

Képek[szerkesztés]

A Spartathlon cikkben a szokásosnál több kép található. A szokásos eljárás ilyen esetben, hogy külön képgalériát készítünk számukra.

Erre egyik legjobb lehetőség a Wikimedia Commons nevű felület, ami a Wikipédia projekt nemzetközi médiatárolója (persze csak szabad felhasználású képek kerülhetnek bele). Ennek az a hatalmas előnye, hogy ha bármilyen nyelven csinálnak ezentúl cikket, az oda feltöltött képeket (akár galériát) simán linkelhetik a nemzeti cikkükbe. A korábban ide betett képek pontosan ugyanúgy elérhetőek lesznek, valószínűleg azonos névvel.

Már elkezdtem a galériát, ami itt látható: commons:Spartathlon

A magyar csapatról készült képek nem tudom, milyen nemzetközi érdeklődésre tarthatnak számot, ezeket nem töltöm fel oda.

Üdv: --Rodrigó 2007. október 12., 13:33 (CEST)Válasz

Kérlek módosítsd a Glenn Tachiyama versenyzőkről készített képeinek licenceit erre:
Sablon:Cc-by-2.5 ennek a beírásával: {{cc-by-2.5}}
mert ez megfelelőbb, és így már a Commonsba is feltölthetőek lesznek.
--Rodrigó 2007. október 12., 14:38 (CEST)Válasz

Licenc nélküli kép[szerkesztés]

Ezt az üzenetet Damibot vita automatikusan helyezte el a vitalapodon, kérdéseddel fordulj a gazdájához, vagy a Kocsmafalhoz. --Damibot vita 2008. június 4., 22:21 (CEST)Válasz

Glenn Tachiyama fotói[szerkesztés]

Szia! Glenn Tachiyama fotóit – ha jól gondolom – a http://www.pbase.com/gtach/sparti06 oldalról töltötted le annak idején. Az oldal tetején engedélyezik a képek újraközlését, de sajnos olyan licenc alatt, amely a Wikipédia szempontjából nem megfelelő: {{cc-by-nc-nd-2.5}}(?). Ez a licenc azt jelenti, hogy a kép kereskedelmi célra nem használható, és nem is módosítható, a Wikipédián azonban kevés kivételtől eltekintve csak olyan képek lehetnek, amelyeknek a szerzője hozzájárul az említett feltételekhez. Ezen a lapon megtalálható Glenn Tachiyama e-mail címe, írásban kellene engedélyt kérni tőle a képek használatához: meg kellene kérni, hogy {{cc-by-sa-4.0}} licenc alatt járuljon hozzá a fotók újraközléséhez. Az engedélyt a permissions-hu@wikimedia.org címre kell küldetni. Köszönöm a figyelmed.

Az érintett képek:

– Regasterios vita 2016. június 5., 00:08 (CEST)Válasz